-
5,2 λιτρα/100 χλμ καθαρα σε κινηση πολης με 35 χλμ/ωρα το πολυ.
Οδήγηση κάτω από 9 λεπτά στους 2 βαθμούς που σημαίνει ότι τον μισό χρόνο το μοτέρ δουλεύει πάνω από το ρελαντί για να ζεσταθεί. Οπότε θεωρώ ότι η παράθεση του παραπάνω video είναι λίγο άκυρη, no offence LAP.
Όταν εγώ ξεκινάω με το CHR κρύο, για κανά 2-3 λεπτά δουλεύει ο θερμικός πάνω από το ρελαντί για να έρθει σε σωστή θερμοκρασία αλλά και για να φορτίσει μπαταρίες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κανά 9άρι κατανάλωση αν η οδήγηση είναι μόνο για το διάστημα αυτό...
Αλλά σε καθημερινές συνθήκες η κατανάλωσή μου είναι περί τα 5λίτρα (2.0 κυβικά, 1.5 τόνος αυτοκίνητο...)
Έυκολα σε θερμοκρασίες Ελλάδας, σε αστικό κύκλο το yaris θα είναι μονίμως κάτω από τα 4λίτρα.
Οπότε μην δημιουργούμε εντυπώσεις που μπορεί να μπερδεύουν ανθρώπους σε αναζήτηση αυτοκινήτου.
Φιλικά πάντα
-
Συμφωνώ με arvani, το νέο Yaris είναι εύκολα στα 4 εντός πόλης (με λίγη προσοχή) και στα 4.5 χωρίς καθόλου κόπο. Με αυγό ίσως είναι κάτω από 3.5.
-
Με καμια παναγια δεν εχει 5.2 καταναλωση.
ΟΚ ουτε αυτους εδω πιστευω (για να δουμε και το αλλο ακρο) https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/ANALYSH-Aytonomia-kai-katanalwsh-toy-Toyota-Yaris-Hybrid_210573.asp
που λενε για 3.5λτ/100 , αλλα νομιζω το 4αρι η εστω πιο κοντα στο 4 απο το 4.5 σε αστικο κυκλο το εχει χωρις προσπαθεια το αυτοκινητο.
-
Το L'Automobile έχει στο τελευταίο τεύχος του, τα 170 πιο οικονομικά αυτοκίνητα (σε όλες τις κατηγορίες) υβριδικά ή μη με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Πρωταθλητής και με διαφορά το Yaris Hybrid, με κατανάλωση (μετρημένη) εντός πόλης 3,6lt/100Km.
Επίσης σε συγκριτικό των υβριδικών Yaris και Clio, ο γιαπωνέζος ρίχνει 0,8 lt/100Km σε κατανάλωση εντός πόλης στο γάλλο και 0,3 σε επαρχιακό δρόμο και εθνική. Tο Clio όμως είναι συνολικά καλύτερο ως αυτοκίνητο, με βάση τουλάχιστον τους δοκιμαστές του L'Automobile.
-
Ρε παιδια δεν φύτρωσε στην περιοχη που δοκιμασε. Οδηγώντας πηγε. Και μαλιστα μηδενησε το trip computer για να γραψει το βιντεο. Ζεσταθηκε ο κινητηρας. Αλλωστε δεν λειτουργει υπερβολικα πολυ.
Οι ανθρωποι που αναζητουν αυτοκινητο θα το κανουν τεστ ντραιβ, καθως επισης τι πιο αντικειμενικο απο δοκιμες που δοκιμαζουν το αυτοκινητο με σκοπο ρτν καταγραφη της καταναώσης.
Φυσικα δεκτες και οι αλλες αποψεις..καμια αντιρρηση.
Υποψιν, οτι το οδηγησα το αυτοκινητο....
-
Ακριβως, αυτο θελω να δειξω. Πως περιοδικα εχουν διαφορετικα αποτελεσματα, ενω δοκιμες σε live μεταδοση δειχνουν αλλα αποτελεσματα. Εγω βρηκα ιδια αποτελεσματα με τις live μεταδοσεις.
