-
Το 8αρι κιβώτιο (της ιαπωνικής Aisin αν δεν κάνω λάθος), έχει πολύ στρωτή λειτουργία και ταιριάζει πολύ στο αυτοκίνητο. Αν το συγκρίνεις με διπλοσυμπλεκτο, μπορεί να στενοχωρεθεις. Αν το δεις αυτόνομα είναι μια χαρά
Εγώ δεν θα στεναχωρηθώ σίγουρα, γιατί δεν μου αρέσουν καθόλου τα διπλοσύμπλεκτα, ενώ αγαπώ τον μετατροπέα ροπής. Αλλά ναι σίγουρα ένα διπλοσύμπεκτο είναι πιο γρήγορ σε αλλαγές.
-
Mastoras78 wrote:
Εγώ θα ήθελα περισσότερη ανάλυση από το φίλο για το c4 vs countryman αν έχει την καλοσύνη..
Anyway, το c5 aircross έχει δύο θέσεις για isofix πίσω και μια στο κάθισμα του συνοδηγού. Σε ένα review που βρήκα μπορούν να μπουν τρία παιδικά καθίσματα πίσω απλά το μεσαίο δε θα είναι σε isofix. Απορώ πλέον με τον εαυτό μου που γνωρίζει τέτοιες πληροφορίες..
Tι παραπάνω ανάλυση θες δηλαδή? το ένα είναι για συνεργείο και οδοντίατρο και το άλλο για να μετακινείσαι ατσαλάκωτος...διαλέγεις και παίρνεις!
Τώρα, γιατί γνωρίζει τόσες άχρηστες πληροφορίες, απορώ και εγώ...παντελώς άχρηστες όμως!!
Fanis, όχι δεν θα συμφωνήσω μαζί σου. Η λογική 'Mini = συνεργείο' παραπέμπει σε λογικές 'ιταλικα = ηλεκτρολογικα προβλήματα' και 'γαλλικά = μόνο στρίβουν αλλά άπειρα προβλήματα'. Πράγματα που μπορεί να ίσχυαν πριν από αρκετά χρόνια.
Όπως δεν μπορούμε να συγκρινουνε το νέο 3008 με το 307 (είχε ένα ο αδελφός μου του 2007 και το είχε πληρώσει 3 φορές από τις ζημιές που του έβγαλε) και το (ιταλικό στην ουσία) Renegade με ένα Fiat Bravo, έτσι δεν είναι δίκαιο να συζητάμε για ένα Mini του 2018 σε σχέση με ένα του 2008. Δεδομένα τα μοντέλα της σειράς R ως το 2013 είχαν θέματα μηχανολογικά. Τα μοντέλα F με τους κινητήρες της BMW, δεν είχαν θέματα
-
Εγώ θα ήθελα περισσότερη ανάλυση από το φίλο για το c4 vs countryman αν έχει την καλοσύνη..
Anyway, το c5 aircross έχει δύο θέσεις για isofix πίσω και μια στο κάθισμα του συνοδηγού. Σε ένα review που βρήκα μπορούν να μπουν τρία παιδικά καθίσματα πίσω απλά το μεσαίο δε θα είναι σε isofix. Απορώ πλέον με τον εαυτό μου που γνωρίζει τέτοιες πληροφορίες..
Κοίτα, θα έλεγα ότι είναι διαφορετικά αυτοκίνητα το Countryman με το C4.
To Mini είναι πιο σκληρό, με πιο κοφτερό τιμόνι, σου δίνει την αίσθηση του πιο άμεσου και του πιο σπορ.
Τα υλικά του δείχνουν πιο καλά, ίσως πιο ακριβά. Στο δρόμο σε τραβάει να το 'ζουληξεις', είναι fun to drive αν και το μοτέρ ντίζελ με τα 116 που είχα σου έπαιρνε τη χαρά γρήγορα.
Το Citro είναι πιο άνετο, δείχνει πιο ευκολοδηγητο, είναι σίγουρα πιο γρήγορο και έχει σαφέστατα περισσότερα features όσον αφορά τις 'οδηγίκες βοήθειες' και τον εξοπλισμό.
