-
Θα στο θέσω αλλιώς, άμα πεφτατε σε λακούβα βρισκόσουν καβάλα με τη συμμαθήτριά επειδής πίσω έπαιζε σουστοφυλλο σε όλο τον πίσω άξονα α λα Corvette;
-
Χεχε, και από αυτό έχω μια εμπειρία... Μα ποιος είμαι τέλοσπάντων.
Λοιπόν επειδή μετά είχα εμπειρία και από σκατο uno.... Θύμιζε πάρα πολύ το uno... Πάντα με την αισθηση του συνοδηγού.
Τι να κάνεις όλη μέρα κάτι αγοράζεις από φαρμακεία καθώς μεγαλώνεις.... Στο regaine θα κολλήσεις; Φαγαμε την καμήλα και τώρα εμεινε η queue.
-
ΤΟ ΒΡΉΚΑ!!!!!!
Ετσι ήταν ολόιδιο.....
Χαχαχα....
-
Αυτό ήταν το Ibiza το ορθόδοξο αδελφέ, έτσι και πέρναγες τα 140 ακουγόταν η μουσική από το hall of fame του Pacman...'High score, enter your name'.
-
Απίστευτο το πόσο πολλά αυτοκίνητα πούλαγε η Όστιν.
(μέχρι πριν από 4-5 χρόνια έβλεπα μοντέγκο στεϊσον κρατικής υπηρεσίας στο δρόμο).
Σταθερή αξία το λαντα.
6150€ ξεκινάνε οι τιμές στη Ρωσία,πως και δε τα φέρνουν εδώ;
Ένα τσερυ χιλιαρι του τότε δε θα με χάλαγε σήμερα...
-
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/29842329-nissan-cherry
Ορίστε! Μη μένεις στα λόγια, τεφαρίκι!
-
Απ' όλα τα αυτοκίνητα της οικογένειας μόνο την BMW Ε46 θα την οδηγούσα άνετα και σήμερα. Από τα παλιότερα το μόνο αυτοκίνητο που φχαριστήθηκα να οδηγώ ήταν το Citroen ZX, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα το ήθελα και τώρα για αυτοκίνητό μου!
-
Άσε,καλύτερα να οδηγήσω μπλουμπερντ ταξί.
-
Αυτό ήταν το Ibiza το ορθόδοξο αδελφέ, έτσι και πέρναγες τα 140 ακουγόταν η μουσική από το hall of fame του Pacman...'High score, enter your name'.
Χαχαχαχαχ μου βγήκε η πορτοκαλάδα από το ρουθούνια... Τι είσαι εσύ ρε....
Lap αυτά σε αυτή την πόρτα δεν κρεμαγες χέρι απ'έξω, σου έψηνε η λαμαρίνα την μασχάλη και έκλαιγες για μέρες. Είπαμε αντρικές καταστάσεις....
-
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/29842329-nissan-cherry
Ορίστε! Μη μένεις στα λόγια, τεφαρίκι!
Σου έχω και καλύτερο (θα το αγόραζα!!)
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/24651891-mazda-626
Και Ματσούντα, και άσπαστο και αυτόματο!!
-
Τσέρι ζήτησε ο άνθρωπας, άλλο που έχετε πάθει όλοι Γατιάση εδώ μέσα και γουσταρίζετε μόνο Mazda!
-
Mε cherry δεν ασχολειται ούτε μια οικογένεια Nissanοπληκτων που έχω στο χωριό. Τώρα τα τελευταία 2-3 χρόνια σταματήσανε να πειραματιζονται με τα Ν13 και περάσανε στο Ν15, πάει χάλασε ο κόσμος.
Εν τω μεταξύ ο πάτερ φαμίλιας είχε τέτοια ψύχωση που τιουναρε το κεράσι και το έκανε βύσσινο χώνοντας το χειρότερο δυνατον μοτέρ (CA18DET) και δώστου φλογιδι. Απλά εκείνα τα χρόνια ειμασταν πρακτικοί και αφου δεν υπηρχαν GoPro κρεμούσε μια ρέγγα πίσω και γινόταν μουρλια...
-
ποια αυτοκίνητα βλέπετε ακόμα στο δρόμο; (εκτός αγροτικών).
Σανυ βλέπω,λαντα,,σταρλετ,κορολα,τιπο,ΜΒ190,αουντι αυγό,κορσα,316 και 520,γκολφ και κάνα εσκορτ που και που , μερικά φαβοριτ και τζιπακια εςτζεϊ.
