-
Το έχω ξαναγράψει:
Χαλάλι που έχω τις ακριβότερες και χειρότερες ιδιωτικές τηλεπικοινωνίες στην Ευρώπη, τα πιο ακριβά ιδιωτικά διόδια στην Ευρώπη που κλείνουν την μία (1) οδική αρτηρία της χώρας σε κάθε υποψία κακοκαιρίας (θα μου πεις πήγαινε με το χειρότερο ιδιωτικό τρένο στην Ευρώπη ή τα πιο ακριβά ιδιωτικά αεροδρόμια στην Ευρώπη), ή έχω το χειρότερο τραπεζικό τραστ στην Ευρώπη, αφού αγαλιάζει η ψυχή μου κι η τσέπη μου που θα έχω και την ακριβότερη ιδιωτική ενέργεια στην Ευρώπη, αρκεί που θα τον πιούνε κι οι περισσότεροι Δεκοτζήδες που βόσκαγαν τις παχουλές κατσίκες τους στα λιβάδια του Δημοσίου! -
Αυτό λέγεται..."όταν δεν μπορώ να σκοτώσω τον αντίπαλο και συνεχίζω τον εμφύλιο με σύγχρονες μεθόδους. "
-
Tελικά τα διόδια Καλαμάτα-Λάρισα έχουν 105 ευρώ;
Πάντως για Αθήνα-Λάρισα πλήρωσα 21,75. Τώρα αν η διαδρομή Καλαμάτα-Αθήνα κοστίζει 84 ευρώ δεν το γνωρίζω..
Αν κι εύκολα κάποιος μπορεί να το βρει στα διαδίκτυο πριν μας ενημερώσει...
-
Πέρα από τις θεωρίες της (α)σχετικότητας από ειδικούς οικωλομολόγους οι άνθρωποι της αγοράς κατανοούν μια χαρά τους νόμους της οι οποίοι είναι απλούστατοι και αδυσώπητοι. Αυτοί οι νόμοι λένε ότι αν ένα μαγαζί "μπαίνει μέσα" για οποιοδήποτε λόγο, δεν γίνεται να υπάρχει για πάντα ένα λεφτόδεντρο που θα καλύπτει την τρύπα. Αυτή η ασυδωσία μας οδήγησε στο #mono_mnimonio
Θα μου πείς οι πολίτες είμεθα αχάριστοι που τόσα χρόνια το φώς το αληθινό μας έφερναν οι ΔΕΗτζίδες κάθε μέρα σα τον παπά στην Ανάσταση, οπότε θα έπρεπε να βάλουμε platoyla.. Κατανοητή η θλίψη και ο οδυρμός από πρώην, ευννοημένους η και wannabe ξύστες αλλά θα προτιμήσω να απλερώσω(αν χρειαστεί) πιο ακριβά(σήμερα) το ρεύμα, από το να έρθουν μαζεμένα σε μορφή μνημόνιου μελλοντικά(στον επόμενο). Πολύ κρίμα που το πάθημα δεν έγινε μάθημα την πρώτη φορά και κάποιοι εμμένουν στα κοντόφθαλμα μικροσυμφέροντα τους εις βάρος των πολλών...
-
Καμία θλίψη και κανένας οδυρμος. Ίσα ίσα, το πρόβλημα μετακυλιεται σε αγαπητικους του Κούλη που (ήδη) βρίσκονται πλέον σε θέση άμυνας, αφού ξεκινούν με την παραδοχή ότι ο καταναλωτής θα επιβαρυνθει και υποτίθεται ότι όλα γίνονται για το καλό του. Και όχι μόνο αυτό αλλά τα λεφτά του θα πάνε σε επενδυτες οι οποίοι λειτουργούν αυτόνομα.
