-
Ευχαριστώ πάρα πολύ!
-
Εντάξει αυτό με τα φλας είναι ένα θέμα γιατι το σκέφτομαι κ εγω μαζί με κάποιες άλλες λεπτομέρειες κ δεν εχω καταλήξει ακόμη αλλά ναι όλο το πακέτο ασφαλείας που προσφέρει σε κάνει να τα ξεχνάς κ ειδικά οταν είναι αυτόματο που εκτός από ευκολία το αυτοκίνητο είναι ακόμη πιο όμορφο στο εσωτερικό του από το ΜΤ,πραγματικά αλλάζει αρκετά ,
Καλή η κίνηση σου με το μαιλ αν κ δεν νομίζω να γίνεται τίποτα. Το πιο πιθανό είναι ότι επειδή εκφράζονται πολλά παράπονα γι αυτό αν λάβουν αρκετά μαιλ να κάνουν αλλαγή στο facelift μοντέλο...τώρα αυτό που σκέφτομαι μόνο αν κ μπορεί να ακουστεί βλακεία είναι απλά να αλλάξει κάποιος τις λάμπες αλογόνου στα φλας με αντίστοιχες λεντ ,εχω δει σε διαφορά βιντεάκια για το προηγούμενο φυσικά μοντέλο που άλλαζαν τις απλες λάμπες κ απλά μια λεντ λάμπα στα φλας έδινε πολύ περισσότερη φωτεινότητα από την απλή,αν αυτό γίνεται ίσως βοηθάει κάπως
-
Συμφωνώ σε όλα, απλώς το θέμα δεν είναι τόσο η φωτεινότητα, όσο κυρίως η θεση των πίσω φλας... Καλό είναι πιστεύω να κάνουν όσο περισσότεροι μπορούν παράπονα στη Χιουνται, μήπως το θέμα λυθεί νωρίς, άμεσα και πριν το facelift...
Το άλλο, ακατανόητο για μένα μειονέκτημα είναι η έλλειψη GPS. στην έκδοση premium... Δε ζητώ ACC αλλά μονον ένα α π λ ό GPS.. Είναι η μόνη έλλειψη που αμαυρώνει τον πληρέστατο κατά τα άλλα εξοπλισμό...
-
Ναι η θέση είναι το θέμα ,απλά λέω μήπως με περισσότερη φωτεινότητα με λάμπες led κάπως φαίνεται καλυτερα κ πιο εύκολα για τον πίσω,anyway.....αλλιώς ότι δει ο πίσω από τους καθρέπτες σου που έχει led φλας
αυτο με το gps δε το ήξερα επειδή εγω κοιτάζω την έκδοση distinctive που λέει σύστημα πλοήγησης κλπ δεν έδωσα σημασία...
-
Ρε παιδια, το imt μου φανηκε πολυ ενδιαφερον οταν το πρωτοδιαβασα σαν τη χρυση τομη του να διατηρησεις τον απολυτο ελεγχο, ευχαριστηση, οικονομια και αξιοπιστια του χειροκινητου αφαιρωντας την κοπωση του πενταλ συμπλεκτη.
Αλλα βλεπω εδω που λετε εσεις οπως και σε ενα προχειρο review του νεου i20 imt 100ps οτι πενταλ συμπλεκτη υπαρχει...οποτε τελικα τι προσφερει το imt?
-
Πιθανότατα το βράδυ να αυξηθεί η φωτεινότητα με Led φλας, το θέμα είναι ότι το μάτι του οδηγού έχει μάθει να βλέπει τα φώτα περίπου σε ευθεία και πάντως όχι κάτω από τη συνήθη θέση των φώτων... Τρέμω στην ιδέα να έχω βγάλει φλας για προσπέραση στην Ε. Ο. και η πρόθεσή μου (φλας =πρόθεση, όχι απόφαση) να μην φαίνεται από τον πίσω κι ακόμα χειρότερα από τον παραπισω οδηγό...
Αν πάρετε την έκδοση distictive, όντως μιλάμε για πληρέστατο εξοπλισμό, με το καλό λοιπόν!
-
Προσωπικά δεν ασχολήθηκα με imt διότι με εμπειρία 6 ετών σε αυτόματα κιβώτια θεωρώ ότι το μέλλον είναι εκεί... Και με προσοχή στη χρήση δεν τίθεται θέμα βλαβών τύπου αλλαγής δίσκου - πλατω κλπ... Συνεπώς δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη...
-
Καλοτάξιδο! Περιμένουμε τις εντυπώσεις σου μόλις παραλάβεις.
-
Το υπόσχομαι! Θα είμαι όσο το δυνατόν πιο αναλυτικός και αντικειμενικος, πολύ '' ψείρας '' γαρ!...
-
Αντε με το καλό να παραλάβεις...πολύ καλή επιλογή! Ναι η Βελμάρ στα Γ. Νερά και ειδικά η Hyundai είναι πολύ εξπυπηρετικοί. Σοφή επιλογή το αυτόματο εν έτη 2021...απορώ που υπάρχουν ακόμα χειροκίνητα!!
