-
Συνεχίζουμε εδώ γιατί το προηγούμενο θέμα είχε παραμεγαλώσει και έβγαζε προβλήματα στην βάση δεδομένων. [Admin]
-
Συνεχίζουμε εδώ γιατί το προηγούμενο θέμα είχε παραμεγαλώσει και έβγαζε προβλήματα στην βάση δεδομένων. [Admin]
-
Συνεχίζω από https://forum.4troxoi.gr/comment/2105742416#comment-2105742416
Μετά από ειδική διαδρομή (και τις 2 φορές μέσω αττικής οδού και Κατεχάκη) Γενικό Κρατικό Αθηνών -> Μενίδι -> Μετρό Ηλιούπολης με ταχύτητες αυτοφώρου (δεν είμαι περήφανος για αυτό, αλλά έπρεπε να γίνει )και φρενάρισμα πανικού από 150 σε 60 πάνω σε καμπή στην Περιφερειακή Υμηττού (οπού τύπος απλά βγαίνει τέρμα αριστερά από τέρμα δεξιά χωρίς φλας με 60χλμ/ώρα). Τα hankook αποδείχτηκαν υποδειγματικά σε συμπεριφορά και πληροφόρηση.
Οι πιέσεις ήταν στα 36psi (μάλλον εκεί θα μείνουν, αλλά θα το ψάξω λίγο ακόμα).
Νομίζω ότι έκανα πολύ καλή επιλογή
-
Δηλώνω κι εγώ πολύ ευχαριστημένος από τα Hankook Ventus Prime 3 K125. Εξαιρετική πρόσφυση, χωρίς να απαιτούν ζέσταμα. Σε φρενάρισμα πανικού, οι φρενάρες του Saab σε συνδυασμό με την πρόσφυση των Hankook κατάφεραν να σπάσουν την πτυσσόμενη ποτηροθήκη που είχε μέσα μέσα γεμάτο μπουκάλι... Φυσικά δεν είναι σπορ λάστιχο, αλλά ακολουθεί ευχάριστα σε σβέλτο ρυθμό.
-
Δηλώνω κι εγώ πολύ ευχαριστημένος από τα Hankook Ventus Prime 3 K125. Εξαιρετική πρόσφυση, χωρίς να απαιτούν ζέσταμα. Σε φρενάρισμα πανικού, οι φρενάρες του Saab σε συνδυασμό με την πρόσφυση των Hankook κατάφεραν να σπάσουν την πτυσσόμενη ποτηροθήκη που είχε μέσα μέσα γεμάτο μπουκάλι... Φυσικά δεν είναι σπορ λάστιχο, αλλά ακολουθεί ευχάριστα σε σβέλτο ρυθμό.
Αν δεν ήσουν εσύ Δια, τα hankook δεν θα ήταν στις επιλογές μου, ώστε να προταθούν από τον άνθρωπο που τα τοποθέτησε (Φώτης Πετρομελίδης στο σταθμό μετρό της Ηλιούπολης). Πήγα και του είπα από αυτά: Toyo cf2, falken ze310, Hankook ventus prime 3, οδηγώντας έτσι κλπ κλπ, πιο από τα 3 και ποσό θα πάνε. Μου είπε Hankook.
Τον άκουσα, αν και δεν νομίζω ότι αν δεν τον άκουγα και του έλεγα falken (ήταν τα πρώτα στην λίστα), θα είχα τρομερές διαφορές για μένα, αλλά θα αρχίσει να το παίρνει συχνότερα η σύζυγος, οπότε το μη ζέσταμα λόγο ρυθμού θα έπαιζε ρόλο.
-
@realzeus, τα πλαινά του Hankook ventus prime 3 σε ένα βίντεο που έχω δει, όταν ο τύπος τα πίεσε ήταν αρκετά μαλακά και σε ένα άλλο εν ώρα στροφής μαγούλιαζε έντονα και μου κάνει εντύπωση που εσύ σαν λάτρης των σκληρών ελαστικών τα προτίμησες.
-
Αγαπητέ φίλε:
- Δεν βγάζω συμπέρασμα από το τεστ του 'δαχτύλου'.
- Συμφωνώ ότι μαγουλιάζει αν το πιέσεις σε εξτρίμ μορφή, για αυτό και λέω ότι είναι τουριστικό και όχι σπορ λάστιχο.
- Τα προτίμησα στο οικογενειακό μου αυτοκίνητο. Στην σπορ BMW 330i μου είχα κάτι φλίδες...
-
Όταν άλλαξα και εγώ τα ελαστικά (κατέληξα στα Falken Ziex Ze 310) μιλώντας με τον λαστιχέμπορα τι άλλη εναλλακτική επιλογή θα μου πρότεινε μου είπε το Ventus Prime 3.
Στη επόμενη αλλαγή θα τα έχω στα υπόψην.
-
Eχουμε εικονα απο το ελαστικο roadstone eurovis sport 04 ?? Το θελω για vitar 215/55/17 διαβασα καποιες κριτικες ειδα πως ειναι θετικες. Αν και κορεατικη εταιρεια με θυγατρικη nexen το συγκεκριμενο ειναι made in China. Να προβληματιζομαι ή οχι ?
-
Αν σας το επιτρέπει η διάσταση των ελαστικών σας και θέλετε hankook,προτιμήστε τα v12 evo2 όπου θα έχετε ένα σαφώς πιο σπορ λάστιχο,όχι όμως τόσο σκληροπυρηνικο όπως τα falken. Τα φοράω σε 215/50/17.