Μην μπαίνετε στον κόπο να μου την λέτε. Δε σας παίρνει. Το 2001 δεν υπήρχαν εφαρπαξ πενταψηφια (μάλιστα υπήρχε ήδη κόφτης στα 50000), ο,τι βγήκε -φυσικα έντιμα από μισθο- έμεινε στη χώρα και ταΐσε άλλους κλάδους κατα καιρούς, η συνέχεια είναι ιδιωτικοτατη σε άλλο κλαδο και βέβαια η φορολόγηση με τα ισχύοντα ως και το τελευταίο ευρώ, για να μην πούμε ότι ακόμα και η περιβόητη έκπτωση παροχής φορολογείται ως εισόδημα ή για την πληρωμή κοινωνικού τουρισμού του ΙΚΑ χωρίς να δικαιούται ο ασφαλισμένος τίποτα όπου πριν πολύ πολύ καιρο είχα αναρτήσει μισθοδοσία από το παπανδρεϊκοτατο 1987 για να το αποδειξω.
Το θέμα είναι άλλα μεγάλοσυμφέροντα τα οποία Ω τι σύμπτωση είναι πάντα σε βάρος των πολλών...
-
Μάστορα ποιους εννοείς ως "ειδικούς οικωλομολόγους"
Έχετε καταλάβει ότι μιλάμε για στρατηγικο πυλώνα της οικονομίας που επηρεάζει όλους τους κλάδους και παράγει πληθωρισμό σε όλα τα επίπεδα αυτής και όχι απλά μια επιχείρηση λιανικής κτλ;;;;
-
Lap, αντικειμενικά η ΔΕΗ χρειάζεται κεφάλαια για το επενδυτικό της πρόγραμμα. Η απλή απάντηση από όλους τους "ανησυχουντες" είναι βέβαια τα λεφτά αυτά να "τα βάλει το κράτος". Εγώ βέβαια έχω να πω ότι θα ήταν καλό όλοι οι ανησυχουντες να κοβουν και κανένα τιμολόγιο και να μην είναι μέσα στην μαυρίλα. Διότι όλοι θέλουν το κράτος να κάνει και να ράνει, αλλά όχι με τα δικά τους λεφτά.
Δεν θα πω ότι προσωπικά θέλω μια ιδιωτική ΔΕΗ. Θέλω κρατική ΔΕΗ για ευνόητους λόγους. Προς το παρόν το κράτος διατηρεί την διοίκηση, οπότε ας δούμε πώς θα πάει. -
Σωστό!
Για αυτό χρειάζεται καλύτερη ενημέρωση του σκεπτικού αυτής της κίνησης.
Πόσα δις χρειάζεται; Ποιες οι εναλλακτικές ώστε κατά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου να συμμετέχει και το κράτος με σκοπό να διατηρήσει το 51%.Ποιες οι ζημίες και ποια τα οφέλη αν συμμετάσχει το κράτος στην αύξηση; Σε λογιστικό επίπεδο σε μακροικονομικό επίπεδο, σε στρατηγικό επίπεδο για το μέλλον της χώρας ακόμα και στο σημαντικότατο εθνικό επιπεδο για τις εξωτερικές προκλήσεις που προβλέπει. Ακούσατε κάτι τέτοιο, καμία τέτοια ανάλυση και δεν το άκουσα εγώ;
Δεν λέμε όχι σε ιδιωτικά κεφάλαια αλλά εδώ μιλάμε για κάτι πολύ σοβαρό.
Αν καταλαβα καλά το 51% αποφάσισε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Πολύ καλά έκανε έχει ανάγκη τα κεφάλαια αυτά. Άργησε κιόλας. Αυτό που καταλαβαίνω είναι πως το 51% αποφάσισε επίσης να μην συμμετέχει στην αύξηση. Άρα παραιτείται της προσπάθειας ανάπτυξης της ΔΕΗ. Γιατί λοιπόν πήρε τέτοια απόφαση; Αυτό θέλω να μάθω ως καταναλωτής της ΔΕΗ και πολίτης που πληρώνει φόρους και άμεσους και έμμεσους. Μέχρι προχθές ως πολίτης συμμετείχα μέσω του ποσοστού αυτού στην διαχείριση της ενέργειας δηλαδή ενός βασικότατου πυλώνα της οικονομίας που επηρεάζει και την εργασία μου και συνεπώς και τα έσοδα μου. Ναι είχε πολλές στρεβλώσεις και ναι κατά καιρούς έγιναν αρκετές εξυγιάνσεις αυτού. Ούτε σε έμενα αρέσουν τα "αποφασίζουμε και διατάζουμε" των διαφόρων συνδικαλιστών της και ελέγχου ενός τόσο σοβαρού αγαθού για την οικονομία. Πιστεύω πως τέτοια γεγονότα ανοίκουν στο παρελθόν πλέον. Έχουν περάσει δεκαετίες αν δεν κάνω λάθος από τότε.