Στο C4 οδηγήθηκα από έναν συνδυασμό μηνιαίου μισθωματος και λίγων εναλλακτικών όσον αφορά το 'ντίζελ - αυτόματο' και στο ότι έχω υπάρξει Σιτροενακιας στο παρελθόν.
Είμαι ευχαριστημένος με την επιλογή μου και αν γυρνούσα το χρόνο πίσω, θα το επέλεγα πάλι το C4.
Ότι άλλο θες να με ρωτήσεις, ευχαρίστως
-
Fanis, όχι δεν θα συμφωνήσω μαζί σου. Η λογική 'Mini = συνεργείο' παραπέμπει σε λογικές 'ιταλικα = ηλεκτρολογικα προβλήματα' και 'γαλλικά = μόνο στρίβουν αλλά άπειρα προβλήματα'. Πράγματα που μπορεί να ίσχυαν πριν από αρκετά χρόνια.
Πιο πολύ χιουμοριστικό και πείραγμα στον Μάστορα ήταν το μήνυμά μου. Συμφωνώ μαζί σου σε ένα βαθμό (είχα R50 & R56 εγώ), όμως ακόμα έχουν θέματα αξιοπιστίας (όπως και οι BMW), σύμφωνα με αυτά που διαβάζω αλλά μου λέει και ο φίλος μου που δουλεύει στο μεγαλύτερο εξουσιοδοτημένο. Σαφώς και είναι καλύτερα από το παρελθόν, αλλά τα θεματάκια συνεχίζουν, απλά όχι τόσο έντονα.
-
Mastoras78 wrote:
To Mini είναι πιο σκληρό, με πιο κοφτερό τιμόνι, σου δίνει την αίσθηση του πιο άμεσου και του πιο σπορ.
Τα υλικά του δείχνουν πιο καλά, ίσως πιο ακριβά. Στο δρόμο σε τραβάει να το 'ζουληξεις', είναι fun to drive αν και το μοτέρ ντίζελ με τα 116 που είχα σου έπαιρνε τη χαρά γρήγορα.
Το Citro είναι πιο άνετο, δείχνει πιο ευκολοδηγητο, είναι σίγουρα πιο γρήγορο και έχει σαφέστατα περισσότερα features όσον αφορά τις 'οδηγίκες βοήθειες' και τον εξοπλισμό.
Στο C4 οδηγήθηκα από έναν συνδυασμό μηνιαίου μισθωματος και λίγων εναλλακτικών όσον αφορά το 'ντίζελ - αυτόματο' και στο ότι έχω υπάρξει Σιτροενακιας στο παρελθόν.
Είμαι ευχαριστημένος με την επιλογή μου και αν γυρνούσα το χρόνο πίσω, θα το επέλεγα πάλι το C4.
Το είχα και εγώ στα υποψήφια αλλά μου φάνηκε υπερβολικά σκληρό για άνετο και ταξιδιαρικο μικρό οικογενειακό που έψαχνα.
Μείον ο τραχύς κάπως diesel, από επιδόσεις τίποτα το ιδιαίτερο, σαν να ήταν/είναι βαρύ το αυτοκίνητο σε συνδιασμό με τα περιορισμένα άλογα βεβαίως. Φαντάζομαι και σε οικονομία καυσίμου θα είναι λίγο τσιμπημενο σε σχέση με τα Γαλλικά.
Πολύ όμορφο και τρομερές λεπτομερειες, αλλά και πάλι το 2008 μας άρεσε πολύ καλύτερα σε εσωτερικό/εμφάνιση, ενώ στα χαρτιά ήταν στα μέτρα μας σε χώρους/άνεση, από κοντά που φάνηκε κάπως μικρότερο από αλλά υποψήφια.
Επίσης οδηγείται σαν hatch κάπως, δεν είναι και πολύ suv, έχει πλάκα σε κάτι στροφουλες, αλλά μετά με κούρασε και κοπαναγε και πολύ.
