-
Τα έχουμε πει για αυτά τα τεστ και τις όποιες αμφιβολίες, αλλά τροφή για σκέψη.....
-
Δεν τα πάει πολύ καλά η BMW στο παραπάνω τεστ και είναι μια κατάσταση που μπορεί άνετα να την αντιμετωπίσεις στην καθημερινή οδήγηση. Βέβαια υποθέτω ότι υπεισέρχονται και άλλοι παράγοντες όπως η ικανότητα του οδηγού, η κατάσταση στην οποία βρίσκεται την συγκεκριμένη στιγμή, η κατάσταση του οδοστρώματος, αλλά εν πάσει περιπτώσει δίνεται ένα στίγμα.
-
Μπες στο YouTube και δες και τα υπόλοιπα BMW στο ίδιο τεστ. Θα σε βοηθήσει να ολοκληρώσεις την εικόνα σου.
-
Καμία BMW δεν τα πάει καλά σε αυτό το test και έχει να κάνει κυρίως με τις ρυθμίσεις του ESP και της ανάρτησης.
-
kostasT wrote:
Μόνο αιτιολόγηση δεν είναι αυτό. Γενικότητες και αοριστίες. Τι ακριβώς κάνουν δηλαδή στις πόρτες και στους μεντεσέδες, μάγια; Αστικός μύθος μοιάζει, εκτός αν έχεις καμιά αξιόπιστη πηγή - που μάλλον δεν έχεις. Υπάρχει πολύ πιο απλή αιτιολόγηση, αυτή που αυθαίρετα δε θες να παραδεχτείς: Τα σημεία στήριξης είναι άκαμπτα, η πόρτα επίσης .
Οι άλλοι κατ/τές γιατί δεν κάνουν το ίδιο με τα δικά τους, δεν το καταδέχονται; Αφού είναι κριτήριο για τον καταναλωτή.Σε περίπτωση αμφιβολίας, κάνε το γνωστό τεστ του ενός μπροστινού τροχού πάνω στο πεζοδρόμιο και κλείσε την πόρτα σε κανένα auris, μιας και το ανέφερες. Δες πως κάθεται στο πλαίσιο. Και μετά σε κάποιο golf, a3, bmw 1, ακόμα και Α-class.
Αυτοκίνητα δεν αγοράζουν μόνο οι χομπίστες. Αγοράζουν κυρίως οι μη χομπίστες. Επίσης στα φόρα γράφουν και μη χομπίστες καθημερινοί οδηγοί που απλά ενδιαφέρονται για την αυτοκίνηση ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ τους.
Που τους είναι παγερά αδιάφορο αν π.χ. και με ατμοσφαιρικό μπορείς να πάς γρήγορα αρκεί να έχεις τα άλογα, αλλά πρέπει να το κρατάς από τις 4000 και πάνω. Απλά γελοίο, δεν το κάνει κανείς, ούτε οι κατ εξοχήν χεράδες και γρήγοροι, γιατί απλά είναι τρομερά κουραστικό στη διάρκεια.
Οι μη χομπίστες λοιπόν είναι πολύ πιο γρήγοροι με ένα τούρμπο ίδιων ίππων, χωρίς καν να προσπαθήσουν, χαλαρά.
Δεν σημαίνει αυτό ότι το αυτοκίνητό τους είναι πραγματικά ταχύτερο από ένα ατμοσφαιρικό ίδιων ίππων.
Όλους εμάς τους παραπάνω εννοώ με το υπερτιμημένο του αυτοκινήτου που μας ταιριάζει.Τρίχες κατσαρές είναι η συνολική αίσθηση μεταξύ συγκρίσιμων οχημάτων, εξαρτάται και από πιο δευτερεύοντα πράγματα, θέση οδήγησης, βάρος τιμονιού, συνήθεια κλπ. Βαυκαλίζονται οι περισσότεροι ότι βρίσκουν διαφορές αξιοσημείωτες.
