-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Κι άμα κρίνουν ότι και η περίπτωση του ασφαλισμένου είναι οικονομικά ασύμφορη, μπορεί να σου κάνουν και καμιά πο#στίτσ# και να σε βάλουν να πληρώσεις κάτι που δε θα έπρεπε.
Ένα ένα μας τα λες.....
Όπως κάθε εργαλείο, με τη σωστή χρήση και κόσμος μπορεί να εξυπηρετηθεί, ακόμα και να σωθεί. Και το ΕΣΥ μπορεί να αποφορτιστεί. Και η κουλτούρα στις παροχές υγείας μπορεί ν' αλλάξει μέσω της σύγκρισης του τρόπου λειτουργίας των 2 κόσμων, ιδιωτικού και δημοσίου.
Εσύ τα αλλάζεις τώρα. Πριν λίγες σελίδες έγραφες να καταργηθεί η δημόσια υγεία και να γίνει ιδιωτική. Τώρα γράφεις κάτι άλλο, λες ότι η ιδιωτική υγεία είναι ένα εργαλείο για να αποφορτιστει το ΕΣΥ. Άρα, αν εννοείς πως θέλεις να υπάρξει το ΕΣΥ και φυσικά να βελτιωθεί και εσύ να πληρώνεις από το υστέρημα σου για την ιδιωτική οκ, κανένα πρόβλημα από εμενα. Αφού πληρώνεις και τα δύο επέλεξε ότι θέλεις.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Κι άμα κρίνουν ότι και η περίπτωση του ασφαλισμένου είναι οικονομικά ασύμφορη, μπορεί να σου κάνουν και καμιά πο#στίτσ# και να σε βάλουν να πληρώσεις κάτι που δε θα έπρεπε.
Ένα ένα μας τα λες.....
Όπως κάθε εργαλείο, με τη σωστή χρήση και κόσμος μπορεί να εξυπηρετηθεί, ακόμα και να σωθεί. Και το ΕΣΥ μπορεί να αποφορτιστεί. Και η κουλτούρα στις παροχές υγείας μπορεί ν' αλλάξει μέσω της σύγκρισης του τρόπου λειτουργίας των 2 κόσμων, ιδιωτικού και δημοσίου.
Εσύ τα αλλάζεις τώρα. Πριν λίγες σελίδες έγραφες να καταργηθεί η δημόσια υγεία και να γίνει ιδιωτική. Τώρα γράφεις κάτι άλλο, λες ότι η ιδιωτική υγεία είναι ένα εργαλείο για να αποφορτιστει το ΕΣΥ. Άρα, αν εννοείς πως θέλεις να υπάρξει το ΕΣΥ και φυσικά να βελτιωθεί και εσύ να πληρώνεις από το υστέρημα σου για την ιδιωτική οκ, κανένα πρόβλημα από εμενα. Αφού πληρώνεις και τα δύο επέλεξε ότι θέλεις.
Τώρα αν σε χαρακτηρίσω όπως πρέπει, θα μου πεις ότι σε βρίζω?
Πως λέγεται αυτός που δεν καταλαβαίνει? Αρχίζει από β.
Δεν έγραψα σε προγούμενο post ότι δεν καταλαβαίνετε πως λειτουργεί η ιδιωτική υγεία και οι ασφαλιστικές και ότι είναι συμπληρωματικές και όχι ανταγωνιστικές προς την κρατική υγεία?
Lap θα σου βάλω περικεφαλαία. -
Αν σου πω ότι αλλάζεις το αφήγημα αυτών που μας λες, διότι ένιωσες μόνος και ανίσχυρος να εκφράσεις τις ενδόμυχες σκέψεις σου, τι θα πεις;
Λες πως δεν καταλαβαίνουμε το πως δουλεύει η ιδιωτική υγεία. Σου γράφουν άνθρωποι που έχουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία από αυτά και δεν καταλαβαίνεις το τι σου λένε. Εάν λοιπόν δέχεσαι το πάρτι υπερκοστολογησεων ακόμα και στην ιδιωτική υγεια να το πληρώνεις από την τσέπη σου έξτρα, τότε δεν εχω αντίρρηση σε αυτά που λες. Έχεις οφέλη και με την ιδιωτική υγεία, δεν αντιλέγω.
Και εγώ αν έχω έξτρα πολλά χρήματα θα πληρώσω για την υγεία μου, ώστε να έχω την καλύτερη αντιμετώπιση χτύπα ξύλο μη χρειαστεί ποτέ.Το θέμα είναι όμως το ΕΣΥ. Που σημαίνει η διαθέσιμη υπηρεσία υγείας για όλους τους πολίτες και η ποιότητα του.