-
Fanis75 ευχαριστώ πολύ !
Θεωρώ ότι είναι μια απόλυτα ΄΄δικαιη'' επιλογή , για το κόστος της! Δεν θα μπω σε υπερβολές όπως μπηκαν διάφοροι συντάκτες (ακόμα και των 4Τ) ότι μέσα θυμίζει Mercedes, αν και πράγματι θυμίζει, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα.
Θα πω μόνο το moto μου μετά από ενασχόληση 40 ετών με το αυτοκίνητο...Αγοράζω ένα πολύ καλό αυτοκίνητο διότι τη ΜΟΝΑΔΙΚΗ φορά που θα με σώσει απο ένα ατύχημα λόγω της ενεργητικής ή/και παθητικής του ασφάλειας, θα έχει αποσβέσει ΟΛΟ το κόστος απόκτησής του...Με βάση αυτή τη συλλογιστική πρέπει να κινούμαστε όσοι έχουυμε στοιχειώδη προνόηση και τρέμουμε την τεταρτοκοσμική νοοτροπία που επικρατεί μόλις βγούμε από την πόρτα μας..
-
Το IMT στο συγκεκριμένο είναι για να αποσυνδέει το κιβώτιο από τη μηχανή αυτόματα και να ρολαρει με τη. Μπαταρία σε συνθήκες χαμηλού φορτίου.
-
Συμφωνώ σε όλα, απλώς το θέμα δεν είναι τόσο η φωτεινότητα, όσο κυρίως η θεση των πίσω φλας... Καλό είναι πιστεύω να κάνουν όσο περισσότεροι μπορούν παράπονα στη Χιουνται, μήπως το θέμα λυθεί νωρίς, άμεσα και πριν το facelift...
Το άλλο, ακατανόητο για μένα μειονέκτημα είναι η έλλειψη GPS. στην έκδοση premium... Δε ζητώ ACC αλλά μονον ένα α π λ ό GPS.. Είναι η μόνη έλλειψη που αμαυρώνει τον πληρέστατο κατά τα άλλα εξοπλισμό...
Με το καλο να παραλαβεις και να μας πεις τις εμπειριες σου! Συμφωνω απολυτα οτι οταν εχεις οδηγησει αυτοματο, δεν μπορεις να επιστρεψεις σε χειροκινητο. Το gps στην πραγματικοτητα δεν σου χρειαζεται πλεον. Με android auto/apple carplay εχεις πολυ καλυτερους χαρτες διαθεσιμους στηνοθονη του αυτοκινητου σου, με live traffic updates και πιο ευχρηστο/γρηγορο περιβαλλον. Αν εχεις καποιο προβλημα να το εγκαταστησεις (στο κινητο, διοτι στο αμαξι δεν κανεις απολυτως τιποτα) γραψε εδω και θα βοηθησουμε. Φανταζομαι το infotainment υποστηριζει τα δυο αυτα συστηματα, ειναι αλλωστε αρκετα δυσκολο να βρεις αμαξι πλεον που δεν τα υποστηριζει.
-
d_m wrote:
Με το καλο να παραλαβεις και να μας πεις τις εμπειριες σου! Συμφωνω απολυτα οτι οταν εχεις οδηγησει αυτοματο, δεν μπορεις να επιστρεψεις σε χειροκινητο. Το gps στην πραγματικοτητα δεν σου χρειαζεται πλεον. Με android auto/apple carplay εχεις πολυ καλυτερους χαρτες διαθεσιμους στηνοθονη του αυτοκινητου σου, με live traffic updates και πιο ευχρηστο/γρηγορο περιβαλλον. Αν εχεις καποιο προβλημα να το εγκαταστησεις (στο κινητο, διοτι στο αμαξι δεν κανεις απολυτως τιποτα) γραψε εδω και θα βοηθησουμε. Φανταζομαι το infotainment υποστηριζει τα δυο αυτα συστηματα, ειναι αλλωστε αρκετα δυσκολο να βρεις αμαξι πλεον που δεν τα υποστηριζει.
Ευχαριστώ πάρα πολύ dettol !
-
για τους μη γνώστες/χρήστες σύγχρονων αυτόματων κιβωτίων, να τονίσω ότι το δουλεύεις KAI manually (σειριακά) και είναι πολύ πιο γρήγορο και εύχρηστο στις αλλαγές ιδίως προς τα κάτω, όταν δηλαδή θες να φρενάρεις με τον κινητήρα... καμία σχέση με τα αρχαία αυτόματα κιβώτια που ΄΄κρεμούσε΄΄ το αυτοκίνητο πάνω στις στροφές ή καταπονούσες τα φρένα για να κόψεις ταχύτητα...
-
ναι, υποστηρίζει android auto/apple carplay η Premium εκδοση , οπότε ίσως σας χρειαστώ όταν με το καλό παραλάβω το αυτοκίνητο και ευχαριστώ πολύ για την πρόθεσή σας να βοηθήσετε!
