-
nickthetrib wrote:
Ερώτηση, Αντλίες θερμότητας, ηλεκτρικά αυτοκίνητα κλπ κλπ, που στον ΜΠΕΟ (όχι τον δήμαρχο Βόλου) θα βρεθεί το ρεύμα για να τα τροφοδοτήσει όλα αυτά???
Aχαχαχα!! Πολύ απλά με τις επενδύσεις που θα έρθουν (δεν ακούς τον Άδωνη....βζιιιν!!)...θα κάνουμε πυρηνικό εργοστάσιο!
ΑΑΑΑΑΑΑ για τέτοια οικολογία μιλάμε!!!!!!!
Χμμμμ οικολογική μετακίνηση τα ηλεκτρικά οχήματα και όλα αυτά τελικά!!!
και επειδή όλα αυτά είναι επηρεασμένα από οικονομικά συμφέροντα κλπ μια πραγματικά αντικειμενική μελέτη για τη συνολική επιβάρυνση που προκαλεί η κάθε μορφή, δεν πρόκειται να δούμε
-
Οικολογικά δεν είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα...αυτό το έχουμε πει και είναι ξεκάθαρο, τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα. Είναι πιο ωραία στην οδήγηση, πιο ξεκούραστα, πιο αγχολυτικά, επιδόσεις για όλους (τα 4' 0-100 δεν είναι μόνο για τους πλούσιους πλέον!!) και μεταφέρεται η μόλυνση εκτός των πόλεων. Μπορεί π.χ. να οριστεί μια περιοχή 'μόλυνσης' που θα παράγεται το ρεύμα και όλη η υπόλοιπη χώρα να είναι 'καθαρή'. Ξεκάθαρα τα ηλεκτρικά δεν ήρθαν για οικολογικούς λόγους...όποιος το πιστεύει αυτό, μάλλον είναι ή αφελής ή ρομαντικός ή ζει σε ουτοπία. Δυστυχώς ελάχιστοι στον πλανήτη ενδιαφέρονται για την οικολογία, ξεκάθαρο αυτό. Όταν πλέον θα είναι αργά, θα μας πιάσει ξαφνικά η πρεμούρα...αλλά μάλλον θα είναι αργά.
-
ΑΑΑΑΑΑ, Άρα μας δουλεύουν οι τράπεζες με τα e-green προγράμματα!!!
Και το κράτος με τις επιδοτήσεις???? Οι αυτοκινητοβιομηχανίες με τα ηλεκτρικά τους????
Ντροπή!!!!
Υ.Γ. Φάνη, νομίζω καταλαβαίνεις σε τι mode κινούμαι.
-
ΑΑΑΑΑΑ, Άρα μας δουλεύουν οι τράπεζες με τα e-green προγράμματα!!!
Υ.Γ. Φάνη, νομίζω καταλαβαίνεις σε τι mode κινούμαι.
Ειδικά οι τράπεζες....'καλοί άνθρωποι'....Όταν έπιασα την 1η μου δουλειά σε τράπεζα το πάλε ποτέ 2004 με ρώτησαν στην συνέντευξη γιατί θέλω να δουλέψω εκεί και απάντησα: 'θέλω να δώ πως το κάνετε, πως μπορείτε και κλέβετε νόμιμα τον κόσμο, με εντυπωσιάζει'. Με προσέλαβαν!
ΥΓ: Καταλαβαίνω!!
-
Πάντως εγώ δουλεύω Παγκράτι αυτές τις μέρες, δεν έχω δει ούτε μία πολυκατοικία με πάρκινγκ μέσα σε τόσες μέρες. Και μιλάμε για περιοχή που ζει άνετα κάνα 100.000 άνθρωποι.
-
Παλιές περιοχές της Αθήνας (Παγκράτι, Κυψέλη, Εξάρχεια, Νεάπολη, Πατήσια κλπ.) λογικό να μην έχουν αφού είναι παλιές πολυκατοικίες κατά 90%. Οι πιο καινούργιες (μετά το 1985-1990) έχουν πυλωτή ή και υπόγειο πάρκινγκ, αλλά είναι η μειοψηφία. Για αυτό και νοικιάζονται πολύ ακριβά οι θέσεις πάρκινγκ (€150 πλήρωνα εγώ για μια θέση σε πυλωτή μέχρι το 2011).
-
Παλιές περιοχές της Αθήνας (Παγκράτι, Κυψέλη, Εξάρχεια, Νεάπολη, Πατήσια κλπ.) λογικό να μην έχουν αφού είναι παλιές πολυκατοικίες κατά 90%. Οι πιο καινούργιες (μετά το 1985-1990) έχουν πυλωτή ή και υπόγειο πάρκινγκ, αλλά είναι η μειοψηφία. Για αυτό και νοικιάζονται πολύ ακριβά οι θέσεις πάρκινγκ (€150 πλήρωνα εγώ για μια θέση σε πυλωτή μέχρι το 2011).
