-
Μα έχω ήδη acc με χειροκινητο και ειναι απόλαυση.
Μονο στην πόλη έχει νόημα το αυτοματο. Σε ανοιχτο δρομο δεν έχει διαφορά. Βάζεις μια 5 ή 6 και μετά όταν είναι να σταματήσει οντως ξαναχρησιμοποιείς το κιβωτιι. Τόσο κουλαμάρα θα βαρεθώ,
Αν πας σε diesel c4 τότε την παίρνεις για ταξιδια, οχι για μέσα στην πόλη. Οπότε μια χαρά είναι το χειροκινητομ
Στο δικό μου με το acc μπορώ να αλλάζω και ταχύτητα χωρίς να απενεργοποιείται το acc. Οπότε βγαίνεις εθνική πατάς set στο acc και τίποτα άλλο.
Το καλύτερο θα ήταν όλα μαζι, σε αυτό συμφώνω.αν δεν φτάσουν όμως τα μπιμπικινια τότε κοιτας που θα το οδηγεις.
-
Lap wrote:
Πολύ καλά τα λες.... Θα περιμένω την euro7.
Επισης έψαξα κάποια πράγματα για τιυς καταλύτες των psa που καλύπτουν αρκετά τα οικολογικά μου ένστικτα.
Αλλα καλά τα λες εσύ.
Εχεις δει που έχει πάει η βενζίνη; Ένα μεροκάματο ενός εργαζόμενου την ημέρα σε βενζίνη έφτασα να δίνω.... Έλεος.
Αν πάλι αλλάξουν τα πράγματα και πάμε για μετακίνηση μόνο στην πολη. Τότε ίσως παω σε κανα φθηνο ηλεκτρικό.
Τεσπα σκέψεις κάνω.
Έχεις δίκιο Lap και γω που μπήκα πάλι στο παιχνίδι για αγορά τις τιμές στα πρατήρια κοιτάζω και αγχώνομαι, πολύ δύσκολη εποχή για αγορά, έρωτας όπως έχω πει το civic αλλά μόνο βενζινη βγαίνει και η τσέπη σηκώνει 1.0ρι αλλά και πάλι 24400 το θεωρώ πολύ ακριβό για χιλιάρι και κατανάλωση 7λιτρα,κοιταξα πάλι chr κόψανε την έκπτωση και η έκδοση που θέλω 1.8 φτάνει τα 26800, psa ανέβηκε το 2008 800ευρω το diesel και δεν ξέρω αν έχει ακόμα έκπτωση το χιλιάρικο δηλαδή από 24100 έχει πάει 25900 με τα χαρτιά + 5 με 6 μήνες αναμονή, δηλαδή τρελά σκετη
Επειδή βλέπω αναφέρεις chr άρα υβριδικό σε σχέση με το σιβικ που σου αρέσει αν κινείσαι πολύ πόλη με κίνηση ναι θα καταλάβεις διαφορά στην τσέπη αλλά αν κινείσαι σε ανοικτούς δρόμους Αττική οδό , περιφερειακούς εθνικές δεν θα καταλάβεις ιδιαίτερη διαφορά και αν είσαι και τύπος που πας και με 140 ταξίδι το σιβικ θα καίει και λιγότερα. Στα τεστ που είχα κάνει ένα σύγχρονο ντίζελ η μία νέα οκταβια με τον φοβερό αεροδυναμικό συντελεστή ακόμα και στον 1.5 σε ανοικτό δρόμο θα κάψει λιγότερο από το κορολα ( αυτά από τις δοκιμές που έχω κάνει προσωπικά).
Με το δικό μου πχ Σουζούκι ντίζελ scross Θεσσαλονίκη Βόλος με 140 κοντέρ 133 πραγματικά 5.3 κατανάλωση 3 άτομα φουλ κλίμα φουλ φόρτωμα.
Και μετά στο Πήλιο όλη μέρα ανεβα κατέβα Τσαγκαράδα Μυλοπόταμο και έχει πάει 5.6!
