-
Στη ελβετια το συστημα ειναι η συμμετοχικη δημοκρατια σε πολλα κοινωνικα θεματα μεσω της ηλεκτρονικης δημοκρατιας.....
Το ιδιο μπορει να γινει και σε μια ηλεκτρονικη δημοκρατικη οικονομια. Αυτο δεν υπηρξε ποτε ξανα στη ιστορια της ανθρωποτητας.... ειμαστε η πρωτη γενια που δοκιμαζει κατι τετοιο, εστω και εν μερη ( βλ. 30% ηλεκτρονικες δαπανες επι του συνολου για το κτησιμο του αφορολογητου, με τον νεο προϋπολογισμο)
Τα όποια κενα και φοβιες μπορουμε να τα σταματησουμε με αλλαγες στο Συνταγμα..
Οπως ανεφερα πιο πισω, π.χ ενα σωμα ελεγκτων των metadata ανεξαρτητο των κυβερνησεων και με δυνατοτητα επιβολης δικαστικης ποινης, παρα απλα να καταγγελει, και συνταγματικα αρθρα που να πρπστατευουν τος πολιτες απο οποιαδηποτε διαφοροποιηση τους λογω στοιχειων που προκυπτουν εκ των ηλεκτρονικων συνναλαγων..
Στην Ελβετία έχουν άμεση δημοκρατία (δημοψηφίσματα) που δεν έχει σχέση με τα ηλεκτρονικά. Κανονικές κάλπες είναι.
Από εκεί και πέρα, μάλλον έχουν δίκιο όσοι φορουμίτες σε 'κατηγορούν' για αθεράπευτο ρομαντισμό. Όλα θετικά τα βλέπεις βρε Λαπάκο...
-
Tα κινητά από 3G και πάνω παρακολουθούνται και κλειστά, μόνο αν αφαιρεθεί η μπαταρία ησυχάζεις, αλλά σε όλα τα καινούργια η μπαταρία δεν αφαιρείται εύκολα όπως στα παλαιότερα, γιατί άραγε ...? Τι κάνει νιάου στα κεραμίδια ?
Κάθε φορά που μπαίνεις στο νετ καταγράφονται οι επισκέψεις σου και υπάρχει ολόκληρο το προφίλ του καθενός μας τι βλέπουμε, τι αναζητάμε, τι παρακολουθούμε, τι γράφουμε, ο μεγάλος αδελφός είναι εδώ και έχει μεγάλο μάτι και αυτί.
Υπάρχει αυτός ο μύθος, αλλά δεν ισχύει απόλυτα. Στην τελική μπορείς να αφήσεις το κινητό στο σπίτι και να βγεις χωρίς αυτό. Ισχύει αυτό που γράφεις για το ίντερνετ, αλλά εκεί το κάνεις συνειδητά, Μπαίνω και βλέπω μια ξυριστική μηχανή για παράδειγμα. Δεν με ενοχλεί να το γνωρίζει αυτό το Κράτος.
ΥΓ: Μάστορα θα γράψω κάτι στο θέμα των φρένων. Θα ήθελα τα φώτα σου. Ευχαριστώ!
-
@Καταιγιδα..
Ναι, οτι και αν ψωνισω βγαζω καρτα... το αυτοκινητο το παω σε πλυντηριο που το πλενουν στο χερι και πληρωνω με καρτα.
Καφε, ποτακια, φαγητο εξω, παγωτα, ρουχα, παπουτσια, παραγγελιες απο ιντερνετ με αντικαταβολη, σουπερμαρκετ...δεν θυμαμαι αλλα , ολα αυτα με καρτα.
Εντάξει αυτά είναι τα τυπικά.
Υπάρχουν πολλά άλλα που δεν μπορείς να αποφύγεις το μετρητό και πολλές φορές είναι και χωρίς απόδειξη.
Άσε που σε κάποιες περιπτώσεις κάποιοι παρεξηγιούνται αν ζητήσεις απόδειξη.
Στην Ελλάδα κάθε μέρα γιορτάζουμε την αγία φοροδιαφυγή την μεγαλοπρεπούσα...
