-
Η φωτό είναι ενδεικτική.Δεν είναι από αυτό το όχημα.Τυχαία φώτο που βρήκα στο νετ για να έχετε μια εικόνα του τι παίζει.
Ρε φίλε, θα μας τρελάνεις! Ζητάς γνώμη από φωτογραφία, η οποία τελικά δεν είναι καν από το δικό σου λάστιχο!!!
-
NoLimit14 wrote:
Η φωτό είναι ενδεικτική.Δεν είναι από αυτό το όχημα.Τυχαία φώτο που βρήκα στο νετ για να έχετε μια εικόνα του τι παίζει.
Ρε φίλε, θα μας τρελάνεις! Ζητάς γνώμη από φωτογραφία, η οποία τελικά δεν είναι καν από το δικό σου λάστιχο!!!
Βασικά το 'σχήμα' του γδαρσίματος έμοιαζε αρκετά.Το βάθος όμως,καμία σχέση...
Αλλά αφού δεν είναι κάτι σοβαρό,όλα καλά...! -
Update για τα kormoran 205 55 16. Τώρα κατανοώ την κριτική που δέχονται στα σχόλια του skroutz.Στη βροχή πατινάζ, διασκεδαστικό αλλά άκρως επικίνδυνο.Δυο πραγματα μπορεί να συμβαίνουν αφού είναι λάστιχα 2 χρονών σαν καινούργια (πριν δύο μήνες πήρα το αμάξι μεταχειρισμένο). Είτε μέσα σε 2 μήνες εκτός πιλοτης-γκαραζ και αυξημένης μετακίνησης πολυμεριστηκαν(στο στεγνό ωστόσο είναι πολύ καλά), είτε απλά βρεγμένο και ζεστό οδόστρωμα είναι ότι χειρότερο για αυτά τα λάστιχα.
-
Ολα τα φτηνιαρικα λαστιχα ειναι τραγικα στη βροχη, οχι μεσα σε δυο χρονια αλλα απο την πρωτη μερα.
Προσωπικα ειχα τραγικες εμπειριες σε βρεγμενο με (οχι και τοσο φτηνιαρικα) bf goodrich g grip οπου το αμαξι κυριολεκτικα δεν σταματουσε ποτε οταν εβρεχε οποτε απο τοτε ποτε ξανα β ή γ διαλογης λαστιχο. Μονο λαστιχο απ'τις μεγαλες 6 εταιρειες πλεον κι εχω το κεφαλι μου ησυχο.
Σιγουρα θα υπαρχουν και καποια καλα ακομα ελαστικα απο ορισμενες αλλες εταιρειες αλλα για συμβατικα αυτοκινητα δεν υπαρχει λογος να ψαχνεται κανεις πολυ και να διαβαζει τη γνωμη του καθενος μηπως και βρει λαβρακι γιατι 9 στις 10 θα την πατησει οπως εγω με τα bf που διαβαζα μια χαρα κριτικες και στο βρεγμενο ηταν κυριολεκτικα ακρως επικινδυνα. Οποτε στο πλεον βασικο κομματι του αυτοκινητου μαζι με τα φρενα καμια εκπτωση και ρισκο. Πας στην πεπατημενη κι εχεις το κεφαλι σου ησυχο αφου ολες οι μεγαλες εταιρειες εχουν αξιοπρεπη κι ασφαλη ελαστικα. Καποια ειναι καλυτερα απ'τ'αλλα σιγουρα αλλα τουλαχιστον επικινδυνο δεν ειναι κανενα.
-
Το αξιοπερίεργο είναι ότι πριν δύο μήνες που αγόρασα το αυτοκίνητο τα ίδια λάστιχα έπιαναν παρά πολύ καλά στη βροχή. Η φάση πάει να εξελιχθεί όπως και με κάποια hankook χειμωνιάτικα.....Σε κατηφόρα με D οι πίσω Ρόδες θα σπρώχνουν και οι μπροστά θα μένουν μπλοκαρισμένες με μηδενική ταχύτητα.....
-
Γνώμες για 185 60 15 για καννίβαλο ? Ευχαριστώ..
Define καννιβαλο.
-
Mastoras78 wrote:
Define καννιβαλο.
Πέφτει σχετικό ξύλο και πίεση. Τώρα βλέπω πια είναι όλα eco σε αυτή τη διάσταση.
