-
Η ΤΟΥΟΤΑ 'επινόησε' τον ποιοτικό έλεγχο και τo Process Improvement όταν στην Δύση δεν υπήρχαν καν ως έννοιες στα πανεπιστήμια και έβλεπες π.χ. στα Γαλλικά και Ιταλικά αντίστοιχα 'φθηνά' αυτοκίνητα, να κάνουν 'πατέντες' κατά τη συναρμολόγηση, να περνάνε τυχαία καλώδια από παντού κλπ. με τις αντίστοιχες αρνητικές συνέπειες κατά τη διάρκεια ζωής του οχήματος.
Της βγήκε το όνομα που την ακολουθεί ακόμη, κι εννοείται όταν ξεκινάς δεκαετίες πριν τους ανταγωνιστές σου, θα είσαι πάντα κορυφαίος... πλέον όμως οι ίδιες ακριβώς μέθοδοι παραγωγής χρησιμοποιούνται από όλες τις βιομηχανίες παγκοσμίως ενώ τα περισσότερα ΤΟΥΟΤΑ, ΔΕΝ είναι πια 'made in Japan' οπότε οι διαφορές ποιοτικά είναι πολύ μικρές.
Τη διαφορά κάνει όμως και το After Sales και η ΤΟΥΟΤΑ έχει στην Ελλάδα ένα σωστό 'μαγαζί' με μεγάλη διαφορά από τους επόμενους, σε ένα χώρο που κατακλύζεται από Κατσαπλιάδες με βλαχοδημαρχέικα κοστούμια και ταγιέρ...
Στη μεταβατική περίοδο για την αυτοκίνηση, η τεχνολογία της ΤΟΥΟΤΑ έχει πολλά από τα καλά και των δύο κόσμων (θερμικών μοτέρ και ηλεκτροκίνησης) στερείται όμως των κορυφαίων χαρακτηριστικών και των δύο κόσμων, γι αυτό άνθρωποι όπως ο ΚΚ (που έστησε το παρόν έντυπο και χώρο) σχεδόν 'απεχθάνονται' την Υβριδικότητα. Στην Ελληνική συγκυρία όμως τα οχήματα είναι πολύ θελκτικά για όσους ψάχνουν 'εργαλείο να κάνουν τη δουλειά τους' όσο πιο οικονομικά και αξιόπιστα γίνεται. Και από τα διαθέσιμα μέχρι τώρα μοντέλα, το Yaris Cross φαίνεται να συνδυάζει όσο περισσότερο γίνεται, εμφάνιση, πρακτικότητα, κροσόβερ μόδα των καιρών, vfm, κλπ. και προφανώς θα είναι σημείο αναφοράς στην Ελληνική αγορά για τα επόμενα χρόνια.
-
Τα led είναι must για αυτοκίνητο του 2021, εγώ θα ξεκίναγα να το κοιτώ από την Style και νομίζω ότι είναι τρελά ανταγωνιστικά τιμολογημενο, ένα αυτοκίνητο που μπορεί να παίξει το 'μικρό' πόλης και να είναι και το μοναδικό οικογενειακό, δηλαδή δεν θες να έχεις ΚΑΙ Yaris για πόλη ΚΑΙ C-HR, μάλιστα bonus παίρνεις μεγαλύτερη πρακτικότητα από το C-HR!
Oι τιμές που υπολόγιζα είναι από 1.000 - 2.000 λιγότερο ανά έκδοση, αλλά θέλω να δω το Ελληνικό σάιτ για τις διάφορες με τις εκδόσεις του μικρού Yaris.
To απλο Yaris hybrid ξεκιναει απο 17.750 με μεταλλικο στην Active, και φτανει 21.150 στη chic που ειναι τουμπανο. Ευρος 3.400 ευρω. Στο Cross ή εχουν βαλει πολυ φτηνα την Active, ή το εχουν ξεφτυλισει με τις παραπανω εκδοσεις. Επρεπε η Style να ειναι πλουσιοτερη και η Elegant που δεν υπαρχει στο hybrid (εκει η adventure ειναι ιδια με κατι λιγα παραπανω) να ειναι πιο φτηνη σιγουρα.