Παλιότερα ναι υπήρχαν και μάλιστα ακραίες: Π.χ το polo της συζύγου μοντ. 2001. Ότι πιο άνιωθο και στο περίπου έχω οδηγήσει. Τραγικό. Μόνο το γιάρις ήταν χειρότερο. Το τότε clio: άλλος κόσμος. Το 106 επίσης (για τα γούστα μου ότι καλύτερο στα μικρά τότε, το είχε ο πατέρας, εγώ είχα το 306)
Ρυθίζουν τους μεντεσέδες και τα λάστιχα ώστε κλείνοντας να παράγουν ένα συγκεκριμένο ήχο. Δεν έχει καμία σχέση αυτό με την ακαμψία, οι πόρτες δεν είναι δομικά τμήματα του σκελετού. Αν διαβάσεις για τεχνικά θέματα και συνεντεύξεις των μηχανολόγων των εταιρειών, θα δεις οτι το αναφέρουν. Πλέον όλοι οι κατασκευαστές δίνουν βάρος και σε αυτά, γιατί ο μέσος αγοραστήςε ως εκεί (δεν) ξέρει να κρίνει. Η ακαμψία μετριέται με συγκεκριμένους τρόπους, όχι από το 'κλακ' της πόρτας. Αν ακούσεις τι είδους 'κλακ' κάνουν τα πανάκριβα σπορ αυτοκίνητα με τις υπερ-υψηλές ακαμψίες θα καταλάβεις τι εννοώ.
Από εκεί και πέρα, αυτό που σε κάποιον φαίνεται κουραστικό, για κάποιον άλλον είναι διασκεδαστικό. Τέλος αν δεν καταλαβαίνει κάποιος την διαφορά ανάμεσα σε διαφορετικά αυτοκίνητα, δεν υπάρχει λόγος συζήτησης. Μιλάω για απλά πράγματα, όπως την αμεσότητα του τιμονιού, την απόκριση του κινητήρα, την ταχύτητα περιοστροφής του μπροστινού μέρους κλπ. Δεν μιλάω για προ-τοποθέτηση ή για αποσταθεροποίηση του πίσω ώστε να βγει με ελαφρύ ανάποδο, και άλλα τέτοια που ενδιαφέρουν εμάς τους χομπίστες.
Ένα λινκ με τις συνεντεύξεις θα βοηθούσε, αλλά μάλλον δεν...
Ποιό είναι διασκεδαστικό; να πας Αθήνα - Καρπενήσι κρατώντας το μοτέρ πάνω από τις 3.500 και αλλάζοντας σαν τρελός; 30 χρόνια στους δρόμους, δεν έχω δει άνθρωπο να οδηγεί έτσι. Σε κανονικές διαδρομές που μετακινείται ο κόσμος, όχι λιμανάκια, πάρνηθες και καμιά Επίδαυρο για 20-30 χλμ. Δηλαδή οι 'χεράδες' - χομπίστες πάνε Αθήνα - Βορεια Εύβοια ή Θεσ/νικη Σιθωνία και φτάνουν ιδρωμένοι από το πάλεμα και με τους συνεπιβάτες να βρίζουν λόγω θορύβου;
Άλλο να σου αρέσει να κάνεις μια ωραία γρήγορη βόλτα στους κόφτες, αν έχεις χόμπι την οδήγηση, κι άλλο η καθημερινότητα.
Θολοί όροι που καθιέρωσαν οι δοκιμαστές:Αμεσότητα τιμονιού: Βαθμός υποβοήθησης + βήμα κρεμαγιέρας+ λάστιχα. Όλα τα τιμόνια σε κανονικούς ρυθμούς δουλεύουν σωστά: Το στρίψιμο των τροχων είναι ευθέως ανάλογο με το τόξο που γράφει το τιμόνι. Όταν συνηθίσεις τη σχέση στροφής τροχών - περιστροφής στεφάνης, τα χειριζεσαι όλα το ίδιο αποτελεσματικά.