Νομίζω απευθύνεται περισσότερο σε νέους ανθρώπους ή σαν δεύτερο όχημα πλουσίων. Ιδιαίτερο σίγουρα όχημα και γι' αυτό κάνει και τρομερή επιτυχία, αλλά λίγο εκλεκτικό στο κοινό του.
-
Alekan wrote:
Πιο πολύ χιουμοριστικό και πείραγμα στον Μάστορα ήταν το μήνυμά μου. Συμφωνώ μαζί σου σε ένα βαθμό (είχα R50 & R56 εγώ), όμως ακόμα έχουν θέματα αξιοπιστίας (όπως και οι BMW), σύμφωνα με αυτά που διαβάζω αλλά μου λέει και ο φίλος μου που δουλεύει στο μεγαλύτερο εξουσιοδοτημένο. Σαφώς και είναι καλύτερα από το παρελθόν, αλλά τα θεματάκια συνεχίζουν, απλά όχι τόσο έντονα.
Προφανώς και όλα τα σχόλια είναι ευπροσδεκτα και πρέπει να είναι σεβαστά.
Απλά σαν πρωην κάτοχος R60S και κατόπιν F60 diesel, μπορώ να πώ ότι έχω μια πιο ολοκληρωμένη άποψη (όπως και εσύ έχεις με τα πρωήν δικά σου) από κάποιους (και δεν εννοώ έσενα προφανώς) που άκουσαν κάτι που τους είχαν πει κάπου κάποτε.
-
Alekan wrote:
Mastoras78 wrote:
Το είχα και εγώ στα υποψήφια αλλά μου φάνηκε υπερβολικά σκληρό για άνετο και ταξιδιαρικο μικρό οικογενειακό που έψαχνα.
Μείον ο τραχύς κάπως diesel, από επιδόσεις τίποτα το ιδιαίτερο, σαν να ήταν/είναι βαρύ το αυτοκίνητο σε συνδιασμό με τα περιορισμένα άλογα βεβαίως. Φαντάζομαι και σε οικονομία καυσίμου θα είναι λίγο τσιμπημενο σε σχέση με τα Γαλλικά.
Πολύ όμορφο και τρομερές λεπτομερειες, αλλά και πάλι το 2008 μας άρεσε πολύ καλύτερα σε εσωτερικό/εμφάνιση, ενώ στα χαρτιά ήταν στα μέτρα μας σε χώρους/άνεση, από κοντά που φάνηκε κάπως μικρότερο από αλλά υποψήφια.
Επίσης οδηγείται σαν hatch κάπως, δεν είναι και πολύ suv, έχει πλάκα σε κάτι στροφουλες, αλλά μετά με κούρασε και κοπαναγε και πολύ.
Νομίζω απευθύνεται περισσότερο σε νέους ανθρώπους ή σαν δεύτερο όχημα πλουσίων. Ιδιαίτερο σίγουρα όχημα και γι' αυτό κάνει και τρομερή επιτυχία, αλλά λίγο εκλεκτικό στο κοινό του.
Υπερβολικά σκληρό ήταν το R60S που είχα, το οποίο φορούσε 18άρες, και που όταν έβρισκε χαλίκι νόμιζες ότι έπεφτες σε λακούβα.
όταν δε πήγα για αλλαγή ελαστικών (πέταξα τα ραν φλατ, δεν αντέχονταν άλλο) είδα με έκλπηξη ότι η αξιοτιμη συζυγος μου, δεν είχε αφήσει εκατοστό της ζάντας που να μην είχε στραβώσει!
Το F60 diesel που ακολούθησε, ήταν μακράν πιο 'στρωτό' από το R, όμως αν το ζητούμενο είναι η άνεση, to C4 εδώ δεν έχει ανταγωνιστή.
όσον αφορά το τραχύ του κινητήρα, μπορώ με βεβαιότητα να σου πω ότι ο BlueHdi ακούγεται περισσότερο από αυτόν του Mini, τόσο εντός αυτοκινήτου, όσο και εκτός αυτοκινήτου. όχι μεγάλες διαφορές, αλλά ισχύει.