-
Οι πωλήσεις είναι στα ουράνια, δεν προβλέπεται πτώση της ζήτησης, οι τιμές των αυτοκινήτων θα ανέβουν περίπου 5% στον επόμενο χρόνο και η αγορά δεν προβλέπεται να ομαλοποιηθεί πριν τις αρχές του '23.
Αχταρμας από τα τελευταία διεθνή νέα.
-
Εγω πάλι προβλέπω μια μικρή μείωση των τιμών των θερμικών κινητήρων διότι η είσοδος των ηλεκτρικων είναι μεγαλύτερη από το αναμενόμενο, αυτο θα μετριασει καπως τις πιέσεις για αυξήσεις τιμών η οποία προκαλείται και από άλλους παράγοντες.
Η σημερινή κατάσταση έχει να κάνει περισσότερο με την έλλειψη πρώτων υλών καθώς επίσης και με το ραλλυ τιμων του χαλυβα και των μετάλλων. Αυτό είναι απότελεσμα των προβλημάτων των lock down στις χώρες παραγωγής ολων αυτών...
Οποτε ΦΟΡΆΤΕ μασκα το φελεκι μου μεσα.
-
Από τον περασμένο Οκτώβριο ο χάλυβας τρέχει το μεγαλύτερο ράλλυ ανόδου που έχει δει ο πλανήτης από τον πόλεμος και μετά.
-
Είμαστε μια ευχάριστη ατμοσφαιρα.
Ενδιαφερον θα ειχε να δούμε τι αυξήσεις έχει ο όμιλος hyundai....
-
Δεν ήταν δικές μου προβλέψεις αυτά, κάποια πράγματα που διάβασα τις τελευταίες μέρες, κυρίως από δηλώσεις στελεχών αυτοκινητοβιομηχανιών.
5-10% αύξηση των αυτοκινήτων σχεδόν άμεσα.
Δεν είναι μόνο ο χάλυβας, τα τσιπακια, οι πρώτες ύλες, αλλά και οι μεταφορές, τα νέα δεδομένα, νέα πρότυπα κ.λ.π
-
alex mix wrote:
Lap wrote:
Πολύ καλά τα λες.... Θα περιμένω την euro7.
Επισης έψαξα κάποια πράγματα για τιυς καταλύτες των psa που καλύπτουν αρκετά τα οικολογικά μου ένστικτα.
Αλλα καλά τα λες εσύ.
Εχεις δει που έχει πάει η βενζίνη; Ένα μεροκάματο ενός εργαζόμενου την ημέρα σε βενζίνη έφτασα να δίνω.... Έλεος.
Αν πάλι αλλάξουν τα πράγματα και πάμε για μετακίνηση μόνο στην πολη. Τότε ίσως παω σε κανα φθηνο ηλεκτρικό.
Τεσπα σκέψεις κάνω.
Έχεις δίκιο Lap και γω που μπήκα πάλι στο παιχνίδι για αγορά τις τιμές στα πρατήρια κοιτάζω και αγχώνομαι, πολύ δύσκολη εποχή για αγορά, έρωτας όπως έχω πει το civic αλλά μόνο βενζινη βγαίνει και η τσέπη σηκώνει 1.0ρι αλλά και πάλι 24400 το θεωρώ πολύ ακριβό για χιλιάρι και κατανάλωση 7λιτρα,κοιταξα πάλι chr κόψανε την έκπτωση και η έκδοση που θέλω 1.8 φτάνει τα 26800, psa ανέβηκε το 2008 800ευρω το diesel και δεν ξέρω αν έχει ακόμα έκπτωση το χιλιάρικο δηλαδή από 24100 έχει πάει 25900 με τα χαρτιά + 5 με 6 μήνες αναμονή, δηλαδή τρελά σκετ
Επειδή βλέπω αναφέρεις chr άρα υβριδικό σε σχέση με το σιβικ που σου αρέσει αν κινείσαι πολύ πόλη με κίνηση ναι θα καταλάβεις διαφορά στην τσέπη αλλά αν κινείσαι σε ανοικτούς δρόμους Αττική οδό , περιφερειακούς εθνικές δεν θα καταλάβεις ιδιαίτερη διαφορά και αν είσαι και τύπος που πας και με 140 ταξίδι το σιβικ θα καίει και λιγότερα. Στα τεστ που είχα κάνει ένα σύγχρονο ντίζελ η μία νέα οκταβια με τον φοβερό αεροδυναμικό συντελεστή ακόμα και στον 1.5 σε ανοικτό δρόμο θα κάψει λιγότερο από το κορολα ( αυτά από τις δοκιμές που έχω κάνει προσωπικά).
