-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δηλαδή είναι κακό να πηγαίνει κάποιος με 20 ευρώ στον Μπάλο αλλά δεν πειράζει να πηγαίνουν αυτοί που πληρώνουν 50-100-300-500 επειδή είναι λιγότεροι.
Και η Χρυσή είναι νατουρα και χιλιάδες μέρη.
Να γίνετε σωστά η δουλειά.
Και τα 15000 είσπραξη έχουν να πληρώσουν πετρέλαιο για 80 μέτρα πλοίο και 10 μεροκάματα ναυτικών και λοιπά κόστη.
Τζίρο είπα βρε κρουζερ δεν είπα κέρδος, αλλά αν κάνει τρεις τέτοιες βόλτες τη μέρα επί 20 εργάσιμες επί 2 μήνες;
Δεν θα του μείνουν 250 χιλιαρικακια για πλακα μετά από καύσιμα , μισθούς, κλπ (όχι φόρους , δεν πληρώνουν φόρους αυτοί)
Και τα μικρά καικακια γιατί να έχουν τόσο ακριβά;
Με 40-50 άτομα χωρητικότητα και 20 ευρώ το εισιτήριο και τζίρο 3-4 χιλιάδες ευρώ τη μέρα μια χαρά βγάζουν κόστη και κέρδος , και πιο πολλοί άνθρωποι θα βγάλουν το ψωμάκι τους.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Με την λογική σου, αυτή που όποτε ήρθε στα πράγματα η χωρα καταστράφηκε, εάν δούμε μηχανικό να έχει παρανόμως αποκτηθέντα έσοδα θα θεωρήσουμε ότι το πράττει διότι σπούδασε μηχανικός;
Ή οτι εξ ορισμού όποιος είναι εργολάβος είναι και κλέφτης ;;;
Αλλά αυτοί είστε. Αυτή η γενια διέλυσε την Ελλάδα.
Η επόμενη που έρχεται είναι ίσως η πιο ηλιθια. Η μεσαία που ήταν η καλύτερη και καλά καταρτισμένη, έφυγε στο εξωτερικό
Επειδή ανήκεις στην μεσαία, αυτοικανοποιείσαι με αυτά που λες ?
Όχι εγώ η πραγματικότητα. Το ότι στο εξωτερικό σε ανεπτυγμένες οικονομιες έχουν καριέρες οι άνθρωποι της γενιάς μου και όχι σαν εργάτες αλλά σαν επιστήμονες σημαίνει ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα εξήγαγε πολύτιμο εργατικό δυναμικό και όχι χαμηλής κατάρτισης όπως τις προηγούμενες δεκαετίες. Το κόστος απώλειας αυτής της γενιάς υπολογιζόμενο το κόστος εκπαίδευσης και προστιθέμενη αξία παραγόμενου πλούτου περνά κατά πολύ το 1,5 Τρις ευρώ σε κάποιες απλές συγκριτικές μελέτες που διάβασα σχετικές με το θέμα. Από αυτό το γεγονός ναι ξεχωρίζει από μόνο του την γενια αυτή
.Ξέρεις τι γνώμη έχει για εσάς τα κακομαθημένα χλιδάνεργα η επόμενη γενιά της κρίσης ?
Εσύ που ξέρεις πως ζει αυτή η γενια;;; Εσύ δεν δούλεψες ποτέ ως υπαλληλος και εκμεταλλευόσουν μεταναστες για να πουλάς φθηνά σε κλέφτες όπως έλεγες τους πασοκους
Θα μιλήσεις εσυ για εργασία;;;
Οτι όπως στρώσατε, άραγμα, μπουζουκλερί, χλιδανεργία, χαρτζηλίκι 50 την ημέρα, έτσι θα κοιμηθείτε.
Σε στρώσαμε εμείς.... οι βλάκες της γενιάς σου έστρωσαν.
Οπότε για εμας λέγε ότι θέλεις.
Για τους επόμενους θα τα ακούς.
Οι επόμενοι σας βρίζουν και σα φτύνουν και νομίζετε πως βρέχει.
Και αυτοί δεν έχουν λόγο να σε χαϊδέψουν. Δεν είσαι το παιδάκι τους και μήπως στενοχωρηθείς όπως έκαναν οι προηγούμενοι σου, οι γονείς σου.
Κανεις δεν ε χάιδεψε. Ούτε τα μισά από εκανα δεν έκανες.
Κληρονόμε.
