-
Επειδή διαρκώς κατευθύνεις τα πυρά σου προς εμένα, πάλι κάνεις λάθος. Δεν είναι αφ' υψηλού κριτική μα κριτική σκέτο. Η πολιτική ζωή στην Ελλάδα είναι όπως ακριβώς τα οπαδικα στο ποδόσφαιρο. Αυτοί που δηλώνουν απλοί φίλαθλοι και όχι οπαδοί μιας εκ των 4 μεγάλων αντιμετωπίζονται ως φεϊκ το λιγότερο για να μη πω τπτ βαρύτερο.
Ο άλλος συμπαθεστατος κατά τα άλλα θεώρησε καλό να μου την πει όταν εγώ έγραψα για το Άγιο Κλεφτοπασοκ. Το πήρε προσωπικά και μου το δήλωσε γιατί σας έθιξαν την ιερή αγελάδα. Επιτέθηκε προσωπικά και το θεώρησε και απόλυτα σωστό. Αυτό περιγράφω. Ο άλλος δε με διάβασε ποτέ να δηλώνω ΝΔημοκρατης μα μια χαρά κατά τρόπο ανόητο επιμένει να γράφει ως να το έγραψα. Δε φταίω εγώ αν κάποιοι φαντάζεστε πράγματα ή μόνο αυτό τον τρόπο έχετε να αντιμετωπίσετε την άλλη άποψη. -
Σήμερα στη Μαραθώνος μποτιλιάρισμα στο ρεύμα προς Αθήνα. Εκατό μα όχι περισσότεροι γραφικοί με δύο σημαίες της Παλαιστίνης, μια κόκκινη με τον Τσε και ένα πανό με θέμα τη φρεγάτα μας που είναι στον Περσικό, θεώρησαν καλό να προκαλέσουν έμφραγμα. Μετά από την εξοργισμένη αντίδραση πολλών οδηγών βγήκε η πορεία από τον δρόμο και μαζεύτηκαν πέριξ του μαραθωνοδρόμου που βρίσκεται σε μια πλατειτσα δίπλα στο σταυροδρόμι προς Ραφήνα. Φακτ . Δύο περιπολικά και κάποιες μηχανές της ΕΑ προσπαθούσαν να ηρεμήσουν τον κόσμο και να διευκολύνουν στη συνέχεια την κυκλοφορία.
-
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Επειδή διαρκώς κατευθύνεις τα πυρά σου προς εμένα, πάλι κάνεις λάθος. Δεν είναι αφ' υψηλού κριτική μα κριτική σκέτο. Η πολιτική ζωή στην Ελλάδα είναι όπως ακριβώς τα οπαδικα στο ποδόσφαιρο. Αυτοί που δηλώνουν απλοί φίλαθλοι και όχι οπαδοί μιας εκ των 4 μεγάλων αντιμετωπίζονται ως φεϊκ το λιγότερο για να μη πω τπτ βαρύτερο.
Ο άλλος συμπαθεστατος κατά τα άλλα θεώρησε καλό να μου την πει όταν εγώ έγραψα για το Άγιο Κλεφτοπασοκ. Το πήρε προσωπικά και μου το δήλωσε γιατί σας έθιξαν την ιερή αγελάδα. Επιτέθηκε προσωπικά και το θεώρησε και απόλυτα σωστό. Αυτό περιγράφω. Ο άλλος δε με διάβασε ποτέ να δηλώνω ΝΔημοκρατης μα μια χαρά κατά τρόπο ανόητο επιμένει να γράφει ως να το έγραψα. Δε φταίω εγώ αν κάποιοι φαντάζεστε πράγματα ή μόνο αυτό τον τρόπο έχετε να αντιμετωπίσετε την άλλη άποψη.Πάλι παραποιείς τα γεγονότα!
Σε συζήτηση έγινε νύξη περί βιομηχανιών επι ΠΑΣΟΚ ! Ανέφερα πως ο κύριος λόγος κατάρρευσης τους ήταν η άρση των δασμολογικων επιβαρύνσεων σε ευρωπαϊκά προϊόντα που πλημμύρισαν την αγορά!
