-
[youtube]KeTLTmfvTVk[/youtube]
[youtube]RlsxwoKd_sQ[/youtube]
[youtube]COi2cKu_nZw[/youtube]
[youtube]GXj1ypBFGXk[/youtube]
-
Κάτι με χαλάει που δεν μπορώ να το εντοπίσω ακριβώς, ειδικά στο πλάι με τις τόσο μυώδης γραμμές δεν είναι τόσο αρμονικό με το υπόλοιπο. Μέσα έχει πολύ ωραίες γραμμές , λιτές, με ξεχωριστά επίπεδα , αλλά η οθόνη μπροστά από τον οδηγό είναι κάπως χαμηλά. Γενικά ενώ θεωρώ από κοντά θα δείχνει πολύ ξεχωριστό και δυναμικό , βγάζει ένα συνονθύλευμα διαφορετικών σχεδιαστικών επιρροών που μπέρδεψε.
Ασχετο
Ενα περίεργο πράγμα, μόλις το είδα από το πλάι υπό γωνία , κάτι με έκανε να θυμηθώ το CHR και πόσο απίστευτα μπροστά είναι ο σχεδιασμός του , παρά τις διαφορετικές γραμμές, ακμές , επίπεδα κλπ είναι τόσο αρμονικό και δυναμικό , θεωρώ πως ακόμη και κάποια χρόνια μετά δύσκολα θα ξεπεραστεί οπτικά ως σχέδιο.
-
Ομολογώ ότι είμαι φιλικά προσκείμενος στη κορεάτικη μάρκα, αλλά πραγματικά αυτά που βλέπω και διαβάζω για το νέο Tucson με κάνουν να τους βγάλω το καπέλο! Επιτέλους ένα εσωτερικό μοντέρνο χωρίς ανούσιες και κουραστικές γραμμές (βλέπε PSA), εκδόσεις για όλα τα γούστα και εξωτερική σχεδίαση που φωνάζει ναι, είμαι Ασιάτης! Ανυπομονώ να μάθουμε νέα από δοκιμές στους δρόμους.
-
Εξωτερική αισθητική αμφιλεγόμενη, προσωπικά μου αρέσει και ιδιαίτερα το πλάι με την μυώδη σχεδίαση, εσωτερικά είναι καλύτερο από τις φωτογραφίες και επειδή μου αρέσουν τα χαμηλά ταμπλό και τα τακτοποιημένα χωρίς να πετάνε οι οθόνες των media το βρίσκω εξαιρετικό. Από Δεκέμβριο που θα είναι στις εκθέσεις θα σχηματίσω καλύτερη άποψη αλλά πρώτη φορά HYUNDAI με βρίσκει τόσο θετικό συνολικά, αν και οι τιμές είναι σε καλά επίπεδα βλέπω καλές πωλήσεις για πάνω απο 25000€ κατηγορία.
Στο χρώμα το οινοπνευματή που είναι και στο άρθρο είναι πολύ όμορφο.
Υ.Γ. Αυτά να τα βλέπει η Ford(Kuga) και η Toyota(RAV 4) που τα βλέπεις και απορείς αν είναι μοντέλα 2020, ειδικά το Kuga.
-
Καλά το Κούγκα θα μπορούσε (αισθητικά) κάλλιστα να είναι μοντέλο του 16-17 και να είναι ήδη σε φάση fl , τουλάχιστον οι κορεάτες το παλευουνε και μπορεί σαν σύνολο να μην είναι ιδιαίτερα αρμονικό και καλαίσθητο εντούτοις έχει έντονα χαρακτηριστικα δανεισμένα ίσως από άλλες μαρκες και στην τουμπανιασμενη έκδοση που βλέπουμε είναι εντυπωσιακό. Το νεο Σάντα Φε που είχα την ευκαιρία να το περιεργαστω αρκετά το καλοκαίρι, είναι πολύ πιο αρμονικό και δεν βγάζει τόσο κορεατιλα (ειδικά το νέο ελαντρα είναι έκτρωμα). Ωραίο το εσωτερικό πάντως αν εξαιρέσω ότι έτσι όπως φαίνεται στη φωτο ο οδηγός σαν να μην είναι τόσο μέσα στο κόκπιτ αλλά επάνω από αυτό. Peugeot εννοείται κορυφή στο κομμάτι αυτο στην κατηγορία.
