-
Εγώ είδα 126 στον επίσημο κατάλογο της FMH και με ένδειξη wtlp 150 σε τιμοκατάλογο περιοδικού online..
-
To kuga 1.5 titanium από 109 γραμμάρια που έχει τώρα κατά wltp θα πάει στα 137.
Ένα αυτοκίνητο που εκπέμπει CO2 από 120 έως 140 γρ./χλμ., έχει αύξηση κατά 10% στον συντελεστή του τέλους ταξινόμησης 4 στην πρώτη κλίμακα άρα 4.4% (26% στην 2η κλίμακα), άρα 2,6% επιπλέον και ο νέος συντελεστής γίνεται 28,6%, 53 + 5.3 = 58.3% στην 3η.
-
Ο Tkin73 μαλλον λεει για το diesel
-
Ναι μόνο ντιζελ!
-
ΛΤΠΦ: 19207,
co2 NEDC: 126 (152€ τωρινά TK),
co2 WTLP: 150.
Τώρα με τα νέα ττ πληρώνεις 2.760,68. Από το 2021 αν υπολογιστούν με wltp θα πληρώσεις 3.011,652
Αν το έπαιρνες μέχρι 31/7 το σπορτατζ τα τέλη θα ήταν 3.073,12. Δλδ από το 21 θα ξαναπάμε περίπου εκεί που ήταν μέχρι πρότινος.
-
Τα τέλη κυκλοφορίας θεωρητικά θα γίνουν 277-278€ από 152. Νομίζω είναι σημαντική αύξηση. Εγώ που πληρώνω 5 αυτοκίνητα τέλη τα 277 είναι περισσότερα από ότι δίνω τώρα για 3 από τα diesel μου. Σχεδόν 400 είναι όλα.
Εδώ θα γινει μάλλον κάποια μικρή μείωση, στον τρόπο υπολογισμού Τ.Τ δεν θα δούμε άλλη διαφορά πάντως γιατί τα σκαλοπάτια είναι ξεκάθαρα και τα περιβαλλοντικά στάνταρ ρυθμισμένα ήδη.
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας κύριοι, ήσασταν πολύ κατανοητοί. Καλά να είμαστε μέχρι τότε αλλά μέχρι να έρθει η ώρα μου θα έχει βγει σίγουρα νέο Tuscon με MH 1,5T petrol 160ps σε αντικατάσταση του 1,6Τ των 177ps με τα πολύ υψηλά ΤΚ. Ίσως να κοιτάξω και προς τα εκεί αν η διαφορά των ΤΚ είναι πάνω από 100€ μεταξύ των δύο. Τώρα έτσι πως μου τα λέτε +250€ στην τιμή αγοράς ε δεν το λες και deal breaker σε τέτοια αγορά.
-
Σε συνέχεια του προβλήματος που έγραψα πριν 2-3 ημέρες για τις άδειες, και επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείο:
Καλώς ήρθαμε στην ψηφιακή εποχή...* '
<em>'ενώ διερευνώνται διεξοδικά οι αιτίες της δυσλειτουργίας» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.*
*- Ρε μ@λάκα Μήτσο γιατί έπεσε το σύστημα?
- Που να ξέρω ρε Γιώργο, στα @ρχίδια@ μου για το κολοσύστημά τους! Ασε με τώρα είμαι διακοπές και πίνω την φραπεδιά μου. Πάρε τον Κώστα.
- Ρε συ ο Κώστας είναι το χωριό και δεν έχει σήμα.
- Εεε ας δώσουν Α4 χαρτάκια και το βλέπουμε όταν γυρίσω από Σεπτέμβρη.
- Καλά θα τους πω για κανένα μήνα να είμαστε ήσυχοι μην πας πρήζουν Αυγουστιάτικα. Μα καλά όλοι τώρα αγοράζουν αυτοκίνητα?*
-
Χαχα
Αυτό που παντου υπάρχει ένας Μήτσος.... Χεχε.
Ρε και εδώ έπεσαν τα συστήματα..... Τι γίνεται;
-
Ρε και εδώ έπεσαν τα συστήματα..... Τι γίνεται;
Είναι που μπήκαμε απότομα στην ψηφιακή εποχή και δεν άντεξε τόσο ψηφιοποίηση το Δημόσιο...αχαχαχα!
-
Πόσες δημ θέσεις τώρα στην ψηφιακή εποχή θα χάσουν αντικείμενο, θα χρειαστεί να δουλεψουν πραγματικα παρα να επικυρώνουν έγγραφα με υπογραφές. Πόσες θέσεις θα καταργηθουν και θα γίνουν θέσεις για γιατρους, αστυνομικους, πυροσβεστες, νοσηλευτές κτλ.
Έχει τζερτζελο η υπόθεση
-
[quote=Lap]
Πόσες δημ θέσεις τώρα στην ψηφιακή εποχή θα χάσουν αντικείμενο, θα χρειαστεί να δουλεψουν πραγματικα παρα να επικυρώνουν έγγραφα με υπογραφές. Πόσες θέσεις θα καταργηθουν και θα γίνουν θέσεις για γιατρους, αστυνομικους, πυροσβεστες, νοσηλευτές κτλ.
