-
Σωστά.
-
@christos_uoa said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Καλησπέρα σας. Σας παραθέτω τα στοιχεία για την κατάσταση την οποία αντιμετωπίζω και παρακαλώ για την γνώμη σας. Προχθές έπαθα λάστιχο και δυστυχώς από ότι μου είπε ο τεχνικός δεν φτιάχνει οπότε πρέπει να δω τι επιλογές έχω. Υπάρχουν πολλές επιλογές στο μυαλό μου και από ότι μου είπαν ειδικοί και «ειδικοί» οπότε θέλω την γνώμη σας τι θα κάνατε εσείς. Με ενδιαφέρει πρώτα η ΑΣΦΑΛΕΙΑ και μετά η πιο συμφέρουσα επιλογή (όχι κατ’ανάγκη οικονομική) αλλά μακροχρόνια να είναι συμφέρουσα. Να πω πως έχω λάστιχα φορεμένα 3.5 ετών με 40000 χιλιόμετρα και όχι φαγωμένα Michelen primacy 4. Ειδικός λαστιχάς (ο οποίος θα μπορούσε να μου πει κατευθείαν άλλαγμα και 400 €) που τα είδε μου είπε ότι έχουν ακόμα ένα χρόνο ζωή. Η Ρεζέρβα είναι η μανίσια michelen energy αχρησιμοποίητη παραγωγής τέλος 2013
- Αγοράζω τώρα 4 λάστιχα καινούργια, τα φοράω, και το χειρότερο από τα τρία παλιά το κάνω ρεζέρβα και τα άλλα δύο αν μπορώ να τα σπρώξω πουθενά.
- Φοράω τη ρεζέρβα, αγοράζω ένα μεταχειρισμένο 4-5 ετών ότι να είναι μάρκα μοντέλο και το κάνω ρεζέρβα μέχρι τα Χριστούγεννα που αγοράζω τετράδα.
- Αγοράζω ένα μεταχειρισμένο 4-5 ετών ότι να είναι μάρκα/μοντέλο (ή ψάχνω οπωσδήποτε michelen primacy 4) το φοράω και κρατώ τη ρεζέρβα που έχω, μέχρι τα Χριστούγεννα που αγοράζω τετράδα
- Αγοράζω τώρα 2 καινούργια primacy 4 τα φοράω μπροστά στην κίνηση, τα 2 καλύτερα από αυτά που έχω τα βάζω πίσω και το άλλο το κάνω ρεζέρβα. Και πάει λέγοντας ως προς τις αλλαγές δηλαδή κάθε δύο χρόνια περίπου να αλλάζω δυάδα ή να προσπαθήσω να τα εξισορροπήσω στις αλλαγές στο μέλλον.
- Οποιαδήποτε άλλη …
Ξαναλέω αν αποκλείετε κάποια από τις παραπάνω λόγω μηδενικής ασφάλειας μου το λέτε από εκεί και πέρα πάμε σε VFM λύση.
Αν οικονομικά είσαι άνετος το 1,ειδάλλως το 4.
-
@ggab said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Καλησπέρα σας. Σας παραθέτω τα στοιχεία για την κατάσταση την οποία αντιμετωπίζω και παρακαλώ για την γνώμη σας. Προχθές έπαθα λάστιχο και δυστυχώς από ότι μου είπε ο τεχνικός δεν φτιάχνει οπότε πρέπει να δω τι επιλογές έχω. Υπάρχουν πολλές επιλογές στο μυαλό μου και από ότι μου είπαν ειδικοί και «ειδικοί» οπότε θέλω την γνώμη σας τι θα κάνατε εσείς. Με ενδιαφέρει πρώτα η ΑΣΦΑΛΕΙΑ και μετά η πιο συμφέρουσα επιλογή (όχι κατ’ανάγκη οικονομική) αλλά μακροχρόνια να είναι συμφέρουσα. Να πω πως έχω λάστιχα φορεμένα 3.5 ετών με 40000 χιλιόμετρα και όχι φαγωμένα Michelen primacy 4. Ειδικός λαστιχάς (ο οποίος θα μπορούσε να μου πει κατευθείαν άλλαγμα και 400 €) που τα είδε μου είπε ότι έχουν ακόμα ένα χρόνο ζωή. Η Ρεζέρβα είναι η μανίσια michelen energy αχρησιμοποίητη παραγωγής τέλος 2013
- Αγοράζω τώρα 4 λάστιχα καινούργια, τα φοράω, και το χειρότερο από τα τρία παλιά το κάνω ρεζέρβα και τα άλλα δύο αν μπορώ να τα σπρώξω πουθενά.
