-
Και? Ποιος χέστηκε για ακόμα ένα σωρό ανεφάρμοστα μπλα μπλα?
-
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Και? Ποιος χέστηκε για ακόμα ένα σωρό ανεφάρμοστα μπλα μπλα?
Προφανώς είναι μια βασική γνώση που διδάσκεται σε όλους τους ανθρώπους του πλανήτη γύρω στα 16 έτη τους και δεν είναι κουραφέξαλα. Δεν είναι κάτι το εξεζητημένο.
Μαλιστα το μοντέλο αυτό είναι βάση για πολλές επιστήμες και ανάλυση συμπεριφορών και προβλέψεων.
Απλά σου είναι τελείως άγνωστο και ως αγωνστο το θεωρείς κουραφέξαλα.
Μη μου πεις ότι είσαι δεξιός;;; Αυτοί έχουν συνήθως τέτοια αντίληψη σε ότι δεν γνωρίζουν .
-
Τουλάχιστον δεν είμαι πασοκολαμόγιο απατεώνας.
Στα χρόνια μου έκαναν μαθηματικά και όχι αφηρημένη τέχνη. -
Οι δεξιοί κλέφτες δεν σε ενδιαφέρουν. Ως γνωστόν οι δεξιοί δεν κλέβουν ποτέ και τα δηλώνουν όλα εκ πεποιθήσεωςκαι αγάπης για το συνολικό και όχι ατομικό συμφέρον, προς ενίσχυση της δημόσιας οικονομίας. Για εσένα μονάχα οι Πασοκοι ήσαν κλέφτες στην Ελλάδα.
Ποια αφηρημένη τέχνη;;;; Ωχ θεέ μου.
-
Η θεωρία παιγνίων (game theory) είναι κλάδος των εφαρμοσμένων Μαθηματικών[1] που αναπτύχθηκε από τον Ούγγρο-Αμερικανό Μαθηματικό Τζον φον Νόιμαν (John von Neumann) και τον συνάδελφό του στο πανεπιστήμιο του Princeton, Όσκαρ Μόργκενστερν (Oskar Morgenstern),για την επίλυση προβλημάτων στην Οικονομία, στο βιβλίο τους Theory of Games and Economic Behaviour[2] πάνω σε παιχνίδια μηδενικού αθροίσματος (zero-sum games). Το κύριο αντικείμενό της είναι η ανάλυση των αποφάσεων σε καταστάσεις στρατηγικής αλληλεξάρτησης.
Η θεωρία παιγνίων ασχολείται με τη μελέτη στοιχείων που χαρακτηρίζουν καταστάσεις ανταγωνιστικής αλληλεξάρτησης με έμφαση στη διαδικασία λήψης αποφάσεων περισσοτέρων από ένα ληπτών απόφασης (αντιπάλων), δηλαδή είναι μία επιστημονική διαδικασία κατά την οποία, με χρήση απλών υπολογισμών και λογικής, μπορεί να μελετηθεί - και πιθανότατα προβλεφθεί - ο τρόπος με τον οποίο άτομα ή ομάδες ατόμων λαμβάνουν αποφάσεις, σ’ ένα ανταγωνιστικό πεδίο μεταξύ τους, περιβάλλον. Με (όσο γίνεται πιο) απλά λόγια, είναι η μελέτη των διαδικασιών λήψης στρατηγικών αποφάσεων[3].
Παίγνια δύο παικτών μηδενικού αθροίσματος.
Παίγνια δύο παικτών σταθερού αθροίσματος.
Παίγνια n παικτών με n > 2.
Παίγνια μη σταθερού αθροίσματος.
Οι πρώτες μελέτες της συγκεκριμένης θεωρίας εμφανίζονται στις αρχές του 18ου αιώνα αλλά αρχίζει να γίνεται ευρύτερα γνωστή και να λειτουργεί σαν ανεξάρτητο επιστημονικό πεδίο στα μέσα, περίπου, του εικοστού. Την ώθηση αυτή έδωσε ο John von Neumann με μια εργασία του το 1928 και το βιβλίο που συνέγραψε με τον Oskar Morgenstern «Θεωρία παιγνίων και οικονομική συμπεριφορά», το 1944.Θεωρείται δε πλέον τόσο σημαντική επιστημονικά ώστε, μέχρι και το 2014, να έχουν τιμηθεί με Βραβείο Νόμπελ 11 μελετητές/θεωρητικοί της. Γνωστότερος όλων στο ευρύ κοινό, ο John Forbes Nash που τιμήθηκε με το Βραβείο το 1994 (μαζί με τους John Harsanyi και Reinhard Selten) και του οποίου η ζωή του έγινε κινηματογραφική ταινία που κέρδισε 4 βραβεία Όσκαρ. (Ένας υπέροχος άνθρωπος- A beautiful mind)
-
@lap τι κοινό έχουν οι οικονομολόγοι με τους αριστερούς?