-
Έχω σχεδόν σοκαριστεί! (κάτι τέτοιο είχε πει και ο Κορεάτης για όταν θα ανακοινωνόταν).
Θέλω να το επεξεργαστώ πρώτα, αλλά μου φαίνεται πολύ περίεργο σε πρώτη φάση (όχι καλό - περίεργο).
edit: https://www.motor1.com/news/346539/hyundai-next-gen-tucson-design/
αυτό είχε πει.
Όσο περισσότερο το βλέπω, τόσο περισσότερο μου προκαλεί απέχθεια. Σίγουρα θα πολώσει πολλούς, κάποιοι θα το αγαπήσουν και οι υπόλοιποι απλά θα το μισήσουν.
Ενδιαφέρον και παράτολμη κίνηση, τουλάχιστον προσπάθησαν να κάνουν κάτι, όχι όπως η Ford που σε λίγο θα φτάσει το Golf σε βαρεμάρα..
Να δούμε το Sportage τώρα.
-
Η σχεδίαση εξωτερικά δεν μου λέει και πολλά (τουλάχιστον από τις φωτογραφίες και τα βίντεο).
Το τωρινό μοντέλο μου κάνει περισσότερο.
Το εσωτερικό από την άλλη, υπόσχεται αρκετά.
Ίσως ένας εξωτερικός σχεδιασμός κοντινός στο τωρινό μοντέλο με το καινούργιο εσωτερικό να μου άρεσε περισσότερο.
-
Και όλες οι χειροκίνητες εκδόσεις αν κατάλαβα καλά θα έρχονται με το καινούργιο κιβώτιο χωρίς συμπλέκτη!
-
Σίγουρα είναι υποκειμενικό θέμα, του αν αρέσει η όχι , νομίζω όμως ότι όλοι συμφωνούμε στο ότι δείχνει εκ πρώτης όψεως ξεχωριστό για την κατηγορία του και αυτοκίνητο της τωρινής δεκαετίας και όχι της προηγουμένης και φυσικά διαφορετικό κατά πολύ από τον προκάτοχο του οπότε όσο νάνε προσπάθησαν οι άνθρωποι να κάνουν κάτι διαφορετικό , όπως ξεχωριστό και διαφορετικό ήταν και όταν πρωτοβγήκε και το 3008 για την κατηγορία του και από τον προκάτοχο του .Όσο αφορά το αγάπη - μίσος έτσι είναι νομίζω με όλα τα αυτοκίνητα κάποιοι θα αγαπήσουν κάποιο μοντέλο και κάποιοι άλλοι δεν θα τους αρέσει καθόλου το συγκεκριμένο μοντέλο σε βαθμό απέχθειας , μέση λύση δύσκολα θα υπάρξει....Σιγουρά όμως θα πρέπει να περιμένουμε να έρθει και να το δούμε και από κοντά ειδικά αυτές τις τσακίσεις από τα πλαγιά στο αμάξωμα , να μπούμε στο εσωτερικό του να δούμε την θέση οδήγησης και όλο αυτό το high tech περιβάλλον που παρουσίασαν , την ποιότητα του εσωτερικού και συναρμογής και αν μπορούμε και TD ακόμη καλύτερα, εμένα προσωπικά πάντως αν και φίλο των VAG που περίμενε το facelift του Tiguan και τo R Line με έχει ψήσει αρκετά να το περιμένω και να το έχω ψηλά στην λίστα μου για απόκτηση ακόμη αν και η σύζυγος και μόνο στο άκουσμα Hyundai τσινίζει (δυστυχώς τα έχουμε και αυτά δεν θέλω σχόλια κύριοι) αυτό της φάνηκε όμορφο. Ελπίζω να φέρουν και τις πλούσιες εκδόσεις εδώ στην Ελλάδα με την 10,25 οθόνη και όλο το πακέτο του smart sense συστημάτων ασφάλειας ή έστω να μπορείς να τα βάλεις ως εξτρά και ας περιμένουμε....
