-
Για τα XL τι γνώμη έχετε;
-
@bassstarlet said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Εγω τετοια βαζω παντα . Ειναι πιο "ενισχυμένα" . Αλλά δεν υπαρχουν σε ολες τις διαστασεις
-
@bassstarlet said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Αχρείαστα, εκτός αν το αυτοκίνητο είναι πολύ βαρύ.
-
@criuser said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Τα δικά μου turanza ήταν για κλωτσιές.
Απαράδεκτο λάστιχο, θόρυβος, δεν είχε κάτι να μου αρέσει.
Πριν από το πετρέλαιο είχα το αιρκρος βενζίνης με χάνκουκ m+s. Και αυτά μέτρια, είχαν θόρυβο, αλλά μια φορά που το έβαλα σε λίγο χιόνι πήγαν μια χαρά σε ένα χώρο στην Πεντέλη, βασικά στο οικόπεδο πάρκινγκ δίπλα στο Πηλιορείτικο με χιόνι 5-10 εκ, την στιγμή που ένα δικίνητο Κασκάι, δεν μπόρεσε ούτε να μπει στο χωράφι. Εγώ μπήκα ανέβηκα την ανηφόρα άνετα και όλα μια χαρά.
Πρόπερσι που πήγα να βγω με τα turanza μπούκωσαν αμέσως.
Οπότε επειδή έχω και εγώ το γκρίπ, έβαλα πριν ένα χρόνο τα crossclimate 2 στα 630 ευρώ.
Ακριβά, αλλά όταν στην κρίση ήθελα να βάλω λάστιχα στην C5 τα 245/45/18 michelin τα ήθελαν 800 ευρώ, ενώ τα καλά κινέζικα που έβαλα ήταν κάτω από τα μισά. Μεγάλη διαφορά και δύσκολες εποχές.
Αντίθετα τώρα αυτά που έβαλα από τα φτηνότερα η διαφορά ήταν κάπου στα 100-150 ευρώ και τα 4 λάστιχα, οπότε δεν το σκέφτηκα.
Η επιλογή του συγκεκριμένου, έγινε για τους εξής λόγους.
Διαχρονικά Citroen & Michelin ταιριάζουν σαν συμπεριφορές.
Στα διάφορα τέστ, το λάστιχο βγήκε σαν το πιο κοντινό σε θερινό από των 4 εποχών και ταυτόχρονα το καλύτερο στο χιόνι.Υστερεί λίγο στο βρεγμένο, όπου υπάρχουν 2-3 καλύτερα, αλλά στο βρεγμένο, έτσι και αλλιώς πάμε πιο προσεκτικά.
Τώρα ένα χρόνο και 25000 χλμ μετά μπορώ να πω ότι η αγορά του ήταν πολύ καλή.
Αλλαξε η ποιότητα κύλισης και ελαχιστοποιήθηκε ο θόρυβος, ενώ στον στεγνό είναι απόλυτα ικανοποιητικό και στον βρεγμένο δεν αισθάνθηκα να μην είναι ασφαλές.
Πέρσι όμως χιόνισε πολύ λίγο και δεν μπόρεσα να το δω στο χιόνι.
Βλέπουμε φέτος.
Σύμφωνω..ενα c3 του 2005 που ειχα με michelin πεταγε..
Τι αλλες επιλογες εχω σε michelin για το aircross? Περαν του crossclimate
-
Νομίζω πια το Primacy 4
-
Νομίζω πια το Primacy 4
Δε μου πες?? Αθηνα αττικη εισαι?? Απολυτα ευχαριστημενος με τα crossclimate ως τωρα??
-
Ναι Αθήνα είμαι. Ευχαριστημένος είμαι.
-
Primacy 4
Primacy 4 από Primacy 4+ έχουν καμιά διαφορά;
-
https://www.tyrereviews.com/Tyre/Michelin/Primacy-4-Plus.htm
Από αυτά που αναφέρουν το plus έχει 2 layers για καλύτερη διάρκεια.
Τα έχω στο δικό μου πάνω από 6μηνο και είμαι ευχαριστημένος κυρίως στο θέμα άνεσης.
Σε κανονικές πιέσεις εννοείται για παραπάνω φούσκωμα βλέπεις άλλα πράγματα. -
Έχει βάλει κανένας Toyo Proxes Comfort να πει καμία γνώμη;
-
@a65 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Τα έχω στο δικό μου πάνω από 6μηνο και είμαι ευχαριστημένος κυρίως στο θέμα άνεσης.
Σε κανονικές πιέσεις εννοείται για παραπάνω φούσκωμα βλέπεις άλλα πράγματα.Σε τι αμαξι??
Ειμαι μεταξυ αυτου και το ultracontact7...
-
@sn2021 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@a65 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Σε κανονικές πιέσεις εννοείται για παραπάνω φούσκωμα βλέπεις άλλα πράγματα.Σε τι αμαξι??
Ειμαι μεταξυ αυτου και το ultracontact7...
Σε Yaris Cross επειδή είχα κάτι κοπανήματα σε λακκούβες ήταν προτεραιότητα η άνεση.
Καμία σχέση με τα ecocontact 6 που έρχεται από το εργοστάσιο.
