-
Μειωμένη φορολογία , ευκολία ίδρυσης επιχειρήσεων , σταθερό φορολογικό περιβάλλον σε βάθος 15 ετών και σοβαρό τραπεζικό σύστημα .
Ο Σ πήρε και την Όπελ . Τώρα λέει θα φέρει και τράπεζα απ΄ έξω . Που θα δίνουν δάνεια , τα ντόπια σαράφικα οέο...?
-
Εγώ ξέρω ότι όταν έφτασε σε ηλικία σύνταξης ο πατέρας μου, τον ειδοποίησαν από την Αγγλία όπου είχε δουλέψει 4 χρόνια την δεκαετία του '60, ότι δικαιούται σύνταξη, αλλά επειδή είναι πολύ μικρό το ποσό (κάπου 20 ευρώ τον χρόνο) θα του στέλνουν μια φορά τον χρόνο τα χρήματα. Επίσης κάθε δύο χρόνια στέλνουν μια επιστολή επικαιροποίησης των στοιχείων, κι αν δεν απαντήσεις μέσα στην προθεσμία σου κόβουν τη σύνταξη.
Συγκρίνετε αυτό με τη πόσα χρόνια περιμένεις στην Ελλάδα για να αποφασίσουν τα ταμεία τι σύνταξη θα βγάλεις.
-
Όλα αυτά ταξιδευτή πως θα αποτρέψουν τον εργοδότη από το να αναθέσει 15 αρμοδιότητες στον ίδιο υπάλληλο;
-
Αυτό λοιπόν που ισχύει κατά κόρον, πως αλλάζει;
Δεν αλλάζει. Και δεν αλλάζει γιατί στην Ελλάδα, όπως και σε όλες τις υπανάπτυκτες χώρες η εργασιακή κουλτούρα στον ιδιωτικό τομέα πρέπει να έχει συγκεκριμένη μορφή.
Όσες επενδύσεις και αν έρθουν, όσες πολυεθνικές εταιρείες, όσοι επιχειρηματικοί όμιλοι, η ιδιωτική εργασία θα έχει πάντα αυτή την μορφή. Γαλέρα. Και αυτό πολύ εύκολα μπορεί να το καταλάβει κάποιος αν έχει εργασθεί στις μεγάλες εταιρείες που έχουν παρουσία στην Ελλάδα.
Για όποιον έχει εργασθεί στις ΗΠΑ, Γερμανία και σε άλλες μεγάλες χώρες καταλαβαίνει το γιατί.
Η Ελλάδα ανήκει σε άλλη κατηγορία χωρών και εκεί θα παραμείνει ή θα γίνει και χειρότερη λόγω της αθρόας εισόδου παράτυπων μεταναστών.
-
Όλα αυτά ταξιδευτή πως θα αποτρέψουν τον εργοδότη από το να αναθέσει 15 αρμοδιότητες στον ίδιο υπάλληλο;
Oταν θα υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια...
-
Μα και τώρα και πριν υπάρχουν αρκετές πορτοκαλιές, όλες τον ίδιο χυμό βγάζουν όμως. Το θεμα είναι ο σπόρος αν όλες είναι από την ίδια ποικιλία, τον ίδιο καρπό βγάζουν
@Dredd, το ξέρω δεν έχω εργαστεί σε όλες του ιδιωτικού τομέα αλλά τα ακούω τα έλεγε και ο Φάνης εδώ μεσα και είμαι από τους ελάχιστους τυχερούς που πληρωνομουν υπερωρίες και το ωράριο ήταν διαβήτης, ξενη πολυεθνική γαρ!
Μου έλεγα οι προϊστάμενοι 'φύγε' και έλεγα 'μα θέλω να δουλέψω κ άλλο'
Ξερω αυτή η συζήτηση τρελαίνει τους φίλους μου που δουλεύουν σε άλλες εταιρίες αλλά είναι αληθινή. Αλλα μάλλον ήμουν η εξαίρεση. Πως μπορούν να γίνουν έτσι οι υπόλοιπες εταιρίες;
Ολα αυτα πριν το μνημόνιο και κατά την διάρκεια του πρώτου με δεύτερου μνημονίου. Μετά.... Άστα να πάνε...