Ανέφερα επίσης πως από την προηγούμενη δεκαετία οι ελληνικές βιομηχανίες ειχαν προβλήματα! Δηλαδή, παρουσίαζαν πολύ χαμηλές επενδύσεις παγίων κεφαλαίων, έδειχναν να στηρίζονται στην σχέση τους με το κράτος κσι την ασφάλεια των υψηλότατων δασμών των αλλοδαπών προϊόντων! Μετά ήρθε και η δεύτερη πετρελαϊκή κρίση και κατέρρεαν!
Υπάρχουν και σχετικά ντοκουμέντα στα τέλη του 70 πως η ΝΔ έβλεπε πτώχευση και στήριξη από Δ.Ν.Τ εαν συνέχιζαν αυτοί οι δείκτες!
Όταν λοιπόν το 81 άνοιξαν τα σύνορα σε φθηνότερα και ποιοτικότερα προϊόντα της τότε ΕΟΚ λόγω μη αποδοτικότερης παραγωγής τα περισσότερα ελληνικά άρχισαν να χάνουν το παραδοσιακό μεγάλο μερίδιο τους στην εσωτερική αγορά αλλά και να μην μπορούν να ανταγωνιστούν στην Ευρώπη λόγω χαμηλότερης ποιότητας, σχεδίων, κακού marketing κτλ. Άσε που υπήρχε και μια παραφιλολογία της λεγόμενης πράσινης παρένθεσης που μας λέει πως οι ιδιοκτήτες κάποιων βιοτεχνιών και βιομηχανιών τις άφηναν να καταρρέουν ζητώντας κρατική οικονομική στήριξη για να μη πέσει η τότε κυβέρνηση εκβιάζοντας την μέσω των μαζικών απολύσεων
Ταυτόχρονα όντως υπήρξε μια έντονη συνδικαλιστική δράση στις βιομηχανίες που οδηγούσε σε αύξηση μισθών, που σκοπό είχαν να μετριασουν τις συνέπειες στους εργάτες από τον πληθωρισμο και τα αρνητικά εξωτερικα ισοζύγια, η οποία δεν συμβάδιζε με την παραγωγικότητα τους! Ναι έγιναν υπερβολές και χάθηκε η μπάλα σε παροχες! Ο ίδιος ο Παπανδρέου το παραδέχτηκε!
Φυσικό είναι όταν δίνεις παροχές να αποκτάς κομματικό στρατό! Είναι φυσική εξέλιξη στην σχέση κυβερνήσεων και ψηφοφόρων.
Αυτό αποτέλεσε ένα ακόμα βαρίδι για την βιομηχανία! Όχι ομως την κυρία αιτία! Η κυρια αιτια θεωρώ και εγώ και πολλοί συγγραφείς που έχω διαβάσει ήταν η μη προετοιμασία της βιομηχανίας την προηγούμενη δεκαετία για τον αντιμέτωπο ανταγωνισμό με τις ευρωπαϊκές! Άσε που ο τρόπος διοίκησης τους ήταν πρωτόγονος επιπέδου οικογενειοκρατίας, νεποτισμού και όχι πολυμετοχικών σχημάτων!
Κάτι παρόμοιο συμβαίνει σήμερα με τις ευρωπαϊκές βιομηχανίες και τις ασιατικές στο θέμα με την ηλεκτροκίνηση!
Αυτό είναι η πραγματικότητα! Αυτό καταγράφεται στην οικονομική ιστορία της Ελλάδς πολλών σχετικών συγγραμμάτων!
Και εσύ σε αυτά τι απάντησες;;;
"Παραμύθια!!! Κλασικοί πασοκοι τεμπέληδες κτλ!"
Υπονοώντας πως κλαίγονται όσοι είναι πασοκοι και εσύ που δεν είσαι εγινες ένας εργατικός υπάλληλος μη τεμπέλης και έχεις πετύχει στη ζωή σου κτλ!Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά!
