-
οπως τα λες! τωρα βγηκα 1 ωρα να κινήσω λιγο την σουζουκα γιατι εχει αραχνιάσει!! πηγα μεχρι καρδια και πισω με 120-130 και με 5η στην μιση διαδρομη για να ανεβασω λιγο στροφες και εκαψα 5 λτ!!! με το υβριδικο κορολα την ιδια διαδρομη με 20 βαθμους και οχι 2 που ειχε σημερα εκαψα 6 λτ!!!
-
Για όσους φαίνονται πολλά τα 29 χηνόπουλα για το C4, ας δουν και το Ρενώ Τάλισμαν, στα ίδια (και λιγότερα) βγαίνει, με ένα κάρο εξτρά πάνω του, βαρέθηκα να διαβάζω την λίστα
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/18877494-renault-talisman
-
Για όσους φαίνονται πολλά τα 29 χηνόπουλα για το C4, ας δουν και το Ρενώ Τάλισμαν, στα ίδια (και λιγότερα) βγαίνει, με ένα κάρο εξτρά πάνω του, βαρέθηκα να διαβάζω την λίστα
Τι'ν'τουτο;!
Εξωτερικό από 90ς, εσωτερικό από 00ς?!!
Έχουμε 2021 νόμιζα..
-
dstou wrote:
Τι'ν'τουτο;!
Εξωτερικό από 90ς, εσωτερικό από 00ς?!!
Έχουμε 2021 νόμιζα..
+1
-
Λίμο 4,85 με ένα σκασμό έξτρα, ψηφιακά, βαγγελίστρες, τετραδιεύθυνση, κ.α. και μοτέρ πετρέλαιο 1.600 κυβικά. Κι άμα δε θέλετε πετρέλαιο, υπάρχει και ο βενζίνης ο 1.330 κ.εκ. Είναι ειρωνία, αλλά κάνει τα ίδια λεφτά με το λεγάμενο, μπορεί και λιγότερα.
-
Καλα ειναι και η εκδοση τετοια στις φωτο. Αν δεις dublin απο κοντα το talisman σε high εκδοση θα σου πεσει το σαγονι....Γυριζουν ολοι να το κοιταξουν. Ειδα καποια στον δρομο το καλοκαιρι ως τουριστες που ερχοντουσαν.
Πολυ ψαρωτικο, καμια σχεση με τις φωτο στο car.gr. Γενικως αν το δεις και μς τα led καο ετσι χαμηλο και φαρδυ.... Γεμοζει ολη την λωρίδα κυκλοφορίας.
Και 610 λιτρα πορτπαγκαζ
-
Πολύ ωραίο το Talisman, πραγματικό αυτοκίνητο, όχι περιπτεράκι!!!
-
Δεν θέλω να γεμίσω λωρίδες και 'εγώ', το περίπτερακι σε πολύ μικρό χώρο χωράει ένα ολόκληρο κατάστημα, έχει τα πλεονεκτήματα του.
Όποιος θέλει Talisman πάει στο αντίστοιχο topic.
To C4 φαντάζει αριστούργημα του design μπροστά του, και είναι coupe crossover.
Εγώ τη δεδομένη στιγμή και για τη ζωή μου θα προτιμήσω suv, δεν θέλω να ρίξω το οπτικό πεδίο/χώρο για κεφάλια και ύψος χώρου αποσκευών, περίπτερο 4 ever! Ή τουλάχιστον, 4now!
-
Το talisman high spec μήπως κοστίζει 40κ και συγκρίνουμε αγγούρια με πατάτες; Γιατί στα 40κ υπάρχουν αυτοκίνητα διαμορφωμένα που θα εντυπωσίαζαν αντίστοιχα ή/και παραπάνω.
-
Eίναι όντως αγγούρια με πατάτες, αλλά ο λόγος που γίνεται είναι άλλος, να καταδείξει ότι το Σεκάτρ είναι μάλλον υπερτιμημένο.
ΥΓ. Γιατί δεν φέρνει επίσημα το Τάλισμαν η Ρένα? Εγώ με 28 χήνες το αγόραζα άνετα.
-
αν με τα 28 παιρνεις το αμαξι από τις φωτογραφιες του καρ αστα...μονο αν μου το χαριζαν και μου κερνουσαν και τις βενζινες....
