-
30-100€ ανάλογα την μάρκα του κινητού και άλλα, όπως το που θα την αλλάξεις! αν πάς σε μαγαζί τύπου Γερμανός και λοιπά που κάνουν επίσημο σέρβις θα πλησιάσεις το άνω όριο! αν πάλι πας σε μικρό μαγαζί που κάνει σέρβις με μη γνήσια ανταλλακτικά θα πλησιάσεις το κάτω!
-
90 μου είπαν στον Γερμανό, να πάω να το ακυρώσω?
-
Έχει να κάνει και με την ποιότητα του ανταλλακτικου. Γνήσιο πχ η απο τα έγκατα της Κίνας. Στείλε μου αν θες mail σε ποια περιοχή είσαι μήπως έχω συνεργάτη που εμπιστεύομαι να το πας εκεί . Γράψε το κινητό είναι, μοντέλο ακριβώς
-
Asep wrote:
Έχει να κάνει και με την ποιότητα του ανταλλακτικου. Γνήσιο πχ η απο τα έγκατα της Κίνας. Στείλε μου αν θες mail σε ποια περιοχή είσαι μήπως έχω συνεργάτη που εμπιστεύομαι να το πας εκεί . Γράψε το κινητό είναι, μοντέλο ακριβώς
Ευχαριστώ, το έχω κλείσει, να ξέρω τουλάχιστον για άλλη φορά.
-
@Yem Χελάκης δεν είσαι αλλά εκτιμάμε την προσπάθεια
Αυτό που λές με την κουζίνα και την ανακαίνιση πέρυσι τα πέρασα τα ίδια ακριβώς.. Δεν αξίζει να πετάξεις το ξύλο για μελαμίνες. Ένας άνθρωπος φαντάσου που την είδε από κοντά μου είπε χαρακτηριστικά ότι αν επιλέξω τέτοια λύση θα αρνηθεί να την υλοποιήσει και φυσικά είχε δίκιο. Έμεινε όπως ήταν και θα σκεφτώ για κάποιες μικροαλλαγές σαν αυτές που έκανες και εσύ εν καιρό.
Προφανώς το έχεις ψάξει λοιπόν με την καλύτερη δυνατή θέση για την τι βι.. Πάμε παρακάτω
Μια μαγκιά που έκανα στην δικιά μου είναι οπίσθιος led φωτισμός by κινέζο στα 15 ευρώ. Είναι όντως λίγο πιο ξεκούραστη η θέαση σε σκοτεινό δωμάτιο. Στην αρχή το φοβήθηκα μην βγεί σαν Corsa OPC Santabarbaring edition αλλά είναι κομπλέ και ωραίο στο μάτι.
-
Σε ένα κινητό που κάνει περίπου 150 ευρώ η αλλαγή οθόνης πόσο κοστίζει?
Yπάρχουν πολλοί φτηνότεροι και καλύτεροι από το σούπερ μαρκετ Γερμανός
Αυτός είναι πολύ οργανωμένος μου έχουν πει
-
Λοιπόν έχουμε και λέμε , μήκος συσκευής τραβηγμένο από παντού , μετρημένο από άκρη σε άκρη έως 115 cm (max) .
Με μια πρόχειρη ματιά οι 49' είναι χιλιοστά κάτω από τα 110εκ και οι 50άρες είναι οριακά πάνω από τα 110 εκ. που είναι το ιδανικό μήκος .
Στα 500-600ε όλες έχουν ρυθμό ανανέωσης 50-60hz και από 800-1000ε πάμε στα 100-120Hz .
Πέραν των hz τι άλλο είναι σημαντικό , edge led - full array led?
Η TV θα παίζει πολλές ώρες μέσα στην μέρα και κατά κύριο λόγο δορυφορική - νετφλιξ - παιδικά - you tube , οπότε οσο λιγότερες ευαισθησίες έχει τόσο το καλύτερο .
Στα λεφτά είμαι ποιο κοντά στα 500-600 παρά στα 800+ εκτός και αν έχει καμία τρελή προσφορά πχ αν ήταν να πάρω τώρα και αυτή ήταν κάνα 100ε ποιο κάτω θα την έπαιρνα άνετα.
LG-SONY-SAMSUNG είναι οι τοπ? Οι hisense λένε τίποτα ?
