-
Αυτό όμως δεν το δείχνουν στα γραφήματα, το ειχα κανει νύξη
-
το συστημα μεταδοσης ειναι παραλληλο. ο mg2 κινεί το όχημα με ενέργεια από την μπαταρία, ή από τον mg1 τον οποίο περιστρέφει ο ice. αυτή είναι η μία περίπτωση, η άλλη είναι ο ice να σπρώχνει απευθείας τις ρόδες μέσω μιας τελικής σχέσης.
ο ήχος αλλαγής ταχυτήτων είναι ψηφιακός και μπορείς να τον ακυρώσεις.
Σε καποια japan video δείχνουν στο ταμπλο το διάγραμμα μετάδοσης. εκει μπορει κανεις να δει και να καταλαβει τι γινεται. οταν βγαζει το διαγραμμα ενα γραναζακι σημαινει οτι ο ice σπρωχνει τις ροδες, στις αλλες περιπτώσεις φαίνεται το διάγραμμα ροης μεταξυ κινητήρα, μπαταριας, τροχων, πολύ κατατοπιστικό.
Το ενδιαφέρον είναι οτι ο υπολογιστης του αυτοκινητου αναλογα με την ταχυτητα, την κλιση, την πίεση στο γκαζι, το υπολοιπο ενεργειας στην μπαταρία κλπ καθε φορά υπολογίζει αν θα πρεπει ο ice να συνδεθει απευθειας ή να φορτίσει τον mg2 ή αν αρκει η μπαταρία. το αποτέλεσμα είναι συνεχής εναλλαγή ειδικά μεταξύ 80-120 km/hr
+1
Αυτό με το γραναζάκι στο καντράν που παρεμβαίνει ο θερμικός κινητήρας το δείχνει κι ο Ιταλός σε ένα σημείο του βίντεο.
Επίσης,λέει ότι προτιμάει την παράλληλη λειτουργία από τη σειριακή.
Ο.κ.,ίσως εγώ- ιδίως στα τεχνικά του κινητήρα- το μετάφρασα λίγο βιαστικά,αλλά γενικά όπως τα είπες κι εσύ τα αναφέρει κι αυτός στο βίντεο.
-
Ο ηλεκτροκινητήρας που δίνει κίνηση μπορεί να περιστραφεί και από τον κανονικό κινητήρα για να φορτίσει την μπαταρία σε κάποιες συνθήκες.
+1
Y.Γ. Ωραίο κόκκινο χρωματάκι και με τη διχρωμία (μαύρη οροφή) του ταιριάζει αρκετά.
-
Αρχίσαμε τα 'ωραίο ειναι' ;
Δείτε εδώ στο 2:55
Τέτοια άνετη θέση οδήγησης....Ποιο 2008 και puma
Και οι πίσω σταυροπόδι....
-
-
Ωραιοτατο....
-
Ωραίο review, όπως τα παλιά!
8.94 τα 0-100 (με οργανο μέτρησης, όχι κοντερισια).
Λίγο στενός ο χώρος αποσκευών γι' αυτό τα λίγα λίτρα.
Δεν το έχω ψάξει με εκδόσεις και τιμές αλλά μου αρέσει πολύ περισσότερο από το Yaris.
Πολύ θόρυβο όμως στην επιτάχυνση, έτσι ειναι και το Yaris;
-
-Σιγά τον θόρυβο, για πατα το και εσύ να δεις τι θα ακους;
-Δεύτερον δεν ξέρω πόσο γεμάτη ήταν η μπαταρία στο 0-100, στο ιαπωνικό ήταν στην μέση. Αν ήταν πολύ χαμηλά ίσως στην μέρη της επιτάχυνσης να έκοψε το ηλεκτρικό μπουσταρισμα
Το ίδιο ισχυει και στα mild hybrids
-Ισχύει για τον χώρο αποσκευών, στο βίντεο οντως μοιάζει στα λίτρα που ανακοινώνουν.
-τρίτον, δεν ειναι cvt το κιβώτιο του οπως αναφερει
Υ.γ Που τα βρήκε ο Ιάπωνας τα 420 λιτρα;
Ίσως πέρασε το ύψος εταζερας και έφτασε στα προσκεφάλα.
-
Δεν είναι 0-100 km/h αλλά 0-60 mph δηλαδή περίπου 96km/h άρα λογικά για τα 100km/h θα είναι κοντά στα 9,4sec που ανακοινώνει η Honda.
-
Πλαστικό καπάκι σε ζάντα αλουμινίου, πρώτη φορά βλέπω!
-
Ήταν μόδα την δεκαετία '80 '90 ,αρκετά αυτοκίνητα είχαν αεροδυναμικά καλύμματα πάνω από τις ζάντες αλουμινίου ένα από αυτά ήταν το swift Gti που είχα αγοράσει καινούργιο τέλη του 1990. Φυσικά έφυγαν στο πατάρι την πρώτη μέρα...
-
Τώρα το jazz ωραίο είναι εκτός όταν το βλέπεις από μπροστά , τα φανάρια είναι μεγάλα θέλουν επείγοντος να μικραίνουν οπτικά , το πρώτο που θα έκανα μεβρανη στο πάνω μέρος τους στο χρώμα του αμαξώματος μέχρι εκεί που είναι η λευκή γραμμή ( φώτα ημέρας .