-
Η αγορά θα δείξει αν το ΣεΚατρ είναι υπερτιμημένο, και το αμάξι ξεκινάει από τα 17.950 (28.800 το ηλεκτρικο), πόσο να ξεκίναγε δηλαδή, 12.000 και 19.000 το ηλεκτρικό (κάτω από την υπεραμαξαρα Up;);
Βρε παιδιά, να είμαστε λίγο λογικοί; Περιμένετε 2-3 χρόνια πριν το face lift που θα έχουν βγεί οι προσφορές Summer Sales και School days, ή όπως τα λέει η Citroen και θα ξεκινάει από 15.555€....
-
Νομίζω ότι ούτε τον εξοπλισμό του talisman από το Car θα έπαιρνες αν ερχόταν στην Ελλάδα με 28κ. Είναι καιρός να το αποδεχθούμε όλοι μας. Με ταβάνι τα 30κ δεν θα πάρουμε ποτέ αυτοκίνητο που να είναι καλό σε όλα. Θα χρειαστούν γενναίες υποχωρήσεις και ανάδειξη σοβαρών προτεραιοτήτων.
Για να μείνω εντός topic και στο θέμα της τιμολόγησης να πω την άποψη μου για τις τιμές του diesel 130ps EAT8 shine pack. Κοστίζει το ίδιο με το αντίστοιχα εξοπλισμένο 155ps puretech EAT8. Θα πρέπει πραγματικά να κάνει κάποιος 30κ χιλιόμετρα τον χρόνο τουλάχιστον για να αξίζει η αγορά του Diesel. Δεδομένου ότι με 20κ χιλιόμετρα ανά έτος είσαι πολύ οριακά για να πεις ότι κανείς απόσβεση κάποια στιγμή και ταυτόχρονα αξίζει όλο το ρίσκο της αγοράς diesel οπως μελλοντικοί φόροι, περιβαλλοντικά χαράτσια, κόστος πιθανών βλαβών, παράγοντας ad-blue, διαδικασία αναγέννησης, πρόσθετα για μύκητες, ποιότητα diesel πρατηρίων χωρίς να βάζω στην εξίσωση πότε θα τους σηκωθεί να κόψουν/απαγορεύσουν εντελώς την χρήση του.
Αν δε το C4 είχε τάση για δυναμική οδηγική συμπεριφορά και όχι για cruising θα είχε και νόημα η επιλογή του 155ps. Τώρα δεν έχει. Ο 130ps στην μια ή την άλλη εκδοχή του είναι υπεραρκετός για την εφαρμογή C4.
-
Και εγώ συμφωνώ με τον Σάββα .
Εχοντας την εμπειρία το 3 αιρκρος με αυτόματο βενζίνη και ξέροντας ότι το 8άρι είναι ακόμα πιο οικονομικό , αλλά και τις δηλώσεις των εταιρειών με τα νέα πρότυπα , με το σημερινό καθεστώς τιμών , που σημαίνει ακριβή βενζίνη και φτηνό ντίζελ , η διαφορά μεταξύ τους θα είναι 3 ευρώ στα 100 χλμ .
Δηλαδή θα θέλεις πάνω από 50000 χλμ για να καλύψεις την διαφορά , χωρίς να υπολογίζεις πιθανά θέματα βλαβών .
Εγώ στα 20000 χλμ που έκανα με το 3 έχω μέση με 80 % πόλη , 7,5 λίτρα . Σε ταξίδια βλέπω εύκολα κάτω από 6,5 σε χαλαρό επαρχιακό με μωτ 60-65 , βλέπω κάτω από 6 . Σε κάθε περίπτωση 2 λίτρα διαφορά το πολύ . Οπότε 4 ευρώ διαφορά .
-
Δεν έχω βρει κάπου τις επιδόσεις του 1.2 155 αλλά νομίζω τα 30 κιλά ροπής τα 130 άλογα τα 206 τελικής και τα 9.5 0-100 είναι υπεραρκετά για τα 1300 κιλά του c4.
