-
Εμένα αυτό που μου φαίνεται περίεργο δεν είναι τόσο το κόστος αλλά το ότι φαίνεται στον κατάλογο ως διαφορετικό μοντέλο από το Lounge
Θα περίμενα δλδ απλά να βάλουν μερικές ακόμα επιλογές για χρώμα στο Lounge ώστε να δίνει τη δυνατότητα διχρωμίας (ότι κάνουν δλδ συνήθως και οι άλλοι κατασκευαστές)
Γι' αυτό αναρωτιέμαι αν υπάρχει και καμιά άλλη διαφορά από το "απλό" Lounge. Αν τα βάλεις πάντως στη σύγκριση στο toyota.gr δείχνει ότι μάλλον του λείπουν πράγματα του bi-tone σε σχέση με το απλό Lounge (πχ Ρυθμίση καθ'ύψος στο κάθισμα οδηγού) πράγμα που φαίνεται περισσότερο για τυπογραφικό λάθος παρά για πραγματικότητα
-
@bill_hsd said in Toyota Corolla Cross:
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
Αν έρθεις στην δουλειά μου θα σου πουλήσω τέτοιο πρόλογο που δεν έχεις ξανακούσει. Όλα μα όλα τα μαστόρια.. τεχνίτες και καλλιτέχνες παρουσιάζουν την δουλειά ως την πιο δυσκολη που υπάρχει στον πλανητη και αλλους τρεις παραπέρα. Μπορεί να έχει δυσκολίες αλλά 980 ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ δεν έχει κόστος ούτε σε υλικά, ούτε σε δουλειά σε ότι άλλο...
Αλλο λέω, αλλο λες.
Εγώ δεν μίλησα για τιμή.
Αυτο που ειπα ειναι οτι δεν συγκρίνεται το εργοστασιακό βάψιμο με το aftermarket, όσο φτηνότερο και αν (τυχόν) βγει το aftermarket, και με τα ρίσκα που ανέφερα παραπάνω.
Ό,τι πληρώνεις, παίρνεις...
Υ.Γ. Η εργοστασιακή Bi-tone έκδοση αναγράφεται επισημα και στα αρχεία της Toyota ως Bi-tone, συνεπώς είναι πολύ εύκολο να διαπιστωθεί οτι ένα μη Bi-tone αυτοκίνητο έχει βάψει ουρανό εκ των υστέρων, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τη μεταπωλητική αξία του.Ναι αλλα εγώ μίλησα για τιμή.. για τα 980 που ζητάνε για 1,5 τετραγωνικό
Εργοστασιακή μπορεί να ειναι η βαφή αλλα δεν ειναι και Ευαγγέλιο!!! ήδη έχω διαβάσει 2-3 αναφορές οτι η πέρλα πέταξε μπροστά.. Γιατί αφορίζεις τους φανοποιούς εκει εξω? Υπάρχουν επαγγελματίες που βάφουν πολύ καλύτερα από τα εργοστάσια και δεν θα χρεώσουν 980 ευρώ
-
@atrias said in Toyota Corolla Cross:
Εμένα αυτό που μου φαίνεται περίεργο δεν είναι τόσο το κόστος αλλά το ότι φαίνεται στον κατάλογο ως διαφορετικό μοντέλο από το Lounge
Θα περίμενα δλδ απλά να βάλουν μερικές ακόμα επιλογές για χρώμα στο Lounge ώστε να δίνει τη δυνατότητα διχρωμίας (ότι κάνουν δλδ συνήθως και οι άλλοι κατασκευαστές)
Γι' αυτό αναρωτιέμαι αν υπάρχει και καμιά άλλη διαφορά από το "απλό" Lounge. Αν τα βάλεις πάντως στη σύγκριση στο toyota.gr δείχνει ότι μάλλον του λείπουν πράγματα του bi-tone σε σχέση με το απλό Lounge (πχ Ρυθμίση καθ'ύψος στο κάθισμα οδηγού) πράγμα που φαίνεται περισσότερο για τυπογραφικό λάθος παρά για πραγματικότητα
Μα είναι διαφορετικό μοντέλο τυπικά το Bi-tone, με άλλο κωδικό παραγγελίας.
Χωρις να το εχω ψαξει, δεν νομίζω οτι, πέραν της διχρωμίας, έχουν άλλες διαφορές στον εξοπλισμό οι δύο εκδόσεις (τουλάχιστον έτσι ήταν στο C-HR, όταν το παρήγγειλα).