-
σιγα μην θελει ο εργοδοτης να σκασει τον εργαζομενο... οχι κυριοι, το μονο που ενδιαφερει τον εργοδοτη ειναι να βγαζει κερδος και μαλιστα μακροπροθεσμα. ο εργαζομενος πρεπει απλα να παραξει κερδος και υπεραξια. αν δεν συμβαινει αυτο τοτε δημιουργειται το προβλημα.
να δουμε ομως κατι ομορφο και γιατι σκαει ο εργαζομενος? ενω ταυτοχρονα και ο εργοδοτης δεν απολαμβανει τα θεωρητικα υπερκερδη αλλα ρισκαρει με ολιγοτερο προσωπικο? εχει ονομα και λεγεται μη μισθοδοτικο κοστος. ενας εστω και ελαχιστα σινιορ εργαζομενος εχει ενα συντελεστη 2.2 στο ποσο κοστιζει σε μια εταιρεια. για καθε χιλιαρικο που παιρνει στη τσεπη του, κοστιζει 2200 στον εργοδοτη. τουλαχιστον. μπορει να φτασει και στο 3-3.3. αυτο αλλαζει τις παραγωμενες υπεραξιες καθως καταληγουν πρακτικα στον συνταξιουχο 55αρη της ολυμπιακης, στην επιδοτηση καθε χρονο με δις των ευγενων ταμειων (οτε, δεη κλπ), στη συνταξη του ποτε-δεν-δουλεψα ξυστη, στα γιουρα που κλεβουν απο την πολιτεια το 80% των δυ. τι οχι?
-
Αχαχαχαχα τον δικάσανε ! Το είχα δεί ζωντανά και το περίμενα ότι δε θα πέρναγε απαρατήρητο
-
Η Αγγλια για την Εθνικη συνταξη εχει ιδιο συστημα οπως η Ελλαδα. Επισης η Αμερικη για το Social Security εχει ιδιο συστημα με Ελλαδα. Νομιζω η μεγιστη συνταξη που δινει το Αγγλικο συστημα ειναι 750 λιρες τον μηνα στα 67 ομως. Ενω στην Αμερικη δινει 3500 δολ τον μηνα στα 65-67 δεν ειμαι σιγουρος αλλα μπορεις να παρεις ποιο γρηγορα χαμηλοτερο ποσο.
Φανη αυτη η συνταξη στα 55 ειναι η ιδιωτικη συνταξη που πληρωνεις εσυ αλλα και ο εργοδοτης σου επιπλεον της Εθνικης Συνταξης της Αγγλιας. Οχι ολες οι εταιρειες παρεχουν κατι τετοιο ομως. Ειναι το Pillar 2 που λεγεται και το εχουν πολλες χωρες.Στην Αμερικη λεγεται 401Κ ή παρομοιο. Ειναι επιπλεον του Social Security.
Η Εθνικη συνταξη ειναι το Pillar 1.
Για ΗΠΑ δεν γνωρίζω, παρά μόνο ό,τι μου λέει ο ξαδερφός μου που εργάζεται 32 χρόνια εκεί. Δημόσια σύνταξη δεν υπάρχει, παρά μόνο εαν εργάζεσαι σε δημόσια επιχείρηση (όπως κάνει τώρα). Αλλιώς μόνο ιδιωτική σύνταξη. Υποχρεωτική, αλλά ιδιωτική.
Στην Αγγλία ισχύει αυτό που λες (ιδιωτική είναι η δικιά μου) με μια μικρή διαφορά. Επιλέγεις εαν θες εσύ ως εργαζόμενος οι υποχρεωτικές εισφορές να πηγαίνουν στην δημόσια ή την ιδιωτική σύνταξη. Εγώ είχα επιλέξει να πηγαίνουν όλα στην ιδιωτική, ώστε να πάρω περισσότερα χρήματα και νωρίτερα.
