-
Ας πούμε καλύτερα για τα οικονομικά μοντέλα ανάπτυξης! Αυτά μας ενδιαφέρουν, αυτά μπορούν να προσφέρουν ειρήνη και δυνατότητες ανάπτυξης σε πολλούς τομείς για την Ελλάδα!
Ούτε η βία, ούτε φυσικά οι εμφυλιακες αναφορές ενδιαφέρουν τη νέα γενιά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Αυτές οι αναφορές είναι ένας φαύλος κύκλος διχόνοιας!
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εμ καλά λέω ότι κάτι πίνεις γιατί δεν διαβάζεις τι γράφω. Στις 24 έγινε κανονικά η πληρωμή σε δύο άτομα που γνωρίζω.
Σε δύο άτομα που γνωρίζεις εσύ έγινε κανονικά. Σε ποιο ταμείο είναι;
Γιατί εγώ γνωρίζω πολύ περισσότερα από δύο. Στους 4 συνταξιούχος της άμεσης οικογένειας, ικα & δημόσιο, μόνο 2 πληρώθηκαν ένα επικουρικό των 130€. Κανένας από κυρια σύνταξη. Ομοίως Σε φίλους που ρώτησα. Κάποιο μέσον έχουν οι δεξιοί του Κρουζερ. Κι επιμένει κιόλας. Ώρες ώρες γίνεστε πιο Αδώνηδες κι απ τον Σπυρίδωνα.ΟΑΕΕ και ΙΚΑ.
Το δημόσιο θα πληρώσει σήμερα...Αν βέβαια αντί να διαβάζεις μόνο την γραμμή διάβαζες και κανένα μμε θα ήξερες..
Η τουλάχιστον να έκανες καμία αναζήτηση όπως έκανα τώρα...
https://newpost.gr/eidiseis/syntaxeis-noemvrioy-poioi-syntaxioychoi-plironontai-tin-triti-29-10/
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τώρα που πέρασε η ημέρα εθνικής εορτής μπορώ να βρίζω!
Πάτε καλά ρε θεομουρλοι;;;
Ημέρα εθνικής εορτής αρχίζετε να βγάζετε ξανά στην επιφάνεια τα τραύματα τού εμφυλίου;;;;
Αυτό διέλυσε και διαιρεί τη χώρα μας! Από την εποχή του Βενιζέλου μέχρι σήμερα.
ΕΛΕΟΣ!!!
Δεν τα βγάλαμε εμείς, οι ηττημένοι τα έβγαλαν που πάντα ψάχνουν να βγουν από πάνω ξεχνώντας τα δικά τους εγκλήματα που προηγήθηκαν μια και ξεκίνησαν από το 1942 από τις επιθέσεις κατά των άλλων αντάρτικων ομάδων και τις επιθέσεις εναντίον των γερμανών έξω από χωριά που δεν είχαν αριστερές αντιλήψεις, οπότε έτσι και αντίσταση πούλαγαν και τα χωριά καθάριζαν οι γερμανοί και φοβούνταν και τα άλλα χωριά...
-
Και οι δύο τα βγάλατε. Ημέρα γιορτής βρήκατε ευκαιρία.
Και γενικότερα @andya3 επειδή είσαι ένας απαίδευτος ανιστόρητος ανθρωπος, επικαλείσαι ως πηγές θέματα που είναι κάπως κλεισμενα σε ένα σεντούκι σπο την ιστορία ακριβώς για να μην ξυπνούν μνήμες και καταστρέφουν την ομονοια των Ελλήνων
Επειδή, ειλικρινά δεν τα γνωρίζω αυτά τα θέματα, δεν μπορώ να διαβάζω για Έλληνες που σκοτώνουν Έλληνες, εκανα την εξαίρεση και τον κόπο να διαβάσω και να ψάξω λιγάκι διότι μου έκανε εντύπωση πως αυτά τα ιστορικά ντοκουμέντα που παρέθεσες αναρτώνται σε κάποια συγκεκριμένα παρακμιακά sites και όχι σε επίσημα ιστορικά αρχεία σοβαρών επιστημονικων μελετών. Έτσι λοιπόν και εσυ εάν τα έψαχνες με ένα ψάξιμο 10 λεπτών θα διαπίστωνες πως κάποια χωριά της τότε Ελλάδας μέσα σε αυτά και ένα που έβαλες ως πηγή ήταν χωριά ταγματασφαλιτών. Ακόμα και στην Wikipedia το αναφέρουν. Μιλαμε για ψάξιμο 2 λεπτών. Οι λόγοι που έγιναν οι μάχες μεταξύ ανταρτών και οπλισμένων ταγματασφαλιτών δεν ήταν αλλοι από τους συνήθεις εκείνης της εποχής. Οι ιδιες οι πηγές που παραθέτεις σε ένα από τα ντοκουμέντα προέρχονται από μια προσωπική ιστορική εξιστόρηση ενός ανθρώπου, επιζώντα μιας μάχης, όπου η οικογένεια του ήταν ταγματασφαλίτες και μάλιστα σε κάποια κεφάλια του βιβλίου του εξυμνεί την τότε κατοχική κυβέρνηση, τα οποία στα sites που επικαλούνται την πηγή αυτήν, δεν παρατέθηκαν.
