-
Λοιπόν. Λιανική τιμή προ φόρων γύρω στα 35-36000 με εκπομπές co2 31-36.
Μπορούμε να το υπολογίσουμε;
Yποθέτω ότι είναι plug-in υβριδικό αφού έχει κάτω από 50gr CO2 και μπορεί με το νέο νόμο να έχει έκπτωση 75% στα Τ.Τ. Επιπλέον μια έκπτωση 5% επειδή στους συντελεστές των τελών σε κάθε σκαλοπάτι ΛΤΠΦ, εκπέμπει κάτω από 100gr.
Με 35000 ΛΤΠΦ, μου βγήκε τελική τιμή περίπου 46.000 ευρώ.
Υ.Γ. Είδα ότι παραπάνω γράφεις για DS7 υβριδικό, αλλά αυτό στον επίσημο τιμοκατάλογο ξεκινά από 38.000 ΛΤΠΦ. Οπότε μάλλον να υπολογίζεις κανένα 1000άρικο παραπάνω τελική τιμή.
-
konstantinosnov wrote:
Λοιπόν. Λιανική τιμή προ φόρων γύρω στα 35-36000 με εκπομπές co2 31-36.
Μπορούμε να το υπολογίσουμε;
Yποθέτω ότι είναι plug-in υβριδικό αφού έχει κάτω από 50gr CO2 και μπορεί με το νέο νόμο να έχει έκπτωση 75% στα Τ.Τ. Επιπλέον μια έκπτωση 5% επειδή στους συντελεστές των τελών σε κάθε σκαλοπάτι ΛΤΠΦ, εκπέμπει κάτω από 100gr.
Με 35000 ΛΤΠΦ, μου βγήκε τελική τιμή περίπου 46.000 ευρώ.
Υ.Γ. Είδα ότι παραπάνω γράφεις για DS7 υβριδικό, αλλά αυτό στον επίσημο τιμοκατάλογο ξεκινά από 38.000 ΛΤΠΦ. Οπότε μάλλον να υπολογίζεις κανένα 1000άρικο παραπάνω τελική τιμή.
Έχεις δίκιο περί τιμοκατάλογου Απλά εγώ αναφέρομαι στην έκδοση 225 e tense που ερχεται Σεπτεμβρίο και από ότι μου ανέφερε ο πωλητής στην τελική τιμή είναι τουλάχιστον 4000-5000 ευρώ φθηνότερο από το αντίστοιχο 300αρι e tense.k αυτός μου ανέφερε στο οεριπυ την λιανική προ φόρων λέγοντας μου ότι 'το 300αρι είναι στα 38&κάτι...άρα το 225 αναμένεται 2-3πιο κάτω'.Τι να πω...
-
Εχει και paddles Φανη αυτο ή θελει προεγκατασταση κοτσαδορου?
Δεν το ξέρω Αλέξανδρε.
-
Μίλησα χθες με εκτελωνιστή.
Σε ένα Ford Fiesta μοντ 2012, EURO 5, 1250 κ.εκ που το βρίσκω στη Γερμανία 2.500 €, θα μπει τέλος ταξινόμησης 3.000 € !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Όταν ο μ.ο. ηλικίας των αυτοκινήτων στην Ελλάδα είναι 15+ με χειρότερους ρύπους κλπ κλπ.
Βάλε υψηλό τέλος στα εισαγόμενα που είναι EURO 4 και πίσω, όχι γιατί συμφέρει εμένα, αλλά γιατί τα EURO 5 είναι καθαρότερα από τα περισσότερα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Τα νούμερα και τα ποσοστά το λένε, δεν το λέω εγώ.
Να μην τους χαρακτηρίσω ( αυτούς τους 'ειδικούς' που αποφασίζουν ) .......Υ.Γ. Εάν αγοράσεις εντός Ελλάδας σαπάκι 20ετίας δεν τρέχει τίποτα !!!!!!!!!! Μπαίνεις στο CAR.gr το βρίσκεις από ιδιώτη, το παίρνεις και κυκλοφορείς κανονικά με .... χαλασμένο καταλύτη χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ
-
Το ποιο μπερδεμένο που δεν έχω καταλάβει καθόλου γιατί γίνεται, είναι ότι ξεχωρίζουν κάποια EURO σε 2 εκδόσεις ανάλογα με τη χρονολογία, το οποίο είναι ακόμη ποιο γελοίο..
Πότε θα ψηφιστεί αυτό το πράγμα επιτέλους? 2 εβδομάδες δεν έχουν περάσει;
-
Μίλησα χθες με εκτελωνιστή.
