-
@lap said in Dacia Sandero III & Sandero Stepway III:
Το καθένα έχει την κατηγορία του. Άλλο πράγμα η χ3 άλλο τα dacia.
Για την κατηγορία τους είναι αρκετά vfm.Όσο για τον κομπλεξισμό συμφώνω. Τις περισσότερες φορές όσο πιο φτωχός είναι κάποιος τόσο επιθυμεί να δείχνει πως έχει μια ζωή με πολυτέλεια.
Σίγουρα, αλλα όταν είχα Χ3 έβγαζα και τα διπλάσια χρήματα. Και τώρα μπορώ να πάρω BMW αλλά το θεωρώ βλακεια να κάνεις αγορές που μπορουν εστω και στο ελάχιστο να σε ζορίσουν. Έχω εναν Ολλανδό πελάτη που στην πατρίδα του έχει βιομηχανία αλουμινίου, και εδω νοικιάζει ενα διαμερισματακι στο κέντρο και οδηγαει το ίδιο Toyota Prius εδώ και 20 χρόνια. Αντε τώρα να του εξηγήσεις πως κάποιοι Έλληνες με πολυτελη SUV δυσκολεύονται να πληρώσουν το ρεύμα του σπιτιού τους. Νομίζει ότι όλοι εδώ είναι φραγκατοι με αυτά που βλέπει ο άνθρωπος.
-
Ολα είναι θέμα το ποιους συμβιβασμούς θες και μπορείς να κανεις.
Γιατί όπως και να έχει άλλη ποιότητα μια Χ3 και άλλη ένα Dacia.
Εγώ το έχω ζησει στο πετσί μου αυτό με τη μετάβαση σε χαμηλοτερη/φθηνοτερη κατηγορία κατηγορία και τελικά πέταξα λεφτά. -
Το ζητημα ειναι να αντιλαμβανεσαι τι πραγματικα χρειαζεσαι και να μπατζεταρεις αναλογα το πορτοφολι σου πως θα το καλυψεις.
Εγω πχ ηθελα ενα οικονομικο αυτοκινητο στην καθημερινοτητα μου και οχι ενα κραχτη. Αλλωστε πωλητης δεν ειμαι μα ουτε και εχω λεφτα για πεταμα στο δρομο. Το νταστερ αποδειχθηκε αριστη επιλογη.
Το Χ3 ειναι υπεροχο αυτοκινητο σε καθε γενια. Οχι ομως καλη επιλογη για καποιον μικρομεσαιο που θα το χρησιμοποιει για 40000 το χρονο (εκ των οποιων τα 35 για πηγαινε ελα στην καθημερινοτητα). Δεν ειναι τυχαιο που τα περισσοτερα αυτοκινητα στις μεγαλες κατηγοριες τιμης ειναι κυριως εταιρικα.
Αν βεβαια ο αλλος τα χει ολα λυμενα ας παρει και χ6 για καθημερινο. Να ναι καλα να το χαιρεται θα πω. -
Το sandero streetway με υγραέριο έχει 5άρι ή 6άρι κιβώτιο; Στο ιταλικό site το δίνει 6άρι και στο Ελληνικό 5άρι.
-
Το streetway 5αρι, το stepway 6αρι. Αυτό ίσχυε προσφάτως.
Έχω την αίσθηση τα ίδια χιλιόμετρα βγάζουν περίπου ανά 1000σαλ στις overdrive τους
Είναι το 5 αρι του clio με τον ίδιο κινητήρα.Λογικά στις μεσαίες ρεπριζ θα έχει πιο μακριές σχέσεις και θα χάνει λίγο από εκεί
-
@storm said in Dacia Sandero III & Sandero Stepway III:
Το θέμα φίλε LAP είναι να έρθει στην Ελλάδα με τιμές ίδιες που έχει το σημερινό Sandero που είναι ρεαλιστικές.
Γιατί αν έρθει και ξεκινά από 13990euro και φθάνει στα 19990euro, κλάφτα Χαράλαμπε...
Και μην ξεχνάμε ότι αφορά το brandname DACIA...