Οσον αφορά τους χώρους δε βλέπω μεγάλες διαφορές, με εξαίρεση το πορτ μπαγκαζ, που το Mini είχε 450 λίτρα ενώ το C4 380. Δε γνωρίζω τα λίτρα του 2008.
Συνολικά θεωρώ το 2008 και το Countryman 2 ισάξιια αυτοκίνητα, με επιλογή αποκλειστικά στο γούστο.
Το C4 είναι άλλη κατηγορία αλλά εξίσου ¨'τίμιο'
Μείον για τα (περισσότερα) γαλλικά, η τιμή μεταπώλησης που για κάποιους παίζει ρόλο
-
Ωραίος ο Alekan, δεν ενδιαφέρομαι για αγορά άμεσα αλλά σίγουρα μου αρέσει το countryman. Σου έδινε καθόλου αίσθηση ότι κάθεσαι ψηλά με ανάλογη ορατότητα ? Τις ανωμαλίες του δρόμου τις έκανες ζιγκ ζάγκ ή περνούσες αέρα χωρίς να το σκέφτεσαι ? Σε 'εύκολο' χωματόδρομο σου πήγαινε η ψυχή να το βάλεις ή το σκεφτόσουνα ? Αξιόπιστο όσο το είχες ? Thanks!
-
Ωραίος ο Alekan, δεν ενδιαφέρομαι για αγορά άμεσα αλλά σίγουρα μου αρέσει το countryman. Σου έδινε καθόλου αίσθηση ότι κάθεσαι ψηλά με ανάλογη ορατότητα ? Τις ανωμαλίες του δρόμου τις έκανες ζιγκ ζάγκ ή περνούσες αέρα χωρίς να το σκέφτεσαι ? Σε 'εύκολο' χωματόδρομο σου πήγαινε η ψυχή να το βάλεις ή το σκεφτόσουνα ? Αξιόπιστο όσο το είχες ? Thanks!
Ψηλό δεν είναι. Έχει να κάνει βέβαια κ με το πόσο ψηλά ρυθμίζεις το ύψος του καθίσματος.
Δεν θεωρώ ότι έκανε κάτι παραπάνω από ένα συμβατικό hatchback, ούτε με τις ανωμαλίες του οδοστρώματος, ούτε με το πάτημα χωματόδρομων.
Έχοντας περάσει 2 μοντέλα, μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι δεν είχα το παραμικρό θέμα αξιοπιστίας
-
-
Έχοντας περάσει 1 μήνα και έχοντας κάνει 1900 χλμ με το C4, μπορώ να σας μεταφέρω κάποια δεδομένα:
Όσο περνούν οι μέρες, τόσο πιο 'φιλικό' γινεται το αυτοκίνητο. Το μοτέρ είναι ακόμα 'φιμωμενο' (θεωρώ ότι μετά τις 10Κ θα αρχίσει να παρουσιάζει τον πραγματικό του εαυτό), εντούτοις έχει ένα πολύ καλό και στρωτο τράβηγμα σχεδόν από το ρελαντί.
Η κατανάλωση είναι 'καθισμένη' μεταξύ 5.3-5.5 με χρήση μικτή. Στην οθόνη έχει 2 trip. Το ένα 'γράφει' από το 1ο χιλιόμετρο, ενώ το άλλο το μηδενιζω σε κάθε φουλαρισμα. Με τα πρώτα 2 γεμίσματα έβγαλε 1740 χιλιόμετρα και σίγουρα είμαι ικανοποιημένος με αυτό.
Το αμάξι είναι εξαιρετικά ευχάριστο στις συνθήκες που έχει οδηγηθεί και όπως είχα πει και σε άλλο post, σου δίνει την αίσθηση ότι το οδηγείς χρόνια.
Να πω εδώ ότι έτυχε να οδηγήσω συναδέλφου ο οποίος το επέλεξε με μηχανικό κιβώτιο - νόμιζα ότι οδηγούσα αλλο αυτοκίνητο... Όποιος δεν είναι απόλυτα φανατικός με τα χειροκίνητα, τον συμβουλεύω ξεκάθαρα να επιλέξει το C4 με το ΕΑΤ8.
