-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@diego1960 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Είναι αυτοί που έπαιρναν καινούργια 3ρα όποτε έβγαινε, 2 παιδιά ιδιωτικό με ιδιαίτερα και όχι φροντιστήριο, ιδιόκτητο σπίτι κτλ. Τους ψάχνουμε με το κυάλι πλέον, πρέπει να έχουν μείνει 3 οικογένειες στην Ελλάδα.
Χαχαχα....πως φαίνεται ότι ζεις στην κοσμάρα σου! 3 οικογένειες, όταν μόνο στο σχολείο του γιου μου είναι πάνω από 1.000. Και γενικά όλα τα ιδιωτικά ειναι τίγκα και δεν βρίσκεις θέσεις.
ΥΓ: Κομμουνισμός = Καπιταλισμός = τρώνε οι λίγοι με χρυσά κουτάλια και γαλέρα οι υπόλοιποι. Απλά αντί να έχεις τον Ήλωνα να τρώει με χρυσά κουτάλια έχεις τον ΓΓ, αλλάζουν οι τίτλοι, το αποτέλσμα το ίδιο, γιατί όλα τα συστήματα ειναι φιταγμένα από τον άνθρωπο κατα όπως τον βολεύουν. Χαζός ειναι ο ΓΓ να ταϊζει κόσμο τσαμπα.
Καλά ρε Φάνη δεν ήξερες ότι ο Ιωσήφ Στάλιν ζούσε όπως οι υπολοιποι στην ΕΣΣΔ?
-
@elteo said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Aχαχαχα!! Ναι ρε συ, πλεμπαίος και αυτος με ξεροκόματο και το χαβιάρι μαύρο...!!
-
Όλη αυτή η παπάτζα περί καλού κομμουνισμού μου ακούγεται σαν επιθεώρηση του Σεφερλή, τόσο κακόγουστη είναι. Όντως, μπορείς να φυτοζωείς με αξιοπρέπεια περιμένοντας τον ΓΓ να αποφασίσει πόση ζάχαρη πχ δικαιούσαι….φυσικά μπορείς πάντα με αξιοπρέπεια να διαμαρτυρηθείς, απλά μετά με αξιοπρέπεια θα σπας πέτρες σε ένα ωραίο κάτεργο…..φυσικά κανένας δεν έχει αναλογιστεί πως έχοντας αυτό το έστω ατελές που έχουμε τώρα, μπορεί να γράφει την παπαριά του….
-
Μπζηλέ σε ιδιωτικό πήγα, ένα από τα πιο ιστορικά μάλιστα. Τότε οι περισσότεροι συμμαθητές (η οικογένειά τους βασικά) ήταν middle class. Οι ίδιοι τώρα είναι υπάλληλοι σε πολυεθνική/ναυτιλιακή με το πολύ ενάμιση χιλιάρικο μισθό. Δε σκέφτονται καν να κάνουν παιδιά, πόσο μάλλον να τα στείλουν σε ιδιωτικό αν κάνουν. Μόνο όσοι πήγαν έξω βγάζουν παραπάνω αλλά και πάλι ούτε για πλάκα δεν προγραμματίζουν για παιδί και μιλάμε ηλικίες 34-35.
Η φτωχοποίηση της κοινωνίας είναι ραγδαία, οι παπάτζες περι "ευημερίας" για το πόπολο τελείωσαν και ήρθε ο λογαριασμός. Διπλό φουτεράκι το χειμώνα μην εξοπλίζουμε τον Πούτιν, πανάκριβο σούπερ και McDonalds στα παιδιά που είναι και φτηνό! Δύση 2023, το απόγειο του πολιτισμού! Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες για εθελόδουλους που στο τέλος θα ψάχνουν τα σκουπίδια να φάνε αλλά θα λένε "στη Ρωσία θα ήταν χειρότερα, θα στήνονταν στις ουρές επι ώρες!"
-
This post is deleted! -
@elteo said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Είναι αυτοί που έπαιρναν καινούργια 3ρα όποτε έβγαινε, 2 παιδιά ιδιωτικό με ιδιαίτερα και όχι φροντιστήριο, ιδιόκτητο σπίτι κτλ. Τους ψάχνουμε με το κυάλι πλέον, πρέπει να έχουν μείνει 3 οικογένειες στην Ελλάδα.
