-
Skoda scala; Μέσα στο budget σου, με 22.000 αν θυμάμαι καλά διαλέγεις ανάμεσα στις ανώτερες εξοπλιστικά εκδόσεις, 1.5 150 άλογα DSG ή 1.6 TDI DSG.
Και νομίζω με τους καλύτερους χώρους και Πορτ μπαγκαζ από όλα όσα έχουν αναφερθεί - ίσως μόνο το civic να είναι πιο ευρύχωρο-
-
Skoda scala; Μέσα στο budget σου, με 22.000 αν θυμάμαι καλά διαλέγεις ανάμεσα στις ανώτερες εξοπλιστικά εκδόσεις, 1.5 150 άλογα DSG ή 1.6 TDI DSG.
Και νομίζω με τους καλύτερους χώρους και Πορτ μπαγκαζ από όλα όσα έχουν αναφερθεί - ίσως μόνο το civic να είναι πιο ευρύχωρο-
Αυτή είναι μια 'κλασική' πλέον επιλογή για οικογένεια, αλλά ο φίλος είπε πως δεν θέλει VAG.
Το περασμένο καλοκαίρι, σε επαρχία μου έδωσαν προσφορά 22.5Κ για το φουλ (style) με μεταλ.χρώμα και ακριβά δώρα για το TDI DSG με 4 χρόνια εγγύηση και περίπου ίδια τιμή για το χειροκίνητο TDI Karoq μια έκδοση κάτω (δεν είχε βγει ακόμη το Kamiq). Στην Αττική θα υπάρχουν ακόμη καλύτερες τιμές για ετοιμοπαράδοτα. αν ξεπεραστεί το θέμα VAG (για το οποίο κι εγώ διατηρώ τις αμφιβολίες μου) η Skoda έχει ωραία οικογενειακά, ακόμη και το Octavia που συγκρίνεται σε τιμή με το Civic.
-
Εγώ πάντως που είμαι στην ίδια ακριβώς θέση με τον φίλο σε θέμα χλμ και θέμα δρόμου και έχω ένα θέμa με vag όμορφα είναι για τα γούστα μου αλλά μηχανικά δεν ξέρω δεν τα εμπιστεύομαι και από θέμα τιμής 22 αντε 23 αλλά μόνο diesel. όταν κοιτούσα για καινούργιο το μόνο που με κάλυπτε σε όλα ήταν το fastback επίσης καμία σχέση να το βλέπεις σε οθόνη με το να το δεις από κοντά καμία σχέση τώρα αν πήγαινα 1000 με 2000 παραπάνω υπήρχαν πολλα
Υ. Γ πρώτο ήταν το civic αλλά σταμάτησε το diesel
-
Έχεις υπόψη σου τα μοντέλα που κινούνται με φυσικό αέριο; Κάνεις κάμποσα χιλιόμετρα, θα σου ρίξει το κόστος σημαντικά.
-
Σαν να μη πέρασε μια μέρα.
Αυτό, κύριοι σημαίνει ότι, πράγματι (αλα Τριτσης), γυρίζουμε στην κανονικότητα
-
Σαν να μη πέρασε μια μέρα.
Αυτό, κύριοι σημαίνει ότι, πράγματι (αλα Τριτσης), γυρίζουμε στην κανονικότητα
+10000000
-
καλησπερα σε ολους σας, ειναι η πρωτη φορα που γραφω.
καταλαβαινω τους προβληματισμους σου και εγω ειμαι σε φαση που θελω να αλλαξω το δικο μου opel astra 1.6 H του 2007. με 137.000χλμ
ενας απο τους φοβους μου ειναι αξιοπιστια των καινουργιων οχηματων αλλα να οριοθετησω ακριβως τις αναγκες μου.
στο πρωτο σκελος με αυτα που διαβαζω εδω μεσα σκεφτομαι εαν η αλλαγη ενος πολλαπλασιαστη, ενος πλαστικου δοχειου νερου ψυξης, και φυσικα τα σερβις του ανα 10.000χλμ(δικη μου επιλογη) μονο σε 13 χρονια χρησης, μπορει να επαναληφθει σε ενα νεο αυτοκινητο-πραγμα αδυνατον απο τα λεγομενα σας και τα διαφορα προβληματα που βγαζουν τα νεα οχηματα κυριως λογο των πολλων ηλεκτρονικων κτλ. βεβαια ολα αυτα ειναι και θεμα τι θα σου τυχει και τι χρηση κανεις στον αμαξι σου.