Γιατί σε πείραξε η αλήθεια ?
Εσύ τους αποκάλεσες ηλίθιους τους επόμενους.
Επίσης γιατί μου κάνεις προσωπική επίθεση.
Εγώ μίλησα για γενιά.
Εσύ το έκανες προσωπικό. Διάβασε τι γράφεις.
Τους αποκαλώ ηλίθιους, όχι ακριβώς τους άμεσα μετά από εμένα αλλα τους νεοτερου. Και αυτό διότι σε συζήτηση με καθηγητές μου είπαν πως πρώτη φορά βλέπουν μια ολόκληρη γενια από μαθητές να αδιαφορεί για οτιδήποτε έχει γνώση και κόπο. Απαξιούν τελείως την γνώση και υμνούν την μαγκιά, τον εύκολο πλουτισμό και την επίδειξη.
Αυτό θα οδηγήσει την χωρα να ανταγωνίζεται σε διεθνες επίπεδο με χαμηλότερης ποιότητας και κατάρτισης εργατικο δυναμικο. Η Ελλάδα οδηγείται ξεκάθαρα στην μετατροπή της σε μια βαλκανική χωρα περιφέρειας καθώς χωρίς καλά καταρτισμένο πληθυσμό δεν μπορεί να παίξει τον ρόλο που θα ήθελε ως κέντρο των Βαλκανίων. Θα γίνει μια χώρα που θα οικοδομούνται πολυτελείας τουριστικά θέρετρα από ξένους για ξένους και οι Έλληνες θα τους υπηρετούν τα καλοκαίρια. Αν αυτό ήταν το όνειρο κάποιων για τον Ελληνισμό, τότε δεν έχω να πω κάτι άλλο.
Η γενιά αυτή που γεννήθηκαν μετά το 1990 και έγιναν φοιτητές στην διάρκεια της κρίσης, με χαρτζηλίκι 50-100 τον μήνα, όχι την μέρα που είχαν οι της γενιάς σου, γιατί οι γονείς τους είχαν εύκολα 3-4-5-6000 τον μήνα, προφανώς σας βλέπει που σας φταίνε οι άλλοι και σας χλευάζει.
Γιατί για εκείνους δεν υπήρξε η δυνατότητα να λένε ότι φταίνε οι άλλοι.
Πρώτον αυτοι που έκανες παρέα κατά δήλωση σου πασοκοι (λεμε τώρα)είχαν τετοια εισοδηματα, οχι ολόκληρη η γενια. Ελεος.
Δεύτερο πως συνδέεται το χαρτζιλίκι με την καταστροφή της χώρας σε οικονομικό επίπεδο;;; Σε αυτό όλοι φταίνε, από όλα τα κόμματα. Και όσα κυβέρνησαν και όσα αντιπολιτευόταν.
Δηλαδή για να στον κάνω πιο απλό μπας και καταλάβεις το ηλιθιο επιχείρημα σου, είναι σαν να είσαι γονιός να ταΐζεις το παιδι σου και ταυτόχρονα να γκρεμίζεις το σπίτι που ζει και θα του κληρονομούσες. Μετά θα του πεις να μην έχεις παράπονο που σου γκρέμισα το σπίτι σου, ως ανήλικο σε τάιζα και σε πότισα, άρα δεν έχεις δικαίωμα ως ενήλικας να στεναχωρηθείς για το ότι σου γκρέμισα το σπίτι. Εαν αυτόν τον γονιό δεν τον κλείσουν σε ψυχιατρείο, σίγουρα η κοινωνική λειτουργός πρέπει να του εξηγήσει κάποια πράγματα από την αρχή.
Επίσης Ελληνες επιστήμονες στο εξωτερικό υπάρχουν εδώ και 100 χρόνια.
Άσε μας ρε με το παραμύθι του συγγενή σου. Το μάθαμε. Εμείς να δεις τι έχουμε έξω και μέσα οικογενειακώς. Μεγάλα ονόματα στον χώρο τους. So what? Εγώ μιλώ για ολόκληρη γενια επιστημόνων όχι φωτεινές εξαιρέσεις.
Μετά τον πόλεμο πολλά παιδιά πήγαν στο εξωτερικό, είτε για προπτυχιακά, είτε για μεταπτυχιακά και έμειναν εκεί, είτε για εργασία ως πτυχιούχοι.
