-
Mη θίξουμε τον Κούλη είναι το θέμα @vagkirk , ακόμα και τώρα κάποιους τους ενδιαφέρει το κομματοσκυλίκι και οι εκδηλώσεις λατρείας προς τον τσιτάχ γκόμενο αντί να "νοιάζονται για τη χώρα και το καλό της" όπως μας έλεγαν συνέχεια.
Βέβαια "ΤΙΝΑ" αγάπες μου είναι η δικαικολογία! Φαντάσου αυτά τα λάθη, οι προχειρότητες και η εγκληματική διαχείρηση όλων σχεδόν των κρίσεων να γίνονταν από τον Αλέξη της καρδιάς μας τι θα διαβάζαμε πάντως. -
Eυτυχώς ο Θεός μας έδωσε αυτό το μάγκα τον Κυριάκο να κάνει τη χώρα Ευρωπαική και πάλι! Μας γλύτωσε από τον κόβιντ, τον πληθωρισμό, τις φωτιές κτλ. Κρίμα που τον πολεμάνε τα κομμούνια
-
Γελοίοι οι τύποι στην Λέσβο. Έπαιζαν και έκαναν αγώνες με τα γαουδαρακια και έβαζαν τα παιδιά να τα χτυπούν. Όταν είσαι τσοπανοχωριάτης διδάσκεις και τις συνήθειές σου.
Άμεσα πρόστιμο.
-
@lap said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Γελοίοι οι τύποι στην Λέσβο. Έπαιζαν και έκαναν αγώνες με τα γαουδαρακια και έβαζαν τα παιδιά να τα χτυπούν. Όταν είσαι τσοπανοχωριάτης διδάσκεις και τις συνήθειές σου.
Άμεσα πρόστιμο.
Ποιο πρόστιμο....μόνο? Άλλο πράγμα χρειάζεται μπας και γίνουμε κάποτε ανθρώποι. Αρχικά απογόρευση αναπαραγωγής των συγκεκριμένων. Γενικά οι Έλληνες είναι αούγκανοι σε μεγάλο ποσοστό και θέλει ριζική λύση.
-
Τι έγινε βρε παιδιά?
Απαγορεύτηκαν οι γαϊδουροδρομίες?
-
-
-
Πήγε 250 ετών ? Απο την Ικαρία ήταν ή απο την Πάτρα τελικά ?
-
@yem γιατί υπήρχε τέτοιο έθιμο;
Μα τι τσοπάνηδες είναι όλοι;Και βέβαια υπάρχει σε πάρα πολλά χωριά/νησιά , απαγορεύεται ?
-
@yem said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
@yem γιατί υπήρχε τέτοιο έθιμο;
Μα τι τσοπάνηδες είναι όλοι;Και βέβαια υπάρχει σε πάρα πολλά χωριά/νησιά , απαγορεύεται ?
Θα έπρεπε, ΝΑΙ
-
Δηλαδή δεν σε σταματά κάτι μέσα σου; Ένα είδος σαδισμού σε κυριεύει;
Είπαμε άνθρωποι, το χειρότερο είδος στον πλανήτη μας.
-
Το χειρότερο είναι οι dieselατοι μετά οι άνθρωποι.
Πέρα από την πλάκα. Το ερώτημα που έκανα δεν το έκανα έτσι απλά.. Έχετε δει τα μάτια ενός γαϊδάρου. Το βλέμμα αυτό μόνο αισθήματα θαλπωρής σου βγάζει. Δηλαδή πως είναι δυνατόν να εκπαιδεύεις τα παιδιά να τα χτυπούν για διασκέδαση; Δηλαδή να κακοποιούν ένα ζώο για διασκέδαση!!!! Έως και κοινωνικοί λειτουργοί θα πρέπει να ασχοληθούν με το θέμα και τους γονείς αυτούς.
-
Δεν καταλαβαίνω.
Κακοποιουσαν τα ζώα ή έκαναν γαϊδουροδρομίες?