Για αυτό λοιπόν ως ιστορική πηγή έχει μπει στα σεντούκια της ιστοριας και την ανασύρουν μονάχα παρακμιακά sites, με σκοπό να επαναφέρουν στην επιφάνεια εφιάλτες και για τους μεν και για τους δε.
Δικαιολογεί αυτό τις σφαγές αμάχων; Όχι φυσικά. Και οι δυο πλευρές είχαν μπουμπούκια στις τάξεις τους. Αλλά ποιον όμως εξυπηρετεί όλη αυτή η διαιώνιση του μίσους πέρα από τους εχθρούς της χώρας που ψάχνουν χρήσιμους ηλίθιους και αμόρφωτους για να το διασπείρουν;
Σταματήστε πια, διαλύσατε τη χωρα ως η γενια που διαχειρίστηκε την οικονομία της, την οδηγήσατε σε πτωχευση, προέρχεστε από οικογένειες που οντως υπέφεραν από τον εμφύλιο και ακόμα δεν βάζετε μυαλό. Φτάνει πια.
-
Ημέρα εθνικής εορτής αρχίζετε να βγάζετε ξανά στην επιφάνεια τα τραύματα τού εμφυλίου;;;;
ΕΛΕΟΣ!!!
Δεν τα βγάλαμε εμείς, οι ηττημένοι τα έβγαλαν που πάντα ψάχνουν να βγουν από πάνω ξεχνώντας τα δικά τους εγκλήματα που προηγήθηκαν μια και ξεκίνησαν από το 1942 από τις επιθέσεις κατά των άλλων αντάρτικων ομάδων και τις επιθέσεις εναντίον των γερμανών έξω από χωριά που δεν είχαν αριστερές αντιλήψεις, οπότε έτσι και αντίσταση πούλαγαν και τα χωριά καθάριζαν οι γερμανοί και φοβούνταν και τα άλλα χωριά...
Ούτε κορυφαίος Έλληνας ταξιτζής τέτοια άψογη και αντικειμενική ανάλυση!Θα πιάσουμε Χριστούγεννα με τα εμφυλιακα μάλλον,τα Φώτα παίζει να αλλάξει η κασέτα!
-
Και οι δύο τα βγάλατε. Ημέρα γιορτής βρήκατε ευκαιρία.
Και γενικότερα @andy επειδή είσαι ένας απαίδευτος ανιστόρητος ανθρωπος, επικαλείσαι ως πηγές θέματα που είναι κάπως κλεισμενα σε ένα σεντούκι σπο την ιστορία ακριβώς για να μην ξυπνούν μνήμες και καταστρέφουν την ομονοια των Ελλήνων
Επειδή, ειλικρινά δεν τα γνωρίζω αυτά τα θέματα, δεν μπορώ να διαβάζω για Έλληνες που σκοτώνουν Έλληνες, εκανα την εξαίρεση και τον κόπο να διαβάσω και να ψάξω λιγάκι διότι μου έκανε εντύπωση πως αυτά τα ιστορικά ντοκουμέντα που παρέθεσες αναρτώνται σε κάποια συγκεκριμένα παρακμιακά sites και όχι σε επίσημα ιστορικά αρχεία σοβαρών επιστημονικων μελετών. Έτσι λοιπόν και εσυ εάν τα έψαχνες με ένα ψάξιμο 10 λεπτών θα διαπίστωνες πως κάποια χωριά της τότε Ελλάδας μέσα σε αυτά και ένα που έβαλες ως πηγή ήταν χωριά ταγματασφαλιτών. Ακόμα και στην Wikipedia το αναφέρουν. Μιλαμε για ψάξιμο 2 λεπτών. Οι λόγοι που έγιναν οι μάχες μεταξύ ανταρτών και οπλισμένων ταγματασφαλιτών δεν ήταν αλλοι από τους συνήθεις εκείνης της εποχής. Οι ιδιες οι πηγές που παραθέτεις σε ένα από τα ντοκουμέντα προέρχονται από μια προσωπική ιστορική εξιστόρηση ενός ανθρώπου, επιζώντα μιας μάχης, όπου η οικογένεια του ήταν ταγματασφαλίτες και μάλιστα σε κάποια κεφάλια του βιβλίου του εξυμνεί την τότε κατοχική κυβέρνηση, τα οποία στα sites που επικαλούνται την πηγή αυτήν, δεν παρατέθηκαν.
