-
Η κορολα είναι χαμηλή. Αν έρθει η κορολα κρος θα κάνουμε σύγκριση.
Η Τογιότα επίσης έχει καλη συναρμογή γενικά παρα τα σκληρά πλαστικά.
Το πετρέλαιο γιαρις που είχαμε έριχνε στα αυτια στο best seller Qashqai που είχαμε στο ίδιο διάστημα. -
Πάντως το να συγκρίνουμε ως υβριδικά τα απλά , τα σύνθετα και αυτά με τριπλή παραλλαγή , με τα απλά αμάξια θα πρέπει να γίνεται με ίδιους όρους.
Δηλαδή και γρήγορο οδήγημα και ανηφοροκατηφόρες και όπου γουστάρει ο καθένας να πηγαίνει .
Αλλιώς είπαμε το ΚΤΕΛ είναι φτηνότερο .
Ιδιες συνθήκες συγκρίνουμε (εγώ τουλάχιστον), δηλαδή με βάση τις ίδιες διαδρομές. Επίσης μια καλή ένδειξη είναι τα τεστ των περιοδικών που τα οδηγούν όλα με τον ίδιο τρόπο στις ίδιες διαδρομές και τα 'σκίζουν'. Μπορεί οι καταναλώσεις να είναι λίγο αυξημένες, αλλά είναι συγκρίσιμες. Οπότε στα τέστ βλέπουμε τα υβριδικά Τογιοτα κοντά στο 5.5, αλλά τον ανταγωνισμό στο 8+.
-
Μέσα στην πόλη swift 4.8 χαλαρά με κάποιες λεωφόρους. 5.5 μόνο στενα και φανάρια.
Πάντα ένα άτομο μέσα και αρκούδι.
Μιλαμε για οικονομική οδηγηση.
Χωρις αρκούδι πάει και 4.5 αλλά δεν μπορώ.... Θέλω απομόνωση
Σημερα ίδια διαδρομή σε πόλη χωρίς αρκούδι, ετσι για να δοκιμάσω. Χαλαρή οδηγηση και με κάποιες ευθείες σε λεωφόρους..... 4.2 λιτρα /100χλμ
Έσκασα βέβαια. Αν δεν έχει κινηση και έπιανα κάποιες σταθερές ταχύτητες και δεν σταματούσαν κάθε λίγο και λίγακι το έβλεπα και κάτω από 4 λιτρα.
#Mono_suzuki
-
Σημερα ίδια διαδρομή σε πόλη χωρίς αρκούδι, ετσι για να δοκιμάσω. Χαλαρή οδηγηση και με κάποιες ευθείες σε λεωφόρους..... 4.2 λιτρα /100χλμ
Έσκασα βέβαια. Αν δεν έχει κινηση και έπιανα κάποιες σταθερές ταχύτητες και δεν σταματούσαν κάθε λίγο και λίγακι το έβλεπα και κάτω από 4 λιτρα.
Και κουτάλα και ζέστη για να είσαι 1+ λίτρο πάνω από τα Υβριδικά Τογιότα...χμμμ....!!
-
1+ λίτρο δεν είναι. Είχα πάρει το yaris hybrid στις ίδιες διαδρομές και ήταν κάπου στα 0.5, 0.7 λιτρα, το πολύ, καλύτερο στις ίδιες διαδρομές από το σπιτι μου προς δουλειά.
Βεβαια εξοικονομεί 4000ευρω στην τσεπη με φουλ εξοπλισμο... Δεν είναι και μικρό ποσο για την κατηγορία. Οίκονομοτεχνικα δεν θα τα βγάλεις σχεδόν ποτέ με το yaris hybrid, απλα κερδίζεις το αυτοματο κιβωτιο που όντως στην πόλη είναι το τερέν του.