Οχι οτι δεν ειναι εκει κοντα και το yaris ιδιαιτερα στην πολη, αλλα η μικτη που ανακοινώνουν ειναι δυσκολο επίτευγμα.
-
Eγώ βλέποντας και διαβάζοντας δοκιμές και ρίχνωντας και μια ματιά στο sprintmonitor,διαπιστώνω ότι για τα 4 φουλ υβριδικά που κυκλοφορούν στη χώρα από άποψη κατανάλωσης, η σειρά είναι ως εξής (από το οικονομικότερο προς το πιο ενεργοβόρο): Yaris
-
Το clio ειναι σαν ασκηση επι του πρακτεου. Δεν ειναι πολυ ανταγωνιστικό.
Το yaris εχει δεκαετιες πισω του.
Υ.γ Και εγω χοντρικα εκει το βρήκα, 0,5-0,3 (δεν θυμαμαι ακριβως) πιο λιγο απο το suzuki στις ιδιες διδρομες. (Παντα για χειροκινητο μιλω)
-
Είδα από κοντά ένα καινούργιο yaris hybrid την βασική έκδοση .
Ασημένιο με ασημί ζάντες αλουμινίου κλασικός και διαχρονικά όμορφος συνδυασμός . Εξωτερικά κάνουν ωραία αντίθεση τα μαύρα γυαλιστερά πλαστικά της διπλής πίσω αεροτομής και τα εμπρός φανάρια που είναι τύπου projector αλογόνου (δεν με χαλάει όταν με ψίχουλα μπορώ να βάλω ότι λάμπα θέλω) που έχουν ένα μοτίβο σαν carbon όμοιο με τον μπροστινό προφυλακτήρα .
Εσωτερικά το πλαστικό τιμόνι και ο μοχλός ταχυτήτων ήταν χορταστικά σε πάχος και συμπαθητικά στο μάτι, τα χερούλια στα πίσω παράθυρα θα τα έβγαζα και θα έβαζα τάπες όλο το υπόλοιπο εσωτερικό έδειχνε ότι θα αντέξει στο χρόνο . Μου άρεσε που έχει διζωνικό κλιματισμό οπότε δεν δείχνει άσχημη η κεντρική κονσόλα και έχει και κεντρικό υποβραχιόνιο! Όλα τα πλαστικά είναι ματ και έχουν καλή υφή παρόλο που είναι σκληρά , στο καινούργιο swift ήταν πιο γυαλιστερά και πιο δεκαετία '90.
Θεωρώ μεγάλο πλεονέκτημα τα 4 δισκόφρενα που σπανίζουν πια στην κατηγορία και δεν θα χρειάζονται τακάκια πριν τα 100.000 χλμ και τους 15άρηδες τροχούς με τα 185 / 65 ελαστικά ...αυτό είναι προφίλ για ελληνικούς δρόμους !
Η συγκεκριμένη έκδοση έχει και τους χαμηλότερους ρύπους , εντάξει τώρα δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά αν στο μέλλον κατέβουν τα όρια υπάρχει ένα περιθώριο ασφαλείας.
Θα το αγόραζα ιδίως αν σε κάναν χρόνο παίξει καμία προσφορά όπως έκαναν με την corolla.
ΥΓ κάνει και αυτό έναν απόκοσμο ήχο που τραβάει την προσοχή όταν κινείται μόνο με την μπαταρία σε αντίθεση με το προηγούμενο που τρόμαζε ,κοψοχόλιαζε μάλλον, τους πεζούς
-
Πήρες προσφορά κλειδί ?
-
Όχι ένας γείτονας το είχε του το έδωσαν από την δουλειά (λήζινκγ)οπότε ούτε αυτός ξέρει πόσο κάνει...
-
Σαν εικόνα ναι είναι πιο ματ και πιο σύγχρονα στο μάτι σαν συναρμογη όμως είναι χειρότερο του swift .