Με το δικό μου πχ Σουζούκι ντίζελ scross Θεσσαλονίκη Βόλος με 140 κοντέρ 133 πραγματικά 5.3 κατανάλωση 3 άτομα φουλ κλίμα φουλ φόρτωμα.
Και μετά στο Πήλιο όλη μέρα ανεβα κατέβα Τσαγκαράδα Μυλοπόταμο και έχει πάει 5.6!
Το χω έχω ξαναγραψει(γυρίζω 1.5 χρόνο πισω) τα χλμ που κάνω είναι περίπου 24χιλ το χρόνο, είμαι επαρχία και οι ταχυτητες μου κυμαίνονται περίπου στα 80 κοντέρίσια, σε εθνική 140 γιατί άλλοι έχουν αβγό στο πόδι και γω έχω παντόφλα στον σβέρκο .
-
Ταμάμ για ντίζελ είσαι!
-
Ταμάμ για ντίζελ είσαι!
Συμφωνώ! Αρκεί να βρεί!!
Αλεξ δεν κοιτάς C3 Aircross? Και χαμηλή τίμη και αυτοκίνητα υπάρχουν (και σε αυτόματα) μεταχειρισμένα και θα έρθει και το FL φθινόπωρο.
-
Για τα παιδιά που ενδιαφέρονται για αγορά και σύγκριναν με το C3 Aircross, όπως ο sakiss.
Το C4 είναι και 'καλύτερο' αλλά και μεγαλύτερης κατηγορίας αυτοκίνητο.
Το C3 Aircross σε καμιά περίπτωση δεν 'γέρνει να φεύγουν οι καφέδες' ή κάτι τέτοιο που διάβασα, μπερδεύεστε με τα απλά C3 δεκαετίας, καμία σχέση δεν έχει ή οδική συμπεριφορά του Aircross σε στροφιλίκι με αυτά τα αυτοκίνητα, πέρα απ το ότι στον αυτοκινητοδρομο παραμένει πολύ άνετο και ξεκούραστο, σε σύγκριση με τα αυτοκίνητα ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΥ. Ταξιδεύει πολύ πιο 'αρχοντικά' απ αυτά, αλλά στην εμπειρία μου συμπεριλαμβάνεται και το καλό του αυτόματο κιβώτιο και η πλήρης ροπή του ντίζελ.
Για εμένα, όπως κι άλλοι είπαν, δεν υφίσταται αυτοκίνητο που θα αγοραστεί το 2021-22 και μετά να είναι χειροκίνητο. Για πολλούς παράγοντες. Απ την άνεση, μέχρι ότι ο μη χερας οδηγεί γρηγορότερα, το ότι όταν πας σε μια ράμπα ή παλιοδρομο στη παραλία στο Πήλιο δεν θα φας το δίσκο. Ας κάνει το Λάρισα-Γιάννενα κάποιος με αυτόματο κι ας το συγκρίνει μετά με το 'χεράκι ποδαράκι' του χειροκινητου. Ακόμη και ότι όπως λένε πολλοί 'σε 5-10 χρόνια θα είναι όλα ηλεκτρικά' και θα πέσει η μεταπώληση του ντίζελ, θα ήθελα να δω να προσπαθούν να πουλήσουν ένα χειροκίνητο τότε...
Το C4 είναι λίγο ακριβότερο (4-5 χιλιάρικα με αντίστοιχο εξοπλισμό), λίγο πιο μακρύ, είναι ακόμη πιο άνετο κι αθόρυβο για τους επιβάτες (αν και δεν είναι το ίδιο φωτεινό και ψηλοτάβανο για τους πίσω) με καλύτερη εργονομία αλλά οι χώροι αποσκευών είναι μικρότεροι (έως σημαντικά μικρότεροι αν ληφθεί το όψη συρόμενο πισω κάθισμα, αφαιρούμενη εταζερα και ύψος), παρκάρει λίγο πιο δύσκολα στη πόλη, δεν θα το έβαζα το ίδιο πρόθυμα σε ένα χωματόδρομο αν και έχει την απόσταση απ το έδαφος. Σε εθνική που το Aircross είσαι πολύ καλό, αυτό θα είναι απόλαυση.
