-
Υ.Γ. Εδω Συρο κυκλοφορει ενα κοκκινοπο 208,του παει πολυ αυτο το χρωμα.....
Απίστευτο χρώμα και μαζί με το μπλέ μεταλλικό τα 2 καλύτερα χρώματα (μακράν) για Pug 208 & 2008.
-
Φανη εχουμε και μπλε αλλα σαν το κοκκινο....δεν ειναι.
-
Δεν ανέφερα την κατανάλωση γιατί από ενα μικρό ψάξιμο πάνω κάτω τα ίδια είναι τσ περισσότερα μοντέλα. Η αλήθεια είναι πως δεν είχα σκεφτεί το σουιφτ. Καλή περίπτωση λέτε; Επίσης ψαχτηκα λίγο γισ το ντατσια που αναφέρατε και φαίνεται όντως καλή περίπτωση αυτοκινήτου!! Αντί να με διευκολύνετε μου βάλατε παραπάνω επιλογές! Χαχα ευχαριστω
Όχι, δεν είναι καθόλου τα ίδια. Αντιγράφω τι έγραφα πρόσφατα σε μέλος που είχε παρόμοιους προβληματισμούς:
'
η βενζίνη είναι το ακριβότερο καύσιμο. Οπότε είναι λίγο αταίριαστο να θέτεις την οικονομία ως πρώτο σου κριτήριο και να κοιτάς μοντέλα βενζίνης. Υπάρχουν άλλα καύσιμα, που θα σου προσφέρουν πολύ χαμηλότερο κόστος κίνησης. Χοντρικά, τα μοντέλα βενζίνης που ανέφερες απαιτούν 10 ευρώ στα 100 χλμ.
Εναλλακτικές:
-
Dacia Spring. Είναι ένα ηλεκτρικό μοντέλο με 300 χλμ υποσχόμενης αστικής αυτονομίας. Προϋποθέτει ότι έχετε δεύτερο θερμικό όχημα για τα ταξίδια σας. Επίσης, προϋποθέτει ότι έχετε πυλωτή ή υπόγειο γκαράζ με πρίζα. Δε χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο, μια απλή πρίζα σούκο είναι υπεραρκετή. Ακόμα, επειδή θα είναι διαθέσιμο σε κάνα εξάμηνο, σημαίνει ότι θα πρέπει να μπορείτε να περιμένετε μέχρι τότε. Κόστος κίνησης: 1-1,5 ευρώ στα 100.
-
μοντέλα με φυσικό αέριο: Fiat Panda CNG, VW eco-Up, Seat Ibiza TGi. Τα πρατήρια φυσικού αερίου είναι λίγα, οπότε θα πρέπει να μένεις κοντά σε ένα από αυτά ή να περνάς όταν πας στη δουλειά σου. Το κόστος κίνησης είναι στα 3,5 ευρώ στα 100 μες στην πόλη, χοντρικό το 1/3 της βενζίνης. Χάος δηλαδή. Αν όμως το θέλετε και για ταξίδια, ο χώρος αποσκευών είναι μειωμένος σε σχέση με τα βενζινοκίνητα μοντέλα, οι επιδόσεις χειρότερες, ενώ θα πρέπει να ξέρεις ότι τα VW-Seat έχουν μόνο 9 λίτρα βενζίνης. Το Panda δεν έχει τέτοιο πρόβλημα.
-
μοντέλα με υγραέριο: μιλάμε για εργοστασιακή εγκατάσταση κι όχι για μετατροπή. Έχουν εγγύηση όπως όλα τα μοντέλα. Ουσιαστικά είναι το Dacia Sandero και το Renault Clio. Το δεύτερο μάλλον βγαίνει ένα κλικ πάνω από τον προϋπολογισμό σου, ενώ το πρώτο είναι ταμάμ. Βρίσκεις να γεμίσεις παντού, το ρεζερβουάρ βενζίνης είναι κανονικό, οπότε ταξιδεύεις παντού και πολύ άνετα. Κόστος κίνησης 5-5,5 ευρώ στα 100.
