-
Καλησπέρα και από μένα.
Σημερα παρέλαβα και έφαγα τρελή ήτα. Αφενός μεν δεν ηταν και πολύ καθαρό εξωτερικά. Είχε σε κάποια σημεία μικρές στάμπες και σε κάποιο σημείο φαίνονταν σαν γρατσουνια το οποίο όταν του έδειξα μου είπε ότι είναι κερί. Anyway θα δείξει. Το καλύτερο όμως το φυλάω για το τέλος. Είχε βάλει στραβά την πίσω πινακίδα. Για την ακρίβεια την είχε κεντράρει στην κάμερα και όχι στο σήμα που είναι στη μέση του αυτοκινήτου. Μόλις το είδα ξενέρωσα. Του το πα και μου λέει έτσι είναι το σωστό. Όταν του ανέφερα ότι κεντράρει στο σήμα και όχι στην κάμερα το κατάλαβε και μου είπε να το αλλάξει αλλά για να μην γίνει το αμάξι σουρωτήρι από την πρώτη μέρα είπα να το αφήσουμε. Κατά τα άλλα το αμάξι φαίνεται καλό. Το εσωτερικό παρόλο που είναι shine pack δεν έχει ιδιαίτερο ντιζάιν και συγκεκριμένα ο φωτισμός είναι που με χαλάει λίγο.,,μόνο ατμοσφαιρικός δεν είναι...Τέλος προσπάθησα λίγο να συνδέσω το τηλέφωνο και έφαγα άκυρο δεν έβλεπε το Bluetooth του τηλεφώνου ενώ σε κάτι φανάρια είχα παρεμβολές από ταξίτζου με ραδιοταξί.
Σε ταξίδι θα σας ενημερώσω για τα περαιτέρω.
-
Victor1 καλοταξιδο. Είναι κατανοητό ότι απαιτείς να είναι όλα στην πέννα με το καινούργιο σου αυτοκίνητο αλλά μην αφήνεις να σου χαλάσουν τη διάθεση αυτά τα πταισματακια. Κοίταξε να το χαρείς και περιμένουμε reviewτο συντομότερο δυνατόν...
-
Συγγνώμη σου άνοιξε τρυπες στην λαμαρίνα και μάλιστα σε λάθος σημείο;
Θα τον είχα πνίξει.
Μα καλά δεν έχει βάσεις από το εργοστάσιο;
-
Alekan wrote:
Φίλε Panos Καλορίζικο και καλοτάξιδο.
Υγεία πάνω από όλα και να το χαρείς.
Επιτρέψτε μου να 'χαλάσω' λίγο το όμορφο κλίμα, ενημερώνοντας σας για κάποια θέματα που προέκυψαν.
Αυτή τη στιγμή έχω το αυτοκίνητο λιγότερο από 3 μήνες και έχω κάνει ήδη 7.200χλμ
- Εδώ και περίπου 1000χλμ ακούγεται ένας θόρυβος από τον μπροστινό άξονα (ένα κλακ-κλακ) όταν φρενάρεις και συγχρόνως στρίβεις το τιμόνι αριστερά ή δεξιά. Φανταστείτε κατεβαινοντας ένα βουνό (το κάνει πιο έντονα όταν πέφτει το βάρος μπροστά), την ώρα που φρενάρεις και στρίβεις το τιμόνι, κάνει αυτόν τον ήχο. Προσοχή!! Οταν φρενάρεις μόνο (χωρίς να στρίψεις τιμόνι) η όταν στρίβεις το τιμόνι χωρίς να φρενάρεις, δεν υπάρχει κανένας ήχος. Την ίδια στιγμή σε κάποια σημεία που η άσφαλτος είναι λίγο 'σαγρε' κάποιες φορές ακούγεται ο ίδιος ήχος.
Η αίσθηση μου είναι ότι κάποια ανωμαλία πρέπει να παίζει με τις δαγκάνες των φρένων, με κάποια μικρότερη πιθανότητα να είναι θέμα ανάρτησης.