Sorry δεν έχω δει tv αυτές τις μέρες
-
Και τα δύο. Έκαναν γαιδουροδρομιες και τα χτυπούσαν με στυλιαρια για να τρέχουν πιο γρηγορα. Και αυτοί που ήταν πάνω τους και αυτοί που ήταν γύρω τους και όλοι μαζί γελούσαν.
Μια γυναίκα είπε να μην τα χτυπούν και ακούστηκε ένας να λέει δεν πειράζει αστα πάνε πιο γρήγορα.
Ωραία έθιμα. Να έχεις ως έθιμο ότι βασανίζει ένα ζώο. Εφόσον δεν έχεις σκοπό να το φας και να το σφάξεις με ειδικό τρόπο ( αν και έχω αλλη αποψη για αυτό το πράγμα αλλά τεσπά δεν θα το συζητήσουμε τωρα) δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρείς και να χτυπάς ένα ζωντανό για την διασκέδαση σου.
Μετά το ίδιο θα ήταν σωστό να κάνει και ένας που εκφοβίζει και σπάει στο ξύλο αδυνάτους. Για διασκέδαση το κάνει μωρέ.
Μετά γιατί η κοινωνία μας είναι έτσι βίαιη και τα νέα παιδιά μοιάζουν με ουγκανους, όπου βανδαλιζουν, εκφοβίζουν, κάνουν συμμορίες, πλακωνονται στους δρόμους. Διότι, μαθαίνουν την βία να την συνδυάζουν με την διασκέδαση και την ατιμωρησία.
-
https://www.lifo.gr/culture/cinema/gerzi-skolimofski-epelexa-enan-gaidaro-gia-melagholiko-toy-blemma
"O βασικός στόχος της ταινίας μου ήταν να κάνω μια έκκληση στους ανθρώπους να αναθεωρήσουν τη στάση τους απέναντι στα ζώα και τη φύση. Τα ανθρώπινα όντα καταστρέφουμε τη φύση, καταστρέφουμε τον πλανήτη και συμπεριφερόμαστε άθλια στα ζώα, τα οποία είναι συνιδιοκτήτες του. Η φύση, ξέρετε, δημιουργήθηκε με δημοκρατικούς όρους. Τα ζώα είναι έμβια όντα που πρακτικά έχουν τα ίδια δικαιώματα μ' εμάς τους ανθρώπους."
-
Σαν τον άλλο που έκανε ταινία με χταπόδι, για να μην το τρώμε κρασατο ή στη σχάρα.
Αν είναι έτσι ρε λαπ, να καταργηθούν και όλα τα αθλήματα με άλογα, ίδια οικογένεια είναι.Η πολιτική ορθότητα θα καταστρέψει αυτή τη γενιά.
-
Δεν μίλησα για την διατροφή όπου είναι ένα άλλο κεφάλαιο. Πάντως είναι απάνθρωπο αυτό που περνούν τα χταπόδια. Δεν έχει προηγούμενο συγκριτικά με τα άλλα ζώα που τα σφαζουν υποτίθεται με τρόπο που δεν καταλαβαίνουν. Τα χτυπάνε και τα σκοτώνουν στο ξύλο επί ώρες!!!! Και το χταπόδι έχει υψηλή νοημοσύνη και καταλαβαινει πολλά πράγματα!
Μίλησα για τον σεβασμό στην ζωή όποια μορφή και αν έχει αυτή. Όταν με δόλο για διασκέδαση είσαι τύραννος μιας άλλης ζωής δεν απέχει η νοοτροπία σου από τον μεσαίωνα.
Όσον αφορά την γενιά, με συγχωρείς αλλά είδαμε το τι κατάφεραν οι άλλες γενιές. Δες τις πόλεις μας και τα παιδιά που ανέθρεψαν. Είμαστε οι τελευταίοι στα πάντα. Δεν υπάρχει κοινωνικός δείκτης που να μην πιάνουμε πάτο. Η χώρα ζει μια παρακμή σε πολλά επίπεδα που έχει αφετηρία την κοινωνική της κρίση και παρακμή. Με λίγα λόγια τα πρότυπα μας, οι κοινωνικές διδαχές μας είναι λανθασμένες. Καιρός να αλλάξουμε έστω στα βασικά. ΔΕΝ παίζουμε με κάθε είδους τυραννία με άλλες ψυχές για διασκέδαση. Άλλωστε οπως είχε πει και ο Γκάντι που με βρίσκει σύμφωνο είναι πως το επίπεδο ενός πολιτισμού φαίνεται από το πώς μεταχειρίζεται τα ζώα!