- Φοράω τη ρεζέρβα, αγοράζω ένα μεταχειρισμένο 4-5 ετών ότι να είναι μάρκα μοντέλο και το κάνω ρεζέρβα μέχρι τα Χριστούγεννα που αγοράζω τετράδα.
- Αγοράζω ένα μεταχειρισμένο 4-5 ετών ότι να είναι μάρκα/μοντέλο (ή ψάχνω οπωσδήποτε michelen primacy 4) το φοράω και κρατώ τη ρεζέρβα που έχω, μέχρι τα Χριστούγεννα που αγοράζω τετράδα
- Αγοράζω τώρα 2 καινούργια primacy 4 τα φοράω μπροστά στην κίνηση, τα 2 καλύτερα από αυτά που έχω τα βάζω πίσω και το άλλο το κάνω ρεζέρβα. Και πάει λέγοντας ως προς τις αλλαγές δηλαδή κάθε δύο χρόνια περίπου να αλλάζω δυάδα ή να προσπαθήσω να τα εξισορροπήσω στις αλλαγές στο μέλλον.
- Οποιαδήποτε άλλη …
Ξαναλέω αν αποκλείετε κάποια από τις παραπάνω λόγω μηδενικής ασφάλειας μου το λέτε από εκεί και πέρα πάμε σε VFM λύση.
Αυτά τα δύο σκέφτομαι τελικά ως σενάριο. Θα πάω καταρχήν με την πρώτη επιλογή ζητώντας τιμή για 4 νέα primacy 4, το χειρότερο παλιό να το κάνω ρεζέρβα και τα άλλα δύο αν μπορεί να τα κρατήσει να τα σμπρώξει ως μεταχειρισμένα να γλυτώσω κανένα 30αρι από την τελική τιμή. Αλλιώς βάζω τώρα 2 νέα primacy και μετά τα χριστουγενα τα άλλα 2 και θα τα συνεχίσω μετά μαζί τις αλλαγές.
Ξέρετε τι τιμές παίζουν στις περιοχές σας για 4 primacy 4, 205x55x16 (αγορά και εγκατάσταση)? Θέλω να συγκρίνω με την δική μου και τις προσφορές που θα πάρω -
@ggab said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
- Οποιαδήποτε άλλη …
Αυτά τα δύο σκέφτομαι τελικά ως σενάριο. Θα πάω καταρχήν με την πρώτη επιλογή ζητώντας τιμή για 4 νέα primacy 4, το χειρότερο παλιό να το κάνω ρεζέρβα και τα άλλα δύο αν μπορεί να τα κρατήσει να τα σμπρώξει ως μεταχειρισμένα να γλυτώσω κανένα 30αρι από την τελική τιμή. Αλλιώς βάζω τώρα 2 νέα primacy και μετά τα χριστουγενα τα άλλα 2 και θα τα συνεχίσω μετά μαζί τις αλλαγές.
Ξέρετε τι τιμές παίζουν στις περιοχές σας για 4 primacy 4, 205x55x16 (αγορά και εγκατάσταση)? Θέλω να συγκρίνω με την δική μου και τις προσφορές που θα πάρωΜην περιμένεις να βγάλεις λεφτά απο τα μεταχειρισμένα σου λάστιχα.Άλλωστε με 40.000χλμ είναι για μένα τελειωμένα και δύσκολα θα βγάλουν τον προσεχή χειμώνα!
-
Ο συνδυασμός χιλιομέτρων παλαιότητας και φορτίου προσδιορίζει την αλλαγή ελαστικών. Έχω διανύσει με 4αδα pirelli nero xl 80000 Χιλ σε 3 χρόνια και στο στεγνό είναι ακόμη πολύ καλά. Φυσικά πάνε για αλλαγη και το ψάχνω.
-
Επαγγελματίας που τα είδε και από τον οποίο ίσως πάρω τα καινούργια μου είπε ότι έχουν ακόμα ένα χρόνο ζωής. Τα λάστιχα είναι παραγωγής φθινοπώρου 2018 και τα φόρεσα Χριστούγεννα 2018. Τα μέτρησε και με κάποιο όργανο μάλλον το πάχος στο τακούνι. Δεν ξέρω ακριβώς.
Σε κάθε περίπτωση επειδή βάζω τα παιδιά μου θα γίνει αλλαγή 4αδας. Έχω προσφορά 400€ τα primacy 4 με τοποθέτηση. Αξίζει? -
Επαγγελματίας που τα είδε και από τον οποίο ίσως πάρω τα καινούργια μου είπε ότι έχουν ακόμα ένα χρόνο ζωής. Τα λάστιχα είναι παραγωγής φθινοπώρου 2018 και τα φόρεσα Χριστούγεννα 2018. Τα μέτρησε και με κάποιο όργανο μάλλον το πάχος στο τακούνι. Δεν ξέρω ακριβώς.