Πηγαίνοντας το στην αντιπροσωπεία, το είδαν κ το τσέκαραν αλλά δε βρήκαν κάτι. Τους ρώτησα από άποψη ασφαλείας αν είναι όλα. Οκ, και αποφάνθηκαν ότι ακρομπαρα, ημιαξονια, δίσκοι και τακάκια είναι όλα όπως πρέπει. Δεν ξέρω αν κ πόσο ασχολήθηκαν, αλλά αύριο θα πάει σε άλλη αντιπροσωπεία γιατί κάνει κάτι που δεν είναι φυσιολογικό. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι το πρωί, φεύγοντας από το σπίτι, δεν κάνει κάτι, αλλά μετά από λίγη χρήση ξεκινάει.
- Έχει ξεκινήσει ένα σφύριγμα από το δεξί εμπρός παράθυρο. Ένα σφύριγμα σα να έχει μείνει το παράθυρο μισό πόντο ανοιχτό, το οποίο ξεκινάει στα 70-80 και μέχρι τα 140 πάει αυξανόμενο. Στην ίδια αντιπροσωπεία, πάλι δε βρήκαν κάτι. Έκανα ένα 'μπακαλιστικο' τεστ, βάζοντας μονωτική σε οποιοδήποτε σημείο του παραθύρου θα μπορούσε να βάζει αέρα. Κανένα αποτέλεσμα. Δοκίμασα (χωρίς να ξεκολλήσω τα προηγούμενα) να κλείσω τα σημεία ένωσης της πόρτας με το φτερό κ την πίσω πόρτα. Τίποτα. Δοκίμασα μετά να κλείσω μέρος του μπροστινού παρ Μπριζ. Κανένα αποτέλεσμα. Στο ταξιδι μόνο με μουσική είσαι ήσυχος, αλλά προφανώς δεν ειναι αυτή η λύση.
- Ζήτησε στις 6.000 χλμ adblue, έχοντας ακόμη 2400 χλμ περιθώριο. Πήρε 13 λίτρα. Πλήρωσα στην αντιπροσωπεία (που δε βρήκε τίποτα από τα προβλήματα), 56 ευρώ με την εξής ανάλυση: 46 ευρώ για 20 λίτρα υγρό (το υπόλοιπο μου το έδωσαν καθώς τα δοχεία είναι 10λιτρα) και....... 9.90 ευρώ ΕΡΓΑΣΊΑ.
Adblue σε όλους μας στην PSA ήρθε περίπου στη μέση. Το θεωρούν περίπου όπως το καύσιμο, πάλι καλά που δεν έρχεται με όση βενζίνη στο παραδίδουν..
Στις αντιπροσωπείες χρεώνονται τα πάντα, μέχρι και για νερό υαλοκαθαριστήρων πληρώνεις εργασία (το έχω δει στην ανάλυση).
Τώρα που πήρες το Adblue, την επόμενη φορά που θα στο γράψει, απλά βάλε αυτό που έχεις, θα σου βγάλει περίπου άλλο τόσο (από το σημερινό).
Σε 3 μήνες 7.200 είναι ασύλληπτο πάντως! Μπράβο σου!
Για τα άλλα δεν ξέρω.
Μας έφτιαξες τα κέφια. Ακόμα δεν το πείρες και σού κάνει νούμερα. Καλά κάνεις και τα γράφεις για να ξέρουμε τι μας γίνεται. Καλορίζικο και υπομονή.
-
Θα τον είχα πνίξει.
Υπάρχουν εκατοντάδες άνθρωποι - σκέψεις - φιλοσοφίες μέχρι ένα αυτοκίνητο να πάρει την τελική του μορφή και έρχεται ο 'Θανασακης' να τα μαμίσει όλα επειδή βαριέται. Μάλλον κάποιοι έχουν διαφορετική άποψη περί αρμονίας.
-
Καλησπέρα και από μένα.
