-
Αυτοκινηταρα.
Αυτη μάλιστα.
-
Εκεί αρχές δεκαετίας του 90 είχα ένα Nissan Sunny 1.6 με 90 άλογα. Καλά το μεταπώλησα. Κυπαρισσί.
Σήμερα έμαθα ότι ευτυχώς δεν πήρα την Alfa 164TB με τα 200 άλογα σε κόκκινο που τότε προτιμούσα αλλά δεν...
-
Αν υπάρχουν δύο εταιρείες από το πρώην ιταλικό γκρουπ που λογικά δεν θα έχουν πρόβλημα στον καινούργιο υπερόμιλο, είναι οι Φίατ και Τζιπ. Η μεν πρώτη γιατί αντιπροσωπεύει τον πυρήνα του ιταλικού σκέλους, η μεν δεύτερη γιατί είναι αυτή που έχει πολύ γερές βάσεις στην αμερική, αλλά και αλλού, και εξόχως, φέρνει τα περισσότερα φράγκα στο ταμείο. Για μερικούς μερικούς άλλους θα ανησυχούσα περισσότερο...
-
Θα σας παραθέσω ένα πραγματικό παράδειγμα... Η Alfa 164.εχανε στη Γαλλία το 59% της αξίας της στον πρώτο χρόνο!
Εεε και? Έχει καμμία σχέση με το μέλλον της εταιρείας, την πλατφόραμ ή κάτι άλλο? Φυσικά και όχι. Ήταν απλά θέμα εμπορικότητας του μοντέλου. Αλλά για εμένα είναι λάθος νοοτροπία να αγοράζουμε αυτοκίνητο με βάση την μεταπώληση. Το αυτοκίνητο το αγοράζουμε για εμάς, όχι για τον επόμενο.
-
Αυτό που έχουν κάνει ακόμα και αυτούς που αγαπουν τα αυτοκίνητα να αγαπούν τα λιγότερα άλογα , μεγαλύτερες ανέσεις, αυτόματα κιβώτια και ελαχιστη δυνατη κατανάλωση εγω δεν μπορώ να το χωνεψω με τιποτα όμως.
Αχαχαχα!!
Δεν έχει να κάνει με την αγάπη στην οδήγηση και τα αυτοκίνητα, αλλά με τις συνθήκες κίνησης. Κάποτε (νέος, ωραίος και ελεύθερος) φεύγαμε Κυριακή πρωι 3 μαντράχαλοι με 3 αυτοκίνητα (καμία συναίσθηση οικονομίας ή οικολογίας) για να αοδηγήσουμε να πάμε προς Χρυσβίτσι να φάμε κοψίδια και να γυρίσουμε. Κάποτε έμενα κέντρο και πήγαινα παντού με τα πόδια και το αυτοκίνητο ήταν για γούστα, βόλτα και ξε-κ@υλωμα, για αυτό και είχα τα αυτοκίνητα που είχα τότε. Πήγαινα Χαλκίδα για καφέ (από Ριτσώνα) και γύρναγα Αθήνα. Τώρα απλά δεν προλαβαίνω να πάω για καφέ, αχαχα!
Πλέον κινούμαι κατά 90% στην πόλη, οδηγώ περί το 5% των συνολικών χλμτρων που κάνω (όλα τα άλλα μετακινούμαι) και κάνω διαδρομές μέσα στην κίνηση (5 χλμ σε 45'), κολλημένος σε μια Μεσογείων ή Κηφισίας. Φανταστικό ένα ST, αλλά τι να το κάνω? Να το χρησιμοποιήσω (και να ξεδιπλώσω τις δυνατότητές του) που? Στην Μεσογείων με 40χ.α.ω? Εαν είχα την δυνατότητα να θα είχα και ένα αυτοκίνητο-παιχνίδι για αυτά τα 1.000χλμ που κάνω τον χρόνο για οδήγηση. Αλλά δεν την έχω. Και ακόμα χειρότερα, δεν έχω τον χρόνο να το κάνω.
Οπότε τελικά δεν είναι θέμα αγάπης προς την αυτοκίνηση (η οποία υπάρχει), αλλά αγάπη προς τον εαυτό μου και προσαρμογή στις απαιτήσεις της ζωής μου σήμερα. Μπορείς σε 2-3-5-10 χρόνια να είναι διαφορετικά τα πράγματα.
