-
Ναι το μπλε είναι, τελικά η διχρωμία είναι όπως το διαφημίζουν. Μικρή διαφορά όντως
. -
Εγώ από έξτρα θέλω σίγουρα την έξυπνη θύρα αποσκευών,και σκέφτομαι το σύστημα 4 καμερών περιφερειακής επόπτευσης.και λέω σκέφτομαι γιατί είναι στα 2050 ευρώ.αλλά είναι ωραίο πακέτο το συγκεκριμένο.
-
@hlias77 said in Νεο Hyundai Tucson :
Εγώ από έξτρα θέλω σίγουρα την έξυπνη θύρα αποσκευών,και σκέφτομαι το σύστημα 4 καμερών περιφερειακής επόπτευσης.και λέω σκέφτομαι γιατί είναι στα 2050 ευρώ.αλλά είναι ωραίο πακέτο το συγκεκριμένο.
Πράγματι αξίζει αλλά στοιχίζει πολύ.
-
Και εγώ το σκέφτομαι το blind spot monitor, αλλά όντως ξεφεύγει μετά. Εξάλλου το vfm στο Tuscon νομίζω είναι πάρα πολύ καλό σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Εγώ το AWD ψήνω, λόγω και των 180hp με το αυτόματο, αλλά η λογική λέει όχι, καθώς δε νομίζω να το χρειαστώ, αφού off road δε νομίζω να πάω ποτέ και για οδική συμπεριφορά το χειμώνα καλύτερα να φορέσω χειμερινά. Για αυτό ψάχνω κάποιο λόγο(ρυμούλκηση) για να το δικαιολογήσω!
-
@wendor said in Νεο Hyundai Tucson :
Και εγώ το σκέφτομαι το blind spot monitor, αλλά όντως ξεφεύγει μετά. Εξάλλου το vfm στο Tuscon νομίζω είναι πάρα πολύ καλό σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Εγώ το AWD ψήνω, λόγω και των 180hp με το αυτόματο, αλλά η λογική λέει όχι, καθώς δε νομίζω να το χρειαστώ, αφού off road δε νομίζω να πάω ποτέ και για οδική συμπεριφορά το χειμώνα καλύτερα να φορέσω χειμερινά. Για αυτό ψάχνω κάποιο λόγο(ρυμούλκηση) για να το δικαιολογήσω!
Καλησπέρα,
Η αυτόματη τετρακίνηση του συγκεκριμένου το οποίο και έχω, μεγιστοποιεί την πρόσφυση σε κάθε δρόμο, κάθε εποχή. Θεωρώ ότι είναι ο, τι πιο ασφαλές μπορει να υπάρξει στις οδικές συνθήκες της χώρας μας. Από εκεί και πέρα, ο καθένας κρίνει αν θα προσθέσει κάποια αξεσουάρ σε δικινητη έκδοση ή θα έχει ακόμα περισσότερη ασφάλεια επιλέγοντας τετρακίνητη
Ευχαριστώ -
@d_m said in Νεο Hyundai Tucson :
Καλησπέρα,
Η αυτόματη τετρακίνηση του συγκεκριμένου το οποίο και έχω, μεγιστοποιεί την πρόσφυση σε κάθε δρόμο, κάθε εποχή. Θεωρώ ότι είναι ο, τι πιο ασφαλές μπορει να υπάρξει στις οδικές συνθήκες της χώρας μας. Από εκεί και πέρα, ο καθένας κρίνει αν θα προσθέσει κάποια αξεσουάρ σε δικινητη έκδοση ή θα έχει ακόμα περισσότερη ασφάλεια επιλέγοντας τετρακίνητη
ΕυχαριστώΝα προσθέσω βέβαια ότι πιθανότατα, για να μην πω σίγουρα, το κόστος service να είναι πιο αυξημένο σε σχέση με του δικινητου. Για παράδειγμα, το service γίνεται κάθε χρόνο ή 15.000 χλμ, τα οποία αντικειμενικά είναι λίγα. Προφανώς θα απαιτείται συντήρηση του συστήματος τετρακίνησης.
