-
Για να είμαστε ειλικρινείς, οδηγικά είναι σαφέστατα καλύτερο αυτοκίνητο το Focus Active από το 2008.
-
Και σε χώρους καμπίνας δεν συγκρίνονται είναι πολύ φαρδύτερο παντού το φοκους όπως και τεράστια διαφορά στα πόδια για τους πίσω. Κάθομαι στην δική μου θέση στο φοκους 1.92 μπροστά και μετά ακριβώς πίσω και χωρούσα ,έβρισκαν τα πόδια αλλά χωρούσα.Στο 2008 κοιτούσα το κενό και δεν έκανα τον κόπο καν να προσπαθήσω να μπω τόση διαφορά. Τώρα σε απτή ποιότητα σαλονιού το 2008 αλιρ πάντα είναι μια σκάλα πάνω από το ακτιβ από την ακτιβ όμως του 2008 καλύτερο το Φορντ. Φυσικά τιμόνι κιβώτιο στήσιμο εννοείται το φοκους υπερτερεί.
-
Δεν μπήκα στο Ακτιβ , μπήκα στο κανονικό φόκους και δεν νομίζω ότι έχει τόσο άνεση που λέτε .
-
Δεν έχει διαφορά σε χώρους το Active. Το ΜΚ4 έχει απίστευτα άνετο σαλόνι. Είμαι 1.86 και κάθομαι πίσω μου με άνεση. Εντάξει δεν είναι και Superb αλλά για την κατηγορία του είναι απίστευτα ευρύχωρο για τους επιβάτες
-
Δεν μπήκα στο Ακτιβ , μπήκα στο κανονικό φόκους και δεν νομίζω ότι έχει τόσο άνεση που λέτε .
Είναι πάρα πολύ άνετο! Και εμένα μου έκαναν εντύπωση (θετική) οι χώροι του, ειδικά όταν συνέκρινα με την 116 που είχα και είναι ίδια κατηγορία. Επιτέλους είπα ένα Ford με καλούς χώρους. Στα υπόλοιπα είναι κορυφαίο, ειδικά ποιότητα κύλισης, οδική συμπεριφορά και κιβώτιο δεν έχει αντίπαλο.
-
Εσύ Βασίλη, αν δεν έχει τρικολόρ σημαία το αυτοκίνητο, χάνεις την κριτική σου ικανότητα και το καταδικάζεις πάραυτα...
-
Μπαίνοντας από το 2008 στο φοκους ( ίδιους χώρους είτε απλό είτε ακτιβ) η διαφορά ήταν μεγάλη σε φάρδος και μήκος. Δεν λέω ότι είναι κοντιακ το φοκους αλλά έχει φάρδος και μήκος καμπίνας c suv ενδεικτικό το μεταξόνιο 2.70μ μακρύτερο από τα περισσότερα c suv. Το φοκους έχει το φάρδος του 3008 και χώρο για τα πόδια πίσω λίγο καλύτερο. Φαντάζομαι στα κεφάλια θα χάνει από το 3008.
-
Η πλάκα είναι ότι ήμουν στην Φόρντ τις τελευταίες μέρες για γαλλικό λόγο , που μάλλον θα τον παραλάβω αύριο , οπότε θα ενημερώσω .
Είχα χρόνο λοιπόν να μπω μέσα σε όλα τα αμάξια που έχει εκεί .
Να πω κάτι γενικότερο που ισχύει για όλες τις εκθέσεις ...
Δεν ξέρω ποιός μλκς πηγαίνει και τραβάει τα τιμόνια των εκθεσιακών αυτοκινήτων προς τα έξω .
Δεν λέω που φέρνουν μπροστά τις θέσεις και τις ψηλώνουν , λες και είναι χόμπιτ , αλλά αυτό με το τιμόνι μου την σπάει άσχημα .
Ετσι πάω να μπω και βρίσκω πάνω του . Είπαμε μπαίνω με την όπισθεν ως νταλίκα και μετά μαζεύω τα πόδια μέσα .
Στο φόκους μπήκα , μόλις είχα βγεί από το νέο Κούγκα και μπορεί να το αδίκησα , αλλά δεν μου φάνηκε τόσο πιο άνετο από το 2008 . Τελικά έχει μεγάλη σημασία πως κάθεται ο καθένας μέσα στο αμάξι .
