-
Μάλλον θα είναι σαν το chr που και εμένα μου έκανε τρελή εντύπωση του πόσο καλό είναι. Δεν το περίμενα.
-
Μου αρεσει που δινετε στις γυναικες σας ακριβά αμαξια!
Χρεπια μόνο.....Και το YC να πάρω θα το κρατήσω για καθημερινό δικό μου!
Σιγα μην της δωσω τοσα λεφτά να οδηγει -
Άμα δε δώσουμε καλό αμάξι στη γυναίκα μετά πως θα δικαιολογίσουμε ένα Μ2, ένα S2000 ή ότι άλλη μαλακία μας κατέβει στο κεφάλι? Θα στραβώσει και θα χει και δίκιο.
-
Το αυτοκίνητο είναι είναι ευχάριστη εκπληξη από toyota (όσοι δεν είχαμε εμπειρία με την εταιρία), ειναι πάνω από μέσο όρο οδηγικά (σε σύγκριση με tucson, qq, compass, sportage τα οποία έχω οδηγησει). Την προηγούμενη εβδομάδα το άνοιξα σε εθνική μέχρι 170 κ τα πιανει πραγματικα γρήγορα, δεν δοκίμασα ομως τον κόφτη. Στις προσπεράσεις ακόμη κ με ταχύτητα 130-140 προφανως δίνει το ηλεκτρομοτερ κ ανεβάζει πολύ γρηγορα. Σχετικά με τον θόρυβο δεν βρίσκω κάτι ενοχλητικό πέραν του ήχου του ecvt όταν το σανιδωσεις. Κατά τα λοιπά εκτιμώ ότι ο θόρυβος κυλισης είναι αμελητέος ακόμη κ στις ταχύτητες 150-170, προερχόμενος κ έχοντας πάντα ως μέτρο σύγκρισης golf 6.
-
Θόρυβο κύλησης όντως δεν έχει. Έχει αεροδυναμικό ομως. Και το περίεργο είναι ότι δεν αυξάνεται εκθετικά με την ταχύτητα. Ξεκινάει στα 120-130 και μέχρι τα 180 είναι σχεδόν το ίδιο. Κι αυτό είναι το πιο ενοχλητικό γιατί πιάνει ακριβώς στις cruising speeds.
Επίσης είναι μη βρεθείς στην ανάγκη του cvt σε καμιά ανηφόρα...βιιιιιιιιιιιιιιιιιιιννννννννννννν. Σιχτιρίζεις λίγο. Βλέπεις μετά τουλάχιστον το 5.8λτ σε ταξίδι και λες οκ μωρέ δεν είναι τόσο κακό...παλεύεται!
-
Τα πιο ενοχλητικά μειονεκτήματα του αυτοκινήτου εμφανίζονται στο ταξίδι. Οπότε οβερολ θα είναι πολύ θετική η παρουσία του εφόσον θα κάνει κυρίως αστική χρήση.
Εμείς κάθε 2 ΣΚ συνήθως κάνουμε καμιά 400αρια χλμ είτε προς Εύβοια είτε προς Αργολίδα αλλά θα χρειαστεί να πηγαίνει και Καρδίτσα 4-5 φορές το χρόνο και εκει θα έχει ζόρια.
-
Νομίζω ότι το αδύναμο σημείο είναι ο θορυβος του ecvt σε ορεινές διαδρομές, σε χαμηλές ταχύτητες, όταν εμπλέκεται ο θερμικός. Στην εθνική σε ταχύτητες 140-150 ο κινητήρας δεν ακούγεται (ο αεροδυναμικός με χαμηλής έντασης μουσική δεν ενοχλεί), όπως επίσης σε αστικές διαδρομές δεν ακούγεται ο κινητήρας διότι κινείται ως επί το πλείστον με το ηλεκτρομοτέρ. Έχω παραγγείλει τον κετσέ, οπότε ενδεχομένως να μειωθεί κάπως ο θόρυβος του ecvt σε ορεινές διαδρομές.
Επίσης, να τονίσω ότι τα καθίσματα είναι εξαιρετικά, ιδίως για εμένα που λόγω καθιστικής ζωής έχω διαλυμένη μέση, η ηλεκτρική στήριξη μέσης είναι πραγματικά σωτήρια! -
Να προσθέσω και εγώ πράγματα που μου άρεσαν...
-
Θέση και κάθισμα... πολύ καλή στήριξη και άνετο για το σώμα μου.
-
Ευκρίνεια εικόνας της κάμερας οποσθοπορείας ακόμα και το βράδυ.
-
Γρήγορη απόκριση οθόνης touch.
-
Γρήγορή ασύρματη σύνδεση σε iPhone. Φορτωση προφίλ φωνητικές εντολές μέσω Siri ανάγνωση μηνυμάτων γρήγορα και απροβλημάτιστα. (στα αγγλικά)
-
Πολυ καλό μικρόφωνο για τις τηλεφωνικές κλήσεις.
Οδηγικά ειναι απολαυστικό πραγματικά... στροφές, τιμονι, επιτάχυνση ανάρτηση και το κυριότερο για εμένα έχοντας κάνει 1200 χλμ σε μια εβδομάδα έχω 4,4 λτ μεικτής κατανάλωσης με πραγματική μεικτή οδήγηση... ανηφόρα-κατηφόρα-πολή-εκτός-αργά-γρήγορα-eco-normal-power όλα μέσα.
Πράγματα που μου έκαναν εντύπωση.
