-
Thanos007 wrote:
Βρε με αυτήν την ανεση? Όσοι θέλουν άνεση ας πάρουν golf focus xceed 2008 chr 308 το νέο που είναι σαφώς καλύτερα αυτοκίνητα και πιο ολοκληρωμένα και ας βάλουν δύο πολυθρόνες από δρομέα αε ,τις πιο ακριβές να έχουν και από δαυτην.....Όταν έχει μάθει μια εταιρεία την προπαίδεια μέχρι τα α δηλαδή άνεση ,έχει πολύ δρόμο μπροστά της να φτιάξει οκληρωμενο αυτοκίνητο και να κάνει και ένα best seller λέμε τώρα....Όταν βουτάει στα φρενα πλέει σε μεγάλες ταχύτητες και γέρνει υπερβολικά τι να την κάνω την κορυφαία άνεση όταν θα αντισταθμίζεται από τα παραπάνω και ένα ταξίδι θα γίνεται κουραστικό εν τέλει....
Μαζί σου, μόνο που η νέα C4 δεν κάνει όλα τα παραπάνω. Όλες οι δοκιμές μιλάνε για πολύ καλό κράτημα και έλεγχο του αμαξώματος, χωρίς τάσεις πλεύσης ή βουτήγματος στα φρένα (σε αντίθεση με την C5 Aircross). Αρα είναι το πιο άνετο αυτοκίνητο της κατηγορίας, με την καλύτερη ποιότητα κύλισης (σε πολλούς οικογενειάρχες αυτό είναι προτεραιότητα), χωρίς να υστερεί σε οδική συμπεριφορά.
Μίλησα μόλις με τον αγαπητό Αλέξη Γαλανόπουλο του Drive και μου διευκρίνισε ότι φυσικά και δεν φτάνει σε έλεγχο αμαξώματος το Focus, ούτε καν το Golf, αλλά δεν είναι και βάρκα γυαλός. Οπότε μην περιμένετε θαύματα σε σβέλτη οδήγηση, απλά δεν είναι ενοχλητικό, ενώ παρέχει και κορυφαία άνεση.
-
Το κλασσικο γαλλικο πατημα. Γρηγορο σε γραμμές και πολυ ανετο
-
Ειλικρινά υπάρχει κανείς που εξετάζει το οποιοδήποτε Citroen ενώ επιζητά σπορ οδηγικά χαρακτηριστικά; Η εταιρία πιο τίμια δεν θα μπορούσε να είναι. Εκπροσωπεί ένα πολύ συγκεκριμένο προφίλ οχήματος και το κάνει καλύτερα από κάθε άλλον μέσα σε λογικά πλαίσια τιμολόγησης.
Άμα θες Citroen και σε χαλάει που δεν στρίβει σαν Focus το πρόβλημα το έχεις εσύ που δεν κοιτάς Puma, Kuga, Ateca, CX30, DS με ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση και πάει λέγοντας.
Το C4 οδηγικά καλύπτει από όσο καταλαβαίνω την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων οδηγών. Είναι λίγο εκκεντρικό σαν Citroen αλλά μέχρι εκεί.
-
Αρα το αμάξι . στρίβει με ασφάλεια για τον μέσο οδηγό , οι χώροι του είναι τεράστιοι , η άνεση μακράν η καλύτερη της κατηγορίας, ή ηχομόνωση από τις καλύτερες , οι κινητήρες από τους καλύτερους , τα κιβώτια από τα καλύτερα .
Εχει εξοπλισμό καλύτερο και τιμές χαμηλότερες από άλλες προτάσεις που απλά στρίβουν καλύτερα στα χέρια ενός οδηγού με σπορ ανησυχίες . Αλλά υστερούν στα υπόλοιπα . Και τέλος είναι περίεργο , μοναδικό στον σχεδιασμό του , δεν μπερδεύεται με άλλο και έχει και καλές τιμές σαν ηλεκτρικό .
Αυτό νομίζω ότι είναι τελικά το συμπέρασμα .
Και βέβαια προκαλεί συζητήσεις με όλα αυτά , όπως βλέπουμε και στα σχόλια του ντράιβ που έχουν φτάσει τα 43 .