-
Όταν άλλαξα και εγώ τα ελαστικά (κατέληξα στα Falken Ziex Ze 310) μιλώντας με τον λαστιχέμπορα τι άλλη εναλλακτική επιλογή θα μου πρότεινε μου είπε το Ventus Prime 3.
Στη επόμενη αλλαγή θα τα έχω στα υπόψην.
Τι εντυπώσεις έχεις από τα Falken που έβαλες;
-
Οι πρώτες εντυπώσεις είναι θετικές,η πληροφόρηση στο τιμόνι είναι πολύ καλή,το φρενάρισμα στο στεγνό είναι άψογο, η κατευθυντικότητα επίσης πολύ καλή, στις καμπές και στις στροφές τραίνο το αυτοκίνητο και γενικά σου μεταδίδει μια αίσθηση ασφάλειας και σιγουριάς, στο βρεγμένο δεν έχω κάποια ολοκληρωμένη άποψη γιατί με πέτυχε μόνο ελαφρύ ψιλόβροχο.
Στα αρνητικά θα έλεγα ότι χάθηκε ένα μέρος της άνεσης καθότι είναι σκληρά και νομίζω ότι αυξήθηκε λιγάκι η κατανάλωση αλλά εντάξει δεν μπορείς να τα έχεις όλα.
-
Οι πρώτες εντυπώσεις είναι θετικές,η πληροφόρηση στο τιμόνι είναι πολύ καλή,το φρενάρισμα στο στεγνό είναι άψογο, η κατευθυντικότητα επίσης πολύ καλή, στις καμπές και στις στροφές τραίνο το αυτοκίνητο και γενικά σου μεταδίδει μια αίσθηση ασφάλειας και σιγουριάς, στο βρεγμένο δεν έχω κάποια ολοκληρωμένη άποψη γιατί με πέτυχε μόνο ελαφρύ ψιλόβροχο.
Στα αρνητικά θα έλεγα ότι χάθηκε ένα μέρος της άνεσης καθότι είναι σκληρά και νομίζω ότι αυξήθηκε λιγάκι η κατανάλωση αλλά εντάξει δεν μπορείς να τα έχεις όλα.
Δεν το περίμενα για την άνεση. Μάλλον θα το προτιμήσω όμως από το Hankook VP3, πρεπει να είναι λιγο καλύτερο στο βρεγμένο.
-
Νέο ελαστικό από την Falken το Sincera SN110 αντικαθιστά το SN832
https://www.falkentyre.com/en/tyres/car-tyres/product-detail/169291
-
http://www.yokohamatire.jp/yrc/japan/tire/brand/dna/dna_db_super_e.html
Μειωνει τον θορυβο μεταξυ 180 και 300hz και οταν περνα το ελαστικο πανω απο λακουβες πετρες κτλ.
Δεν ειναι γενικοτερα πολυ πιο ησυχο απο το προηγουμενο μοντελο της εταιριας...στα 60χλμ/ωρα ειναι στα 65db
Αλλα σε αυτο το ευρος συχνοτητων του ηχου, δηλαδη σε καλουβες ειναι αισθητα πιο αθορυβο
-
Πες μας οτι ξερεις και Ιαπωνικα να μας αποτελειωσεις..
Μιας και δεν καταλαβα τπτ (ουτε στο λινκ προφανως.. χεχε αλλα και ουτε τι θελεις να πεις..), εξηγησε το λιγο καλυτερα αν θελεις..
-
Ερώτηση: Η αλλαγή από 205/60/16 σε 225/50/17 ή 235/45/17 θεωρείται υπερβολική; Σε Avensis T27 1.8
Θα έχω θέματα με ΚΤΕΟ κλπ.;
Πως θα επηρεαστεί ή συμπεριφορά του αυτοκινήτου;
Η αλλαγή επίσης σε 225/45/17 πως κρίνεται;
Το βάρος του τροχού (ζαντα+λαστιχο) είναι κοντά στο εργοστασιακό (διαφορά περίπου μισό κιλό)
-
-
Καλημέρα.
Ναι, το έχω δει το συγκεκριμένο, απλά ρωτάω αν κάποιος έχει κάνει τέτοια αλλαγή και ποια η εμπειρία του.Θεωρητικά η καλύτερη αλλαγή είναι το 225/50/17 ή 215/50/17. (μικρότερο ποσοστό διαφοράς)
Στο Avensis με 17' η Toyota προτείνει 215/55/17. (+2,5%)
Αλλά σαν τιμή το 225/45/17 (-2,7%) ή το 235/45/17 (-1,3%) είναι φθηνότερα και έχεις και καλύτερες επιλογές σε ελαστικά.
-
Καλημέρα.
Ναι, το έχω δει το συγκεκριμένο, απλά ρωτάω αν κάποιος έχει κάνει τέτοια αλλαγή και ποια η εμπειρία του.Θεωρητικά η καλύτερη αλλαγή είναι το 225/50/17 ή 215/50/17. (μικρότερο ποσοστό διαφοράς)
Στο Avensis με 17' η Toyota προτείνει 215/55/17. (+2,5%)
Αλλά σαν τιμή το 225/45/17 (-2,7%) ή το 235/45/17 (-1,3%) είναι φθηνότερα και έχεις και καλύτερες επιλογές σε ελαστικά.
Οι ζάντες σου σαν φάρδος σηκώνουν το 225 (πόσο μάλλον το 235) ???
edit. Τώρα είδα ότι θα αλλάξεις και ζάντες. Πρέπει να δεις αν ο συνδυασμός μεγαλύτερη ζάντα - φαρδύτερο λάστιχο χωράει στους θόλους των τροχών (με τέρμα στριμμένο τιμόνι, τερματισμένες αναρτήσεις κλπ).
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]