Ακριβώς, και είναι πάρα πολύ άνθρωποι έτσι, όπως σωστά αναφέρθηκε, εκεί που χρειάζονται περισσότερο τα ηλεκτρικά δηλαδή.
Πάντως στην προηγούμενη πολυκατοικία που εμένα (Παγκράτι πάλι), κατασκευής 2004, σε 10 διαμερίσματα είχαν 2 θέσεις πυλωτη. Στο δρόμο πάρκαρα.
-
Είπατε για πυρηνικά εργοστάσια ρεύματος ?
Γιατί πως νομίζετε ότι έχουν φτηνό ρεύμα στην Ευρώπη ?
-
Είπατε για πυρηνικά εργοστάσια ρεύματος ?
Γιατί πως νομίζετε ότι έχουν φτηνό ρεύμα στην Ευρώπη ?
Μα με πυρηνικά φυσικά, αυτονόητο είναι. Αλλά πιστεύεις ότι μπορεί να φτιαχτεί στην Ελλάδα ένα? Εγώ όχι, για αυτό το είπα (ειρωνικά ως επένδυση).
-
Μεγάλη συζήτηση .
Ημουν στην Θεσσαλονίκη όταν έσκασε το Τσέρνομπιλ...
Εχουμε δίπλα μας το Βουλγάρικο , τα ιταλικά , τα γαλλικά ...
Οπότε και κερατάδες και δαρμένοι...
-
Μεγάλη συζήτηση .
..και σύντομα στην Τουρκία.
-
Μεγάλη συζήτηση .
Εχει κυκλοφορήσει και κάτι σχετικά με τους θανάτους από καρκίνο στην Ελλάδα, σύμφωνα με την οποία οι θάνατοι στους νομούς Σερρών και Δράμας, είναι πολύ ψηλά και σχετίζονται με το εργοστάσιο του Κοζλοντούι στη Βουλγαρία. Αν κάποιος σύντροφος έχει , ή μπορεί να βρει τα στοιχεία , ας τα παραθέσει. Όσον αφορά το Τσερνόμπιλ , κι εγώ ήμουνα για free camping στη Χαλκιδική. Φυσικά , δεν είχαμε ιδέα τότε, κι όταν άρχισαν να οργιάζουν οι φήμες , η μάνα μόνο για βιολογικό καθαρισμό δεν με έστειλε !
-
Η φόρτιση των 300 περίπου ηλεκτρικών ταξί στην Κοπενγχάγη είναι ήδη ένα πρόβλημα, με αποτέλεσμα τα οχήματα να ακινητοποιούνται για ώρες μέχρι να βρουν διαθέσιμο φορτιστή ή να ολοκληρώσουν την φόρτισή τους.
Αυτά συμβαίνουν στο πρότυπό μας, την Δανία του Βορρά, και καταλαβαίνετε τι θα γίνει εδώ, οσονούπω . Κατά τα άλλα, η κυβέρνηση θέλει να αφήσουν οι ταρίφες τις ντιζελούμπες, τα φυσικά αέρια, τα υβριδικά βενζίνης και τα υγραέρια και να τα σκάσουν χοντρά αγοράζοντας ηλεκτρικά ταξιά, με δέλεαρ κάποια πιασάρικη επιδότηση, αλλά χωρίς υποδομές.
Most of the city’s current approximately 300 electric taxis are a part of Dantaxi, and for the drivers, the problem of finding an available charging station has grown so big that the capacity of the in-demand zero-emission vehicles cannot be fully utilized” “We have wasted too much time chasing available electricity. Our taxis often drive around for too long without being able to find an available charging station. This affects the customers and also the owners of private electric cars who find that the electric taxis take up too many public charging stations.
-
Είναι όλα θέμα υποδομών. Και ναι, στη Δανία λύνουν το πρόβλημα, όπως διαβάζω στο άρθρο. Εμείς μέχρι να αλλάξουμε μυαλά... καλά κούλουμα!
ΥΓ. Άτσα Merc EQC για ταρίφικο πόλης!!!!!
-
Να πω ότι στη Δανία (τουλάχιστον στην κεντρική Κοπεγχάγη) τα σπίτια είναι πολύ παλιά (100 χρονών) και βέβαια δεν έχουν δικά τους πάρκινγκ. Οπότε ελάχιστοι κάτοικοι του κέντρου μπορούν να παρκάρουν σπίτι. Υπάρχουν σιγά σιγά αρκετές δημόσιες θέσεις με φορτιστές αλλά όντως δε φτάνει. Στα 3 χρόνια που είμαι εδώ τα ηλεκτρικά εκτοξεύθηκαν (συγκριτικά), αλλά λάβετε υπόψη ότι εδώ τα αυτοκίνητα είναι ήδη εξωφρενικά ακριβά λόγω φόρων αρα τα ηλεκτρικά δεν είναι τόοοοοσο πιο ακριβά. Επίσης μιλάμε για τρομερούς μισθούς και χαμηλή ανεργία που επιτρέπουν leasing από ιδιώτες. Έτσι λες θα πλήρωνα Χ το μήνα για αυτοκίνητο, ίσως με 1.2 * Χ να έπαιρνα ηλεκτρικό;
Όταν λέω ότι εκτοξεύθηκαν λέω ότι χαζεύοντας στο δρόμο βλέπω αρκετά Τεσλα, κανένα ID.3, κανένα Kona ή Niro. Αλλά μιλάμε για βία 3% των αυτοκινήτων.