-
-
καλοριζικος... αμαξαρα...
λιγο προσοχουλα μονο μην ζοριζεις το σασμανακι σε κολληματα με λοκ στη τετρακινηση, νομιζω ειναι διπλου συμπλεχτη και θα αναψει. βαλε πρωτη απο τα παντ και μεινε με πρωτη μεχρι να βγεις απο τη δυσκολια αν σου τυχει.
-
καλοριζικος... αμαξαρα...
λιγο προσοχουλα μονο μην ζοριζεις το σασμανακι σε κολληματα με λοκ στη τετρακινηση, νομιζω ειναι διπλου συμπλεχτη και θα αναψει. βαλε πρωτη απο τα παντ και μεινε με πρωτη μεχρι να βγεις απο τη δυσκολια αν σου τυχει.
ευχαριστώ πολύ !
και στα δύο προηγούμενα αυτόματα αυτοκίνητα που είχα, η ισχύς ήταν πολύ προοδευτική στο στρώσιμο - νομίζω ότι εννοείται ότι δεν πρέπει να καταπονείται το αυτόματο κιβώτιο χωρίς λόγο...
η αλήθεια είναι ότι το αυτοκίνητο μπορεί να μην πατήσει ποτέ χώμα και λάσπη αλλά η τετρακίνηση είτε αυτόματα είτε με κλείδωμα (αν απαιτηθεί) είναι πολύτιμη στους δρόμους που έχουμε και αν έστω και μια φορά με σώσει από κάτι κακό, θα έχει αυτόματα αποσβέσει το έξτρα κόστος της..
-
δικιο εχεις με τη τετρακινηση, αυτο αλλωστε χαρακτηριζει ΚΑΝΟΝΙΚΑ ενα σουβ. στο εγραψα ομως γιατι η εμπειρια μου με διπλοσυμπλεχτο σασμαν (σαν αυτο που θα εχεις σε αντιθεση με τα μετατροπεα ροπης) εχουν την ταση να αναβουν στο συμπλεκταρισμα της τετρακινησης. οταν λοιπον χρειαστει, τοτε η λυση ειναι γυρισμα στο χειροκινητο, 1η με το χερι και οταν βγεις απο τη δυσκολια, μονο τοτε γυρνας παλι σε αυτοματο.
-
δικιο εχεις με τη τετρακινηση, αυτο αλλωστε χαρακτηριζει ΚΑΝΟΝΙΚΑ ενα σουβ. στο εγραψα ομως γιατι η εμπειρια μου με διπλοσυμπλεχτο σασμαν (σαν αυτο που θα εχεις σε αντιθεση με τα μετατροπεα ροπης) εχουν την ταση να αναβουν στο συμπλεκταρισμα της τετρακινησης. οταν λοιπον χρειαστει, τοτε η λυση ειναι γυρισμα στο χειροκινητο, 1η με το χερι και οταν βγεις απο τη δυσκολια, μονο τοτε γυρνας παλι σε αυτοματο.
ευχαριστώ για την πληροφορία, η αλήθεια είναι ότι είναι χρήσιμη γιατί , αν και έχω αλλάξει σχεδόν δέκα αυτοκίνητα, κανένα δεν ήταν 4Χ4 ...κάθε σχετική βοήθεια από την εμπειρία σας, είναι πάντα ευπρόσδεκτη!
-
gatoz wrote:
ευχαριστώ για την πληροφορία, η αλήθεια είναι ότι είναι χρήσιμη γιατί , αν και έχω αλλάξει σχεδόν δέκα αυτοκίνητα, κανένα δεν ήταν 4Χ4 ...κάθε σχετική βοήθεια από την εμπειρία σας, είναι πάντα ευπρόσδεκτη!
Καταρχάς καλοτάξιδο... Ποιά έκδοση πήρες ;
-
Καλοτάξιδο φίλε να το χαρείς και να το βάλεις και σε λάσπη και σε χιόνι με το κατάλληλο λάστιχο βέβαια. Μετά ένα ωραίο πλυσιματακι και είσαι άρχοντας.
Πάντως επειδή πολλοί αναφέρεστε στα φώτα φλας-οπισθεν να μην ανησυχείτε διότι ήδη 6 χρόνια κυκλοφορεί το sportage με τα αντίστοιχα φώτα εκεί. Δεν έχει αναφερθεί ότι κόπηκε από ΚΤΕΟ ή κάποιος έπεσε πίσω του γιατί δεν έβλεπε ότι θα στρίψει.Εννοείται και μένα δε μου αρέσουν εκεί κάτω που είναι απλά δεν είναι σοβαρός λόγος απόρριψης. Μην πούμε ότι σε ένα χαμηλό χατς στο ίδιο ύψος είναι τα φώτα αυτά. Να τα απαγορέψουμε από την κυκλοφορία;
Hyundai Tucson NX4 (2020)