Χαχαχα....πως φαίνεται ότι ζεις στην κοσμάρα σου! 3 οικογένειες, όταν μόνο στο σχολείο του γιου μου είναι πάνω από 1.000. Και γενικά όλα τα ιδιωτικά ειναι τίγκα και δεν βρίσκεις θέσεις.
ΥΓ: Κομμουνισμός = Καπιταλισμός = τρώνε οι λίγοι με χρυσά κουτάλια και γαλέρα οι υπόλοιποι. Απλά αντί να έχεις τον Ήλωνα να τρώει με χρυσά κουτάλια έχεις τον ΓΓ, αλλάζουν οι τίτλοι, το αποτέλσμα το ίδιο, γιατί όλα τα συστήματα ειναι φιταγμένα από τον άνθρωπο κατα όπως τον βολεύουν. Χαζός ειναι ο ΓΓ να ταϊζει κόσμο τσαμπα.
Αν ζούσαν όλοι σαν τον πατερούλη, να αγωνιστούμε ρε αδέρφια για την παλινόρθωση! Δεν θα ξέρουμε σε ποια τουαλέτα να πρωτοχέσουμε….
-
Ίσως το απωθημένο όνειρο κάποιων από εμάς:
"Λαοκρατική δημοκρατία της Κορέας....................
.............Η Βόρεια Κορέα είναι ένα από τα λίγα εναπομείναντα κράτη σε παγκόσμιο επίπεδο που κυβερνώνται από ένα ιδιότυπο σοσιαλιστικό καθεστώς (Τζούτσε) (주체). Το Τζούτσε είναι η εθνική ιδεολογία της Βόρειας Κορέας και σύμφωνα με αυτήν, τα μέσα παραγωγής ανήκουν στο κράτος μέσω κρατικών επιχειρήσεων και κολεκτιβοποιημένων αγροκτημάτων. Οι περισσότερες υπηρεσίες, όπως η υγειονομική περίθαλψη, η εκπαίδευση, η στέγαση και η παραγωγή τροφίμων χρηματοδοτούνται από το κράτος.Τυπικά η Βόρεια Κορέα είναι αυτοδύναμο σοσιαλιστικό κράτος που τελεί εκλογές. Μνεία πρέπει να γίνει στην περίτεχνη λατρεία της προσωπικότητας του Κιμ Ιλ-σονγκ και της οικογενείας του. Δεν είναι δυνατόν να συγκριθεί με επιτυχία με καμία άλλη χώρα του συγχρόνου κόσμου, λόγω της διαφορετικότητας της πολιτικά, πολιτισμικά αλλά και οικονομικά. Το Εργατικό Κόμμα της Κορέας κατέχει την εξουσία στο κράτος και ηγείται του Δημοκρατικού Μετώπου για την Επανένωση της Πατρίδας, του οποίου όλα τα πολιτικά στελέχη οφείλουν να είναι μέλη."
Πηγή: https://el.wikipedia.org/wiki/Βόρεια_Κορέα?wprov=sfla1
-
-
Οι ίδιοι τώρα είναι υπάλληλοι σε πολυεθνική/ναυτιλιακή με το πολύ ενάμιση χιλιάρικο μισθό.
Δεν ξέρω ποιος ειναι ο "μπζηλός", αλλά 1.500€ μισθός σε ναυτιλιακή δεν παίζει ούτε η καθαρίστρια. Εκτός εαν εννοείς τα άσπρα μόνο. Για πολυεθνική και το ακούω, εαν μιλάς για καθαρά. Μια χαρά μισθός ειναι 1.500 για 30-35αρη, στα 40 του που θα κάνει οικογένεια θα έχει φτάσει ή και ξεπεράσει τις €2.000, εαν παραμείνει στην ίδια εταιρία.