Σε ένα Ford Fiesta μοντ 2012, EURO 5, 1250 κ.εκ που το βρίσκω στη Γερμανία 2.500 €, θα μπει τέλος ταξινόμησης 3.000 € !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Δυστυχώς έτσι είναι, αλλά δεν ισχύει ακόμα, θα ισχύσει μόλις ψηφιστεί το νέο νομοσχέδιο. Προς το παρόν είναι ΟΚ τα Euro 5, αλλά όχι για πολύ ακόμα. Για αυτό γίνεται χαμός στα τελωνεία, τόσο με καινούργια όσο και με εισαγωγής, το τελωνείο Ελευσίνας έχει αυτή τη στιγμή πάνω από 500 αυτοκίνητα αναμονή για εκτελωνισμό! Οι καθυστερήσεις (ακόμα και στα καινούργια) είναι πολύ μεγάλες.
Από την άλλη ένα π.χ. Qashqai Euro 6 θα έχει μείωση περίπου 50% στο τέλος ταξινόμησης!
-
Σε συζήτηση που είχα με έμπορο μεταχειρισμένων μου είπε ότι τώρα που είναι απαγορευτική η εισαγωγή euro5 (λόγο δασμών) η αγορά θα αρκεστεί σε ότι σαπακια κυκλοφορούν ήδη και φυσικά η τιμές θα πάρουν την ανιούσα.
-
Σε συζήτηση που είχα με έμπορο μεταχειρισμένων μου είπε ότι τώρα που είναι απαγορευτική η εισαγωγή euro5 (λόγο δασμών)
Ακόμα δεν είναι απαγορευτική....θα είναι σύντομα όμως.
-
Από την άλλη ένα π.χ. Qashqai Euro 6 θα έχει μείωση περίπου 50% στο τέλος ταξινόμησης!
Εδώ νομίζω ότι κάνεις λάθος ,εφόσον αναφέρεσαι στην εισαγωγή μεταχειρισμένου. Το νομοσχέδιο αναφέρει ότι η εισαγωγή Euro6 (μετά 31/08/2018 , αλήθεια γιατί;;;) επιβαρύνονται με +50% τέλος. Εκτός αν κάνω τόσο λάθος. Τα δε προ αυτής της ημερομηνίας με 100% , διπλάσιο τέλος δηλαδή,
Αν πεις ότι όπως υποστηρίζουν το ν/σ κατατέθηκε με γνώμονα τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες , η κίνηση έξτρα φορολόγησης στα Euro6d καταρρίπτει όλη την επιχειρηματολογία. Ελπίζουν να σώσουν την αγορά καινούργιων και να μειώσουν την πίεση από τις εισαγωγές μεταχειρισμένων που δέχονται οι εταιρίες leasing όταν ξεπουλάνε. Αλλά, ο έλλην πολυμήχανος μαντράς, είμαι σίγουρος ότι θα καλύψει τη χασούρα αγοράζοντας ακόμα πιο σάπια αλλά καλογυαλισμένα οχήματα. Οπότε δυστηχώς ο μόνος χαμένος θα είναι στην πράξη ο υποψήφιος αγοραστής μεταχειρισμένου.
-
Όντως, υπάρχουν 2 κατηγορίες, είναι το λιγότερο τρελό, και ίσως και παράνομο, να διαχωρίζεις την ίδια ακριβώς νόρμα χρονικά!
-
Πάντως όσο δυσκολεύουν τα εισαγωγής σαπάκια είναι καλό , γιατί με τα σαπάκια έπεφτε η αξία και των δικών μας μεταχειρισμένων .
Από την άλλη η διαφθορά και οι λαμογιές με τα χλμ και τα απλήρωτα φπα και τέλη που έχουν γίνει και όλοι όσοι έχουμε ένα γνωστό που ξέρει τον χώρο , δυστυχώς παραμένουν ατιμώρητες , αφού τα λεφτά τα παίρνουν τα λαμόγια και κυνηγάνε τον τελευταίο καταναλωτή που έχει το αμάξι στην κατοχή του και είναι ανύποπτος για το τι έχει συμβεί .
Ακόμα θα πρέπει τα αυτοκίνητα λήζινγκ να περνάνε από ΚΤΕΟ κάθε χρόνο ή κάθε δύο χρόνια , γιατί έτσι που περνάνε στα 4 χρόνια , χωρίς να κάνουν σέρβις στα επίσημα δίκτυα , γίνεται πάρτυ με τα χλμ .
Με κάθε τρόπο πρέπει να προστατευτεί ο απλός ιδιώτης καταναλωτής και όχι να είναι το θύμα όπως γίνεται μέχρι τώρα .
-
Πάντως όσο δυσκολεύουν τα εισαγωγής σαπάκια είναι καλό , γιατί με τα σαπάκια έπεφτε η αξία και των δικών μας μεταχειρισμένων .