-
Ίσως έχοντας πάρει για οδήγηση συχνά το C3 της αδερφής μου,ίσως ότι πλησιάζω προς τα πρώτα -ήντα,ίσως ότι έχω γευτεί την οδήγηση σε Fiat,Alfa,Lancia,Ford,Seat και εννίοτε κι άλλες σπορτίφ μάρκες από συγγενείς και φίλους, αρχίζει και με ελκύει -προς το παρόν-, αρκετά αυτή η C4. Επειδή έχω όμως και την αδυναμία μου στους Ιταλούς, περιμένω να δω τι θα γίνει και με Lancia (αν και δεν πολυπιστεύω στη σωτηρία της).Η Alfa μάλλον θα ξεφύγει κατά πολύ οικονομικά.
Βρε λες να γίνω κι εγώ φραντσιόζος σαν το γάτο; Έτσι κι αλλιώς,τώρα είναι Γαλλία-Ιταλία συμμαχία (Stellantis γαρ)..
-
Ολοι μπαρμπες την ιδια μαπα θα εχετε καθως περνουν τα χρονια.
-
Ολοι μπαρμπες την ιδια μαπα θα εχετε καθως περνουν τα χρονια.
Χαχαχα... έχεις δίκιο Lap. Αλλά μην ξεχνάς, εκεί που είσαι ήμουνα κι εκεί που είμαι θα'ρθεις!
Και για να είμαστε κι on topic, η C4 έχει και μια κουπέ σχεδίαση για να το παίζουμε και τζόβενα καμιά φορά..
-
Να ειμαστε ολοι καλα να γερασουμε με υγεια και ας αγοραζουμε γαλλικα....
Παντως σκεφτομουν πως καταφεραν να την κάνουν τοσο αθορυβη.
Εχω δει τα μονωτικα στα γαλλικα στα συνεργεια που τα ανοιγουν και τα τελευταια ετη δεν ειναι αυτα τα ανακυκλωσημα πανια αλλα κατι αλλα σαν κουβερτουλες. Τι να εχουν αραγε αυτα μεσα...;;;;
-
Μίλησα μόλις με τον αγαπητό Αλέξη Γαλανόπουλο του Drive και μου διευκρίνισε ότι φυσικά και δεν φτάνει σε έλεγχο αμαξώματος το Focus, ούτε καν το Golf, αλλά δεν είναι και βάρκα γυαλός. Οπότε μην περιμένετε θαύματα σε σβέλτη οδήγηση, απλά δεν είναι ενοχλητικό, ενώ παρέχει και κορυφαία άνεση.
Μάλλον τις εντυπώσεις του Τούντα σου μετέφερε γιατί ο ίδιος δεν την έχει δεί ούτε σταματημένη απο όσο μου είπε το Σάββατο. Περιμένω όμως τις εντυπώσεις του για το Τσιντσόν που το δοκιμάζε αυτές τις μέρες.
-
REALZEUS wrote:
Μάλλον τις εντυπώσεις του Τούντα σου μετέφερε γιατί ο ίδιος δεν την έχει δεί ούτε σταματημένη απο όσο μου είπε το Σάββατο. Περιμένω όμως τις εντυπώσεις του για το Τσιντσόν που το δοκιμάζε αυτές τις μέρες.
Πιθανότατα. Βέβαια και ο Αργύρης είναι καλό τιμόνι, αν και δεν τον ξέρω προσωπικά. Με τον Αλέξη όμως επειδή έχουμε μοιραστεί και μια πίστα και ξέρω ότι είναι γρήγορος και έχει καλό control, πιστεύω ό,τι μου λέει. Όπως το ίδιο ισχύει με τον Στρατισσίνο, τον Γεωργιάδη και τον Πατέλο.
-
Επειδή είχα ηχομονωτικό παρμπρίζ στην C5 , είναι απίστευτη η αίσθηση .
Προτείνω σε όσους το σκέφτονται να την δοκιμάσουν , ιδιαίτερα όσοι δεν έχουν εμπειρία από την εταιρεία και δεν έχουν οδηγήσει υδροπνευματική .
Για μένα αυτό που πρέπει να χωνέψει κάποιος είναι τα μπροστινά φώτα , που είναι από περίεργα έως και άσχημα .
Αλλά είναι υποκειμενικό το θέμα .
Εδώ κάποιοι κοιτάνε το νέο τουσόν ή ακόμα χειρότερα το ανανεωμένο κόνα...
-
Επειδή είχα ηχομονωτικό παρμπρίζ στην C5 , είναι απίστευτη η αίσθηση .