-
Ανίκητος. Αλλού η μπάλα πάλι.
-
@spi_duster said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Και η παραμυθα καλά κρατεί. Το ΠΑΣΟΚ έδειξε το δρόμο της τεμπελιάς και της λαμογιας. Τώρα που μιλάμε το ΠΑΣΟΚ κυβερνά πάλι. Για αυτό δεν τραβά η ομάδα. Οι μισοί ψηφοφόροι του Κούλη, συμπληρώνουν το κενό που δημιουργήθηκε όταν οι δεξιοί πήγαν σε δεξιά κόμματα.
Οι μόνοι αριστεροί είναι του ΚΚΕ αλλά και αυτοί γραφικοί πια, αφού σε μία πασοκικη κοινωνία και δομή εκφράζονται ως να έχουν να κάνουν με τη Χούντα. Όντως μιλάμε για την πιο ηλίθια χώρα του πλανήτη. Θέλει ο Θεός και ζούμε με τόσους ρεμπεσκεδες ψηφοφόρους μα και πολιτικούς.
Αρκεί μια ανύπαρκτη μικρή Μαρία, ένα ναυάγιο ανοικτά της Σικελίας, ένα τραγικό δυστύχημα εξαιτίας ενός υπαλλήλου που βιάζονταν να φάει τα σουβλάκια του, για να βγεί ο κάθε πικραμένος να πει την παπατζα του. Η πρόοδος έρχεται με δουλειά μόνο και αυτοκριτική. Διαβάζω μερικούς εδώ μέσα και βλέπω πως ειδικά το δεύτερο δε το ξέρουν ούτε ως λέξη. Πόσο μάλλον σαν κεκτημένο άμεσα συνδεδεμένο με την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους. -
Επειδή διαφώνησα άρχισες για προίκες και πολλά άλλα. Δε φταίω εγώ που δε μπορώ να σε δω σοβαρά.
-
Εσύ δηλαδή δεν είσαι πασοκος ρεμπεσκές και κανεις αυτοκριτική για αυτό προοδευσες!
Και εγώ έθιξα την λεγόμενη πρόοδο που επικαλείσαι!! Δεν βγαίνει το αφήγημα!
Τεσπα!
-
Επιστροφή από βόλτα. Απάντηση. Μπορεί να είμαι οτιδήποτε. Ρεμπεσκες Πασοκος ναι, δεν είμαι.
-
Η γύμνια των οπαδών της σύγχρονης αριστεράς και κεντροαριστεράς είναι χαρακτηριστική της ιδεολογικής και υλιστικής παρακμής των . Όταν οι άλλοι μιλούν για πολιτικές οι αριστεροί κάθε απόχρωσης επικεντρώνονται πως θα πλήξουν την προσωπικότητα του άλλου. Συγνώμη αλλά αυτό δε σας βγάζει πουθενά. Αφού αδυνατειτε να το αντιληφθείτε ας συνεχίσετε να εισπρατετε και τα αποτελέσματα αυτής της τακτικής. Το ΠΑΣΟΚ ήταν τόσο διεφθαρμένο που δεν είναι λίγοι οι υπουργοί, βουλευτές ή πολιτευτές που κατέληξαν στα αζητητα ή και στην φυλακή ακόμη. Να το βλέπουν κάποιοι ως ιερή αγελάδα είναι το ίδιο λανθασμένη σκέψη με το να λέει κάποιος πως η χούντα έκανε πολλά μα έκανε και γήπεδα ή δρόμους. Άρνηση της πραγματικότητας είναι αυτό.
-
Για ποιον λόγο αναφέρεις την βόλτα;
Έχει σχέση με την συζήτηση; Σε κάνει να νιώθεις ανώτερος που έκανες βόλτα;Μπράβο!!!! Πήγες βόλτα!!!!