Γενικα δεν ξέρω αν έχεις οδηγησει χειροκινητο swift
Κλατς κλουτς η κουταλα του...αλλάζει με ένα δάχτυλο και κουμπώνει σαν γάντι. Νιώθεις ευχαρίστηση στις αλλαγές ότι γινεται ωραία. Σαν να σκας το με τα χέρια σου τα παφ πουφ... Σου δίνει ευχαρίστηση.
Γενικα καμία σχέση με άλλα κιβωτια του c seg. Όταν έρχομαι από αλλά c seg αυτοκινητα νομίζω έχει σπάσει ο συμπλεκτης του Swift
Εχει πάρα πολύ κοντό σε διαδρομη συμπλεκτη. Για να καταλάβεις σχεδόν τη μισή διαδρομή από τα c seg. Επίσης πατιέται τερμα με τη μισή δύναμη. Λίγο πιο σκληρό από το γκαζι είναι για να καταλάβεις. Δεν κουράζει καθόλου μέσα την πολη.
Για το αρκούδι έχεις δίκιο. Απλά δοκίμασα. Χωρίς αρκούδι ποτέ.
-
Δεν έχω οδηγήσει χειροκίνητο Swift όχι, αλλά δεν με ενδιαφέρει. Όσο καλό και να είναι, αυτόματο δεν είναι, οπότε για εμένα είναι σαν να μην υπάρχει...χειροκίνητο κιβώτιο το έχω ξαναγράψει, δεν έχει νόημα για εμένα, δεν τα κοιτάω καν πια.
Το έχω ξαναγράψει επίσης, εαν το Swift είχε σωστή τιμολόγηση θα το είχα πάρει για 2ο, είναι εξαιρετικό το mHEV CVT για μέσα στην πόλη. Αλλα όχι να δώσω τα ίδια λεφτά με το Γιάρις....στα €15.000 το είχα παραγγείλει ήδη.
-
ένα πρώτο μικρό-review απο ελλάδα https://www.youtube.com/watch?v=V3p3dEQb3fI δεν το λές και άνετο πίσω.
-
Καλησπερα στην πάρεα, έχω διαβάσει όλο το άρθρο και μερικά ακόμα καθώς ψάχνω για καινούργιο αυτοκίνητο. Η αλήθεια είναι ότι το yaris cross έχει τα περισσότερα απο αυτά που θέλω. Προφανώς οποίοδηποτε καινούργιο απο το τωρινό golf 2006 θα είναι τέραστια αλλαγή. Η διαδρομή που θα κάνω καθημερινά είναι απο Νέα Σμύρνη - Μαρούσι γύρω στα 25km δηλαδή. Αυτό γίνεται με ταχύτητες μαξ 80km/h που πολλές φορές λόγω κίνησης πάει σε 10. Οπότε διαβάζοντας τα σχετικά άρθρα, καταλάβαινω ότι το full hybrid είναι η καλύτερη και οικονομικότερη λύση για εμένα. Επιπλέον το αυτόματο κιβώτιο είναι μεγάλο συν. Δεν με ενδιαφέρουν τόσο οι επιδόσεις και φαντάζομαι σε ταξίδια δυο φορές το χρόνο προς θεσσ δεν θα εχω θέμα. Το μόνο που με προβληματίζει είναι ο χώρος καθώς θα το ήθελα ελάχιστα μεγαλύτερο. Μια ερώτηση που δεν βρήκα πουθενά. Η απλή έκδοση διαθέτει καντράν με τα κυάλια και μια μικρή οθόνη στην μέση, ενώ απο την active plus και μετά είναι όλο οθόνη όπως πχ του puma?
-
ναι οπως το λες φαινεται να ειναι με τις οθόνες, υπολογιζε νεα σμυρνη-μαρουσι 5lt, μαρούσι-νεα σμύρνη 3lt
-
η απλη εκδοση εχει τα κυαλια σαν του απλου yaris, αλλα οι active+ και πανω δεν εχουν full οπως του Puma πχ....εχουν μια 7αρα οριζοντια και δεξια-αριστερα της 2 αναλογικα, οπως το corolla. Προσωπικη αποψη μου αρεσει πιο πολυ η binocular του απλου.