Είμαι σίγουρος πως στο εξάμηνο θα βγουν καλύμματα από την ίδια την honda μέρος κάποιου πακέτου αισθητικής βελτίωσης.
-
Τον θόρυβο τον αναφέρει και στο review, και νομίζω έχει οδηγήσει 2-3 αυτοκίνητα παραπάνω από εμάς.
Απλά μου έκανε εντύπωση, σαν να μουγκρίζει κάνει (νομίζω κάτι τέτοιο λέει και ο Matt?).
Εντάξει είναι, ποιο ενδιαφέρον το βρίσκω από τον μεγάλο του, μικρό, αντίπαλο, μου αρέσει και το εσωτερικό και η κονσόλα της Honda, της Toyota μου φαίνεται..μέτρια να πω..
Το Crosstar δύσκολα θα πουλήσει, καμιά ντουζίνα σε όλη την Ευρώπη ίσως, έτσι για το καλό!
Το κάλλυμα στη ζάντα τραγικό! πώς τους ήρθε; ελπίζω να βγαίνει εύκολα (μάλλον όχι).
-
Kick down έκανε ο matt, Φυσικά θα μουγκρισει, ποιο αυτοκίνητο δεν μουγκριζει σε kick down. Εδώ και οι rolls μουγκριζουν
Γενικά ο mattειναι αξιαγάπητος πιστεύω θα ήταν καλή παρέα ως φίλος, αλλά από τεχνικά λίγο δεν σκαμπαζει
-
Ναι, δεν φαίνεται καμία σπουδαία αυθεντία στην μηχανική, μάλλον γι'αυτό αρέσει, αφού πιάνει έναν καλό μέσο όρο χωρίς να γίνεται υπερβολικά ειδικός/εξειδικευμένος.
Είναι pop τύπος και συνήθως συμφωνούμε στην πρώτη απλή ανάγνωση.
Εξακολουθώ να ακούω προσεχτικά τον Thomas του Autogefuhl.
-
Kick down έκανε ο matt, Φυσικά θα μουγκρισει, ποιο αυτοκίνητο δεν μουγκριζει σε kick down. Εδώ και οι rolls μουγκριζουν
Γενικά ο mattειναι αξιαγάπητος πιστεύω θα ήταν καλή παρέα ως φίλος, αλλά από τεχνικά λίγο δεν σκαμπαζει
Δεν ξέρω τι σκαμπάζει από τεχνικά ο Matt, σε κάθε περίπτωση πάντως έχει οδηγήσει άπειρα αυτοκίνητα, αρκετά από αυτά αυτόματα.
Αν ήταν έτσι θα σχολιάζεται σε κάθε δοκιμή αυτόματου πως στο kick down το αυτοκίνητο μουγκρίζει, κάτι που προφανώς δεν ισχύει!
-
Προφανώς δεν ισχυει;
Kick down σημαίνει καρφωνω το ποδι στο πατωμα και το αυτοκίνητο κατεβάζει μια, δυο ή και τρεις σχεσεις στο κιβώτιο. Δηλαδή φτάνει το στροφομετρο στα κόκκινα.
Μετά το 3:30
-
αυτό που ενοχλεί τους σχολιαστές δεν είναι ο έντονος θόρυβος αλλά το είδος του θορύβου. Τα cvt παράγουν ένα συνεχόμενο ήχο που ενοχλεί όσους δεν το έχουν συνηθίσει, και στην Ευρώπη έχουμε συνηθίσει τον ήχο να μεταβάλλεται, για αυτό και ο ψηφιακός ήχος επιτάχυνσης με διακριτές σχέσεις στο jazz ehev.
είχα διαβάσει κάποτε όταν βγήκε το fit3 ένα άρθρο για το dct και έλεγε ο ιάπωνας δοκιμαστης οτι τον ενοχλούσε η μεταβολή του ήχου και οι διακριτές σχέσεις κατά την επιτάχυνση, εκεί έχουν συνηθίσει τα cvt και τους φαινόταν περίεργο και ενοχλητικό το dct του jazz.
το yaris παντως πρεπει να είναι πιο ήσυχο, το σύστημα της honda ακούγεται, στο insight έχει και ωραίο sport mode ηχο.
-
Μα οταν κανείς kick down ότι και αν έχεις, μουγκριζει
Το δε jazz έχει εναλλαγή του ήχου, ωσάν να ήταν χειροκίνητο.
-
Μα οταν κανείς kick down ότι και αν έχεις, μουγκριζει
Δεν μουγκρίζει, απλά ανεβαίνουν οι στροφες όπως όταν κατεβάζεις σχέση σε ένα χειροκίνητο. Στο CVT μένουν σταθερά στις π.χ. 5.000 σ.α.λ, ενώ στο kick down σε ένα πλανητικό, ανεβαίνουν στις π.χ. 4.000 σ.α.λ, σταδιακά μέχρι τον κόφτη και μετά αλλάζει σχέση και πέφτουν. Στο CVT το ενοχλητικό είναι το συνεχόμενο στροφάρισμα ψηλά που είναι και δυνατός σαν ήχος και μονότονος.
Honda Jazz 2020 Hybrid