Πάμε λίγο στα.... 'σπαστικά' :
Την παρουσία του ημιάκαμπτου πίσω τη νιώθεις. Σου χαλάει την ηρεμία κ τη γαλήνη που σου δίνει το σύνολο. Κοπανάει λίγο παραπάνω από ότι πρέπει (ειδικά αν κάποιος προέρχεται από αυτοκίνητο με συνδέσμους), αλλά κάπως έπρεπε να μείνουν τα κοστολογία λίγο χαμηλά.
Το start/Stop είναι απολύτως εκνευριστικό! Δουλεύει όπως θέλει, όταν θέλει και έχει τύχει να με αφήσει ξεκρέμαστο (τις 1-2 φορές που δεν το απενεργοποιησα στο ξεκίνημα) σε σημείο που δεν έπρεπε. Άμεσο πλάνο να πάω να μου γυρίσουν το default (να είναι μόνιμα κλειστό όταν βάζεις μπροστά και να το ενεργοποιείς αν εσύ θέλεις).
Η θέση οδήγησης θέλει λίγο κόπο για να ρυθμιστεί ιδεατά - τουλάχιστον εμένα με έχει παιδέψει καθώς παρότι κάθισμα κ τιμόνι έχουν άπειρες ρυθμίσεις, οταν κάθομαι με τα χέρια 'σωστά', τα πόδια είναι πιο λυγισμένα από ότι πρέπει και οταν τα πόδια είναι ΟΚ τα χέρια είναι πιο μακρυά από ότι θέλω. Θεωρώ ότι βρήκα ένα σημείο 'επαφής' αλλά προχτές που το πήγα για πλύσιμο, ζήτησα να μη μου μετακινήσουν καθόλου το κάθισμα...
Το αυτοκίνητο αξίζει!! Για τα δικά μου δεδομένα ο συνδυασμός shine pack και αυτόματο κιβώτιο είναι ο ιδανικός. Την προηγούμενη έκδοση που είναι επίσης αρκετά πλήρης αλλά έχει.... τασια, δεν μπορούσα να τη χωνέψω.
-
Την παρουσία του ημιάκαμπτου πίσω τη νιώθεις. Σου χαλάει την ηρεμία κ τη γαλήνη που σου δίνει το σύνολο. Κοπανάει λίγο παραπάνω από ότι πρέπει (ειδικά αν κάποιος προέρχεται από αυτοκίνητο με συνδέσμους), αλλά κάπως έπρεπε να μείνουν τα κοστολογία λίγο χαμηλά
Το αυτοκίνητο αξίζει!! Για τα δικά μου δεδομένα ο συνδυασμός shine pack και αυτόματο κιβώτιο είναι ο ιδανικός. Την προηγούμενη έκδοση που είναι επίσης αρκετά πλήρης αλλά έχει.... τασια, δεν μπορούσα να τη χωνέψω.
Η προηγούμενη έκδοση δεν έχει τάσια , είναι η shine . η feel pack έχει τασια. ¨οσο για τον ημιάκαμπτο συμφωνώ χωρίς να γίνεται ενοχλητικός , αν περάσεις απο βαρβάτο σαμαράκι θα κοπανήσει και θα νιώσεις πως το πίσω μέρος θέλει να σηκωθεί.
Το κιβώτιο είναι κορυφαίας αξιοπιστίας , με τα διπλοσύμπλεκτα ο συμπαθης scotty γελάει,
-
@Alekan, το S&S του PSA είναι αλήθεια πως είναι στον κόσμο του. Δεν λειτουργεί σωστά ή καθόλου χειμώνα/φθινώπορο, είναι εκνευριστικό στην μετάβαση προς το καλοκαίρι όταν αλλάζει ο καιρός, λειτουργεί υποφερτά τους καλοκαιρινούς μήνες και πράγματι σε κρεμάει συχνά.