-
Πρέπει όμως δοθεί η ευκαιρία στον πολίτη να έχει πρόσβαση και να μπορεί να συγκρίνει.
Το να διατηρείς σε μια μικρή αγορά όπως η ελλάδα δύο ανεξάρτητες και ανταγωνιστικές τερατώδους κόστους δομές υγείας, δημόσια και ιδιωτική, είναι ασύμφορη σπατάλη πόρων που αναπόφευκτα οδηγεί σε στρεβλώσεις αφού τελικά έτσι κανένα από τα δύο συστήματα δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα εξορθολογισμένο οικονομικά και να παρέχει επαρκείς ιατρικές υπηρεσίες.
Άλλο τα ιδιωτικά ιατρεία και τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και άλλο οι μεγάλες νοσοκομειακές μονάδες. Δεν μπορεί ο δημόσιος φορέας να φορτώνεται τα κόστη της διακεκαυμένης ζώνης της ελληνικής επαρχίας, της διαχείρισης κάθε έκτακτης ανάγκης και όλων των μη προσοδοφόρων ιατρικών υπηρεσιών και ο ιδιώτης να κινείται με μόνη του προτεραιότητα το κέρδος.
Θα έφτιαχνες ταυτόχρονα ως χώρα 2 γέφυρες ριο-αντίρριο, μια δημόσια και μια ιδιωτική, όταν η κυκλοφορία εξυπηρετείται επαρκώς από μία? Προφανώς όχι. Το να ανοίγει σκόπιμα τρύπες στην άσφαλτο το κράτος στην δική του γέφυρα ώστε να αναγκάζει τον πολίτη να μην την χρησιμοποιήσει και να (ξανά)πληρώσει στην ιδιωτική δεν λέγεται ελεύθερος ανταγωνισμός λέγεται διαπλοκή και συμπαιγνία εις βάρος των οδηγών.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αν σου πω ότι αλλάζεις το αφήγημα αυτών που μας λες, διότι ένιωσες μόνος και ανίσχυρος να εκφράσεις τις ενδόμυχες σκέψεις σου, τι θα πεις;
Λες δεν καταλαβαίνουμε πως δουλεύει η ιδιωτική υγεία. Σου γράφουν άνθρωποι που έχουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία από αυτά και δεν καταλαβαίνεις το τι σου λένε. Εάν λοιπόν δέχεσαι το πάρτι υπερκοστολογησεων να το πληρώνεις έξτρα. Τότε δεν εχω αντίρρηση σε αυτά που λες. Έχεις οφέλη και με την ιδιωτική υγεία, δεν αντιλέγω.
Τι λες βρε διαστημάνθρωπε? Ποιος κάνει υπερκοστολόγηση? Αυτός που χρεώνει 4 μέρες και η ασφαλιστική του κόβει τις 2?
Που και ασπιρίνη να σου δώσουν τη γράφουν στο φάκελό σου με το κόστος της? Που δε χάνεται ούτε που πάει το τελευταίο ευρώ και έρχεται η ασφαλιστική και τα κάνει όλα φύλλο φτερό?
Εσύ ξέρεις τι πληρώνεις ως πολίτης και πόσο κοστίζει όταν εισάγεται κάποιος σε δημόσιο νοσοκομείο?
Το ξέρεις ότι έχουν συμφωνημένο τιμοκατάτολογο οι ασφαλιστικές με τα ιδιωτικά νοσοκομεία για όλα? Μέχρι και βαρειές εγχειρήσεις? Νομίζεις ότι χρεώνει και πληρώνει ο καθένας ότι θέλει?Έχετε μάθει στο μπουρδέλο του Δημοσίου και αδυνατείτε να καταλάβετε τι σας λέω. Δίνω άφεση, η άγνοια και η αμάθεια δεν παλεύεται.
-
Δίνω άφεση, η άγνοια και η αμάθεια δεν παλεύεται.
Διάβασες τι σου έγραψε ο γάτος;
-
Εσύ ξέρεις τι πληρώνεις ως πολίτης και πόσο κοστίζει όταν εισάγεται κάποιος σε δημόσιο νοσοκομείο?
Δες το Σχημα 7
Και μετά για να καταλάβεις ότι πρέπει να πέσει δημόσιο χρήμα στο ΕΣΥ, δες το σχήμα 11.
Χαρακτηριστικά αναφέρει: "Η μεγάλη εξάρτηση από τις άμεσες ιδιωτικές πληρωμές για ιατρικές δαπάνες στην Ελλάδα σημαίνει ότι ένα μεγάλο ποσοστό των νοικοκυριών αντιμετωπίζει καταστροφικές δαπάνες για την υγεία, οι οποίες αυξήθηκαν από 7 % το 2010 σε 8,9 % το 2019 το όγδοο υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των χωρών της ΕΕ για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία."