Για αυτό λοιπόν ως ιστορική πηγή έχει μπει στα σεντούκια της ιστοριας και την ανασύρουν μονάχα παρακμιακά sites, με σκοπό να επαναφέρουν στην επιφάνεια εφιάλτες και για τους μεν και για τους δε.
Δικαιολογεί αυτό τις σφαγές αμάχων; Όχι φυσικά. Και οι δυο πλευρές είχαν μπουμπούκια στις τάξεις τους. Αλλά ποιον όμως εξυπηρετεί όλη αυτή η διαιώνιση του μίσους πέρα από τους εχθρούς της χώρας που ψάχνουν χρήσιμους ηλίθιους και αμόρφωτους για να το διασπείρουν;
Σταματήστε πια, διαλύσατε τη χωρα ως η γενια που διαχειρίστηκε την οικονομία της, την οδηγήσατε σε πτωχευση, προέρχεστε από οικογένειες που οντως υπέφεραν από τον εμφύλιο και ακόμα δεν βάζετε μυαλό. Φτάνει πια.
Μη μπερδεύεις τις μάχες της ΕΛΑΣ με τους ταγματασφαλίτες, με τις εκκαθαρίσεις που έκαναν στους απλούς ανθρώπους στα χωριά. Είτε γιατί τους θεωρούσαν αντοφρονούντες προς την αριστερά, είτε με καθαρά ληστρικές διαθέσεις.
Όσον αφορά τους περιβόητους ταγματασφαλίτες, υπάρχουν ιστορικά δεδομένα, που καλό είναι τα διαβάσεις για να ενημερωθείς. Είχαν αποκυρηχθεί επίσημα από τη μετακατοχική κυβέρνηση, και είχαν αποδεχθεί να παραδώσουν τα όπλα τους υπό κάποιες προϋποθέσεις.
Ο ΕΛΑΣ όμως, απαιτούσε να παραδώσουν τα όπλα σ' αυτούς! Και ήταν αυτοί που έκαναν τις επιθετικές ενέργειες πρώτοι και κατέσφαξαν ολόκληρες περιοχές.
Οι αριστεροί συμορίτες δεν έδειξαν καμία διάθεση εθνικής συμφιλίωσης, αντιθέτως οι διαθέσεις τους ότι η χώρα και το κράτος είναι δικά τους, φάνηκαν ξεκάθαρα και με τον πιο βίαιο τρόπο.Παραμένεις ημιμαθής και απληροφόρητος, διαβάζεις κάτι για κάποιο θέμα και νομίζεις ότι γίνεσαι ειδικός.
Δεν ξέρω αν είσαι για γέλια ή για κλάματα, μάλλον και για τα δύο. -
Φίλε μου @andya3 δεν ισχυρίζομαι πως είμαι ειδικός. Λέω πως ψάχνω να βρω ντοκουμέντα.
Ούτε εσυ είσαι, ενώ παρατηρώ μια τάση να παρουσιαστεις ως ειδικός ιστορικός, έχοντας όμως μια γνώση τεχνικού λυκείου, και όχι φυσικά ιστορικού επιστήμονα και μελετητήΔεν ανέφερα πως όλα τα χωριά ήταν ταγματασφαλίτες. Πολλά χωριά όμως σύμφωνα με επίσημα ιστορικά στοιχεία ειδικών-δεξιών-ισοτρικων, και αρκετά στην Πελλοπόνησο, ήταν χωριά ταγματασφαλιτών. Αντίστοιχα υπηρχαν και χωριά ανταρτών και αλλά καπου στη μέση, εγώ τουλάχιστον από το ερασιτεχνικό μου διάβασμα αυτό έχω αντιληφθεί. Δεν έχω χωριό και δεν έχω οικογενειακή ιστορία με καταγωγή από κάποιο χωριό, ώστε να έχω οικογενειακές αφηγήσεις.
Για την πηγή που έβαλες ως παράδειγμα εχθροπραξιών, (που εάν ειχες μια οποιαδήποτε ακαδημαϊκή εκπαιδευση θα ένιωθες την ανάγκη να την αναλύσεις και να την επιβεβαιώσεις παρα να την δεκτεις αμάσητη) βρήκα αποσπάσματα από το συγκεκριμένο βιβλίο. Όχι κάποιο άλλο. Το ίδιο το βιβλίο που θέτεις ως πηγή. Σε αυτά αναφέρει πως πρέπει να αναγνωριστεί η συμβολη των ταγμάτων ασφαλείας, πως ήταν αναγκαία, πως οπλιστήκαν από τα τάγματα ασφαλείας πριν την επίθεση των ανταρτών και πως είχαν οργανωθεί με αξιωματικούς των ταγμάτων κτλ. Αυτά είναι ντοκουμέντα από το ιδιο βιβλίο που παρέθεσες εσυ ως απόσπασμα, όχι από κάποιο άλλο αριστερού. Όπως επίσης βρήκα ιστορικές πηγές πως το χωριό θεωρούταν τότε ως χωριό των ταγματων ασφαλείας. Αυτό λέει τουλάχιστον στην wiki. Προσωπικά δεν έχω ιδέα που είναι το χωριό αυτό.
