-
1,5 cm πιο φαρδύ & 6,5 cm μεγαλύτερο μεταξόνιο το νέο C4 από το 2008. Καλό αυτό. Τουλάχιστον ελπιδοφόρο.
Από τις φωτογραφίες αν και πρόωρο 'συμπέρασμα' με ξενίζει η υφή του επάνω μέρους των υλικών στο ταμπλό όπου συνήθως μπαίνουν τα πιο Premium υλικά της καμπίνας. Κάτι δεν μου κολλάει...
Επίσης από τις αρχικές στατικές φωτό με χαλούσε ο στενός πίνακας οργάνων με το υπερβολικό πλαστικό πέριξ. Αρχικά είπα ότι ίσως είναι μια φτηνή εκδοχή του αντίστοιχου από το DS3 Crossback που είναι μαζεμένος μεν όμορφος σχετικά δε. Βέβαια απογοητεύτηκα πολύ σε βίντεο με τον πίνακα σε λειτουργία όταν είδα ότι τα γραφικά του είναι μέτρια (θυμίζουν c5 aircross) και επιπροσθέτως δεν είναι λειτουργικός σε όλο το (μικρό) εύρος σαν ταινία όταν την πρωτοβαζεις σε wide-screen (κομμένη εκατέρωθεν). Εύχομαι να είδα λάθος ή να είναι κάποιο pre-production glitch...
-
To C3 του κουμπάρου ελληνικό, αγορασμένο καινούριο με λίγα χιλιόμετρα για την ηλικία του (κάπου γύρω στα 90.000 Km), αρκετά προσεγμένο, αλλά και με τους τριγμούς του!
Κατά τ' άλλα δεν είναι θέμα εμπιστοσύνης ούτε ότι δεν σας πιστεύω ότι τα αυτοκίνητα σας δεν τρίζουν. Θεωρώ ότι όντως το πιστεύετε ότι δεν τρίζουν - συντονίζουν - κοπανάνε. Έχετε επιλέξει να μην το ακούτε. Επειδή εγώ πάντα και σε όλα τα αυτοκίνητα το ακούω, δεν μπορώ να δεχτώ την άποψη σας. Για να σου φέρω ένα παράδειγμα: Έστω ότι υπάρχει μια μύγα στον τοίχο απέναντι μας. Εγώ έχοντας καλύτερη όραση τη βλέπω. Εσύ που έχεις λίγη μυωπία δεν την βλέπεις και ισχυρίζεσαι ότι δεν υπάρχει. Όταν όμως εγώ τη βλέπω, δεν μπορώ να δεχτώ ότι δεν υπάρχει.
Φίλε δουβλινέζε, καλύτερα να μην πάμε βόλτα ποτέ μαζί με το δικό σου αυτοκίνητο. Θα σου επισημάνω τους θορύβους και μετά θα το πετάξεις...
Έχει πλάκα γιατί δεν ξέρεις καν τι σχέση έχω με τον ήχο γενικότερα, έκανα 1200 χλμ με το C3 τις τελευταίες μέρες, και πραγματικά ήταν συγκλονιστικό το ότι δεν άκουγα τίποτα μετά από τόσα χρόνια. Επίσης πρόσεξα περισσότερο τα χερούλια μέσα, επειδή έκανε ένα σχόλιο ο φίλτατος, και πάντα δεικτικός - εκτός από Suzuki - @Lap, και τα χερούλια, που πραγματικά φαίνονται πολύ φθηνή κατασκυεή, δεν κάνουν κανέναν ήχο! Επανήλθα γιατί είχα καιρό να κάνω τόσα χιλιόμετρα με το C3, και τώρα ήμουν πολύ προσεκτικός.
Άντε να σου δώσω και ένα hint για πρώτη φορά στο φόρουμ, είμαι επαγγελματίας ηχολήπτης με επαγγελματική εμπειρία 22 ετών!
@Sabas_Thess 1.5 εκατοστά θα κάνουν την διαφορά λες; νομίζω πρέπει να κοιτάξεις σε πολύ μεγαλύτερα αυτοκίνητα για να μην απογοητευτείς, δεν νομίζω ότι αυτό θα σου κλέψει την καρδιά, αγαπώ Citroen όσο δεν πάει, αλλά από τα C4 πάντα κάτι λείπει.