-
Τα τσεκαρα με το μέτρο έχουν διαφορα
-
criuser wrote:
Είναι πάρα πολύ άνετο! Και εμένα μου έκαναν εντύπωση (θετική) οι χώροι του, ειδικά όταν συνέκρινα με την 116 που είχα και είναι ίδια κατηγορία. Επιτέλους είπα ένα Ford με καλούς χώρους. Στα υπόλοιπα είναι κορυφαίο, ειδικά ποιότητα κύλισης, οδική συμπεριφορά και κιβώτιο δεν έχει αντίπαλο.
Ο νέος Ασσος έχει ακόμα καλύτερους χώρους.. οριακά δεν τον διάλεξα λόγω 1-2 ελλείψεων - αναγκαίων για εμένα - στο πακέτο.
Αλλά και το ford καλό αλλά αχρειάστα μεγάλο!
-
Για το φοκους λες αχρειαστα μεγάλο ή για το Κούγκα;
-
Φοκους ακτιβ
-
Εντάξει εν μέρει το δικαιολογεί όταν καθίσεις πισω από την άλλη του λείπουν καμιά 50-60 λτ χώρου αποσκευών για το μήκος του αλλά οφείλεται στον χώρο που δίνει στην καμπίνα.
-
Πήγα και το είδα σήμερα και το λάτρεψα! Το θεωρώ το ομορφότερο SUV. Με τίποτα δε δείχνει τον όγκο του καθώς είναι πολύ αρμονικό το σχέδιο και με ωραίες καμπύλες.
Πολύ ωραία θέση οδήγησης (για SUV πάντα) ενώ αντίστοιχα στο προηγούμενο δε μου άρεσε, ήταν πολύ 'φορτηγίσια' η αίσθηση. Το τιμόνι υπέροχο, ο λεβιές (στατικά πάντα) ήταν γλύκισμα (θα μπορούσα απλά να κάτσω να αλλάζω ταχύτητες για ώρα!) ενώ και όλο το εσωτερικό το βρήκα πολύ καλό. Μειονεκτήματα για εμένα είναι το μικρό πίσω φάρδος για επιβάτες (με το μάτι το τσέκαρα) γιατί ενδιαφέρομαι για 3 παιδικά καθισματάκια και ο μάλλον μικρός χώρος αποσκευών για ένα τόσο μεγάλο αμάξι.
Θα προσπαθήσω να το οδηγήσω κάποια στιγμή τις επόμενες εβδομάδες που θα φέρουν (όπως μου είπαν) τεστ ντραιβ αλλά εμπιστεύομαι τη ford στο δρόμο οπότε δε νομίζω ότι θα χάσει εκεί πόντους. Το έχει οδηγήσει κανείς από εδώ μέσα (Φάνη;);
-
Σε τι τιμές βγαίνει.
Ομπρφουτσικο ειναι όντως, έχει μια ωραία γραμμή.
Υ.γ μετά τοσα έτη και τοσα πολλά psa οταν ακούω για ωραίους λεβιεδες και αλλαγές, αμέσως μου κεντρίζει το ενδιαφέρον μου
-
Πήγα και το είδα σήμερα και το λάτρεψα! Το θεωρώ το ομορφότερο SUV. Με τίποτα δε δείχνει τον όγκο του καθώς είναι πολύ αρμονικό το σχέδιο και με ωραίες καμπύλες.
Το έχει οδηγήσει κανείς από εδώ μέσα (Φάνη;);
Όντως είναι πολύ όμορφο και δυναμικό.
Όχι δεν το έχω οδηγήσει, δεν υπάρχει πουθενά test drive, όσο και εαν προσπάθησα να βρω. Περιμένω να φέρουν και εαν δεν λέιπω με άδεια, θα το οδηγήσω την 1η ημ΄΄ερα που θα έρθει, όπως έκανα και με το Puma.
-
To 1.5 150ps που ρώτησα, βγαίνει κάπου στα 28 το titanium και περίπου στα 35 το st-line.