-
-
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/elas-enischythike-me-nea-ochimata/
'Υπενθυμίζεται ότι εντός του 2020 η Ελληνική Αστυνομία υλοποίησε ένα από τα μεγαλύτερα εξοπλιστικά προγράμματα, με την παραλαβή 1.453 νέων οχημάτων, ενώ πρόσφατα παρελήφθησαν επιπλέον 45 οχήματα και 53 φορτηγά οχήματα. Με την προσθήκη των οχημάτων αυτών ενισχύεται σημαντικά και αναβαθμίζεται η επιχειρησιακή ετοιμότητα'
Ούτε 2 χιλιάδες οχήματα δεν έφτασαν, ποιος τα γεννάει όλα αυτά, δε μπορούσε να ξεπετάει κι ένα αστικο λεωφορείο ανά 50 περιπολικά;
Και τα 141 εικονιζόμενα τελευταία είναι 308 απερχόμενο μοντέλο;
-
Να δω ποιοί τεμπέληδες απ τους γιους και τις κόρες σας θα το ρίξουν στα Διδακτορικά, αντί να τελειώνουν μάνι μάνι το πτυχίο και να πάνε να δουλέψουν τζάμπα για να κάνουν γνωριμίες, ώστε να επικρατήσει επιτέλους η ΑΡΙΣΤΕΙΑ που θα φέρει Ανάπτυξη κι Επενδυταί στη Χώρα...
-
Τι ήθελες να έχει ακόμα τα Ξαρά η αστυνομία ?
-
Να δω ποιοί τεμπέληδες απ τους γιους και τις κόρες σας θα το ρίξουν στα Διδακτορικά, αντί να τελειώνουν μάνι μάνι το πτυχίο και να πάνε να δουλέψουν τζάμπα για να κάνουν γνωριμίες, ώστε να επικρατήσει επιτέλους η ΑΡΙΣΤΕΙΑ που θα φέρει Ανάπτυξη κι Επενδυταί στη Χώρα...
α ρε πιλιε, που τα βρισκεις... δεν μενω στα λογια, μενω στο χωρο που εχει γυριστει. ειναι σιγουρα στο περιστερι ή στο καματερο ή στους Αγιους Αναργυρους.
-
Δεν κάθησα να δω το βίνετο. Πάντως μια ματιά στο didaktorika.gr δείχνει ότι διδακτορικά που χρειάζεται η οικονομική εξέλιξη της χώρας σπανίζουν. Η δε οικονομική εξέλιξη των κατόχων διδακτορικού συνήθως εξαντλείται σε ένα μικρό επίδομα. Το διδακτορικό είναι ελάχιστα χρήσιμο σε μία καριέρα έξω από τον ακαδημαϊκό χώρο.
-
Εγω παντως αυτό που λέει ο τυπάς το έκανα στα νιατα μου. Δούλευα τζαμπε μόνο και μόνο για να έχω επαφή με κάποια αντικείμενα του χώρου που ήθελα να γνωρίσω.Μου έδιναν στο τέλος ένα χαρτζιλίκι διοτι ελεγαν πως δεν γίνεται να εργάζεσαι χωρίς απολύτως τίποτα, αλλά πιο πολύ ήμουν εκεί γύρω για να μαθαίνω την δουλειά. Διοτι μετά τη σχολή είσαι τελείως ΑΣΧΕΤΟΣ με τα παντα.
-
Λέει πουθενά ο οικονομολόγος Πατέλης να δουλεύει κάποιος τσάμπα;
Άλλο βίντεο βλέπω εγώ;
Εγώ ακούω κάποιον που λέει ότι το Phd δεν αφορά την αγορά εργασίας. Και μια χαρά τα λέει. Τα διδακτορικά πτυχία έχουν άλλο σκοπό και δεν σχετίζονται με τον επαγγελματικό προσανατολισμό.
-
Ωχ! Νόμιζα ηταν ένα viral βίντεο που κυκλοφορεί στο να δουλέψουμε.
Απο εμενα λάθος μου το ανωθεν ποστ.
-
Εντάξει ρε φίλε LAP! Δεν θα σε κρεμάσουμε κιόλας!
Μπερδεύτηκες με τον άλλον, τον Πούμπουρα.
-
Γουστάρω που σχολιάζετε κάτι που ΔΕΝ μπαίνετε στον κόπο να δείτε ή διαβάσετε
Γιατί να χάνουμε χρόνο άλλωστε... το Ποιος, Που, Πότε, Τί, είναι αμελητέα...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2