Νομίζω η Citroen πάει ποιο κάτω και από Opel και θα είναι η value μάρκα του ομίλου, θα βγάζει από καιρό σε καιρό quirky και ευχαριστα και άνετα αυτοκίνητα (Aircross σειρά), αλλά θα πετάει και ένα μαζικό φθηνιάρικο στο μεταξύ για να τσιμπάει στις πωλήσεις. Νομίζω θα γίνει ποιο ευδιάκριτο αυτό στα επόμενα μοντέλα Opel/Peugeot/Citroen
-
Φίλε, μια και ξαναπιάσαμε το ίδιο θέμα, εσύ πρέπει να έχεις το μοναδικό άτριχτο C3 της προηγούμενης γενιάς. Ρε λες να είναι τόσο premium το C3 και να μην το ξέρω; Όχι μόνο εγώ, αλλά και η PSA...
Να ξέρεις πάντως, επιλεκτική ακοή λέγεται αυτό.
-
@Dublin το ξέρω φίλε μου. Δεν έχω υπογράψει συμβόλαιο με τον PSA. Ήδη έχω σοβαρότατη εναλλακτική το Focus. Πλέον θα το βγάζει ακριβώς όπως το θέλω. Και πάντα θα υπάρχει το Civic αν μου γυρίσει το μυαλό ;). Καλά να είμαστε και θα δούμε.
Φτάνει ρε παιδιά η φαγωμαρα. Και εγώ αγαπάω PSA αλλά τι νά κάνουμε θα τρίξουν και κάποια. Δεν γίνεσαι πραγματικό premium εν μια νυκτί. Προχθές διάβαζα ένα τεστ από περιοδικό περιμένοντας να μου αλλάξουν λάδια στη Γαλλιδούλα και έλεγε ο δημοσιογράφος ότι άκουσε τριγμούς σε 2008 με περίπου 7000 'δημοσιογραφικά' χιλιόμετρα. Άμα θέλετε 'ατριχτα' νομίζω θα χρειαστούν πολλά παραπάνω από 30κ.
ΥΓ: Ενημερωτικά να γνωρίζεται ότι δεν μπορούμε ούτε να αρέσουμε σε όλους, ούτε να γίνουμε όλοι φίλοι..
-
Φίλε, μια και ξαναπιάσαμε το ίδιο θέμα, εσύ πρέπει να έχεις το μοναδικό άτριχτο C3 της προηγούμενης γενιάς. Ρε λες να είναι τόσο premium το C3 και να μην το ξέρω; Όχι μόνο εγώ, αλλά και η PSA...
Να ξέρεις πάντως, επιλεκτική ακοή λέγεται αυτό.
Φίλε, πληρώνομαι για να ακούω, τι δεν καταλαβαίνεις; αν είχα επιλεκτική ακοή θα με είχε πετάξει έξω η βιομηχανία από τα 20 μου.
Δεν είναι τόσο σημαντικό το θέμα και δεν είπα ποτέ ότι είναι premium το Citroenaki - μη φαντάζεσαι ιστορίες, ακριβώς επειδή δεν το πήρα για premium, γι'αυτό με εκπλήσσει ευχάριστα.
Δεν καταλαβαίνω το κόλλημα μερικών με την αλήθεια του αλλού. Θες να πω ψέμματα για να ικανοποιηθείς; τι είδους ανωμαλία είναι αυτή;
-
Όχι το προηγούμενο c3 ήταν εντυπωσιακά ποιοτικό, χωρις λογο βασικα
Το έβλεπες και στη μοκέτα του....ήτα πολυ παχιά θυμάμαι, ίδια με του c4
Το νέο είναι λιγότερο ποιοτικό.
Το προ προηγούμενο το mk1, ετριζε αρκετά.
-
Όχι το προηγούμενο c3 ήταν εντυπωσιακά ποιοτικό, χωρις λογο βασικα
Το έβλεπες και στη μοκέτα του....ήτα πολυ παχιά θυμάμαι, ίδια με του c4
Το νέο είναι λιγότερο ποιοτικό.