-
Mάλλον δεν ξέρεις τίποτα για ναυτιλιακές! Έχουν προτείνει σε γνωστή μου με μεταπτυχιακό (νομίζω από Πα.Πει) βασικό μισθό πριν 3-4 χρόνια(!). Σοκαρίστηκαν όταν τους ρώτησε τι μισθός θα παίζει όταν της αράδιαζαν τις ευθύνες (κινητό πάντα ανοιχτό 24/7, τσεκάρισμα mail και το βράδυ κτλ) και απάντησαν "μα βασικό εννοείται!" Εταιρεία γνωστού εφοπλιστή με καλό όνομα στην πιάτσα. Σε άλλη μεγάλη εταιρεία στα Β.Π., έδιναν σε απόφοιτο Πολυτεχνείου (μας το είπε άτομο μέσα από την εταιρεία), βασικό μετά από 4 μήνες....πρακτικής.
Έχω φίλους που στα 35 έπαιζαν 1200-1500 καθαρά σε μεγάλες ναυτιλιακές. Και μιλάμε για σκίσιμο, 12ωρα, ευθύνες, άγχη και συνεχές τσεκάρισμα e-mail. Μια κοπέλα που ήξερα μάλιστα έβαλε και ξυπνητήρι 3 η ώρα γιατί ήταν dry-dock το πλοίο στην Κίνα και έπρεπε να ενημερωθεί για τις εργασίες. Εννοείται το άλλο πρωί στη δουλειά 9, ούτε καν να έρθει πιο αργά γιατί ήταν κοτόπουλο από τη νύστα. Επίσης, τεχνικός διευθυντής σε εταιρεία με 3 πλοία στα Ν.Π., με όλες τις ευθύνες πάνω του, γύρω στα 47-50 ηλικία έπαιζε 1600 καθαρά πριν 10 χρόνια. Όλα αυτά τα ξέρω σίγουρα και αν θες με πιστεύεις.
Οπότε όχι, αναλογικά με τις ευθύνες, τα κόστη ζωής πλέον κτλ τα 1500 δεν είναι σοβαρά λεφτά. Είναι εκμετάλλευση που γίνεται στην ψύχρα. Και μαύρα προφανώς και ΔΕΝ παίζουν στις ναυτιλιακές εκτός ελαχίστων θέσεων πχ. τεχνικών σε πλοία, αρχικαπετάνιων που τα παίρνουν από προμηθευτές κτλ. Ο μέσος υπάλληλος στο operations, crew, technical κτλ (στο είπα τα γνωρίζω από διάφορους), το μόνο μαύρο που βλέπει είναι το μελάνι στο χαρτί όταν γράφει. Τραβάει κουπί.
Πολυεθνικές πάλι 1500 δεν παίρνει ο πολύς ο κόσμος (και σιγά τα λεφτά κιόλας για αυτά που προσφέρουν οι υπάλληλοι ή τις σπουδές που έχουν). Οικογένεια ούτε για πλάκα με αυτά, ούτε μόνος καλά καλά δε ζεις με ένα νοίκι 5-6 κατοστάρικα αν έχεις και μια δόση αυτοκινήτου, βενζίνες, σούπερ, ίντερνετ, φως, νερό, τηλέφωνο κτλ. Ξεκινούν σε αυτές λοιπόν τις εταιρείες από κάποιο αστείο τριψήφιο στα 25-26 (μιλάμε πάντα για τις γνωστές....audit, assurance κτλ) που το μόνο που δίνουν καλό, είναι το entry στο βιογραφικό οτι όντως άντεξες εκεί ένα διάστημα 1-2 χρόνια, μαζεψες εμπειρίες κτλ. Λίγοι αντέχουν και ανεβαίνουν, και η πίεση και εκεί είναι τεράστια. Έχω γνωστούς σε όλα αυτά, και καλό φίλο σε μια. Απλά γελάει με την κατάσταση αλλά δε βρίσκει τίποτα άλλο αυτή τη στιγμή που να πληρώνει, και έχει πτυχιάρες και μεταπτυχιακό Αγγλία.
Η φάση εκει έξω είναι γαλέρα.
-
Μιλάμε, τρολαρει ο άνθρωπος. Δεν εξηγείται.
Κοπελια στα 34 -35 €2500 καθαρά σε ναυτιλιακή. Ξεκίνησε στα 24-25 στα 1000
-
Λ
Κι εγώ έχω ακούσει ότι είναι τσιφουτηδες -
Mάλλον δεν ξέρεις τίποτα για ναυτιλιακές!