-
21 Quadra wrote:
Tα κινητά από 3G και πάνω παρακολουθούνται και κλειστά, μόνο αν αφαιρεθεί η μπαταρία ησυχάζεις, αλλά σε όλα τα καινούργια η μπαταρία δεν αφαιρείται εύκολα όπως στα παλαιότερα, γιατί άραγε ...? Τι κάνει νιάου στα κεραμίδια ?
Κάθε φορά που μπαίνεις στο νετ καταγράφονται οι επισκέψεις σου και υπάρχει ολόκληρο το προφίλ του καθενός μας τι βλέπουμε, τι αναζητάμε, τι παρακολουθούμε, τι γράφουμε, ο μεγάλος αδελφός είναι εδώ και έχει μεγάλο μάτι και αυτί.
Υπάρχει αυτός ο μύθος, αλλά δεν ισχύει απόλυτα. Στην τελική μπορείς να αφήσεις το κινητό στο σπίτι και να βγεις χωρίς αυτό. Ισχύει αυτό που γράφεις για το ίντερνετ, αλλά εκεί το κάνεις συνειδητά, Μπαίνω και βλέπω μια ξυριστική μηχανή για παράδειγμα. Δεν με ενοχλεί να το γνωρίζει αυτό το Κράτος.
ΥΓ: Μάστορα θα γράψω κάτι στο θέμα των φρένων. Θα ήθελα τα φώτα σου. Ευχαριστώ!
Αν μπορώ να βοηθήσω, μετά χαράς.
-
Το ότι επιβάλλονται υψηλοί φόροι λόγω της φοροδιαφυγής είναι παραμυθάκι για ιθαγενείς. Αν οι Κυβερνήσεις ήθελαν να την πατάξουν, απλά θα έκαναν όλα τα έξοδα αποδεκτά ως εκπιπτώμενες δαπάνες στην Εφορία.
-
Αλήθεια είναι Αλέξανδρε. Παραμυθάκι είναι ότι δεν μπορούν να την πιάσουν την δοφοριδαφυγή. Μια χαρά μπορούν, αλλά ΔΕΝ θέλουν. Εαν δεν υπήρχε φοροδιαφυγή θα μπορούσε το κράτος να έχει τα ίδια έσοδα από φόρους με το 40% των φόρων (ως %), αρκεί να πλήρωναν όλοι φόρο.
-
Το μέρο των εξόδων δεν λειτουργει, απλά γιατί το % έκτπωσεις είναι πολλαπλάσια μικρότερο της 'έκπτωσης' που σου κάνει ο επαγγελματίας εαν δνε κόψει απόδειξη, οπότε πάλι κανείς ιδιώτης δεν θα ζητήσει απόδειξη από π..χ. γιατρό, δικηγόρο κλπ. (μιλάμε για μεγάλα έξοδα). Όταν ο γιατρός σου λέει €80 με απόδειξη, €40 ή €50 χωρίς, η έκτπωση είναι 40-50%.....από την εφορία πόσο να σου κόψει?
Η φοροδιαφυγή είναι ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ να πιαστεί και να παταχθεί, απλά καμία κυβέρνηση μέχει σήμερα δεν θέλει να το κάνει.
-
-
πραγματι τοσο απλο...
βαλε εσοδα - εξοδα στο καθε αφμ και σε καθε ιδιωτη
και οτι προκυψει στη διαφορα, φορο με 50%
ποιος θα μπορεσει να κρυψει? και αφου καπιταλισμος, οποιος εχει θα τα χωνει αλλιως θα τα χανει.
ετσι βεβαια θα δυσκολεψει το μαυρο χρημα για στρατιες ψηφοφορων και ψηφισμενων.
οποτε πληρωνε γατε, πληρωνε,
και να σου λεει ο αλλος 'δικαια' ως εχων. και ας χρωσταω το σπιτι μου. αλλα ξεχασα, φιλολαική πολιτικη λεει. να γαμιεσαι μια ζωη για να στηριζεις τους αχρηστους.
-
Ενας νομιζω φιλοσοφος και οχι οικονομολογος..μπορει να λεω και μπουρδες...δεν θυμαμαι καλα....αρχισα να γερναω...γενικα δεν θυμαμαι ευκολα...
Τσπ
Ειπε λοιπον αυτος....