Πετρέλαιο δε σου προτείνω, γιατί η αστική χρήση δεν του ταιριάζει. Βγάζει ζημιές, ενώ επιβαρύνει την υγεία των αστικών χρηστών. Για αυτό και δεν προσφέρεται ούτε ως επιλογή σε πολλά μοντέλα πόλης. Μακάρι να κάνεις την καλύτερη επιλογή.'
-
-
Ωραίο ποστ το ανωθεν.
Το βαρος είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας. Ατμοσφαιρικά μικρά αυτοκίνητα με 75 και 85 αλογα κινούνται αξιοπρεπεστατα αλλά ζυγίζουν 850 με 900 κιλα. Αρα εξετάζουμε το βαρος και εκεί μόνο μια εταιρία έχει βγει μπροστά από όλες τις άλλες.
-
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η χρήση που αναφέρεις αποκλείει τα μοτέρ 75 αλόγων? Έλεος με την παραπληροφόρηση το μάρκετινγκ και τα γκάζια. Να πάρεις ένα από αυτά που λες επειδή γουστάρεις να λες ότι έχεις γκάζια, γιατί σ αρέσει να το πατάς το δεξί σου πόδι. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα 75 άλογα για 1-2 άτομα σε αυτή τη κατηγορία απορρύπτονται έτσι απλά.
Έτσι όπως έχουν μεγαλώσει και βαρύνει τα μικρομεσαία, ένας κινητήρας με λιγότερα από 100 άλογα και 100 ίππους για καθημερινή χρήση και να μην ειναι μαρκετινίστικο κόλπο ένα μικρομεσαίο αυτοκίνητο 75 ίππων που απλά θέλει να μεγαλώσει το εύρος πελατών με βάση την οικονομική τους άνεση ή καλύτερα την οικονομική τους ένδοια; Δεν νομίζω κάποιος συνειδητά να επιλέξει τέτοιον τάφο για όχημά του αν δεν έχει κάποιο χρηματικό όριο που τον περιορίζει και δεν επαρκεί για κάποια πιο δυνατή έκδοση. Ακόμα και οι εταιρείες ενοικιάσεων συνειδητά τα επιλέγουν καθώς τους παράγει εισόδημα με το μικρότερο δυνατό κόστος.
Προσωπικά αν είχα να διαλέξω εν έτει 2021 μεταξύ καινούργιου μικρομεσαίου στα 15-16 χιλιάδες με πχ 75 άλογα και μεταχειρισμενου πενταετίας με 100-120 θα πήγαινα ασυζητητί για το δεύτερο.
@Topic starter
Φίλε πραγματικά πήγαινε να οδηγήσεις όλα αυτά τα σουπερμίνι που σου αρέσουν ώστε να καταλήξεις σε 2-3 και σε όποιο πάρεις καλύτερη προσφορά αγόρασέ το. Δεν έχεις κάποια ιδιαίτερη απαίτηση και όλα αυτά που αναφέρεις είναι καλά αυτοκίνητα. Όποιο σου αρέσει πάρ'το.
-
Ναι, δεν λέω ότι δεν έχουν λόγο υπάρξεως αυτοκίνητα με 75-85 ίππους. Λέω ότι σε συνάρτηση με ένα βάρος 1200-1300 κιλά οι 75 ίπποι είναι ανεπαρκείς για οτιδήποτε άλλο από απλή μετακίνηση. Αν μιλούσαμε για a-segment εύκολα θα αγόραζα ignis με 83 άλογα ή panda με 69 άλογα. Αλλά supermini; Εκεί όχι.
-
Megane98hp wrote:
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η χρήση που αναφέρεις αποκλείει τα μοτέρ 75 αλόγων? Έλεος με την παραπληροφόρηση το μάρκετινγκ και τα γκάζια. Να πάρεις ένα από αυτά που λες επειδή γουστάρεις να λες ότι έχεις γκάζια, γιατί σ αρέσει να το πατάς το δεξί σου πόδι. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα 75 άλογα για 1-2 άτομα σε αυτή τη κατηγορία απορρύπτονται έτσι απλά.