Όσο για την θέση οδήγησης ίσως να παίζει και ρόλο στο ότι δεν βολεύεσαι το 'ratio' πόδια/χέρια/κορμός σε σχέση με τον μέσο άνθρωπο. Μήπως πχ έχεις αναλογικά πολύ πιο μακριά πόδια από ότι χέρια από τον μέσο όρο.
Με 1740χλμ σε δύο γεμίσματα φαντάζομαι αναφέρεσαι σε Diesel έτσι;
Και τέλος μια ερώτηση. Επειδή την διαφορά στην οποία αναφέρεσαι την νιώθω στο πετσί μου κατά την μετάβαση στο 308 από τον παλιοΤσέχο με τους πολλαπλούς, τι έχεις πριν και νοσταλγείς και εσύ;
-
Θα διαφωνήσω για την λειτουργία του s/s τουλάχιστον για τα 2 PSA που έχω εγώ. Στο c4 του 2014 είναι ομαλότατο σε σημείο που κοιτάς το στροφόμετρο για να καταλάβεις αν το αυτοκίνητο έχει σβήσει. Δεν με έχει κρεμάσει ποτέ και λειτουργούσε ακόμα και όταν η μπαταρία ήταν στα τελευταία της. Με άλλους κατόχους που μιλάμε συχνά όλοι εκθειάζουν την ομαλότητα λειτουργίας. Στο δε 208 είναι μεν πιό τραχύ αλλά πάλι αρκετά διακριτικό. Απλά τώρα τελευταία λειτουργεί σποραδικά προφανώς γιατί η μπαταρία είναι 5 μισή χρονών.
-
Συνήθως όταν το s/s δε δουλεύει είναι επειδή το αμάξι δεν χρησιμοποιείται καθημερινά και η μπαταρία είναι μονίμως πεσμένη.
Στο δικό μου που είναι του 19 μοντέλο έχω ξεχάσει ότι έχει τέτοιο σύστημα.. Λίγο δούλεψε στην αρχή και λίγο μετά από σέρβις που φορτισανε την μπαταρία.
-
Alekan wrote:
Την παρουσία του ημιάκαμπτου πίσω τη νιώθεις. Σου χαλάει την ηρεμία κ τη γαλήνη που σου δίνει το σύνολο. Κοπανάει λίγο παραπάνω από ότι πρέπει (ειδικά αν κάποιος προέρχεται από αυτοκίνητο με συνδέσμους), αλλά κάπως έπρεπε να μείνουν τα κοστολογία λίγο χαμηλά
Η προηγούμενη έκδοση δεν έχει τάσια , είναι η shine . η feel pack έχει τασια. ¨οσο για τον ημιάκαμπτο συμφωνώ χωρίς να γίνεται ενοχλητικός , αν περάσεις απο βαρβάτο σαμαράκι θα κοπανήσει και θα νιώσεις πως το πίσω μέρος θέλει να σηκωθεί.
Το κιβώτιο είναι κορυφαίας αξιοπιστίας , με τα διπλοσύμπλεκτα ο συμπαθης scotty γελάει,
Εκανα λάθος - εννοώ την έκδοση shine σαν ιδανική (αυτή έχω και εγώ) και λέγοντας 'προηγούμενη' εννοώ τη Feel Pack που ανέφερες.
Θα διαφωνήσω μόνο με τα διπλοσύμπλεκτα, όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας τους. Κατα τη γνώμη μου είναι τα κορυφαία κιβώτια με οποιοδήποτε τρόπο οδήγησης. Όσο για την αξιοπιστία, αν εξαιρέσουμε κάποια μοντέλα του VW Group 10 χρόνια πίσω, δεν έχω αντιληφθεί να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα αξιοπιστίας
-
@Alekan, το S&S του PSA είναι αλήθεια πως είναι στον κόσμο του. Δεν λειτουργεί σωστά ή καθόλου χειμώνα/φθινώπορο, είναι εκνευριστικό στην μετάβαση προς το καλοκαίρι όταν αλλάζει ο καιρός, λειτουργεί υποφερτά τους καλοκαιρινούς μήνες και πράγματι σε κρεμάει συχνά.