Συνεπώς, με ένα ψάξιμο 10 λεπτών σε ανοιχτές στο διαδύκτιο πηγές, κυριολεκτικά μου πήρε 10 λεπτά, βλέπεις πως η ιστορία ήταν μεν τραγική και σοκαριστική αλλά μάλλον και κάπως διαφορετική από αυτήν που ανέφερες στο post σου και δημοσιεύουν κάποιες συγκεκριμένες ιστοσελίδες.
Το απόσπασμα με τις αποτρόπαιες βίαιες πράξεις που πραγματικά ούτε μπορείς να τις διαβάσεις χωρίς να νιώσεις σφίξιμο στο στομάχι σου, δεν δύναμαι να τις αναλύσω διότι δεν έχω διαβάσει τίποτα άλλο σχετικό και συνεπώς τις δέχομαι όπως είναι. Προφανώς, ο συγγραφέας έχασε μέλη της οικογένειας του και νιώθει μια οργή και θλίψη για το γεγονος αυτό και έτσι διαμορφώνει μια άποψη. Απόλυτα φυσιολογικό και αποδεκτό ιδιαιτερα για τους απογόνους αυτής της εποχής. Δεν έχω αναλύσει περισσότερο το συμβάν αυτό παρα μονάχα έψαξα μια πηγή στο wiki όπου αναφέρει αισθητά μικρότερα νούμερα νεκρών αλλά και πάλι αυτή η αρίθμηση νεκρών μου φέρνει εμετό. Με ταράζει. Το κάνουν και οι μεν και οι δε και είναι κάτι το αντυπωσιακο για τον ψυχισμό των ανθρώπων.
Έτσι λοιπόν, άσε τις μονόπλευρες πηγές καποιων παρακμιακων site, με ροπη σε εξτρεμιστικές αντιλήψεις, χαμήλωσε τη μπάλα ως προς τα εμφυλιακά έτη και ιδιαιτερα σε περιόδους εθνικών εορτών!
Φυσικά να πεις ότι θέλεις, αλλά με καλύτερη ανάλυση των πηγών σου, ώστε και οι υπόλοιποι πραγματικά να αποκτούμε μια γενική εικόνα και κατανόηση των αιτιών και να μην αναμασάμε προπαγάνδα και από τις δυο πλευρές.
-
Και γενικότερα @andy επειδή είσαι ένας απαίδευτος ανιστόρητος ανθρωπος
Νομίζω ότι τάγκαρες λάθος άνθρωπο, που έχει να μπει στο φόρουμ από το 2005.
Σε όσα λες για τον andya3, έχεις δίκαιο. Μόνο που δεν έπινε το αίμα των νεογέννητων ο Άρης, δεν μας παρέθεσε...
-
Α, τον μπέρδεψα. Σορρυ.
Δεν γνωρίζω καλά αυτήν την ιστορία. Δεν την διδαχτήκαμε στα σχολεία και ο καθένας την μαθαίνει από διηγήσεις των συγγενών και φίλων του. Χωρίς καμία επιστημονική ανάλυση και συγκριτική ανάλυση πηγών.
Έχω φίλους και από τις δυο πλευρές όπου την ιστορία μου την λένε και οι δυο διαφορετικά.
Στον έναν έμαθα πως οντως ο προπάππους του ήταν αντάρτης και στον άλλον πως οκ.... ήταν φίλος των ταγμάτων, δεν μου είπε εάν οντως ήταν και αυτός στα τάγματα ασφαλείας.
Άντε βγάλε άκρη για την αλήθεια. Η χωρα έκλεισε αυτό το κεφαλαιο. Τελείωσε.
-
Περί μηχανισμού προλήψεως καρκίνου του παχέος εντέρου...
Ακολουθεί Πανηγυρικός Αδωνιδος-Σπυριδωνος...
"Η κυβέρνησή μας και το Υπουργείο Υγείας εφαρμόζουμε αυτή την περίοδο το μεγαλύτερο πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, αξιοποιώντας πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Εύγε στην Ειρήνη Αγαπηδάκη για την εξαιρετική της δουλειά σε αυτόν τον τομέα!»,Και ο Φιλιππικος της Ειρήνης Αγαπηδάκη: «η πρόληψη σώζει ζωές. Μην αμελήσετε το μήνυμα!».
Όμως...