Έτσι όπως έχουν μεγαλώσει και βαρύνει τα μικρομεσαία, ένας κινητήρας με λιγότερα από 100 άλογα και
Άρα λοιπόν γιατί να είναι παραπληροφόρηση ένα σύγχρονο μικρομεσαίο αυτοκίνητο με >100 ίππους για καθημερινή χρήση και να μην ειναι μαρκετινίστικο κόλπο ένα μικρομεσαίο αυτοκίνητο 75 ίππων που απλά θέλει να μεγαλώσει το εύρος πελατών με βάση την οικονομική τους άνεση ή καλύτερα την οικονομική τους ένδοια; Δεν νομίζω κάποιος συνειδητά να επιλέξει τέτοιον τάφο για όχημά του αν δεν έχει κάποιο χρηματικό όριο που τον περιορίζει και δεν επαρκεί για κάποια πιο δυνατή έκδοση. Ακόμα και οι εταιρείες ενοικιάσεων συνειδητά τα επιλέγουν καθώς τους παράγει εισόδημα με το μικρότερο δυνατό κόστος.
Προσωπικά αν είχα να διαλέξω εν έτει 2021 μεταξύ καινούργιου μικρομεσαίου στα 15-16 χιλιάδες με πχ 75 άλογα και μεταχειρισμενου πενταετίας με 100-120 θα πήγαινα ασυζητητί για το δεύτερο.
@Topic starter
Φίλε πραγματικά πήγαινε να οδηγήσεις όλα αυτά τα σουπερμίνι που σου αρέσουν ώστε να καταλήξεις σε 2-3 και σε όποιο πάρεις καλύτερη προσφορά αγόρασέ το. Δεν έχεις κάποια ιδιαίτερη απαίτηση και όλα αυτά που αναφέρεις είναι καλά αυτοκίνητα. Όποιο σου αρέσει πάρ'το.
Το marketing ειδικά στη αυτοκινητοβιομηχανία είναι παντού. Στα πολλά άλογα και στα λίγα. Εγώ διαφωνώ ότι τα λιγα είναι για πέταμε απλά!!!
Στη τελική άμα το παλικάρι θέλει τα πιο πολλά με γειά του με χαρά του!!!
-
Για το C3 έχει κάποιος άποψη; Σαφώς πιο οικονομικό με ίδιο εξοπλισμό από τα υπόλοιπα.
Αν δεν έχεις οδηγικές ανησυχίες και αναζητάς άνεση να το βάλεις στα υπόψη. Έχει έρθει και το facelift που το δείχνει (και είναι) ποιο φουσκωμένο. Για μένα από τα ποιο όμορφα σούπερ μίνι με ιδιαίτερο αστικό χαρακτήρα αφού τα μαύρα πλαστικά του θα σε σώσουν από θέματα βαφών, μικροχτυπημάτων κλπ...κλπ...
Και σε ταξίδι μια χαρά. Άνετο.
Αν όμως σκέφτεσαι στροφιλίκια, γκαζάκια, σβέλτες ορεινές διαδρομές, αναβάσεις, καταβάσεις, άστο. Δες κάτι από Ford, Seat, Peugeot, Renault κλπ...
α! δες και το Ibiza. Καλή περίπτωση. Πατάει και καλά στο δρόμο.
-
Ποσες φορες πρεπει να το πω;Το 75αρι Κλιο που εχω μπορει να μην πηγαινει αλλα ΔΕΝ ΚΑΙΕΙ....Μαξιμουμ υπο πιεση 6,5 λιτρα στα 100.....Για πειτε μου τα τουρμπατα που εσεις λετε ποσο καινε υπο πιεση;
Δεν διαφημιζω το αυτοκινητο μου,σαφως υπαρχουν καλυτερα ειτε οικονομικοτερα αλλα δεχτητε οτι οταν γκαζωνετε το τουρμπο κατεβαζει παπαδες....και δεν νομιζω οτι εχει καποιος τουρμπο και δεν το γκαζωνει.....
