-
@gatoz said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
τελικα 225/55R18 102W XL Goodyear Vector 4Seasons Gen-3
με αναμονη για τελος του χρονου
τα μονα w σε πριμιο 4 εποχωνε
750 τοποθετημενα
χωρις να ψαξω φυσικα τιμη, 5 πανω-5 κατω εχει μικρη σημασια μπροστα στο φουλ σερβις που περιλαμβανει και συντηρηση-συσκευασια και αποθηκευση και των παλιων με τα μολις 22k kmΕχουν τα εχέγγυα. Ας έρθουν έγκαιρα λοιπόν!
-
Γνώμες για michelin crossclimate 2 ;
Διαβάζω ότι είναι πολύ καλό https://www.tyrereviews.com/Tyre/Michelin/CrossClimate-2.htm, αλλά έχω επιφυλάξεις από την πρώτη γενιά του , η οποία ήταν μέτρια. Τα έχει " δουλέψει" κανείς;
Έχω μπεί σε σκέψεις δοκιμής καθώς ήρθε η ώρα για αλλαγή τόσο των χειμερινών όσο και των καλοκαιρινών ( το Μάρτιο) , καθώς και τα δύο σετ έφαγαν τα ψωμιά τους.
Χρήση , τυπικότατη , στο 90% των χλμ του .
-
Τα έχω βάλει εγώ εδώ και 3 μήνες στο αιρκρος.
Η δεύτερη γενιά στα τέστ, βγήκε ότι είναι το καλύτερο 4 εποχών σε σχέση με ένα θερινό και το καλύτερο στο χιόνι.
Αντίθετα στον βρεμένο είναι τριτοτέταρτο...
Επειδή εδώ έχουμε λίγες βροχές, άρα με καλύπτει και έχω και το γκριπ το οποίο το είχα δοκιμάσει με τα χάνκουκ m+s, που είχε το βενζίνης και πήγαινε καλά στο χιόνι, ενώ αντίθετα με τα bridgestone που είχε το ντίζελ, μπούκωσαν αμέσως, αλλά και γενικά είχαν κακές κριτικές, έχω κάνει κάπου 5-6000 χλμ και μπορώ να πω ότι είναι πολύ καλό στο ταξίδι, ίσως μέσα στην πόλη στα κοψίματα των δρόμων που έτσι και αλλιώς υποφέρει ο ημιάκαμπτος, είναι κάπως σκληρότερο.
Εχω 215/50/17
-
@criuser said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Τα έχω βάλει εγώ εδώ και 3 μήνες στο αιρκρος.
Η δεύτερη γενιά στα τέστ, βγήκε ότι είναι το καλύτερο 4 εποχών σε σχέση με ένα θερινό και το καλύτερο στο χιόνι.
Αντίθετα στον βρεμένο είναι τριτοτέταρτο...
Επειδή εδώ έχουμε λίγες βροχές, άρα με καλύπτει και έχω και το γκριπ το οποίο το είχα δοκιμάσει με τα χάνκουκ m+s, που είχε το βενζίνης και πήγαινε καλά στο χιόνι, ενώ αντίθετα με τα bridgestone που είχε το ντίζελ, μπούκωσαν αμέσως, αλλά και γενικά είχαν κακές κριτικές, έχω κάνει κάπου 5-6000 χλμ και μπορώ να πω ότι είναι πολύ καλό στο ταξίδι, ίσως μέσα στην πόλη στα κοψίματα των δρόμων που έτσι και αλλιώς υποφέρει ο ημιάκαμπτος, είναι κάπως σκληρότερο.
Εχω 215/50/17
Ευχαριστώ!
Η βροχή με προβληματίζει περισσότερο ( και λιγότερο ο πάγος , αλλά το τεστ , πάγο δεν περιλαμβάνει....) , καθώς βροχή θα "φάει" πολύ! . Ενώ έχει καλή επίδοση στο φρενάρισμα στο βρεγμένο πως καταφέρνει το παρακάτω : " Limited grip in the wet grip tests with high levels of understeer." , απορία το έχω......
Αν είναι αξιόπιστο το τεστ που παρέθεσα....
-
Το 2 δεν το ξέρω. Με το πρώτο, τα παράπονα ήταν μόνο στο βρεγμένο όπως έχω ξαναγράψει.
Αν έχεις τόση πολύ βροχή, κάποιο bridgestone αντίστοιχο είχε καλές κριτικές για το βρεγμένο. Δεν μου έρχεται τώρα ο τύπος του. Δεν το έχω πατήσει όμως. -
Για πολύ βροχή γιουνιρόγιαλ ρέινσπορ
-
@manast said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Το 2 δεν το ξέρω. Με το πρώτο, τα παράπονα ήταν μόνο στο βρεγμένο όπως έχω ξαναγράψει.