-
Προφανώς ο ίδιος λαός που έβγαλε το ίδιο βγάζει τη ΝΔ σήμερα! Εάν ήταν ηλίθιοι τοτε είναι ηλίθιοι τώρα με την λογική σου!
Κανείς δεν ωραιοποιει την ιστορία! Τις υπερβολές και τις χαζομάρες αντικρούω!
Άκου εκεί οι μη πασοκοι είναι εργατικοί! Πιο Σπύρος.... Δεν έχει!!!
-
Τη δουλειά σου να κοιτάς όπως εγώ κάνω με τη δική μου . Αλλά πιο Λαπ από σένα δεν υπάρχει. Έτσι πέφτω επάνω σου μετά από 5 ώρες βόλτα γιατί καθώς φαίνεται έχεις πιάσει στασιδι. Έτσι σε όποιο θέμα και να γράψω θα απαντήσεις μέσα στο τρίλεπτο. Για αυτό στο λέω. Πιο Λαπ δε μπορείς να γίνεις.
-
Η γύμνια των οπαδών της σύγχρονης αριστεράς και κεντροαριστεράς είναι χαρακτηριστική της ιδεολογικής και υλιστικής παρακμής των . Όταν οι άλλοι μιλούν για πολιτικές οι αριστεροί κάθε απόχρωσης επικεντρώνονται πως θα πλήξουν την προσωπικότητα του άλλου. Συγνώμη αλλά αυτό δε σας βγάζει πουθενά. Αφού αδυνατειτε να το αντιληφθείτε ας συνεχίσετε να εισπρατετε και τα αποτελέσματα αυτής της τακτικής. Το ΠΑΣΟΚ ήταν τόσο διεφθαρμένο που δεν είναι λίγοι οι υπουργοί, βουλευτές ή πολιτευτές που κατέληξαν στα αζητητα ή και στην φυλακή ακόμη. Να το βλέπουν κάποιοι ως ιερή αγελάδα είναι το ίδιο λανθασμένη σκέψη με το να λέει κάποιος πως η χούντα έκανε πολλά μα έκανε και γήπεδα ή δρόμους. Άρνηση της πραγματικότητας είναι αυτό.
Πολύ ωραία επιχειρήματα, για συζήτηση.
ΠΑΣΟΚ με την έννοια που γράφεις όμως όπως πολύ σωστά απάντησε και ο Lap παραπάνω- και ακόμη περισσότερο κατά την άποψη μου - έχει καταντήσει η ΝΔ του Μητσοτάκη.
Το ΠΑΣΟΚ όμως είναι πεθαμένο σχεδόν, οι αριστεροί έχουν επίσης αυτή την στιγμή τελειώσει σχεδόν, τούτους εδώ τους διεφθαρμένους δεν θα τους σκίσουμε στην κριτική;
Εγώ προσωπικά έρχομαι κάποιες φορές σε αντιπαράθεση μαζί σου γιατί αναφορές τέτοιες στο παρελθόν είναι σαν να ξεπλένουν τα λαμόγια που μας κυβερνούν σήμερα.
Τα άλλα περί προίκας , βόλτας , Lapισμού κλπ που μπορεί να είναι και λίγο προσβλητικά ας τα αφήσουμε στην άκρη.
Ωραία δεν κυλάει η κουβέντα εδώ και μήνες από τότε που τα αντανακλαστικά του φόρουμ έχουν ξερασει τα ακραία στοιχεία που προσπάθησαν να παρεισφρήσουν;
PS: Προσοχή δεν θέλω να παρεξηγηθεί η παραπάνω αναφορά μου ειδικά σε ότι αφορά τον συμπαθεστατο @mastoras78 ,ο οποίος αν δεν κάνω λάθος απέχει από επιλογή του και όπου παρά τις διαφορές νομίζω πως λείπει σε όλους μας η παρουσία του.
-
Ας όψεται η αδυσώπητη εργοδοσία.