-
@Yem αυτά αλλάζουν κάθε λίγους μήνες και ανάλογα τις προσφορές.. Σου συνιστώ να μπουκάρεις στα πιο εξειδικευμένα φόρα που είναι καμμένοι με αυτά όπως εμείς με τα αμάξια και να δείς τι λένε
-
δεν θέλω κάψιμο και πολύ ψάξιμο , δεν θέλω να βγάλω τα μάτια μου διαβάζοντας για μια τηλεόραση , αν θέλω κάτι το ιδιαίτερο πάω σινεμά! Απλά θέλω να πάρω κάτι να αξίζει τα μεσαίο μπάτζετ μου.
-
Εγώ πήρα την Samsung 50 AU 9072 από το Πλαίσιο πριν από έναν μήνα που την είχε σε προσφορά στα 600. Απόλυτα ευχαριστημένος με λίγες απλές ρυθμίσεις. η συγκεκριμένη έχει εξαντληθεί από ότι είδα αλλά και η 8072 είναι σχεδόν ίδια,απλά μοντέλο του 2020 αντί για 2021 που είναι η 9072. Με τα προβλήματα αξιοπιστίας που έχουν τα πάνελ, δεν αξίζει να δώσεις πολλά παραπάνω για μια καθημερινή τηλεόραση...ούτως ή άλλως 5-6 χρόνια αντέχουν πλέον πριν αρχίσουν τα white spots.
-
Πήρα μια εκθεσιακή JVC 40'' από τον Κώτσο πριν από μία εβδομάδα. Από 339 την είχε 219, έπαιζε 2,5 μήνες περίπου. Είχα και μια δωροεπιταγή 50 ευραίων, και τελικά μου ήρθε ...169. Ντουφέκι είναι, πολύ ρεαλιστικά πρόσωπα, καλός ήχος, καλό τηλεκουμάντο. Μην δίνετε πολλά λεφτά για χαζοκούτι.
-
1 ξεκινάς από 100hz τουλάχιστον.
2.Δες αν μπορείς με Android λειτουργικό.
3.καλο vfm είναι κάτι TCL.
Κατσε να δω αν έχει καμια τέτοια.
Edit.
Για δες και αυτήν.
https://www.skroutz.gr/s/24919092/Hisense-50U7QF-50.html
Στις τιμές που ζητάς δεν μπορώ να βρω μέχρι στιγμής 100hz.
Για μένα είναι σημαντικό τα hz. Κρατούν ξεκούραστα τα μάτια και η κίνηση είναι ομαλή όταν το περιεχόμενο το σηκώνει.
Edit νούμερο 2.
https://www.skroutz.gr/s/28770413/Panasonic-TX-50JXW834-Smart-4K-UHD-50.html
Απο τυπικά χαρακτηριστικά.... Τα εχει ολα.
-
Όποιος αγοράσει καλή τηλεόραση δεν ξαναγυρίζει πίσω. Άκου που σου λέω Γιετου, μην ακούς τους μπαρμπες.
Βασικό το λειτουργικό.... Με καλό επεξεργαστή.
Βασικό τα σωστά led φωτισμού.
Βασικό τα 100 hz και άνω.
Άκου τον Lap και δεν θα χάσεις.
-
Βασικά αυτή η Panasonic και γ@μω το vfm φαίνεται.
Εχει πράγματα που τα έχουν τηλεοράσεις 150 με 200 ευρω παραπάνω.
Το Android λειτουργικό είναι όλα τα λεφτά. Αν έχει σωστούς επεξεργαστές αλλάζει τα πάντα στην τηλεοραση από άποψη χρήσης και εφαρμογών.
Θα την ψάξω να δω σε κάποια ειδικά sites που αναλύουν τεχνικά με κάποια όργανα και θα σου πω.
-
Ωραίος ο Lap, οριακά offside είσαι με 112εκ και η φάση παίζετε! Δηλαδή εκτός των hz τι άλλο κοιτάμε?
@dstou δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις αλλά δεν θέλω να βλέπω σκιές και θολούρες σε ταινίες δράσεις. Βέβαια 40'στα 200€ σίγουρο vfm.