Μου έχουν προτείνει P1 Verde,Dunlop Bluresponse και Primacy 4
-
nontaskatsaras wrote:
Mastoras78 wrote:
Define καννιβαλο.
Πέφτει σχετικό ξύλο και πίεση. Τώρα βλέπω πια είναι όλα eco σε αυτή τη διάσταση.
Μου έχουν προτείνει P1 Verde,Dunlop Bluresponse και Primacy 4
Και αυτά που έβαλες ψιλο-eco είναι. Εγώ primacy 4 φοράω και είναι εξαιρετικά, αλλά όχι για ξύλο. Προτείνω με κλειστά μάτια Uniroyal Rainsport 5
-
Τα pirelli θα είναι οκ θεωρώ.... θα πρότεινα και τα falken ze 310 που είναι σχετικά σκληρά
-
Αυτό λέω ότι όλα eco είναι, δεν υπάρχει κάτι σοβαρό. Τα uniroyal που λες δε βγαίνουν στη διάσταση που έγραψα.
Falken πρέπει να μοιάζουν σα τα pirelli θα τα δω αλλά αν είναι να βάλω σκληρό νομίζω pirelli εμπιστεύομαι λίγο παραπάνω. Θενξ
Ισως βάλω primacy να δω πως φυτιλιαζουν.. Έχουμε σε έναν κάκτο τέτοια και μου δίνουν την εντύπωση ότι βγάζουν πολλά χλμ με σχετική αξιοπρέπεια.
-
Αυτό λέω ότι όλα eco είναι, δεν υπάρχει κάτι σοβαρό. Τα uniroyal που λες δε βγαίνουν στη διάσταση που έγραψα.
Falken πρέπει να μοιάζουν σα τα pirelli θα τα δω αλλά αν είναι να βάλω σκληρό νομίζω pirelli εμπιστεύομαι λίγο παραπάνω. Θενξ
Ισως βάλω primacy να δω πως φυτιλιαζουν.. Έχουμε σε έναν κάκτο τέτοια και μου δίνουν την εντύπωση ότι βγάζουν πολλά χλμ με σχετική αξιοπρέπεια.
Μάστορα δοκίμασε ένα Hankook ventus p3 και θα με θυμηθείς. Σκληρό πλαϊνό και αρκετά μαλακό πέλμα δηλαδή το ιδεώδες. Τιμόνια αίσθηση. Τι άλλο θες από ένα ελαστικο;;;
-
Δεν θα έλεγα οτι το Ventus Prime 3 έχει σκληρό πλαϊνό. Καλό λάστιχο είναι, αλλά ίσως προτιμούσα το Pirelli για 'ξύλο'.
-
Ευχαριστώ για τις προτάσεις, τις κρατώ για μελλοντική προσωπική χρήση. Τελικά επειδή δε τα πληρώνω εγώ πήγα σε επώνυμο γιατί τα προτιμά ο πλερώνεν. Michelin primacy 4 παρήγγειλα..
-
Καλησπέρα σας, μία γρήγορη ερώτηση για μαλακά ελάστικά για rav4 2001, 215/70/16. Επειδή ήρθε η ώρα να αλλάξω τα toyo open country h/t θα ήθελα κάτι πιο μαλακό με όλα τα μειονεκτήματα του. Κάτι που να μήν είναι εντελώς ασφάλτινο οπότε να μπορεί να πατήσει με ασφάλεια σε ελαφρύ χιόνι ή χώμα - χωρίς να έχω και ίδιαίτερες απαιτήσεις απλά να περάσει (off road δε κάνει αυτό το αμάξι έτσι και αλλιώς) περισσότερο ταξίδια και πόλη. Γενικά υπάρχουν πολλές απόψεις και με ενδιαφέρει αν κάποιος έχει ιδία πείρα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
Καλησπερα σας,
Φαντάζομαι πολυσυζητημένο θέμα η επιλογή ελαστικού. Με μια μικρή ερευνα έχω κοιτάξει τα εξής:
bridgestone TURANZAT005, pirelli p1 cinturato verde, continental EcoContact 6. Έχετε κάτι άλλο να προτείνεται με βάση προσωπικής εμπειρίας? Εκτος από τα βασικά ενός ελαστικού(αναγραφόμενοι κωδικοί) υπάρχει κάτι άλλο που παίζει ρολο?Προσθετω και τα Michelin e-primacy.