Σημερα παρέλαβα και έφαγα τρελή ήτα. Αφενός μεν δεν ηταν και πολύ καθαρό εξωτερικά. Είχε σε κάποια σημεία μικρές στάμπες και σε κάποιο σημείο φαίνονταν σαν γρατσουνια το οποίο όταν του έδειξα μου είπε ότι είναι κερί. Anyway θα δείξει. Το καλύτερο όμως το φυλάω για το τέλος. Είχε βάλει στραβά την πίσω πινακίδα. Για την ακρίβεια την είχε κεντράρει στην κάμερα και όχι στο σήμα που είναι στη μέση του αυτοκινήτου. Μόλις το είδα ξενέρωσα. Του το πα και μου λέει έτσι είναι το σωστό. Όταν του ανέφερα ότι κεντράρει στο σήμα και όχι στην κάμερα το κατάλαβε και μου είπε να το αλλάξει αλλά για να μην γίνει το αμάξι σουρωτήρι από την πρώτη μέρα είπα να το αφήσουμε. Κατά τα άλλα το αμάξι φαίνεται καλό. Το εσωτερικό παρόλο που είναι shine pack δεν έχει ιδιαίτερο ντιζάιν και συγκεκριμένα ο φωτισμός είναι που με χαλάει λίγο.,,μόνο ατμοσφαιρικός δεν είναι...Τέλος προσπάθησα λίγο να συνδέσω το τηλέφωνο και έφαγα άκυρο δεν έβλεπε το Bluetooth του τηλεφώνου ενώ σε κάτι φανάρια είχα παρεμβολές από ταξίτζου με ραδιοταξί.
Σε ταξίδι θα σας ενημερώσω για τα περαιτέρω.
Καλοτάξιδο.
Μάλλον και εσύ θα κάνεις τα στραβά μάτια όπως τα έκανα (και τα κάνω).
Τα ίδια και χειρότερα έπαθα και εγώ με τον Μακρή και το LEON. Φυσικά εμένα μου έκαναν και άλλο χουνέρι. Με έβαλαν με το ζόρι να παραλάβω μέσα στο σκοτάδι, βράδυ για να μην μπορώ να δω καλά το αυτοκίνητο.
υ.γ. εγώ δεν βάζω φωτογραφία γιατί θα γίνω ρόμπα εντελώς από τις τσαπατσοδουλειές του Μακρή.
-
dimitriscsd wrote:
Θα τον είχα πνίξει.
Υπάρχουν εκατοντάδες άνθρωποι - σκέψεις - φιλοσοφίες μέχρι ένα αυτοκίνητο να πάρει την τελική του μορφή και έρχεται ο 'Θανασακης' να τα μαμίσει όλα επειδή βαριέται. Μάλλον κάποιοι έχουν διαφορετική άποψη περί αρμονίας.
![](a href=)' />
Ααααααααααααααααααααααααα πεθαίνω
-
Για τον φίλο παραπάνω με το θέμα που στρίβει και φρενάρει και ακούει θόρυβο. Στην αντιπροσωπεία που πήγε και είδαν ότι όλα είναι καλά στην θέση τους εννοείς ότι το έκαναν και βόλτα και δεν άκουσαν τπτ; Ή απλά τα βρήκαν στατικά όλα καλά; Αν δεν το κάνατε βόλτα μαζί δεν έχει νόημα γιατί πρώτα πρέπει υποτίθεται ο μηχανικός να ακούσει τον θόρυβο και μετά να ψάξει να δει τι είναι.
Ανησυχητικά τα παραπάνω , και πιο ανησυχητικά το ότι για την αντιπροσωπεία είναι όλα καλά!
Όπως και ο θόρυβος που ακούς από το παράθυρο. Βέβαια αυτός ο θόρυβος αν δεν είναι πολύ ενοχλητικός έχε υπόψη σου ότι μάλλον θα μάθεις να ζεις μαζί του και σε λίγο καιρό δεν θα τον ακούς!
Αυτοί οι θόρυβοι και τα τριξιματα δεν ασχολούνται καν στις αντιπροσωπείες, βάλε σπρέι σιλικόνης που λέει και μία ψυχή εδώ μπορεί να σβήσει.