-
Αχαχαχα!!
Δεν έχει να κάνει με την αγάπη στην οδήγηση και τα αυτοκίνητα, αλλά με τις συνθήκες κίνησης. Κάποτε (νέος, ωραίος και ελεύθερος) φεύγαμε Κυριακή πρωι 3 μαντράχαλοι με 3 αυτοκίνητα (καμία συναίσθηση οικονομίας ή οικολογίας) για να αοδηγήσουμε να πάμε προς Χρυσβίτσι να φάμε κοψίδια και να γυρίσουμε. Κάποτε έμενα κέντρο και πήγαινα παντού με τα πόδια και το αυτοκίνητο ήταν για γούστα, βόλτα και ξε-κ@υλωμα, για αυτό και είχα τα αυτοκίνητα που είχα τότε. Πήγαινα Χαλκίδα για καφέ (από Ριτσώνα) και γύρναγα Αθήνα. Τώρα απλά δεν προλαβαίνω να πάω για καφέ, αχαχα!
Πλέον κινούμαι κατά 90% στην πόλη, οδηγώ περί το 5% των συνολικών χλμτρων που κάνω (όλα τα άλλα μετακινούμαι) και κάνω διαδρομές μέσα στην κίνηση (5 χλμ σε 45'), κολλημένος σε μια Μεσογείων ή Κηφισίας. Φανταστικό ένα ST, αλλά τι να το κάνω? Να το χρησιμοποιήσω (και να ξεδιπλώσω τις δυνατότητές του) που? Στην Μεσογείων με 40χ.α.ω? Εαν είχα την δυνατότητα να θα είχα και ένα αυτοκίνητο-παιχνίδι για αυτά τα 1.000χλμ που κάνω τον χρόνο για οδήγηση. Αλλά δεν την έχω. Και ακόμα χειρότερα, δεν έχω τον χρόνο να το κάνω.
Οπότε τελικά δεν είναι θέμα αγάπης προς την αυτοκίνηση (η οποία υπάρχει), αλλά αγάπη προς τον εαυτό μου και προσαρμογή στις απαιτήσεις της ζωής μου σήμερα. Μπορείς σε 2-3-5-10 χρόνια να είναι διαφορετικά τα πράγματα.
Βρε συ δεν διαφέρουμε πάρα πολύ ειδικά στον χρόνο.
απλά εγώ είμαι ονειροπόλος και όχι πραγματιστής και αρνουμαι να τα δεχτώ όλα αυτά ακόμα και αν συμβαίνουν.
Θα πάρω παιχνιδι για τα 1000-2000 χλμ το χρόνο και θα πληρώνω βενζίνη και θα αλλαζω 1-2η στην εθνικη για την δουλεια καθημερινώς με το παιχνιδι για να μην το παραδεχτω στον εαυτό μου
αυτα τα 1000 με 2000 χλμ ομως θα τα γαμηκω
ειναι ψυχολογικο το θεμα
-
Αχαχαχα!!
Βρε συ δεν διαφέρουμε πάρα πολύ ειδικά στον χρόνο.
απλά εγώ είμαι ονειροπόλος και όχι πραγματιστής και αρνουμαι να τα δεχτώ όλα αυτά ακόμα και αν συμβαίνουν.
Θα πάρω παιχνιδι για τα 1000-2000 χλμ το χρόνο και θα πληρώνω βενζίνη και θα αλλαζω 1-2η στην εθνικη για την δουλεια καθημερινώς με το παιχνιδι για να μην το παραδεχτω στον εαυτό μου
αυτα τα 1000 με 2000 χλμ ομως θα τα γαμηκω
ειναι ψυχολογικο το θεμα
-
....και οικονομικό
Καλα κάνεις, ότι θέλει ο καθένας.
καλά ναι σιγουρα το κάνω γιατι μπορώ. αν δεν μπορούσα δεν θα το έκανα.