Εκτός αν έγινε η DACIA η ΚΙΑ της Ευρώπης και δεν το έχουμε πάρει είδηση.
Και καλό θα ήταν να εξηγήσει κάποιος κάποια στιγμή εδώ μέσα γιατί το Renault Group στην Ελλάδα έχει τόσο ανεβασμένες τιμές. Τι το ιδιαίτερο προσφέρει αυτό το Group που να δικαιολογεί τις υψηλές τιμές;
Μήπως κατά τύχη σε λένε Παϊσιο;
Η τιμή αυτή τη στιγμή που μιλάμε με LPG είναι 19+ χωρίς έξτρα.
-
Για το stepway;
Πριν ένα 8μηνο-9μηνο που είχα περάσει και ρώτησα είπαν 17500 για το stepway
-
Για το stepway;
Πριν ένα 8μηνο-9μηνο που είχα περάσει και ρώτησα είπαν 17500 για το stepway
Ναι η έκδοση expression με LPG (όπως την αποκαλούν τώρα) με το καινούργιο λογότυπο της Dacia έρχεται στα 19+ με λευκό χρώμα που δεν το χρεώνουν χωρίς τα έξτρα που είναι προαιρετικός εξοπλισμός!
Και ρωτώ αξίζει ; Όταν χτυπάς στα ίδια λεφτά περίπου Kia Stonic με 7 χρόνια εγγύηση ή Seat Arona, Vw t-cross κλπ
-
Είσαι σίγουρος ότι κοστίζουν τόσο αυτά που αναφέρεις;
Το fabia πριν περίπου ένα εξάμηνο κόστιζε 21000 στην νορμάλ έκδοση του -
Είσαι σίγουρος ότι κοστίζουν τόσο αυτά που αναφέρεις;
Το fabia πριν περίπου ένα εξάμηνο κόστιζε 21000 στην νορμάλ έκδοση τουΝαι απόλυτα...
Το fabia το έβρισκα απλή 14900/16600 ambition και 18000 style χωρίς πινακίδες και χρώμα με 5αρι σασμάν. Με 6αρι πήγαινε όντως στα 20 με υπερπλήρες πακέτο!
-
Λάθος κινητήρα βλέπεις. Κοιτάς αυτόν χωρίς turbo. Οι τιμές του sandero είναι με turbo κινητήρα
-
Λάθος κινητήρα βλέπεις. Κοιτάς αυτόν χωρίς turbo. Οι τιμές του sandero είναι με turbo κινητήρα
https://www.skoda.gr/_doc/96897085-168d-432a-a453-5a2524e82503
Εδώ στον τιμοκατάλογο της skoda αυτά βλέπω από τιμές..
Για 'σενα εξακολουθεί να παραμένει τίμιο και VFM το sandero stepway και σε αυτή την τιμή που έχει φτάσει; Πραγματικά ρωτάω γιατί το φλερτάρω!
-
19000ευρω κοστίζει η style του fabia.η οποία όμως θέλει δύο τρία έξτρα. Όπως το acc. Όταν τα βάλεις μαζί με το χρώμα και τα έξοδα pdi φλερτάρει πια με τα 20+++
Τις πιο φθηνές μη τις κοιτάς. Ανεπαρκείς κινητήρες για το αμάξωμα του. Αν ήταν πιο ελαφρύ τότε ίσως ναι.
Δύσκολο ερώτημα. Αν βγάλεις το πακέτο του lpg, όχι δεν αξίζει για 19000 ευρώ. Από την άλλη το stepway είναι η έκδοση crossover. Η σωστή σύγκριση είναι με την streetway που ήταν φθηνότερη.
-
19000ευρω κοστίζει η style του fabia.η οποία όμως θέλει δύο τρία έξτρα. Όπως το acc. Όταν τα βάλεις μαζί με το χρώμα και τα έξοδα pdi φλερτάρει πια με τα 20+++
Τις πιο φθηνές μη τις κοιτάς. Ανεπαρκείς κινητήρες για το αμάξωμα του. Αν ήταν πιο ελαφρύ τότε ίσως ναι.