-
Για τον φίλο παραπάνω με το θέμα που στρίβει και φρενάρει και ακούει θόρυβο. Στην αντιπροσωπεία που πήγε και είδαν ότι όλα είναι καλά στην θέση τους εννοείς ότι το έκαναν και βόλτα και δεν άκουσαν τπτ; Ή απλά τα βρήκαν στατικά όλα καλά; Αν δεν το κάνατε βόλτα μαζί δεν έχει νόημα γιατί πρώτα πρέπει υποτίθεται ο μηχανικός να ακούσει τον θόρυβο και μετά να ψάξει να δει τι είναι.
Ανησυχητικά τα παραπάνω , και πιο ανησυχητικά το ότι για την αντιπροσωπεία είναι όλα καλά!
Όπως και ο θόρυβος που ακούς από το παράθυρο. Βέβαια αυτός ο θόρυβος αν δεν είναι πολύ ενοχλητικός έχε υπόψη σου ότι μάλλον θα μάθεις να ζεις μαζί του και σε λίγο καιρό δεν θα τον ακούς!
Αυτοί οι θόρυβοι και τα τριξιματα δεν ασχολούνται καν στις αντιπροσωπείες, βάλε σπρέι σιλικόνης που λέει και μία ψυχή εδώ μπορεί να σβήσει.
Το τικ τακ μάλλον είναι τα τακάκια.
Για το σφύριγμα,δες μήπως έρχεται από τον αεραγωγό δίπλα από το παράθυρο.
-
Ενταξει εμεις κανουμε διαγνωση απο το πληκτρολογιο και ο κατοχος πηγε στην αντιπροσωπεια και ολα καλα ....και ειναι κρίμα
γιατι το αμαξι απο κινητηρια συνολο που οδηγησα και τα δυο του ταιριάζουν γάντι και κινουν πολυ αερατα και ωραια το αμαξι...μακαρι να το βρουν το θεμα και να το λυσουν συντομα...
-
Είναι πολύ καινούργιο μοντέλο και είναι λογικές και οι 'παιδικές' ασθένειες αλλά και το να μην γνωρίζει η αντιπροσωπεία τι ακριβώς φταίει και πως διορθώνεται. Πάντα τον 1 χρόνο κυκλοφορίας (καμιά φορά και περισσότερο) γίνεται το beta testing και οι επισκευαστές είναι σε συννενόηση με το εργοστάσιο για τα όποια προβλήματα και στο να βρεθεί λύση. Έτσι βγαίνουν και τα διάφορα TSBs.
-
Ετσι είναι . Καινούργιο μοντέλο και μάλιστα πανδημίας , τις παιδικές ασθένειες θα τις έχει .
Επειδή όμως τα λεφτά μας έχουν την ίδια αξία για εμάς , πρέπει να είμαστε αυστηροί και να τους τα χώνουμε και να τα διορθώνουμε .
Για τις στραβές τοποθετήσεις της πινακίδας , καλή θα ήταν μία αναφορά στην κεντρική αντιπροσωπεία , μήπως έχεις διπλό όφελος. Και το αυτάκι να τους τραβήξουν και κάποιο όφελος να έχεις .
-
Συμφωνώ το να λέμε ειναι παιδικές ασθενείς είναι και τα παιδιά δεν ξέρουν θα μάθουν βάζουμε το θέμα κάτω από το χαλί και όλα καλά ....κάποια στιγμή θα το στρωσουν το αμάξι και τα μαστοριά θα μάθουν το νέο μοντέλο!
Αυτό θα το δεχομουν αν την πρώτη χρονιά κυκλοφορίας έδιναν τα αμάξια με μια δυνατή έκπτωση στους κατόχους ως συνειδητούς δοκιμαστές των τεχνολογιών και ουσιαστικά αυτούς που θα μεταφερθούν τα προβλήματα στην εταιρεία.
Επειδή αυτό όμως δεν συμβαίνει πουθενά day 1 το αμάξι μπορεί να είναι και ακριβότερο ο κάτοχος δεν μπορεί να επαναπαυεται στο έλα μωρέ παιδικές ασθενείς έχει όλα καλά , πολύ περισσότερο στις ελληνικές αντιπροσωπείες που 9/10 φορές που θα πας με παραπανο ακούω κάτι θα σου πουν εμείς δεν βλέπουμε κάτι όλα καλά ή ιδέα σου είναι ....