Τι θα πει 'άμεσο' τιμόνι, ήμαρτον πια με τους όρους που εφευρίσκουν οι δοκιμαστές για να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους. Ξέρω, ξέρω δεν μπορείς να το εξηγήσεις κι αυτό, ας διαβάσω κανένα τεστ.Απόκριση κινητήρα: Έχω οδηγήσει -για παραπάνω από μία βόλτα - όλους τους 1.0, 1.2, 1.5 τούρμπο της αγοράς, πλην του 1.0 της ford.Αν δε βλέπεις το σήμα στο τιμόνι νομίζεις ότι είναι το ίδιο - αναλογικά - μοτέρ.
Δηλαδή εσύ εντοπίζεις διαφορές στην 'απόκριση' μεταξύ π.χ. του παλιού 1.4 ΤFSI, του 1.5 TFSI, του 1.5T της volvo και του αντίστοιχου της φόρντ? Στους κόφτες μπορεί, αλλά πιο χαμηλά μη δουλευόμαστε και μεταξύ μας.Σε οριακές συνθήκες όλα φυσικά αλλάζουν: Η μέτρια ανάρτηση π.χ. μπορεί να φαλκιδεύσει την αίσθηση στο τιμόνι του που πατάνε οι τροχοί, το αργό τιμόνι είναι βάσανο κλπ κλπ.
-
Απόκριση κινητήρα: Έχω οδηγήσει -για παραπάνω από μία βόλτα - όλους τους 1.0, 1.2, 1.5 τούρμπο της αγοράς, πλην του 1.0 της ford.Αν δε βλέπεις το σήμα στο τιμόνι νομίζεις ότι είναι το ίδιο - αναλογικά - μοτέρ.
Προσωπικά έχοντας οδηγήσει τον 1.0 TSi (σε Αρόνα, Πόλο, Καμίκ) και τον 1.0 Ecoboost, η διαφορά μεταξύ των 2 μοτέρ είναι άμεσα εμφανής στα εξής: εκκίνηση / κίνηση με πολύ χαμηλές στροφές, θόρυβος/ήχος, ευστροφία, δύναμη και οικονομία (πιο οικονομικός ο TSi).
-
Ένα λινκ με τις συνεντεύξεις θα βοηθούσε, αλλά μάλλον δεν...
Ποιό είναι διασκεδαστικό; να πας Αθήνα - Καρπενήσι κρατώντας το μοτέρ πάνω από τις 3.500 και αλλάζοντας σαν τρελός; 30 χρόνια στους δρόμους, δεν έχω δει άνθρωπο να οδηγεί έτσι. Σε κανονικές διαδρομές που μετακινείται ο κόσμος, όχι λιμανάκια, πάρνηθες και καμιά Επίδαυρο για 20-30 χλμ. Δηλαδή οι 'χεράδες' - χομπίστες πάνε Αθήνα - Βορεια Εύβοια ή Θεσ/νικη Σιθωνία και φτάνουν ιδρωμένοι από το πάλεμα και με τους συνεπιβάτες να βρίζουν λόγω θορύβου;
Άλλο να σου αρέσει να κάνεις μια ωραία γρήγορη βόλτα στους κόφτες, αν έχεις χόμπι την οδήγηση, κι άλλο η καθημερινότητα.
Θολοί όροι που καθιέρωσαν οι δοκιμαστές:Αμεσότητα τιμονιού: Βαθμός υποβοήθησης + βήμα κρεμαγιέρας+ λάστιχα. Όλα τα τιμόνια σε κανονικούς ρυθμούς δουλεύουν σωστά: Το στρίψιμο των τροχων είναι ευθέως ανάλογο με το τόξο που γράφει το τιμόνι. Όταν συνηθίσεις τη σχέση στροφής τροχών - περιστροφής στεφάνης, τα χειριζεσαι όλα το ίδιο αποτελεσματικά.