-
Οι Γάλλοι δεν είναι Ιάπωνες αλλά για σιγουριά θα τον ρωτήσω σε 4 χρόνια να δω αν έβγαλε τριγμούς
, το δικό μου του ΄14 έβγαλε στο κλασικό σημείο ανάμεσα μπροστινή κολόνα και ταμπλό στα 6 χρόνια* ,έβαλα αυτό το wd-40 σιλικόνης που είχες προτείνει
και ηρέμησε.
*μετά από αλλαγή παμπρίζ , γ@μ@το είχα περασμένη και μια ακριβή μεμβράνη της 3Μ τώρα που το σκέπτομαι λες απο την αλλαγή ή επειδή μετά δεν ξαναέβαλα ανέβηκαν οι θερμοκρασίες και οι συστολές διαστολές ;
-
Εμένα έκανε πρώτη εβδομάδα το καπάκι του πιανκα οργάνων εκεί που ακουμαπ και ενώνεται με το ταμπλό. Αν το δεις στις φωτο θα καταλάβεις. Το καπάκι ξεκουμπώνει δεν είναι ενιαίο με το ταμπλό. Εκεί λοιπόν έκανε τσικι τσικι οταν περνουσα από λακουβες. Επίσης στο μαυρο γυαλιστερό γυρω απο το Infotainment....
Πλακωνω το σπρέυ... Τίποτα ουτε κιχ εδώ και ποσους μήνες...το πιεζεις με δυναμη....τιποτα απολυτως..μπετον αρμέ λεμε....Φτου φτου.
Αυτό το σπρέυ σου ανοίγει τν βεντάλια των επιλογών σου. Δηλαδή δεν παιρνεις αυτό με το καλυτερο ταμπλό αλλά αυτό που ειναιβκαλυτερο αυτοκίνητο
-
Παιδια τα τεκμηρια ισχυουν αυτουσια στα υβριδικα αυτοκινητα;Λιγο ασχετο αλλα δεν βρισκω καμμια αναφορα καπου....
Καλα μην τρελαθουμε οτι το Σουιφτ ειναι καλυτερο του Γιαρις....Ελεος!!
Και κατι σκομη εαν το υβριδικο αυτοκινητο ειναι σε ακινησια για καποιο χρονικο διαστημα,τι γινεται με τις μπαταριες;Αποφορτιζονται;
-
Γιατι το λες αυτο;
Στο βιδωμα των πλαστικων ειναι, στους χωρους ειναι, στον εξοπλισμο ειναι, στην τιμη ειναι, στην οδικη συμπεριφορα ειναι (και τα δυο ειναι καλα απλα το yaris ειναι πιο πολυ σαν μεγαλυτερης κατηγορισς χωρις παιχνιδιαρικα στοιχεια, ακριβως το αντιθετο ειναι το swift)
Δεν ειναι στην ηχομονωση τροχασμου εκει το yaris ειναι ελαφρως εως μέσο, καλυτερο.
Τα εχεις δει και οδηγησεις και τα δυο;
-
Το Σουιφτ στην μη υβριδικη εκδοση και μου φανηκε πολυ αδιαφορο οδηγικα και το βιδωμα των πλαστικων που μου λες δεν ειναι καλυτερο απο το Γιαρις.Συν την αξιοπιστια που ακουω σε τρεις γνωστους μου σε παλαιοτερα Σουιφτ εχουν θεματα σασμαν,ABS αλλα και θεματα ποιοτητας σε διακοπτες και τιμονια που μου θυμιζει το δικο μου Γκολφ 5 που πουλησα.
Σε ευρυχωρια κερδιζει το Σουιφτ αλλα με ελαχιστη διαφορα.Ενω το πορτ παγκαζ μικρο και στα δυο σε σχεση με το Κλιο μου.
Το καινουριο Γιαρις απλα το εχω περιεργαστει στην αντιπροσωπεια.Εχω οδηγησει το προηγουμενο 1500αρι με τα 110 αλογα.....Σε πατημα καλυτερο απο το Σουιφτ,στην ουσια μονο στους χωρους χανει.Οσο σε αξιοπιστια...εχεις ακουσει να παραπονιεται κανεις για το Γιαρις;Εγω οχι.....και δεν κυκλοφορουν και λιγα...