Σε κάθε περίπτωση επειδή βάζω τα παιδιά μου θα γίνει αλλαγή 4αδας. Έχω προσφορά 400€ τα primacy 4 με τοποθέτηση. Αξίζει?Δες και τα hankook ventus prime 4 που είναι ότι καλύτερο υπάρχει σε ελαστικό touring
-
Μιλάμε για 205/55/16? Αν ναι είναι εξαιρετικά υψηλή τιμή τα 400€...
-
@thodoris91 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Μιλάμε για 205/55/16? Αν ναι είναι εξαιρετικά υψηλή τιμή τα 400€...
Ναι για αυτή την διάσταση και η τιμή περιλαμβάνει εγκατάσταση, ζυγοστάθμιση. Έχω πάρει ως τώρα 2 προσφορές και περιμένω ακόμα δύο. Η μία 420 και η άλλη 400. Mένω επαρχία, σε νησί και δυστυχώς έχουμε ανεβασμένα κοστολόγια ίσως λόγω μικρού ανταγωνισμού και μεταφορικών.
-
Είναι πράγματι ακριβούτσικα αλλά άμα μένεις σε νησί, εκεί θα παίζει η τιμή σε όλους τους.
-
Στη w202 άφησα 225 45 17 λάστιχα μπροστά και έβαλα πίσω 245 45 17 πίσω. Από εμφάνιση φοβερή αλλαγή,από στήσιμο θέλει αρκετό ψάξιμο με τις πιέσεις των ελαστικών αλλά θα το βρω.
Δεν μπορώ να βγάλω άκρη με το κοντέρ. Θεωρητικά έπρεπε να πάω με 100 χαω και να έχω πραγματικά 104 περίπου.Αντιθετα πάω με 100 και έχω πραγματικά 95-96 μετρώντας με το κινητό και επιλέγοντας έναν προορισμό π.χ. Τρίκαλα.Φταιει το κινητό? Το αμάξι έχει αυτόματο σασμάν,abs μπροστινούς τροχούς και abs στο διαφορικό. Λένε ότι τα χιλιόμετρα μετρούνται από τον αισθητήρα στο διαφορικό. -
Αυξηθηκε το βήμα αρκετά στη κίνηση. Αυτό θα έχει επακόλουθα. Αύξηση καταναλωσης μεν αλλαγή αίσθησης δε. Για πες τη δική σου αίσθηση.
-
Ρε μην κάνετε ό,τι σας κατέβει στο κεφάλι. Οι κατασκευαστές έχουν ρίξει πολλά λεφτά και οι επιστήμονες έχουν στύψει το μυαλό τους για να αποφασίσουν τι λάστιχα πρέπει να φοράει το κάθε αυτοκίνητο και αναλόγως στήνουν και τις αναρτήσεις.
-
@otokomae said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Αυξηθηκε το βήμα αρκετά στη κίνηση. Αυτό θα έχει επακόλουθα. Αύξηση καταναλωσης μεν αλλαγή αίσθησης δε. Για πες τη δική σου αίσθηση.
Σήμερα έκανα ταξίδι αλλά είχα το τρέιλερ πολύ φορτωμένο.Αρχικα όταν τα έβαλα είχα μπροστά 2,4 μπαρ και πίσω 2,5......ίσως τραγική αίσθηση στις αλλαγές κατεύθυνσης.Σημερα άφησα 2,4 μπαρ μπροστά 2,8 πίσω πολύ καλύτερα ,δεν ξέρω αν είναι ιδανικά γιατί δεν το κυνήγησα.
Αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι μέχρι τι πίεση μπορώ να τα βάλω γιατί έχω ακούσει ορισμένα ακραία πράγματα.
Η κατανάλωση θα αυξηθεί αλλά όχι κάτι τραγικό,τα λάστιχα μου πάντα τα οδηγώ με αρκετά μεγάλες πιέσεις. Τα κοντι π.χ. σε 225 ήταν σταθερά ελαφρώς πιο φαγωμενα στο κέντρο του πέλματος.Πιο πολύ αεροδυναμικά θα μου αυξήσουν κατανάλωση.
Το gps το επιβεβαιώσα και με άλλο κινητό. -
@w202-amg said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Δεν μπορώ να βγάλω άκρη με το κοντέρ. Θεωρητικά έπρεπε να πάω με 100 χαω και να έχω πραγματικά 104 περίπου.Αντιθετα πάω με 100 και έχω πραγματικά 95-96 μετρώντας με το κινητό και επιλέγοντας έναν προορισμό π.χ. Τρίκαλα.Φταιει το κινητό? Το αμάξι έχει αυτόματο σασμάν,abs μπροστινούς τροχούς και abs στο διαφορικό. Λένε ότι τα χιλιόμετρα μετρούνται από τον αισθητήρα στο διαφορικό.
