-
θα βγω και εγω off topic συμπληρώνοντας ότι οδηγώ diesel πολύ πριν αρθεί η απαγόρευση των diesel στο κέντρο των μεγάλων πόλεων, μάλιστα η νεα c4 που παρήγγειλα είναι το 4ο μου diesel αυτοκίνητο και μάλιστα Γαλλικό. Με τα service στην ώρα τους και προσεχοντας θεωρήτικά την σωστή επιλογή πρατηρίου δεν αντιμετώπισα ποτέ μεχρι σήμερα κάποιο πρόβλημα είτε σημαντικό είτε ασήμαντο.Μπορούσα να πάω και σε επιλογή κορόλα hybrid αλλά λίγο η καψούρα στην citroen λίγο η εμονή στο diesel δεν ήθελε και πολύ για να συνεχίσω στον δρόμο της αρετής
-
Σε ένα άλλο επίπεδο τώρα (παίρνει ο κόσμος αυτοκίνητα ή ιδέα μου είναι;!), 2 κουμπάροι μας έψαχναν για αυτοκίνητο, Β είχαν και οι 2 δεκαετίας, 3μελης οικογένειες, η 1η οικογένεια από Yaris πήγε σε C3 Aircross εκθεσιακό, και η 2η βλέπω να πηγαίνει σε Crossland.
Και οι 2 οικογένειες (τελείως διαφορετικό lifestyle μεταξύ τους, επαρχία εμπορικό κατάστημα και Αθήνα υπάλληλοι) προτίμησαν τα αδερφα Crossland/Aircross από το C4. Ακόμη και ο φίλος μου που μένει σε μεγάλη μονοκατοικία επαρχία βρήκε το C4 αχρειαστα μεγάλο (ξέρω, δεν είναι) και υπερβολικό για την οικογένειά του, αλλά ταυτόχρονα τα Β που κοίταζε ταυτόχρονα δεν τον πολυ-χωραγαν (1.92 ύψος).
Η άλλη οικογένεια ψηλών (και οι 3 άνω του Μ.Ο!), στριμωχθηκε με το Yaris μέσα στην κρίση αλλά με την πρώτη ευκαιρία πήγαν στο Aircross και τους βλέπω πολύ ευχαριστημένους αφού λόγω Αθήνας κάθε εκατοστό μετράει στο μήκος του αυτοκινήτου και σίγουρα χωράνε επιτέλους άνετα τα κεφάλια τους!
Μήπως τελικά τα Β suv είναι η χρυσή τομή για ΠΟΛΥ κόσμο; Μήπως η Opel είναι εξυπνότερη από τη Citroen όταν προσφέρει 2 B suv;
H VW σίγουρα είναι, όταν και τα 2 της Β suv είναι 4 και 5 σε πωλήσεις, σε μια κατηγορία (συνολικά SUV) έχει περίπου τις μισές πωλήσεις αυτοκινήτων (47, κάτι%)
Τελικά είναι ακριβά και άχρηστα τα Peugeot με την 3η (2008) και 6η θέση σε πωλήσεις (3008);
Η Opel το έχει πιάσει καλύτερα με διπλάσιες πωλήσεις το Crossland από το Aircross, και καλύτερες το Grandland από το C5;
Θυμάμαι όταν σε κάποια φάση της αναζήτησης μου μιλάγαμε για το Cactus με γνωστό πωλητή, δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε ακριβώς σε ποιον απευθυνόταν το αυτοκίνητο, αφού για νέους και νέες οικογένειες, το C3 Aircross τότε (2018) φάνταζε η καλύτερη επιλογή με διαφορά.
Φοβάμαι μήπως πάλι πέσει μέσα σε αυτή τη λούμπα, ο διάδοχος ουσιαστικά του Κάκτου, γιατί για 1-3.000 λιγότερα χρήματα, πολλοί μπορεί να προτιμήσουν το μεγαλύτερο χώρο αποσκευών και άνεση επιβατών σε ένα μικρότερο αυτοκίνητο.
Ξέρετε, πολλοί λίγοι επιλέγουν πλέον αυτοκίνητα με την κοφτερότητα του τιμονιού και το ποσό μπαίνει στις φουρκέτες. Η πρακτικότητα και το ευχάριστο περιβάλλον είναι μάλλον σημαντικότερα.
-
Εγώ απο ότι καταλάβαινω το c4 εχει Καλυτερους εσωτερικους χώρους από το 2008. Δεν ισχύει;
-
παιδιά θεωρήτικά δεν ξέρω τι ισχύει, ούτε τεχνικά χαρακτηριστικά έχω δει κλπ, αλλά 2 φορές που μπήκα στη νέα c4 την βρήκα οριακά πίσω λίγο πιο ευρύχωρη στα πόδια απο το aircross μου, το ίδιο και η γυναίκα μου, στο ύψος της κεφαλής όμως το aircross παίρνει κεφάλι
-
Εννοειται οτι εχει ισχυρα καλυτερους χωρους μπρος πισω μονο στις αποσκευες χανει λιγο.
-
Εγώ απλά ανέφερα 2 περιστατικά που ζω/έζησα αυτές τις μέρες. Την Πέμπτη που θα πάω για service στην Ομεγα θα το δω, δες λες και 'στενάχωρο' το C3 Aircross για 4.15μ
Μην ξεχνάμε ότι το C4 είναι 21 ολόκληρα εκατοστά μακρύτερο, μία 3μελης οικογένεια φαίνεται ότι δεν τα χρειάζεται αυτά τα έξτρα εκατοστά, και το σκεπτικό μου είναι ότι τα B suv έξυπνα χώνονται σε πολλαπλές κατηγορίες.