-
Η φάση με τα αθηναικά ταξί είναι η κάτωθι: δουλεύουν διπλοβάρδιες, ήτοι όλο το 24ωρο. Ενίοτε ανήκουν από 50% σε δύο ιδιοκτήτες. Η βάρδια συνήθως είναι από 2:30 το μεσημέρι και μέχρι 2:30 τα ξημερώματα, για ένα συγκεκριμένο λόγο, για να χωριστεί εξίσου στα δύο η περίοδος της διπλής ταρίφας που είναι από τις 12 και μέχρι τις 5 το ξημέρωμα.
Ο κάθε οδηγός οφείλει να παραδώσει στον επόμενο το ταξί καθαρό και με γεμάτο ρεζερβουάρ. Αυτό διαρκεί περί τη μισή ώρα με μία στάση σε ένα βενζινάδικο όπου γίνονται όλα αυτά.
Με τα ηλεκτρικά τι θα γίνει? Θα πάει να βρει ταχυφορτιστή, θα συνδεθεί κάποια ώρα, μισάωρο σίγουρα, και μετά θα πάει στο σημείο συνάντησης στο βενζινάδικο ή σε ένα πλυντήριο για να το πλύνει ώστε να το παραδώσει μετά? Η όλη διαδικασία θα του πάρει 1,5 ώρα για πλάκα μαζί με τις ενδιάμεσες διαδρομές.
Δεν ξέρω τι γίνεται έξω, πιθανόν τα ταξιά να ανήκουν σε εταιρείες και να έχουν υπάλληλους για οδηγούς, οπότε θα κάνουν ότι τους ζητηθεί, ή η ίδια η εταιρεία να έχει τεράστιο χώρο πάρκινγκ και προετοιμασίας του αυτοκινήτου για την αλλαγή βάρδιας, ή απλά να μην δουλεύουν τα ταξί διπλοβάρδιες. Αλλά εδώ είναι βαλκάνια, και κάθε παραλληλοποίηση πέφτει συνήθως έξω, πως θα γίνουμε Δανία του Νότου? Και πότε?
-
Καλά τα λές dstou. Για αυτό μίλησα για πολύ συγκεκριμένη χρήση ταξί (ραντεβού, συγκεκριμένες εταρείες κλπ.). Ο άλλος έχει το ταξί του και εργάζεται μόνο με ραντεβού και είναι δικό του. Ξέρω είναι ελάχιστοι αυτοί, αλλά υπάρχουν...εεε αυτοί μπορεί να τους συμφέρει το ηλεκτρικό.
-
Το όλο σκεπτικό είναι ότι θα φορτίζουν στα ενδιάμεσα, εκεί που είναι αραχτοί στην πιάτσα και περιμένουν με τις ώρες να εμφανιστεί ο επόμενος πελάτης. Αν πρέπει να παραδίδουν το όχημα στον επόμενο σε συγκεκριμένο ποσοστό (ας πούμε 80%), θα είναι τρελός πονοκέφαλος να το παραδώσουν με ακρίβεια. Γιατί η μεν βελόνα είναι σχετική σε ακρίβεια, αλλά το 79 από το 80% φαίνεται κάπως.
-
Έκκληση από την πολιτεία της Καλιφόρνια να μην φορτίζουν οι κάτοιχοι των ηλεκτρικών τα ιχ τους κατά τις ώρες αιχμής, για να μην υπάρξουν μπλακ άουτς εν μέσω καύσωνα. Σκηνή από το μέλλον?
-
Ας μου εξηγησει κάποιος. Ας πουμε οτι έχω ένα ηλεκτρικο και μενω στην Καλλιθεα χαμηλα (Στάυρος Νιάρχος)
Βλέπω στο https://www.plugshare.com/ ότι έχει φορτιστή ο επιτροπίδης (συνεργείο mazda), η BMW στη συγγρού και το Athens Marior Hotel. Τι κάνω; Πάω στον επιτροπίδη και του λέω 'μήπως σου περισεύει καμια kw να βάλω στο KIA μου;' ή Πάω στο ξενοδοχείο και τους λέω 'ενα μονό για το 4τροχό μου;' πώς γίνεται η φόρτιση σε αυτά; Είναι συμβεβλημένοι με κάποιο δίκτυο και μπορώ να πάω όπου θέλω;
Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων