-
Στρατoς wrote:
alexandros.K wrote:
Κε Στρατο, ξεραμε οτι η Skoda ανέβασε τιμες , οτι η Mazda κατεβασε και οτι η Ford δεν εβγαλε ακομα νεο τιμοκαταλογο στο site της. Εχουν αναφερθει αυτα ηδη σε διαφορα topics εδω μεσα.
Ίσως κάποιοι δεν έχουν τον χρόνο να γυρίζουν από θέμα σε θέμα για να ξέρουν τα παραπάνω...
Θα μπορούσε να πει κανείς, ότι το σχόλιο σου παραπέμπει και στον χαρακτηρισμό 'χασομέρηδες'.
Μάλλον όχι γιατί θα συμπεριελάμβανε και μένα..
-
Πάντως ακόμα μπάχαλο με τις χρεώσεις! Σε μια renault στην Αττική χθες ο πωλητής επέμενε ότι η διαφορά με τα καινούρια Τ. Τ. είναι λιγότερο από 50 € ( NEW renault captur 1.0 LPG) 19.100 και η δυχρωμια δώρο μέχρι τέλη Αυγούστου!
Σε άλλη αντιπροσωπεία σήμερα με τα νέα Τ. Τ. 18.600 αλλά δεν πρόλαβα το δώρο της δυχρωμιας , όταν του είπα ότι άλλοι το δίνουν με ξεκίνησε σε κάτι πιπες περί παραγγελίας και παραλαβής μέσα στον Αύγουστο! Έφυγα τσαντισμένος γιατί δεν είχα όρεξη να αρπαχτω μέρες που είναι και θα πάω στην automotivo στο Γέρακα (από την Νίκαια που μένω) που με ειδοποίησαν τηλεφωνικά περί πτώση τιμών!
Οπότε μέχρι στιγμής η πτώση αξίας πάει περίπατο προς την τσέπη του εμπόρου και με τακτικές πολύ γιουσουρούμ! Από βδομάδα θα πάω στην automotivo... Αυτή η εβδομάδα πήγε στράφι!
-
Έβγαλε και η Citroen νέο κατάλογο. Αυξήσεις δεν είδα είχε κάνει τον Μάιο. Μειώσεις μικρές υπάρχουν στα μοντέλα που ήταν στα σκαλοπάτια. Κυρίως στο 5 αιρκρος και στο πλούσιο αυτόματο ντίζελ.
-
Αφού τα χρώματα και οι διχρωμιες ήταν ξεκάθαρα δώρο, δεν καταλαβαίνω γιατί να εκνευριστεί κάποιος. Απλά τελείωσε αυτή η προσφορά και διαμορφώνονται διαφορετικές τιμές και προσφορές.
Αυτό με τα χρώματα τώρα τελευταία το είχαμε δει, πολύ σπάνια έκαναν προσφορά τέτοια παλιότερα.
-
Αφού τα χρώματα και οι διχρωμιες ήταν ξεκάθαρα δώρο, δεν καταλαβαίνω γιατί να εκνευριστεί κάποιος. Απλά τελείωσε αυτή η προσφορά και διαμορφώνονται διαφορετικές τιμές και προσφορές.
Αυτό με τα χρώματα τώρα τελευταία το είχαμε δει, πολύ σπάνια έκαναν προσφορά τέτοια παλιότερα.
Δεν τελείωσε! Κάποιος το δίνει δώρο χωρίς έκπτωση στα τ. Τ. Και καποιος δίνει τα τ. Τ. Με έκπτωση Χωρίς την Διχρωμία, επίσης η προσφορά τρέχει μέχρι τέλος Αυγούστου!
Λογικός ο εκνευρισμός λόγο κοροϊδίας
-
Dublin wrote:
Δεν τελείωσε! Κάποιος το δίνει δώρο χωρίς έκπτωση στα τ. Τ. Και καποιος δίνει τα τ. Τ. Με έκπτωση Χωρίς την Διχρωμία, επίσης η προσφορά τρέχει μέχρι τέλος Αυγούστου!
Λογικός ο εκνευρισμός λόγο κοροϊδίας
Εγώ φαντάζομαι ότι θα έχουν κάποια με τα παλιά T.T και το δώρο, και τα επόμενα με τα καινούργια Τ.Τ και χωρίς το δώρο.
Το Τ.Τ δίδεται στα τελωνεία με την εισαγωγή, όχι κατόπιν.
-
Η Ford συγκαταλέγεται στις εταιρείες που δεν προσπάθησε με 'τεχνάσματα' να βάλει στην τσέπη της την διαφορά από τα νέα ΤΤ:
https://www.gocar.gr/news/feed/32311,Poso_f8hnainoyn_ta_Ford_Puma_kai_Kuga_me.html
-
Προς το παρόν δεν γίνεται καμία ταξινόμηση, αφού από την Δευτέρα το ηλεκτρονικό σύστημα αδειών όλων των Υπουργείων είναι 'κάτω' και δεν μπορεί να εκδοθεί καμία άδεια...τραγικά πράγματα. 3η ημέρα χωρίς σύστημα και όλοι να περιμένουν πότε θα δεήσει κάποιος από το Υπουργείο να το 'σηκώσει'....ααα ρε Κούλη, τα ίδια χάλια με τους προηγούμενους δυστυχώς.
-
@Dublin τι να πω, σαν καταναλωτής δεν είμαι υποχρεωμένος να ξέρω τις ιδιόρρυθμιες του συστήματος, ο πωλητής έπρεπε να μου το εξηγήσει! Ανταυτου ακόμα και στα αυτοκίνητα που θα του έρχονταν στα τέλη Αυγούστου μου χρεωνε την Διχρωμία με την δικαιολογία ότι τα είχε παραγγείλει τον Ιούνιο και η προσφορά έλεγε για παραγγελία και παραλαβή τον Αύγουστο! Εε μετά με έπιασε η μ@λ@κι@ και του είπα να βάλω ειδική παραγγελία και να την έχω σε 25 μέρες μου είπε ότι είναι ανέφικτο, του υπενθυμισα ότι μου είπε για παραγγελία - παραλαβή εντός 1 μηνός και η κουβέντα πήγε περίπατο! Λίγο η ζέστη, λίγο η αυξημένη δουλειά λόγο 15 Αυγούστου δεν είχα διάθεση να είμαι ποιο πιεστικος, θα γεμίσω μπαταρίες μετά τις γιορτές!
-
Lakisof wrote:
Τι επιτέλους; ........ Αύξησαν καπάκι τους τιμοκαταλόγους. Τουλάχιστον η Skoda που με ενδιέφερε, έβγαλε σήμερα 3-8-2020 καινούργιο τιμοκατάλογο. 600€ πάνω το αυτοκίνητο που με ενδιέφερε και που παρήγγειλα την εβδομάδα που μας πέρασε. Και σημειωτέον ότι είχε βγάλει πάλι νέο τιμοκατάλογο στις 8-7-2020 και είχε πάρει αύξηση 400€. Είπα κι εγώ ότι αυτή ήταν η αύξηση της χρονιάς. Σύνολο ένα χιλιάρικο σε λιγότερο από μήνα. Καλά τα έλεγαν κάποια παιδιά εδώ μέσα πριν λίγο καιρό. Ότι μόλις μειωθούν λίγο τα τέλη ταξινόμησης θα αυξήσουν τις τιμές και έρθει μία η άλλη.
Όμως εγώ θα την ακυρώσω αύριο την παραγγελία.
Υ.Γ. Και είχε γίνει, τώρα που το θυμήθηκα κι άλλη αύξηση τον Ιανουάριο με Φεβρουάριο.
Τα ανεβασε ολα ή συγκεκριμενα αυτο που παρήγγειλες? Καλα κανεις και θα το ακυρωσεις !!!