στο δευτερο σκελος των αναγκων μου, μεγαλωσα ενα 12 χρονο παιδι εως τωρα με αυτο το αυτοκινητο, μια μπαγκαζιερα 1-2 φορες τον χρονο και ελυνε τα προβληματα, μια σχαρα πισω και φορτωμα 2 ποδηλατα. εμεις οι 'πρωτεουσιανοι' που ολη μας η κινηση ειναι καθημερινα στα στενα του μιας πολης τι πρεπει να παρουμε για να ικανοποιησουμε και τις οικογενειακες αλλα και τα γουστα μας που πολλες φορες ειναι τοσο αντιθετα με την πρακτικοτητα? ομως ολοι θελουμε να μπαινουμε σε ενα οχημα για καποια χρονια που να το χαιρομαστε. οποτε το να δεσμευτουμε με ενα οχημα τεραστιο μονο για τους χωρους και να δυσκολευομαστε καθημερινα ειναι κακο για εμας. πιστεψε με στον πειραια η αποσταση 5-10 εκατοστων παιζει τεραστιο ρολο στο να μην γινουν τσαταλια τα νευρα σου σε ενα παρκαρισμα. βεβαια και εγω τα θαυμαζω τα πιο ανετα και μεγαλα οχηματα. μου αρεσουν τα crossover ισως ενα τετοιο μικρο B-SUV να σε καλυπτει με μια σχαρα στην οροφη (παρολο που δεν σου αρεσουν).
στην τελικη ομως αυτο που μετραει ειναι να γουσταρετε και αυτα που οδηγειτε και καλο ειναι να κανουμε και καμια φορα την υπερβαση γιατι YOLO.
-
στο πρωτο σκελος με αυτα που διαβαζω εδω μεσα σκεφτομαι εαν η αλλαγη ενος πολλαπλασιαστη, ενος πλαστικου δοχειου νερου ψυξης, και φυσικα τα σερβις του ανα 10.000χλμ(δικη μου επιλογη) μονο σε 13 χρονια χρησης, μπορει να επαναληφθει σε ενα νεο αυτοκινητο-πραγμα αδυνατον απο τα λεγομενα σας
Φυσικά και δεν είναι αδύνατον. Απλά στα φόρα θα διαβάζεις για τα προβλήματα. Δεν θα μπει κάποιος να γράψει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα. Για το Astra H να δεις τι γράφονταν πριν χρόνια...
-
mak1972 wrote:
στο πρωτο σκελος με αυτα που διαβαζω εδω μεσα σκεφτομαι εαν η αλλαγη ενος πολλαπλασιαστη, ενος πλαστικου δοχειου νερου ψυξης, και φυσικα τα σερβις του ανα 10.000χλμ(δικη μου επιλογη) μονο σε 13 χρονια χρησης, μπορει να επαναληφθει σε ενα νεο αυτοκινητο-πραγμα αδυνατον απο τα λεγομενα σας
Φυσικά και δεν είναι αδύνατον. Απλά στα φόρα θα διαβάζεις για τα προβλήματα. Δεν θα μπει κάποιος να γράψει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα. Για το Astra H να δεις τι γράφονταν πριν χρόνια...
+50!
Αυτός ο ρομαντισμός με οτιδήποτε παλαιό με ξεπερνάει σαν άνθρωπο του 2020!
Έχουν περάσει πολλά αμάξια από τα χέρια μου, κανένα δεν είπα οτι είναι χειρότερο από το προηγούμενο!
-
REALZEUS wrote:
mak1972 wrote:
+50!
Αυτός ο ρομαντισμός με οτιδήποτε παλαιό με ξεπερνάει σαν άνθρωπο του 2020!
Έχουν περάσει πολλά αμάξια από τα χέρια μου, κανένα δεν είπα οτι είναι χειρότερο από το προηγούμενο!
