-
Ρε συ μιλαμε για ποιοτικά στοιχεία δημοσκοπικών εταιριών. Εάν θες μπορείς να τα αμφισβητείς.
Το πρώτο μέρος των δημοσκοπήσεων είναι οι προβλέψεις. Μαλιστα η mrb έπεσε μέσα στο νούμερο υπό την υπόθεση (σενάριο) της αποχής σε αυτό το επίπεδο. Διότι, η αποχή δεν είναι ισοδύναμο μέγεθος για όλα τα κόμματα και είδος ψηφοφόρων. Κάποια κόμματα είναι περιχαρακωμένα και κάποια αλλά όχι και έτσι επηρεάζονται διαφορετικά από την αποχή. Οπότε, δεν υπάρχει αναλογία αλλά συντελεστής συσχέτισης αναλόγως την αποχή.
Η mrb λοιπόν που -έπεσε μέσα με απόκλιση 0,5% εάν θυμάμαι σωστά- έκανε έρευνα ΜΕΤΑ την ψηφοφορία. Στα εκλογικά τμήματα ρωτούσε τους ανθρώπους που πήγαιναν να ψηφίσου και με τον υπολογισμό ενός ποσοστού λάθους έβγαλε κάποια συμπεράσματα.
Όσοι αυτοπροσδιορίζονται αριστεροί κατά μεγάλο ποσοστό δεν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, και όσοι σύμφωνα με τα εισοδηματικά τους κριτήρια (αυτό συνήθως ορίζει τις τάξεις) ανήκουν σε λαϊκές τάξεις χωρίς κάποιο σημαντικό ή πρωτεύον ιδεολογικό κριτήριο, ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό που να ψηλοκαλύπτουν την απώλεια των πρώτων.
Δηλαδή, παρατηρήθηκε μια δυναμική στις λεγόμενες λαϊκές τάξεις με ευρύ ιδεολογικό φάσμα που κάλυψε την απώλεια των ψηφοφόρων που ψηφίζουν με βάση την ιδεολογία, γεγονός που δείχνει έναν δρόμο για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Τα συμπεράσματα είναι αυτά. Δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να πω σε λογικά πλαίσια;;;
Ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει ότι θέλει. Τα δεδομένα με τα οποία μπορούμε να κανουμε ποιοτική ανάλυση των ψηφοφόρων είναι αυτά. Δεν έχουμε αλλα.
Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγουν και άλλες εταιρίες από οτι παρατηρώ.
Υ.γ Δεν είμαι υπέρμαχος των εταιριών δημοσκοπήσεων, χεστηκα για αυτές. Αλλά όταν κάποιες πέφτουν μέσα, έχουν καλο ιστορικό με σωστές προβλέψεις καλο είναι να τις υπολογίζουμε. (μη ξεχνάμε πως μερικές έβλεπαν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενε εθνικές εκλογές, και θεωρούσαν πως έχουν κάνει λαθος στα μοντέλα τους διότι δεν πίστευαν πως από το 32 θα έπεφτε στο 18 η αντιπολίτευση, και να που εν τέλη είχαν δικιο τα μοντέλα προβλέψεων τους, μαλιστα θυμάμαι μια που ενώ της ζητήθηκε να δώσει τα ποσοστά αναγκάστηκε να φουσκώσει κάποιους συντελεστές διότι δεν πίστευε σε ανθρώπινο επιπεδο τα πραγματικά ευρήματα.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
...νομος Ηπείρου...
Όπως λέμε νομός Πελοποννήσου ή νομός Κρήτης;
-
Έχεις δικιο, νόμος Ιωαννίνων ηθελα να γράψω αλλά μετά σκέφτηκα ότι έχει μικρότερο πληθυσμό και έγραψα Ηπείρου από κεκτημένη ταχύτητα
Σωστός.
Πάντως ξέρω πως η Λέσβος και η πολη της Μυτιλήνης αναφέρονται στο ίδιο νησί.
-
Πάντως ξέρω πως η Λέσβος και η πολη της Μυτιλήνης αναφέρονται στο ίδιο νησί.
Όπως λέμε πως η Σαντορίνη και τα Φηρά αναφέρονται στο ίδιο νησί.
-
Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις.
-
Αφήστε ρε παιδιά τις περισπούδαστες αναλύσεις για το αποτέλεσμα των εκλογών.
Ο Κασσελακης επειδή είναι αυτός που είναι από πλευράς εικόνας και λάμψης που βγάζει κατάφερε να κρατήσει ένα 15% το οποίο το θεωρώ άθλο.
