-
Ηθικό πλεονέκτημα η Νέα Δημοκρατία αναφορικά με το Μάτι , θα είχε ΑΝ δεν είχε αναβαθμίσει τους επιχειρησιακούς υπεύθυνους εκείνης της νύχτας. ΑΝ είχε δρομολογήσει την εφαρμογή του σχεδίου πολεοδόμησης στον οικισμό μετά από τόσα χρόνια (φαστ τρακ διαδικασίες επί του θέματος εφαρμόζονται στο Ελληνικό, για να μην ακούσω ότι φταίει το χρονοβόρο του νομοθετικού πλαισίου) , ΑΝ είχε καταρτίσει και εφαρμόσει σχέδια για να μην επαναληφθεί παρόμοια τραγωδία σε τόσους παρόμοια επικίνδυνους οικισμούς, ΑΝ δεν είχε στην πλάτη της διακυβέρνησής της τις φωτιές του 21 , στις οποίες κάηκαν τα περισσότερα στρέμματα που έχουν καεί ποτέ σε αντιπυρική περίοδο , ΑΝ αφού το θέλετε να αντιπολιτεύεστε με τραγωδίες και νεκρούς, δεν της είχαν σκάσει και στη δική της βάρδια οι πυρκαγιές στην Ηλεία ( αλλά εδώ μάλλον το αλτσχάϊμερ πλήττει μόνο την άλλη πλευρά ) , θυμίζω καταδικάστηκαν ΜΟΝΟ οι τοπικοί άρχοντες με εξαγοράσιμες ποινές .
Από όλα τα παραπάνω το ΜΟΝΟ που έχει κάνει επί του θέματος στην πράξη, είναι να έχει ασκήσει έφεση ώστε να μειωθεί η αποζημίωση στα θύματα της τραγωδίας. Λεπτομέρεια , ως κυβέρνηση χρησιμοποιεί στην έφεση, τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα με τους προηγούμενους , "περιστατικό ανωτέρας βίας" , "η εκκένωση δε θα βοηθούσε" και όλα τα υπόλοιπα. Αλλά δεν σχολιάστηκε εκτενώς το συγκεκριμένο θέμα, άλλωστε τι αντιπολίτευση να κάνεις όταν αποδέχεσαι στην πράξη τις δικαιολογίες αυτού που κατηγορείς . Τι μπορούσε να γραφτεί , με τι μούτρα;
Όλα τα άλλα είναι απλά για επιφανειακή αντιπολίτευση....
Αν το παραπάνω το λάβετε ως προσπάθεια υπεράσπισης της κυβέρνησης του συριζα επί του θέματος , απλά θα αποδεικνύει ότι δεν μπορείτε να δείτε το θέμα πέρα από τα κομματικά σας όρια. Ποτέ δεν έκρυψα το κόμμα που υποστηρίζω και αυτό δεν είναι ο συριζα.
Να μου πείς ότι η τωρινή κυβέρνηση κάνει ότι κάνει για να μην επαναληφθεί το Μάτι, προσωπικά ,διαφωνώ , ευτυχώς ( και το εννοώ ) είμαστε τυχεροί , όπως τυχεροί σταθήκαμε σε τόσες πυρκαγιές εκτός από το Μάτι και την Ηλεία. Το θέμα της πυρόσβεσης από καμία κυβέρνηση δεν έχει αντιμετωπιστεί σοβαρά.
-
Φυσικά είναι τυμβωρυχία γιατι δε σας νοιάζει η "ημέρα μνήμης", σας νοιάζει να μετρήσετε τα πουλιά σας για να δείτε ποιός έχει μικρότερη καταστροφή της χώρας. Τέτοιο επίπεδο χυδαιότητας, όλα για το κόμμα. Όπως έχει γίνει σημαία και η Μαρφίν, ο καημένος ο Αξαρλιάν κτλ.
Στα υπόλοιπα τα είπαμε, ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ είναι αριστερό κόμμα όσο και να χτυπιέστε. Δικό σας συνεταιράκι είναι, ευρωταγμένο, ΝΑΤΟικό, Αμερικανόφιλο και μαζί ψηφίζατε από όσο θυμάμαι τα μνημόνια, τις περικοπές, τη διάλυση του ΕΣΥ, την καταστροφή των εργασιακών, τις εργαλειοθήκες ΟΟΣΑ και όλες αυτές τις κινήσεις με σκοπό τη φτωχοποίηση της χώρας. Μαζί και το κλείσιμο μεταναστών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, μαζί τώρα και στη στήριξη του καθεστώτος Ζελένσκι. Καλό λοιπόν το παραμύθι αλλά δεν έχει δράκο. Όταν κυβερνήσει η αριστερά θα τη δούμε στην πράξη, προς το παρόν η μεταπολίτευση έχει 50 αποχρώσεις του (δεξιού) γκρι.ΥΓ: Ούτε με το τρένο κάνω αντιπολίτευση γιατί δεν είμαι χυδαίος.