Αν έχεις τόση πολύ βροχή, κάποιο bridgestone αντίστοιχο είχε καλές κριτικές για το βρεγμένο. Δεν μου έρχεται τώρα ο τύπος του. Δεν το έχω πατήσει όμως.Το weather control έλεγα.
-
Τα Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 185/60/15 που έβαλα πρόσφατα στο yaris diesel έχουν 8 χιλιοστά βάθος στο πέλμα . Μπορεί να είναι μια εξήγηση για την καλή συμπεριφορά που είδα στην πολλή βροχή .
Συγκριτικά τα Falken Ziex ZE010B 205/65 R16 του Yaris Cross έχουν βάθος 7 χιλιοστά.
Καινούργια εννοείται ...
-
@monman2 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Τα Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 185/60/15 που έβαλα πρόσφατα στο yaris diesel έχουν 8 χιλιοστά βάθος στο πέλμα . Μπορεί να είναι μια εξήγηση για την καλή συμπεριφορά που είδα στην πολλή βροχή .
Συγκριτικά τα Falken Ziex ZE010B 205/65 R16 του Yaris Cross έχουν βάθος 7 χιλιοστά.
Καινούργια εννοείται ...
Απο 205/65 R16 , εβαλες 185/60/15 ?
Γραψε λαθος. Yaris απλο το ενα και Yaris Cross το αλλο -
Πληροφορίες δίνω για τα λάστιχα που έβαλα στο Yaris diesel την προηγούμενη εβδομάδα και για τα λάστιχα που εχει το Yaris Cross που παρέλαβα πριν ενα μήνα ...εχω δυο yarisΤο έγραψα γιατί μου έκανε εντύπωση το βάθος του αυλακιού στα goodyear το μεγαλύτερο που εχω μετρήσει ... συνήθως 7,5 εχουν τα καινούργια .
-
Εφτασε η ωρα για λαστιχα στο Tiguan που φοραει Pirelli S-Verde 99 V
Εχουμε τις εξης επιλογες 215/65/17:
- Falken Ziex ZE310EC 99V στα 420 (απόδοση καυσίμου C, βρεγμένο A, θορυβο 67 dB)
- Kleber Dynaxer SUV 99V στα 460 (απόδοση καυσίμου C, βρεγμένο A, θορυβο 69 dB)
- Goodyear Efficientgrip 2 SUV 99 V στα 480 (απόδοση καυσίμου B, βρεγμένο A, θορυβο 70 (dB)
Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι υπαρχει μια 4αδα Falken Ziex ZE310EC 103H XL η οποια απ οτι βλεπετε ειναι πιο ενισχυμενη σε σκελετο και αντοχη σε βαρος με σχεδον μιση τιμη γιατι ειναι περσινα σε dot.
Τι κανουμε?
Θα ειναι πιο βαρια και θα εχουμε εξτρα αναρτωμενο βαρος?
Θα χτυπαει πιο πολυ σε ανωμαλιες?
-
@nikos-golf said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Εφτασε η ωρα για λαστιχα στο Tiguan που φοραει Pirelli S-Verde 99 V
Εχουμε τις εξης επιλογες 215/65/17:
- Falken Ziex ZE310EC 99V στα 420 (απόδοση καυσίμου C, βρεγμένο A, θορυβο 67 dB)
- Kleber Dynaxer SUV 99V στα 460 (απόδοση καυσίμου C, βρεγμένο A, θορυβο 69 dB)
- Goodyear Efficientgrip 2 SUV 99 V στα 480 (απόδοση καυσίμου B, βρεγμένο A, θορυβο 70 (dB)
Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι υπαρχει μια 4αδα Falken Ziex ZE310EC 103H XL η οποια απ οτι βλεπετε ειναι πιο ενισχυμενη σε σκελετο και αντοχη σε βαρος με σχεδον μιση τιμη γιατι ειναι περσινα σε dot.
Τι κανουμε?
Θα ειναι πιο βαρια και θα εχουμε εξτρα αναρτωμενο βαρος?
Θα χτυπαει πιο πολυ σε ανωμαλιες?
Αντι για 99V , ειναι 103H XL? Αμφιβαλω αν θα καταλαβεις διαφορά . Εγω θα τα εβαζα αν ειναι μονο αυτος ο ενδοιασμος σου , γιατι τα λαστιχα δεν τα ξερω.