-
Πάντως παιδιά να πω και γω την αλήθεια όταν πήγα να δω το yaris όντως πολύ τσιγγος δεν ξέρω αν παίζει ηή όχι κάποιο ρόλο αλλά εμένα δεν μου άρεσε καμμια σχέση με corolla και chr. Όσο για το cross πολύ ωραίο πίσω και πλάγια αλλά μπροστά δεν μου αρέσει βέβαια να το δούμε και από κοντά.
Υ. Γ Προς φίλο Lap τις τελευταίες μέρες φίλε πρέπει να έχω δει εδώ στην Άρτα καμμια δεκαριά baleno και όλο σε αναφέρω . Όμορφα εκτός από ένα που το είχε γεμίσει νίκελ παντου
-
Χαχα, Μα το έγινε; πήγε το κλαμπ των Maruti για ομαδικό ταξιδακι εκεί σε εσάς;
Ειχα και κάτι πονοκεφάλους και έλεγα ποιος με μελετά .... Βρήκαμε τον υπαίτιο...
Χρόνια Πόλλα Αλεξ, με υγεία.
Και στους άλλους Αλέξηδες. Υγεία και ευτυχία εύχομαι.
-
Χρόνια Πόλλα Αλεξ, με υγεία.
Και στους άλλους Αλέξηδες. Υγεία και ευτυχία εύχομαι.
+1 και από μένα χρονια σας πολλά
-
Ευχαριστωωωω
-
Αυτή η ακυρότητα με τις πόρτες πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή. Υπάρχουν ειδικά τμήματα μέσα στις αυτοκινητοβιομηχανίες που ασχολούνται με το πως ακούγεται κάτι (από τους μοχλούς, μέχρι τις πόρτες). Βάζουν συγκεκριμένα υλικά μόνο και μόνον για να κάνουν 'βαρύ' ήχο. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική ποιότητα, σφράγιση και ακαμψία του συγκεκριμένου σημείου. Επίσης βάζουν πιο σκληρούς μεντεσέδες ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη αντίσταση και να νομίζει ο πελάτης ότι η πόρτα είναι βαριά, άρα ποιοτική. Αν ανοίξετε την πόρτα ενός supercar θα δείτε πόσο ελαφριά είναι, γιατί το να είναι κάτι ελαφρύ είναι καλό, όχι κακό!!! Απλά επειδή απευθύνονται σε άλλο κοινό, δεν την κάνουν να φαίνεται τεχνητά βαριά την πόρτα!
-
Τεστ στο Βέλγιο και εντυπώσεις από διάφορα δικά μας σάιτ.
newsauto : Από τα πρώτα κιόλας χλμ. στους δρόμους πέριξ των Βρυξελλών, αντιλαμβάνομαι ότι το νέο Yaris Cross, σπάνια θα σε παροτρύνει να πατήσεις βαθιά το γκάζι εάν δεν πρόκειται για μια γρήγορη προσπέραση. Είναι σαφές πως εστιάζει στον πολιτισμένο καθημερινό χαρακτήρα και το αφράτο ρολάρισμα στο δρόμο.