Εύλογα πιστεύω τα ερωτήματα μου.Δεν μπορεί κάποιος να συγκρίνει ένα βιβλιοπωλείο που παραπαίει και αποφασίζει να το πουλήσει ως επιχείρηση με τον βασικό συντελεστή της παραγωγής (την ενέργεια) δεκάδων χιλιάδων εταιριών και δη εξαγωγικών που ανταγωνίζονται σε δύσκολο ανταγωνιστικό περιβάλλον.
Δεν μιλάμε για τα ψιλικά της γειτονιάς και τέτοιου είδους επιχειρήσεις ούτε για θεωρίες βγαλμένες από συζητήσεις της καφετέριας.
Μιλάμε σοβαρά για έναν τεράστιο πυλώνα της οικονομίας. Μακροοικονομικά και εθνικά.Δηλαδή πρέπει να μπαίνουν και κάποια στεγανά σοβαρότητας στην συζήτηση μας, αυτή είναι η ένσταση μου.
Επειδη δεν ξέρω ή δεν ενημερώθηκα για τίποτα από όλα αυτά, και είμαι και θετικός άνθρωπος στις έξυπνες λύσεις, όπως λες μακάρι να είμαστε όλοι καλά να δούμε τα θετικά αποτελέσματα αυτής της πολιτικής και δη την ικανότητα της ισχυρής μειοψηφίας του μάνατζμεντ αλλά χωρίς κεφάλαια. Δεν ειρωνεύομαι, πραγματικα το εύχομαι.
Οψομεθα λοιπόν.
-
Τι στεγανά και τι εθνικά θέματα μας τσαμπουνας;
Από ποιον κινδυνεύουμε, ποιος θα μας την πέσει δηλαδή; Τι έχουμε να χωρίσουμε με τους Τούρκους; Σκύλος που γαβγίζει δεν δαγκώνει, είδες στην Κρήτη, μόνο να μας μυρίσουν θέλουν...Μπράβο στον υπουργό που διαφημίζει τους ανταγωνιστές της ΔΕΗ, πλέον δεν υπάρχει τίποτε μεμπτό, όλες ιδιωτικές εταιρείες είναι, οπότε θα είναι Υπουργός ινφλουένσερ.
Θέλω να δω τα κόκαλα της κατσικας των συνδικαλιστών να ασπρίζουν στον ήλιο και ας πληρώσω άλλα 3 μνημόνια προκαταβολικά της μετρητοίς, κι ας βάλουν γκαζόλαμπα ή λαμπάδες απ την Ανάσταση όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν το Άγιο Φως που μας φέρνει ο ιδιωτικός ΔΕΔΔΗΕΣ.
-
Ωραία όλα όσα γράφονται .
Γράφουμε εμείς , να κλείσουν αυτοί που μας ταλαιπωρούν , να γίνουν ιδιωτικοί .
Απαντούν οι άλλοι . Εσείς πάλι θα πληρώνετε και ίσως και ακριβότερα.Πως γίνεται να διαφωνούμε , ενώ πιθανότατα έχουμε και οι δύο δίκιο.
Διαφωνούμε γιατί κοιτάμε την μισή αλήθεια ο καθένας μας , σύμφωνα με τα θέλω μας.