Συνήθως η Toyota, όπως και άλλες εταιρείες, δίνει τη δυνατότητα Bi-tone διαμόρφωσης στις πιο πλούσιες εκδόσεις κάθε μοντέλου, ως ένα επιπλέον στοιχείο customisation-διαφοροποίησης από τις πιο απλές εκδόσεις. -
Συμφωνώ το bitone για 980 γιουρα δεν αξίζει, είναι μόνο marketing. Με αυτά τα λεφτά μπορείς να κάνεις μια ουσιώδη βελτίωση π.χ αμορτισέρ.
-
Γιατί αφορίζεις τους φανοποιούς εκει εξω? Υπάρχουν επαγγελματίες που βάφουν πολύ καλύτερα από τα εργοστάσια και δεν θα χρεώσουν 980 ευρώΑνέφερα ήδη ότι εμπιστεύτηκα φανοποιό να μου βάψει την οροφή αυτοκίνητου μου (αξίας 50.000 ευρώ) και μου λες ότι "αφορίζω" τους φανοποιούς;
Εάν σου φαίνονται πολλά τα 980 ευρώ (δεν είπα οτι εμένα μου φαινονται λιγα) και γνωρίζεις επαγγελματίες που βάφουν καλύτερα από τα εργοστάσια και φτηνότερα, τότε μπορείς να τους εμπιστευτείς, όπως εξάλλου έκανα κι εγώ.
Προσωπικά, εφόσον ειχα τη δυνατοτητα επιλογής, θα προτιμούσα να το αγοράσω βαμμένο από το εργοστάσιο για τους λόγους που προανέφερα.
Συγγνώμη από τα υπόλοιπα μέλη για τα off-topic. -
@a65 said in Toyota Corolla Cross:
Συμφωνώ το bitone για 980 γιουρα δεν αξίζει, είναι μόνο marketing. Με αυτά τα λεφτά μπορείς να κάνεις μια ουσιώδη βελτίωση π.χ αμορτισέρ.
αν σου αρέσει η διτονία όμως? Τα πληρώνεις η ψάχνεσαι να βρεις αν μπορεις να το κάνεις οικονομικότερα?
-
@sraf said in Toyota Corolla Cross:
Η διχρωμια σε αυτό το αμάξι είναι παράταιρη, ειδικά έτσι όπως το βλέπω από το πλάι.
Το μόνο που του ταιριάζει είναι η ηλιοροφη και αυτό γιατί αυτά τα μαύρα σαμάρια που εχει πάνω είναι χοντροκομμένα και κάπως πρέπει να δέσουν με την οροφή, χρωματικά εννοώ.
Που να δεις και το GR Cross... καρναβάλι
-
@a65 said in Toyota Corolla Cross:
αν σου αρέσει η διτονία όμως? Τα πληρώνεις η ψάχνεσαι να βρεις αν μπορεις να το κάνεις οικονομικότερα?
Η διχρωμία είναι μόδα, επέλεξα toyota γιατί ήταν στη δεδομένη στιγμή είναι μακράν του ανταγωνισμού σε αυτό που δίνει έναντι αυτού που πληρώνεις αλλά με στεναχωρεί η αντιμετώπιση των αγοραστών να προτιμούν να δώσουν 980 e ή 790 στο YC και θεωρούν μια καλύτερη ανάρτηση τσάμπα λεφτά.
Προσωπικά άμα ήθελα να το βάψω θα έριχνα plasti dip με κάνα 100ρικο που και να το βαριόμουνα μεμβράνη καουτσούκ είναι θα την έβγαζα. -
Ειμαστε σιγουροι οτι η διχρωμια ειναι εργοστασιακη? Ακομα και τωρα πολλα αυτοκινητα φτιαχνονται εδω στα φανοβαφεια των αντιπροσωπειων.
-
Προσωπικά άμα ήθελα να το βάψω θα έριχνα plasti dip με κάνα 100ρικο που και να το βαριόμουνα μεμβράνη καουτσούκ είναι θα την έβγαζα.
Είναι τόσο ανθεκτικό όσο δείχνουν.? Εχω εμπειρία απο βαφές αλλα με το plasti dip οτι δοκιμές έκανα δεν μπορώ να πώ οτι με ικανοποίησαν
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Ειμαστε σιγουροι οτι η διχρωμια ειναι εργοστασιακη? Ακομα και τωρα πολλα αυτοκινητα φτιαχνονται εδω στα φανοβαφεια των αντιπροσωπειων.