αλλά και να μην μπορουσα υβριδικό και αυτόματο ειλικινα δεν θα έπαιρνα. Απλά θα έπαιρνα κάτι αλλό πολύ ποιο οικονομικο. ίσως ενα fiesta χιλιαράκι μεταχειρισμένο πιθανότατα πάντως κάτι να στριβει εστω και με λίγα αλογα. το μυαλο δεν άλλαζει ακόμα και αν αλλαζει το οικονομικο απλά προσαρμόζεται σε αυτό που μπορείς
οπότε όπως είπα και πριν είναι καθαρα ψυχολογικο
-
Και ομως το yaris hybrid είναι πολύ ενδιαφέρον οδηγικα. Πανε δες το. Δεν είναι βάρκα όπως νομίζεις. Ιδιαιτερα στην έκδοση με τις 17αρες.
Και τα suzuki έχουν αυτό το κάτι σε αίσθηση. Δεν είναι τόσο απλά όσο νομίζεις.
-
Και ομως το yaris hybrid είναι πολύ ενδιαφέρον οδηγικα. Πανε δες το. Δεν είναι βάρκα όπως νομίζεις. Ιδιαιτερα στην έκδοση με τις 17αρες.
Δεν δίνω ευκαιρία σε κανένα αυτοκίνητο αν δεν μαρεσει εμφανισιακά όσο καλο και να είναι
προφανως και το yiaris ειναι πολύ καλό αυτοκίνητο. εμενα όμως δεν μου αρεσει γούστα είναι αυτα
suzuki swift εχω οδηγήσει πολλά χρονια πριν. καλό μου είχε φανεί. ασχημό όμως επίσης.
106 ήταν τότε το αγαπημένο μου αν και κατέληξα με corsa τότε, ήμουν κοντα και σε colt
-
Δεν δίνω ευκαιρία σε κανένα αυτοκίνητο αν δεν μαρεσει εμφανισιακά όσο καλο και να είναι
προφανως και το yiaris ειναι πολύ καλό αυτοκίνητο. εμενα όμως δεν μου αρεσει γούστα είναι αυτα
suzuki swift εχω οδηγήσει πολλά χρονια πριν. καλό μου είχε φανεί. ασχημό όμως επίσης.
106 ήταν τότε το αγαπημένο μου αν και κατέληξα με corsa τότε, ήμουν κοντα και σε colt
-
@Cirus: το υβριδικό μου αρέσει, αλλά για το αυτόματο δεν το συζητάω...σιχαίνομαι το χειροκίνητο κιβώτιο!! Το θεωρω (γούστα είναι) μια βλακεία και μισή. Και γρήγορα αυτοκίνητα που είχα, κυρίως ήταν αυτόματα...χειροκίνητο με τίποτα, δνε βρίσκω τον λόγο! Είμαστε τελείως αντίθετοι σε αυτό. Π.χ ενώ κοίταζα πολύ ζεστά το Fiesta ST και ήμουν πολύ κοντά, το χειροκίνητο κιβώτιο δρα αποτρεπτικά...θέλω αυτόματο και μόνο. Μετά από 2 φορές που έκανα το λάθος (3 συνολικα) να πάρω πρόσφατα αυτοκίνητο με κουτάλα, δεν το ξανακάνω. Ξέρω ότι σε 1 μήνα (και πολύ λέω) θα βρίζω και θα ψάχνω να το πετάξω!
Άλλος ένας που επιβεβαιώνει τα περί εμφάνισης...και δικαίως.
-
@Cirus: το υβριδικό μου αρέσει, αλλά για το αυτόματο δεν το συζητάω...σιχαίνομαι το χειροκίνητο κιβώτιο!! Το θεωρω (γούστα είναι) μια βλακεία και μισή. Και γρήγορα αυτοκίνητα που είχα, κυρίως ήταν αυτόματα...χειροκίνητο με τίποτα, δνε βρίσκω τον λόγο! Είμαστε τελείως αντίθετοι σε αυτό. Π.χ ενώ κοίταζα πολύ ζεστά το Fiesta ST και ήμουν πολύ κοντά, το χειροκίνητο κιβώτιο δρα αποτρεπτικά...θέλω αυτόματο και μόνο. Μετά από 2 φορές που έκανα το λάθος (3 συνολικα) να πάρω πρόσφατα αυτοκίνητο με κουτάλα, δεν το ξανακάνω. Ξέρω ότι σε 1 μήνα (και πολύ λέω) θα βρίζω και θα ψάχνω να το πετάξω!