Το εμπρός σύστημα είναι άμεσο με το τιμόνι γρήγορο, χωρίς όμως να μεταφέρει ακριβώς την πληροφορία που θέλεις στο δρόμο. Με εξαίρεση το πεντάλ φρένου με την σχετικά τεχνητή αίσθηση που ενίοτε σκληραίνει, η συνολική ευκολία οδήγησης είναι απολαυστική και η όλη εμπειρία αποπνέει κάτι σπορ. Μόλις το πιέσεις όμως, αντιλαμβάνεσαι πως λόγω του CVT χάνεται η γραμμικότητα μεταξύ του πόσο πατάς το γκάζι και του πόσο επιταχύνει το αυτοκίνητο, οπότε επανέρχεσαι στην πραγματικότητα
Για κατανάλωση δεν έγραψε
autotriti : Περνώντας στην καμπίνα, ο οδηγός θα βρει αμέσως την ιδανική θέση οδήγησης και τα καθίσματα είναι ξεκούραστα, ενώ στην πίσω σειρά 2 ενήλικες θα καθίσουν άνετα όσον αφορά τον αέρα για τα γόνατα και το κεφάλι και θα έχουν καλή ορατότητα από μέσα προς τα έξω. Ο τρίτος θα στριμωχθεί λίγο, όμως μην ξεχνάμε πως το πλάτος του Yaris Cross είναι μικρότερο από τα περισσότερα μοντέλα του ανταγωνισμού γιατί η Toyota ήθελε να είναι εύκολο και ευέλικτο μέσα στην πόλη (κύκλος στροφής 11,2 μ.).
Η κατανάλωση αυτού του μοτέρ σύμφωνα με την εταιρεία είναι 4,4 λτ./100 χλμ., το 0-100 ολοκληρώνεται σε 11,2 δλ., η τελική ταχύτητα σταματάει στα 170 χλμ./ώρα και οι εκπομπές ρύπων ξεκινάνε από τα 100 γρ. CO2/χλμ. που σημαίνει ότι και αυτό το Toyota δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας. Στην πράξη, εμείς κατά την οδηγική επαφή με το μοντέλο στο Βέλγιο πετύχαμε χωρίς να οδηγάμε κυνηγάμε την οικονομία 4,6 λτ./100 χλμ., άρα σε κανονική χρήση το νούμερο που ανακοινώνει η Toyota είναι αληθινό. Αν μάλιστα κινείστε αρκετά μέσα στην πόλη, τότε θα πετύχετε και χαμηλότερο νούμερο αφού θα κινείστε για περισσότερη ώρα ηλεκτρικά (ακόμη και κατά 70% συνολικά). Αλλωστε, αυτός είναι και ο προσανατολισμός του μοντέλου για αυτό και δεν έχουμε σοβαρή ένσταση για τις ράθυμες επιδόσεις του.
Στο δρόμο: Στιβαρό, ευχάριστο και ευέλικτο
Τι ζητάς από ένα urban SUV οδηγικά; Να είναι ευέλικτο στην πόλη, ψηλό για να βλέπεις στις διασταυρώσεις, ασφαλές και ευχάριστο οδηγικά. Τι είναι στην πράξη το Yaris Cross; Όλα τα παραπάνω στον υπερθετικό. Κατά την οδηγική μας επαφή με το ιαπωνικό μοντέλο στις Βρυξέλες αρχικά μείναμε ευχαριστημένοι με το πάτημά του και την στιβαρότητα κατασκευής. Το πλαίσιο είναι δεμένο, η πλατφόρμα GA-B εξασφαλίζει ανάλαφρο πάτημα και το τιμόνι αν και ελαφρύ είναι καλό σε αίσθηση πληροφορώντας έτσι τον οδηγό για το τι κάνει και που βρίσκεται το αυτοκίνητο. Ok, συνολικά δεν είναι σούπερ απολαυστικό ή κοφτερό όσο π.χ. ένα Puma, Juke ή 2008, όμως το Yaris Cross σίγουρα δεν θα σε αφήσει παραπονεμένο. Η ανάρτηση από την άλλη χωρίς να είναι πολύ μαλακή τα καταφέρνει με τις ανωμαλίες του δρόμου, αν και κάποιες ένεκα των τροχών των 18 ιντσών με το 50άρι προφίλ περνούσαν στην καμπίνα.Σε πιο σβέλτους ρυθμούς οι κλίσεις του αμαξώματος είναι περιορισμένες, το ψηλότερο κέντρο βάρους σε σχέση με το Yaris δεν επηρεάζει αρνητικά (ίσα ίσα στην υβριδική έκδοση οι μπαταρία συμβάλλει στο να διατηρηθεί αυτό χαμηλά), και το μόνο που θα ζητούσες είναι λιγότερο γρέζι από το κιβώτιο στο απότομο kickdown. Όμως, όπως είπαμε, πρόκειται για ένα urban SUV και σε αυτό το πεδίο δράσης το Yaris Cross τα καταφέρνει περίφημα. Το αυτόματο κιβώτιο είναι αγχολυτικό στην πόλη, η ορατότητα προς τα εμπρός και πίσω καλή, ενώ πολύ εύκολο είναι το αυτοκίνητο και στους ελιγμούς δικαιώνοντας έτσι την Toyota στο να κρατήσει compact τις εξωτερικές διαστάσεις του. Στα συν τέλος και η αίσθηση από το πεντάλ του φρένου δεδομένης της υβριδικής φύσης και τη λειτουργία ανάκτησης ενέργειας.