-
Βάλτε το blind spot είναι σωτήριο μια μάλιστα θα είναι standard στα μελλοντικά αυτοκίνητα βάση οδηγίας της εε
-
Καλησπέρα,
ΕυχαριστώΝα προσθέσω βέβαια ότι πιθανότατα, για να μην πω σίγουρα, το κόστος service να είναι πιο αυξημένο σε σχέση με του δικινητου. Για παράδειγμα, το service γίνεται κάθε χρόνο ή 15.000 χλμ, τα οποία αντικειμενικά είναι λίγα. Προφανώς θα απαιτείται συντήρηση του συστήματος τετρακίνησης.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, δίαβασα και τις αναρτήσεις σου για την κατανάλωση, πολύ βοηθητικές και με μεγάλη λεπτομέρεια.
Υπάρχει άλλος φίλος να ανεβάσει τις καταναλώσεις για αυτόματο FWD?
-
Καλησπέρα,
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, δίαβασα και τις αναρτήσεις σου για την κατανάλωση, πολύ βοηθητικές και με μεγάλη λεπτομέρεια.
Υπάρχει άλλος φίλος να ανεβάσει τις καταναλώσεις για αυτόματο FWD?
ευχαριστώ πολύ,
δεν έχω καμία πρόθεση να βγάλω το αυτοκίνητο οικονομικό ή οτιδήποτε άλλο πέρα από αυτό που βλέπω και ΠΑΝΤΑ με συνετή χρήση του γκαζιού στις επιταχύνσεις, πρόγραμμα eco και μικρό πσοστό σε κίνηση στην πόλη.
Καλύτερος μαρτυρας από τη φωτό του ταμπλό με τα στατιστικά κατανάλωσης, δεν υπάρχει νομίζω... -
@cts89 said in Νεο Hyundai Tucson :
Προσωπικά, όταν ανάβω το φλας στο Tucson την ημέρα ειδικά όταν βλέπω μοτοσυκλέτες πίσω ερχόμενες ανεμεσα στις λωρίδες κυκλοφορίας για να με προσπερασουν, δεν είμαι ΚΑΘΌΛΟΥ σίγουρος ότι το εχουν δει. Μαζευομαι και δεν επιχειρώ προσπέραση αν δεν είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει μοτοσικλέτα σε κοντινή απόσταση (σχετικό πράγμα η κοντινή απόσταση βέβαια , αν σκεφτούμε την επιτάχυνση μιας σύγχρονης μοτοσικλέτας).
Αν μια φορά το φλας σημαίνει πρόθεση και όχι απόφαση, με την τόσο ασυνήθιστη θέση των φλας απαιτείται δέκα φορές περισσότερη προσοχή. Όταν έρθει η εποχή του ετήσιου σέρβις θα ρωτήσω αν υπάρχει update σύνδεσης του φλας και με ένα από τα Led των πίσω φώτων.Καλησπέρα στο φόρουμ!
Δεν νομίζω ρε παιδιά νά ναι τόσο χάλια τα πισω φλας, χωρίς να είναι και η καλύτερη επιλογή. Θα μπορούσαν κάλλιστα εκεί στο σχεδιαστικό τμήμα της Χιουντάι να κάνουν κάτι μακράν εντυπωσιακότερο με τα φλας σε ένα αμάξι τόσο ξεχωριστό, κάτι σε led, εκεί μαζί με τα άλλα τα πισω τα led… Θα ήταν σούπερ… Σε ενα τετοιο αμάξι ειναι πολύ βαρετά αυτά τα φλας αλλα και το φως της όπισθεν…Πάντως όντας και ψηλό αμάξι, θεωρώ πως θέλει μεγάλη αφηρημάδα την ημέρα για να μην το δει κάποιος το φλας. Γιατί νύχτα το θεωρώ απίθανο να μην φαίνονται. Επίσης, πολλά φορτηγά, σε τέτοιο ύψος (μην πω και χαμηλότερα) δεν έχουν τα φλας τους;;;
Φίλε μου συμφωνώ απόλυτα. Το τελευταίο πράγμα που θα κοιτούσα για το αυτοκίνητο είναι αν τα φλας είναι χαμηλά ή ψηλά. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω με τι κριτήρια αποφασίζει ο κόσμος, αλλά έλεος κάπου (το διαβάζω παντού ως "μειονέκτημα") η θέση των φλας δεν αποτελεί deal breaker. Το αμάξι έχει πάρει έγκριση τύπου άρα είναι ΟΚ. Αυτοί που δίνουν την έγκριση κάτι παραπάνω ξέρουν. Είμαι κάτοχος του 180, 4Χ4 και το αμάξι για τα λεφτά του παίζει μπάλα μόνο του. Το μόνο μειονέκτημα, αλλά το ήξερα, οπότε το περίμενα είναι η κατανάλωση, που στην τελική για τα κιλά του δεν τη λες και υπερβολική.
