-
X4 και νέα C4 δε συναντιούνται πουθενά σε κανένα σημείο, είναι σα να συγκρίνεις τριάρα με την προηγούμενη C4.
-
X4 και νέα C4 δε συναντιούνται πουθενά σε κανένα σημείο, είναι σα να συγκρίνεις τριάρα με την προηγούμενη C4.
Δε ξέρω τί σημείο συνάντησης περιμένεις.
Λέω ότι ανήκουν στην ίδια κατηγορία μικρών SUV Coupe, ή τουλάχιστον αυτή είναι η απόπειρα της Citroën .
Διαφωνείς πως ανήκουν σε αυτή τη κατηγορία;
-
Εγώ συμφωνώ με τον piliourits, (κι ιδίως καθαρά σχεδιαστικά κι όχι σαν κατηγορία,βλέποντας τις προηγ.φωτο μοιάζει αρκετά με την Χ6),αλλά να προσθέσω λόγω και διαστάσεων, μπορείς να την αντιπαραβάλεις και με την Χ2 (στην ουσία κι αυτή πάει σχεδιαστικά -ή τουλάχιστον έτσι ήθελαν μάλλον οι σχεδιαστές της- προς suv/crossover coupe).
H X1 παίζει τον ξεκάθαρο ρόλο του C-Suv της BMW.
-
Η BMW είναι πολύ μεγαλύτερη σε διαστάσεις, η γκάμα της σε κινητήρες είναι σε εντελώς άλλο επίπεδο, διαθέτει τετρακίνηση, έχει σπορτίφ προσανατολισμό και φυσικά οι τιμές της είναι αλλού. Η νέα C4 είναι ένα ελαφρώς υπερυψωμένο hatchback κατηγορίας C προσανατολισμένο σε καθημερινή άνετη μετακίνηση.
-
-
Έχω περιέργεια με τις τιμές.. Ελπίζω να πέσω έξω αλλά φαίνεται εξαιρετική αγορά μεταχειρισμένου 4-6 ετών προς το παρόν
Νομίζω θα πάθει Κάκτο και αυτό...
-
Δύο δοκιμές στα ισπανικά (με υπότιτλους και σε άλλες γλώσσες):
Γενικά,αναφέρουν πολύ καλές εντυπώσεις ακόμη και σε σχετικά γρήγορη οδήγηση (εννοείται δεν είναι σπορτίφ,αλλά δεν έχει και τόσες κλίσεις όπως άλλα μοντέλα της φίρμας).Καλά φρένα και πολύ καλή ηχομόνωση κι άνεση (ίσως το καλύτερο στην κατηγορία του σ'αυτό τον τομέα).Κάποια παράπονα για το καλά ανταποκρινόμενο μεν,αλλά παλαιών γραφικών δε infotainment,για την πίσω ορατότητα και την απομακρυσμένη χειρολαβή των μπροστινών θυρών κατά το άνοιγμά τους.
Υ.Γ. Το αυτοκίνητο κατασκευάζεται στην Ισπανία και για αυτό έχει πολλά review στα ισπανικά στο youtube.
-
Ενα ακόμα θετικό από βρετανικό review είναι ότι ο δοκιμαστής είπε πως η εφαρμογή της ανάρτησης ειναι πολύ καλύτερη από την αντίστοιχη του C5 aircross.
-
Ισως διοτι δεν εχει τοσο μεγαλη αποσταση απο το έδαφος
-
Ισως διοτι δεν εχει τοσο μεγαλη αποσταση απο το έδαφος
Ε ναι, 23 με 15cm είναι τεράστια διαφορά.
-
Ειρωνεύεσαι ή οχι;
Εδω για 3 εκ υψος αναρτησης αλλαζει ολη η φιλοσοφια ενος αυτοκινήτου. Ειναι πολλαπλασιαστικο φαινομενο το υψος της αναρτησης
-
Τα 23cm του C5 είναι μπαρούφα της Citroen.
-
Για την βαση των πισω ελατηριωστον ημιάκαμπτο, το λες;
-
Και όχι μόνο αυτό. Μάλλον παίρνουν κάποιο σημείο που έχει 23cm απόσταση από το έδαφος και την πλασάρουν έτσι ώστε να τονίζουν το 'περιπετειώδες' ύφος. Πολλά πραγματικά suv δηλώνουν ίδια ή και λιγότερα, ενώ είναι φανερά πολύ ψηλότερα από το C5 aircross. Μου θυμίζει η υπόθεση πολλές από τις μετρήσεις χωρητικότητας των χώρων αποσκευών, που πολλές είναι εντελώς παραπλανητικές.