Δύσκολο ερώτημα. Αν βγάλεις το πακέτο του lpg, όχι δεν αξίζει για 19000 ευρώ. Από την άλλη το stepway είναι η έκδοση crossover. Η σωστή σύγκριση είναι με την streetway που ήταν φθηνότερη.
Έχεις δίκιο σε αυτά που λες και σε ευχαριστώ, απλά εγώ αυτή τη στιγμή ψάχνω ένα τίμιο crossover/suv γύρω στα 20000 να το κρατήσω μια 10ετια με απλή χρήση. Είχα καταλήξει στο arona αλλά γίναν κάποια πράγματα και ασυνενννοησίες και είμαι δυστυχώς ξανά στο ψάξιμο!
Αυτά που έχω δει και με ενδιαφέρουν περισσότερο αυτή τη στιγμή είναι το seat arona που ανέφερα , το sandero stepway LPG και το kia stonic λόγω της καλής εγγύησης και αξιοπιστίας της KIA.
Η χρήση όπως είχα πει παλιότερα είναι για μέσα στην πόλη πλην κάποιων ταξιδιών (όχι για δουλειά), αυτή τη στιγμή είμαστε 2 συν τον σκύλο και μελλοντικά σίγουρα θα γίνουμε περισσότεροι!
Οπότε με ενδιαφέρει να κρατήσω ένα αυτοκίνητο για 10ετια (μακάρι), χωρίς να μου πιεί το αίμα οικονομικά (όσο γίνεται τουλάχιστον) και να το πάρω ιδανικά πριν το καλοκαίρι.
-
@kingedward-0 said in Dacia Sandero III & Sandero Stepway III:
Έχεις δίκιο σε αυτά που λες και σε ευχαριστώ, απλά εγώ αυτή τη στιγμή ψάχνω ένα τίμιο crossover/suv γύρω στα 20000 να το κρατήσω μια 10ετια με απλή χρήση. Είχα καταλήξει στο arona αλλά γίναν κάποια πράγματα και ασυνενννοησίες και είμαι δυστυχώς ξανά στο ψάξιμο!
Αυτά που έχω δει και με ενδιαφέρουν περισσότερο αυτή τη στιγμή είναι το seat arona που ανέφερα , το sandero stepway LPG και το kia stonic λόγω της καλής εγγύησης και αξιοπιστίας της KIA.
Η χρήση όπως είχα πει παλιότερα είναι για μέσα στην πόλη πλην κάποιων ταξιδιών (όχι για δουλειά), αυτή τη στιγμή είμαστε 2 συν τον σκύλο και μελλοντικά σίγουρα θα γίνουμε περισσότεροι!
Οπότε με ενδιαφέρει να κρατήσω ένα αυτοκίνητο για 10ετια (μακάρι), χωρίς να μου πιεί το αίμα οικονομικά (όσο γίνεται τουλάχιστον) και να το πάρω ιδανικά πριν το καλοκαίρι.
Είπαμε καλύτερο VFM είναι το Bayon. Τα είχα γράψει. Μεγαλύτερες αποσκευές από Stonic λίγο πιο σύγχρονο και καλύτερο εσωτερικό (λίγο καλύτερα υλικά επίσης) και 2-3 πραγματακια παραπάνω από εξοπλισμό ανά έκδοση. Ήταν λίγο φθηνότερο από Stonic και καλύτερο πακέτο για δώρα/χρώμα, ενώ η ΚΙΑ πολύ πιο ανελαστική..σαν να είναι η premium του ομίλου, έχουν ένα τουπεδακι..
Επίσης περισσότερα χρόνια στην αγορά το Stonic, το Bayon έχει κάνα 2 χρόνια για το FL ενώ το Stonic για απόσυρση..