δεν ειναι ρομαντισμος, προβληματισμος ειναι περισσοτερο, Σαφως και τα σημερινα αυτοκινητα, δεν εχουν καμια σχεση ακομα και με μια 5ετια διαφορα, ομως για καποιους απο εμας που δεν αλλαζουμε καθε 6-7 χρονια οχημα, ενα σεβαστο ποσο της ταξης των 20Κ για να εχεις ενα μεσο αυτοκινητο που θα δαπανηθει και θα μπουνε δοσεις για μια 5ετια το λιγοτερο, σε φοβιζει το γεγονος οτι μπορει να εχεις και εξτρα θεματακια ταυτοχρονα.
εννοειται οτι το προιον που παιρνουμε τωρα ειναι τεχνολογικα αρτιο και ασφαλες και πρεπει να εξελισονται τα οχηματα.
-
@Argosxolos τον Δεκέμβριο που πέρασε είχα παρόμοιο προβληματισμό με εσένα. Εξαίρεση ότι δεν έχω τόσο θέμα με το πάρκιν όσο εσύ. Άποψη μου να πας να πάρεις προσφορά για 308 1.2T 130ps Active. Είναι πολύ απλό εξοπλιστικά αλλά 'εργαλείο' με 17.500€ κλειδί. Μην σου πω λόγο κοροναιού μπορεί να το πάρεις και 17.000€ (τόσο το πήρα εγώ σε black Friday). Ας αλλάξει σε 8/9 μήνες μοντέλο. Και; Θα έχεις όμως Peugeot, ούτε Fiat, ούτε Kia. Πάρε td Ceed/xceed/proceed και πιάσε 130, θα καταλάβεις πόσο πίσω είναι σε ποιότητα κύλισης και θόρυβο καμπίνας. Άσε που τα xceed proceed είναι πανάκριβα. Θα σε εκπλήξει ευχάριστα η ποιότητα κατασκευής και κύλισης της Γαλλιδούλας..
Το 308 έχει δύο βασικά μειονέκτημα. Ασάφεια στο κιβώτιο ταχυτήτων (Γαλλία...) και σχετικά περιορισμένοι πίσω χώροι. Αν δεν είσαι ογκόλιθος σωματικά θα μπορέσεις να 'κουμπωσεις' κάτω από το χαμηλό i-cockpit με αποτέλεσμα να δώσεις νορμάλ 'αέρα' στα πόδια των πίσω. Το κιβώτιο έχει μεγαλύτερη του φυσιολογικού 'καμπύλη μάθησης' αλλά θα μάθεις τα χούγια του και θα το συνηθίσεις.
Προσωπικά είμαι τόσο ικανοποιημένος με το 308 (το πήραμε για την γυναίκα) στον δρόμο,στα ταξίδια ώστε όταν θα έρθει η ώρα (καλοκαίρι 2021 και βλέπουμε πλέον λόγο κοροναιού) να πάρω και για εμένα αμάξι παίζει σοβαρά να πάρω το (βαρετό και όχημα πρωτίστως πόλης/πέριξ) Corolla hybrid 1.8 sedan για να έχω την υψηλότερη αξιοπιστία, αντοχή στον χρόνο, χώρους, after sales και πολύ χαμηλό κόστος χρήσης. Ο ιδανικός συνδυασμός οχημάτων κατ'εμε.
Από τα οχήματα που προαναφέρθηκαν αυτό που ξεχώρισα σαφώς όταν τα δοκίμασα ήταν το sedan Civic. Φοβερό μοτέρ, πλήρης εξοπλισμός, τεράστιοι χώροι αλλά υπερβολικά χαμηλό και 'ψεύτικο' κατασκευαστικά. Θα με κράξουν τώρα οι υπόλοιποι αλλά μπες σε Civic και μετά μπες σε 308/Corolla και πεσμου την άποψη σου για την ποιότητά του. Άνοιξε - κλείσε πόρτες, στο td περνά καμία λακούβα στα στενά όχι μόνο απ' την εθνική που σε πάει ο πωλητής για να τσιμπήσεις με το γκάζι...