Σε ατμοσφαιρικες επιλογες υπαρχουν τα εξαιρετικα i20 /Kia Rio με 84 αλογα,το Μαζντα 2 με 90 και υβριδικο αλλα και φυσικα το Γιαρις ακομη πιο δυνατο και σε ατμοσφαιρα και σε υβριδικο...
-
Από το να πάρεις ξέ-τουρμπο τουτού για να κάνεις οικονομία, χίλιες φορές κάποιο με turbo και εργοστασιακό LPG ή κάποιο turbodieselάκι.
75 άρι ατμοσφαιρικό σε σύγχρονο super mini που έχουνε πλέον και κάποιο βάρος το βλέπω μόνο ως δώρο από μπαμπά σε υιό 'να μην τρέχει', άντε και για κανά νησί που δεν έχει δρόμους και θές κάτι απλό,αξιόπιστο μηχανολογικά εύκολο στη συντήρηση.
-
Μαστορα.....σε νησι μενω....χαχαχαχα.....
-
Οπως εγώ αντιλαμβάνομαι τον κόσμο δεν έχει θέση στο οδικό δίκτυο της Ελλάδας η αγορά αδύναμου αυτοκινήτου επίτηδες παρά μόνο σε εξαιρέσεις που απλά επιβεβαιώνουν αυτό που βλέπω και αναφέρω. Πιθανόν στο flat οδικό δίκτυο της Ολλανδίας όπου η μόνη ανωφέρεια είναι οι ανισόπεδοι κόμβοι, αυτό να είναι αποδεκτό και ασφαλές. Εδώ απλά δεν είναι ασφαλές -όπως βλέπω το ασφαλές-. Η αποψή μου είναι ότι το ισχυρότερο αυτοκίνητο μπορεί να πάει και αργά και γρήγορα, ακόμα κι αν το γρήγορα το χρησιμοποιείς σπανιότατα. Αν το χρησιμοποιείς συχνά, άρα αυξάνεις και τη κατανάλωση όπως πολλοί φοβούνται, σημαίνει ότι αυτό χρειαζόσουνα. Πάντως στο χιλιάρι turbo που έχω, η κατανάλωση είναι περίπου 5,4Lt, στο προηγούμενο χιλιοτρακοσάρι ατμοσφαιρικό περίπου 6,5 Lt στις ίδιες διαδρομές -και τα δύο swift-. Η δε απόδοση τόσο όμοιες όσο καλοκαιρινή μέρα με τη χειμωνιάτικη νύχτα...
Υ.Γ. Σε επίτηδες συντηρητική οδήγηση, τώρα πέφτει και στο 4,5.
-
Οπως εγώ αντιλαμβάνομαι τον κόσμο δεν έχει θέση στο οδικό δίκτυο της Ελλάδας η αγορά αδύναμου αυτοκινήτου επίτηδες παρά μόνο σε εξαιρέσεις που απλά επιβεβαιώνουν αυτό που βλέπω και αναφέρω. Πιθανόν στο flat οδικό δίκτυο της Ολλανδίας όπου η μόνη ανωφέρεια είναι οι ανισόπεδοι κόμβοι, αυτό να είναι αποδεκτό και ασφαλές. Εδώ απλά δεν είναι ασφαλές -όπως βλέπω το ασφαλές-. Η αποψή μου είναι ότι το ισχυρότερο αυτοκίνητο μπορεί να πάει και αργά και γρήγορα, ακόμα κι αν το γρήγορα το χρησιμοποιείς σπανιότατα. Αν το χρησιμοποιείς συχνά, άρα αυξάνεις και τη κατανάλωση όπως πολλοί φοβούνται, σημαίνει ότι αυτό χρειαζόσουνα. Πάντως στο χιλιάρι turbo που έχω, η κατανάλωση είναι περίπου 5,4Lt, στο προηγούμενο χιλιοτρακοσάρι ατμοσφαιρικό περίπου 6,5 Lt στις ίδιες διαδρομές -και τα δύο swift-. Η δε απόδοση τόσο όμοιες όσο καλοκαιρινή μέρα με τη χειμωνιάτικη νύχτα...