Αν προτεραιότητα είναι το ταξίδι και το κόστος περιορισμός, θα αγόραζα την φθηνότερη έκδοση αυτόματου C4 που φτάνειη τσέπη μου.
-
Για τα παιδιά που ενδιαφέρονται για αγορά και σύγκριναν με το C3 Aircross, όπως ο sakiss.
Το C4 είναι και 'καλύτερο' αλλά και μεγαλύτερης κατηγορίας αυτοκίνητο.
Το C3 Aircross σε καμιά περίπτωση δεν 'γέρνει να φεύγουν οι καφέδες' ή κάτι τέτοιο που διάβασα, μπερδεύεστε με τα απλά C3 δεκαετίας, καμία σχέση δεν έχει ή οδική συμπεριφορά του Aircross σε στροφιλίκι με αυτά τα αυτοκίνητα, πέρα απ το ότι στον αυτοκινητοδρομο παραμένει πολύ άνετο και ξεκούραστο, σε σύγκριση με τα αυτοκίνητα ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΥ. Ταξιδεύει πολύ πιο 'αρχοντικά' απ αυτά, αλλά στην εμπειρία μου συμπεριλαμβάνεται και το καλό του αυτόματο κιβώτιο και η πλήρης ροπή του ντίζελ.
Για εμένα, όπως κι άλλοι είπαν, δεν υφίσταται αυτοκίνητο που θα αγοραστεί το 2021-22 και μετά να είναι χειροκίνητο. Για πολλούς παράγοντες. Απ την άνεση, μέχρι ότι ο μη χερας οδηγεί γρηγορότερα, το ότι όταν πας σε μια ράμπα ή παλιοδρομο στη παραλία στο Πήλιο δεν θα φας το δίσκο. Ας κάνει το Λάρισα-Γιάννενα κάποιος με αυτόματο κι ας το συγκρίνει μετά με το 'χεράκι ποδαράκι' του χειροκινητου. Ακόμη και ότι όπως λένε πολλοί 'σε 5-10 χρόνια θα είναι όλα ηλεκτρικά' και θα πέσει η μεταπώληση του ντίζελ, θα ήθελα να δω να προσπαθούν να πουλήσουν ένα χειροκίνητο τότε...
Το C4 είναι λίγο ακριβότερο (4-5 χιλιάρικα με αντίστοιχο εξοπλισμό), λίγο πιο μακρύ, είναι ακόμη πιο άνετο κι αθόρυβο για τους επιβάτες (αν και δεν είναι το ίδιο φωτεινό και ψηλοτάβανο για τους πίσω) με καλύτερη εργονομία αλλά οι χώροι αποσκευών είναι μικρότεροι (έως σημαντικά μικρότεροι αν ληφθεί το όψη συρόμενο πισω κάθισμα, αφαιρούμενη εταζερα και ύψος), παρκάρει λίγο πιο δύσκολα στη πόλη, δεν θα το έβαζα το ίδιο πρόθυμα σε ένα χωματόδρομο αν και έχει την απόσταση απ το έδαφος. Σε εθνική που το Aircross είσαι πολύ καλό, αυτό θα είναι απόλαυση.
Αν προτεραιότητα είναι το ταξίδι και το κόστος περιορισμός, θα αγόραζα την φθηνότερη έκδοση αυτόματου C4 που φτάνειη τσέπη μου.
Συμφωνώ 100% με τα γραφόμενα σου.
Μόνη μικρή ένσταση ότι το C4 μπαίνει άνετα και ευχάριστα σε χωματόδρομο.