-
-
Αν ήταν μαπα στον δρομο το puma θα το αγοραζες επειδή είναι όμορφο;
-
Αν ήταν μαπα στον δρομο το puma θα το αγοραζες επειδή είναι όμορφο;
Οχι με ΤΙΠΟΤΑ
οταν ψάχνω για μενα ξεκινάω και αποκλείω ότι δεν μαρεσει εμφανισιακά σαν πρώτο βημα.
μετα κοιταω πράγματα οδηγικά που είναι εξίσου σημαντικο. Απλα σου είπα ότι δεν πάω στο 2ο βημα αν έχει κοπεί κάτι στο πρωτο
-
γιατί είναι κάποιος κρυψίνους που δεν το παραδέχεται lol
ε καλά ποιος αγοραζει κάτι που δεν του αρεσει εμφανισιακά
εμενα αυτά που δεν μου αρέσουν τα κόβω με συνοπτικές διαδικασίες δε πα να ναι τα καλύτερα σε όλα,αν δεν μου κάνει κλικ τρώει Χ
-
γιατί είναι κάποιος κρυψίνους που δεν το παραδέχεται lol
ε καλά ποιος αγοραζει κάτι που δεν του αρεσει εμφανισιακά
εμενα αυτά που δεν μου αρέσουν τα κόβω με συνοπτικές διαδικασίες δε πα να ναι τα καλύτερα σε όλα,αν δεν μου κάνει κλικ τρώει Χ
-
Χάθηκα λίγο αλλά , το σημερινό compass 'πατάει' σε εξελιγμένο ιταλικό πάτωμα που έχει τις ρίζες του στη giulietta. Δεν είναι αμερικανικό , προσαρμογή και εξέλιξη ιταλικού πατώματος, πράγμα το οποίο δε νομίζω ότι επιρρέασε την αγορά του ή απαξίωσε την μεταπωλητική του αξία, ίσα ίσα που επιτέλους στρίβει.Επίσης όλοι οι κινητήρες είναι ιταλικοί και πλέον μετά το fl δεν φέρει 'παραδοσιακό' σύστημα τετρακίνησης, παρόμοιας φιλοσοφίας υλοποίηση με της peugeot φέρει. Τέλος που είναι το κακό να δώσει πλατφόρμες η peugeot στη jeep;; Τα 3008 και 2008 , έχουν σύγχρονες πλατφόρμες οι οποίες δέχονται πλήθος κινητήριων συνδυασμών. Το compass δεν είναι ούτε grand cherokee ούτε wrangler να καθορίζουν πλήρως το χαρακτήρα της μάρκας , ένα μοντέλο παγκόσμιας αγοράς είναι , στη βάση σχεδόν της γκάμας της εταιρίας.
Στα της εξαγοράς ( η οποία νομίζω δεν είναι ακριβώς εξαγορά) , εδώ έχει αναμορφώσει την όπελ και την έκανε κερδοφόρα , θα πρέπει να είναι αυτόχειρες να καταστρέψουν τη jeep ,την πιο κερδοφόρα εταιρία του ομίλου φιατ.
-
Η λεγομενη 'αισθητική' στους ανθρώπους είναι κάτι πολύ γενικο και διευρυμένο και επηρεάζεται ανα καιρούς και εμπειρίες και σκοπό ακόμα και απο το περιβάλλον γύρω μας. Οπότε το όμορφο είναι κάτι γενικό. Όμορφο ως προς τι. Όμορφο ως suv. Όμορφο ως supercar, ως city car, ως pick up;;
Η χρηστικοτητα βάζει τα όρια στα προιοντα, και μετά έρχεται η αισθητική.
Απλα μη το κάνουμε και εδω Offtopic.
δεν υπάρχει ορισμός σε καθε άνθρωπο είναι διαφορετική η άποψη για την αισθητική. Είναι πολύ ωραίο και φανταστικό να διαφωνούμε σε αυτό και κάτι που εσενα σου φαινεται ομορφο εμενα να μου φαίνεται χαλια ότι και να είναι αυτό.
δικιο έχουμε και οι δύο απλά λιγο περισσοτερο δίκιο έχω εγω
Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!