-
Φαντάζομαι η μπηχτή πάει για τον @gatoz .
Απαντώ εγώ οτι εφόσον ως μονάδα είναι αδύνατον να διαλύσει το καπιταλιστικό σύστημα αλλά αντίθετα πρέπει να επιβιώσει σε αυτό, τότε προφανώς καλά κάνει και ζεί όσο καλύτερα μέσα σε αυτά τα πλαίσια. Μόνα όπλα στον καπιταλισμό είναι τα χρήματα, τα ακίνητα και οι γνωριμίες εφόσον δεν υπάρχει safety net και σοβαρές παροχές από την πλευρά του κράτους. Κριτική να του κάνεις αν έχει πολύ περισσότερα και άδικα προνόμια ως κολλητός ή μέλος του κόμματος σε μια σοσιαλιστική κοινωνία οπου γίνεται πολύ δικαιότερος διαμοιρασμός του πλούτου. -
Κράτα όλη την παράγραφο, για αυτό στην έγραψα.
-
Συμμετέχουμε είτε ως εργαζόμενοι είτε ως εργοδότες στο καπιταλιστικό σύστημα , παράγουμε δηλαδή εμείς οι ίδιοι τα προϊόντα και τον πλούτο του και δεν θα τα καταναλώνουμε , θα μας το απαγορέψετε κιόλας , μόνο οι δεξιοί κλέφτες θα τα γεύονται και θα έχουν δούλους τους αριστερούς ή θα τους στέλνουν στα ξερονήσια.
Τελειώνετε ΚΑΙ με αυτή την καραμέλα.
Έλεος!
-
Κοίταξε , εκτός αν είσαι ο Βαρδινογιάννης ή ο Λάτσης , το εντελώς παράδοξο θα ήταν να μην εκκομμουνιζοσουν , αυτό πρέπει να αναρωτηθείς κατά βάθος , όχι γιατί άνετοι οικονομικά είναι αριστεροί αλλά κυρίως γιατί εργατιά και μεσαία τάξη ψηφίζουν δεξιά όπως οι εφοπλιστές και οι τραπεζίτες!
-
ΞΕΦΤΥΛΑ
-
@pgs said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν ξέρω για τους υπόλοιπους αλλά εμένα με πείσατε, εκκομμουνίστηκα!
Γιατί έχεις εσύ την ικανότητα να φτιάξεις εταιρία και να έχεις και εργαζόμενους;
-
Πραγματικα ειναι το μονο που δεν εγραψα βαγκιρκ για σενα. Σα δε ντρεπεσαι την ημερα της επαιτιου στο Ματι. Τι θελετε παρακαλω? Τετοια μερα να μη τους μνημονευουμε γιατι λαμβανεται απο εσας σαν τυμβωρυχια? Ειστε τοσο αθλιοι που ολα τα βλεπετε αθλια γυρω σας. Γιατι? Γιατι δε μαθατε φασισταρια να ακουτε την αλλη αποψη. Η ηθικη σας ομοια με την πορεια των παραταξεων που υποστηριζετε. Στα αζητητα.
-
Για το τρενο ευθυνεται μονο ενας υπουργος και μια κυβερνηση? Σοβαρετειτε λιγο. Βαλτε και την γαμωγεφυρα στο λογαριασμο. Αυτη που δεν προλαβαν να γκρεμισουν οι τωρινοι. Κι ας εχει κριθει ακαταλληλη 15 χρονια πισω.
-
@pp χεσμένο τον έχω και τον Αλέξη και το καταστατικό τους. Κυβέρνησαν 4μιση χρόνια με μνημονιακή, ευρωπαική και ΝΑΤΟική πολιτική και έκαναν λαρυγγάτες στο Κεφάλαιο, αρα εξ' ορισμού ΔΕΝ είναι αριστεροί. Ας λένε ό,τι θέλουν μεταξύ τους (νομίζω προσφωνούνται ως "σύντροφοι" ) και ας γράφουν ό,τι θέλουν στα κωλόχαρτα τους που δεν έχουν καμία βαρύτητα, οι πράξεις μετράνε και όχι τα λόγια. Αυτά τα πράγματα τα μαθαίνουμε στο δημοτικό.