Από την άλλη η διαφθορά και οι λαμογιές με τα χλμ και τα απλήρωτα φπα και τέλη που έχουν γίνει και όλοι όσοι έχουμε ένα γνωστό που ξέρει τον χώρο , δυστυχώς παραμένουν ατιμώρητες , αφού τα λεφτά τα παίρνουν τα λαμόγια και κυνηγάνε τον τελευταίο καταναλωτή που έχει το αμάξι στην κατοχή του και είναι ανύποπτος για το τι έχει συμβεί .
Ακόμα θα πρέπει τα αυτοκίνητα λήζινγκ να περνάνε από ΚΤΕΟ κάθε χρόνο ή κάθε δύο χρόνια , γιατί έτσι που περνάνε στα 4 χρόνια , χωρίς να κάνουν σέρβις στα επίσημα δίκτυα , γίνεται πάρτυ με τα χλμ .
Με κάθε τρόπο πρέπει να προστατευτεί ο απλός ιδιώτης καταναλωτής και όχι να είναι το θύμα όπως γίνεται μέχρι τώρα .
Πολύ σωστά.
-
Τελικά ψηφίστηκαν τα νέα τέλη ? Να περιμένουμε νέους τιμοκαταλόγους ?
-
Πολύ βιάζεσαι, κριου
Γιατί??? μόλις δεν πήρες αμάξι, πας για άλλο καινούριο??? (πλάκα κάνω)
-
Έχουν ψηφιστεί διάφορα και γίνεται ένας χαμός στα τελωνεία, ούτε αυτοί ξέρουν! Το σίγουρο είναι ότι άλλαξαν τα τέλη για τα εισαγόμενα και έχει γίνει πανικός, τρελές αυξήσεις και οι έμποροι δεν ξέρουν τι να κάνουν. Μόνο στο τελωνείο της Ελευσίνας υπάρχουν πάνω από 700 αυτοκίνητα (καινούργια και μεταχειρισμένα) προς εκτελωνισμό και η ηλεκτρονική διαδικασία αντί να επισπεύσει την διαδικασία την έχει κάνει πολύ πιο αργή. Τραγελαφικά πράγματα, διαδικασία 1-2 ημερών πλέον ξεπερνάει τις 2 εβδομάδες.
-
criuser wrote:
Πολύ βιάζεσαι, κριου
Nαι αλλά τόσοι ψάχνουν και ρωτάνε εδώ .
Να μην τους ενημερώσουμε ?
Ασε που το αυτόματο αιρκρος ντίζελ σε σάιν θα είναι μονόδρομος για την Β κατηγορία σουβ...
-
Οταν ειναι να εφαρμοστουν τα νεα τελη ταξινομησης,θα το μαθουμε. Θα βουίξουν τα sites, μην αγχωνεστε
-
Ασε που το αυτόματο αιρκρος ντίζελ σε σάιν θα είναι μονόδρομος για την Β κατηγορία σουβ...
Από αυτή την άποψη σωστά το βάζεις το θέμα, αλλά μιλάμε για ελληνικό κράτος σε τομέα που έχει αντίκτυπο σε κεντρικά οικονομικά θέματα (έσοδα κράτους - κίνηση αγοράς κλπ κλπ). Περίμενε κάνα χρόνο ακόμα, εδώ τα τέλη κυκλοφορίας μετά την εφαρμογή του wltp δεν έχουν φτιάξει. Έχει πολύ μαγείρεμα ακόμα.
-
nickthetrib wrote:
criuser wrote:
Πολύ βιάζεσαι, κριου
βρε καλύτερη προσφορά απ' αυτή που βγήκε δεν θα υπάρξει, όπως και να μεταβληθούν τα τέλη... δε πας στην αντιπροσωπεία να το κάνεις τράμπα λέω γω με κάνα 500άρικο διαφορά; ή και λίγο παραπάνω να σου πούνε, σε ένα χρόνο ή ενάμιση θα τα βγάλεις απ' το καύσιμο, γράφεις χιλιόμετρα εσύ...
Απ' ότι ξέρω έχουν gris platinum, λευκό και ίσως κάποια λευκά με διχρωμία μαύρης οροφής (αυτό το χαρακτηριστικό λείπει σε σύγκριση με τη Shine τελικά, αλλά έχουν το πακέτό μαύρου χρώματος για μπάρες καθρέφτες περίγραμμα φώτων κλπ.)
-
Μέχρι τον Οκτώβριο θα γράψω χλμ . Μετά θα πέσουμε στα κλασσικά 1000 τον μήνα
Νέα τέλη ταξινόμησης