4Τ Γιάρις Κρος : Από πλευράς διαστάσεων, μπορεί το Yaris Cross να τοποθετείται στον μέσο όρο της κατηγορίας των B–SUV, εντούτοις η… άχρηστη πληροφορία της ημέρας έχει να κάνει με το γεγονός ότι το μήκος του (4.180 χλστ.) είναι αντίστοιχο των 5θυρων εκδοχών των δύο πρώτων γενιών του RAV4!
Καθώς το τελευταίο σταδιακά μεγάλωσε και σήμερα εκπροσωπεί την εταιρεία στην κατηγορία D, άφησε χώρο για τα μικρότερα SUV της, C–HR και Yaris Cross, το οποίο θα κατασκευάζεται, όπως και το Yaris Hatchback, στο εργοστάσιο της Toyota στη Βαλενσιέν της Βόρειας Γαλλίας.
Παρ’ ότι το Yaris Cross διαθέτει το ίδιο μεταξόνιο με το χάτσμπακ, η πρόσβαση στο πίσω κάθισμα είναι λίγο πιο εύκολη, με δεδομένο ότι το ύψος του αυτοκινήτου (1.560 χλστ.) έχει αυξηθεί κατά 90 χιλιοστά.
Με έναν κανονικού αναστήματος οδηγό, ο πίσω θα έχει έναν αέρα περίπου μία παλάμη για τα γόνατα και το κεφάλι του, κάτι που κρίνεται ικανοποιητικό με τα δεδομένα ενός urban SUV. Μεγαλύτερο είναι και το πλάτος κατά 20 χιλιοστά (1.765 χλστ.), εντούτοις το Yaris Cross παραμένει πιο στενό σε σχέση με τα περισσότερα αυτοκίνητα του ανταγωνισμού, επιλογή που η ιαπωνική εταιρεία θεωρεί ότι προσδίδει αυξημένη ευελιξία μέσα στην πόλη.
Αν και οι Βρυξέλλες δεν αποτελούν το κατάλληλο περιβάλλον για να ανακαλύψεις το χαρακτήρα ενός αυτοκινήτου, καθώς τα μποτιλιαρίσματα τόσο στους αυτοκινητοδρόμους όσο και στις δευτερεύουσες οδούς πολλές φορές είναι εκτός λογικής, εντούτοις οι συνθήκες αυτές αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τα οφέλη που έχει να προσφέρει ένα υβριδικό σύνολο στον τομέα της κατανάλωσης, που στην περίπτωση του «δικού μας» δικίνητου Yaris Cross κυμάνθηκε γύρω στα 5 λίτρα/100 χλμ.
Χάρη στην κατάλληλη τοποθέτηση της μπαταρίας και του κινητήρα, το κέντρο βάρους διατηρήθηκε χαμηλά, έτσι που να περιορίζονται οι κλίσεις του αμαξώματος όταν ανεβαίνει ο ρυθμός.