Μιλάμε για κλάσμα και μεγάλο του σημερινού αριθμού. Μιλάμε κυρίως για άνετους οικονομικά ανθρώπους και οικογένειες. Όχι αυτό που κατάφερε η γενια μου σε κάθε πολυκατοικία ν α υπάρχουν επιστήμονες και τεχνικά καταρτισμένοι (έστω σε θεωρητικό επίπεδο) νέοι. Αυτό τον απίστευτο πλούτο σε έμψυχο δυναμικό που ποτέ της δεν είχε η Ελλάδα, τον χάσαμε διότι καταστράφηκε η οικονομία, δεν υπήρχε ένα συγκεκριμένο παραγωγικό μοντέλο παρά μονάχα εξυπηρέτηση συμφερόντων και συντεχνιών. Το εκμεταλλεύονται όμως οι άλλες χώρες που τους χαρίσαμε εργατικο δυναμικό που δεν πληρώνουν να εκπαιδεύσουν... Η ιστορία θα καταγράψει πως μετά τις εθνικές καταστροφές μας αυτή ήταν μια από τις μεγαλύτερες
Σε κάθε ευρύτερη οικογένεια, υπάρχουν τουλάχιστον 5-10.
Κάποιοι γύρισαν στα 50 τους, άλλοι στην σύνταξη τους.
Να χαμέ να λέγαμε.
Για αυτό σου λέω, ότι σαν γενιά έχετε μεγάλο ψυχολογικό πρόβλημα. Γιατί χάσατε το άραγμα, τις μπουζουκλερί της Τρίτης και της Τετάρτης που δείχνατε κάλτσα στην πίστα και διάφορα άλλα γραφικά.
Η μια χαζομάρα μετά την αλλη.
Ακου πρώτη φορά οι χλιδάνεργοι ...
Εγώ στον πολύ στενό μου περιγυρο έχω 2 θείους που πήγαν μετά τις εδώ σπουδές τους για μεταπτυχιακό, διδακτορικό, ο ένας Αμερική, ο άλλος Γερμανία και έζησαν εκεί για χρόνια. Γύρισαν στα 50 τους, γιατί μπορούσαν να βρουν δουλειά εδώ και για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και να φροντίσουν και τους γονείς τους. Μιλάμε για αρχές του 1960 που έφυγαν.
Στην δική μου γενιά 6 ξαδέρφια έκαναν το ίδιο την δεκαετία του 80.
Εχω δουλέψει σαν υπάλληλος από τα 18 μου. Αλλά για τα προσωπικά δεν μπαίνω σε συζήτηση, για αυτό μιλάω γενικά μόνο.
Μη σκίσεις κανένα παντελόνι από την πολλή υπαλληλική δουλειά.
Τα έχω πετάξει εκείνα τα παντελόνια.
Ντρεπόμουν να τα κρατήσω μετά το 1981 που ήρθε το ΠΑΣΟΚ γιατί με θεωρούσαν βλάχο.
Το ξέρω ότι έχετε πολλούς που δούλεψαν έξω τα παλιά χρόνια, στην οικογένεια.
Αυτό έγραψα.
Ότι όλες οι οικογένειες είχαν από τότε.
Ξέρεις τι μισθούς είχε το δημόσιο μετά το 1995 σε ευρώ μιλώντας ;
Τα 1800 για πλάκα.
Τα 2-3000 εύκολα
Όλοι είχαν ειδικά μισθολόγια.
ΔΕΚΟ τράπεζες έφτανε τα 3000 ο καινούργιος πτυχιούχος.
-
Εχετε προσεξει οτι λεξεις οπως ηθος και ηθικη δεν αναφερονται πλεον πουθενα;
Στα σχολεια δεν διδασκεται τιποτα πια , αλλά και οι οικογενειες δεν δινουν κανενα εφοδιο . -
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δηλαδή είναι κακό να πηγαίνει κάποιος με 20 ευρώ στον Μπάλο αλλά δεν πειράζει να πηγαίνουν αυτοί που πληρώνουν 50-100-300-500 επειδή είναι λιγότεροι.
Και η Χρυσή είναι νατουρα και χιλιάδες μέρη.
Να γίνετε σωστά η δουλειά.
Και τα 15000 είσπραξη έχουν να πληρώσουν πετρέλαιο για 80 μέτρα πλοίο και 10 μεροκάματα ναυτικών και λοιπά κόστη.