-
Τελευταία μου έκανε μεγάλη εντύπωση corolla XLi liftback του 89 - 90 κλασικά κόκκινη που οδηγούσε παππούς πόσο αθόρυβο ήταν το μοτέρ, πέρασε διπλα μου στο ρελαντί και δεν ακουγόταν Τ Ι Π Ο Τ Α.
Να προσθέσω ότι τουλάχιστον στα μέρη μου κυκλοφορούν αρκετά 323 και lancer των αρχών του 90 τα οποία μου φαίνονται αρκετά γιατί τα μοντέλα αυτά δεν ήταν και τα πρώτα σε πωλήσεις εκείνη την εποχή.
-
Αλλά είναι μοντέλα που κάποιος που τα κρατάει ή τα αγοράζει μεταχειρισμένα είναι μερακλής.
-
Τελευταία μου έκανε μεγάλη εντύπωση corolla XLi liftback του 89 - 90 κλασικά κόκκινη που οδηγούσε παππούς πόσο αθόρυβο ήταν το μοτέρ, πέρασε διπλα μου στο ρελαντί και δεν ακουγόταν Τ Ι Π Ο Τ Α.
Να προσθέσω ότι τουλάχιστον στα μέρη μου κυκλοφορούν αρκετά 323 και lancer των αρχών του 90 τα οποία μου φαίνονται αρκετά γιατί τα μοντέλα αυτά δεν ήταν και τα πρώτα σε πωλήσεις εκείνη την εποχή.
κανεις μεγα λαθος. τα 323 1990-1995 ηταν τα πλεον πουλημενα της εποχης. αθανατα, ασπαστα, γαματο πατημα, στριψιμο, χωροι. πολυ, παρα πολυ μπροστα. ειχα ενα που εφτασε στα χερια μου τα 250k και εκανε μεχρι και χρεη φορτηγου για μια πενταετια. το πουλησα θυμαμαι εναμισο μυριο το 2000 και αμεσως πηρα το επομενο 1.5. επισης αθανατο, μεχρι προσφατα ηταν στο γραφειο με καπου 400k και πουληθηκε χωρις ουσιατικα προβληματα αλλα και χωρις σοβαρη συντηρηση τη τελευταια δεκαετια.
και μην ξεχνατε τα βιταρα εποχης που ακομη και σημερα κυκλοφορουν, ειδικα επαρχια με δυσκολο δικτυο, και κρατανε και τιμη στα μτχ.
-
![](https://i.postimg.cc/FRL7T4yb/1993.jpg https://i.postimg.cc/BZ2jDJQ4/1994.jpg https://i.postimg.cc/hv8hq13f/1995.jpg)
323 και lancer πούλησαν αρκετά αλλά όχι τόσο όσο οι ανταγωνιστές τους. Κυρίως λόγω υψηλής τιμής και πάμπτωχου εξοπλισμού στις εκδόσεις 1.3. Τα 1.5 και 1.6 ήταν καλοεξοπλισμένα αλλά ξέφευγαν σε τιμή.
-
'*Κατακόρυφη αύξηση των πωλήσεων της σημειώθηκε στις αρχές της δεκαετίας του '90, κυρίως χάρη στην 4η γενιά του Mazda 323, στις καταλυτικές του εκδόσεις. Την περίοδο 1990-1991 ήταν, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στην πρώτη δεκάδα της γενικής κατάταξης. *
Από το 1993 σημείωσε σημαντική κάμψη και περέμεινε σε χαμηλά επίπεδα έως τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας.'
πηγη 'Hellenic Motor History'
και κατι που εμεινε τοτες... η παραγγελια ειχε μπει σεπτεμβριο. με 3300000 αν θυμαμαι καλα. σε δοσεις φυσικα. και μαλιστα υπηρχε τοτε τεραστια ζητηση για σανυ που καποιοι στα πουλαγανε με καπελο. αλλα μου φαινοταν πολυ ασχημο. οποτα ματσουντα και ας ηταν ενα-δυο κατοσταρικα ακριβοτερο, 3 δοσεις παραπανω. ειχε μαλιστα αυτο που ειχα παρει οξειδωτικο καταλυτη και παραπανω αλογα αλλα και εξοπλισμο απο τα επομενα. και μεχρι να ερθει βγηκε ο ζολωτας και περασε ενα νομο για τα καταλυτκια και τελικα πηγε 2600000, πολλες δοσεις λιγοτερες....