-
Συμφωνώ, αλλιώς να μας κάνουν 20-30% έκπτωση beta testers!
-
Το τι θα θέλαμε είναι ΟΚ, αλλά δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Έτσι είναι η αγορά και το σύστημα, σε όλα τα αγαθά (με ελάχιστες εξαιρέσεις) οι πρώτοι ιδιοκτήτες είναι beta testers, και το ξέρουμε και το 'πληρώνουμε' για να έχουμε το novelty. Όποιον τον ενοχλεί απλά περιμένει να πάρει το αυτοκίνητο μετά από 1+ χρόνο ή παίρνει κάποιο άλλο.
Εδώ είχε γραφτεί (δεν θυμάμαι από ποιόν) ότι αγοράζει πάντα το F/L μοντέλο, ώστε να είναι σίγουρος ότι έχουν λυθεί όλες οι παιδικές ασθένειες.
ΥΓ: Πολλές φορές η τιμή είναι πιο χαμηλή αρχικά (βλ. Φόρντ, Όπελ, κλπ.) με διάφορα Launch πακέτα εξοπλισμού κλπ.
-
Δεν κάναμε βόλτα μαζί γιατί γινόταν κακός χαμός εκείνη την ώρα. Αλλά δεν θέλει πολύ προσπάθεια να το ακούσεις...
Θεωρώ ότι δεν ασχολήθηκαν αρκετά, αφού στατικά όπως λες (λογικά) το βρήκαν εντάξει
-
Tkin73 wrote:
Το τικ τακ μάλλον είναι τα τακάκια.
Για το σφύριγμα,δες μήπως έρχεται από τον αεραγωγό δίπλα από το παράθυρο.
Αν ήταν τα τακάκια, θα το έκανε λογικά κ σε άλλες στιγμές κ όχι σε συνδυασμό με το στρίψιμο.
Τον αεραγωγό τον τσέκαρα.... δεν....
-
Είναι πολύ καινούργιο μοντέλο και είναι λογικές και οι 'παιδικές' ασθένειες αλλά και το να μην γνωρίζει η αντιπροσωπεία τι ακριβώς φταίει και πως διορθώνεται. Πάντα τον 1 χρόνο κυκλοφορίας (καμιά φορά και περισσότερο) γίνεται το beta testing και οι επισκευαστές είναι σε συννενόηση με το εργοστάσιο για τα όποια προβλήματα και στο να βρεθεί λύση. Έτσι βγαίνουν και τα διάφορα TSBs.
Όπως τα λες είναι...
Αν δεν κάνω λάθος, το δικό μου αυτοκίνητο είναι παραγωγή Ιανουάριος 2021
-
Φίλε δεν το είχα σκεφτεί αυτό με το μισογεματο Adblue.
Θα το τσεκάρω κ θα ενημερώσω
Όσο για τα χλμ...... ναι κάνω πολλά και για αυτό δε συζητώ τίποτε άλλο σε αυτοκίνητο εκτός από Diesel αυτόματο
-
Fanis75 wrote:
Όπως τα λες είναι...
Αν δεν κάνω λάθος, το δικό μου αυτοκίνητο είναι παραγωγή Ιανουάριος 2021
Απλά μην επαναπαυεσαι σε αυτό και μην το δείχνεις στην αντιπροσωπεία γιατί ενδέχεται την άλλη φορά που θα πας χωρίς να έχει λυθεί το πρόβλημα να φύγεις με ένα ελαφρύ χτύπημα στην πλάτη από τον μηχανικό ότι συμβαίνουν αυτά....
Βάλε τον μηχανικό να το οδηγήσει με εσένα συνοδηγό για να το ακούσετε παρέα μπορεί να υποβόσκει πρόβλημα που θα σου βγει αργότερα και να σε βρει σε μειονεκτικη θέση απέναντι τους....τώρα που είναι φρέσκο το θέμα απαιτεισαι την εξάλειψη του θορύβου.
CITROEN C4 III mod 2021