Προτείνω σε όσους το σκέφτονται να την δοκιμάσουν , ιδιαίτερα όσοι δεν έχουν εμπειρία από την εταιρεία και δεν έχουν οδηγήσει υδροπνευματική .
Για μένα αυτό που πρέπει να χωνέψει κάποιος είναι τα μπροστινά φώτα , που είναι από περίεργα έως και άσχημα .Αλλά είναι υποκειμενικό το θέμα . Εδώ κάποιοι κοιτάνε το νέο τουσόν ή ακόμα χειρότερα το ανανεωμένο κόνα...
Δεν ξέρω γιατί το λες αυτό , και τα δύο είναι πολύ ωραία , το τουσόν πολύ όμορφο -το κόνα πολύ ωραίο !
-
Για μένα αυτό που πρέπει να χωνέψει κάποιος είναι τα μπροστινά φώτα , που είναι από περίεργα έως και άσχημα .
Αλήθεια δεν σου αρέσουν? Εγώ τα βρίσκω πολύ όμορφα, ιδιαίτερα και ξεχωριστά!
-
-
Παιδια συμφωνω με τα περισσότερα καλά που λέτε για το αμάξι, δεν το ε΄χω οδηγήσει βεβαία αλλα θεωρώ οτι τα κάλα για ανεση , ηχομονωση θα ισχυουν, εκεινο που νομιζω οτι δεν ισχύει είναι αυτό το πνευμα που παει να περάσει ότι είναι φθηνοτερο απο αλλα στον ανταγωνισμο . Ναι ειναι φθηνοτερο απο το 2008 που σε ντιζελ αυτοματο 130 η τιμη του ειναι αλλου.
Αλλα πχ 130 S&S Shine κοστιζει 22200 , το φοκους active x πχ 1.0 155 βγαινει 23950, 1.5 EcoTSI 150hp FR 22290 , C-HR HYBRID Με προωθητικο 22930, xceed 1.0T 120ps PREMIUM 21690, opel astra 1.2lt S/S 145hp 20800 . Δλδ δεν είναι φθηνο το αμαξι . Κοστίζει όσο και ανταγωνισμός ( και τα βαρια χαρτια του ανταγωνισμού).
Aκομα και το 2008 ACTIVE PLUS | 1.2 PURETECH 130 που οκ πρεπει να είναι πιο κατω από την shine ίσως όχι πολύ όμως εχει 22400!
Δλδ φθηνο ειναι μονο απεναντι στα cx30 & X2! αλλα μπορεί να σταθεί δίπλα σε αυτά τα αμάξια?
Συμπερασματικα το αμαξι έχει κάνει αλματα προόδου όπως όμως και η τιμη του που εχει πατσίσει πλήρως τον ανταγωνισμό , αρα θα πρεπει να κριθει και πως στριβει , και πως φρεναρει, και πως γερνει!
Kαι δεν πρεπει να ξεχναμε οτι παταει στην εκτεταμενη πλατφορμα του 208!
-
Για το τουσον και το κονα τα γράφω εδώ , γιατί δεν μου αρέσει να κράζω αμάξια στα θέματα τους .
Γιατί δεν μου αρέσουν ?
Τουσον . Το είδα σε μαύρο στην έκθεση . Εχει στο πλάι ένα υπερκιτς φαρδύ αλουμίνιο , το οποίο το δείχνει σαν μετατροπή σε Santa Barbara Basement ... Εσωτερικά έχει άπειρα κουμπάκια αφής στην κονσόλα , που σε μπερδεύουν , ενώ όλος ο σχεδιασμός είναι αμερικανιά 20ετίας . Θυμάμαι που ο ειδικός τύπος έκραζε για την C5 που είχε πολλά κουμπια στο ΣΤΑΘΕΡΟ κέντρο του τιμονιού και εδώ , αυτό το χριστουγεννιάτικο δέντρο το περνάει αβαβά ...
Για το Κόνα . Το είδα από κοντά . Η νέα μάσκα είναι επίσης κιτσάτη μέχρι υπερβολής . Αλλά και μέσα είναι πιο φτηνιάρικο από το αιρκρος μου , ενώ είναι 20-50 % ακριβότερο . Ασε που από την αρχή αυτό το αμάξι ήταν σαν επίσης κακή μετατροπή του Κάκτου μπροστά και φώτα πεταμένα όπου τύχει πίσω . Το Στόνικ πολύ αρμονικότερο .
