-
@a65 said in Toyota Yaris Cross:
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
Τόσο έντονο πρόβλημα ;
Σου έχω πει τι δουλειά κάνω, άμα λείπω και δε το κινήσει η γυναίκα μου το βάζει στη πυλωτή με το σύστημα στο on και τον επιλογέα στο P ( στο N δε φορτώνει).
Ήταν και η επίσημη οδηγία της Τoyota επί κορωνοϊού.Να σαι καλά Απόστολε.
Αν σου πω ότι πρώτη φορα μετά από χρονια δεν έκατσα να στο YC να διαβάσω το manual νέου αυτοκινήτου. -
Δεν είναι πρόβλημα, όλα τα οχήματα (αυτοκίνητα βενζίνη/ντήζελ, μοτοσυκλέτες κλπ) άμα τα αφήσεις ένα μήνα ακινησία η 12βόλτη δε τη βγάζει, στα συμβατικά βγάζεις ένα πόλο της μπαταρίας. Στα υβριδικά που είναι οι μπαταρίες κάτω από το πίσω κάθισμα καλό είναι να το βάζεις λίγο μπροστά αλλιώς οδική βοήθεια.
-
Δεν είναι πρόβλημα, όλα τα οχήματα (αυτοκίνητα βενζίνη/ντήζελ, μοτοσυκλέτες κλπ) άμα τα αφήσεις ένα μήνα ακινησία η 12βόλτη δε τη βγάζει, στα συμβατικά βγάζεις ένα πόλο της μπαταρίας. Στα υβριδικά που είναι οι μπαταρίες κάτω από το πίσω κάθισμα καλό είναι να το βάζεις λίγο μπροστά αλλιώς οδική βοήθεια.
Και μήνα έχω αφήσει αμάξι έτσι και δεν είχα θέμα.
Αλλά εδώ διαβάζω για εβδομάδα ! -
https://mag.toyota.co.uk/coronavirus-toyota-hybrid-car-maintenance/comment-page-1/
Κανει καλό και στη 12βολτη και στην υβριδική μπαταρία, να ενεργοποιείται το αυτοκίνητο τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα για 1 ώρα.
-
@bill_hsd said in Toyota Yaris Cross:
https://mag.toyota.co.uk/coronavirus-toyota-hybrid-car-maintenance/comment-page-1/
Κανει καλό και στη 12βολτη και στην υβριδική μπαταρία, να ενεργοποιείται το αυτοκίνητο τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα για 1 ώρα.
Το θέμα είναι αν θες να πας διακοπές το καλοκαίρι 15-20 μερες θα έχεις πρόβλημα οταν γυρίσεις ;
-
Εγω θα φυγω για ενα μηνα.Εαν το συνδεσω με φορτιστη-συντηρητη?Επισης εαν ξεφορτισει η 12βολτη μπορει να παρει με καλωδια οπως τα συμβατικα?Θα χαθουν καποιες ρυθμισεις και θα τρεχω για επαναπρογραμμαεισμο?Η υβριδικη γιατι να αποφορτιαθει?
-
Επειδή το έχω πάθει, μετά το βάζαμε να δουλεύει στη πυλωτή, μου είπε η οδική της Toyota (δωρεάν) ότι καταναλώνει το router (αυτό που βλέπεις από την εφαρμογή που βρίσκεται το αυτοκίνητο) και φυσικά άμα έχεις συναγερμό.
Πάντως δε χάθηκε ο κόσμος και να μη παίρνει στο βάζει η οδική με jump start ή μόνος.
Τώρα πόσες μέρες θα κρατήσει η 12 βόλτη ΔΞ/ΔΑ. -
Το θεμα είναι ότι η μπαταρία είναι κάτω από το κάθισμα.
Πως το σηκώνεις το κάθισμα για να δώσεις από άλλο αμάξι ή jump start ? -
Ρε σεις κάποιοι εχετε και BMW... ντροπή !
Απο μπροστά την φορτίζεις εχει στην ασφαλιοθήκη τον θετικό πόλο και πιάνεις ενα μεταλλικό για το αρνητικό , όπως ακριβώς με τις BMW -
@tacos said in Toyota Yaris Cross:
Εγω θα φυγω για ενα μηνα.Εαν το συνδεσω με φορτιστη-συντηρητη?Επισης εαν ξεφορτισει η 12βολτη μπορει να παρει με καλωδια οπως τα συμβατικα?Θα χαθουν καποιες ρυθμισεις και θα τρεχω για επαναπρογραμμαεισμο?Η υβριδικη γιατι να αποφορτιαθει?
Αν ξεφορτιστει η υβριδική κλαφτα Χαράλαμπε.
Μόνο αντιπροσωπεία.
Γενικά δεν είναι τα ιδανικά αυτοκίνητα για συστηματική ανάπαυλα από χρήση. -
Εκει που δείχνει το βέλος είναι το θετικό , το αρνητικό το βάζεις σε μια βίδα που δεν είναι βαμμένη.
-
@antonakis said in Toyota Yaris Cross:
Μόνο αντιπροσωπεία.
Γενικά δεν είναι τα ιδανικά αυτοκίνητα για συστηματική ανάπαυλα από χρήση.ΔΕΝ ξεφορτίζει η υβριδική ,η μικρή η 12V εχει το θέμα.
-
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
Ρε σεις κάποιοι εχετε και BMW... ντροπή !