Αυτό για μένα σημαίνει πως υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι του εκλογικού σώματος που διψά για μια μεγάλη και σοβαρή προσωπικότητα που θα ξεπερνά το απόλυτο τίποτα της προσωπικότητας Μητσοτάκη και των υπολοίπων πολιτικών ηγετών και θα ενώσει την αριστερά και την κεντροαριστερά σε ένα μεγάλο σχηματισμό με όραμα την επανοικοδομηση της μεσαίας τάξης και της κοινωνικής ραχοκοκαλιάς της χώρας.
Μέχρι και σοβαρούς δεξιούς θα πάρει μαζί του που σκαμπαζουν δύο πράγματα από οικονομικά και που ντρέπονται αυτή την στιγμή να κοιταχτούν στον καθρέφτη τους μετά τους διεφθαρμένους λωποδύτες και πατριδοκαπηλους που ψήφισαν - και μάλιστα δις οι περισσότεροι -
Το αντιΣυριζα fighters και οι κακοί μετανάστες και οι Κομμουνιστές ξεφτισε σαν αφήγημα ακόμα και σε ηλίθιους, και το μηδενικό έργο της ΝΔ Μητσοτάκη έχει πλέον γίνει βίωμα και στον τελευταίο πολίτη.
Νομίζω πως ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά τον άνθρωπο που θέλουμε να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ μετά τον Ανδρουλάκη και θα βγάλει τη χώρα από το τέλμα και την κατάρα που ζούμε τα τελευταία 15 χρόνια με αποκορύφωμα τα τελευταία Μητσοτάκη
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αφήστε ρε παιδιά τις περισπούδαστες αναλύσεις για το αποτέλεσμα των εκλογών.
Ο Κασσελακης επειδή είναι αυτός που είναι από πλευράς εικόνας και λάμψης που βγάζει κατάφερε να κρατήσει ένα 15% το οποίο το θεωρώ άθλο.
Αυτό για μένα σημαίνει πως υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι του εκλογικού σώματος που διψά για μια μεγάλη και σοβαρή προσωπικότητα που θα ξεπερνά το απόλυτο τίποτα της προσωπικότητας Μητσοτάκη και των υπολοίπων πολιτικών ηγετών και θα ενώσει την αριστερά και την κεντροαριστερά σε ένα μεγάλο σχηματισμό με όραμα την επανοικοδομηση της μεσαίας τάξης και της κοινωνικής ραχοκοκαλιάς της χώρας.
Μέχρι και σοβαρούς δεξιούς θα πάρει μαζί του που σκαμπαζουν δύο πράγματα από οικονομικά και που ντρέπονται αυτή την στιγμή να κοιταχτούν στον καθρέφτη τους μετά τους διεφθαρμένους λωποδύτες και πατριδοκαπηλους που ψήφισαν - και μάλιστα δις οι περισσότεροι -
Το αντιΣυριζα fighters και οι κακοί μετανάστες και οι Κομμουνιστές ξεφτισε σαν αφήγημα ακόμα και σε ηλίθιους, και το μηδενικό έργο της ΝΔ Μητσοτάκη έχει πλέον γίνει βίωμα και στον τελευταίο πολίτη.
Νομίζω πως ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά τον άνθρωπο που θέλουμε να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ μετά τον Ανδρουλάκη και θα βγάλει τη χώρα από το τέλμα και την κατάρα που ζούμε τα τελευταία 15 χρόνια με αποκορύφωμα τα τελευταία Μητσοτάκη
Ναι οκ, καλά τα λες αλλά που είναι αυτός ο φοβερός ηγέτης; Δεν θα τον είχαμε δει, δεν θα τον ξέραμε; Προτάσεις προφανώς για ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο (π.χ. στέγη) υπάρχουν, το θέμα όμως είναι ότι πρέπει να υπάρξει και ο κατάλληλος που θα τις λανσάρει με πιστευτό τρόπο. Αλλά αυτός δεν φαίνεται πουθενά.
Αυτοί που φιλοδοξούν να αντικαταστήσουν τον Ανδρουλάκη είναι δυστυχώς το ίδιο ανεπαρκείς (πιστεύω) ως προς το "γκελ" στον κόσμο.
Οι κεντρώοι "έστειλαν μήνυμα" και δεν πήγαν να ψηφίσουν μητσοτάκη. Ούτε όμως ανδρουλάκη ή κασελάκη ψήφισαν γιατί δεν πείθουν ως μελλοντικοί πρωθυπουργοί.