Είναι ακριβό. Εικάζω όμως ότι δε θα πουλήσει πολύ λόγω αυτού και ότι θα κάνουν διάφορες εκπτώσεις εν καιρώ συν ότι μπορεί να έχουμε αλλαγές στο τέλος ταξινόμησης (σκέψου ότι στο st-line είναι περίπου 6.000 ευρώ το τέλος).
-
Αυτο το τέλος ταξινόμησης ποτέ θα το ελαττώσουν, το έλεγαν, άντε να δούμε πότε.
Το st line ξεφεύγει παρα πολύ, αν και σε τέτοιο αυτοκίνητο θα έπαιρνα diesel, με μεσαία ιπποδύναμη και πλούσιο εξοπλιστικά.
Δεν ειναι civic να βγάζεις γούστα, είναι ένα καλό οικογενειακό.
-
Με ξενερωσε πολυ ο πωλητης. Και δν κανουμε εκπτωση και ειναι καινουργιο και μπλα μπλα μπλα. Και πολυ μπλαζε, αραξε, θα σπασετε κανα αυγο. Οντως γυρω στα 6κ το τ.τ στα στ λαιν ντιζελ. Θηριο εξω, προς αδιαφορο μεσα.
-
Δεν είναι θέμα γούστων. Είναι ότι σε ένα αυτοκίνητο 1600-1800 κιλά, δε θα έπαιρνα ποτέ έναν αναιμικό κινητήρα μόλις 120 ίππων (το 1.5 ντίζελ δηλαδή).
Ακόμα θυμάμαι με τρόμο να πηγαίνω εθνική με το ταπεινό 1.6 100 αλόγων Toledo μου κάπου στα 80-100 και κάποια στιγμή να νιώθω κάτι στον κεντρικό καθρέπτη. Σηκώνω το βλέμμα και τι να δω; Κάποιος που ερχόταν πίσω μου (μάλλον με πολλά), έχασε το αυτοκίνητο και αυτό κάνοντας σβούρες ερχόταν κατά πάνω μου!!! Ότι και αν έκανα στο δικό μου, δε μπόρεσα να ξεκολλήσω καθώς εκείνος ερχόταν με μεγάλη ταχύτητα και το ατμοσφαιρικό 100 αλόγων μου τι επιτάχυνση να έχει από τα 100+;. Ευτυχώς, ελάχιστα πριν πέσει πάνω μου, άρχισε να χάνει ταχύτητα μέχρι που ακινητοποιήθηκε πάνω στην εθνική χωρίς να βρει (!) πουθενά. Η αίσθηση της ανημποριάς όμως που έζησα για 1-2-3 δευτερόλεπτα ήταν φοβερή! Ευτυχώς ήμουν μόνος μου χωρίς γυναίκα-παιδιά και επίσης ευτυχώς ήμουν στην Εθνική που έχει κιγκλιδώματα αριστερά-δεξιά ειδάλλως μπορεί να το έβγαζα έξω από το δρόμο μόνος μου για να αποφύγω να μου την παίξει (και φυσικά θα είχα πάθει πολύ χειρότερα!). Όλη αυτή η φάση βέβαια δε θα με άγχωνε καθόλου αν είχα τα 182 τουρμπίσια άλογα του Civic καθώς θα μπορούσα απλά να εκσφενδονιστώ μπροστά (στρίβοντας κ τσιγάρο με το άλλο χέρι...χαχαχα).
Είναι πολύ σημαντική η ενεργητική ασφάλεια παιδιά και δεν είναι θέμα καγκουριάς. Τα ίδια και χειρότερα βίωνα παλαιότερα με τις μηχανές! Ξέρεις τι είναι να διασχίζεις μια διασταύρωση και να δεις κάποιον να παραβιάζει στοπ; Με τη δυνατή μηχανή, ανοίγεις το γκάζι και φεύγεις από την πορεία του. Με τον εκάστοτε καβρουμά όμως, κάθεσαι και το βλέπεις και περιμένεις καρτερικά τη μοίρα σου! (μπρρρρ, ανατρίχιασα πάλι!) Όσο έχω την επιλογή, πάντα θα διαλέγω τους ίππους έναντι των μπλιμπλικίων! Μακάρι να μπορούσα να πάρω αμάξι 400 άλογα. Θα το έπαιρνα!
FORD KUGA 2020