Ότι ασχολούνται με τα λεφτά των άλλων. Και όπως και ο Ντράγκι λένε διάφορες θεωρίες, υποθέτοντας ότι υπάρχουν λεφτά, που στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν.
Φαντάσου τώρα ο Βαρουφάκης που είναι και αριστερός και οικονομολόγος, κορυφώνεται το δράμα...
-
Μα και εσύ χρησιμοποιείς το ρεύμα που παράγουν κάποιοι άλλοι. Δεν έχει λογική το επιχείρημα σου.
Όλοι όταν ασκούν ένα επάγγελμα έχουν ως εργαλείο της εργασίας τους κάτι που παράγεται από άλλους. Δεν παράγεις σχεδόν τίποτα από όσα χρησιμοποιείς για την εργασία σου. Γιατί οι οικονομολόγοι να παράξουν τα λεφτά που θα χρησιμοποιήσουν κατά την άσκηση της εργασίας τους;;
-
Λάθος, δεν το χρησιμοποιώ. Το πληρώνω, άρα το αγοράζω. Όχι με λεφτά άλλων, με τα δικά μου. Αλλιώς ρεύμα γιοκ...
-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Λάθος, δεν το χρησιμοποιώ. Το πληρώνω, άρα το αγοράζω. Όχι με λεφτά άλλων, με τα δικά μου. Αλλιώς ρεύμα γιοκ...
Εμ, και αυτόν τον πληρώνουμε για να κάνει ότι κάνει. Δεν το κάνει τζάμπα. Αλλιώς υπάρχει πιθανότητα να γίνει παγκόσμιος πόλεμος και καταστροφή εάν δεν παρέμβει και δεν λύσει το όποιο πρόβλημα που έχει προκύψει. Εάν δεν γινόταν ας πούμε ποσοτική χαλάρωση και αύξηση των επιτοκίων, σήμερα δεν θα είχες λεφτά να πληρώσεις το ρεύμα σου λόγω στάσιμοπληθωρισμου.
Προφανώς ούτε που κατάλαβες το τι εργασία έκανε αυτός, καθώς και τι έπρεπε να ενεργοποιήσει αλλα και κατά πόσο, ώστε να υπάρξει μια ισορροπία στην οικονομία αλλά την απολαμβάνεις σήμερα, ως έναν βαθμό, όπως και το ρεύμα. -
-
Αυτό έρχεται όταν δεν εφαρμόζονται θεωρίες που έχουν αποδειχθεί πολλές φορές και αφήνουν ανεξέλεγκτα τα ένστικτα και την απέραντη ανθρώπινη βλακεία.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αυτό έρχεται όταν δεν εφαρμόζονται θεωρίες που έχουν αποδειχθεί πολλές φορές και αφήνουν ανεξέλεγκτα τα ένστικτα και την απέραντη ανθρώπινη βλακεία.
Συμφωνώ απόλυτα στις τρεις τελευταίες λέξεις…αποτυπώνουν απόλυτα τις διάφορες θεωρίες…
-
Ευτυχώς ιδιωτεύεις, τυχερή η χώρα.
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Επιτελικό Κράτος Αρίστων.
Ελλάδα 2.0
Τέτοια Αλφαδιά, δεν έχω ματαδεί.
Σύντομα και τα τυχερά των παπάδων.
Αντε να τελειώνουμε επιτέλους με τα μαύρα...Άλλο ένα ωραίο click bait, απορώ γιατί τσιμπάτε. Εκτός και ψηφίστηκε κάτι ανάλογο και δεν το πήρα χαμπάρι....
-
Την θεωρία την διδάσκονται σε όλα τα σχολεία του πλανήτη, συνήθως λύκειο στο μάθημα των (εφαρμοσμένων) μαθηματικών.
Δλδ αν μια θεωρία είναι σωστή πάει να πει ότι αυτός που πήγε να την εφαρμόσει είναι σωστός?
Δεν είναι προφανές ότι ήταν γελοίος στην καλύτερη η δούλευε για την παρτη του στην χειρότερη?