Μια βόλτα στο παζάρι,αλλά μου ψιθύρισε...Υπερτιμολογημένο 600% είναι το «δωρεάν» self test για τον καρκίνο του παχέος εντέρου σε σχέση με τη χρέωση του ΕΟΠΥ για την ίδια εξέταση που γίνεται παραδοσιακά στα μικροβιολογικά εργαστήρια.
Το self test που ξεκίνησε να χορηγείται πριν λίγες ημέρες δωρεάν σε 2,8 εκατομμύρια δικαιούχους και το οποίο έσπευσε να διαφημίσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός με ειδικό σποτ, έφτασε να κοστίζει στο υπουργείο Υγείας 7 ευρώ.Ωστόσο, η φερόμενη ως «πρωτοποριακή» εξέταση δεν είναι άλλη από τη γνωστή εξέταση Mayer κοπράνων που χρησιμοποιείται τις τελευταίες δεκαετίες για την ανίχνευση της παρουσίας αίματος στα κόπρανα και μπορεί να αποτελέσει ένδειξη διαφόρων παθήσεων του γαστρεντερικού συστήματος.
Την εξέταση Mayer κοπράνων στα Μικροβιολογικά Εργαστήρια ο ΕΟΠΥ τη χρεώνει 1,92 ευρώ εκ των οποίων ο μικροβιολόγος εισπράττει μόλις 0,60 ευρώ (CLAWBACK και REBATE) και 0,3 ευρώ η συμμετοχή του ασθενούς.
Συνολικά το μικροβιολογικό εργαστήριο εισπράττει 1 ευρώ που περιλαμβάνει το τεστ σαν κιτ αλλά και τα έξοδα ιατρείου / εργαστηρίου και η υπογραφή - ευθύνη - πιστοποίηση ιατρού, ενώ το self test κοστίζει 7ευρώ μόνο το κιτ.
Όπερ σημαίνει ότι το συγκεκριμένο self test ο έμπορος το πουλάει στο κράτος 7 ευρώ ενώ για την ίδια εξέταση ο Μικροβιολόγος Ιατρός αμείβεται με 1 ευρώ (0,6 από ΕΟΠΥ και 0,3 από ασθενή).Σημειωτέον η Mayer κοπράνων που ανιχνεύει την αιμοσφαιρίνη στα κόπρανα δεν είναι κάποια εξειδικευμένη εξέταση για την ανίχνευση του καρκίνου του παχέος εντέρου. Επομένως, με καθαρά επιστημονικούς όρους το συγκεκριμένο Self test των 7 ευρώ δεν είναι η πλέον αξιόπιστη εξέταση για την ανίχνευση του καρκίνου του παχέος εντέρου.
200.000.000 για το παχύ μας έντερο...
Ένα "χαφιεδοτσουρμο" που απλώς μοιράζει τη πίτα, όπως γουστάρει.
-
-
Φίλε μου @andya3 δεν ισχυρίζομαι πως είμαι ειδικός. Λέω πως ψάχνω να βρω ντοκουμέντα.
Ούτε εσυ είσαι, ενώ παρατηρώ μια τάση να παρουσιαστεις ως ειδικός ιστορικός, έχοντας όμως μια γνώση τεχνικού λυκείου, και όχι φυσικά ιστορικού επιστήμονα και μελετητήΔεν ανέφερα πως όλα τα χωριά ήταν ταγματασφαλίτες. Πολλά χωριά όμως σύμφωνα με επίσημα ιστορικά στοιχεία ειδικών-δεξιών-ισοτρικων, και αρκετά στην Πελλοπόνησο, ήταν χωριά ταγματασφαλιτών. Αντίστοιχα υπηρχαν και χωριά ανταρτών και αλλά καπου στη μέση, εγώ τουλάχιστον από το ερασιτεχνικό μου διάβασμα αυτό έχω αντιληφθεί. Δεν έχω χωριό και δεν έχω οικογενειακή ιστορία με καταγωγή από κάποιο χωριό, ώστε να έχω οικογενειακές αφηγήσεις.
Για την πηγή που έβαλες ως παράδειγμα εχθροπραξιών, (που εάν ειχες μια οποιαδήποτε ακαδημαϊκή εκπαιδευση θα ένιωθες την ανάγκη να την αναλύσεις και να την επιβεβαιώσεις παρα να την δεκτεις αμάσητη) βρήκα αποσπάσματα από το συγκεκριμένο βιβλίο. Όχι κάποιο άλλο. Το ίδιο το βιβλίο που θέτεις ως πηγή. Σε αυτά αναφέρει πως πρέπει να αναγνωριστεί η συμβολη των ταγμάτων ασφαλείας, πως ήταν αναγκαία, πως οπλιστήκαν από τα τάγματα ασφαλείας πριν την επίθεση των ανταρτών και πως είχαν οργανωθεί με αξιωματικούς των ταγμάτων κτλ. Αυτά είναι ντοκουμέντα από το ιδιο βιβλίο που παρέθεσες εσυ ως απόσπασμα, όχι από κάποιο άλλο αριστερού. Όπως επίσης βρήκα ιστορικές πηγές πως το χωριό θεωρούταν τότε ως χωριό των ταγματων ασφαλείας. Αυτό λέει τουλάχιστον στην wiki. Προσωπικά δεν έχω ιδέα που είναι το χωριό αυτό.