Σωστό είναι το τωρινό και όχι το πριν. Σε κανένα αυτοκίνητο η ένδειξη του κοντέρ δεν είναι μικρότερη από τα πραγματικά χιλιόμετρα, όπως λες ότι ήταν πριν (100 κοντέρ και 104 πραγματικά).
-
@harisma23 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Δεν μπορώ να βγάλω άκρη με το κοντέρ. Θεωρητικά έπρεπε να πάω με 100 χαω και να έχω πραγματικά 104 περίπου.Αντιθετα πάω με 100 και έχω πραγματικά 95-96 μετρώντας με το κινητό και επιλέγοντας έναν προορισμό π.χ. Τρίκαλα.Φταιει το κινητό? Το αμάξι έχει αυτόματο σασμάν,abs μπροστινούς τροχούς και abs στο διαφορικό. Λένε ότι τα χιλιόμετρα μετρούνται από τον αισθητήρα στο διαφορικό.
Σωστό είναι το τωρινό και όχι το πριν. Σε κανένα αυτοκίνητο η ένδειξη του κοντέρ δεν είναι μικρότερη από τα πραγματικά χιλιόμετρα, όπως λες ότι ήταν πριν (100 κοντέρ και 104 πραγματικά).
Πριν δεν είχα αποκλιση από ότι θυμάμαι.Βαση των υπολογισμών στο νετ έπρεπε να έχω πραγματικά χιλιόμετρα περισσότερα και όχι λιγότερα.
-
Όπως λέει και ο harisma23, ο νόμος απαγορεύει το κοντέρ να γράφει λιγότερα χλμ από τα πραγματικά, για αυτό όλοι οι κατασκευαστές τα ρυθμίζουν να δείχνουν 5-10 χ.α.ω. παραπάνω. Ο ένας λόγος είναι ότι σε περίπτωση σφάλματος μέτρησης πάλι θα είναι σύννομοι και ο άλλος για να προστατεύουν τους πελάτες τους απέναντι στην Τροχαία.
-
@realzeus said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Ρε μην κάνετε ό,τι σας κατέβει στο κεφάλι. Οι κατασκευαστές έχουν ρίξει πολλά λεφτά και οι επιστήμονες έχουν στύψει το μυαλό τους για να αποφασίσουν τι λάστιχα πρέπει να φοράει το κάθε αυτοκίνητο και αναλόγως στήνουν και τις αναρτήσεις.
Δεν νομίζω να το πολυμελετουν οι επιστήμονες σε κάποιες εταιρείες,όταν βλέπεις 1000αρια ατμόσφαιρα με 70 ατίθασα να φοράνε 205/45/17!!!!!!
Μάλλον κάποιοι πτυχιούχοι marketing αποφασίζουν πίνοντας την μπυρίτσα τους.
Τα ίδια αυτοκίνητα με σιδερένια ζάντα και 175/65/14",όντως είναι προϊόν μελέτης,αλλά δεν πουλάνε. -
Πριν δεν είχα αποκλιση από ότι θυμάμαι.Βαση των υπολογισμών στο νετ έπρεπε να έχω πραγματικά χιλιόμετρα περισσότερα και όχι λιγότερα.
Ε τότε, είτε δεν θυμάσαι καλά είτε κάποιος προηγούμενος ιδιοκτήτης είχε αλλάξει διάσταση ελαστικών με άλλη, χωρίς να ενημερώσει.
-
@harisma23 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Ε τότε, είτε δεν θυμάσαι καλά είτε κάποιος προηγούμενος ιδιοκτήτης είχε αλλάξει διάσταση ελαστικών με άλλη, χωρίς να ενημερώσει.
Με μαμά διαστάσεις η αποκλιση ήταν 1-2χαω προς τα κάτω.Δηλαδη 100χαω, 99-98 χαω πραγματικά.Το αυτοκίνητο εγώ το έχω.Εχω και δεύτερο ίδιο θα τσεκαρω και εκεί.
Η αλλαγή σε αυτή τη διάσταση πίσω έγινε διότι στο δρόμο που κινούμαι πλέον έχει συνεχώς διαφόρων μεγεθών κοφτερές πέτρες. Από εκεί και πέρα το στήσιμο με το ανάλογο συνδυασμό πιέσεων θα είναι σχεδόν εφάμιλλο με πριν,ίσως και καλύτερο έτσι όπως οδηγάω. Ελάχιστα πιο αργό θα είναι στις αλλαγές κατεύθυνσης το πίσω μέρος αλλά θα το συνηθίσω.
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]