Καθε δεκαετια αλλαγη σχημα και ονομα του νομισματος.... αν τα εχεις κρυφα και μαυρα σε δεκα ετη δεν θα εχουν καμια απολυτως αξια.
Η αξια τους θα ειναι ιδια με αυτη του κοστους του χαρτιου...μηδεν....οποτε μεσα σε καθε δεκαετια θα εμφανιζονται δις και δις μαυρα για φορολογηση και επειδη δεν θελει κανεις ανα δεκαετιες να εμφανιζεται με εκατομμυρια μαυρα ξαφνικα και να το ρωτουν οι εφοροι 'μεσιε ποθεν τουτα;;;;' αναγκαστικα θα τα φορολογει κομματι κομματι μεσα στην δεκαετια....
Ετσι και μετρητο θα εχουμε και χωρις ηλεκτρονικα που φοβαστε....
Πανεξυπνο ετσι;;;;;
Απορω πως δεν το σκεφτηκα και εγω
-
Έχει ανάγκη ο βοθροκούλης; Το πολύ-πολύ αυτός με τόσα φράγκα που έχει να τα μαζέψει μία μέρα και να σηκωθεί να φύγει από τη χώρα.
Το θέμα είναι τι θα γίνει με αυτούς που δεν θα μπορέσουν να την κάνουν;
Μάλλον ότι γίνεται στην Συρία. Μπαμ και κάτω. Είναι κοντά πλέον ο καιρός. Πολύ κοντά.
-
Φοροδιαφυγή στους μικρούς όταν υπάρχει τόση διαφθορά στο κράτος δύσκολα θα χτυπηθεί . Γιατί όταν ο άλλος θα έχει έλεγχο για τα πάντα και θα του ζητάνε λαδάκι για να κάνει την δουλειά του στο δημόσιο και η δικαιοσύνη θα βγάζει αποφάσεις στο σφυρί , μαζί με το γεγονός ότι θα μεγάλα κεφάλια θα είναι υπεράνω του νόμου , θα οδηγήσει σε ακραίες καταστάσεις ορισμένους που θα έχουν πιεστεί πολύ και θα έχουν ελάχιστα να χάσουν .
Η λογική του Σαμψών , είναι πολύ κοινή στους απελπισμένους .
Το μεταναστευτικό δεν λύνεται με έγγραφα όπως αυτό της μικρής ανόητης της Πεντέλης . Το μεταναστευτικό θέλει Εθνική Πολιτική , αλλά τόσα χρόνια Αριστερή ιδεολογική κυριαρχία , έχει καταντήσει κάθε αναφορά στο Εθνος , περίπου ως ρατσιστική .
Αρα αν δεν γίνει Εθνικό Συμβούλιο Μετανάστευσης με συμμετοχή ΟΛΩΝ των κομμάτων και με καθορισμό ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ , που θα έχει βάλει ΣΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ , για το τι θα κάνουμε με τους πρόσφυγες , τι θα κάνουμε με τους μετανάστες , πως θα γίνει ο διαχωρισμός τους , οι διαχωρισμοί ηλικίας , φύλου και οικογενειακής κατάστασης και βέβαια ο έλεγχος και η ΑΜΕΣΗ ΤΙΜΩΡΙΑ και απέλαση για τους παραβατικούς . Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι κάποιες χώρες της Ασίας και της Αφρικής έχουν έτσι και αλλιώς άριστες σχέσεις με την Τουρκία , κάποιες έχουν αναγνωρίσει και το ψευδοκράτος της Β. Κύπρου και εμείς εδώ χαϊδεύουμε τους υπήκόους τους .
Είδατε τι έγινε προχτές το βράδυ στην Θεσσαλονίκη . Σε μαγαζί Κούρδων , ήταν ένας πακιστανός που ήπιε λέει δύο ουίσκυ , μην ξεχνάτε ότι τυπικά οι μουσουλμάνοι δεν πίνουν αλκοόλ , ζήτησε λέει κάποιο τραγούδι , έγινε μία παρεξήγηση του είπαν να φύγει , έφυγε και σε 10 λεπτά γύρισε με άλλους 40 πακιστανούς με λοστούς και έκαναν το μαγαζί και τον ιδιοκτήτη καλοκαιρινό .
Αυτό μας έλλειπε τώρα να έχουμε παραγγελιές και από τους μετανάστες και βέβαια εδώ λόγω όγκου να έχουμε και ατιμωρησία .
-
Εδω για τους σγαπημενους μου ....
Για δειτε λιγο πως βγαινουν καποιες θεωριες που πατε και ψηφίζετε...εδω ειναι εισαγωγικο μαθημα αλλα καταλαβαινεταινκαποια πραγματακια
Χαχαχα
Τσπ σε καποιο σημειο αναφερει για το ασφαλιστικο συστημα και θεωρω πως θα τεθει ως πολιτικο θεμα. Μας αναλυει εισαγωγικα τα δυο σκεπτικα. Των ρεπουμπλικανων και των δημοκρατικων...
Κατι παρομοιο θα ερθει εδω και σε εμας.
-
ρε συ τι γκεγκεν? απεκτησαν τα δεξά μυελον? σκεφτονται τον #gatoz_foukaras ?
http://www.bankingnews.gr/index.php?id=464747
170k ρευστοτης λειπει εξ'αυτου, = min 3 ακομη μηχανικοι στη δουλεια = 3 ακομη που θα καταναλωνουν = 3 ακομη που θα πηδαν να βγαζουν μηχανικακια ωστε να μην γινουμε πακι.
μακαρι πραξις και ουχι συριζοπαπαριες
-
Α ρε γατε..χαχαχα
Σε εσενα που εισαι μιρκοτερος του μικρου ουτε καν μικρομεσαια επιχειρηση, ειναι παρα πολυ καλο μετρο.....και μακαρι να μεινει σε εσενα .....
Μαζι σου...
Ελα ντε ομως που αν παει στους μεγαλυτερους απο εσενα (και ανταγωνιστές σου) συν την επιπλέον μειωση του φορου (δευτερο δηλαδη επιδομα)...να δω του χρονου τι δανεια θα ψαχνουμε..
Δοτι η εσωτερικη ζητηση θα πεσει στην αγορα και τα πρωτογεννη ειναι τα ίδια...
Για αναπτυξη 4%....Αστο.. μακαρι δηλαδη....αλλα ...ειμαστε και ρεαλιστες.
Και επειδη εσενα σε αγγιζει αυτο με εμμεσο τροπο θα αργησει περισσοτερο να το νιωσεις....
Οι αλλοι μικροι θα το νιωσουν γρηγοροτερα...
Βεβαια περιμενουμε να δουμε λεπτομερειες ωστε να κρινουμε σωστα μην ειμαστε εκ προϊμιου αρνητικοι.
-
Ο Κυριάκος ανοίγει τον 'μπεζαχτά του' για να δώκει
https://www.in.gr/2019/10/16/economy/epidomata-se-poious-kai-pote-tha-katavlithoun/
Τουλάχιστον διαφαίνεται μια προσπάθεια εξορθολογισμού αλλά μπροστά στα ψηφαλάκια δεν είμαι αισιόδοξος
Θα σημειώσω και πάλι ότι φοροελαφρύνσεις έχει τάξει σε όλους τους άλλους (ΕΕ, επιχειρήσεις) πλην μισθωτών. Να δούμε βέβαια το θα κατατεθεί τελικά αλλά η εντύπωσή μου είναι ότι σε σχέση με τον Αλέξη δεν βλέπω επί προσωπικού καμία διαφορά.
-
Α ρε γατε..χαχαχα
Σε εσενα που εισαι μιρκοτερος του μικρου ουτε καν μικρομεσαια επιχειρηση, ειναι παρα πολυ καλο μετρο.....και μακαρι να μεινει σε εσενα .....
Μαζι σου...
Ελα ντε ομως που αν παει στους μεγαλυτερους απο εσενα (και ανταγωνιστές σου) συν την επιπλέον μειωση του φορου (δευτερο δηλαδη επιδομα)...να δω του χρονου τι δανεια θα ψαχνουμε..
Δοτι η εσωτερικη ζητηση θα πεσει στην αγορα και τα πρωτογεννη ειναι τα ίδια...
Για αναπτυξη 4%....Αστο.. μακαρι δηλαδη....αλλα ...ειμαστε και ρεαλιστες.
Και επειδη εσενα σε αγγιζει αυτο με εμμεσο τροπο θα αργησει περισσοτερο να το νιωσεις....