-
Το θέμα με τους κινητήρες που καίνε λάδια σε Yaris/Corolla δεν το έχεις δει;
-
Το αναποδο εχω ακουσει πολλα για yaris.
Το προηγουμενο σε πατημα ηταν ΣΑΦΩΣ υποδεέστερο του swift. Γενικα ηταν μια γενια πισω απο το swift. Επισης η θεση οδηγησης του ηταν πολυ παραξενη, το κιβωτιο χειρότερο και η ηχομονωση στα ιδια επιπεδα. Το νεο βελτιώθηκε αισθητα σε ηχομόνωση και στην απόσβεση των αναρτησεων!
Επισης σε ολα τα σχετικα αρθρα του ειδικου τυπου την οδικη του συμπεριφορα την εχουν στα 'συν' του suzuki. Και το swift πανω σε νεα πλατφορμα ειναι με 30% υψηλοτερη ακαμψια κτλ κτλ κτλ. Δεν ειναι το παλαιο swift που ισως γνωριζεις και κατασκευαζοταν στην Ουγγαρια. (Ας ελπισουμε δηλαδη
)
Σε χωρους το swift ειναι αισθητα καλυτερο του νεου yaris και ισαξιο του προηγουμενου yaris. Εχει για παραδειγμα στους πισω επιβατες σχεδον μια γροθια περισσοτερο χωρο για τα γονατα (μια κατηγορια παραπάνω δηλαδη).
Δες εδω για το δεσιμο της καμπινας και λεπτομερειες οπως μαλακα πλαστικα σε αγκώνες κτλ. Επισης ο ηχος της πορτας, η μοκετα που καλυπτει την 5η πορτα ειναι ψευτικη τελειως, οταν τραβας το τιμονι βλεπεις μεσα στο ταμπλο διοτι δεν εχεινκ λυμα τιμονιου!! Κτλ Σε ολα αυτα το suzuki ειναι ανώτερο εκτος απο τα πλαστικα στο ανω μερο του ταμπλο. Το mazda 2 ειναι ανωτερο και των δυο. Το εχω γυρισει στο καταλληλο λεπτο που δειχνςι ενα μερος απο αυτα.
Και στην τελικη νομιζω εχουμε ξανακανει αυτην τν συζητηση, παγκοσμιως το yaris εχει ως αμεσο αντιπαλο του το swift και το mazda2. Εχουν την ιδια φιλοσοφια μικρου αυτοκινητου. Οτι σε καποια σημεια ειναι καλυτερο απο αυτα τα δυο, ισχυει. Οχι ομως οτι δεν εχει καμια σχεση με το swift. Μεγα λαθος. Οι ιδιοι οι Ιαπωνες με αυτα τα δυο το συγκρινουν. Οχι με το polo και το clio κτλ.
Το καταλαβαινεις αμεσως με το που μπεις μεσα. Ειναι ενα μικρο θαπωνικης σχολης. Αρα δεν ειναι εκτος τοπου η συγκριση.
-
Τα Σουιφτ που γνωριζω ναι ειναι τα ουγγρικα....Αλλα δεν θα το επ αιρνα ποτε....Αν δεν επαιρνα το Κλιο το χερι μου θα πηγαινε στο υβριδικο Γιαρις ή στο Μαζντα 2.Σε ολες τις περιπτωσεις προτιμω ατμοσφαιρα.
Προβληματα ειχαν τα Γιαρις/Κορολλα με τους κινητηρες 1,4 vvti..Αν και γειτονας μου με Κορολλα 1,4 sedan δεν ειχε τετοια προβληματα.Για τα 1000αρια ή τα 1.33 δεν εχει ακουστει κατι (νομιζω).Φιλε μου lap ξερω οτι εκθειαζεις την Σουζουκι αλλα σορρυ.Κανεις δεν ειναι τελειος.
Ξερει κανεις για τα τεκμηρια;
2020 Toyota Yaris