Τζίρο είπα βρε κρουζερ δεν είπα κέρδος, αλλά αν κάνει τρεις τέτοιες βόλτες τη μέρα επί 20 εργάσιμες επί 2 μήνες;
Δεν θα του μείνουν 250 χιλιαρικακια για πλακα μετά από καύσιμα , μισθούς, κλπ (όχι φόρους , δεν πληρώνουν φόρους αυτοί)
Και τα μικρά καικακια γιατί να έχουν τόσο ακριβά;
Με 40-50 άτομα χωρητικότητα και 20 ευρώ το εισιτήριο και τζίρο 3-4 χιλιάδες ευρώ τη μέρα μια χαρά βγάζουν κόστη και κέρδος , και πιο πολλοί άνθρωποι θα βγάλουν το ψωμάκι τους.
Ξέρεις πόσο κάνει το καράβι;
Τι κόστη έχει;
Ξέρεις γιατί στην ακτοπλοΐα και στα τουριστικά αλλάζουν συνέχεια οι πλοιοκτήτες;
Γιατί σε βάθος χρόνου δεν βγάζουν όσα πρέπει.
Τα κόστη είναι τρελά.
Μια χρονιά να μην πας καλά τελείωσες.Ρώτησε κανένα που νοικιάζει ιστιοπλοϊκό να σου πει πόσα κόστη έχει τι προμήθειες πληρώνει στα γραφεία ταξιδίων η και στα ξενοδοχεία.
Στα βανακια στα νησιά δίνουν 22-25 % στο τζίρο προμήθεια.
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Όπως τα λέει ο Lap παιδιά είναι τα πράγματα.
Αφήστε λίγο πίσω τις δικές σας προσλαμβανουσες και εμπειρίες του παρελθόντος, καθώς και του οικογενειακού σας περιβάλλοντος και περίγυρο σας που μπορεί να αποκλίνει από το τι πραγματικά συμβαίνει σήμερα στην κοινωνία.
Τα παιδιά που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει μέσα στην κρίση και ως σήμερα είναι μια άλλη εντελώς κατηγορία που δεν μπορούμε να την καταλάβουμε.
Έχουν μια πλήρη απαξίωση και αδιαφορία, ίσως και άγνοια για αξίες και ιδανικά γιατί δεν τους τα έμαθε κανένας ταλαίπωρος γονιός που είκοσι χρόνια τρώει την μια σφαλιάρα μετά την άλλη και δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι.Δεν είναι χλιδοανεργοι - πως το είπε ο Cruiser - αλλά μέσω ενός ιδιαίτερου ίσως επαναστατικού σταρχιδισμου απαξιουν για το μεροκάματο και την σκληρή δουλειά στην αγορά.
Όταν κάθε δευτερόλεπτο βομβαρδίζονται από notifications για bitcoins και παρόμοια προϊόντα, χλιδατους influencers, κανάλια σε YouTube κλπ που επειδή κλάνουν ή κάνουν χαζομάρες βγάζουν εκατομμύρια, trapers και gangster που σπρώχνουν λίγη κόκα και βγάζουν χιλιάδες ευρώ, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η αρπαχτη και το εύκολο κέρδος.
Στην καλύτερη κάποιοι από αυτούς να κατάφεραν με λίγο παραπάνω τύχη να έκαναν RBNB κάποιο παλιό ακίνητο στο κέντρο που του έπεσε από κληρονομιά και να το παίζουν υποστηρικτές του Μητσοτάκη και της ΝΔ.
Επειδή η αλήθεια είναι πάντα στη μέση, γιατί οι γονείς της γενιάς των 50+ δεν συμπεριφέρθηκαν το ίδιο έχοντας ταυτόχρονα να αντιμετωπίσουν πολύ χειρότερες συνθήκες στα χωριά τους? Εντάξει, δέχομαι ότι τα παιδιά σήμερα έχουν πολλά περισσότερα ερεθίσματα, εκεί είναι όμως που μπαίνει ο γονιός που θέλει να ασχοληθεί. Έχω συναντήσει γονείς που ουσιαστικά το ξύνουν όλη μέρα και φυσικά έχουν τα παιδιά τους αφημένα εντελώς. Φυσικό και αναμενόμενο να γίνουν ότι να’ναι. Άκουσα γονιό να λέει «εγώ τον έκανα, τώρα ας κόψει το λαιμό του». Και το παιδί 6η δημοτικού. Στα 18 του είναι εκτός φυλακής με εγγύηση.