-
Βασικά δεν κοιτάς και πολλά πράγματα από σπεκς. Πας σε μαγαζί και κοιτάς επιτόπου και ζητάς να γυρίσουν την τηλεόραση στα κανάλια, δεν έχει νόημα να βλέπεις το πρόμο διαφημιστικό του μαγαζιού ή της κάθε τηλεόρασης. Αν, παρόλα αυτά, δεν αλλάζουν το κανάλι (συνήθως λένε κάτι δικαιολογίες του στυλ 'δεν έχω το τηλεκοντρόλ', 'δεν είναι ρυθμισμένα τα κανάλια' κ.τ.λ.) προσπαθείς έστω να βγάλεις συμπέρασμα από το πρόμο.
Πολύ καλή λύση είναι να πετύχεις ειδήσεις. Εκεί φαίνεται το λευκό πουκάμισο πλάι πλάι με το σκουρόχρωμο σακάκι, αλλά και το χρώμα του δέρματος. Προσοχή όμως στο τελευταίο λόγω του μακιγιάζ. Επίσης καλή περίπτωση είναι τα σήριαλ, ενώ τα μίκυ μάου αντενδείνυνται.
Δίνεις μεγάλη βάση στα εξής :
Πρόσωπα : να είναι ρεαλιστικά, όχι ροζ σαν την Miss Piggy απ' το Mupett show (Χάισενς, TCL, Kudow, Πανασόνικ, Σαρπ και λοιπά φθηνά μονδέλα, ακόμη και LG και samsung εδώ χωλαίνουν, αν και υπάρχουν και εξαιρέσεις)
Λευκό : να είναι έντονο λευκό, όχι να μπλεδίζει ή να γκριζίζει
Μαύρο : να είναι όσο πιο μαύρο γίνεται
Μέγεθος : γενικά ισχύει το όσο πιο μεγάλο χωράει ο τοίχος μας, τόσο το καλύτερο
Τηλεκουμάντο : να σου πέφτει βολικό στα χέρια, να έχει σχετικά άμση ανταπόκριση, να μην χρειάζεται να σημαδεύεις για να κάνει κάτι
Προσφορές : είτε σε καινούργιες, είτε σε εκθεσιακές. Ειδικά οι τελευταίες τα σπάνε. Παίρνεις σε ξεφτίλα τιμή μια ετοιμοπαράδοτη τηλεόραση με ΟΛΗ την εγγύηση που έχουν και οι καινούργιες, και στα καπάκια κάνεις και μια επαύξηση χρόνου εγγύησης π.χ. πενταετία με διευρυμένους όρους όπως άμεση αντικατάσταση αν δεν επιδιορθώνεται. Με τα ρέστα σουβλάκια μέχρι τελικής πτώσεως. Απλά έχει παίξει 3 μήνες στην βιτρίνα, χρόνος αστείος μπροστά στη διάρκεια ζωής που έχουν σε μια συνηθισμένη περίπτωση.
Τιμή : πρέπει να συμβαδίζει με την τσέπη σου και πληρώνεις κασαδούρα. Είναι ανόητο πλέον εκεί που έχουν φτάσει οι τιμές να βάζεις δόσεις με πανωτίμια για ένα χαζοκούτι.
-
...Οι hisense λένε τίποτα ?
Κίνα. Εργοστάσιο που βγάζει προϊόντα με λογότυπα Sharp, Toshiba και Hisense.
Μάρκες όπως JVC, Telefunken, Blaupunkt, Beko, Saba είναι αγορασμένα λογότυπα από την Vestel (Τουρκία).
Οι χώρες συναρμολόγησης είναι περίεργη ιστορία. Ανάλογα τον εισαγωγέα παίζει και η χώρα συναρμολόγησης. Θα δεις χώρες όπως Τσεχία, Βουλγαρία, Κίνα, Τουρκία, Πολωνία.
Σε τηλεοράσεις βάλε στα υπόψη και την Philips.
-
Και ναι και όχι σε αυτα που λεει ο dstou.
Οι τηλεοράσεις όταν παίζουν στο μαγαζί τις βάζουν στον οπίσθιο φωτισμό στο τέρμα. Αυτό το γεγονός οδηγεί και όταν παίζει και 16 ώρα η τηλεόραση για κάνα 3μηνο σε μειωμενη αξιοπιστία του πάνελ.
Γενικως ως συμβουλή δίνω να έχετε τον οπίσθιο φωτισμό στο 50 με 70%. Η υψηλή θερμοκρασία που αναπτύσσει ο υψηλός οπίσθιος φωτισμός επηρεάζει τα πάνελ lcd.