Στην τελικη, στην τιμη της Adventure με σχεδον 27 χιλιαρικα αγοραζεις και CHR με 182 αλογα (ασχετα αν εχει το θεμα της φορολογιας)...
-
Το adaptive cruise control είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις τού υβριδικού; Με πήραν τηλέφωνο ότι άρχισαν οι παραγγελίες. Έχετε αμάξια να δούμε από κοντά; Τον Οκτώβρη. Κι όμως, έχει τέτοια δυναμική, που θα ξεπουλήσει.
-
Το adaptive cruise control είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις τού υβριδικού; Με πήραν τηλέφωνο ότι άρχισαν οι παραγγελίες. Έχετε αμάξια να δούμε από κοντά; Τον Οκτώβρη. Κι όμως, έχει τέτοια δυναμική, που θα ξεπουλήσει.
Εννοείται θα ξεπουλήσει, αφού είναι ένα πιο trendy, μοδάτο και πρακτικό Yaris. Μην ξεχνάμε ότι και τοYaris ξεπούλησε από τις προ-παραγγελίες, χωρίς να το έχει δει κανείς από κοντά!! Έχοντας οδηγήσει όλα τα νέα (σημαντικό αυτό) υβριδικά Toyota, μπορώ να καταλάβω τον λόγο.
-
Φανη εδώ θα το παρακολουθούμε και θα μπορούσαμε να το παραγγείλουμε και όσοι έχουμε γνώση των παλιότερων υβριδικών. Ποσα μαλλον με τα νέα λιγότερο θορυβώδη ψηλά σύστηματα.
Απλα στα μάτια μου το νέο γιαρις ειδιακ σε σχέση με το μεσαίο προηγούμενο που έχουμε μου φαίνεται μικρότερο, πολυ χαμηλότερο και λιγότερο πρακτικό.
Χαζευα ένα παρκαρισμένο σήμερα και μέχρι τη μέση είναι τέλειο (πλην του ύψους πάντα) από τη μέση και πισω μου θύμιζε το aygo/108 που είχα. -
Ο χωρος για τα γονατα των πισω επιβατων ειναι ιδιος με του απλου Yaris;
-
Ο χώρος για τα γόνατα των πισω επιβατών ειναι ίδιος με του απλού Yaris;
Το μεταξόνιο του Cross είναι 2.56μ ενώ του hatchback Yaris είναι 2.51.
Αν εκμεταλλευθηκαν και τα 5cm, θα πρέπει να είναι τόση παραπάνω η διαφορά στα γόνατα.
Έκανα μια έρευνα στο google για να δω αριθμούς μέτρησης χώρου επιβατών, αλλα δεν βρήκα κάτι.
Αν κάποιος έχει βρει μετρήσεις, ας τις γράψει.
-
Εχω την εντυπωση οτι το μεταξονιο ειναι ολοιδιο. Και τα 20 περιπου εκατοστα μηκους που ειναι η αυξηση εχουν παει στο port baggage.
Ωστοσο λογω υψους μπορει να ειναι ελαχιστα πιο ευρυχωρο πισω και ας εχει ιδιο μεταξονιο. Και δεν εννοω ευρυχωρο λογω χωρου για τα κεφαλια, αλλα να ειναι τα καθισματα λιγο πιο πισω και να εχεις λιγο παραπανω και στα γονατα.
Τετοια περιπτωση ειναι ας πουμε τα Ibiza -Arona
-
Τον ιδιο ακριβως χωρο εχει για τα πισω γόνατα. Εpic Fail= Καλυτερα να ειχε 370 lt πορτ μπαγκαζ
-
Η καμπίνα νομίζω είναι ολόιδια (2.560 αναφέρεται), έχουμε μεγάλη αύξηση στο χώρο αποσκευών όμως.
Κοιτάξτε και εδώ, η διαφορά ξεκινάει ουσιαστικά εκεί που τελειώνει η πίσω πόρτα.
https://it.motor1.com/news/414559/toyota-yaris-vs-yaris-cross-confronto-misure/
Θα ήθελα να δω AWD vs Vitara επίσης, μπαίνει το ένα στα χωράφια του άλλου..