-
Παντως ιδιαιτερα καλο πακετο φαινεται το νεο c4.
Αρχιζει να μ αρεσει ταμαλα. Αν κιολς εχει αυτο το κλασικο πατημα των γαλλικων που στριβουν με γραμμες σε αρκετα υψηλοτερες ταχυτητες απο οτι περιμένεις ενω στις λακουβες και ηχομονωση ειναι κορυφαια, τοτε αρχιζει να φαινεται πολυ καλο.
-
Και μένα μου αρέσει. Περιμένω να το δω από κοντά κάποια στιγμή και αν μπορέσω να το οδηγήσω, θέλω να δω το πάτημά του στο δρόμο. Πιστεύω να είναι διαφορετικό από το Cactus το οποίο το είχα για μια εβδομάδα και μπορώ να πω ότι δε με ικανοποίησε. Η ανάρτησή του τερμάτιζε πολύ εύκολα, δώρο άδωρο η άμβλυνση του χτυπήματος στο τέλος της διαδρομής της από το σύστημα με τα υδραυλικά bumb stops.
-
Ειχες δοκιμασει τον fl cactus εκδοση shine... Διοτι μονο σε αυτην την εκδοση υπηρχε νομιζω.
Ακομα και fl και βασικη ειχε απλα μια πολυ μαλακη αναρτηση οχι ομως τα διπλα bumb stops
-
Σωστά, πέρα από τη λειτουργία της ανάρτησης, μου άφησε ανάμεικτα συναισθήματα. Ήταν μια ενδιαφέρουσα ιδέα με μέτρια υλοποίηση. Από το C4 περιμένω ένα πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.
-
Δύο δοκιμές στα ισπανικά (με υπότιτλους και σε άλλες γλώσσες):
Γενικά,αναφέρουν πολύ καλές εντυπώσεις ακόμη και σε σχετικά γρήγορη οδήγηση (εννοείται δεν είναι σπορτίφ,αλλά δεν έχει και τόσες κλίσεις όπως άλλα μοντέλα της φίρμας).Καλά φρένα και πολύ καλή ηχομόνωση κι άνεση (ίσως το καλύτερο στην κατηγορία του σ'αυτό τον τομέα).Κάποια παράπονα για το καλά ανταποκρινόμενο μεν,αλλά παλαιών γραφικών δε infotainment,για την πίσω ορατότητα και την απομακρυσμένη χειρολαβή των μπροστινών θυρών κατά το άνοιγμά τους.
Υ.Γ. Το αυτοκίνητο κατασκευάζεται στην Ισπανία και για αυτό έχει πολλά review στα ισπανικά στο youtube.
Σόρρυ για το offtopic , πως επιλέγεις περισσότερους υπότιτλους στο YouTube;
Πχ στα συγκεκριμένα βίντεο μόλις επιλέγω τους υπότιτλους δίνει μόνο δυνατότητα για ισπανικούς.
Ξέρω σε άλλες περιπτώσεις που υπάρχουν αγγλικοί υπότιτλοι αλλά συνήθως το περιγράφουν στον τίτλο.
Αναφέρομαι στην εφαρμογή YouTube μέσω κινητού.
-
Ειρωνεύεσαι ή οχι;
Εδω για 3 εκ υψος αναρτησης αλλαζει ολη η φιλοσοφια ενος αυτοκινήτου. Ειναι πολλαπλασιαστικο φαινομενο το υψος της αναρτησης
Ρε συ! Φυσικά και δεν ειρωνεύομαι! Είναι δυνατόν; Η διαφορά είναι τεράστια.
Το αυτοκίνητο αυτό πρέπει να το έφτιαχναν 4Χ4, κρίμα που ούτε PHEV δεν το βγάζει 4Χ4 (σε αντίθεση με το OPEL/PEUGEOT).
Πάντως εγώ στο C5 Aircross πηδαγα σχεδόν για να κατέβω. Σαν το αγροτικό μου πρέπει να είναι το ύψος και εκεί έχω σκαλοπάτι/μπάρα.
CITROEN C4 III mod 2021