Οι αλλοι μικροι θα το νιωσουν γρηγοροτερα...
Βεβαια περιμενουμε να δουμε λεπτομερειες ωστε να κρινουμε σωστα μην ειμαστε εκ προϊμιου αρνητικοι.
λαπη αν και εχω αποφασισει να μη ασχολιεμαι, εχεις παρει χαμπερι για τι μιλαμε, ποιους εθιξαν οι αληταραιοι ζαιοι? οι μεγαλοι απειραχτοι εμεινανε, αγνωστοι αγαπημενοι, ενα ρολόι σταματημενο. ο βορειας γατους εβαρεσε.
ασε τα νετια και τα μπράουζ και νοιωσε λιγο το ειναι να σου τραβαει μετρητο 170 χιλιαρικα μονο απο τη αυξηση απο 80 σε 100 στη προκαταβολη. οσο για το μικροτερος του μικρου, σχεδον, συμφωνα με την ί γιου ειμαι σμολ και ουχι μάικρο, aka SME, οποτε η γατα που δεν εχει δοκιμασει μπλακ, ικανοποιειται
ΑρΕς
και κοψε το κολπακι ζαιοστηριξις και ενα ξεπετα θολωμα νερου΄να δουμε', ειναι ξεκαθαρο τι καμεις και οτι μπορεις καλυτερα και πιο αψυα. αν λεφτ, γινε ρήαλ, αν ζαιος, κηπ λαοτκι.
-
-
Καλα πλακα μας κανεις ρε γατε;;;;;
Εγω τι πληρωνω;;;;;
Στο τελος πατινι θα εχω, οχι νεο αυτοκινητο.,,,ενω και σπουδες και γνωσεις εχω σε εναν τομεα και με πληρωνουν πελατες ανα εργασια πολυ καλα σε εναν χ τομεα.... και στο τελος καλα που βαζει και η λαπαινα στον οικογενειακο προϋπολογισμο....διοτι επειδη ειμαι και λιγο ανατολιτης, θα ηθελα να την εχω πιο χαλαρα στην εργασια για να κανουμε και κανενα σπιτικο σωστο.... αλλα που,...;;;;;
Τι μου τα λες εμενα;;;;
Εγω οταν διέλυαν οι νεοι φιλοι σου την οικονομια (σε κατατάσσω αν και δεν το θελω, μιας και με κατατασσεις και εσυ) σπουδαζα και ειχα ονειρα....και ελεγα να τελειωσω να κανω και οικογενεια μαζι και οι φιλοι μου...να παρω μια μονοκατοικια αργοτερα μικρου μεγεθους καπου πιο εξω απο το κεντρο και να ζω ηρεμα και αθορυβα και να αγοραζω αυτοκινητα το πολυ εως 30 χιλ ευρω
Ανεκδοτο ε;;;;
Γιατι;;;; Αφου διαβζσα και 6-7 ετη σπουδαζα (μαζι και μεταπτυχιακα).
Με λιγα λογια με την πιο μικροοικονομικη σου οπτικη που με αυτην με ψεγεις, στα παπακια μου..... αν αυξησεις 170χιλ το επενδυτικο σου κεφαλαιο εναντι των και αν παρεις καλυτερο suv και διαμερισμα σε καλυτερη περιοχη και νεα αυτοκινητα στα μελη της οικογενειας σου...ενω σε πιο μακροοικονομικη αποψη και ως μελος της κοινωνιας μας....χαιρομαι οντως χωρις ειρωνεια και το λεω πως καλο μετρο φαινεται για εσενα που εισαι μικρουλης επιχειρηματιας για να αναπτυχθεις και να προσφερεις εργασια.
Αυτο ξερεις γιατι συμβαινει διοτι η φοροελαφρυνση μεταφραζεται σε αυξηση μισθου με πολυ μεγαλη χρονοκαθυστερηση. ειδαλλως....παντα θα ειχαν οι εοιχειρησεις μηδεν φορο. Συνεπως ως τοτε η γενια μου ακομα περιμενει.
Και λεω στα παπακια μου οχι για να στην πω, σε συμπαθω πολυ αλλωστε, ενω εσυ οχι τοσο και το λεω οτι εισαι πραγματικα γατονι, διοτι θεωρω πως αν μαζι με εσενα γινουν περεταιρω φοροελαφρυνσεις σε μεγαλοεπιχειρησεις....τοτε τα πρωτογεννη που εχουμε ως υποχρεωση, παλι η γενια μου θα τα πληρωσει στην πλατη της....
Βλεπω μια μεγαλυτερη εικονα και πιο μακροχρονια απο μια βραχυχρονια περιοδο πολιτικου οφελους.
Δεν θα με χωσει κανεις εμενα λογω γνωριμιων σε μεγαλο-επιχειρησεις που εχουν φιλους πολιτικα κομματα και πολιτικοποιημενους συνδικαλιστές και που τροφοδοτουν το δημοσιο και ειναι παντα ανθηρές.
Παλευω παντα ιδιωτικα και εγω και η γενια μου και οι φιλοι μου, συνεχως για μια θεση στον ηλιο.
Καταλαβες γατε μου;;;;;, δωξα το θεο νοημοσύνη εχουμε, ξερουμε τι μας γινεται και ποιοι μας λενε και τι, μπαρμπα στη Κορωνη για καμία πολυεθνική δεν εχουμε....
Το 'θα δουμε' ειναι μεχρι να δω τι επιπλεον φοροελαφρυνσεις απο αυτες που ηδη ανακοινωθνκαν (επιστροφες το βαυτιζουμε τωρα) θα υπαρχουν και σε ποιους...μεχρι τοτε ειπα πως ειναι θετικο γενικα ως ειδηση στους χαμηλους και στους μικρους επιχειρηματιες.
Μου επιτρεπεις να εχω αποψη;;;; που θιγει ισως τον ισολογισμο καποιων;;;;
Στα της επιχειρησεις σου...εγω θυμαμαι οταν σπουδαζα πως ηταν αλλιως τα κριτηρια ,τωρα τα αλλαξανε οντως... αλλα και παλι αν δεν κανω λαθος εχεις αλλου ειδους εργασιακη σχεδη με τους συνεργατες σου...δεν ειναι υπαλληλοι σου..
Τσπ δικο σου θεμα ειναι αυτο, δεν ανακατευομαι δεν ξερω το μοντελο της επιχειρησης σου.
Στα των Ζαιων....πειραζει που συμφωνουσα στο οικονομικο του προγραμμα την συγκεκριμενη χρονικη περιοδο;;;
Αυτα που ελεγαν συμφωνουσαν με αυτα που σπουδαζα...με τις πολιτικες που χρειαζονται οταν η οικονομια ηταν οπως ηταν. Κεϋνσιανικες ιδιαιτερα απο το '18 και μετα. Αν σπουδαζες οικο ομικα θα με καταλαβαινες.
Στα αλλα δεν συμφωνουσα και το ελεγα εδω μεσα...
Και για τους και καλα ανθρωπιστες που εχουν παιδια χωρις νερο και μπανιο μαζι με κακοποια στοιχεια αλλα σφυριζαν αδιαφορα, και για την αισθηαη ανομιας, και για κατι φασιστοειδη-ακραιους αηδιαστικους (στον τροπο πολιτικης σκεψης) σταγονιδια εκει μεσα που θελω να φυγουν...τα πρωτα εφυγαν, εμειναν κατι τις...
Τι μου λες δηλαδη για να καταλαβω;;;;
Εσυ παλι ενω εισια τετοιο αλανι που οντως εισαι (το εχω ξαναπει πολλες φορες) κανεις προωθηση με αξεστο τροπο (δεν το κατεχεις, συγνωμη αλλα δεν) κατι π@@@ς του στυλ εχουμε ααφαλεια γιατι ειδα δυο την ωρα που αλλαζα λαστιχο και με ρωτησαν αν ολα ηταν καλα...δηλαδη τι επρεπε να κανουν;;;και αλλα τετοια κουλα...
σοβαροτητα ρε συ...
Ειπαμε οντως ηταν απεριγραπτοι στην ιδιοληπτικη εφαρμογη του νομου. Πρωτοςτο λεω
Το ρατσιαμο σου σε καποια θεματα να τον κοιταξεις...φιλικα στο λεω...ολοι καποτε θα ειμαστε αντικειμενο κοινωνικου ρατσισμου απο καποιους.