-
Η γύμνια των οπαδών της σύγχρονης αριστεράς και κεντροαριστεράς είναι χαρακτηριστική της ιδεολογικής και υλιστικής παρακμής των . Όταν οι άλλοι μιλούν για πολιτικές οι αριστεροί κάθε απόχρωσης επικεντρώνονται πως θα πλήξουν την προσωπικότητα του άλλου.
Σπύρο παραποιεις συνεχώς την πραγματικότητα, πλάθεις μια ιστορία και ζεις μέσα σε αυτήν. Τη μια με την εργατικότητα δεξιών υπαλλήλων που εχουν προκοπή και ζουν άνετα, όταν επί 15 έτη υπάρχει οικονομική κρίση στη χώρα και τώρα που θεωρεις πως αυτή σου η άποψη περί εργατικων υπαλλήλων ισούται με πολιτική άποψη απέναντι στην οικονομική εξιστορηση μιας περιόδου. Μια μπούρδα είναι, όχι πολιτική, χωρίς κάποια τεκμηρίωση παρά ένας χαζός και πολιτικά ρατσιστικός διαχωρισμός των εργατικών ανθρώπων.
Όσο για την προσωπικότητα σου που θίγεται, με συγχωρείς αλλά μετά την οποια επεξήγηση ενός φαινομένου στην οικονομία μας, δηλαδή την απαξίωση της βιομηχανίας μας, δεν παρέθεσες ΚΑΝΕΝΑ στοιχείο ή έστω μια περιγραφή περί του αντιθέτου που να τεκμηριώνει την αντίθεση σου, παρά μας σερβιρες εναν απαξιωτικό ετεροπροσδιορισμο με κουτοπόνηρα υπονοούμενα για την προσωπικότητα όσων τα γράφουν αυτά, δηλαδή εμένα που τα έγραφα.
Και μετά ένιωσες και προσβεβλημένος από την αληθεια που σου δωθηκε ως απάντηση.
Σήμερα, επιχειρηματολογεις κάνοντας σημαία την απάντηση μου που ήταν μια ισάξια κριτική στην κριτική σου, χωρίς να εξετάσεις το τι λες και τι γράφεις πρωτύτερα!Δεν περίμενα τόση προχειρότητα στην συμπεριφορά σου όντας εργατικός δεξιός υπάλληλος.
Συγνώμη αλλά αυτό δε σας βγάζει πουθενά. Αφού αδυνατειτε να το αντιληφθείτε ας συνεχίσετε να εισπρατετε και τα αποτελέσματα αυτής της τακτικής.
Δεν ανηκουμε ή καλύτερα δεν ανήκω σε κόμματα, ούτε έχω κάποιο συμφέρον από αυτά. Ελπίζω ούτε και εσύ.
Το ΠΑΣΟΚ ήταν τόσο διεφθαρμένο που δεν είναι λίγοι οι υπουργοί, βουλευτές ή πολιτευτές που κατέληξαν στα αζητητα ή και στην φυλακή ακόμη.
Αντίστοιχα και στη ΝΔ. Ένα άπλετο χάος και οχετός από σκάνδαλα, και κακούς πολιτευτές που εν μέρη τα δικαιολογεις καθημερινά και με κάθε τρόπο, με χαζά επιχειρηματα επιπέδου χωριάτικου καφενε. Φυσικά υπάρχουν αξιόλογα στελέχη και στη ΝΔ. Δεν ισοπεδώνω τα πάντα!
Δυστυχώς όμως και στο ΠΑΣΟΚ υπήρχαν και πήγαν και φυλακή και καλά τους έκαναν. Το πολιτικό όμως αφήγημα του πολιτικού χώρου και πολιτική σκέψη περί οικονομίας και κοινωνίας δεν έχει αλλοιωθεί. Απλώς το εκμεταλλεύτηκαν πολιτικοί και κοινοί απατεώνες για να πλουτίσουν. Σε όλα τα μεγάλα και ανοιχτά προς την κοινωνία κόμματα συμβαίνει αυτό. Σε όλον τον κόσμο σε όλες τις εποχές. Για αυτό ζούμε σε κράτος δικαίου. Διότι, όλοι υπόκεινται στην ζυγαριά της δικαιοσύνης. Τουλάχιστον τυπικά.