Συνεπώς, με ένα ψάξιμο 10 λεπτών σε ανοιχτές στο διαδύκτιο πηγές, κυριολεκτικά μου πήρε 10 λεπτά, βλέπεις πως η ιστορία ήταν μεν τραγική και σοκαριστική αλλά μάλλον και κάπως διαφορετική από αυτήν που ανέφερες στο post σου και δημοσιεύουν κάποιες συγκεκριμένες ιστοσελίδες.
Το απόσπασμα με τις αποτρόπαιες βίαιες πράξεις που πραγματικά ούτε μπορείς να τις διαβάσεις χωρίς να νιώσεις σφίξιμο στο στομάχι σου, δεν δύναμαι να τις αναλύσω διότι δεν έχω διαβάσει τίποτα άλλο σχετικό και συνεπώς τις δέχομαι όπως είναι. Προφανώς, ο συγγραφέας έχασε μέλη της οικογένειας του και νιώθει μια οργή και θλίψη για το γεγονος αυτό και έτσι διαμορφώνει μια άποψη. Απόλυτα φυσιολογικό και αποδεκτό ιδιαιτερα για τους απογόνους αυτής της εποχής. Δεν έχω αναλύσει περισσότερο το συμβάν αυτό παρα μονάχα έψαξα μια πηγή στο wiki όπου αναφέρει αισθητά μικρότερα νούμερα νεκρών αλλά και πάλι αυτή η αρίθμηση νεκρών μου φέρνει εμετό. Με ταράζει. Το κάνουν και οι μεν και οι δε και είναι κάτι το αντυπωσιακο για τον ψυχισμό των ανθρώπων.
Έτσι λοιπόν, άσε τις μονόπλευρες πηγές καποιων παρακμιακων site, με ροπη σε εξτρεμιστικές αντιλήψεις, χαμήλωσε τη μπάλα ως προς τα εμφυλιακά έτη και ιδιαιτερα σε περιόδους εθνικών εορτών!
Φυσικά να πεις ότι θέλεις, αλλά με καλύτερη ανάλυση των πηγών σου, ώστε και οι υπόλοιποι πραγματικά να αποκτούμε μια γενική εικόνα και κατανόηση των αιτιών και να μην αναμασάμε προπαγάνδα και από τις δυο πλευρές.
Δεν υπάρχουν παρακμιακά site όταν αναφέρονται σε γεγονότα. Κι εγώ έγραψα γεγονότα για την επίθεση ου ΕΛΑΣ στους ταγματασφαλίτες.
Αμφισβήτηση μπορεί να υπάρχει μόνο σε απόψεις, όχι σε γεγονότα.
Εντωμεταξύ είσαι τόσο άσχετος, αναμενόμενο βέβαια για σένα και τόσο "τυφλός" ο άλλος ο αριστερός δεινόσαυρος από το Βορρά, που ούτε την αριστερή οπτική γωνία για το Βελουχιώτη δεν μπορείτε να μου πείτε.
Των απλών αριστερών ανθρώπων που τα έζησαν, όχι του ΚΚΕ.
Θα τα πω όταν μπορέσω. -
Ρε συ, πριν μια σελίδα ανέφερες πως παρέθεσες ότι βρήκες στο Ίντερνετ. Δηλαδη αυτά που βρήκες είναι από ας το πουμε κάποιες μονόπλευρες σελίδες και κάποια αναδημοσίευση καποιων αποσπασμάτων από ένα βιβλίο. Εν τέλη, το γεγονός των παρακμιακων ιστοσελίδων μου διέγειρε την περιέργεια και το έψαξα και σου παρέθεσα το τι βρήκα για την λεγόμενη πηγή που παραθέτεις. Είναι μεν αληθές το γεγονός της μάχης, χωρίς όμως να περιγράφει υπόλοιπα αποσπάσματα για τις συνθήκες και πλαίσιο αυτής της σύγκρουσης
Συνεπώς, καλύτερα να μείνεις στην ιστορία των δικών σου ή να κάνεις καλύτερη έρευνα για τις πηγές που παραθέτεις όσον αφορά την αντικειμενικότητα τους. Προφανώς ο συγγραφέας του βιβλίου που τέθηκε ως πηγή στο ποστ σου, είχε μια συγκεκριμένη άποψη για την εποχή και τα τάγματα ασφαλείας και την εγραψε ευθαρσώς στο ίδιο βιβλίο, το δημοσίευμα όμως την απέκρυψε, δηλαδή απέκρυψε γεγονοτα όπως αναφέρεις και εσυ ή τουλάχιστον δεν διάβασα καπου να μας ενημερώνει για αυτα.