Στα άλλα δεν απαντάω καν, βλέπω ξεκάθαρα τη συντονισμένη προσπάθεια εδώ και καιρό από ΜΜΕ και ψηφοφόρους της ΝΔ, σε κάθε καταστροφή που συμβαίνει να βγαίνει ως αντίβαρο το Μάτι για να ξεπλυθούν τα υπόλοιπα χάλια. Είναι τραγική πλέον η χώρα, πρόκειται καψόνι με ψυχικό crossfit μέχρι τελικής εξάντλησης όσων έχουν αντέξει ως τώρα. -
Mε τους νεκρούς της ΕΡΤ τι γίνεται;Του θυμάται κανείς;
Ξεκαρδίζεται ο κόσμος. -
Kαταλαβαίνεις τη διαφορά στη δύναμη που έχει ένα κόμμα ως ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και ένας άνθρωπος ως ΜΟΝΑΔΑ ή πετάς κλασικά τη μπάλα στην εξέδρα;
-
Και κλάμα ξανά η Pigeon…και όσο λέτε αυτά,ο Αλέξης ετοιμάζεται για τη δεύτερη βόλτα με το rollercoaster στη Disneyworld…
-
Ο Τσίπρας μετρήθηκε και βρέθηκε λίγος από το εκλογικό σώμα. To κόμμα του κατέρρευσε και αυτός αποχώρησε. Τι το συζητάμε; Πολιτικά κατα πάσα πιθανότητα τελείωσε. Τα χάλια των τωρινών πρέπει να βλέπουμε, όχι να ασχολούμαστε αν έφαγε burger αμερικάνικο ο Τσίπρας στην Καλιφόρνια, αν πήρε κάνα φορεματάκι η Περιστέρα ή αν έβγαλε φώτο με τη Minnie και το Donald o Ορφέας-Ερνέστο.
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Στο ίντερνετ υπάρχει το νομοσχέδιο και οι τροποποιήσεις. Όποιος θέλει ψάχνει, διαβάζει, μαθαίνει.
Το σίγουρο είναι ότι αν παρέμενα μόνιμα στις ΗΠΑ το 2005, με το νέο νομοσχέδιο θα μπορούσα να ψηφίζω για τις Ελληνικές εκλογές, αφού θα ήμουν Έλληνας πολίτης και εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους.
Προφανώς αυτή η δυνατότητα, δεν αρέσει σε όλους, αφού θα ήμουν πολλά χρόνια εκτός Ελλάδας, παρόλο που ίσως ερχόμουν Ελλάδα κάθε τρεις και λίγο.Και επί προσωπικού, αν παρέμενα στις ΗΠΑ δεν θα έμπαινα σε διαδικασία να τρέχω σε προξενεία να ψηφίσω για τις Ελληνικές εκλογές. Αλλά έτσι σκέφτομαι εγώ. Άλλοι που ζούνε στο εξωτερικό ίσως σκέφτονται διαφορετικά. Δεν γνωρίζω.
Το θέμα με τους κατοίκους εξωτερικού δεν αφορά τόσο πολύ αυτούς που για κάποιους λόγους ξενιτεύτηκαν, αλλά κυρίως όσους γεννήθηκαν και μεγάλωσαν αλλού. Προσωπικά δεν δέχομαι ο 2ης-3ης γενιάς Μπρούκλης (από το Brooklyn) ή Λαζογερμανός, να αποφασίζει για το δικό σου και το δικό μου μέλλον, απλά επειδή είχε έναν παππού από την Ελλάδα. Πολύ καλώς υπάρχουν λοιπόν οι απαγορεύσεις. Νομίζω το έχω ξαναγράψει: Φίλος μου Βρετανός, δεν μπόρεσε να ψηφίσει στο δημοψήφισμα για το Brexit, επειδή έφυγε από την χώρα του στα 18 του και έχει ζήσει τα περισσότερα χρόνια της ζωής του εκτός αυτής. Πολύ καλά κάνουν οι Βρετανοί και πολύ καλά υπήρχαν κι εδώ οι σχετικοί περιορισμοί!
Όπως κι οι κομμουνισταί, ηντουσάντανε κομμουνισταί πριν κυβερνήσουν στον ανύπαρκτο, μετά ΔΕΝ ηντουσάντανε.
Μια χαρά ήταν Υπαρκτός και μια χαρά Κομμουνιστές ήταν. Μέχρι τον προδότη Γκορμπατσώφ...
Τι να πούμε για τους τωρινούς, τα κάνουν όλα τέλεια.