-
Χλιδανεργους είπα αυτούς που ήταν φοιτητές τα χρόνια πριν την κρίση που υπήρχαν πολλά λεφτά.
Γενικά τα άτομα που γεννήθηκαν από το 1975 έως το 1990.
Οι γονείς τους είχαν την οικονομική δυνατότητα που δεν είχαν οι παλιότεροι και τους έδωσαν πολλά.
Γιατί είχαν.Τώρα που αυτοί τους βρίζουν για αυτό εμένα δεν μου αρέσει.
Τον εαυτό τους να βρίσουν.
Αλλά ο Λαπ έβρισε τους επόμενους δηλαδή αυτούς που γεννήθηκαν από το 1990 έως το 2005 οι οποίοι έζησαν καλά την κρίση.
Για τους μετά το 2005 είναι νωρίς ακόμα να έχουμε άποψη γιατί η εφηβεία είναι πάντα δύσκολη.
-
Τους μετά του 2000 βρίζω με αυτά που βλέπω. Σήμερα 25 ετών παιδιά. Εμείς στα 25 συζητούσαμε που να κάνουμε μεταπτυχιακά, εδώ ή στο εξωτερικό. Αυτοί συζητούν πως θα κάνουν κάποια παρανομία να βγάλουν λεφτά. Συζητούν κατά ποσο κάτι είναι πλημμέλημα ή όχι....τι να λεμε
Πάνε πιάσε και κάνε μια συζήτηση μαζί τους, μιλά με καθηγητές για τις αποδόσεις τους και την αγάπη στην γνώση και θα δεις το τι έρχεται στις επόμενες δεκαετίες.
Η Ελλάδα θα αλλάξει κατά πολύ από όσο ξέρουμε. -
Δύο παιδιά φίλων πάντως που ξέρω που έχουν γεννηθεί το 2003 μόλις τελείωσαν το τρίτο έτος στο ΕΜΠ.
Τι θα κάνουν αργότερα θα δείξει.
Τα μεγαλύτερα αδέλφια τους πάντως δουλεύουν μετά το πτυχίο και είτε κάνουν εδώ μεταπτυχιακό είτε θα πάει εξωτερικό.
Τελικά έχεις θέμα.
Έχεις θεοποιήσει την γενιά σου και σου φταίνε οι πρίν και οι μετά.
Δες το λίγο σε φθείρει.
Φιλικά πάντα στο λέω.
-
Έπειτα είναι και το αισθητικό κομμάτι που έχει μεγάλη κατάπτωση.
Οι νέοι της γενιάς μας άκουγαν Βασίλη, Τσακνή, τρύπες...ακόμα και Ημισκούμπρια για χαβαλέ...
Από ξένη μουσική ροκ, μέταλ κτλ
Άσχετα αν κάποιος ήταν ή δεν ήταν αριστερός.
Σήμερα είναι αυτό. Δες ταξιδευτη τι έρχεται ....δες τα παιδιά
Όλη η υποκουλτούρα βγήκε στην επιφάνεια
-
Δύο παιδιά φίλων πάντως που ξέρω που έχουν γεννηθεί το 2003 μόλις τελείωσαν το τρίτο έτος στο ΕΜΠ.
Τα μεγαλύτερα αδέλφια τους πάντως δουλεύουν μετά το πτυχίο και είτε κάνουν εδώ μεταπτυχιακό είτε θα πάει εξωτερικό.
Τελικά έχεις θέμα.
Δες το λίγο σε φθείρει.
Φιλικά πάντα στο λέω.
Εσύ γνωρίζεις δυο τρεις. Εγώ μίλησα με καθηγητές συγγενείς μου πριν διαμορφώσω άποψη διότι υπήρχε πιθανότητα να κάνω λάθος. Τα συζητάνε και οι καθηγητές μεταξύ τους. Ιδιαιτερα μετά την πανδημία έχει γίνει κάτι ανατρεπτικό στην νεολαία. Έτσι και χειρότερα είναι ....άκουσε με.
-
Τελικά έχεις θέμα.
Δες το λίγο σε φθείρει.
Φιλικά πάντα στο λέω.
Εσύ γνωρίζεις δυο τρεις. Εγώ μίλησα με καθηγητές συγγενείς μου πριν διαμορφώσω άποψη διότι υπήρχε πιθανότητα να κάνω λάθος. Τα συζητάνε και οι καθηγητές μεταξύ τους. Ιδιαιτερα μετά την Καναδή μια έχει γίνει κάτι ανατρεπτικό στην νεολαία. Έτσι και χειρότερα είναι ....άκουσε με.