Μου θυμίζεις άλλους φίλους εδώ μέσα που παραδέχονται πως ναι μεν παραχαράσσουν την ιστορία αλλα το πράττουν για να ικανοποιηθεί το μίσος τους για καποι πολιτικά κόμματα άλλων εποχών.Το ίδιο θα ισχύει και για την αλλη πλευρά, δεν αντιλέγω. Δεν θα δεχτώ ούτε από αυτούς οτιδήποτε και αν γράφεται έτσι αφιλτράριστα.
-
This post is deleted! -
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Περί μηχανισμού προλήψεως καρκίνου του παχέος εντέρου...
Ακολουθεί Πανηγυρικός Αδωνιδος-Σπυριδωνος...
"Η κυβέρνησή μας και το Υπουργείο Υγείας εφαρμόζουμε αυτή την περίοδο το μεγαλύτερο πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, αξιοποιώντας πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Εύγε στην Ειρήνη Αγαπηδάκη για την εξαιρετική της δουλειά σε αυτόν τον τομέα!»,Και ο Φιλιππικος της Ειρήνης Αγαπηδάκη: «η πρόληψη σώζει ζωές. Μην αμελήσετε το μήνυμα!».
Όμως...
Μια βόλτα στο παζάρι,αλλά μου ψιθύρισε...Υπερτιμολογημένο 600% είναι το «δωρεάν» self test για τον καρκίνο του παχέος εντέρου σε σχέση με τη χρέωση του ΕΟΠΥ για την ίδια εξέταση που γίνεται παραδοσιακά στα μικροβιολογικά εργαστήρια.
Το self test που ξεκίνησε να χορηγείται πριν λίγες ημέρες δωρεάν σε 2,8 εκατομμύρια δικαιούχους και το οποίο έσπευσε να διαφημίσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός με ειδικό σποτ, έφτασε να κοστίζει στο υπουργείο Υγείας 7 ευρώ.Ωστόσο, η φερόμενη ως «πρωτοποριακή» εξέταση δεν είναι άλλη από τη γνωστή εξέταση Mayer κοπράνων που χρησιμοποιείται τις τελευταίες δεκαετίες για την ανίχνευση της παρουσίας αίματος στα κόπρανα και μπορεί να αποτελέσει ένδειξη διαφόρων παθήσεων του γαστρεντερικού συστήματος.
Την εξέταση Mayer κοπράνων στα Μικροβιολογικά Εργαστήρια ο ΕΟΠΥ τη χρεώνει 1,92 ευρώ εκ των οποίων ο μικροβιολόγος εισπράττει μόλις 0,60 ευρώ (CLAWBACK και REBATE) και 0,3 ευρώ η συμμετοχή του ασθενούς.
Συνολικά το μικροβιολογικό εργαστήριο εισπράττει 1 ευρώ που περιλαμβάνει το τεστ σαν κιτ αλλά και τα έξοδα ιατρείου / εργαστηρίου και η υπογραφή - ευθύνη - πιστοποίηση ιατρού, ενώ το self test κοστίζει 7ευρώ μόνο το κιτ.
Όπερ σημαίνει ότι το συγκεκριμένο self test ο έμπορος το πουλάει στο κράτος 7 ευρώ ενώ για την ίδια εξέταση ο Μικροβιολόγος Ιατρός αμείβεται με 1 ευρώ (0,6 από ΕΟΠΥ και 0,3 από ασθενή).Σημειωτέον η Mayer κοπράνων που ανιχνεύει την αιμοσφαιρίνη στα κόπρανα δεν είναι κάποια εξειδικευμένη εξέταση για την ανίχνευση του καρκίνου του παχέος εντέρου. Επομένως, με καθαρά επιστημονικούς όρους το συγκεκριμένο Self test των 7 ευρώ δεν είναι η πλέον αξιόπιστη εξέταση για την ανίχνευση του καρκίνου του παχέος εντέρου.
200.000.000 για το παχύ μας έντερο...
Ένα "χαφιεδοτσουρμο" που απλώς μοιράζει τη πίτα, όπως γουστάρει.
Αυτά κάνουν 1€ το ένα:
https://momedical.gr/product/mayer-κοπρανων-fob-rapid-test-20temaxia/
Πόσα πήραν; 200εκατομμυρια τεστ;
Με αυτά τα χρήματα χτίζεις ένα μεγάλο νοσοκομείο ή 2 γήπεδα ποδοσφαίρου. -
Εάν οντως ισχύει αυτο, θέλω να μάθω ως φορολογούμενος πολίτης εαν καπνίζει ο Πολακης και εάν μιλάει με ευγένεια.