Διαμόρφωση καροκ που είχα κάνει 20/7 που την τσεκαρα σήμερα στην αντιπροσωπεία σε 3500 έξτρα εξοπλισμο είχαν τσιμπήσει ~150 ευρω. Τουλάχιστον εφαρμόζουν κανονικά νεο τέλος ταξινόμησης.
-
Η Ford συγκαταλέγεται στις εταιρείες που δεν προσπάθησε με 'τεχνάσματα' να βάλει στην τσέπη της την διαφορά από τα νέα ΤΤ:
https://www.gocar.gr/news/feed/32311,Poso_f8hnainoyn_ta_Ford_Puma_kai_Kuga_me.htm
Εγώ είμαι επιφυλακτικός αν δεν παίζει τέχνασμα,γιατί αν δεις έχω ποστάρει στο εν λόγω θέμα,στη σελ. 13 στο ποστ #314, πως λίγες μέρες πριν βάλουν το νέο τιμοκατάλογο, στο configurator του Puma st-line 155hp έχουν βάλει υποχρεωτική χρέωση ένα πακέτο 664 ευρώ, που πριν τα νέα Τ.Τ. δεν υπήρχε και συμπεριλαμβανόταν στην τιμή.
Οπότε τα 523 ευρώ κέρδος που λένε με τα νέα Τ.Τ. μπορεί και να πάνε περίπατο. Θα δούμε.
-
alexandros.K wrote:
Lakisof wrote:
Τι επιτέλους; ........ Αύξησαν καπάκι τους τιμοκαταλόγους. Τουλάχιστον η Skoda που με ενδιέφερε, έβγαλε σήμερα 3-8-2020 καινούργιο τιμοκατάλογο. 600€ πάνω το αυτοκίνητο που με ενδιέφερε και που παρήγγειλα την εβδομάδα που μας πέρασε. Και σημειωτέον ότι είχε βγάλει πάλι νέο τιμοκατάλογο στις 8-7-2020 και είχε πάρει αύξηση 400€. Είπα κι εγώ ότι αυτή ήταν η αύξηση της χρονιάς. Σύνολο ένα χιλιάρικο σε λιγότερο από μήνα. Καλά τα έλεγαν κάποια παιδιά εδώ μέσα πριν λίγο καιρό. Ότι μόλις μειωθούν λίγο τα τέλη ταξινόμησης θα αυξήσουν τις τιμές και έρθει μία η άλλη.
Όμως εγώ θα την ακυρώσω αύριο την παραγγελία.
Υ.Γ. Και είχε γίνει, τώρα που το θυμήθηκα κι άλλη αύξηση τον Ιανουάριο με Φεβρουάριο.
Τα ανεβασε ολα ή συγκεκριμενα αυτο που παρήγγειλες? Καλα κανεις και θα το ακυρωσεις !!!
Διαμόρφωση καροκ που είχα κάνει 20/7 που την τσεκαρα σήμερα στην αντιπροσωπεία σε 3500 έξτρα εξοπλισμο είχαν τσιμπήσει ~150 ευρω. Τουλάχιστον εφαρμόζουν κανονικά νεο τέλος ταξινόμησης.
20/7 που εκανες, ειχαν παρει ηδη αυξηση απο 8/7 , απο οτι λεει ο **Lakisof . **Σημερα που τσεκαρες με τα νεα ΤΤ, ειχαν και αυξηση 150€ σε σχεση με 20/7 ?