-
Πάρε td Ceed/xceed/proceed και πιάσε 130, θα καταλάβεις πόσο πίσω είναι σε ποιότητα κύλισης και θόρυβο καμπίνας.
Σοβαρα?
Ειναι τοσο χαλια ρε γμτ?Το xceed το ζαχαρωνα, τωρα με εβαλες σε σκεψεις. Θα με αφησει η αντιπροσωπεια να το παω τοσο (120-130) κατα την διαρκεια του td αραγε
-
Θα σε αφησουν. Ηχομονωση δεν ειναι τραγικη.απλως δεν ειναι οπως σε καποια premium.προσωπικα δεν ειναι λογος απορριψης. Οσον αφορα αναρτηση, το xceed ειναι αφρος οσο μπορεσα να καταλαβω, proceed πιο σκληρο. Απο τα δυο προτιμω το δευτερο λογω εμφανισης και εξοπλισμου. ( platinum/gt). Και παραμενει πρωτη επιλογη για αγορα.
Ειδικα απο premium σε platinum στο xceed προσφερουν....αναδιπλουμενους; ..
-
Το Ford Focus το έχεις δει?
Επίσης θα μπορούσες να κοιτάξεις και τα Hyundai i30 (είτε το hatchback είτε το fastback) και KIA Ceed...
Τέλος αν και είπες ότι δεν θέλεις τόσο SUV, θα μπορούσες έστω να κοιτάξεις την κατηγορία Β, κάτι σαν το Ford Puma, Skoda Kamiq και Peugeot 2008, ώστε και στο μέγεθος να σε βολέψουν αλλά και καλούς χώρους να έχεις σε πορτμπαγκάζ κλπ... -
Σοβαρα?
Ειναι τοσο χαλια ρε γμτ?Το xceed το ζαχαρωνα, τωρα με εβαλες σε σκεψεις. Θα με αφησει η αντιπροσωπεια να το παω τοσο (120-130) κατα την διαρκεια του td αραγε
Αν μιλάμε για Θεσσαλονίκη ναι. Ο πωλητής (ο νεαρός αδύνατος εκ των δύο) μάλιστα το 'πάει' και εσύ το 'φέρνεις' σε ικανή για αυτό απόσταση. Το 'βάζει' και καλά στις στροφές για να σου δείξει ότι το αμάξι μπαίνει καλά. Όντως όπως είπε και ένας φίλος η ανάρτηση του xceed είναι πολύ καλή γτ ύψος του. Ίσως το μοναδικό b-suv/crossover στο εύρος της τιμής του που δεν γέρνει. Όμως ηχομόνωση επιμένω έχει μέτρια.
Αν ξεπεράσουμε το 1000αρι το 1.4 για να μην πληρώσεις τκ 270€ πρέπει να το πάρεις αυτόματο που είναι 1ον DCT ξερού τύπου και δεύτερον στην platinum με μεταλλικό βγαίνει 28.200€ κλειδί. Αντίστοιχη τιμή το proceed το οποίο είναι αρκετά πιο σκληρό σε ανάρτηση. 28.200€ για 14αρι Kia. Ξέρεις τι παίρνεις με αντίστοιχα χρήματα; Πολύ καλύτερο αυτοκίνητο.
Οι χώροι τους είναι ίδιοι ακριβώς με το Ceed. Αλλάζει ο αποσκευών (λίγο μεγαλύτερος) το ύψος από το έδαφος και το Infoteinment στο xceed ενώ στο proceed αλλάζει το μήκος προς όφελος του coupé σχήματος και ο μεγάλος χώρος αποσκευών. Αλλά κατά βάση πληρώνεις 28 χαρτιά για ένα Ceed! Αν σε καλύπτει σεβαστό. Αλλά πάνε πάρε το Ceed 14αρι GT-Line 21.500€ τουλάχιστον να έχει λίγο νορμάλ τιμή. Αν θες και μεγαλύτερο αποθηκευτικό πάρε Ceed SW GT-Line γύρω στα 23.500€. 28 χαρτιά είναι πολλά για Kia, μόνο για καλά εξοπλισμένο Sportage (η Tuscon ομόσταυλο) θα τα έδινα.