Τότε γίνεται πιο αισθητή στην καμπίνα η λειτουργία του κινητήρα, και είναι αυτό το γεγονός το οποίο τελικά σε καθοδηγεί με τον τρόπο του σε έναν πιο στρωτό τρόπο οδήγησης. Εντούτοις, τόσο το πλαίσιο όσο και το τιμόνι αλλά και τα φρένα του αυτοκινήτου θα ανταποκριθούν απόλυτα, αν ο οδηγός επιδιώξει να κινηθεί πιο γρήγορα.
-
Λέξη κλειδί URBAN, όπως και τα πρώτα reviews από την άλλη πλευρά του κόσμου, ένα ψηλότερο Yaris με περισσότερο χώρο αποσκευών. (Τελεία).
Μην περιμένετε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο, δεν θα είναι Corolla, δεν θα είναι C-HR, ούτε και Aygo βεβαίως.
-
Αυτή η ακυρότητα με τις πόρτες πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή. Υπάρχουν ειδικά τμήματα μέσα στις αυτοκινητοβιομηχανίες που ασχολούνται με το πως ακούγεται κάτι (από τους μοχλούς, μέχρι τις πόρτες). Βάζουν συγκεκριμένα υλικά μόνο και μόνον για να κάνουν 'βαρύ' ήχο. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική ποιότητα, σφράγιση και ακαμψία του συγκεκριμένου σημείου. Επίσης βάζουν πιο σκληρούς μεντεσέδες ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη αντίσταση και να νομίζει ο πελάτης ότι η πόρτα είναι βαριά, άρα ποιοτική. Αν ανοίξετε την πόρτα ενός supercar θα δείτε πόσο ελαφριά είναι, γιατί το να είναι κάτι ελαφρύ είναι καλό, όχι κακό!!! Απλά επειδή απευθύνονται σε άλλο κοινό, δεν την κάνουν να φαίνεται τεχνητά βαριά την πόρτα!
Δηλαδή για το Yaris αυτά τα τμήματα δεν υπάρχουν!
Ωραία όλα αυτά, τα έχουμε συζητήσει κι άλλες φορές και μέχρι ενός σημείου είναι όντως έτσι... Σίγουρα δεν πρόκειται περί αυτού στην περίπτωση του Yaris όμως.
Η πόρτα, πέρα από τον ήχο κλεισίματος, είναι όντως κατασκευασμένη φθηνά με ξεκάθαρο γνώμονα την εξοικονόμηση.
Δείτε και το παρακάτω στιγμιότυπο, ακριβώς σε αυτό το δευτερόλεπτο.
Όπως ανέφερα και πιο πάνω όμως, για ένα αυτοκίνητο στην κατηγορία και την τιμή του απλού Yaris, ίσως αυτό να είναι αποδεκτό και έως ένα σημείο αναμενόμενο. Όλοι από κάπου κόβουν. Στο Yaris Cross όμως που κοστίζει όσο αυτοκίνητο της επόμενης κατηγορίας, τα πράγματα είναι διαφορετικά...
Πάτε σε μια έκθεση και δείτε την Corolla δίπλα στο Yaris. Θα καταλάβετε ακριβώς τι εννοώ...
-
Είχα γράψει όταν το είχα δει πως το Swift έχει ποιοτικότερο ήχο κλεισίματος της πόρτας. Ποιο;;;; το Swift!!!!!
-
Το προτερημα του αυτοκινητου ειναι η υβριδικοτητα. Ουτε το γκουπ της πορτας, ουτε η πχιοτητα κατασκευης, ουτε οι επιδοσεις
Με 5lt εντος, αυτο ειναι το χαρακτηριστικο που το καθιστα ελκυστικο, σε σχεση με τα 7αρια-8αρια των ανταγωνιστων BSUV
Toyota Yaris Cross