Τι θα πει 'άμεσο' τιμόνι, ήμαρτον πια με τους όρους που εφευρίσκουν οι δοκιμαστές για να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους. Ξέρω, ξέρω δεν μπορείς να το εξηγήσεις κι αυτό, ας διαβάσω κανένα τεστ.Απόκριση κινητήρα: Έχω οδηγήσει -για παραπάνω από μία βόλτα - όλους τους 1.0, 1.2, 1.5 τούρμπο της αγοράς, πλην του 1.0 της ford.Αν δε βλέπεις το σήμα στο τιμόνι νομίζεις ότι είναι το ίδιο - αναλογικά - μοτέρ.
Δηλαδή εσύ εντοπίζεις διαφορές στην 'απόκριση' μεταξύ π.χ. του παλιού 1.4 ΤFSI, του 1.5 TFSI, του 1.5T της volvo και του αντίστοιχου της φόρντ? Στους κόφτες μπορεί, αλλά πιο χαμηλά μη δουλευόμαστε και μεταξύ μας.Σε οριακές συνθήκες όλα φυσικά αλλάζουν: Η μέτρια ανάρτηση π.χ. μπορεί να φαλκιδεύσει την αίσθηση στο τιμόνι του που πατάνε οι τροχοί, το αργό τιμόνι είναι βάσανο κλπ κλπ.
Σιγά τις πολλές στροφές τις 3500... Χαχα!!! Γιατί σου φαίνεται περίεργο; Υπάρχει κόσμος που το κυνηγάει. Αναλόγως και με την κλιμάκωση, 3000-3500 ΣΑΛ (120-140 περίπου) είναι τουριστικός ρυθμός.
Αμεσότητα (ταχύτητα) τιμονιού: Να στρίβει περισσότερο με μικρότερη γωνία. Ο λόγος του δηλαδή. Φυσικά και έχουν διαφορά στην απόκριση οι διάφοροι κινητήρες (πολλά θέματα, από το πόσο βαρύς είναι ο σφόνδυλος, μέχρι τον προγραμματισμό του γκαζιού). Στο τέλος συμφωνείς κι εσύ με αυτό που λέω, η διαφωνία μας είναι ότι πολλοί διακρίνουμε αυτές τις διαφορές και στην μη οριακή οδήγηση.Επειδή το ζήτησες αυτό με τις πόρτες:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/click_online/9533769.stm
-
+1 σε φόκους (έχω 116i). Λάδια δεν καίνε τα bmw, αλλά από ζημιές... να φάνε και οι κότες.
Καμία BMW δεν τα πάει καλά σε αυτό το test και έχει να κάνει κυρίως με τις ρυθμίσεις του ESP και της ανάρτησης.
Ακόμα και η σύγκριση με το απερχόμενο F20, έχει μεγάλη διαφορά όμως.
-
Μη κολλάτε με τις πόρτες μόνο. Αυτό που ισχύει είναι πως κατά παράδοση τα αυτοκίνητα των Γερμανών κατασκευαστών έχουν πολύ μεγαλύτερη προσοχή στην λεπτομέρεια από των υπολοίπων.
Πρακτικά δεν υπάρχει σύγκριση ανάμεσα σε Golf 20ετίας και σε καινούργιο QQ. Δε μιλάω μόνο για ήχο πόρτας (που στο QQ μετακινείται η επένδυση όποτε ανεβάζεις/κατεβάζεις παράθυρο). Να μιλήσουμε για διάκενα, που στο QQ η πόρτα του χώρου αποσκευών από την δεξιά πλευρά έχει διάκενο 5 χιλιοστά από αριστερά χωράει ολόκληρο δάχτυλο; Για επενδύσεις μέσα στο ταμπλό (πέρα από το πόσο μαλακό είναι), όπου στο Golf έχει όλο το ταμπλό από κάτω επένδυση αφρολέξ, ενώ στο QQ έχουν βάλει μόνο στις συνδέσεις αυτοκόλλητη ταινία αφρολέξ, σαν αυτές που βάζαμε την δεκαετία του 80 στα παράθυρα;
Ότι πολλές λειτουργίες γίνονται ομαλά, ότι ο εσωτερικός φωτισμός είναι πιο προσεγμένος, ότι υπάρχουν φώτα στις πόρτες, ώστε όταν τις ανοίγεις να φαίνεται, κλπ.