Παντως κι αλλου διαβασα εδω μεσα οτι η Skoda αυξησε τιμες (εκτος απο τον Στρατο , απο κατω) >Η Skoda (Cosmocar) επιμελώς αύξησε τις τιμές των αυτοκινήτων της ώστε οι τελικές τιμές να είναι οι ίδιες...μπράβο
-
Όντως σιγά σιγά αύξησε τις τιμές και τώρα με τα νέα Τ. Τ. Ήρθε πάλι στις τιμές Ιουνίου ( συγκρίναμε προσφορές του skoda kamiq GTEC)
-
Ετσι Yem
Για οποιον δεν καταλαβε, ξεκινησαμε με τον απο εδω με τον Tkin73(1ο ποστ, σελ195)
https://forum.4troxoi.gr/kataskeyastes-kai-montela/crossovers-forum?page=194
-
Προς το παρόν δεν γίνεται καμία ταξινόμηση, αφού από την Δευτέρα το ηλεκτρονικό σύστημα αδειών όλων των Υπουργείων είναι 'κάτω' και δεν μπορεί να εκδοθεί καμία άδεια...τραγικά πράγματα. 3η ημέρα χωρίς σύστημα και όλοι να περιμένουν πότε θα δεήσει κάποιος από το Υπουργείο να το 'σηκώσει'....ααα ρε Κούλη, τα ίδια χάλια με τους προηγούμενους δυστυχώς.
Συγνώμη Φάνη αλλά ως 'δημόσιος υπάλληλος' επέτρεψε μου να διαφωνήσω. Δεν φταίει ο πρωθυπουργός για την τεμπελιά 2/3/5 υπαλλήλων 375 βαθμίδες από κάτω του.
Υπάρχει ένα άτυπο καθεστώς απίστευτης τεμπελιάς την οποία έχει κληρονομήσει δεκαετίες τώρα η λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών. Δεν αλλάζει τέτοια βαθιά ριζωμένη σκ@τονοοτροπια εύκολα, στην Ελλάδα ίσως και ποτέ!γ
Αυτό γίνεται τρις χειρότερο κατά την περίοδο των καλοκαιρινών αδειών, ειδικά σε αυτές του Αυγούστου που θεωρούνται prime time και 'σφάζονται παλικάρια' ποιος θα πάρει τότε. Παρόμοια κατάσταση φυσικά σε κάθε περίοδο εορτών. Τραγικές καταστάσεις..
Πέρα τούτου λοιπόν συμβαίνει και το απίστευτο να κλείνουν ολόκληρα τμήματα υοηρεσιωνυ κατά την περίοδο των καλοκαιρινών αδειών καθώς σε κάποιες από αυτές απλά δεν μένει υπάλληλος πίσω να δουλέψει. Μιλάμε για καταστάσεις επιπέδου κεντρικής Αφρικής. Μετά λύπης μου σας πληροφορώ ότι είναι λίγες οι υπηρεσίες που λειτουργούν ομαλά σερί. Ελάχιστες....
Όντας μέσα στο 'σύστημα' με 20 χρόνια υπηρεσίας έχω κουραστεί να βλέπω ανθρώπους να είναι λειτουργικοί μόνο 26 κάθε μήνα μετά τις 18:00' που μπαίνει το μηνιάτικο, ή όποτε πληρώνει η κάθε υπηρεσία. Πληρώνεται πολύς κόσμος για να κάθεται ακόμα και σήμερα μετά από τόσα χρόνια αίσχη. Εσωτερική ρουφιανιά με αντάλλαγμα 'εύνοια', μόνο κριτήριο το βύσμα για όλα και καμία ουσιαστική αξιολόγηση προσωπικού. Βολεψάκηδες, παρτάκηδες και 'κομματάδες' κατά ένα μεγάλο ποσοστό δυστυχώς.
Είχα εναν υποδιοικητή στην ακαδημία που μας έλεγε 'σε αυτή την υπηρεσία δεν μπορεί να είστε κομματάδες'. Και όταν τον ρώτησα τι εννοούσε μου είπε 'να μην έχετε στο μυαλό σας πρώτα από όλα το κομμάτι, δηλαδή τον μισθό'. Προσπαθούσε ο άνθρωπος να βάλει στο 18χρονο μυαλό μας ένα αίσθημα ευθύνης που κάθε δημόσιος λειτουργός θα έπρεπε να έχει. 20 χρόνια μετά έχω να πω 'σκατά πατητά έχουν στο μυαλό τους οι περισσότεροι κύριε Υποδιοικητά'....