Δεν υπάρχει σύγκριση με την ποιότητα κύλισης ενός Civic/308/Focus/Golf/Leon/Mégane/Corolla μην σου πω ούτε καν Astra. Το Ceed είναι vfm, τα xceed/proceed είναι πανάκριβα bates. Ακόμα μεγαλύτερο vfm είναι το 308 μτ 130ps και ας αλλάξει σε λίγους μήνες. Επιμένω να του δώσεις μια ευκαιρία.
Τέλος αν κινείσαι 80-90% μεστην πόλη να δεις και Corolla sedan active/ Active plus 1.8 hybrid. Πάει σχεδόν σαν 16αρι ατμόσφαιρα. Είναι δηλαδή λίγο ξενερωτο σε 0-100 (11) και ρεπριζ αλλά ως αμάξι είναι εξαιρετικό κατά τα άλλα. Και να είσαι βέβαιος ότι ΚΑΝΕΝΑ από ΟΛΑ τα υπόλοιπα δεν θα ειναι σε καλύτερη κατάσταση σε 10 χρόνια από το Corolla. Όλα θα λειτουργούν σε εκείνο πιθανότατα απροβληματιστα οπότε αν δεν έχεις την τσέπη να αγοράζεις καινούργιο όχημα κάθε 7/8 χρόνια 'θυσίασε' λίγες επιδόσεις και ένα μέτριο interface στο Infoteinment (έχει πλέον Android auto & apple car play οπότε και πάλι του Corolla θα αποδειχθεί καλύτερο σε βάθος χρόνου όταν θα φύγει η 'αστερόσκονη' και θα μείνει το πρακτικό της υπόθεσης) στο βωμό της ψυχικής σου ηρεμίας και ας μην κάνει κλικ στον γείτονα...
-
Συμφωνω χρηστο( αν θυμαμαι καλα το ονομα), τα 14ρια της κια σε proceed/xceed δεν εχουν καθολου value. Πιο σωστο να κοιταξεις αλλου, αλλα στο 1,6 αλλαζει το θεμα. Παιρνεις αυτοκινητο με τα ολα του, που δυσκολα βρισκεις πλεον, εκτος σιβικι.
Με το γκαζι τους, τους χωρους τους, τα σαλονια κτλ για μια οικογενεια.
-
tutuyo wrote:
Σοβαρα?
Αν μιλάμε για Θεσσαλονίκη ναι. Ο πωλητής (ο νεαρός αδύνατος εκ των δύο) μάλιστα το 'πάει' και εσύ το 'φέρνεις' σε ικανή για αυτό απόσταση. Το 'βάζει' και καλά στις στροφές για να σου δείξει ότι το αμάξι μπαίνει καλά. Όντως όπως είπε και ένας φίλος η ανάρτηση του xceed είναι πολύ καλή γτ ύψος του. Ίσως το μοναδικό b-suv/crossover στο εύρος της τιμής του που δεν γέρνει. Όμως ηχομόνωση επιμένω έχει μέτρια.
Αν ξεπεράσουμε το 1000αρι το 1.4 για να μην πληρώσεις τκ 270€ πρέπει να το πάρεις αυτόματο που είναι 1ον DCT ξερού τύπου και δεύτερον στην platinum με μεταλλικό βγαίνει 28.200€ κλειδί. Αντίστοιχη τιμή το proceed το οποίο είναι αρκετά πιο σκληρό σε ανάρτηση. 28.200€ για 14αρι Kia. Ξέρεις τι παίρνεις με αντίστοιχα χρήματα; Πολύ καλύτερο αυτοκίνητο.
Οι χώροι τους είναι ίδιοι ακριβώς με το Ceed. Αλλάζει ο αποσκευών (λίγο μεγαλύτερος) το ύψος από το έδαφος και το Infoteinment στο xceed ενώ στο proceed αλλάζει το μήκος προς όφελος του coupé σχήματος και ο μεγάλος χώρος αποσκευών. Αλλά κατά βάση πληρώνεις 28 χαρτιά για ένα Ceed! Αν σε καλύπτει σεβαστό. Αλλά πάνε πάρε το Ceed 14αρι GT-Line 21.500€ τουλάχιστον να έχει λίγο νορμάλ τιμή. Αν θες και μεγαλύτερο αποθηκευτικό πάρε Ceed SW GT-Line γύρω στα 23.500€. 28 χαρτιά είναι πολλά για Kia, μόνο για καλά εξοπλισμένο Sportage (η Tuscon ομόσταυλο) θα τα έδινα.