Φάνη το 4 μπροστά το θεωρώ υπερβολικό . Τα φώτα δεν μου αρέσουν , ενώ στο νέο 3 που είναι μικρότερα έχουν ενσωματωθεί πολύ όμορφα . Το αμάξι είναι πολύ φαρδύ και τα φώτα μπερδεύουν το σχήμα .
Μάλιστα στο γαλλικό φόρουμ είχε γραφτεί , ότι μόνο έτσι θα μπορούσαν να χωρέσουν 5 φώτα που έχει μέσα και μόνο μία εταιρεία τους το έφτιαξε .
Για την τιμή του , μην ξεχνάτε ότι έχει τα πλήρη λέντ φώτα από χαμηλά .
-
5.3lt καταναλωση μονο βγάζει στο 1.2 ? ή δεν τα υπολογιζω σωστά?
-
Για το τουσον και το κονα τα γράφω εδώ , γιατί δεν μου αρέσει να κράζω αμάξια στα θέματα τους .
Γιατί δεν μου αρέσουν ?
Τουσον . Το είδα σε μαύρο στην έκθεση . Εχει στο πλάι ένα υπερκιτς φαρδύ αλουμίνιο , το οποίο το δείχνει σαν μετατροπή σε Santa Barbara Basement ... Εσωτερικά έχει άπειρα κουμπάκια αφής στην κονσόλα , που σε μπερδεύουν , ενώ όλος ο σχεδιασμός είναι αμερικανιά 20ετίας . Θυμάμαι που ο ειδικός τύπος έκραζε για την C5 που είχε πολλά κουμπια στο ΣΤΑΘΕΡΟ κέντρο του τιμονιού και εδώ , αυτό το χριστουγεννιάτικο δέντρο το περνάει αβαβά ...
Για το Κόνα . Το είδα από κοντά . Η νέα μάσκα είναι επίσης κιτσάτη μέχρι υπερβολής . Αλλά και μέσα είναι πιο φτηνιάρικο από το αιρκρος μου , ενώ είναι 20-50 % ακριβότερο . Ασε που από την αρχή αυτό το αμάξι ήταν σαν επίσης κακή μετατροπή του Κάκτου μπροστά και φώτα πεταμένα όπου τύχει πίσω . Το Στόνικ πολύ αρμονικότερο .
Φάνη το 4 μπροστά το θεωρώ υπερβολικό . Τα φώτα δεν μου αρέσουν , ενώ στο νέο 3 που είναι μικρότερα έχουν ενσωματωθεί πολύ όμορφα . Το αμάξι είναι πολύ φαρδύ και τα φώτα μπερδεύουν το σχήμα .
Μάλιστα στο γαλλικό φόρουμ είχε γραφτεί , ότι μόνο έτσι θα μπορούσαν να χωρέσουν 5 φώτα που έχει μέσα και μόνο μία εταιρεία τους το έφτιαξε .
Για την τιμή του , μην ξεχνάτε ότι έχει τα πλήρη λέντ φώτα από χαμηλά .
τα κουμπια του τουσον που ειναι αφης και λογικα τρομαζουν εχουν πολυ καλη λειτουργικότητα ότι πατησα ανταποκρίθηκε με την μια. Επισης εχει λογισμικό συγχρονο με καλα γραφικα και ευκολο στην πλοήγηση , πολυ καλύτερο από την οθονη του c4 για να μεινουμε και on topic.
-
Το αεροδυναμικο.σχημα του τόνιζαν στην citroen αλλά το συντελεστή δεν τον έχουν ανακοινώσει ακόμα.....Για τα φώτα μπροστά συμφωνώ ότι μοιάζουν με ξένο σώμα στο συνολικό σχήμα του αυτοκινήτου, επειδή είναι σε θέση χαμηλά τόσο μεγάλα και. στρογγυλά είναι σαν να είναι εκτός θεματος και ακόμα και του c5 aircross να είχε πάνω θα ταίριαζε πολύ ωραία....
-
5.3lt καταναλωση μονο βγάζει στο 1.2 ? ή δεν τα υπολογιζω σωστά?
Aν αναφέρεσαι στο test του top gear 44,7mpg είναι 6,2-6,3lt/100km.
CITROEN C4 III mod 2021