Υ.Γ. Σε επίτηδες συντηρητική οδήγηση, τώρα πέφτει και στο 4,5.
Έτσι ακριβώς είναι. Όταν έχεις δύναμη, είναι σαν να έχεις ένα όπλο. Μπορεί να μην χρειααστεί να το τραβήξεις, αλλά αν χρειαστεί ξέρεις ότι μπορείς! Πολλές φορές πήγαινα χαλαρά με αυτοκίνητο 270 ίππων, αλλά σε μια στιγμή που χρειάστηκε να πατήσω... ε πάτησα για τα καλά!
-
Ποσες φορες πρεπει να το πω;Το 75αρι Κλιο που εχω μπορει να μην πηγαινει αλλα ΔΕΝ ΚΑΙΕΙ....Μαξιμουμ υπο πιεση 6,5 λιτρα στα 100.....Για πειτε μου τα τουρμπατα που εσεις λετε ποσο καινε υπο πιεση;
Η σύγκριση κατανάλωσης που κάνεις είναι άστοχη. Αν θες να συγκρίνεις κάτι που έχει νόημα, σύγκρινε το 75άρι ατμοσφαιρικό το πίεση με το 90άρι ή 100άρι turbo με μισό γκάζι, όταν δηλαδή θα αποδίδει αντίστοιχη ιπποδύναμη και θα δίνει αντίστοιχες επιδόσεις με το ατμοσφαιρικό. Εκεί μπορεί να έχουμε εκπλήξεις...
Υ. Γ. : Κατά τ' αλλά η δική σου επιλογή, ζώντας σε ένα μικρό σχετικά νησί, ήταν απόλυτα λογική.
-
Η σύγκριση κατανάλωσης που κάνεις είναι άστοχη. Αν θες να συγκρίνεις κάτι που έχει νόημα, σύγκρινε το 75άρι ατμοσφαιρικό το πίεση με το 90άρι ή 100άρι turbo με μισό γκάζι, όταν δηλαδή θα αποδίδει αντίστοιχη ιπποδύναμη και θα δίνει αντίστοιχες επιδόσεις με το ατμοσφαιρικό. Εκεί μπορεί να έχουμε εκπλήξεις...
Δε συγκρινω το δικο μου με υβριδικες εκδοσεις ή με υγραεριο....αλλα σαφως με 90 αρια ή 100αρια τουρμπο.....
Δεν αντιλεγω για τις....εκπληξεις....
Αυτο που θελω να πω ειναι το ευρος καταναλωσης ενος ατμοσφαιρικου με εναν υπερτροφοδοτουμενο κινητηρα.ειναι μικροτερο.....Ειπαμε ομως οτι παει καιει.....
Υ..Γ.Ουτε ομως μπορουν να συκγριθουν οι καταναλωσεις που εχω εγω στη Συρο με αυτες που εχετε στην ηπειρωτικη Ελλαδα.Αν εμενα σε αλλο μερος θα ειχα αλλα νουμερα και αλλη γνωμη βεβαιως και η επιλογη μου θα ηταν το 100αρι τουρμπο ή καποιο αλλο δυνατοτερο ατμοσφαιρικο πχ Γιαρις 1,5..Απλα τα νουμερα που παραθετω ειναι απλα ενα δειγμα.Στο Γκολφ 1,4 75 ιππων που ειχα πριν εβλεπα χαλαρα πανω απο 7,5 λτ....
Υ.Γ. Συγνωμη στον νηματοθετη για τα λιγο off topic και ξαναλεω οτι το 208 ειναι για σενα,αφου βεβαιως κανεις τις δοκιμες σου,τις προσφορες σου για οτι αλλο σε ενδιαφερει.Κοινως κανε μια ερευνα αγορας αφιερωσε λιγο χρονο για μια σωστη επιλογη που να σου κανει κλικ...Ετσι κλικ μου εκανε και μενα το πορτοκαλι Κλιο που δοκιμασα (αν και 100αρι τουρμπο)...