Θα χαρω πολυ να διαβασω τις αποψεις σας.
Ευχαριστω πολυ.
-
Εχω το t005 στη διάσταση 195/55/16 και driveguard. M΄αρέσει μέχρι στιγμής (6000km). Δεν έχει φάει ακόμα καλοκαίρι όμως. Για τα υπόλοιπα δεν έχω άποψη. Πρόταση μου είναι να πάρεις ό,τι πιο ...αντι-οικολογικό βρεις, εκτός αν σε ενδιαφέρει μόνο η μακροζωία.
-
Φοράω στο clio της οικογένειας στην ίδια ακριβώς διάσταση τα eco contact 6...άνετα, αθόρυβα, καλά σε στεγνό και βρεγμένο, χαμηλή φθορά και αντίσταση κύλισης...γενικά για eco είναι πολύ καλά ...πριν φορούσα τα pirelli...πολύ τίμια κι αυτά λιγότερο άνετα από τα continental και στο βρεγμενο υποδεέστερα...τα pirelli βγάζουν πολλά χιλιόμετρα αλλά από κάποια στιγμή και μετά ξεραίνονται χωρίς να φθείρονται, τα continental τα έχω 10.000km οπότε δεν μπορώ να κρίνω σε βάθος χρόνου
-
Εχει δοκιμασει καποιος τα e-primacy? Αποτι βλεπω ειναι σχετικα καινουργια.
Με τα οικολογικα ελαστικα τι θα χασω και τι θα κερδισω?
Φοραω τωρα κατι RIKEN τα οποια ειναι για πεταμα. Τι διαρκεια ζωης να περιμενω απο τα turanza 005 υπο φυσιολογικες συνθηκες?
-
Με τα οικολογικά πρώτα πρώτα θα είσαι στη μόδα και θα έχεις την ψευδαίσθηση ότι προστατεύεις το περιβάλλον. Αυτό βέβαια μέχρι να τα αλλάξεις γιατί μετά κάποιος θα βρεθεί σε μια αλάνα να τα κάψει για τα σύρματά τους, οπότε η οικολογία πάει στράφη. Κρατάνε συνήθως λόγω των μικρότερων τριβών περισσότερα χλμ. Αν τα αλλάζεις όπως εγώ λόγω τριετίας-τετραετίας, αυτό δεν σε οφελεί πουθενά. Ακριβώς λόγω των μικρότερων τριβών έχουν και (θεωρητικό περισσότερο), όφελος στην κατανάλωση. Αν οι απαιτήσεις πρόσφυσης είναι μικρές (ποιότητα δρόμου, στροφές, κλίσεις, ταχύτητες), και κάνεις και πολλά χιλιόμετρα μέσα στα 4 χρόνια μια χαρά είναι. Αν όμως θέλεις το λάστιχο να μην γλιστράει και να κάνει τη βασικότερη δουλειά του καλά, μάλλον απέφυγέ τα.
-
Lefterisda wrote:
Με τα οικολογικά πρώτα πρώτα θα είσαι στη μόδα και θα έχεις την ψευδαίσθηση ότι προστατεύεις το περιβάλλον. Αυτό βέβαια μέχρι να τα αλλάξεις γιατί μετά κάποιος θα βρεθεί σε μια αλάνα να τα κάψει για τα σύρματά τους, οπότε η οικολογία πάει στράφη. Κρατάνε συνήθως λόγω των μικρότερων τριβών περισσότερα χλμ. Αν τα αλλάζεις όπως εγώ λόγω τριετίας-τετραετίας, αυτό δεν σε οφελεί πουθενά. Ακριβώς λόγω των μικρότερων τριβών έχουν και (θεωρητικό περισσότερο), όφελος στην κατανάλωση. Αν οι απαιτήσεις πρόσφυσης είναι μικρές (ποιότητα δρόμου, στροφές, κλίσεις, ταχύτητες), και κάνεις και πολλά χιλιόμετρα μέσα στα 4 χρόνια μια χαρά είναι. Αν όμως θέλεις το λάστιχο να μην γλιστράει και να κάνει τη βασικότερη δουλειά του καλά, μάλλον απέφυγέ τα.
Περιπου 15-20 χιλιαδες χιλιομετρα κανω τον χρονο. Υπολογιζω να αλλαζω τα ελαστικα ανα 4 χρονια περιπου (ισως και ανα 3)
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]