Δεν υπάρχει σύγκριση με την ποιότητα κύλισης ενός Civic/308/Focus/Golf/Leon/Mégane/Corolla μην σου πω ούτε καν Astra. Το Ceed είναι vfm, τα xceed/proceed είναι πανάκριβα bates. Ακόμα μεγαλύτερο vfm είναι το 308 μτ 130ps και ας αλλάξει σε λίγους μήνες. Επιμένω να του δώσεις μια ευκαιρία.
Τέλος αν κινείσαι 80-90% μεστην πόλη να δεις και Corolla sedan active/ Active plus 1.8 hybrid. Πάει σχεδόν σαν 16αρι ατμόσφαιρα. Είναι δηλαδή λίγο ξενερωτο σε 0-100 (11) και ρεπριζ αλλά ως αμάξι είναι εξαιρετικό κατά τα άλλα. Και να είσαι βέβαιος ότι ΚΑΝΕΝΑ από ΟΛΑ τα υπόλοιπα δεν θα ειναι σε καλύτερη κατάσταση σε 10 χρόνια από το Corolla. Όλα θα λειτουργούν σε εκείνο πιθανότατα απροβληματιστα οπότε αν δεν έχεις την τσέπη να αγοράζεις καινούργιο όχημα κάθε 7/8 χρόνια 'θυσίασε' λίγες επιδόσεις και ένα μέτριο interface στο Infoteinment (έχει πλέον Android auto & apple car play οπότε και πάλι του Corolla θα αποδειχθεί καλύτερο σε βάθος χρόνου όταν θα φύγει η 'αστερόσκονη' και θα μείνει το πρακτικό της υπόθεσης) στο βωμό της ψυχικής σου ηρεμίας και ας μην κάνει κλικ στον γείτονα...
Η ανάλυση του Σάββα είναι άριστη και το ρεζουμέ είναι αυτό, στην παρούσα φάση της αγοράς αυτοκινήτων, όποιος θέλει εργαλείο να κάνει τη δουλειά του για πολλά χρόνια, τη μεγαλύτερη εγγύση & αξιοπιστία και μεταπώληση, την τελευταία τεχνολογία και αυτόματο, και καλό τιμόνι και ανεξάρτητη ανάρτηση πίσω και μια σκάλα ποιοτικά πάνω απ' τα συνήθη, και οικονομία καυσίμου και συμβατότητα με ρύπους-απαγορεύσεις-καύσιμα στο μέλλον, και σύγχρονη εμφάνιση στο άνω άκρο της κατηγορίας χωρίς ακρότητες παίρνει Corolla με μόνη ένσταση τους χώρους που στο χατσμπακ είναι το αδύνατο σημείο, στις άλλες εκδόσεις όμως είναι ένα πλήρως λειτουργικό αυτοκίνητο (προτίμισή μου το βάγκον). Το ότι δεν έχει 'περιπετειώδη' ύφος οδήγησης που κατακρίνουν κάποιοι φίλοι, δεν το οδήγησα το αυτοκίνητο, έχω μιλήσει όμως με ιδιοκτήτες και ήμουν επιβάτης σε chr και οδηγώ χρόνια αυτόματο, πιστεύω πως είναι πιο σημαντικό να έχεις καλό αξιόπιστο αυτόματο κιβώτιο (με μείωση αντί για αύξηση της κατανάλωσης που έχουν τα άλλα αυτόματα) με αυτόματο χειρόφρενο και με τα βοηθήματα adaptive cruize control, πρέπει να είναι μια τελείως αγχολυτική φάση για να χαίρεται κανείς και τη μετακίνηση στη πόλη και το ταξιδάκι του. Αν διαθέτει κάποιος το ποσό αγοράς, θα πρέπει να είναι πρώτο στη λίστα.