Προφανως το 155 θα διακοσατιζει λίγο πιο γρήγορα και θα έχει 8.5 0-100 αλλά μέχρι εκεί. Στα 15000 χλμ το χρόνο θα σου κοστίσει τουλάχιστον 500 ευρώ παραπάνω σε καύσιμο και τέλη σε περιπτωση που δεν το πολυφορτώνεις το αμαξι αμα το φορτωνεις σε ταξιδια θα σου κοστισει 700-800 για τα ίδια χλμ. Οκ καποιος το θεωρει μικρο κοστος μπροστα στην ευχαριστηση της ιπποδυναμης και στην πιο ραφιναρισμενη λειτουργεια του κινητηρα αλλά μιλάμε για 3500 ως 5500 επιπλεον κοστος σε βαθος 7ετιας.... δεν ειναι μικρο για εμενα τουλαχιστον.
Τώρα αν το θέμα είναι της απαγόρευσης κυκλοφορίας ενός euro6d σε 15 χρόνια από τώρα οκ ας το αποκλείσουν!
Αν έχεις σκοπό να το κρατήσεις τόσο πιο πολύ θα πρέπει να σε απασχολεί η αξιοπιστία των 155/1.2 σε 15 χρόνια παρά η απαγόρευση του euro 6d...τα κυβικα για εμενα μετρουν αλλο 1500 αλλο 1200...αλλο να πηγαινω με 2200 στροφες ταξιδι αλλο με +3000...ειναι πιο ξεκουραστος κινητηρας.
-
τα κυβικα για εμενα μετρουν αλλο 1500 αλλο 1200...αλλο να πηγαινω με 2200 στροφες ταξιδι αλλο με +3000...ειναι πιο ξεκουραστος κινητηρας.
Τι σχέση έχουν τα κυβικά με τις στροφές!?! Θα μας τρελάνεις?
-
Ο μεγαλύτερος κυβισμός σε συνδυασμό με την λειτουργία του ντίζελ εξασφαλίζουν ομαλότερη πιο ξεκούραστη λειτουργία και λιγότερες στροφές με ίδια ταχύτητα.
Έβαλα και την παράμετρο του κυβισμού και την παράμετρο του ντίζελ.
Αλλοι θεωρουν οτι δεν τιθεται θεμα αξιοπιστιας και οτι και τα 1.0 155 δεν εχουν θεμα. Βεβαια αυτο δεν το εχουμε δει στην πραξη γιατί ποσα πχ 1.0 155 εχουν φτάσει τα 150.000 χλμ . Τουλάχιστον της πεζω ειναι 1.2 καλυτερο απο το 1.0 στον τομεα αυτο. Και παντα εχει να κανει με το τι βαρος εχει να υπερνικησει ο κινητηρας αλλο το βαρος το c3 αλλο του c4 και αλλο του c5 ομως δυστυχως και στα 3 αμαξωματα φοριεται ο ιδιος κινητηρας! Δεν λεω οτι θα σπασει ο κινητηρας στο c5 αλλα αλλα ζορια τρωει για να κινησει 1600 κιλα και αλλο 1100-1200.
-
Όσον αφορά τις επιδόσεις του 1.2 155hp,έπεσες μέσα Tkin73:
Γι αυτό είπα κι εγώ πως δεν αξίζουν τα περισσότερα χρήματα σε σχέση με τον 1.2 130hp.Για το diesel μπορεί να κοστίζει σχεδόν το ίδιο σαν αγορά με τον 155,αλλά θα εξοικονομήσεις στην κατανάλωση καυσίμου.
Κι ένα βιντεάκι που το βάζω μόνο και μόνο, γιατί ο γερμανός είναι 1.93 και φαίνεται πως είναι ο χώρος πίσω από τη θέση οδήγησής του όταν κάθεται ο ίδιος(στο 9:00 λεπτό).
Εμένα μου φαίνεται πολύ καλά για το ύψος του και νομίζω (όσο κατάλαβα από google translator),κι αυτός σχετικά ικανοποιημένος δηλώνει (πάντα με βάση το ύψος του).Επίσης λέει,το αμάξι έχει συντελ. αεροδυναμικής 0.28
-
Δεν έχω βρει κάπου τις επιδόσεις του 1.2 155 αλλά νομίζω τα 30 κιλά ροπής τα 130 άλογα τα 206 τελικής και τα 9.5 0-100 είναι υπεραρκετά για τα 1300 κιλά του c4.