Εγω δεν θα βασιζομουν σε γνωμες καθηγητων
-
@otso said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τελικά έχεις θέμα.
Δες το λίγο σε φθείρει.
Φιλικά πάντα στο λέω.
Εσύ γνωρίζεις δυο τρεις. Εγώ μίλησα με καθηγητές συγγενείς μου πριν διαμορφώσω άποψη διότι υπήρχε πιθανότητα να κάνω λάθος. Τα συζητάνε και οι καθηγητές μεταξύ τους. Ιδιαιτερα μετά την Καναδή μια έχει γίνει κάτι ανατρεπτικό στην νεολαία. Έτσι και χειρότερα είναι ....άκουσε με.
Εγώ έχω σχηματίσει μια άποψη αλλά λέω μήπως και ειναι κατά τύχη σε όσα παρατηρώ γύρω μου. Ρώτησα λοιπόν καθηγητές και αυτούς που εργάζονται σε φροντιστήρια και έναν δυο φίλους ως διορισμένοι. Όλοι τα ίδια λένε. Έχει ξεφύγει το πραγμα.
-
Τελικά έχεις θέμα.
Δες το λίγο σε φθείρει.
Φιλικά πάντα στο λέω.
Όντως το τι ξύλο θέλουν πολλοί εξ αυτών για την αδιαφορία τους δεν λέγεται.
-
Τελικά έχεις θέμα.
Δες το λίγο σε φθείρει.
Φιλικά πάντα στο λέω.
Όντως το τι ξύλο θέλουν πολλοί εξ αυτών για την αδιαφορία τους δεν λέγεται.
και τι παραδειγμα δινουν
σκληρα εργαζομενου -
Η γενίκευση είναι αρχή του φασισμού.
-
Η γενίκευση είναι αρχή του φασισμού.
μεγαλε τα εχω παρει στο κρανιο σημερα
σε επαρχιακη πολη δημοσιοι υπαλληλοι σε κλιματιζομενα γραφεια 5 λεπτα απο το σπιτι τους χωρις κινηση με το κλιματιζομενο αμαξι τους και ειναι κλειστα σημερα λογω καυσωνα.
το πιο καλα προστατευομενο ειδος στη γη.σκοτωνω ανθρωπο λεμε
-
Αντίστοιχα άλλοι δούλευαν. Μην γενικεύεις. Ότι υπάρχουν θεματάκια, υπάρχουν. Τα ζω και εγώ.
-
Αντίστοιχα άλλοι δούλευαν. Μην γενικεύεις. Ότι υπάρχουν θεματάκια, υπάρχουν. Τα ζω και εγώ.
Τι να μην γενικευω για δασκαλους και καθηγητες ιδιως ;
3 παιδια σε 3 διαφορετικες ηλικιες , πρεπει να περασαν απ την ζωη μου ισα με 500 .
ενας σε μενα και ενας στα παιδια μπορουσες να τους πεις δασκαλους . -
Και εγώ είχα στο σχολείο καθηγητές που ήταν αδιάφοροι και άλλους που έδιναν αγώνα καθημερινό. Έχω πει πως το σχολείο μας ούτε bulling είχε ούτε ναρκωτικά και τους μεταναστες τους δεχτήκαμε ανάμεσα μας. Στα εκατοντάδες παιδιά ζήτημα να υπήρχαν δυο τρία περιστατικά όπου λυνόταν σε μια ωρα. Όλα αυτά χάρη στον αγώνα συγκεκριμένων καθηγητών που ακόμα και όταν σχολουσαμε έβγαιναν για περιπολία στα γύρω στενά.
Η τάξη μου εβγαλε δυο κορυφαία μυαλά που είναι σε συγκεκριμένες θέσεις σε πανεπιστήμια και οργανισμούς που είναι φάροι προόδου και τεχνολογίας για όλη την ανθρωπότητα και πολλούς που είχαμε ένα αρκετά καλο υπόβαθρο και επανδρώσαμε θέσεις εργασίας εδώ και κυρίως στο εξωτερικό.
-
Τώρα λένε υπάρχουν 1-2 άντε πες 5 το πολύ αριστούχοι επιπέδου 18,5-19 σε ολόκληρα σχολεία όχι τάξεις.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2