Σε χαρακτηριζει γενικα μια ρατσιστικη οπτικη σε οτιδηποτε διαφορετικο.
Επισης τις προσβολες σου εχω δειξει οτι μπορω να στις επιστρεψω σε πολυ μεγαλο βαθμο.... και μαλιστα να αρχισω και ρατσιστικο χιουμορ ...δεν το κανω γιατι σε συμπαθω, εαυ ομως εντεχνα το κανεις.
Μια συμβουλη σαν αυτες που δινεις....
Μη κοιτας μονο τη παρτη σου.
-
Λαπ έχεις πάρει φόρα ξανά και τα έχεις κάνει ίσωμα όλα...
Δεν έχει σχέση ο γάτος με αυτά που γράφεις και αυτό μπορούν να το πιστοποιήσουν ακόμα και οι πιο φανατικοί ζαίοι εδώ μέσα.
-
Άκου να σου πω Αλέξη, τώρα που έθαψα τους νεκρούς μου.
Το παίζεις ψευτόμαγκας γιατί υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ – πολίτες – πολιτικοί που περιμένουν, ως είθισται από αρχαιοτάτων χρόνων, να ταφούν οι νεκροί τους για να σου απαντήσουν. Υπάρχουν δημοκράτες που περιμένουν να καταλαγιάσει ακόμα κ ο θυμός τους πριν σου απαντήσουν.
Οι δικοί μου νεκροί, ότι απέμεινε από το κορμάκι τους, βρίσκονται πια στο χώμα… για πάντα.Άκου λοιπόν Αλέξη,
Από σήμερα εσυ κ οι όμοιοί σου είστε εχθροί μου.
Προσωπικοί εχθροί μου, όχι της χώρας. Δικοί μου εχθροί.
ΟΧΙ γιατί είπες τερατώδη ψέμματα σ έναν βασανισμένο λαό για να αρπάξεις την εξουσία
ΟΧΙ γιατί έριξες τη χώρα στο γκρεμό την ώρα που απέφευγε το χείλος του
Όχι γιατί μου πρότεινες το βράδυ των εκλογών από το μπαλκόνι σου, ή να με τελειώσεις ή να σε τελειώσω
ΟΧΙ γιατί έκανες στροφή στον «κυβερνητισμό» !!! 360ο μοιρών στροφή, μόνο αυτή έμαθες στο Πολυτεχνείο
ΟΧΙ γιατί μισείς τη μεσαία τάξη που σε γέννησε και σε εξέθρεψε κηφήνα – αμπελοφιλόσοφο
ΟΧΙ γιατί συνθλίβεις κάθε παραγωγική δύναμη που σπρώχνει τη χώρα προς τα πάνω
ΟΧΙ γιατί ελέγχεις όλες τις διακριτές εξουσίες ως άλλος δικτατορίσκος
ΟΧΙ γιατί μισείς την ελεύθερη γνώμη και προσπαθείς συνειδητά για την εξόντωση όσων διαφωνούν
ΟΧΙ γιατί έδωσες σύνθημα στα φιλαράκια σου για πλιάτσικο στη δημόσια ζωή της χώρας
ΟΧΙ γιατί πουλάς Τιμαλφή – Ιερά κ Όσια και γίνεσαι ο ικανότερος σφουγγοκωλαριος όλων των εποχών
ΟΧΙ γιατί χαϊδεύεις τη βία κ τους νταβαντζηδες της για να γαλουχήσεις με δηλητήριο τη νέα γενιά
ΟΧΙ γιατί με αναγκάζεις να φυγαδεύσω τα παιδιά μου από τη χώρα
ΟΧΙ γιατί άφησες ανθρώπους να καούν στο βωμό της ασχετοσύνης σουΑλλά γιατί ….
μ έκανες να ντρέπομαι για τον τρόπο που μεγάλωσα στο σπίτι ενός αριστερού ΕΑΜίτη που, αμούστακος ακόμη, έτρεξε πίσω από τον Άρη. Πίστεψε σ έναν καλύτερο – δίκαιο κόσμο… πολέμησε … έχασε … διδάχτηκε.