Προφανως το 155 θα διακοσατιζει λίγο πιο γρήγορα και θα έχει 8.5 0-100 αλλά μέχρι εκεί. Στα 15000 χλμ το χρόνο θα σου κοστίσει τουλάχιστον 500 ευρώ παραπάνω σε καύσιμο και τέλη σε περιπτωση που δεν το πολυφορτώνεις το αμαξι αμα το φορτωνεις σε ταξιδια θα σου κοστισει 700-800 για τα ίδια χλμ. Οκ καποιος το θεωρει μικρο κοστος μπροστα στην ευχαριστηση της ιπποδυναμης και στην πιο ραφιναρισμενη λειτουργεια του κινητηρα αλλά μιλάμε για 3500 ως 5500 επιπλεον κοστος σε βαθος 7ετιας.... δεν ειναι μικρο για εμενα τουλαχιστον.
Τώρα αν το θέμα είναι της απαγόρευσης κυκλοφορίας ενός euro6d σε 15 χρόνια από τώρα οκ ας το αποκλείσουν!
Αν έχεις σκοπό να το κρατήσεις τόσο πιο πολύ θα πρέπει να σε απασχολεί η αξιοπιστία των 155/1.2 σε 15 χρόνια παρά η απαγόρευση του euro 6d...τα κυβικα για εμενα μετρουν αλλο 1500 αλλο 1200...αλλο να πηγαινω με 2200 στροφες ταξιδι αλλο με +3000...ειναι πιο ξεκουραστος κινητηρας.
Θα συμφωνήσω. Οι διαφορές στο καύσιμο εν το μεταξύ είναι πολύ μεγαλύτερες σε φόρτωμα/φορτωματα/τρεξίματα κ.λ.π
130 βενζίνη με 130 πετρέλαιο πόσο διαφορά προβλέπεις στα 15.000χλμ / χρόνο Tkin73;
και έχω εκφράσει και σε άλλα θέματα ότι προτιμώ 1.000 φορές 1.5 diesel από 1.0 βενζίνη, και ότι 1.2 μου κάνει λίγο λογικότερο από 1.0, και ότι ανάλογα κ με το σκάφος και οι καταπονήσεις.
Επίσης δεν έχω βάλει ποτέ κανένα πρόσθετο και δεν έχει γίνει καμία βλάβη σε μια ντουζίνα χρόνια που έχω πολλαπλά diesel, δεν ξέρω γιατί συνεχίζουν όλοι να τα προσθέτουν σαν δεδομένα, δηλαδή τα βενζίνης δεν παθαίνουν καμία βλάβη ποτέ;! Αστείο φυσικά, αφού δεν έχω υπόψιν μου ΚΑΜΙΑ βλάβη σε κοντινό μου diesel, το αντίθετο μάλιστα, και τα μόνα αυτοκίνητα που ξέρω ότι έμειναν από κακό καύσιμο ήταν βενζινοκίνητα. Να μετράμε μελλοντικές βλάβες και στις βενζίνες λοιπόν 'σε 7 χρόνια θα σου βγάλει αυτό και σε 28 το άλλο' για να πέφτουμε μέσα..
-
Χωρις φορτωμα θεωρώ 2 διαφορα σε φορτωμα 3-3.5 των δυο κινητήρων.
Απο τα χαρακτηριστικά που εβαλε ο φίλος παραπανω δεν δινει το αβανταζ που να σε κανει να κοιταξεις τοσο στην βενζινη. Τελική δίνει μεγαλυτερη στον ντιζελ! 25 kg βαρυτερο μονο το ντιζελ (155 vs 1.5)
Μονο αν θες την ραφιναρισμενη λειτουργια της βενζινης και φοβασαι τοσο πολυ την απαγορευση ντιζελ πας εκει.
Για εμενα πιο μεγαλο διλημμα ειναι ο 1.2 130 ( vs 1.5) που κοστιζει σε αυτη την εκτέλεση 1800 κατω απο τον 155 και τον 1.5 και καιει 1 λτ κατω απο τα 155 και δεν εχει και τοση διαφορά στις επιδόσεις.
CITROEN C4 III mod 2021