Το προ προηγούμενο το mk1, ετριζε αρκετά.
Θα συμφωνήσω σε αυτά, φυσικά ποτέ δεν είχα την ψευδαίσθηση ότι παίρνω κάτι premium, το βρήκα πολύ τίμιο, οικονομικό και άνετο, και εκείνη την περίοδο αυτά με ενδιέφεραν, μέσα στην κρίση ουσιαστικά.
Βγήκε μία χαρά αυτοκινητάκι, τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.
-
Το αν θα ακουστεί ένας τριγμός, είναι και θέμα χρήσης πέρα από κατασκευής. Το ίδιο μοντέλο, σε 10 διαφορετικούς ιδιοκτήτες θα εξελιχθεί διαφορετικά μετά τα πρώτα δύο χρόνια. Κάποιος μπορεί να το έχει πάντα σε κλειστό γκαράζ, να το κινεί 'πολιτισμένα' σε καλή άσφαλτο συνήθως απ' το πάρκινγκ του σε μια άλλη 'κυριλέ' θέση στάθμευσης και πίσω. Κι άλλος να φορτώνει σακούλες λίπασμα και να περνάει απ' το κτήμα για brunch κάτω απ' τα λιόδεντρα κάθε weekend... ή να μπαινοβγαίνουν οι μικροί μάο-μάο που κοπανάνε τις πόρτες 17 φορές τη μέρα κάθε μέρα και το αμάξι να μην έχει αφήσει πεζοδρόμιο για πεζοδρόμιο να μη το χει καβαλήσει. Όλες αυτές είναι συμπεριφορές που παρατηρώ στον περίγυρο, και το ίδιο μοντέλο αφήνει διαφορετικές εντυπώσεις ανάλογα τη χρήση. Επίσης βλέπεις αυτοκίνητα που επιδέχονται πολύ σκληρης μεταχείρισης, όπως π.χ. τα made in Japan και δεν θα φθαρούν ιδιαίτερα για να χουν τριξίματα, αλλά που η εργοστασιακή τους ηχομόνωση στον αυτοκινητόδρομο είναι προβληματική εξ'αρχής. Ή κάτι παλιές BMW 'αντίκες' που έχουν παππούδες, με κάτι παλιά μασίφ 'κοκκάλινα' ταμπλό (και κάτι αρχαιολογίες μερτσεντέ ταξί) που δεν κάνουν κιχ, και κάτι τελευταία μοντέλα premium που τα βάζουν στο youtube και τα ζουλάνε για να γελάει ο κόσμος...
-
Αφήστε τους τριγμούς ήσυχους . Ολα μπορούν να κάνουν και κανένα . Υπάρχουν καλές και κακές στιγμές στην βιομηχανία .
Το θέμα είναι όταν αγοράζεις πρίμιουμ ή έστω σχεδόν πρίμιουμ και σου τρίζουν από την αρχή ...
Και κάνουν 50-60-80-100000 τα αμαξάκια ...
Απλά τότε χαίρεσαι που είναι από λήζινγκ , αλλά άμα το θέλεις για μούρη , πρέπει να μην βάζεις κανένα μέσα .
Οσο για το C4 θα περιμένουμε να το δούμε ...
Το κακό είναι εκείνα τα φώτα μπροστά που φαίνονται πολύ άσχημα .
Γενικά αυτή την εποχή μάσκες και φώτα στα διάφορα αμάξια , είναι για πολλές κλωτσιές ...
Αμα πω μάρκες , το οφ τόπικ θα φτάσει 10 σελίδες ...
-
Εγώ πάντως θα ήθελα μια βόλτα (και μετά κερνάω καφέ ή τσίπουρο) με το αυτοκίνητο ενός από εσάς που έχετε τα άτριχτα. Μοναδική προϋπόθεση να είναι κλειστά τα παράθυρα και η μουσική! Ποιός τολμάει;
-
Εγω σας βαζω δωρεαν σπρευ σιλικόνης σε όλο το εσωτερικό πριν πάτε μια βόλτα με τον Χάρη..