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Κρίμα που έφυγε ο Άκης, θα είχαμε σιγουράκι...
-
Υπάρχει ο Γιάννος...
-
Από την άλλη είναι διασκεδαστικό που οι πολλάκις ή Πολλάκης ηττημένοι, έχουν την γνώμη ότι θα είναι και πλειοψηφία, αν βρεθεί ένας Μεσσίας.
Αμ δε. Μεγάλωσε σε μία εποχή πασοκ που οι παρέες μου ήταν πασόκοι και αριστεροί σε αναλογία 65 - 35, με εμας τους δεξιούς.
Αλλά μέσα στην κρίση, ντράπηκαν που ήταν πασόκοι, φοβήθηκαν για το επίπεδο ζωής που είχαν κατακτήσει και αρχικά μου έγιναν Σαμαρικοί και μετά Μητσοτακικοί, σε αναλογία 4 - 2. Οι 2 ψήφισαν ποτάμι και αριστερά.
Τώρα οι 2 ψηφίζουν πασοκ, κασσελάκη, αριστερά.
Οι 4 παραμένουν ΝΔ και τσαντίζονται μαζί μου για την κριτική που της κάνω.
Από τους παλαιούς νδ, στην κρίση οι μισοί έφυγαν σε διάφορα κομμάτια. Κάποιοι πήγαν στον Τσίπρα, οι υπόλοιποι σε δεξιά κόμματα και κομματίδια.
Το 2019 πολλοί επέστρεψαν στον Κούλη, μετά την ΠΦΑ και έμειναν μέχρι το 2023, αφού κόβιντ και διεθνής πληθωρισμός, ήταν επαρκής δικαιολογία, συνεπικουρούμενοι από τα έθνικά θέματα και τα εξοπλισιτκά και έτσι πήρε το 41 %, αλλά τώρα αποστασιοποιήθηκαν.
Οπότε ακόμα και αν ενωθεί το πασοκ με τον σύριζα, πράγμα πολύ δύσκολο, το άνω όριο τους θα είναι το 30 % στην καλύτερη.
Σε αυτή την περίπτωση θα γυρίσουν στον Κούλη αρκετοί, οπότε θα είναι πάλι πρώτο κόμμα και θα έχει το μπόνους των εδρών.
Αλλά μέχρι τις εκλογές υπάρχει πολύς πολιτικός χρόνος και αναμένουμε.
-
-
Λίγο πριν το μνημόνιο, θυμάστε τις δηλώσεις του 2008 πως η ελληνική οικονομία είναι θωρακισμένη;
Ω ρε μια θωρακιση..... έλα γιωργηηηη (Παπανδρέου)
-
Σκεφτείτε έναν νέο ή και μεσήλικα εποχές αρχών του 2000 και την αγοραστική δύναμη που είχαν με έναν νέο ή μεσήλικα στο σήμερα.
30-40% κάτω... όπου αυτό το 30-40% ισοδυναμεί με ένα σπίτι ή μια πιο άνετη ζωή.
Μέχρι που παρέδωσε το ΠΑΣΟΚ η χωρα ανέβαινε με προβλήματα μεν αλλά ανέβαινε. Μετά είδαμε μια κάποια βελτίωση η οποία στηρίχτηκε σε λάθος οικονομικό σχεδιασμό και ύστερα το χάος
Η δεκαετία του 80 φταίει....κανεις άλλος. Οι άλλοι ήταν τουριστες δεν ορκίστηκαν να διαφυλάσσουν το συμφέρον της χωρας. Εψαχναν πολιτική ρεβάνς στην πλάτη του ελληνικού λαού.
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Από την άλλη είναι διασκεδαστικό που οι πολλάκις ή Πολλάκης ηττημένοι, έχουν την γνώμη ότι θα είναι και πλειοψηφία, αν βρεθεί ένας Μεσσίας.
Αμ δε. Μεγάλωσε σε μία εποχή πασοκ που οι παρέες μου ήταν πασόκοι και αριστεροί σε αναλογία 65 - 35, με εμας τους δεξιούς.
Αλλά μέσα στην κρίση, ντράπηκαν που ήταν πασόκοι, φοβήθηκαν για το επίπεδο ζωής που είχαν κατακτήσει και αρχικά μου έγιναν Σαμαρικοί και μετά Μητσοτακικοί, σε αναλογία 4 - 2. Οι 2 ψήφισαν ποτάμι και αριστερά.