-
@ggeorg10 said in Νεο Hyundai Tucson :
Ευχαριστώ πολύ @ggab !
Θα πάω από Δευτέρα να πάρω προσφορά και να το κλείσω με το καλό.Μια ερώτηση ακόμα για όποιον ξέρει. Βλέπω ότι διαφέρουν κατά πολύ οι χρόνοι παράδοσης που λένε μεταξύ τους οι αντιπροσωπείες. Η εισαγωγή γίνεται κεντρικά ή κάθε αντιπρόσωπος δίνει δικές του παραγγελίες; Η λογική λέει το πρώτο αλλά εάν ισχύει το δεύτερο τότε έχει εξήγηση η μεγάλη απόκλιση στους χρόνους παράδοσης.
Ο κάθε αντιπρόσωπος στέλνει την παραγγελία στη Hyundai Hellas και αυτή στο εργοστάσιο και το εργοστάσιο ανάλογα την έκδοση που έχεις παραγγείλει σε βάζει σε προτεραιότητα. Εγώ είχα παραγγείλει τέλη Φεβρουαρίου με πρώτη εκτίμηση παράδοσης τους 4 μήνες. Τελικά παρέλαβα σε 7.5μηνες. 180, distinctive, 4x4 με έξτρα εξοπλισμό. Στη δική μου φουρνιά είχα καταλάβει ότι καθυστερούσαν ιδιαίτερα τα ντίζελ (πάνω από 8μηνες), μετά τα αυτόματα 4χ4, τα αυτόματα 2χ4 και μετά αυτά που είχαν επιπλέον εξοπλισμό με πολλά τσιπ (πχ κάμερες). Οι φιλόδοξοι χρόνοι παράδοσης είναι επίφοβοι.
-
Καλησπέρα,
ΕυχαριστώΝα προσθέσω ότι επέλεξα την 4κινητη έκδοση γιατί τα τελευταία 2χρονια ζω στην επαρχία (άρα εύκολη κ γρήγορη πρόσβαση σε χώμα και χιόνι) και αρκετά κακοί δρόμοι. Λόγω επαρχίας μικρές οι αποστάσεις μηδέν μποτιλιάρισμα, άρα δεν με ένοιαζε η κατανάλωση. Αν δεν άλλαζα πόλη και έμενα Αθήνα θα επέλεγα 150, 2χ4 αυτόματο.
-
@ggeorg10 said in Νεο Hyundai Tucson :
Και εγώ ήθελα να βάλω ηλεκτρικό πορτπαγκάζ και μαύρη οροφή αλλά λόγο ότι θέλω το αμάξι τον Αύγουστο μάλλον τα ξεχνάω.
Το Teal είναι το μπλε σωστά;
Προσωπικά νομίζω ότι η μαύρη οροφή αξίζει σε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις πχ ασημί ή bronze. Στο μπλε μικρή διαφορά μιας και μου φαίνεται αρκετά σκούρο νομίζω θα χαθεί.