Αυτή την χαζομάρα δεν θα την έλεγε ούτε ο ίδιος ο Μητσοτάκης. Μήπως είσαι λίγο κομματό- ;;;
Στα των πυρκαγιών, δεν θα ψέξω την τωρινή Κυβέρνηση, όπως δεν έψεξα τότε και τον ΣΥΡΙΖΑ. Σαν απόστρατος γνωρίζω ότι οι επιχειρησιακοί σχεδιασμοί δεν έχουν σχέση με τους πολιτικούς. Οι πολιτικοί ξέρουν από πόλεμο ή καταπολέμηση πυρκαγιών, όσο ξέρω εγώ από πλέξιμο... Το μόνο που μπορείς να τους προσάψεις είναι η αποδυνάμωση της Υπηρεσίας, αλλά αυτό δεν γίνεται ηθελημένα. Ούτε φυσικά μπορούμε να έχουμε 100 πυροσβεστικά α/φ, ούτε η Γαλλία δεν έχει τόσα!
-
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πραγματικα ειναι το μονο που δεν εγραψα βαγκιρκ για σενα. Σα δε ντρεπεσαι την ημερα της επαιτιου στο Ματι. Τι θελετε παρακαλω? Τετοια μερα να μη τους μνημονευουμε γιατι λαμβανεται απο εσας σαν τυμβωρυχια? Ειστε τοσο αθλιοι που ολα τα βλεπετε αθλια γυρω σας. Γιατι? Γιατι δε μαθατε φασισταρια να ακουτε την αλλη αποψη. Η ηθικη σας ομοια με την πορεια των παραταξεων που υποστηριζετε. Στα αζητητα.
Φυσικά και όχι ,δεν είπα ποτέ να μην μνημονεύεται αυτή η ανείπωτη τραγωδία, αλλά η αναφορά της ως πολιτικό επιχείρημα ως απάντηση στην κριτική για τις φωτιές κλπ.
Δεν είχα εσένα στο μυαλό μου , έκανα λάθος που σε ανέφερα σε κάποιο σημείο , ούτε και τον @storm που κατανοώ τον τρόπο που τα λέει και έχουμε ξαναδιαφωνησει έντονα για το συγκεκριμένο.
Τέλος πάντως... δεν θέλω να το συνεχίσω γιατί όσο και να διαφωνώ ο τρόπος γραφής σου δεν δείχνει εμπάθεια ούτε κομματοσκυλιαση - το ίδιο και για τον storm- και επειδή ίσως κάποια στιγμή υπάρχει περίπτωση να συναντηθούμε και από κοντά σε κάποια ενδεχόμενη συνάντηση του φόρουμ θέλω να έχω την δυνατότητα να μπορώ να σας κοιτάω στα μάτια χωρίς προηγούμενα και προσβολές.
Τους @pp και @pgs θα τους δώσω λίγο χρόνο ακόμη, δεν μπορώ να καταλάβω τι ρόλο βαράνε.
-
@pp said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Λεπτομερεια. Σαν σημερα εφυγαν 102 ανθρωποι στο Ματι και δεκαδες αλλοι ακομα παλευουν να σταθουν στα ποδια τους.
Αν μου επιτρέπεις να διορθώσω το νούμερο.
103 οι νεκροί.
Και οι δυο κάνετε λάθος.
104 είναι πλέον. -
Τουλαχιστον με ευχαριστει Βαγκιρκ που καταλαβαινεις πως δεν ειμαι κανενος κομματοσκυλο. Αυτο με καλυπτει απολυτα.
Λιγα χλμ απο το Ματι ειναι το σπιτι μου που παρολιγο να χτυπηθει στην περσινη φωτια της Παλληνης. -
Στο θέμα των πυρκαγιών κάποτε θα πρέπει να ειπωθούν οι αλήθειες.
Και συγκρίσεις με το φάστ τράκ του Ελληνικού που ανήκει στο κράτος, για το Μάτι που ανήκει σε χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες, δεν είναι σοβαρές.
Αλλά οι αλήθειες πονάνε, γιατί πρέπει να τεθούν και οι ευθύνες των τοπικών κοινωνιών και των αυτοδιοικήσεων.
Για το Μάτι οι μάντρες στους αγροτικούς δρόμους των 4 μ. πλάτους, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο.
Τι ειπώθηκε για αυτό ?
Σήμερα ακόμα βλέπουμε μάντρες σε εθνικές και επαρχιακές οδούς, να απαγορεύουν κάθε διαπλάτυνση ή δημιουργία πεζοδρομίου, ακόμα και όταν περνάνε μέσα από οικισμούς.
Τώρα η καίγεται η Ρόδος. Να πούμε πόσα φράγκα παίρνουν από τον τουρισμό οι τοπικοί Δήμοι ? Δεν έπρεπε να έχουν κάνει το κουμάντο τους ? Να έχουν κάνει αντιπυρικές ζώνες ?
Αλλά αυτά δεν βοηθάνε σε εκλογές και τηλεθεάσεις, σε δημάρχους, βουλευτές και ΑΡΔ.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2