Η hyundai βαφει εδώ... αμά και η ΨΨ ειναι εδώ... TYN
Με μια γρήγορη βολτα σε γερμανικό και ιταλικο σαιτ.. δεν υπάρχει Bi-tone... παίζει να ειναι και παπάντζα ελληνική "εργοστασιακή" θα μάθουμε... σουνερ ορ λέϊτερ
-
Προσωπικά άμα ήθελα να το βάψω θα έριχνα plasti dip με κάνα 100ρικο που και να το βαριόμουνα μεμβράνη καουτσούκ είναι θα την έβγαζα.
Είναι τόσο ανθεκτικό όσο δείχνουν.? Εχω εμπειρία απο βαφές αλλα με το plasti dip οτι δοκιμές έκανα δεν μπορώ να πώ οτι με ικανοποίησαν
έχω βάζει τα σήματα και μετά από ένα σωρό πλυσίματα με πιεστικό δε πάθανε τίποτα, αλλά πρέπει να περνάς λίγο να περιμένεις να στεγνώσει για να κάνεις το επόμενο χέρι.
-
Ναι πάντα πολλα χέρια σε ελαφριές στρώσεις.. Έχω κάνει 2 ποδήλατα... και άλλα... σε μικρές επιφάνεις οπως τα σηματα στο YC κάθεται καλά... οταν ειναι μεγάλη δεν έστρωνε καλά. έκανε μπιμπίκια και τελικά εκεί έσκαγε
-
Από το επίσημο Vin decoder της Toyota για το αυτοκινητό μου...
Άρα η διχρωμια είναι εργοστασιακή.
Εξάλλου, η διχρωμία αναγράφεται και στο αυτοκόλλητο με τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, που κολλάει ο αντιπροσωπος στο book service.
Παπάτζα και Toyota λίγο δύσκολο... -
Η hyundai βαφει εδώ... αμά και η ΨΨ ειναι εδώ... TYN
Με μια γρήγορη βολτα σε γερμανικό και ιταλικο σαιτ.. δεν υπάρχει Bi-tone... παίζει να ειναι και παπάντζα ελληνική "εργοστασιακή" θα μάθουμε... σουνερ ορ λέϊτερ
Δεν ήμουν αυτόπτης μάρτυρας αλλά όντως είχε βγεί μια φήμη ότι τα βάφουν εδώ.
Για το plasti dip τι να πω, δε το πουλάω αλλά άμα ήθελα διχρωμία θα προτιμούσα wrapping ή κάτι τέτοιο τελοσπάντων . -
Καλά εδώ κάνει κεραμικές η Τογιότα. Στης διχρωμιες θα κολλήσει. Επίσης τα χρώματα και τα βερνίκια της χαλια.
Για να μην πω για κακοτεχνίες.
Πόσοι έχουν γράψει για μπιμπίκια σε νέα αμάξια.
Και εγώ βρήκα ένα προχθες που έπλυνα.
Τραγικές ποιότητες πια
Απορώ σε 5-6 αν θα έχουν σκορπίσει -
Εξάλλου, η διχρωμία αναγράφεται και στο αυτοκόλλητο με τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, που κολλάει ο αντιπροσωπος στο book service.
Παπάτζα και Toyota λίγο δύσκολο...CHR δεν ειναι το δικο σου? Αυτο καπου Ευρωπη δε φτιαχνεται? Εγω δε θα το ελεγα παπατζα γιατι αν οντως γινεται εδω, τοτε θα το λενε οπως πχ το λεει και η Hyundai.
-
Παπάτζα και Toyota λίγο δύσκολο...CHR δεν ειναι το δικο σου? Αυτο καπου Ευρωπη δε φτιαχνεται? Εγω δε θα το ελεγα παπατζα γιατι αν οντως γινεται εδω, τοτε θα το λενε οπως πχ το λεει και η Hyundai.
Από το VIN αποδεικνύεται ότι είναι εργοστασιακή η διχρωμια και δεν βαφεται εδώ. Τι σχέση έχει η χώρα κατασκευής του αυτοκινητου;
Εγώ είπα "Παπάτζα και Toyota λίγο δυσκολο"= η Toyota δεν κάνει εύκολα παπάτζες. -
Nομίζω είναι Made in Turkey το αυτοκίνητο. Κάπου στην Δυτική Ασία πρέπει να είναι αυτό.
-
@criuser said in Toyota Corolla Cross:
Και τώρα που η βενζίνη βγαίνει 130 άλογα και 250 ροπή, υστερεί πάλι εμφανώς στις ρεπρίζ σε σχέση με το ντίζελ, όπως φαίνεται και από τα τέστ.
Όχι βέβαια! Παντού είναι πολύ ταχύτερο το βενζινοκίνητο: https://zeperfs.com/en/duel10281-7342.htm
Toyota Corolla Cross