Όσο για την θέση οδήγησης ίσως να παίζει και ρόλο στο ότι δεν βολεύεσαι το 'ratio' πόδια/χέρια/κορμός σε σχέση με τον μέσο άνθρωπο. Μήπως πχ έχεις αναλογικά πολύ πιο μακριά πόδια από ότι χέρια από τον μέσο όρο.
Με 1740χλμ σε δύο γεμίσματα φαντάζομαι αναφέρεσαι σε Diesel έτσι;
Και τέλος μια ερώτηση. Επειδή την διαφορά στην οποία αναφέρεσαι την νιώθω στο πετσί μου κατά την μετάβαση στο 308 από τον παλιοΤσέχο με τους πολλαπλούς, τι έχεις πριν και νοσταλγείς και εσύ;
Δεν είχα θέμα με το 'ratio' σε κανένα από τα προηγούμενα αυτοκινητα μου και για αυτό μου κάνει εντύπωση εδώ, τη στιγμή που ξεκάθαρα οι ρυθμίσεις στο C4 είναι απεριοριστες.
Ναι σε ντίζελ αναφέρομαι - συνεχίζω να πιστεύω (παρά το ότι τα έχουν παγκοσμίως δαιμονοποιήσει), ότι είναι το ιδανικό καύσιμο, με την απαραίτητη προυπόθεση ότι γεμίζεις σε.....σωστό πρατήριο
Όσο για τη ερωτηση σου - σαν άνθρωπος γενικά δεν έχω 'γούστα'.. Οπότε εκτός από την οικογενεια μου, στο μόνο που έχω αδυναμία είναι τα αυτοκίνητα. Και εκεί 'χαλάω' (και ας γκρινιάζει λίγο η γυναίκα μου) κάποια χρήματα που προορίζονται για μένα. Επίσης βασικό για μένα ότι δεν 'δενομαι' με τα αυτοκίνητα. Από το 2016 λοιπόν έχω πάει σε Renegade diesel, Compass diesel, Countryman S, και Countryman diesel. ΄Τωρα που ήρθε το εταιρικό....χάσαμε τη χαρά των αλλαγών!!!
-
Θα διαφωνήσω για την λειτουργία του s/s τουλάχιστον για τα 2 PSA που έχω εγώ. Στο c4 του 2014 είναι ομαλότατο σε σημείο που κοιτάς το στροφόμετρο για να καταλάβεις αν το αυτοκίνητο έχει σβήσει. Δεν με έχει κρεμάσει ποτέ και λειτουργούσε ακόμα και όταν η μπαταρία ήταν στα τελευταία της. Με άλλους κατόχους που μιλάμε συχνά όλοι εκθειάζουν την ομαλότητα λειτουργίας. Στο δε 208 είναι μεν πιό τραχύ αλλά πάλι αρκετά διακριτικό. Απλά τώρα τελευταία λειτουργεί σποραδικά προφανώς γιατί η μπαταρία είναι 5 μισή χρονών.
Δεκτό - ίσως να είμαι εγώ ο 'περίεργος' με το s/s.
Γενικά ποτέ και σε κανένα αυτοκίνητο δε μου άρεσε, δεν το συμπαθησα και δε με βόλεψε.
Επισης, δε θεωρώ ότι προσφέρει συνολικά κάποια τεράστια οικονομία καυσίμου, σβήνοντας το αυτοκίνητο για 2, 3 η 5 δευτερόλεπτα. Βέβαια αν αναφερόμαστε σε συνθήκες τεράστιας κίνησης και μποτιλιαρίσματος, ναι κάνει τη διαφορά
-
Ουσιαστικά δεν προσφέρει τίποτα ,είναι απλά ένα γκατζετάκι. Όπως είπες μόνο σε έντονο μποτιλιάρισμα ίσως κάνει κάτι.
-
Επειδή έχω 2006 μοντέλο συγχωρέστε με αν κάνω λάθος αλλά άλλο ένα που θεωρώ μείον στο s&s είναι καλοκαίρι όταν σβήνει δεν σβήνει και ο κλιματισμός?
CITROEN C4 III mod 2021