Σορυ για το σεντόνι.
-
@Dublin τι να πω, σαν καταναλωτής δεν είμαι υποχρεωμένος να ξέρω τις ιδιόρρυθμιες του συστήματος, ο πωλητής έπρεπε να μου το εξηγήσει! Ανταυτου ακόμα και στα αυτοκίνητα που θα του έρχονταν στα τέλη Αυγούστου μου χρεωνε την Διχρωμία με την δικαιολογία ότι τα είχε παραγγείλει τον Ιούνιο και η προσφορά έλεγε για παραγγελία και παραλαβή τον Αύγουστο! Εε μετά με έπιασε η μ@λ@κι@ και του είπα να βάλω ειδική παραγγελία και να την έχω σε 25 μέρες μου είπε ότι είναι ανέφικτο, του υπενθυμισα ότι μου είπε για παραγγελία - παραλαβή εντός 1 μηνός και η κουβέντα πήγε περίπατο! Λίγο η ζέστη, λίγο η αυξημένη δουλειά λόγο 15 Αυγούστου δεν είχα διάθεση να είμαι ποιο πιεστικος, θα γεμίσω μπαταρίες μετά τις γιορτές!
Χαχα! Μην εκνευρίζεσαι γιατί θα δεις πολλά επεισόδια ακόμη! Έπεσες και ακριβώς στη μέση αλλαγής συστήματος, οπότε θα δεις πολλά ευτράπελα στο Ελλαδιστάν.
Εξοπλισου με υπομονή και ψυχραιμία και καλή επιλογή.
-
@Dublin ναι ρε φίλε, ηρεμία χρειάζεται στο κάτω κάτω και ο πωλητής υπάλληλος είναι και ότι του πούνε λέει! Άσε να περάσει ο 15 Αύγουστος και βλέπουμε, έτσι και αλλιώς ο Αύγουστος τελείωσε πάμε για προσφορές back to school που έλεγε και πέρυσι η Citroën
-
Πάντως όσοι ψάχνονται πρέπει να κινηθούν γρήγορα φέτος μην περιμένετε νέες προσφορές και Μπακ φραινται κλπ.
Τώρα πάνε βάσει νόμου δεν μπορουναμπορούν ναενα κάνουν αλλιώς και στο εξής θα δουλέψουν με λογική μπακάλη σβήσε γράψε τις τιμές κάθε μήνα.
-
Tkin73 wrote:
alexandros.K wrote:
Lakisof wrote:
20/7 που εκανες, ειχαν παρει ηδη αυξηση απο 8/7 , απο οτι λεει ο **Lakisof . **Σημερα που τσεκαρες με τα νεα ΤΤ, ειχαν και αυξηση 150€ σε σχεση με 20/7 ?
Εγώ ανέφερα δύο αυξήσεις σε λιγότερο από μήνα. Μία στις 8/7 κι άλλη μία στις 3/8.
-
Για πολλοστή φορά, τσεκάρετε τα WLTP, γιατί μετά το 21 αν περνάτε τα 120 CO2 θα δείτε αύξηση και στην τιμή και στα τέλη κυκλοφορίας, δηλαδή αν κάποιος θέλει ας πούμε το Sportage diesel 115 Mild Hybrid πριν αλλάξει το μοντέλο (είναι μία από τις καλύτερες ευκαιρίες για 'πολύ' αυτοκίνητο αυτή την περίοδο και λίγο πριν την αλλαγή μοντέλου), μετά το 21 από 110-117 θα πάει στα 138-149, οπότε πολλοί 'μεσαίοι' σε οικονομική δύναμη) θα δυσκολευτούν ακόμη περισσότερο.
Απλά μία υπενθύμιση.
Νέα τέλη ταξινόμησης