Πράγματα μικρά, πολλά όμως, που δεν φαίνονται στον εξοπλισμό, σου δημιουργούν όμως μια πολύ πιο όμορφη αίσθηση όταν βρίσκεσαι μέσα στο αυτοκίνητο και στην καθημερινότητα σου.
Σημαίνουν όλα αυτά ότι τα Γερμανικά είναι και πιο αξιόπιστα από των υπολοίπων; Φυσικά και όχι! Δεν υπάρχει σύγκριση τι ζημιές έχει βγάλει το VW σε σχέση με το QQ που έχει ήδη φτάσει τα 90.000Km.
Είναι άδικο όμως να μην λέμε ότι σε αυτό τον τομέα οι Γερμανοί είναι ΚΟΡΥΦΗ! Και όχι, με το να βάζεις ένα πλαστικό στον μεντεσέ δεν φτάνεις τον Γερμανό.
Είναι τόσο μεγάλες οι διαφορές ανάμεσα στο Focus και στην BMW; Προφανώς και όχι, αλλά και μόνο που βγάζουν έκδοση Vignale και τονίζουν την προσοχή στην λεπτομέρεια που έχουν δώσει στην συγκεκριμένη έκδοση, δείχνουν ότι η βασικές τους εκδόσεις είχαν αρκετά περιθώρια βελτίωσης!
-
Μη κολλάτε με τις πόρτες μόνο. Αυτό που ισχύει είναι πως κατά παράδοση τα αυτοκίνητα των Γερμανών κατασκευαστών έχουν πολύ μεγαλύτερη προσοχή στην λεπτομέρεια από των υπολοίπων.
Γενίκευση η οποία δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Δες ένα μεγάλο Lexus και πες μετά για Γερμανούς... Η πραγματική ποιότητα είναι πολύ βαθύτερη από αυτά που βλέπει το μάτι.
-
axel12p wrote:
Γενίκευση η οποία δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Δες ένα μεγάλο Lexus και πες μετά για Γερμανούς... Η πραγματική ποιότητα είναι πολύ βαθύτερη από αυτά που βλέπει το μάτι.
Θεούλης! Η γενίκευση για αυτοκίνητα της τάξης των 20-25 χιλιάδων ευρώ δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα και μου φέρνεις ως παράδειγμα ένα μεγάλο Lexus! Ας γενικεύσουμε λοιπόν με βάση το τόσο επιτυχημένο παράδειγμα σου
-
Μίλησες γενικά για Γερμανικά πριν, τώρα βάζεις μέσα τον παράγοντα τιμή. Αν λοιπόν επιμένεις σε αυτό, πήγαινε δες το νέο 3 και μετά πες για Golf... Ημίθεε...
-
Η αλήθεια είναι ότι στο σίδερο αλλά και στη βαφή οι Γερμανοί έχουν εξαιρετική ποιότητα. Οι άλλοι κατασκευαστές μόνο στα premium μοντέλα τους που θα έχουν και την ανάλογη τιμή με αυτή των γερμανικών. Ωστόσο λόγω φίρμας οι Γερμανοί πάλι κερδίζουν. Αν ένα mazda 3 πχ έχει ίδια ή λίγο χαμηλότερη τιμή από ένα golf η μάζα θα πάει στο golf. Όχι γιατί είναι καλύτερο αλλά γιατί τα εύσημα στο marketing τα παίρνουν οι Γερμανοί.