Απο μπροστά την φορτίζεις εχει στην ασφαλιοθήκη τον θετικό πόλο και πιάνεις ενα μεταλλικό για το αρνητικό , όπως ακριβώς με τις BMWΠοιος ασχολείται ρε συ Τάσο!
Εδώ πρόκα μπήκε και κάλεσα οδική να με πάει σε βουλκανιζατέρ. -
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
@antonakis said in Toyota Yaris Cross:
Μόνο αντιπροσωπεία.
Γενικά δεν είναι τα ιδανικά αυτοκίνητα για συστηματική ανάπαυλα από χρήση.ΔΕΝ ξεφορτίζει η υβριδική ,η μικρή η 12V εχει το θέμα.
Είπα ότι αν ξεφορτιστει πρέπει να πας αντιπροσωπεία.
Για την 12v τα χετε ξανά πει εδώ μέσα. -
Εγω θα φυγω για ενα μηνα.Εαν το συνδεσω με φορτιστη-συντηρητη?
μπορείς να το κάνεις δεν υπάρχει πρόβλημα αρκεί να είναι κάποιος ποιοτικός πχ ctek
Επισης εαν ξεφορτισει η 12βολτη μπορει να παρει με καλωδια οπως τα συμβατικα?
ναι πανεύκολο αρκει να είναι η μούρη προς τα έξω να μπορείς να ανοίξεις καπό
Θα χαθουν καποιες ρυθμισεις και θα τρεχω για επαναπρογραμμαεισμο?Η υβριδικη γιατι να αποφορτιαθει?
Δεν ξέρω για το πρώτο ερώτημα δεν μου έτυχε...
η υβριδική δεν αποφορτίζεται
μόνο σε μια περίπτωση που δεν εχει σχέση με ακινησία αλλά με την βλακεία , να μείνει απο βενζίνη , τότε κάποιες δικλείδες ασφαλείας παρακάμπτονται και ο "εγκέφαλος " αποφασίζει να την αδειάσει για να πάει το αυτοκίνητο σε ασφαλές μέρος πχ να βρεις πάρκινγ στην ΕΟ να μπεις .
Μετα θα δείς πόσο χρεώνεται η φόρτιση της υβριδικής στον ειδικό φορτιστή που εχει μόνο η αντιπροσωπεία... -
Πάντως σε ένα φεβ c σενταν που δεν είχε και ζήτηση και έμεινε στην αντιπροσωπεία ακίνητο για κάποιους μήνες, η υβριδική μπαταρία παρέδωσε πνεύμα και η εταιρεία παρέδωσε 7000 για τοποθέτηση νέας...
-
Επειδή το έπαθα (που έλειπα για κάτι δουλειές) όχι δε χάνονται ρυθμίσεις.
H υβριδική μπαταρία κάνει στα 2μιση χιλιάρικα από ότι μου είπαν στη Τoyota, τα έχουμε ξαναπεί έχει όριο έκφορτισης 29% τσεκαρισμένο με Hybrid assistant.
Σε όποιον αρέσουν τα γκατζετάκια μπορεί να αγοράσει με ένα κατοστάρικο OBD Link και να τις παρακολουθεί και τις 2 -
Επειδή το έπαθα (που έλειπα για κάτι δουλειές) όχι δε χάνονται ρυθμίσεις.
H υβριδική μπαταρία κάνει στα 2μιση χιλιάρικα από ότι μου είπαν στη Τoyota, τα έχουμε ξαναπεί έχει όριο έκφορτισης 29% τσεκαρισμένο με Hybrid assistant.
Σε όποιον αρέσουν τα γκατζετάκια μπορεί να αγοράσει με ένα κατοστάρικο OBD Link και να τις παρακολουθεί και τις 2O.K M/Ths.
-
Το έχουν συζητήσει το θέμα της 12βολτης και σε άλλα φόρουμ https://www.toyotaownersclub.com/forums/topic/205939-that-12v-battery-again/#comments
-
Εκδρομή 4 Jun 2023.
Εχθές λοιπόν αποφάσισε να παμε μια Εκδρομή με το YC αλλα πρώτη φορά 4 άτομα και ο σκύλος.
(Συνήθως είμαστε 2 άτομα και ο σκύλος)
Θα αρχίσω απο τα βασικά.
Το αυτοκίνητο ειναι 9,5 μηνών ΥC Activ Plus και εχει 14500χλμ (τώρα θα γίνει και το service).Δεδομένου οτι τα ταξίδια γίνονται κατά κύριο λόγο βράδυ δεν ειχαμε ξανα παρατηρήσει
Το φαινόμενο που θα περιγράψω. Εχθές που η θερμοκρασία ηταν μεταξύ 25 και 30 η θερμοκρασία στον πίσω χώρο επιβατών και πορτμπαγκάζ ηταν πολύ μεγάλη. Εγω σαν οδηγός και ο συνοδηγός είχαμε ξεπαγιασει και οι πίσω υδροναν εννοείται με χρίσει κλίμα στο φουλ.Καμία ιδέα???
P.S1 το όχημα είναι leasing οπότε δεν θέλω να ακούω για βάλε μεμβράνες κλπ κλπ το ερώτημα μου ειναι διερευνιτικο γιατι στο Fiat Panda αυτο δεν συνέβαινε σε τέτοιο βαθμό.
P.S2 δοκίμασα όλες τις πιθανές ρυθμίσεις κατεύθυνσης αέρα με καμία επιτυχία.
Toyota Yaris Cross