Σημερα το πρωι ξεκινόντας είχε 9 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία οποτε και δούλεψε μονο κινητήρας μέχρι να πιάσει θερμοκρασία. Επειδή το πρώτο κομάτι της διαδρομής ειναι κατηφορικό πήγα περιπου 10 λεπτα μόνο με κινητήρα.
Στο τελος της κατηφόρας εχοντας φορτήσει πληρως την μπαταρία ο κινητήρας δουλεψε πιο έντονα. Ακουγόταν οσο έντονα και στις ανηφόρες.To normal mode είναι ακριβως οτι λεει. Καλή απόκριση καλη οικονομία. Το Eco είναι μόνο για την πολή το power για άμεση εκτοξευση
Τα φώτα του το βράδυ ειναι εκπληκτικά. Η δεσμη που κάνουν ειναι απίστευτη.
-
-
Τώρα το βράδυ μου έβγαλε μύνημα για ενημέρωση λογισμικού αλλά ενώ έβγαλε μπάρα και κατέβαζε κάπου το έχασε και δεν έγινε η ενημέρωση. Ήμουν και στον δρόμο.
Τώρα μου έχει μείνει το μνμ για την ενημέρωση αλλά αν πάω στο μενού λέει δεν υπάρχει ενημέρωση. Ίσως το ξαναβγάλει.
-
Χθές είδα ένα με αισθητήρες παρκαρίσματος aftermarket. Απλά απαράδεκτο εν έτη 2023 αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας να μην έχει εργοστασιακούς αισθητήρες
-
@ss_76 said in Toyota Corolla Cross:
Χθές είδα ένα με αισθητήρες παρκαρίσματος aftermarket. Απλά απαράδεκτο εν έτη 2023 αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας να μην έχει εργοστασιακούς αισθητήρες
Τα έχουμε ξαναπεί και να λέμε ευτυχώς που αυτά που εχουν κόψει απο τον εξοπλισμό μπαίνουν εύκολα μετα .
Έβαλε και αυτός με 70-80 € όπως και εγω
αν έβαζε αυτούς με τα 250 € δεν θα καταλάβαινες τίποτα
μερικές φορές όπως τους κοιτάζω λεω μήπως έκανα βλακεία μετα όμως πέφτει το μάτι στο σήμα yaris (σκέτο οικονομία δεν βάλανε το cross) και λέω είναι ΟΚ ...αν όμως έπεφτε το μάτι μου σε σήμα corolla cross θα είχα βάλει τους ακριβούς .
-
Ισχύει οτι αν το λάστιχο επισκευαστεί με τον αφρό του κιτ μετά είναι για πέταμα?
η είναι @@ριά που μου είπε ο πωλητής? -
Ναι κάτι τέτοιο έχω ακούσει κι εγώ. Ή για την ακρίβεια έχω ακούσει ότι εάν επισκευαστεί με το κιτ, μετα δύσκολα σώζεται.
Αυτό είναι ότι πρεπει για μένα που είμαι ψυχαναγκαστικός κι αν σκιστεί ένα λάστιχο μετά θα πάω να αλλάξω 4αδα αντί για το ένα χαλασμένο.
-
Να ρωτήσω το φάδερ γιατί τα τελευταία 38 χρόνια ζω ως μοναχοπαίδι. Ελπίζω να μη ζω σ' ένα ψέμα και πρέπει να μοιράζουμε τωρα περιούσιες κτλ!!
-
@pgp737ng said in Toyota Corolla Cross:
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
Ισχύει οτι αν το λάστιχο επισκευαστεί με τον αφρό του κιτ μετά είναι για πέταμα?
η είναι @@ριά που μου είπε ο πωλητής?Ισχύει.
ΦΑΚ.. φακ όμως. να αρχίζω να ψάχνω για ρεζέρβα
-
Και που θα τη βάλεις? Δε νομίζω ότι μπαίνει. Πρέπει να αλλάξει όλο το σεταπ με το αφρολέξ κάτω απ' το κάλυμμα του πορτμπαγκάζ και παίζει γενικά το hybrid να μην είναι συμβατό με ρεζέρβα.
-
Καινούρια 4αδα και πουλάς τα άλλα 3. Αν και προσωπικά πάντα κρατάω 2 λάστιχα σε κάθε αλλαγή γιατί ούτως ή άλλως τα αλλάζω αρκετά πριν το τέλος της ζωής τους.
-
Έτσι έλεγα κι εγώ...πλέον έχω πουλήσει πάνω από 15 λάστιχα κάθε πιθανής κατάστασης και διάστασης. Για όλα υπάρχουν αγοραστές, όρεξη να έχεις να ασχοληθείς με αγγελίες και διαχείριση.
-
Κ γιατι δεν αγοραζετε ενα κιτ επισκευης με κορδονια κ αν γινει μια τρυπα να την κλεισετε μονοι σας.
Απλα πρεπει να εχετε κ τρομπιτσα να φουσκωσετε το ελαστικο.
Παντα μιλαμε για καρφια κ τρυπες που παιρνουν επιδιορθωση επιτοπου.
Οχι να γινει το λαστιχο σωβρακο. Εκει δεν σε σωζει ουτε αφρος, παραμονο οδικη.
Epic fail να μην υπαρχει ρεζερβα στα καινουρια αυτοκινητα. -
Έχει κομπρεσσεράκι νομίζω το αμάξι ούτως ή άλλως.
Toyota Corolla Cross