Για τα ultracontact7 δε ξέρω. -
Βασικά μιλάμε για το ultra contact ή για το premium contact 7 ? Μεταξύ p4+ και ultracontact θα προτιμούσα το p4+ , ενώ μεταξύ p4+ και pc7,το continental
-
@thodoris91 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Βασικά μιλάμε για το ultra contact ή για το premium contact 7 ? Μεταξύ p4+ και ultracontact θα προτιμούσα το p4+ , ενώ μεταξύ p4+ και pc7,το continental
@thodoris91 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Μεταξυ p4+ και premiumcontact7
-
Καλησπέρα! Αναζητώ καλά επώνυμα ελαστικά 4 εποχών (ιδανικά με Μ+S) 165/70/13 για Toyota Starlet. Αυτή τη στιγμή φοράει θερινά Continental, αλλά δυστυχώς δεν βγαίνουν σε 4-season μου είπαν. Τι μάρκες θα προτείνατε; Ευχαριστώ!
-
Michelin crossclimate 2, μετά από σχεδόν ένα χρόνο και 30.000 χλμ φορεμένα σε μικρό επιβατικό. Τα ελαστικά στα τεστ που είχα δει ήταν τα καλύτερα στη συνολική βαθμολογία. Στην πράξη δεν "δυσανασχέτησαν" από το Ελληνικό καλοκαίρι, δε δείχνουν σημάδια κόπωσης και το πέλμα τους παραμένει (οπτικά) σε πολύ καλό επίπεδο. Σε καθημερινές συνθήκες δεν καταλαβαίνεις καμία ιδιαίτερη διαφορά. Προσωπικά όμως τα νιώθω πιο σκληρά και αρκετά πιο θορυβώδη από μία κοινή σειρά της michelin, ιδίως στον αυτοκινητόδρομο. Στη βροχή σίγουρα χαμηλότερα όρια από θερινά, όχι τόσο σε θέμα φρεναρίσματος όσο σε πίεση στη στροφή. Σε φρέσκο χιόνι , πολύ καλά , σε πάγο ή σε πιο απαιτητικές συνθήκες , καθώς ο περσινός χειμώνας ήταν πολύ ελαφρύς δεν δοκιμάστηκαν ....
Μόλις φύγει και ο φετινός χειμώνας πιθανότατα θα επανέλθω στις αλλαγές χειμερινά - θερινά. Εν ολίγοις για την καθημερινότητα , αν εξαιρέσεις ότι μου φαίνονται σκληρά, είναι καλά ελαστικά.
-
@vasil said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Καλησπέρα! Αναζητώ καλά επώνυμα ελαστικά 4 εποχών (ιδανικά με Μ+S) 165/70/13 για Toyota Starlet. Αυτή τη στιγμή φοράει θερινά Continental, αλλά δυστυχώς δεν βγαίνουν σε 4-season μου είπαν. Τι μάρκες θα προτείνατε; Ευχαριστώ!
Δε νομίζω ότι είναι m+s , αλλά θα πρότεινα τα Goodyear vector 4s
-
@civil357 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Michelin crossclimate 2, μετά από σχεδόν ένα χρόνο και 30.000 χλμ φορεμένα σε μικρό επιβατικό. Τα ελαστικά στα τεστ που είχα δει ήταν τα καλύτερα στη συνολική βαθμολογία. Στην πράξη δεν "δυσανασχέτησαν" από το Ελληνικό καλοκαίρι, δε δείχνουν σημάδια κόπωσης και το πέλμα τους παραμένει (οπτικά) σε πολύ καλό επίπεδο. Σε καθημερινές συνθήκες δεν καταλαβαίνεις καμία ιδιαίτερη διαφορά. Προσωπικά όμως τα νιώθω πιο σκληρά και αρκετά πιο θορυβώδη από μία κοινή σειρά της michelin, ιδίως στον αυτοκινητόδρομο. Στη βροχή σίγουρα χαμηλότερα όρια από θερινά, όχι τόσο σε θέμα φρεναρίσματος όσο σε πίεση στη στροφή. Σε φρέσκο χιόνι , πολύ καλά , σε πάγο ή σε πιο απαιτητικές συνθήκες , καθώς ο περσινός χειμώνας ήταν πολύ ελαφρύς δεν δοκιμάστηκαν ....
Μόλις φύγει και ο φετινός χειμώνας πιθανότατα θα επανέλθω στις αλλαγές χειμερινά - θερινά. Εν ολίγοις για την καθημερινότητα , αν εξαιρέσεις ότι μου φαίνονται σκληρά, είναι καλά ελαστικά.
Εγώ έχω τα primacy 4+ για θερινά. Τα πήρα 680 για τα λεφτά που έδωσα δεν τα αξίζει. Ίσως να πήγαινα ξανά σε contintental. Για χειμερινά έχω τα sava eskimo hp2 τα οποία στο χιόνι είναι υποδειγματικά και πολύ καλύτερα από τα αντίστοιχα Dunlop χειμερινά. -
Αγορα ελαστικου για citroen xsara . (195-55-15)
Οδηγηση μεσα στην πολη με χαμηλη ταχυτητα .Δεν κανω πολλα χιλιομετρα το χρονο (2500 -3000 ) .
Προτασεις μεσαιου batzet
nexen
fulda
falken
toyo
οι διαφορες στην τιμη απο 280-370
Σκεφτομαι τα nexen αποψη σας ?
Προτασεις σε αυτο το buget πανω κατω κι τι να αποφυγω αποδεκτα .
-
Νομίζω είναι καλές επιλογές και οι 4 που παραθέτεις...προσωπικά θα πήγαινα ή σε falken ή σε toyo από αυτά...θα πρόσθετα επίσης και hankook...πολύ ευχαριστημένος κι από τα Firestone roadhawk...γενικά δεν έχω βάλει ποτέ mid range ελαστικά ,αλλά φορούσε καινούργια τετράδα το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που πήραμε και με εξέπληξαν ευχάριστα. Πολύ κοντά στα t005
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]