-
Οντως κολλάει Ιωάννη...
106S16
Το 1987 αντικαστάσαμε ένα μπουρδέλο γκόλφ Ι με την ΒΧ Ατού και είδαμε το φως το αληθινό.
Το 1991 αντικαταστάθηκε από την 1.4 ι Κατ , που ένα χρόνο πριν είχα προτρέψει τον πεθερό μου να την πάρει .
Οντως ήταν πολύ καλά αυτοκίνητα και δεν έβγαλαν προβλήματα . Η δεύτερη πουλήθηκε στα 11 της χρόνια εύκολα όπως και η πρώτη .
-
...και άμα σας πω ότι πριν κανα διμηνο σκάει σε ενα από τα συνεργεία που πάω BX millesime αψογη;
-
Ρε παιδιά, ξεχντάτε πως τα παλιά αυτοκίνητα, είχαν τέσσερις ρόδες μια μηχανή και ένα τιμόνι;
Τα σημερινά έχουν αισθητήρες ακόμα και στους πισινούς μας (στα καθίμαστα) και γενικά 100άδες υποσυστήματα.
Όσο «φορτώνονται» με χιλιόμετρα, φυσιολογικό είναι να αυξάνουν τα προβλήματα.
-
Μπαιχτωνε ΠΕΤΑ, μπαιχτωνε :
-
κάποιους λόγους (εξαιρουνται τα 121 'αυγό',και τα παλιά άλφα 1750 και 1300 που ήταν σε κυβικά).
Στη ΝΑ Ασία έχει πολλά μικρά σεντάν αλλά και εδώ βλέπω μια ωραία μόδα στους δρόμους με περιποιημένα αξεντ ,λανσερ,Ν13 να κυλάνε όμορφα στο δρόμο πάνω στις μαύρες ζαντουλες τους.
-
Ρε λέτε να έχει τρέξει κάνα gumball 3000 στα μουλωχτα;
-
Ρε λέτε να έχει τρέξει κάνα gumball 3000 στα μουλωχτα;
Το είχε ο κολλητός μου μολις πηραμε διπλωμα σε hatch με αυτόματο (!!!!!) κιβώτιο (νομίζω cvt ήταν), απίστευτο στροφάρισμα μοτερ (1.200cc) και γενικά μου άρεσε πολύ για την εποχή του.
-
Το είχε ο κολλητός μου μολις πηραμε διπλωμα σε hatch με αυτόματο (!!!!!) κιβώτιο (νομίζω cvt ήταν), απίστευτο στροφάρισμα μοτερ (1.200cc) και γενικά μου άρεσε πολύ για την εποχή του.
Έχεις περάσει δύσκολη μετ-εφηβική ηλικία....
-
Με μετατροπέα ήταν.
-
Που να δειτε τι πλακα επαθα οταν ειδα το Prelude των 80ς με ξενες πινακιδες φυσικα, κατι Τοyota Supra, Audi 80 Quattro, Νισσαν 300ZX κλπ ολα με γερμανικες πινακιδες απο τουριστες.
Αλλα τα αμαξια που κυκλοφορουσαν Ελλαδα τοτε με τοπικες πινακιδες αλλα αυτα που υπηρχαν στην Γερμανια, Γαλλια κλπ
Υπηρχε τοσο στερηση απο καλο αυτοκινητο λογω των εξαντλητικων φορων στα 80ς που το 1991 που μπηκε η αποσυρση ηταν σαν αναγεννηση για την αυτοκινηση. Ο κοσμος διψουσε για καλυτερα αμαξια και ολοι δεχτηκαν την αυξηση στην βενζινη για να οδηγουν ενα καλυτερο αυτοκινητο. Εγω θυμαμαι πριν την αποσυρση που η βενζινη εκανε 80 δρχ και το συζητουσαμε τοτε οτι θα πεσουν οι τιμες των καινουριων αλλα θα σου ανεβασει την τιμη της βενζινης.
-
Έχεις περάσει δύσκολη μετ-εφηβική ηλικία....
Απίστευτο αυτοκίνητο, άσπαστο....το τι του είχε κάνει. Μέχρι τελικά που το έβγαλε ολική!
Με μετατροπέα ήταν.
Αυτό το ξέρω, αλλά ο μετατροπέας δεν έχει σχέση με τον τύπο του κιβωτίου (δλδ. πλαντητικό ή CVT). Πολλές εταιρείες έβγαζαν τότε CVT με μετατροπέα γιατί το μαγνητικό σύστημα συμπλέκτης δεν ήταν αξιόπιστο και ομαλό, νομίζω η Subaru κατάφερε να το βγάλει πρώτη στο Justy. Θυμάμαι αμυδρά την λειτουργία του, ότι ήταν σαν πλανητικό 3τάχυτο....αλλά κάπου είχα διαβάσει για CVT.
-
Το «περίφημο» 50άρικο στην βενζίνη εκείνο τον Αύγουστο....
-
Μπαιχτωνε ΠΕΤΑ, μπαιχτωνε :
Εμένα πάντως μου σκώθκε λιγάκ' όταν είδα τη γαλβανιζέ τη ζαντούλα... γενικώς όλη η μούρη μοιάζει πάαααρα πολυ με το ΤΟΥΟΤΑ πισωκίνητο με σούστες, οπου έμαθα να οδηγώ...
-
-
Αυτό το ξέρω, αλλά ο μετατροπέας δεν έχει σχέση με τον τύπο του κιβωτίου (δλδ. πλαντητικό ή CVT). Πολλές εταιρείες έβγαζαν τότε CVT με μετατροπέα γιατί το μαγνητικό σύστημα συμπλέκτης δεν ήταν αξιόπιστο και ομαλό, νομίζω η Subaru κατάφερε να το βγάλει πρώτη στο Justy. Θυμάμαι αμυδρά την λειτουργία του, ότι ήταν σαν πλανητικό 3τάχυτο....αλλά κάπου είχα διαβάσει για CVT.
Υπήρχε ένα διτάχυτο που ήταν ουσιαστικά χειροκίνητο με μετατροπέα, χωρίς συμπλέκτη (και έτσι ξεκινούσε και με δευτέρα). Το τριτάχυτο ήταν πλανητικό με μετατροπέα. Απλά λογικά θα πατινάριζε σαν CVT...
-
Διταχυτο;
Ελα 10αρι Hydra-Matic στον τοπο σου
Καινούργια vs παλιά αυτοκίνητα. Που είναι η βελτίωση;