-
Έχουν αγοράσει τα πάντα στην Ελλάδα φίλε οι Γερμανοί
-
Το αρχικό ερώτημα απλοποιείται στην επιλογή του γούστου του καθενός, αν θέλει κάποια συγκεκριμένα πράγματα από το αυτοκίνητό του.
Για πάραδειγμα, αν θέλεις πάτημα αναφοράς στο δρόμο, δεν πας στο BMW. Πας στο Focus.
Αν θέλεις χειρότερη οδηγητική συμπεριφορά, αλλά με μεταπωλητική αξία μεγαλύτερη, πας στο BMW.
Αυτά είναι προσωπικά ερωτήματα γενικά. Από την άλλη εντελώς αντικειμενικά, σε επίπεδο καταναλωτικής επιλογής είναι αστείο κάποιος να αγοράζει κάτι που δεν θα τού αρέσει η συμβίωση μαζί του, για να καταφέρει να πιάσει κάτι παραπάνω όταν το σπρώξει και δεν θα το ζει πλέον. Παραμένει κι αυτό πάντα, μια προσωπική επιλογή.
-
Για πάραδειγμα, αν θέλεις πάτημα αναφοράς στο δρόμο, δεν πας στο BMW. Πας στο Focus.
Αν θέλεις χειρότερη οδηγητική συμπεριφορά, αλλά με μεταπωλητική αξία μεγαλύτερη, πας στο BMW.
wtf??????????
Τόσο χειρότερη είναι η καινούργια σειρά 1 από παλαιότερες bmw?
Χειρότερη bmw με πολλαπλούς από Ford με ημιακαμπτο ?
Να πω την αλήθεια δεν σε πιστεύω.
-
Μου φάνηκε και μένα περίεργο αυτό το σχόλιο καθώς για τα γούστα μου, όλα τα BMW ηταν πάντα σημείο αναφοράς οδηγικά στο segment τους. Σίγουρα οι άσσοι του παρελθόντος ήταν καλύτεροι από τα focus του παρελθόντος για εμένα. Την καινούργια σειρά 1 δεν την έχω οδηγήσει, πάντως το καινούργιο focus με απογοήτευσε.
Στο δίλημμα σου εγώ ψηφίζω BMW αν και εφόσον σου αρέσει οδηγικά.
-
Το Vignale που τίθεται στη σύγκριση αγοράς στο παρόν θέμα, έχει πολλαπλούς.
-
Χειρότερη bmw με πολλαπλούς από Ford με ημιακαμπτο ?
Μιλάμε για το vignale, αρα με πολλαπλούς και το Focus.
-
Μου φάνηκε και μένα περίεργο αυτό το σχόλιο καθώς για τα γούστα μου, όλα τα BMW ηταν πάντα σημείο αναφοράς οδηγικά στο segment τους. Σίγουρα οι άσσοι του παρελθόντος ήταν καλύτεροι από τα focus του παρελθόντος για εμένα. Την καινούργια σειρά 1 δεν την έχω οδηγήσει, πάντως το καινούργιο focus με απογοήτευσε.
Στο δίλημμα σου εγώ ψηφίζω BMW αν και εφόσον σου αρέσει οδηγικά.
Σε απογοήτευσε οδηγικά το Focus; Τι ακριβώς οδήγησες;
Πολύ περίεργο καθώς όπου και να διαβάσεις όλοι το τοποθετούν στην κορυφή της κατηγορίας σχετικά με το πάτημα στο δρόμο, την συμπεριφορά και την οδηγική απόλαυση!
Δες και τα αποτελέσματα του moose test. Μιλάμε για εντυπωσιακή συμπερφορά για αυτά τα χρήματα.
BMW 118i M Sport vs FORD FOCUS Vignale