Έχει τζερτζελο η υπόθεση
/quote]
Πολύ αισιόδοξος είσαι. Εδώ είχαμε χιλιάδες διευθυντές χωρίς υφιστάμενους.
Πάντα υπάρχει τρόπος να μην κάνεις τίποτα και να πληρώνεσαι από το δημόσιο.
-
Το δημόσιο άμα ήθελαν στρώνει το πολύ σε ένα μήνα. Το πολύ και δεν λέω καθόλου υπερβολές!
Εμείς αλλάξαμε διοίκηση και την 1η ημέρα έβγαλε 8 ανθρώπους μάχιμους από γραφεία, οι οποίοι δεν υπήρχε λόγος να βρίσκονται σε γραφείο, έξω σε μάχιμες υπηρεσίες και χοροπήδηξαν...
Το λέω με τα γνώσεως λόγου. Το δημόσιο ΔΕΝ το θέλουν να δουλεύει και να είναι λειτουργικό...
-
Το λέω με τα γνώσεως λόγου. Το δημόσιο ΔΕΝ το θέλουν να δουλεύει και να είναι λειτουργικό...
Αυτό είναι μεγάλη αλήθεια, δυστυχώς!
-
Σχετικά με τα ττ του 2021 θα σας συμβουλευα να μην αγχώνεστε για το αν θα γίνει μια μικρή αύξηση λόγω wtlp και πιθανής απροθυμίας του ελληνικού κράτους να αναπροσαρμόσει τους συντελεστές φορολόγησης. Έτσι βλέπετε το δέντρο και χάνετε το δάσος, το οποίο δάσος είναι ότι οι τιμές των αυτοκινήτων θα αυξηθούν σίγουρα λόγω των τεράστιων προστίμων που είναι προγραμματισμένο να επιβάλλει η ΕΕ στις αυτοκινητοβιομηχανίες, λόγω μ.ο εκπομπών co2 ,πρόστιμα τα οποία σίγουρα θα μετακυλισουν στους καταναλωτές.
-
Μην αγχώνεστε για τις μικρές αυξήσεις στα τέλη ταξινόμησης να αγχώνεστε για τις μεγάλες λόγω των προστίμων!!!! Καλά πάμε....
-
Μπορείτε να αγοράσετε ηλεκτρικό αυτοκίνητο με επιδότηση όσοι έχετε πάρκινγκ και οι υπολοιποι μπορούμε να πάρουμε ηλεκτρικό ποδήλατο
-
οι τιμές των αυτοκινήτων θα αυξηθούν σίγουρα λόγω των τεράστιων προστίμων που είναι προγραμματισμένο να επιβάλλει η ΕΕ στις αυτοκινητοβιομηχανίες, λόγω μ.ο εκπομπών co2 ,πρόστιμα τα οποία σίγουρα θα μετακυλισουν στους καταναλωτές.
Έχει ήδη γίνει αυτό - τα πρόστιμα εφαρμόστηκαν νωρίτερα από το προγραμματισμένο, ήτοι την άνοιξη του 2020 αντί για αρχή του 2021. Τώρα εαν θα ακολουθήσουν και άλλες αυξήσεις δεν το γνωρίζω, αλλά ήδη έχουν γίνει αυξήσεις και προσαρμογή των διαθέσιμων κινητήρων (π.χ μόνο σε ακριβές εκδόσεις που πιο εύκολα απορροφάται το επιπλέον κόστος). Για αυτό βλέπουμε σωρηδόν mHEV, για να μειωθούν οι εκπομπές CO2 και άρα το πρόστιμο.
-
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ζήτησαν κάποια χρονια αναστολή των στόχων λόγω κορονοιου και από ότι θυμάμαι τα πήραν/θα τα πάρουν.
-
Μάλλον το κράξιμο στη Skoda επιασε τόπο ή απλά επειδή ο τιμοκατάλογος της νέας octavia βγήκε ακριβώς πριν την αλλαγή των ΤΤ και δεν πρόλαβαν να τον πειράξουν αλλά τώρα είδα είδηση πως έπεσαν οι τιμές στην νέα Octavia.
Μάλιστα στο 1.5 style που το θεωρώ τρομερά ενδιαφέρον από πλευράς εξοπλισμού θυμόμουν πως κόστιζε 24.900 και τώρα λέει έπεσε στα 23.800!
Είναι αυτή η κατηγορία τιμής που παίζει μεταξύ 17.000 και 18.000 που νομίζω πως τώρα υπάρχει κάποιο όφελος. Μεχρι 1200 ευρώ.Πολλα μοντελα εταιρειών βρίσκονταν εκεί και άλλαζαν απότομα τιμή , θυμάμαι σίγουρα το proceed , δεν έχω δει αν η kia άλλαξε τιμές.
Νέα τέλη ταξινόμησης