Πολυεθνικές πάλι 1500 δεν παίρνει ο πολύς ο κόσμος (και σιγά τα λεφτά κιόλας για αυτά που προσφέρουν οι υπάλληλοι ή τις σπουδές που έχουν).Μάλλον ξέρω, αφού έχω πάνω από 15 φίλους που εργάζονται σε ναυτιλιακή. Ο χειρότερα αμοιβόμενος (κουμπάρος μου) παίρνει 2.000€ καθαρά (+ μπόνους μαύρο 5-10.000/έτος) και εράζεται αυστηρά 8ωρο. Ναι έχω φίλο που είναι 24/7/365 μέρες τον χρόνο, αλλά παίρνει €200.000/έτος. Τεχνικός δντης φίλος μου, με πολλά ταξίδια και σκίσιμο, καθαρίζει 5-6.000/μήνα τσέπη (κάποια άσπρα, κάποια μαύρα).
Στην πολυεθνική που είμαι εγώ τα €1.500 καθαρά ειναι ένας μισθός πτυχιούχο 28-32 ετών για να ξεκινήσει (όχι για γραμματειακή υποστήριξη προφανώς) και με μπόνους, άλλες παροχές κλπ. Συνάδλεφός μου μια χαρά ζούσε, €500 ενοίκιο και τα άλλα της έφταναν μια χαρά να ζήσει. Τώρα πληρώνει 600 ενοίκιο με τον φίλο της, οπότε ακόμα καλύτερα. €3.000 ειναι μια χαρά για ένα ζευγάρι 30ρηδων+ για να ζήσει και να κάνει και παιδιά. Ααα και αυτό επί 14 έτσι, όχι επι 12. Προφανώς σκίζεται, αλλά έτσι ειναι η ζωή, τα λεφτόδεντρα είναι σε άλλο παραμύθι!
-
Eγώ από διάφορα άτομα του κύκλου έχω εντελώς διαφορετικές εικόνες! Και κάποιοι από αυτούς πολύ κοντινοί που δεν υπάρχει περίπτωση να ψεύδονται. Τα 2 χιλιάρικα τα βλέπουν με το κύαλι. Άλλος για παράδειγμα στα Ν.Π. στο τμήμα operations 38ρης παίρνει 1800 καθαρά, μαύρα τίποτα εννοείται. Και σκίσιμο όπως είπα, λείπει μερικές μέρες και τα e-mail είναι εκατοντάδες. Εσύ μου μιλάς για μια παράλληλη πραγματικότητα μάλλον, έχω τόσους και τόσους γνωστούς που διαβεβαιώνουν για το αντίθετο. 8ωρο δεν έχει παίξει ποτέ μα ποτέ σε καμία από τις ναυτιλιακές, δεν ξέρω πως το κατάφερε ο κουμπάρος σου. 10 ώρες το λιγότερο, ΣΚ και αργίες αν υπάρχει ανάγκη δεν υπολογίζονται. Μιλάω για παραδείγματα απο 5 εταιρείες που ξέρω, και αυτοί προφανώς λόγω σπουδών έχουν γνωριμίες συμμαθητών και σε άλλες. 8 ώρες δεν έχω ακούσει πραγματικά ποτέ από κανέναν του κλάδου.
Στο θέμα των χρημάτων, όπως το βλέπω εγώ 3 χιλιάδες δεν είναι καλά για να κάνεις και....παιδιά. Κανονικά 3 χιλιάδες θα έπρεπε να καθαρίζει ο κάθε 30-35ρης μόνος του και σα ζευγάρι από τάλιρο το λιγότερο και πάνω για να κάνεις ένα παιδί. Μόνο και μόνο τα ιδιωτικά (που η μισή Ελλάδα τα έχει φετίχ), θέλουν 10ρικο και πάνω το χρόνο. Βάλε και στεγαστικό αν έχεις ή μεγάλο νοίκι, βάλε και δόση για αμάξι, πάγια έξοδα, βοήθεια αν χρειαστεί σε γονείς κτλ. και η φάση απλά δε βγαίνει.
Βέβαια η Ελλάδα δεν έχει κανονικότητα, μην κοροιδευόμαστε. Το θέμα είναι να μη λέμε οτι τα σκατά που τρώμε (12ωρα, μισθοί πείνας, πίεση κτλ) μυρίζουν λεβάντα. Αυτό λέω συνέχεια, μυρίζουν και είναι σκατά.