-
Και εμένα μου άρεσε αρκετά!
Για να δούμε τιμές..
-
Και εγώ είμαι σε αναζήτησή αμαξιού , c suv για την ακρίβεια και το είχα βάλει στο μάτι το συγκεκριμένο μοντέλο. Τόσο που ξενύχτησα ώστε να δω live τη παρουσίαση.
Στο δια ταύτα και μένα με ξενίζει πολύ το εσωτερικό. Ελπίζω από κοντά να είναι πιο καλό. -
Eν τω μεταξύ παίζει τίποτα διαφορετικό Tucson σε Αμερική,Ασία από Ευρώπη;
Στο link που παραθέσε ένας συμφορουμίτης παραπάνω -και σε ευρωπαϊκά βιντεάκια- μιλάνε για μήκος 2εκ. μεγαλύτερο και μεταξόνιο 2.68μ.
https://www.netcarshow.com/hyundai/2021-tucson/
Στο παρακάτω βίντεο μιλάνε για 15εκ. παραπάνω μήκος (4,63μ. συνολικά) και μεταξόνιο 2,75μ. (!)
-
Θα υπάρχει short και long έκδοση.
-
Πολλοί σε αναζήτηση είμαστε , εγώ εδώ και δυο σχεδόν χρόνια αλλά τίποτα δε με ενθουσίαζε και ενθουσιαζει , όχι ότι αυτό με έχει ξετρελάνει και λεω αυτο ειναι τελος, αλλά έτσι όπως διάβασα και είδα προσφέρει πολλά από αυτά που θέλω και ειναι ενα καινούργιο μοντέλο και όχι facelift με ότι αυτό να σημαίνει , φυσικά ολα αυτα μέχρι να το δούμε και από κοντα.
Από οσο έχω καταλάβει και εγώ αλλά και σε κάποιο σημείο στο βίντεο της παρουσίασης το λεει νομιζω για ευνόητους λογους η short έκδοση ειναι για Ευρώπη και λοιπά και η Long για Αμερικα...Τώρα υπομονή από Δεκέμβρη για Ελλάδα ...
-
Εντυπωσιακά......εντυπωσιακό
-
-
Πολύ ωραια τουλάχιστον το είδαμε και πάλι οπτικά , αλλά ρε παιδιά συγγνώμη επειδή δεν γνωριζω προσωπικά Γαλλικά , αυτός τώρα το εκθείασε το έθαψε ή comme ci comme ça κατάσταση ;
-
Πολύ ωραια τουλάχιστον το είδαμε και πάλι οπτικά , αλλά ρε παιδιά συγγνώμη επειδή δεν γνωριζω προσωπικά Γαλλικά , αυτός τώρα το εκθείασε το έθαψε ή comme ci comme ça κατάσταση ;
Το εκθείασε αλλά περιμένει να κάνει εκτενή παρουσίαση αλλά και τεστ το Νοέμβριο που θα είναι διαθέσιμο στη Γαλλία για ασφαλή συμπεράσματα.
-
Το πιο όμορφο της κατηγορίας με διαφορά.
Κάνει το 3008 να φαίνεται άσχημο.
-
Εμένα προσωπικά τα πίσω φώτα μου φαίνονται απαίσια στις φωτογραφίες. Επιφυλάσσομαι να τα δω από κοντά.
Hyundai Tucson NX4 (2020)