Η αλήθεια όμως είναι ότι το κράτος όταν είναι σοβαρό , ο ρόλος του δεν είναι να φτιάχνει μπισκότα , καφέδες και αρώματα λεβάντας. Είναι να αφήνει την οικονομία να αναπτύσσεται με λίγες παρεμβάσεις και κυρίως με σταθερό φορολογικό σύστημα και ακόμα να ελέγχει και να επιβάλλει τον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρήσεων.
Αυτό δεν το κάνει.
Δεν φταίει ο γερμανικός οτε που μας έχει σκίσει στην ακριβή τηλεφωνία. Φταίει που δεν του βάζει χέρι η κυβέρνηση , ανοίγοντας τους σκιώδεις παρόχους όπως στο εξωτερικό.Κάτι ανάλογο λοιπόν θα γίνει με την ΔΕΗ.
Αλλά το κράτος θα πρέπει να έχει την ΕΕΤΤ ή όπως αλλιώς λέγεται σε λειτουργία ώστε όταν ο πολίτης κάνει καταγγελία για τα τηλέφωνα και γρήγορα να δίνει λύσεις και να υποχρεώνει σε αποζημιώσεις .
Αυτά όλα είναι λυμένα στην Ευρώπη . Δηλαδή έμεινε το γραφείο σου χωρίς ίντερνετ λόγω βλάβης για 3 ημέρες ? Αμεση ενημέρωση , άμεση παροχή εναλλακτικών λύσεων.
Εδώ ψάχνεις πρώτα 3 μέρες να δεις ποιός είναι αρμόδιος και θέλεις και άλλες 3 μέρες για να στο φτιάξουν . Και όταν στο φτιάξουν μπορεί να μην σε ειδοποιήσουν και να περιμένεις .
Ετσι έγινε πριν λίγες μέρες , μην γράφω τώρα αναλυτικά. Μπάχαλο βόνταφον και οτε . Και η γουίντ τα ίδια σε άλλη περίπτωση.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μάστορα ποιους εννοείς ως "ειδικούς οικωλομολόγους"
Ολους αυτούς που γράφουν σωρό χωρίς να λένε τίποτα επί της ουσίας..
Αν ταυτίζεσαι με τον όρο αυτό αφορά εσένα. Γενική ήταν η αναφορά μου
Τα υπόλοιπα αργότερα γιατί αυτή τη στιγμή ζω το καπιταλιστικό όνειρο μέσω της εργασίας..
-
Εσύ Μάστορα με εντάσεις σε αυτήν την κατηγορία "οικωλομολόγων" που ανέφερες και "Ολους αυτούς που γράφουν σωρό χωρίς να λένε τίποτα επί της ουσίας..";
Μιας και είπες πως αν ταυτίζομαι με τον ορο τότε όντως με εντάσεις,
Εσύ θεωρείς ότι πρέπει ταυτιστώ και να ενταξω τον εαυτό μου σε αυτήν την κατηγορία;;;, Η δική σου άποψη ποια είναι;
Λες πως δεν φοβάσαι να υποστηρίξεις τις απόψεις σου, σωστά; Λύσε μου λοιπόν την απορία, αν με εντάσεις και με ταυτίζεις στην κατηγορία που μόλις έφτιαξες.