Η αντιπροσωπεία μου είχε πει ότι η διχρωμία γίνεται στην Ελλάδα από τη Hyundai Hellas, οπότε μπορεί να μην επηρεάζει κατά πολύ το χρόνο παράδοσης. Καλύτερα ρώτησε το πριν το μετανιώσεις.
-
@charisgian said in Νεο Hyundai Tucson :
Είμαι κάτοχος του 180, 4Χ4 και το αμάξι για τα λεφτά του παίζει μπάλα μόνο του. Το μόνο μειονέκτημα, αλλά το ήξερα, οπότε το περίμενα είναι η κατανάλωση, που στην τελική για τα κιλά του δεν τη λες και υπερβολική.Όχι το αμάξι σου δεν παίζει μπάλα μόνο του. Για τα λεφτά του αυτή την εποχή είναι εκτός λογικής! Ουσιαστικά σε βάζει σε σκέψεις να αγοράσεις AWD ακόμα και αν δεν το χρειάζεσαι. Να σκεφτείς ότι αντίστοιχα της Distinctive εξοπλισμένα αυτόματα c_suv άνευ AWD έχουν 37,k Tiguan & 41k (δεν κάνω πλάκα) 3008 (χέστε μας με το grip μωρέ). Δηλαδή παίρνεις το Tuscon και με τα ρέστα μεταχειρισμένο σε άριστη κατάσταση Yaris 5ετιας για τις εντός πόλης μετακινήσεις και είσαι πάλι κερδισμένος! Είναι τρομερό και το λέω εγώ που δεν με λες φαν του...
Όσο για το θέμα της κατανάλωσης, όπως έχω ξαναπεί σε άλλο νήμα, δεν χωράει στην λογική μου. Συζητάνε για 30k+ AWD οχήματα και ασχολούνται με την κατανάλωση. Σέρνεις κοντά 1.7 τόνους, 180 μουλάρια, χώρους για 15μερες διακοπές 5μελους οικογένειας και θες να καίει σαν Corolla Hybrid; Τρέλα πουλάτε; Αυτό δεν είναι θέμα τεχνολογικής εξέλιξης, είναι άρνηση της πραγματικότητας σε συνδυασμό με μαθηματικό παράδοξο. Το μόνο πράγμα που δέχομαι να ακούσω (ενώ ΔΕΝ το ασπαζομαι) είναι ότι ο άλλος δεν αποδέχεται σε αυτά τα λεφτά το σήμα της Hyundai στο κλειδί του. Λογικός άνθρωπος που ψωνίζει για τις ανάγκες του και δεν έχει ανάγκη να εντυπωσιάσει γείτονες και πεθερικά το αγοράζει (AWD) με κλειστά τα μάτια, τέλος.
Φτάνει να χρειάζεται το AWD. Και όταν λέμε χρειάζεται δεν εννοούμε για να φαίνεται το σηματάκι "AWD" στο πάρκιν του kitchen bar ώστε να "ξεπλένει την ντροπή" του Hyundai....
-
@sabas_thess said in Νεο Hyundai Tucson :
Είμαι κάτοχος του 180, 4Χ4 και το αμάξι για τα λεφτά του παίζει μπάλα μόνο του. Το μόνο μειονέκτημα, αλλά το ήξερα, οπότε το περίμενα είναι η κατανάλωση, που στην τελική για τα κιλά του δεν τη λες και υπερβολική.Όχι το αμάξι σου δεν παίζει μπάλα μόνο του. Για τα λεφτά του αυτή την εποχή είναι εκτός λογικής! Ουσιαστικά σε βάζει σε σκέψεις να αγοράσεις AWD ακόμα και αν δεν το χρειάζεσαι. Να σκεφτείς ότι αντίστοιχα της Distinctive εξοπλισμένα αυτόματα c_suv άνευ AWD έχουν 37,k Tiguan & 41k (δεν κάνω πλάκα) 3008 (χέστε μας με το grip μωρέ). Δηλαδή παίρνεις το Tuscon και με τα ρέστα μεταχειρισμένο σε άριστη κατάσταση Yaris 5ετιας για τις εντός πόλης μετακινήσεις και είσαι πάλι κερδισμένος! Είναι τρομερό και το λέω εγώ που δεν με λες φαν του...