-
Έχω πει δεν έχω κατοικίδιο, ενώ με πιέζουν να πάρουμε διότι έχει ευθύνες και δεν είναι παιχνίδι τον κατοικίδιο, άσε που δεν είναι για διαμερίσματα αλλά έχει κοντινό μου πρόσωπο. Με λατρεύει διότι του δείχνω αγάπη και μου την δίνει πίσω δέκα φορές. Θυμάμαι τελευταία που το είδα το τρίψιμο του κεφαλιού του με τα πόδια μου ( έτσι κάνουν αγκαλιές τα ζωα τρίβοντας τα κεφάλια τους) και το πώς με κοίτα αρκετή ώρα μέσα στα μάτια. Απορώ, ειλικρινά απορώ, πως είναι δυνατόν να σκεφτεί κανείς να το κακομεταχειρίζεται. Δεν αναφέρομαι στο να το μαλώσεις αν κάνει σκανδαλιά ή αν κάνει φασαρία, αναφέρομαι στο να το κακομεταχειρίζεται για διασκέδαση. Είναι σαδισμός. Αρρώστια!
-
Με αυτή τη λογική, πολλά από τα ζώα που χρησιμοποιήθηκαν παλιά ως εργαλεία θα αφανιστούν όμως.
Τι χρήση θα έχει ένα γαϊδούρι αν δεν φορτώνεται; Ένα άλογο αν δεν χρησιμοποιείται;
Ελεύθερα στη φύση; Σε ποιο οικοσύστημα;Δεν γίνεται όλα τα ζώα να ζουν ως κατοικίδια. Τα γαϊδούρια επέζησαν λόγω των δυνατοτήτων τους και της χρησιμότητας τους. Αν δεν φορτώνονται στη ζέστη με χοντρές τουρίστριες και δεν τρέχουν σε παραδοσιακους αγώνες, τι θα γίνουν σήμερα. Δε μπορώ να καταλάβω.
Ρομαντικό να λες δεν θέλω να τα κακομεταχειρίζεται κανείς, αλλά δεν βλέπω να στήνει κανείς διαμαρτυρία έξω από τους ιππόδρομους. Ή να κάνει ντου στα ολυμπιακά αθλήματα ιππασίας.
Μη γενικεύεις όλα τα ζώα. Ξεκίνησες να μιλάς για τα γαϊδούρια και ρώτησα για τη διαφορά με τα άλογα.
-
Προσωπικά δεν είμαι υπέρ. Όμως επειδή έχω δει ανθρώπους να μιλάμε για τα άλογα τους κάνοντας ιππασία, πανάκριβο σπορ, αφήνω να υπάρχει ένα κενό λόγω μιας σχέσης αγάπης μεταξύ ζώου και αναβάτη. Μιλάμε οι άνθρωποι είναι ερωτευμένοι με τα άλογα τους. Δεν φαντάζεσαι το πάθος που έχουν. Όλη μέρα τα φροντίζουν. Οπότε όντως εκεί υπάρχει η σχέση αγάπης μεταξύ ανθρώπου και ζώου.
Αλλά τα γαϊδουράκια που τα φορτώνουν τουρίστες ή τα αλογα που τα βάζουν να τρέχουν με άμαξες είναι κατακριτέο στην σημερινή εποχή! Να δεχτώ πως κάποτε πριν αιώνες ήταν μέρος της οικονομίας και αναγκαία η εκμετάλλευση τους.
Τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν τα γαϊδούρια. Δεν ξέρω, εσείς ξέρετε; Τα έχετε ρωτήσει;
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]