Με θεωρίες οικωλομολόγο; -
Οπότε ταξιδευτή η λύση του να μην απαντάνε στα τηλέφωνα δεν θα ήταν να γίνουν παρεμβάσεις στο να απαντάνε τα τηλέφωνα;
Να υπερψηφισουμε αυτόν που θα τους κόψει τον κ@λο αν δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους;Δηλαδή αν τρυπήσει μια σωλήνα σε μια από τις οικοδομες που χτίζεις και περάσει υγρασία στην επιφάνεια ενός τοίχου ,για να κάνω τις δικές σας απλές αναγωγές όπως τα μαγαζάκια της γειτονιάς χωρίς να εξετάζω τίποτα άλλο, γκρεμίζεις τον τοίχο που βρίσκεται η σωλήνα, όλους τους υπόλοιπους τοίχους του σπιτιού, πετάς το σαλόνι, σπας το δάπεδο των δωματίων, τις ντουλάπες, σκιζεις τις τέντες γιατί......όντως τρύπησε ενας σωλήνας και επειδή αυτόν που πέρασε τους σωλήνες δεν τον γουστάρεις;
Ή διορθώνεις την σωλήνα σπάζοντας εκείνο μόνο το κομμάτι του τοίχου;
Εσύ θα μου πεις για δύο τρεις σωλήνες.....τις αλλάζεις σπάζοντας τον κάθε τοίχο ή πουλάς όλο το σπίτι και πας σε ενοίκιο επειδή κάποιες σωλήνες τρύπησαν;
Ποιο από τα δύο σενάρια φαίνεται λογικό;
-
Αυτό που λέει ο εκάστοτε αρχηγός (το κόμμα ένα πάντα). Με ΚΚ ΙΙ ΒΖΙΙΙΝ οι συντάξεις/μισθοί ΔΕΚΟ, όλα καλά. Τώρα φωτιά και τσεκούρι, τι δεν καταλαβαίνεις;
-
Οπότε ταξιδευτή η λύση του να μην απαντάνε στα τηλέφωνα δεν θα ήταν να γίνουν παρεμβάσεις στο να απαντάνε τα τηλέφωνα;
Να υπερψηφισουμε αυτόν που θα τους κόψει τον κ@λο αν δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους;Δηλαδή αν τρυπήσει μια σωλήνα σε μια από τις οικοδομες που χτίζεις και περάσει υγρασία στην επιφάνεια ενός τοίχου ,για να κάνω τις δικές σας απλές αναγωγές όπως τα μαγαζάκια της γειτονιάς χωρίς να εξετάζω τίποτα άλλο, γκρεμίζεις τον τοίχο που βρίσκεται η σωλήνα, όλους τους υπόλοιπους τοίχους του σπιτιού, πετάς το σαλόνι, σπας το δάπεδο των δωματίων, τις ντουλάπες, σκιζεις τις τέντες γιατί......όντως τρύπησε ενας σωλήνας και επειδή αυτός που πέρασε τους σωλήνες δεν τον γουστάρεις;
Εσύ θα μου πεις για δύο τρεις σωλήνες.....τις αλλάζεις σπάζοντας τον κάθε τοίχο ή πουλάς όλο το σπίτι και πας σε ενοίκιο επειδή κάποιες σωλήνες τρύπησαν;
Lap, το σενάριο επισκευή σωλήνα το περιμένω 30 χρόνια τώρα. Νιος ήμουν και γέρασα. Πέρασαν σοσιαλιστες, νεοφιλελεύθεροι, λαϊκοί δεξιοί, αριστεροί... Νισαφι. Δεν φτιαχνει αυτό το δοβλετι. Εσύ μπορείς ακόμη να ελπίζεις.
Και δεν μιλάω για την ΔΕΗ αλλά για πολλά άλλα. Αληθεια υπάρχει κάτι που έχει φύγει από το κράτος και δουλεύει χειρότερα; -
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αυτό που λέει ο εκάστοτε αρχηγός (το κόμμα ένα πάντα). Με ΚΚ ΙΙ ΒΖΙΙΙΝ οι συντάξεις/μισθοί ΔΕΚΟ, όλα καλά. Τώρα φωτιά και τσεκούρι, τι δεν καταλαβαίνεις;
30 χρόνια ΝΔ κι οι διορισμένοι με ΚΚ, 30 χρόνια ΝΔ κι οι οδυρόμενοι απολυμένοι, εσύ καταλαβαίνεις;
-
@mastoras78 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ολους αυτούς που γράφουν σωρό χωρίς να λένε τίποτα επί της ουσίας..
Και Α και ΟΥ και ΔΑΠ ΝΟΥΔΟΥΦΟΥΚΟΥ!