-
Σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο και τις απαντήσεις σας. Νομίζω πως θα καταλήξω σε αυτό που λέτε, όποιο μου κάνει κλικ, άλλωστε από ότι μου είπατε και εσείς κσι εκανα και μερικές ερωτήσεις όλα αυτά τα αυτοκίνητα είναι εξαιρετικά. Νομίζω πώς έχω καταλήξει στο διλλημα 208 η κορσα. Ποίο θα επιλέγατε και για ποιους λόγους το καθένα; Κουβέντα να γίνεται.
-
Σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο και τις απαντήσεις σας. Νομίζω πως θα καταλήξω σε αυτό που λέτε, όποιο μου κάνει κλικ, άλλωστε από ότι μου είπατε και εσείς κσι εκανα και μερικές ερωτήσεις όλα αυτά τα αυτοκίνητα είναι εξαιρετικά. Νομίζω πώς έχω καταλήξει στο διλλημα 208 η κορσα. Ποίο θα επιλέγατε και για ποιους λόγους το καθένα; Κουβέντα να γίνεται.
Τώρα που κατέβαινα σε έναν δρόμο στο Παγκράτι, στο τέλος του δρόμου (κατέληγε εκεί ο δρόμος που ήμουν και πήγαινα δεξιά ή αριστερά) είχε ένα μαύρο αυτοκίνητο, λέω 'τι ωραίο είναι αυτό, τι να είναι;', Τελικά ήταν μαύρο (δεν είχα ξαναδεί) 208 GT, μόλις έστριψα και είδα μούρη φυσικά ήταν προφανεστατο, αλλά όπως κατέβαινα δεν το είχα δει ξεκάθαρα από τα πλάγιά του.
Αν η ίδια ακριβώς έκδοση που θα πάρεις είναι πολύ φθηνότερη στο Corsa, τότε Ο.Κ, αλλά αν όχι το 208 κερδίζει σε σχεδιασμό.
Τα άλλα χαρακτηριστικά είναι παρόμοια (ίδια μην πω).
-
Νομίζω πώς έχω καταλήξει στο διλλημα 208 η κορσα. Ποίο θα επιλέγατε και για ποιους λόγους το καθένα; Κουβέντα να γίνεται.
Όποιο σου αρέσει περισσότερο, ουσιαστικά είναι το ίδιο αυτοκίνητο (ίδιος όμιλος, ίδιο πάτωμα, αναρτήσεις, σασί, κινητήρες, κιβώτια, φρένα)...μικρές διαφορές έχουν στο στήσιμο, αλλά τιποτα το φοβερό. Το 208 είναι πιο όμορφο (μέσα-έξω αν και για εμένα λίγο κραυγαλέο), το corsa είναι πιο συντηρητικό αλλά και αρκετά πιο φτηνό. Τώρα ανάλογα με την έκδοση που κοιτάς η διαφορά μπορεί να είναι μερικές 100αδες € μέχρι και μερικές 1.000αδες. Εαν το οικονομικό δεν είναι θέμα, εγώ θα έπαιρνα το 208.
-
Η ομορφιά είναι υποκειμενική. Το Corsa όμως είναι πιο σπορτίφ στο στήσιμο του από ότι λένε.
-
Εγω θα επελεγα Κορσα για δυο λογους..Πρωτα γιατι εμαθα να οδηγω σε ενα corsa A sedan (του πατερα μου και της σχολης οδηγων) αρα συναισθηματικους λογους αλλα και επειδη δεν παλευεται με τιποτα το εσωτερικο και το τετραγωνο τιμονι του 208.
Κατα τ αλλα προκειται για δυο σχεδον ιδια αυτοκινητα....με το Κορσα να ειναι και πιο φτηνο....
Αγορά supermini 2020