Στο δρόμο για το Μικρό (σίγουρα ξερεις μιας και είσαι συντοπιτης - αν κ εγώ ζω Αθήνα), μπήκε πολύ άνετα, χωρίς φόβο
-
Κοίταξε Φανή εσύ τα ξέρεις καλύτερα τα έχουμε πει. Δεν είμαι τόσο του suv, μάλλον να το πω σωστά δεν έχω θέμα ότι αυτοκίνητο να είναι, οπότε τώρα που μπορώ και ξεκινάω πάλι να μπαίνω στο παιχνίδι αγοράς, θα κοιτάξω πάλι και το fastback nline που μου άρεσε και το 2008 και το c4 που άρεσε περισσότερο στη γυναίκα,
Υ. Γ Αν σταθώ τυχερός και βρω κάνα μτχ σε civic ή ακόμα καλύτερα cx30 εκεί θα μαι ταμάμ. Τεσπα να μην κανιβαλλιζω το τοπικ αν είναι κάποια στιγμή θα γράψω αναλυτικά στο τοπικ που έφτιαξες περί αγοράς.
-
Πολύ χαλαρά ανεβαίνει σε χωματόδρομους με κλίση 40° εκεί που άλλα κωλώνουν. Σαν κατσίκι ανεβαίνει...
-
Ακόμη και ότι όπως λένε πολλοί 'σε 5-10 χρόνια θα είναι όλα ηλεκτρικά' και θα πέσει η μεταπώληση του ντίζελ, θα ήθελα να δω να προσπαθούν να πουλήσουν ένα χειροκίνητο τότε...
Υπαρχει και ο αντιλογος σε αυτο. Ποιος θα αγορασει μεταχειρισμενο αυτοματο 10τιας με τον κινδυνο να εχει μια πολυ ακριβη βλαβη;
-
Χα, αν είναι κλασικό αυτοματο... Να σου πω εγώ για ψυγείο κιβωτιο Mercedes 15 ετιας.
Safety mode και σε παρατάει όπου και αν βρίσκεσαι....
2000 ευρώ.... Με τις υγείες σου.
Αυτός βεβεια έκανε πατέντα και έφτασε στο 1000ρικο με ολα μεσα και περαστικά/εργασία και λαδια και ανταλλακτικά
-
piliourits wrote:
Ακόμη και ότι όπως λένε πολλοί 'σε 5-10 χρόνια θα είναι όλα ηλεκτρικά' και θα πέσει η μεταπώληση του ντίζελ, θα ήθελα να δω να προσπαθούν να πουλήσουν ένα χειροκίνητο τότε...
Υπαρχει και ο αντιλογος σε αυτο. Ποιος θα αγορασει μεταχειρισμενο αυτοματο 10τιας με τον κινδυνο να εχει μια πολυ ακριβη βλαβη;
Συγκρίνεις τώρα το EAT8 με το αυτόματο κιβώτιο της citroen πριν από 10 χρόνια?
Συγκρίνεις τα διπλοσυμπλεκτα της BMW με τα αυτοματα του 2010?
Δηλαδη θα 'ταλαιπωρηθεί' κάποιος (αυτός που θέλει το αυτόματο εννοώ) για 10 χρόνια με χειροκίνητο, μην τυχόν δυσκολευτεί μετά να πουλήσει το αυτόματο?
-
Έχει δουλέψει κανείς τους έξτρα αισθητήρες μπροστά / πλάι ; Θέλω να δω αν αξίζουν τα παραπάνω χρήματα.... δεν μπορώ να καταλάβω πρακτικά τι σημαίνει αισθητήρας παρκαρίσματος στο πλάι.... υποτίθεται και ο γωνιακος πίσω πλάι πιάνει.
-
Όταν παρκαρεις σε στενό και κοβεις το τιμονι για να μπεις με την όπισθεν και φοβάσαι μη χτυπήσεις το φτερό στο απέναντι παρκαρισμένο..... Αυτό.
-
Όταν παρκαρεις σε στενό και κοβεις το τιμονι για να μπεις με την όπισθεν και φοβάσαι μη χτυπήσεις το φτερό στο απέναντι παρκαρισμένο..... Αυτό.
Ξέρεις αν σε Citroen έχει την ίδια γραφική απεικόνιση με τις πολλές λωρίδες όπως στα Ford η είναι μόνο ήχος....
CITROEN C4 III mod 2021