-
Εν τω μεταξύ η πρώτη τετράδα best sellers του '87 κάπου 14000 μοναδες, η πρώτη τετράδα του '93 τα διπλάσια...
Για να ΠΕΤΑξω μια φυτιλιά:
Πόσο άξιζε τότε να κωλοσφιχτεις για να φύγεις από το τότε δεκαετίας με τη μανιβέλα στο παράθυρο, να μην κοιτάς αν όλες οι ασφάλειες είναι κλειστές, να μην παθαινεις εξάρθρωση όταν παρκάρεις και βέβαια να γλιτώσεις από καρμπιρατεραδες αγοράζοντας ακόμα και τα πρώτα ΚΙΑ όπου εξυναν οι υπάλληλοι το 'ΜΑΛΑ' στο τελωνείο;
Άραγε αξίζει το ιδιο στις τωρινές συνθήκες να σου γίνει η σουφρα ταψί του στρατού για να πας αντιστοιχα από ένα δεκαετίας σε ένα καινούργιο μόνο και μόνο για το infotainment, την κάμερα οπισθοπορειας, το lane assist και το ACC;
Τώρα το game changer είναι τα ηλεκτρικά θα μου πεις αλλά ακόμα αργούμε, Ελλάδα αφού και βέβαια απόσυρση δεν. Επιδοτησουλα βέβαια αλλά την παίρνεις μέχρι να βγάλει μαλλιά ο Μπογδανος ή ο Βαρουφάκης ανάλογα τα γούστα...
-
Εν τω μεταξύ η πρώτη τετράδα best sellers του '87 κάπου 14000 μοναδες, η πρώτη τετράδα του '93 τα διπλάσια...
Για να ΠΕΤΑξω μια φυτιλιά:
Πόσο άξιζε τότε να κωλοσφιχτεις για να φύγεις από το τότε δεκαετίας με τη μανιβέλα στο παράθυρο, να μην κοιτάς αν όλες οι ασφάλειες είναι κλειστές, να μην παθαινεις εξάρθρωση όταν παρκάρεις και βέβαια να γλιτώσεις από καρμπιρατεραδες αγοράζοντας ακόμα και τα πρώτα ΚΙΑ όπου εξυναν οι υπάλληλοι το 'ΜΑΛΑ' στο τελωνείο;
Άραγε αξίζει το ιδιο στις τωρινές συνθήκες να σου γίνει η σουφρα ταψί του στρατού για να πας αντιστοιχα από ένα δεκαετίας σε ένα καινούργιο μόνο και μόνο για το infotainment, την κάμερα οπισθοπορειας, το lane assist και το ACC;
Τώρα το game changer είναι τα ηλεκτρικά θα μου πεις αλλά ακόμα αργούμε, Ελλάδα αφού και βέβαια απόσυρση δεν. Επιδοτησουλα βέβαια αλλά την παίρνεις μέχρι να βγάλει μαλλιά ο Μπογδανος ή ο Βαρουφάκης ανάλογα τα γούστα...
εισαι μπέιμπι... για τι δεκαετιας ομιλεις? ειχαμε πηξει στα μιλφατα οπελ και ελέιντίέι.... το αμαξι μεχρι τον ζολωτα ηταν δυσκολο πραμα και κρατουσαν ακομη και οι γκιλφ τιμες. η αποσυρση μαζεψε λιγο τα ασυμαζευτα. οποτε δεν ηταν θεμα μανιβελας, να σου ξηγησω αλλωστε οτι και τοτε οι εκδοσεις που περναμε η μαριδα μανιβελες ειχε και το πολυ-πολυ υδραυλικο, ac ουτε για αστειο. ηταν η αλλαγη απο πλατινες σε ηλεκτρονικη το βασικο. μετα απο ατερμονα σε κρεμαγιερα και απο ταμπουρα παντου σε εστω μπροστινα δισκοφρενα. και απο καθημερινο ανοιγμα καπω και τσεκαρισμα μη παρει φωτια το χρεπι σε ηρεμια ψυχης. πλεον οι διαφορες ειναι μικροτερες και τα στομαχια μας χορτατα.
Καινούργια vs παλιά αυτοκίνητα. Που είναι η βελτίωση;