-
@antonmone said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
ΕΛΕΟΣ!!!
Ούτε κορυφαίος Έλληνας ταξιτζής τέτοια άψογη και αντικειμενική ανάλυση!Θα πιάσουμε Χριστούγεννα με τα εμφυλιακα μάλλον,τα Φώτα παίζει να αλλάξει η κασέτα!
Λέω κάποια ανακρίβεια ?
Δεν νομίζω και δεν γράφω και άλλα πράγματα που ξέρω, από ανθρώπους που λόγω ηλικίας τους έχω προλάβει ζωντανούς και τα έζησαν...
Διατηρώ ήπιο κλίμα...
Λαπ η βίκι δεν είναι αξιόπιστη σε ιστορικά θέματα, γιατί ο καθένας εκεί γράφει το μακρύ του και το κοντό του και κάνει την προπαγάνδα που θέλει.
-
ΕΛΕΟΣ!!!
Λέω κάποια ανακρίβεια ?
Δεν νομίζω και δεν γράφω και άλλα πράγματα που ξέρω, από ανθρώπους που λόγω ηλικίας τους έχω προλάβει ζωντανούς και τα έζησαν...
Διατηρώ ήπιο κλίμα...
Ναι στο πρώτο ,όχι στο τελευταίο.
-
ΕΛΕΟΣ!!!
Λέω κάποια ανακρίβεια ?
Διατηρώ ήπιο κλίμα...
Ναι στο πρώτο ,όχι στο τελευταίο.
Προσπαθώ να αποφύγω τις αντιπαραθέσεις.
Ξέρω συγκεκριμένα γεγονότα, για συγκεκριμένα χωριά και για συγκεκριμένους ανθρώπους.
Εχω πει ότι για μένα οι μόνο αθώοι στον εμφύλιο, ήταν αυτοί που δεν έλαβαν μέρος.
Οι άλλοι ήταν κατσαπλιάδες, που χτύπαγαν κυρίως αόπλους, γιατί δεν είχαν τα κότσια να χτυπήσουν ενόπλους.
Και ως τέτοιους πρέπει να τους κρίνουμε. Ανεξαρτήτως πλευράς.
Και βέβαια οι ηγεσίες και των δύο παρατάξεων, ήταν ανάξιοι της Πατρίδας και τους πρέπει Λήθη και μόνο. Οχι αγάλματα και αναφορές σε αυτούς.
Είναι υπεύθυνοι για τα χάλια μας του 40 και του 50, που μας άφησαν οι Γερμανοί.
Είναι υπεύθυνοι που οι Γερμανοί έφυγαν χωρίς ντουφεκιά και έκαναν τόσες καταστροφές.
Είναι υπεύθυνοι που δεν απελευθερώσαμε την Βόρειο Ηπειρο, την Κύπρο και αργήσαμε τόσο για τα Δωδεκάνησα.
Είναι υπεύθυνοι που η Βουλγαρία την έβγαλε καθαρή, παρ΄ όλα τα εγκλήματα της στην Μακεδονία και στην Θράκη.
Είναι υπεύθυνοι που δεν είμαστε ισχυροί και απόλυτοι στο τραπέζι των νικητών το 1945.
Ακόμα και στην Τουρκία θα μπορούσαμε τότε να επιβάλλουμε τιμωρίες για τους νόμους του 1942-1943 που δήμευσαν την περιουσία των Ελλήνων της πόλης.
-
Στην wiki στο κάτω μέρος της σελίδας παρατίθενται οι πηγές για το άνωθεν κείμενο! Δεν είναι απλά λόγια του καθενός που γράφει ότι θέλει! Πρέπει να επιβεβαιώνεται από τις πηγές και από αλλά μέλη της σελίδας όπου μπορούν να κρίνουν εάν κάτι είναι λάθος και να το αναφέρουν για διόρθωση!
Παρόλα αυτά θα δεχτώ το open source χαρακτήρα της! Το θέμα είναι πως το ίδιο το βιβλίο που το ανέφερε ο αντυ ως ιστορική πηγή επιβεβαιώνει τα λεγόμενα της wiki!
Δηλαδή μέσα σε δέκα λεπτά έχουμε δυο επιβεβαιώσεις από δυο αντίθετες πηγές!
Αφήστε τα στην άκρη! Όλοι έχουν ιστορίες από συγγενείς, που εάν ψάξουν πολύ μπορεί και να ντραπούν για τις πράξεις τους ή έστω κάποιες αντιδράσεις τους ή και να τις υποστηρίζουν αναλογως τις πεποιθήσεις τους!
Οικογενειακή ευθύνη ομως δεν υπάρχει! Κάθε πλάσμα είναι διαφορετικο σε αυτόν τον κόσμο και υπεύθυνο μονάχα για τις πράξεις του!
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2