Έκλεισε ο βάρουφ τις ελληνικές τράπεζες και περίμενε την Δευτέρα να ξεκινήσει ντόμινο παγκόσμιας κατάρρευσης, αν αυτό δεν είναι αποτυχία εφαρμογής μιας θεωρίας δεν ξέρω τι είναι αποτυχία... -
Σιγά μην έμπλεκα με τον κάθε μπαρούφα και τις παπαριές που λέει μετά το τρίφυλλο και το ξεψείριασμα των @@ του.
Έχουμε όμως όλους εσάς με τις «θεωρίες» σας και προσφέρετε άφθονο γέλωτα….αν είσαι βέβαια μπαρουφάκης προσφέρεις μόνο κλάμα. -
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Την θεωρία την διδάσκονται σε όλα τα σχολεία του πλανήτη, συνήθως λύκειο στο μάθημα των (εφαρμοσμένων) μαθηματικών.
Δλδ αν μια θεωρία είναι σωστή πάει να πει ότι αυτός που πήγε να την εφαρμόσει είναι σωστός?
Δεν είναι προφανές ότι ήταν γελοίος στην καλύτερη η δούλευε για την παρτη του στην χειρότερη?
Έκλεισε ο βάρουφ τις ελληνικές τράπεζες και περίμενε την Δευτέρα να ξεκινήσει ντόμινο παγκόσμιας κατάρρευσης, αν αυτό δεν είναι αποτυχία εφαρμογής μιας θεωρίας δεν ξέρω τι είναι αποτυχία...Έχετε ως δεδομένο ότι άσκησε σωστά την θεωρία;;;;
Αυτός θεωρεί πως ναι, αλλά όπως έχει πει το παιχνίδι είχε στημένες μεταβλητές διότι είχε συμφωνήσει ο Αλέξης με την Αγγελική και αυτός καθόταν και έκανε εν αγνοία του όπως λέει, διαπραγματεύσεις για τα μάτια του κόσμου. Οπότε η αντίδραση του άλλου κατά την διαπραγμάτευση ήταν επιτηδευμένη με σίγουρο σενάριο έκβασης αφού είχε προαποφασιστει. Ο κύριος λόγος που τα έσπασε με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός.
Τα έχει γράψει σε βιβλία.
Παρόλα αυτά, είναι σαν να τρακάρει ένας καθηγητής οδηγησης. Είναι ποτέ δυνατόν ;;;; Γιατί να μην είναι;;;;
Αυτό είναι το επιχείρημα σας και σε αυτό αντιδρώ.
Κατά τα άλλα, έχω γράψει πως εκείνη την περίοδο εμένα μου κόστισε μια ενδεχόμενη καριέρα σε έναν κλάδο. Είχα τις επαγγελματικές μου απώλειες σε μεγαλύτερο βαθμό από πολλούς άλλους και σαφέστατα από δημοσίους υπαλλήλους. Αλλά την αλήθεια δεν μπορώ να μην την πω.
-
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Σιγά μην έμπλεκα με τον κάθε μπαρούφα και τις παπαριές που λέει μετά το τρίφυλλο και το ξεψείριασμα των @@ του.
Έχουμε όμως όλους εσάς με τις «θεωρίες» σας και προσφέρετε άφθονο γέλωτα….αν είσαι βέβαια μπαρουφάκης προσφέρεις μόνο κλάμα.Διαβάζεις τίποτα από όσα γράφουν οι άλλοι στις συζητήσιμες μας;;;; Μου θυμίζεις τον καραβανα στο της Ελλάδος τα παιδιά. Τον "δεν αντιληφθειν"...
Το έχεις δει;;;;
Ο καπετάνιος έπαιζε αυτόν τον ρόλο
Η θεωρία των παιγνίων λειτουργεί ως βάση για πολλές επιστήμες και μάλιστα η ανάλυση της έδωσε πολλά βραβεία Νόμπελ σε διάφορες επιστήμες.
-
Και όμως, αυτή η φατσούλα ταιριάζει πολύ περισσότερο σε εσένα κάτι «θεωρίες» που μας τσαμπουνάς.
-
Αφού "δεν αντιληφθειν" ότι και αν σου πω. Όλα τα βλέπεις ως κουραφεξαλα. Γιατί ασχολείσαι;;; Άστο, ζήσε στον όμορφο κόσμο σου. Σε ζηλεύω
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2