-
Το άτριχτο που είναι 11,5 ετών , πάει στον νέο ιδιοκτήτη του , στην επαρχία , οπότε είναι δύσκολο να σας κάνω την χάρη...
-
Το σημαντικότερο θέμα είναι ποιός θέλει να πάει βόλτα μαζί σου?? (burn!) !!
-
Που τον χάνεις που τον βρίσκεις τον xarisma, όλο με τριγμούς ασχολείται!
Βρε μπας και είσαι κάνας ατζαμής σαν την αδερφή μου που πετυχαίνει όλες (μα όλες!) τις λακούβες σε όλους τους δρόμους και ξεμοντάρεις τα αμάξια σου από τον πρώτο μήνα;
-
Το αν θα ακουστεί ένας τριγμός, είναι και θέμα χρήσης πέρα από κατασκευής. Το ίδιο μοντέλο, σε 10 διαφορετικούς ιδιοκτήτες θα εξελιχθεί διαφορετικά μετά τα πρώτα δύο χρόνια. Κάποιος μπορεί να το έχει πάντα σε κλειστό γκαράζ, να το κινεί 'πολιτισμένα' σε καλή άσφαλτο συνήθως απ' το πάρκινγκ του σε μια άλλη 'κυριλέ' θέση στάθμευσης και πίσω. Κι άλλος να φορτώνει σακούλες λίπασμα και να περνάει απ' το κτήμα για brunch κάτω απ' τα λιόδεντρα κάθε weekend... ή να μπαινοβγαίνουν οι μικροί μάο-μάο που κοπανάνε τις πόρτες 17 φορές τη μέρα κάθε μέρα και το αμάξι να μην έχει αφήσει πεζοδρόμιο για πεζοδρόμιο να μη το χει καβαλήσει. Όλες αυτές είναι συμπεριφορές που παρατηρώ στον περίγυρο, και το ίδιο μοντέλο αφήνει διαφορετικές εντυπώσεις ανάλογα τη χρήση. Επίσης βλέπεις αυτοκίνητα που επιδέχονται πολύ σκληρης μεταχείρισης, όπως π.χ. τα made in Japan και δεν θα φθαρούν ιδιαίτερα για να χουν τριξίματα, αλλά που η εργοστασιακή τους ηχομόνωση στον αυτοκινητόδρομο είναι προβληματική εξ'αρχής. Ή κάτι παλιές BMW 'αντίκες' που έχουν παππούδες, με κάτι παλιά μασίφ 'κοκκάλινα' ταμπλό (και κάτι αρχαιολογίες μερτσεντέ ταξί) που δεν κάνουν κιχ, και κάτι τελευταία μοντέλα premium που τα βάζουν στο youtube και τα ζουλάνε για να γελάει ο κόσμος...
ωχ που με είδες να ξεφορτωνώ λιπάσματα?
-
-
C4 vs 2008:
Το είδε κανείς; λόγω διακοπών δεν προβλέπεται να το δω αυτή την εβδομάδα!
Μια πλατφόρμα - 2 φιλοσοφίες, λέει ο τίτλος πάντως..
-
Ναι το είδα εγώ.
Καλύτερο το c4....
Μείνε διακοπές για να ξεχάσεις την ηττα..
-
Ναι το είδα εγώ.
Καλύτερο το c4....
Μείνε διακοπές για να ξεχάσεις την ηττα..
Χαχα! Πρώτα απ'όλα δεν μου αρέσει καθόλου το C4 σε κανένα επίπεδο, ούτε μέσα ούτε έξω, οπότε και 10.000 να έκανε δεν έμπαινα καν σε διαδικασία, και επίσης επειδή αποκλείεται να ξέρεις καλύτερα Γαλλικά από μένα, και δεν είσαι σχεδόν ποτέ αντικειμενικός, θα το δω και θα βγάλω τα δικά μου συμπεράσματα.
Ευχαριστώ για τη προσπάθεια παραπληροφόρησης.
-
vous êtes le bienvenu
CITROEN C4 III mod 2021