-
Έχοντας οδηγήσει σε μεγάλο ταξίδι το aircross και αφού περιεργάστηκα χθες το κα8νουργιο c4, θα έλεγα ότι οι διάφορες στους χώρους είναι αμελητέοι. Μόνο στο εσωτερικό ύψος υπάρχει αισθητή διαφορά.
-
Οι χώροι του C4 είναι καλοί , αλλά του αιρκρός λόγω του μεγάλου ύψους , στα μεγάλα αναστήματα , όπως εγώ είναι καλύτεροι , ενώ με βολεύει και η θέση οδήγησης στα σουβ περισσότερο .
Εγώ ανάμεσα στα δύο παραμένω αιρκρός και περιμένω να δω το Μόκκα , ενώ μου αρέσει και το νέο 3008 , που άλλαξε την κεντρική κονσόλα .
-
Τι άλλαξε στην κεντρική κονσόλα το 3008; Κατήργησε το μηχανικό χειρόφρενο στην Active και πήγε το Infoteinment στις 10,25' από 8' από Active plus και πάνω. Τα υλικά μόνο στις πόρτες άλλαξαν νομίζω.
-
Δεν ξέρω τι ακριβώς άλλαξε , αλλά στην Ακτιβ πλας που οδήγησα και το επιβεβαίωσα και σε άλλο αυτοκίνητο , μπορώ πλέον να οδηγήσω με τα γόνατα σχετικά ανοικτά και όχι σαν θεούσα παρθένος , όπως που επιβάλλει το 5 αιρκρος και έτσι ήταν και το 3008 , με τα γόνατα σφικτά κλειστά .
Αντίστοιχο θέμα με τα γόνατα έχω και στο 2008 , για αυτό και το έχω απορρίψει , αλλά εκεί το πρόβλημα είναι από κάτι εξογκώματα που έχει στην πόρτα και όχι από την κονσόλα .
Για να επιστρέψουμε στο θέμα , θα ήθελα να οδηγήσουν το 4 , ο Φάνης και οι άλλοι φίλοι που τους αρέσουν τα στριφτερά αμάξια , για να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη .
-
Για να επιστρέψουμε στο θέμα , θα ήθελα να οδηγήσουν το 4 , ο Φάνης και οι άλλοι φίλοι που τους αρέσουν τα στριφτερά αμάξια , για να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη .
Και εγώ θέλω να το οδηγήσω Κρούζερ, αλλά να δω πότε θα προλάβω και ελπίζω να μου το δώσουν χωρίς συνοδηγό πωλητή. Αλλιώς δεν θα μπορέσω να δω τίποτα!
-
Και εγώ που είδα από κοντά το 3008 η τεράστια κεντρική κονσόλα ίδια μου φάνηκε , είχα καιρό να το δω από κοντά και πραγματικά απόρησα για το πόσο εκτεταμένη κατάληψη χώρου χωρίς λόγο γίνεται! Εντάξει αποπνέει μια στιβαρότητα η σύνθεση, σε κάνει να νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε κόκπιτ αεροπλάνου, αλλά σε ένα τόσο πλατύ αμάξι τελικά ο ελεύθερος χώρος περιορίζεται αισθητά.
-
και ο γατοζ που το παραγγειλε δεν το εχει δει ακομη, να μουρθει κιντερεκπληξη. αλλα στα 82 κιλα μου και το 180 μου ποτε δεν με ειπαν λεβεντη.
-
Μια χαρά εισαι. Για την ηλικια σου μια χαρα ψηλο παλικάρι της γενιας σου ησουν. Και σημερα πολυ καλα τα κιλα σου.
-
Ο άνθρωπος σας!
-
73 χλμ/ωρα μεση ταχύτητα... Δεν ειναι και αθλος δηλαδή.
Ποιος κινητήρας;
-
Το ντίζελ αυτόματο. Δεν είναι ενδεικτικα τα χλμ ήμουν σταματημένος δύο φορές κάποια λεπτά για να ρυθμίσω οθόνες. Χωρίς αυτά ήμουν στα +80 χλμ.
-
Ε τοτε μέτρια καταναλωση. Τοαο βαρυ ειναι;
-
Ρε νταλγκα με τις καταναλώσεις μισό λίτρο επάνω μισό λίτρο κάτω λες και είμαστε στο νήμα της Corolla και ψάχνουμε ποιός κράτησε ανέπαφο το τσόφλι στο αυγό...
Πείτε μας το οδηγησατε; Ψηλέ πως νιώθεις τους χώρους μπρος πίσω εσύ που είσαι γίγαντας; Το οδηγησες, το πήγες προς Διαβατά να τσεκαρεις συναρμογή/τριγμοί και χτύπημα ημιακαμπτου στα σπασίματα του δρόμου από τις νταλίκες; Καμία στροφούλα καλή; Κανένα φρενάρισμα απότομο να δούμε αν βουτάει; Το EAT8 τελικά είναι smooth ή κλοτσάει σαν το EAT6; Αυτές είναι οι σωστές απορίες.
Πες και όνομα γιατί ψηλέ και ψηλέ σε φωνάζω λες και έρχομαι να κάνω τράκα marlboro στο γυμνάσιο....
-
Αυτες ειναι οι σωστές αποριες οντως οπως και η κατανάλωση. Ολα ειναι. Αλλος θα πει σιγα τωρα για ενα τριγμο, αλλος θα πει σιγα το απόλυτο τιμονι σε ααφαλτο σαν της ελλαδας γεματες λακκούβες.
Ο καθενας εκει που του την δίνει.
CITROEN C4 III mod 2021