Πέρα απ΄τη Κορόλα, υπάρχουν πολλά καλά αυτοκίνητα που αξίζουν τα λεφτά τους, τα οποία έχουν περιγραφεί εδώ.
-
Πιο σωστο να κοιταξεις αλλου, αλλα στο 1,6 αλλαζει το θεμα. Παιρνεις αυτοκινητο με τα ολα του, που δυσκολα βρισκεις πλεον, εκτος σιβικι.
Πολύ σωστά θυμάσαι το όνομα. Απλά να αναφέρω ότι τα KIA 1.6 έχουν ακόμα μεγαλύτερα τκ, ακόμα υψηλότερη τιμή και ακόμα περισσότερο θόρυβο από την κακή του απόδοση στο nvh. Στο 1.6 γίνεται τόσος θόρυβος που μετά πας άνετα στο Civic που έχει επίσης ανύπαρκτη ηχομόνωση αλλά είναι 1000 φορές καλύτερο αμάξι. Όχι λυπάμαι και θα επιμένω. Vfm μόνο Ceed/ Ceed SW 1.4 GT-Line. Όλα τα άλλα υπεραξίες με πολύ καλύτερες επιλογές στην αγορά. Το Civic προσωπικά δεν θα το αγόραζα αλλά είναι διαμάντι μηχανικής....
-
Μια που ανεφερεσ megane, o 1,3 που φοραει με τα 160hp ειναι αυτος της merc? Απο χωρους; δεν το εχω δει ουτε απο κοντα ουτε το εψαξα στα νετ. Οπως και το kadjar.
-
Μια που ανεφερεσ megane, o 1,3 που φοραει με τα 160hp ειναι αυτος της merc? Απο χωρους; δεν το εχω δει ουτε απο κοντα ουτε το εψαξα στα νετ. Οπως και το kadjar.
Ναι είναι ο Tce που εξελίχθηκε από κοινού Daimler-Benz & Renault. Από χώρους το Mégane πίσω είναι τραγικό! Πολύ χειρότερο του 2ου χειρότερου 308. Καλό χώρο αποσκευών αλλά γενικά κάκιστη εκμετάλλευση χώρων. Αξίζει σε χώρους μόνο ως sw που ανεβάζει αρκετά το μεταξόνιο και δίνει όλο το έξτρα μήκος στα πόδια των πίσω. Είναι και πολύ όμορφο το sw αλλά δεν θα το βρεις πουθενά να το δεις από κοντά. Πρόσφατα άνοιξε η εισαγωγή του στη Ελλάδα από τον κεντρικό αντιπρόσωπο. Μέχρι με άτομο στα κεντρικά στην Αθήνα είχα μιλήσει. Δεν ξέρω σε 2/3 μήνες που θα έρθει το Facelift αν το φέρουν σε καμία αντιπροσωπεία.
Γενικά πάντως θα το έβαζα μόνο ένα κλικ πάνω από τα Kia και αυτό λόγο του κινητήρα (όπως καταλαβαίνεις δεν έχω σε καμία εκτίμηση τους κινητήρες της Kia). Είναι μέτριο σε πολλούς τομείς όποτε μένει τελευταίο από το γκρούπ 'των καλών' που προανέφερα. Από κάτω του μόνο τα Kia οριακά. Ίσως να μην αξίζει να το πάρεις αν το βάλεις σε 'ζυγαριά' χωρίς προκατάληψη με ένα Ceed πχ. Καλύτερους χώρους για το Ceed με εφάμιλλη ποιότητα κατασκευής - συναρμολόγησης. Προσωπικά θα πήγαινα στο Mégane μόνο για sw ακριβή έκδοση (27-28.000€...πολλα...). Δεν αξίζει τόσο πολύ ο Tce. Παίρνεις αυτόματο ceed 1.4 να μην έχεις τέλη στο θεό και απλά ανεχεσαι τον θορύβο στην καμπίνα. 7 έτη εργοστασιακή εγγύηση. Από την άλλη; Renault service/after sales και ο θεός βοηθός. Δύσκολα τα πράγματα...
Αγορα νεου αυτοκινητου