Ένα σημαντικό συν είναι η διάταξη 40-20-40, νομίζω η βολικοτερη που υπάρχει, και ένα μείον, ότι τα πίσω προσκέφαλα, μένουν πάντα σε όρθια θέση (;)
-
Το hybrid awd μια παπαριτσα και μισή ειναι, και αυτό λόγω της μικρής ροπης του πίσω μοτερ.
Αν βγαίνει με μηχανικο διαφορικό που περνά μεγάλο μέρος της ροπης του κινητηρα και στον πίσω αξονα, κτλ τότε οκ θα ηταν ενδιαφέρουσα η σύγκριση.
-
Ε ναι.
Μην το περιμένετε για off road καταστάσεις. -
Πάντως εμένα μ'αρεσει που η Τoyota εμφανίζει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα στην αγορά, δλδ το hybrid και το 4wd, χαρακτηριστικά που δεν έχει κανένας ανταγωνιστής συνδυαστικά σε προσιτή τιμή
Ειδικά το hybrid είναι το innovation που θα περίμενε κανείς από τον μεγαλύτερο κατασκευαστή αυτοκινήτων
Αν ακολουθήσει μια καλή τιμολογιακή πολιτική ως φαίνεται, θα έχει μεγάλη επιτυχία και θα το δικαιούται φυσικά
-
Προσωπικά κοιτάω για την έκδοση awd αλλά δεν το κοιτάω για off road κατάστασης με την καμία...
το μοτεράκι που έχει για βοήθεια πίσω είναι όντως μια κουτσουλιά αλλά πιστεύω για απλές καταστάσεις δλδ σε έναν αγροτικο δρόμο με λάσπες,για χιόνι/πάγο και μια ολισθηρή ανηφοριά και γενικά χαλαρες καταστασεις όχι συνθηκες σκληρού off road /trial είναι μια χαρα!!!
Είμαι κάτοχος Jimny και ποτέ δεν χρειάστηκε σε κανονικές συνθήκες να κάνω χρήση των δυνατοτήτων του...ΜΟΝΟ όταν το επιδίωξα εγώ...
η τιμή που βγαίνει σαν μοντέλο θα το κάνει να πουλήσει πιο πολύ και από παπάκια...
Γενικά πάντως πιστεύω ότι 1500 κυβικά full hybrid με αυτόματο κιβωτό χωρίς τελη με όνομα Yaris και τιμή που άλλοι πουλάνε 1.000αρακι δεν το συζητώ ότι είναι χωρίς αντίπαλο!!!
-
Ναι για τέτοιες καταστάσεις όπως βρεγμένες ανηφόρες φαντάζομαι μια χαρά θα είναι.
-
Ρε Λάπη, τον Θεό σου, πες μου έγκυρη γνώμη: η έκδοση των 20 χιλιάδων έχει ACC;
-
Χεχε
Δεν βρήκα κάτι στα ελληνικά.
Βρήκα όμως πως στις εκδόσεις στο εξωτερικό έχει την σουίτα ασφαλείας της Toyota. Αυτή περιλαμβάνει το acc που αναγνωρίζει μάλιστα και τα σήματα ταχυτητας.
Αν και εμάς εδώ έχει standard την ίδια σουίτα ασφαλείας τότε έχει acc από την βασική (;)
-
Ν' αγιάσει ο στόμας σου!
-
Φυσικα και εχει ACC. Ολα τα υβριδικα toyota το εχουν standard και στην πιο φτηνη εκδοση. Αυτο που προστιθςται σε πιο ακριβες εκδοσεις ειναι τυφλο σημειο, ελεγχος οπισθοπορειας και περιμετρικες 360 καμερες
-
Αυτό άραγε μπορεί να μπει ως αυτόνομο έξτρα στη βασική έκδοση ή πρέπει να πας σε ακριβότερη; Τι ρωτάω τώρα, τη στιγμή που το αμάξι θα έρθει τον Οκτώβρη...
Toyota Yaris Cross