Οι μόνοι που βγάζουν σοβαρά λεφτά και πολλά μαύρα σε μεγάλο ποσοστό είναι οι brokers.
-
Κανονικά 3 χιλιάδες θα έπρεπε να καθαρίζει ο κάθε 30-35ρης μόνος του και σα ζευγάρι από τάλιρο το λιγότερο και πάνω για να κάνεις ένα παιδί. Μόνο και μόνο τα ιδιωτικά (που η μισή Ελλάδα τα έχει φετίχ), θέλουν 10ρικο και πάνω το χρόνο. Βάλε και στεγαστικό αν έχεις ή μεγάλο νοίκι, βάλε και δόση για αμάξι, πάγια έξοδα, βοήθεια αν χρειαστεί σε γονείς κτλ. και η φάση απλά δε βγαίνει.
Αχαχαχα....με αυτή την λογική το 90% των Ελλήνων θα έπρεπε να μην κάνουν παιδιά. Εγώ ελάχιστους φίλους έχω που καθαρίζουν πάνω από €4.000 ως οικογένεια (καθαρά μιλάω) τον μήνα. Έχω και συγγενή με 3 παιδιά και 1 μισθό στο σπίτι + ενοίκα, σύνολο €2.000/μήνα καθαρά. Προφανώς πάνε σε δημόσιο σχολείο.
Γενικά το ιδιωτικό ειναι μια πολυτέλεια και δεν είναι αναγκαίο, δεν θα το πληρώσεις και να μην έχεις να φάς. Οπότε με €3.000/μήνα βγαίνει άνετα, να δίνεις €1.500 για το σπίτι (ενοίκιο/δάνειο + έξοδα σπιτιού) και άλλα €1.500 για τα οικογενειακά έξοδα, μια χαρά ειναι και άνετα.
-
Και εμένα έτσι είναι, και για αυτό απορώ με τι ηρεμία και αισιοδοξία κάνουν παιδιά αν δεν υπάρχει πχ. Κάποιο πάγιο εισόδημα όπως ενοίκιο ή έστω ιδιόκτητο σπίτι κτλ. Φυσικά μπράβο τους αλλά για μένα θα χανόταν η ηρεμία μου, μιλάμε δε θα κοιμόμουν το βράδυ από το στρες. Το ιδιωτικό και εγώ δεν το θεωρώ απαραίτητο αλλά για τον πολύ κόσμο είναι όνειρο.
-
Σε λίγο θα διαβάσουμε ότι με το που θα βγεις από το πανεπιστήμιο πρέπει να παίρνεις τουλάχιστον 3 καθαρά, να σου πληρώνουν στέγη και φαγητό για να μπορείς να κανείς οικογένεια. Εντάξει, και το τρολάρισμα έχει τα όρια του.
-
Ας κάνουν ότι θέλουν και ας δώσουν όσα θέλουν. Μετά μην κλαίγονται όμως ότι δεν έχουμε γεννήσεις. Απλά τα πράγματα, αν δε στηρίξεις τους νέους θα καταρρεύσει η φάση. Χαρτζιλίκι τύπου 2 χιλιάρικα από το τσιτάχ γκόμενο είναι απλά για να έχουμε να λέμε και να δημιουργήσει εντυπώσεις στα χάπατα.
-
Ρε συ Ντιέγκο εκεί που πας να πεις αλήθειες πετάς μια χαζομάρα και διαλύεις το σύμπαν.
-
Και εμένα έτσι είναι, και για αυτό απορώ με τι ηρεμία και αισιοδοξία κάνουν παιδιά αν δεν υπάρχει πχ. Κάποιο πάγιο εισόδημα όπως ενοίκιο ή έστω ιδιόκτητο σπίτι κτλ. Φυσικά μπράβο τους αλλά για μένα θα χανόταν η ηρεμία μου, μιλάμε δε θα κοιμόμουν το βράδυ από το στρες. Το ιδιωτικό και εγώ δεν το θεωρώ απαραίτητο αλλά για τον πολύ κόσμο είναι όνειρο.
Ο diego μας δουλεύει ψιλό γαζί τόσο καιρό....
Σπάει πλάκα.
Respect
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2