Από τους παλαιούς νδ, στην κρίση οι μισοί έφυγαν σε διάφορα κομμάτια. Κάποιοι πήγαν στον Τσίπρα, οι υπόλοιποι σε δεξιά κόμματα και κομματίδια.
Το 2019 πολλοί επέστρεψαν στον Κούλη, μετά την ΠΦΑ και έμειναν μέχρι το 2023, αφού κόβιντ και διεθνής πληθωρισμός, ήταν επαρκής δικαιολογία, συνεπικουρούμενοι από τα έθνικά θέματα και τα εξοπλισιτκά και έτσι πήρε το 41 %, αλλά τώρα αποστασιοποιήθηκαν.
Οπότε ακόμα και αν ενωθεί το πασοκ με τον σύριζα, πράγμα πολύ δύσκολο, το άνω όριο τους θα είναι το 30 % στην καλύτερη.
Σε αυτή την περίπτωση θα γυρίσουν στον Κούλη αρκετοί, οπότε θα είναι πάλι πρώτο κόμμα και θα έχει το μπόνους των εδρών.
Κανεις δεν ξέρει το μέλλον. Πάντως η ΝΔ κέρδισε στις σημερινές εκλογές με βάση την ψήφο των συνταξιούχων και των ''επάγγελμα οικιακά'' ο κόσμος της εργασίας που λεγαμε.
Τα ποιοτικά στοιχεία το αναφέρουν, όχι εγώ.
Υ.γ να προσεχείς τις παρέες σου. Μεθυσμένοι ήσαν
-
Πασοκοι σαν τους δικούς σου ήταν. Μη προνομιούχοι.
Για τις αγιογραφίες που κάνεις στο ΠΑΣΟΚ χάνεσαι.
Πήγαινε έξω από κανένα μοναστήρι να βγάζεις καλό μεροκάματο. -
Τα καλύτερα παιδιά.....
Έχεις κάποια Μονή κατά νου;;;
Κρατώ ισορροπίες, πες εσυ για το ΠΑΣΟΚ να πω για την ΝΔ εγώ. -
Κυκλοφορεί αυτό το βίντεο όπου αναφέρει τον λόγω που το ρεύμα στην Ελλάδα είναι ακριβότερο.
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Κανεις δεν ξέρει το μέλλον. Πάντως η ΝΔ κέρδισε στις σημερινές εκλογές με βάση την ψήφο των συνταξιούχων και των ''επάγγελμα οικιακά'' ο κόσμος της εργασίας που λεγαμε.
Τα ποιοτικά στοιχεία το αναφέρουν, όχι εγώ.
Υ.γ να προσεχείς τις παρέες σου. Μεθυσμένοι ήσαν
Οι συνταξιούχοι είναι υπεύθυνοι πολίτες επειδή κάνουν το καθήκον τους και πάνε να ψηφίσουν όλοι.
-
Ο λεγόμενος "κόσμος της Εργασίας", ετοιμάστηκε με κλύσμα και κάθησε στον Κουλη, και μετά οι μισοί που δεν τους άρεσε, για να του δείξουν ότι αυτό που τους έκανε δεν ήταν σωστό και χριστιανικό, διάλεξαν τους καλύτερους ανάμεσά τους, που ξέρουν πως βγαίνει το μεροκάματο και με τι κόπο κρατάς ένα μαγαζί, όπως την Αφροδιτούλα την αποτριχωμένη που στρογγύλεψε τις αγκίλες στους μαιάνδρους, και τον άλλο τον Κυριάκο, με τις ευλογημένες κηραλοιφές.
Οι μισοί που τους άρεσε, μετά από 9 μέρες, εγλυψαν τη κόλλα στο φάκελο από παράδοση και ψήφισαν Τζόρτζ Ήαρς.
Δεν αστειεύεται "ο κόσμος της Εργασίας" δεν είναι τίποτα κολλημένοι που δε ξέρουν τι τους γίνεται, είναι έξυπνοι άνθρωποι, της αγοράς και της πιάτσας. -
Απλά δεν πήγαν να ψηφίσουν την ΝΔ... Είχε απώλειες 1 εκ ψήφους, οι διαρροές προς λατινοπούλου και βελόπουλο ήταν συγκριτικά ελάχιστες. Και προφανώς οι συνταξιούχοι που πήγαν να ψηφίσουν ψήφισαν τον Αυτιά...
Ο criu που ψήφισε(;) λατινοπούλου είναι η μύγα μες το γάλα για να βγάλεις συμπεράσματα... Οι εκλογολόγοι τα λένε αυτά που έγραψα, όχι οι καφενέδες...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2