-
Το lpg είναι ολη η υπόθεση. Δυστυχώς τα hyundai kia δεν αξίζουν το κόστος ευκαιρίας του να πληρώνεις διπλάσιο κόστος μετακίνησης. Όσοι δεν γνωρίζεται τον όρο κόστος ευκαιρία, ψάξτε τον. Δηλαδή ένα golf, μια mercedes οκ το αξίζουν διότι στη σύγκριση μεταξύ dacia και αυτών κερδίζεις σε άλλους τομείς. Στα hyundai kia δεν κερδίζεις πουθενά για το επιπελον διπλάσιο κόστος μετακίνησης που θα πληρώνεις. Θα είναι ένα ψηλό κακό deal.
Εκτός αν σου αρέσει κάτι πολύ και επιλέγεις με το θυμικό.Οπότε για εμένα κοιτάς lpg, και yaris cross hybrid.
Με το καλό να σας ζήσουν όλα τα παιδια σας, τετράποδα και μη.
-
Το lpg είναι ολη η υπόθεση. Δυστυχώς τα hyundai kia δεν αξίζουν το κόστος ευκαιρίας του να πληρώνεις διπλάσιο κόστος μετακίνησης. Όσοι δεν γνωρίζεται τον όρο κόστος ευκαιρία, ψάξτε τον. Δηλαδή ένα golf, μια mercedes οκ το αξίζουν διότι στη σύγκριση μεταξύ dacia και αυτών κερδίζεις σε άλλους τομείς. Στα hyundai kia δεν κερδίζεις πουθενά για το επιπελον διπλάσιο κόστος μετακίνησης που θα πληρώνεις. Θα είναι ένα ψηλό κακό deal.
Εκτός αν σου αρέσει κάτι πολύ και επιλέγεις με το θυμικό.Οπότε για εμένα κοιτάς lpg, και yaris cross hybrid.
Με το καλό να σας ζήσουν όλα τα παιδια σας, τετράποδα και μη.
Εάν υποθέσουμε ότι κάποιος κάνει 10.000 χλμ. ανά έτος και με δεδομένο ότι η μέση κατανάλωση βενζίνης είναι περί τα 2 λίτρα/100 χλμ. χαμηλότερη από την μέση κατανάλωση υγραερίου, τότε και με τις τρέχουσες τιμες μιλάμε για ένα όφελος περί τα 400€ ετησίως (αν κάνω λάθος κάπου διόρθωσε με).
Οποτε, μιλάμε για 35€ κέρδος ανά μήνα.
Δεν είναι λίγο, αλλά δεν είναι και πολύ... -
Έτσι είναι, άρα υπολογίζεις τα χιλιόμετρα και βλέπεις.
Στα 100.000 χλμ είναι κέρδος 4000 ευρώ με σημερινά δεδομένα. Δηλαδή προκαταβολή ενός νέου αυτοκινήτου.
Έτσι λοιπόν στην σύγκριση μας το λεγόμενο κόστος ευκαιρίας του hyundai είναι η τιμή του +4000 ευρώ στην δεκαετία. Άρα δεν είναι ίδια η τιμή του με αυτή του Sandero
-
Έτσι είναι, άρα υπολογίζεις τα χιλιόμετρα και βλέπεις.
Στα 100.000 χλμ είναι κέρδος 4000 ευρώ με σημερινά δεδομένα. Δηλαδή προκαταβολή ενός νέου αυτοκινήτου.
Έτσι λοιπόν στην σύγκριση μας το λεγόμενο κόστος ευκαιρίας του hyundai είναι η τιμή του +4000 ευρώ στην δεκαετία. Άρα δεν είναι ίδια η τιμή του με αυτή του Sandero
Πόσο σίγουρος είσαι ότι η αξιοπιστία θα είναι ίδια; Βλέπω σε forum ότι πολλά lpg, ακόμα και εργοστασιακά, έχουν διαφορά θέματα με λάδια και υπερθερμάνσεις. Ίσως δεν αξίζει το ρίσκο όταν κάνει 10000 χιλιόμετρα το χρόνο
-
Σε αυτό δεν έχεις άδικο. Δεν γνωρίζω τι γίνεται. Κάποια είναι αξιόπιστα και κάποια άλλα ακούγονται διάφορα. Ίσως ήταν παιδικές ασθένειες. Σε αυτό δεν έχω σίγουρη απάντηση.
Dacia Sandero III & Sandero Stepway III