Να το βλέπουν κάποιοι ως ιερή αγελάδα είναι το ίδιο λανθασμένη σκέψη με το να λέει κάποιος πως η χούντα έκανε πολλά μα έκανε και γήπεδα ή δρόμους. Άρνηση της πραγματικότητας είναι αυτό.
Δεν το βλέπουμε ως ιερή αγελαδα. Δεν αντιγράφουμε εσένα που δικαιολογεις κάθε σκάνδαλο και τραγωδια με μια απαξίωση και σιγουριά. Συγκρίνουμε δείκτες και οικονομική ευμάρεια του λαού του τότε και του σήμερα. Αναφέρουμε τον πλούτο που κάποιοι έφαγαν με το κουτάλι και σήμερα αυτοί και οι απόγονοι τους είναι αχάριστοι και υβριστές στον παρελθόν τους για την δυνατότητα να αποκτήσουν ότι απέκτησαν. Τελος, η συσχέτιση που κάνεις μεταξύ ενός κόμματος, που πήρε την εξουσία με την ψήφο του λαού και την παρέδωσε και πάλι με τη ψήφο του λαού, και μιας δικτατορίας για να αρθρώσεις ένα βλακώδες επιχείρημα δείχνει το λάθος και την σύγχυση της σκέψης σου.
Η ύβρις είναι χαρακτηριστικό των Ελλήνων σε κάθε εποχή. Δυστυχώς!
-
Θέλω να πάω Αθήνα από Σεπτέμβρη για αναπληρωτής. Btw σήμερα και αύριο παρουσιάζονται κάποιοι αναπληρωτές άμα δεν το ξέρετε για ανάληψη υπηρεσίας γιατί λογικά θα φανούν χρήσιμοι τώρα που τελειώνουν τα μαθήματα. Βάζω όλες τις περιοχές μέχρι 500 ευρώ και από 40 τμ και πάνω.
Ότι έχω δει ζητάνε 450 με 500 και στα 20 σπίτια που είδα το ένα άντε δύο είναι ανθρώπινα. Φυσικά υπάρχουν και κάποια καλά αλλά είναι ελάχιστα. Πόσα λεφτά να φάει κάποιος μέχρι να βρει αυτό το ελάχιστο; -
προς τον τερας που αγαπαει μητροπολιτικο κολετζ αλλα και τον κριου, τον σπάι και τους λοιποι δεξοι και κουλολατρες
οπως θελατε, γινεται πραξη
μη Γκερδοσκοπικα, Μπαραρτηματα μεγαλων ξενωνΕ Μπανεπιστημιων
-
Δηλαδή και άλλοι φοιτητές στις μεγάλες πόλεις.
+20% το κόστος των κατοικιών. -
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δηλαδή και άλλοι φοιτητές στις μεγάλες πόλεις.
+20% το κόστος των κατοικιών.και το μη κερδοσκοπικο εγινε πλεον "μη κρατικο"
αχαχαχαχα
τελικα πισω απο τις λεξεις ΔΕΝ ηταν ο αλεξης -
Μα ρε γάτε δεν επρόκειτο να γίνει διαφορετικά στην μπανανία. Σαν μέτρο ειναι ολόσωστο. Σαν εφαρμογή, θα ειναι η κλασσική ελληνική αρπακολατζίδικη ώστε να φάνε οι γνωστοί και το αποτέλεσμα μηδενικό. Γνωστά αυτά δεκαετίες τώρα.
Είπαμε, η χώρα είναι για πέταμα ή κλείσιμο και οι μόνες 2 βιώσιμες λύσεις ειναι: α) ΚΚΕ και β) να μας αγοράσει μια σοβασή ξένη χώρα. Αλλιώς κάθε χρόνο και χειρότερα θα ειναι, μπ@ρδέλο είμαστε και χωρίς καν την οργάνωση του!
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2