Φανταζομαι δεν πας πανω απο 210χλμ/ω τελικη -
Και μισή τιμή και όχι φρέσκα 2μηνων... Τα παιρνα χθες
-
Σκεφτομουν για Falken γιατι:
ειδα οτι ειναι γιαπωνεζικα (οχι θυγατρικη καποιας μεγαλης), βγαινουν σε καλες θεσεις,
εχουν καλες επιδοσεις σχετικα στην ετικετα,
τα βαζουν αρκετοι κατασκευαστες σα πρωτη επιλογη και καπου διαβασα οτι ειναι 5η στο κοσμο σε πωλησεις -
Διαβασε και κανενα review για να εισαι σιγουρος
-
Είμαι για αλλαγή ελαστικών άμεσα , θα ήθελα να ρωτήσω βάση του θα τα αλλάξω σε ένα-εναμιση χρόνο διότι κάνω πολλά χιλιόμετρα ,kia Rio 2012 1.4 diesel, 205/45/17, προτείνετε kenda emera a1, η kormoran uhp?
Αυτά έχω καταλήξει εγώ σαν μπάτζετ 270-300€, αν υπάρχει κάτι άλλο καλύτερο εκεί κοντά ευχαρίστως -
@scarface53 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Είμαι για αλλαγή ελαστικών άμεσα , θα ήθελα να ρωτήσω βάση του θα τα αλλάξω σε ένα-εναμιση χρόνο διότι κάνω πολλά χιλιόμετρα ,kia Rio 2012 1.4 diesel, 205/45/17, προτείνετε kenda emera a1, η kormoran uhp?
Αυτά έχω καταλήξει εγώ σαν μπάτζετ 270-300€, αν υπάρχει κάτι άλλο καλύτερο εκεί κοντά ευχαρίστωςKormoran ΟΧΙ. Φορούσε το δεύτερο 202 όταν το αγόρασα,ενώ την άνοιξη ήταν καλό παντού μετά το καλοκαίρι στη βροχή και ειδικά σε λεία άσφαλτο δεν πατούσε πουθενά το αυτοκίνητο. Ο τύπος τα είχε ένα χρόνο σε πιλοτή χωρίς καθόλου χιλιόμετρα, όταν το πήρα εγώ έξω στον ήλιο, δηλαδή παίζει να την άκουσαν με ένα καλοκαίρι? Το μεγαλύτερο θέμα το είχαν με βροχή και υψηλές θερμοκρασίες. Αν τα άφηνα λίγο ακόμα θα έφταναν τα θρυλικά hankook i pikes άλλο επικίνδυνο λάστιχο....
-
Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι υπαρχει μια 4αδα Falken Ziex ZE310EC 103H XL...
Αν το tiguan το κυκλοφορείς συνέχεια με 4-5 άτομα μέσα και τις αποσκευές τους το ανεβάζεις πεζοδρόμια το πας σε κακοτράχαλους δρόμους βάλτα .
Είναι για κλούβες /φορτηγάκια για φόρτωμα δηλ μη τα βάλεις σε άλλη περίπτωση δεν θα είναι άνετα , θα κοπανάει το αυτοκίνητο . -
@scarface53 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Αυτά έχω καταλήξει εγώ σαν μπάτζετ 270-300€, αν υπάρχει κάτι άλλο καλύτερο εκεί κοντά ευχαρίστωςΒάλε αυτά εάν θες επώνυμα κορεατικά μέχρι και η VAG τα χρησιμοποιεί σε οχήματα σαν πρώτης τοποθέτησης.
Εγώ τα είχα σε κορεάτικο αυτοκίνητο από το εργοστάσιο 3,5 χρόνια 80000 χλμ δεν με απογοήτευσαν πουθενά...για νορμάλ οδήγηση συζητάμε...
Kormoran μια φορά έβαλα σε αυτοκίνητο που κάνει 2000χλμ το χρόνο και δεν έχω αγοράσει κάτι χειρότερο... επικίνδυνο στο βρεγμένο... μακριά...
Τα Kenda νομίζω κάτι ταϊβανέζικα σκούτερ τα φόραγαν από το εργοστάσιο και πρέπει να ήταν νάυλον...με το που έδειχνε βροχοπτώσεις ο Αρνιακος στην τηλεόραση άρχιζαν να γλιστράνε...️️️ -
@monman2 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι υπαρχει μια 4αδα Falken Ziex ZE310EC 103H XL...
Αν το tiguan το κυκλοφορείς συνέχεια με 4-5 άτομα μέσα και τις αποσκευές τους το ανεβάζεις πεζοδρόμια το πας σε κακοτράχαλους δρόμους βάλτα .
Είναι για κλούβες /φορτηγάκια για φόρτωμα δηλ μη τα βάλεις σε άλλη περίπτωση δεν θα είναι άνετα , θα κοπανάει το αυτοκίνητο .Πλέον μόνο σε ταξίδια χρησιμοποιείται και μέσα Αθήνα μόνο όταν βρέχει και δε παίρνω μηχανή. Τόσο χάλια σε κοπανημα? Σα να έβαζα μεγαλύτερη ζάντα για παράδειγμα?
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]