Όσο για το θέμα της κατανάλωσης, όπως έχω ξαναπεί σε άλλο νήμα, δεν χωράει στην λογική μου. Συζητάνε για 30k+ AWD οχήματα και ασχολούνται με την κατανάλωση. Σέρνεις κοντά 1.7 τόνους, 180 μουλάρια, χώρους για 15μερες διακοπές 5μελους οικογένειας και θες να καίει σαν Corolla Hybrid; Τρέλα πουλάτε; Αυτό δεν είναι θέμα τεχνολογικής εξέλιξης, είναι άρνηση της πραγματικότητας σε συνδυασμό με μαθηματικό παράδοξο. Το μόνο πράγμα που δέχομαι να ακούσω (ενώ ΔΕΝ το ασπαζομαι) είναι ότι ο άλλος δεν αποδέχεται σε αυτά τα λεφτά το σήμα της Hyundai στο κλειδί του. Λογικός άνθρωπος που ψωνίζει για τις ανάγκες του και δεν έχει ανάγκη να εντυπωσιάσει γείτονες και πεθερικά το αγοράζει (AWD) με κλειστά τα μάτια, τέλος.
Φτάνει να χρειάζεται το AWD. Και όταν λέμε χρειάζεται δεν εννοούμε για να φαίνεται το σηματάκι "AWD" στο πάρκιν του kitchen bar ώστε να "ξεπλένει την ντροπή" του Hyundai....
καλημέρα,
συμφωνώ σε όλα τα παραπάνω και, για να το ευθυμήσουμε λίγο,α. δεν λέει AWD πίσω αλλά HTRAC !
β. δεν υπάρχει Kitchen bar εδώ και πολλάααα χρόνια ! -
"Ουσιαστικά σε βάζει σε σκέψεις να αγοράσεις AWD ακόμα και αν δεν το χρειάζεσαι."
Αυτό ακριβώς
-
"Ουσιαστικά σε βάζει σε σκέψεις να αγοράσεις AWD ακόμα και αν δεν το χρειάζεσαι."
Αυτό ακριβώς
τη ΜΙΑ φορά που θα το χρειστείς, δεν θα καταλάβεις καν ούτε πως ενεπλάκη αυτόματα, ούτε ότι σε έσωσε από βέβαιη γλύστρα!
Αυτο που παντα λέω είναι ότι το καλό αυτοκίνητο με τα περισσότερα δυνατά συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας , αποσβαίνει ΟΛΗ του την αξία εκείνη τη ΜΙΑ φορά που σε σώζει εντελώς ή σε σώζει απο τα χειρότερα... -
@sabas_thess said in Νεο Hyundai Tucson :
καλημέρα,
συμφωνώ σε όλα τα παραπάνω και, για να το ευθυμήσουμε λίγο,α. δεν λέει AWD πίσω αλλά HTRAC !
β. δεν υπάρχει Kitchen bar εδώ και πολλάααα χρόνια !Μη του χαλάς την ονείρωξη!
Το τυπακι έχει πλάκα,παρακολούθησε τα γραφόμενα του για τα Κορεάτικα. -
ερωτηση που ο γατος δεν γνωριζει
το αυτοματο ειναι διπλοσυμπλεχτο?επισης να εχετε στο μυαλο σας οτι καλα θα κανετε να παρετε τετρα αν και να μην στηριχτειτε πανω της για οτιδηποτε, ειναι μετριοτατη και αργη. φυσικα απο το τιποτε ή καμμια οθονη παραπανω ειναι προτιμοτερη.
γενικα οι κορεατες ειναι αρτιοι πολυ μηχανολογικα και εξαιρετικοι στην υλοποιηση πλην της ιδιαιτερης, το λιγοτερο, εμφανισης και καποιων προχειρων λυσεων στη τετρα.
-
Επίσης παρακαλώ για επιβεβαίωση, η 4κίνηση είναι επιλεκτική σωστά?
Hyundai Tucson NX4 (2020)