Ντρέπομαι να πω αυτό που άλλοτε καυχιόμουν και ηλπιζα να το διδάξω στα παιδιά μου, τώρα που μεγαλώνουν σ έναν στρεβλό κόσμο.
Ντρέπομαι να πω πως έχω ήθος, ηθική, ανθρωπιά, αλληλεγγύη, ταπεινότητα, αξίες της αριστεράς με τις οποίες πορεύτηκα κ έγινα 50 χρόνων.
Για να έρθεις εσύ και να ντραπώ. Πολύ. Και να μην ξέρω τι να πω στα παιδιά μου.
Ξέρεις Αλέξη;
Υπήρξαν μεγάλοι Έλληνες πολιτικοί που μαζί, με τον πατέρα μου κ όσους έζησαν εμφύλιο, έκατσαν και έφτιαξαν μια δημοκρατία. Με κόπο κ πόνο είναι η αλήθεια … Μια δημοκρατία που σου επέτρεψε να εκλεγείς, εσυ και οι όμοιοί σου.
Και ήρθες για να ανασύρεις από την ψυχή του Έλληνα τα πιο ταπεινά του ένστικτα, αυτά που μπορείς να αναγνωρίσεις καλά και να τα ελέγξεις.
Εμφύλιος λοιπόν ;
Τελείωσες την κοινή λογική, θα τελειώσεις και τη δημοκρατία ;
Σε μια ύστατη προσπάθεια να καταλαγιάζω το θυμό μου και να φανώ αντάξια του δημοκράτη πατέρα μου, σου ζητώ εκλογές. Τώρα, όχι όποτε σε βολέψει.
Να κριθείς δημοκρατικά από το λαό. Για τις προθέσεις, τις πράξεις, τα λάθη κ τις παραλείψεις σου. Για την κυβέρνηση σου. Για τους συνεργάτες σου.
Δημοκρατικά από το λαό.
Αλλιώς, δεν μου αφήνεις άλλο περιθώριο από την προτροπή σου: ή να με τελειώσεις ή να σε τελειώσω.
Από σήμερα εχθρός μου λοιπόν, ο ΠΘ της χώρας μου. Προσωπικός εχθρός μου.
Το οφείλω. Στα δυο ξανθά αγγελούδια που έθαψα σήμερα.
Το οφείλω. Στο τελευταίο άδειο βλέμμα της ΜΑΝΑΣ τους, πριν αποσυρθεί από τα εγκόσμια για πάντα.Αννίτα Π.
Ντροπιασμένη
Αηδιασμένη
Άοπλη στρατιώτης
της δημοκρατικής λογικής(Επιτρέπεται η αναδημοσίευση με αναφορά στην πηγή)
Τhe President
16/10/2019
-
Τρελοδηγε, και εμένα μπορούν να το πιστοποιήσουν 40 κατασκευαστές πλυντηρίου....
Τι σημαινει τρελοδηγε το λενε οι ζαιοι.....και τι ειναι οι ζαιοι;;;; ρατσα;;;;; και εγω τι ειμαι των ζαιων που θα πουν κατι και αρα εχει βαρος για εμενα;;;;;
Απαντησα... οπως ακριβως μου απαντησαν...το λεει και στην υπογραφη μου απο κατω....προειδοποιώ εκ των προτέρων.
Εγω οτι λεω, το λεω σύμφωνα με τα ποσταρίσματα του γατου μας.
Μαλιστα συμφωνησα μαζι του οτι ειναι οντως καλό...και αυτος μου επιτεθηκε ως θιγμένο μελος της νεας δημοκρατίας για το συνολο των ποσταρισμστων μου, που κατεστρεψαν το μελλον σε ολους τους γενιας μου ως κυβερνηση καθαρα για ψηφους και το λεω γνωριζοντας το τι εγινε πριν το 2010 και παρ ολα αυτα καθησα στη χωρα και δεν εφυγα εξω, που ειχα προσφορες, για να μεινω εδω να τους πληρωνω την συνταξη τους, και τωρα και στο μελλον (να ειμαστε ολοι καλα)...και του απαντησα ακριβως οπως επρεπε.
Θα τρελαθουμε δηλαδη....
-
Λεω να κοψεις τις μ@@@ς...ειπαμε δεν ειναι ολα πλακα.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2