Επίσης σε μαγαζί δεν μπορείς να δεις τις διαφορες στα καναλια διοτι οι φωτισμοί του μαγαζιού αλλάζουν πολλά από αυτά που βλέπεις στο σπίτι. Απλώς δίνουν μια αρχική εντύπωση.
Τα σπεκς είναι πάρα πολύ σημαντικά διοτι αλλάζουν πολλά. Παρά πολλά
Αν έχεις εμπειρία από τηλεόραση με καλά σπεκς και δεις μια μέτρια θα διαπιστώσεις αμέσως όλες τις διαφορές και είναι πολλές. Είναι εμφανέστατη η διαφορά μετά από ένα χρονικό διάστημα με μια καλή τηλεόραση.
Και εγω έλεγα έλα μωρέ βλακειες, αλλά όντως ισχύει.
Το μάτι του ανθρώπου έχει πολύ καλή ανάλυση και εντοπίζει πολλά πράγματα και πολλες διαφρρες.
Το μαύρο οντως πρεπει να ειναι όσο το δυνατόν καλύτερο αλλά επίσης και η τοποθέτηση των Led να διευκολύνει τις σκιές και τα φωτεινά σημεία που δημιουργούνται.
Τα σπεκς με τα καλά στοιχεία όπως hdr + κτλ εγγυούνται πολύ καλά λευκά.
Το θεμα ειναι να έχει καλό επεξεργαστή η τηλεόραση ώστε να μπορούν να παίζουν συνεχώς αυτά τα πρωτόκολλα εικόνας όπως και το hdr και να μην φοβάσαι υπερθερμάνσεις των επεξεργαστών και της πλακετας κτλ
Μπορει μια τηλεόραση με 300 ευρω να παίζει hdr και μια με 1000 ευρω. Ποια πιστεύεις ότι μπορεί να αντέξει το εξτρα φορτίο στην επεξεργασία της εικόνας της;
Επισης η επεξεργασία της εικόνα με ένα καλό πάνελ από και άνω των 100 hz είναι σημαντική διοτι ομαλοποιούν την κίνηση. Αν συνηθίσεις σε μια με 100 ή 120 hz στο πάνελ και δεις μια με 60 hz νομίζεις ότι έχεις βάλει στο 0.9x την ταχύτητά του προγράμματος που βλέπεις. Εντοπίζει κάτι το μάτι σου αλλά δεν καταλαβαίνεις τι είναι αυτό που δεν πάει καλά. Όλα κινούνται ελαφρώς πιο αργά και αφύσικα.
Και εγω όταν αγόρασα τηλεόραση έψαξα αρκετά και ετσι έμαθα ότι τα σπεκς, το πάνελ και η τοποθέτηση των led είναι σημαντικά.
Αν μάλιστα μπορείς να πάρει με Android τότε θα θα εχεις και περισσότερες εφαρμογές και καλό browsing. Στις LG το browsing ειναι απλα άθλιο συγκριτικά με τις Android, γενικώς είναι απλά καλο. Ενώ και το YouTube πολύ μέτριο. Δεν μπορείς να αναζητήσεις με κριτήριο την ημερομηνία, τα ελληνικά γράφονται με μίσους λατινικούς χαρακτήρες και εχει πάρα πολλές διαφημίσεις.
-
Στα 5-6 κατοστάρικα η δικιά μου σύσταση είναι να βρεις την καλύτερη 49-50άρα Sony που είναι εντός του προϋπολογισμού σου. Και καλή εικόνα και λειτουργικό Android.
Αυτή ας πούμε είναι μια πολύ καλή επιλογή: https://www.skroutz.gr/s/22329555/Sony-KD-49XH8096-Smart-4K-UHD-49.html Και αν σε παίρνει από μέγεθος βγαίνει και σε 55άρα στα 630 Ευρώ. Because size does matter!
-
Thanks Lap!
Harisna23 size matters δυστυχώς δεν με παίρνει στην κουζίνα για ποιο μεγάλη, στο σαλόνι χωράνε παπάδες αλλά δεν καθόμαστε σαλόνι, αράζουμε δίπλα στο ψυγείο
Τηλεοράσεις και Τεχνολογία τους