-
@fiverg
Το γεγονός πως κυρίως διεθνή αλλά γιατί όχι και εγχώρια κεφάλαια αγόραζαν μερίδιο μετοχών και επένδυαν σε ομολογιακά δάνεια δημοσίων οργανισμών σημαίνει ότι τα αξιολογούσαν τουλάχιστον επικερδή. Μάλιστα πολλά ξενα συνταξιοδοτικά ταμεία, ιδιωτικά και κρατικα επένδυαν σε τέτοια ομόλογα και όχι αντίστοιχων ιδιωτικών.
Αυτό κάτι μας λέει. Πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί.
Επίσης κάποιες στρατηγικές ΔΕΚΟ δεν είναι δικά μας μαγαζάκια αλλά περιουσία και των νεότερων γενιών. Οπότε το να βαριέται να περιμένει κάποιος 30 έτη οπότε επιλέγει να τα πουλησει όλα σε ξένες κρατικές εταιρίες, δεν αντιπροσωπεύει το μπαφιασμα αυτό απαραίτητα και τις νεότερες γενιές διότι αυτές τις γνώρισαν ελάχιστα χρόνια.
Σημαίνει ότι η δική του γενιά πολύ απλά έπεφτε θύμα επιπολαιων πολιτικών. Έχουν ευθύνες και οι γενιές.
Σαφέστατα λοιπόν οι νέες γενιές μπορει όντως να κόψουν κ@λους. Όντως να ψηφίσουν αυτούς τους πολιτικους που και θα κρατήσουν τα οφέλη των στρατηγικών ΔΕΚΟ και θα τις εξυγίανουν στο μετρό του δυνατού για μια τόσο τεράστια εταιρία.
Μη συγκρίνετε τα μαγαζάκια της γειτονιάς με τέτοια μεγέθη και τέτοια αγαθά.Μήλα με πορτοκάλια.
Δεν εννοώ όμως να έχουμε για τα πάντα ΔΕΚΟ και κράτος επιχειρηματία. Μιλώ μονο για τις στρατηγικες ΔΕΚΟ που υποστηρίζουν και διασφαλίζουν από κινδύνους το μέλλον μιας οικονομίας και μιας κοινωνίας.
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Να υπερψηφισουμε αυτόν που θα τους κόψει τον κ@λο αν δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους;Δηλαδή αν τρυπήσει μια σωλήνα σε μια από τις οικοδομες που χτίζεις και περάσει υγρασία στην επιφάνεια ενός τοίχου ,για να κάνω τις δικές σας απλές αναγωγές όπως τα μαγαζάκια της γειτονιάς χωρίς να εξετάζω τίποτα άλλο, γκρεμίζεις τον τοίχο που βρίσκεται η σωλήνα, όλους τους υπόλοιπους τοίχους του σπιτιού, πετάς το σαλόνι, σπας το δάπεδο των δωματίων, τις ντουλάπες, σκιζεις τις τέντες γιατί......όντως τρύπησε ενας σωλήνας και επειδή αυτός που πέρασε τους σωλήνες δεν τον γουστάρεις;
Lap, το σενάριο επισκευή σωλήνα το περιμένω 30 χρόνια τώρα. Νιος ήμουν και γέρασα. Πέρασαν σοσιαλιστες, νεοφιλελεύθεροι, λαϊκοί δεξιοί, αριστεροί... Νισαφι. Δεν φτιαχνει αυτό το δοβλετι. Εσύ μπορείς ακόμη να ελπίζεις.
Και δεν μιλάω για την ΔΕΗ αλλά για πολλά άλλα. Αληθεια υπάρχει κάτι που έχει φύγει από το κράτος και δουλεύει χειρότερα;Γιατί δεν ιδιωτικοποιουν την Πολεοδομία
πρώτα και ξεκινούν απ την παραγωγή και διανομή ενέργειας; -
Δημοψήφισμα.
Γιατί δεν κάνουν δημοψήφισμα αν συμφωνεί ο λαός;
Είναι σοβαρη αλλαγή ,όχι απλά ένα νομοσχέδιο διαχείρισης και διοίκησης του κράτους.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2