Σου έχω και άλλες αναλύσεις αν θες...αυτά είναι τα βασικά.
Όποιος θέλει ας τα κάνει εικόνα να τα δουμε όλοι. Δεν ξέρω να το κάνω.
-
Η υγεία και η παιδεία γίνονται συνεχώς πιο ταξική. Θα πρεπει να κατανοήσετε ότι οι κομματικοί μηχανισμοί στην Ελλάδα βασίζονται στην πελατοκρατια και τους διορισμούς. Οπότε προσπαθούν να ξεφορτωθούν οτιδήποτε επιβαρύνει οικονομικά, για να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους πόρους για να διορίζουν στο δημόσιο και να δημιουργούν κομματικούς στρατούς. Αν δείτε τις δημοσκοπήσεις, οι ψηφοφόροι της ΝΔ είναι το 20% αυτοί έτσι δημιουργήθηκαν. Το άλλο 20% την ψήφισαν συγκυριακά ως το χειρότερο κακό. Αν δε χτίσεις μια τέτοια εκλογική βάση μέσω διορισμών δε βγαίνεις αυτοδύναμος. Και ο ΣΥΡΙΖΑ ομοίως πάνω στο ΠΑΣΟΚ πάτησε.
Ο τρόπος που διαλυουν δημοσιες υπηρεσίες είναι υποστελεχωση και χτύπημα με τα ΜΜΕ ώστε να δυσφημιστει. Έτσι το ΕΚΑΒ αύριο αν γίνει ιδιωτικο, θα σου λέει σκάσε το 40€ να σε πάω ή κάτσε πέθανε. Αντίστοιχα ο χειρουργός όταν θα πας να χειρουργηθείς θα σου λεει δεν έχω ημερομηνία στο δημόσιο νοσοκομείο, απέναντι στο ιδιωτικό σε βαζω σε λίγες ωρες αλλά αντί για τίποτα στο δημόσιο θα πληρώσεις 4-5k την επεμβαση, γιατί τα ταμεία δε σε καλύπτουν στο ιδιωτικό.
Επειδή οι ψηφοφόροι είναι τελείως αδαείς ή νομίζουν ότι "δε θα συμβεί σε αυτούς", δε μπορούν να κατανοήσουν τη διαφορά, νομίζουν ότι θα έχουν υπηρεσίες ιδιωτικού νοσοκομείου πληρώνοντας αμοιβή δημόσιου νοσοκομείου.
Για να καταλάβετε τι εστί ιδιωτικό νοσοκομείο χωρίς καλη ιδιωτική ασφάλεια, ηλικιωμένη χωρίς ιδιωτική ασφάλιση νοσηλεύτηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο, πέθανε μετά από 6 μέρες και μαζί με τη νεκρή έλαβαν οι συγγενείς και ένα ραβασάκι 12.000€ (σημειώνω ότι δε χειρουργήθηκε).
Το δημοσιο σύστημα υγείας αυτή την έννοια έχει, πληρώνουμε όλοι ώστε αν σε κάποιον κάτσει η στραβή και θέλει π.χ. μια επέμβαση καρδιάς (20.000€) ή μια ακριβή αντικαρκινική θεραπεία να την έχει. -
Ο Ηλιοπουλος ειναι βλαξ. Ο αλλος λεει αληθειες επι του πεδιου. Ξερεις γατε υπαρχουν 2 σχολες - φιλοσοφιες στην Ιατρικη. Η μια βγαζει εξαιρετικους επιστημονες και ανθρωπους (φυσικα και λαμογια) και θελει η επιστημη να πηγαινει ανταμα με την ανθρωπια. Η αλλη σχολη αντιμετωπιζει τον ανθρωπο σαν αυτο που ειναι. Ενα συνολο οργανων που δρουν συνεργατικα μεταξυ τους και παραγουν εργο. Η σχολη αυτη βγαζει νομπελιστες μα οχι ανθρωπιστες. Μπορει να βγαλει ακομη και καθαρματα.
Ο κυριος αυτος ανηκει στην δευτερη. Την πιο δυσκολη. Αυτη που δεν θα κρυφτει και θα πει την αληθεια στον αρρωστο. Εχεις 6 μηνες ζωη. Μετα γκειμ οβερ.
Εμενα παντως θα μου αρεσε καποιος που λεει τα πραγματα με το ονομα τους οσο ασχημα και αν ειναι. -
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ο Ηλιοπουλος ειναι βλαξ. Ο αλλος λεει αληθειες επι του πεδιου. Ξερεις γατε υπαρχουν 2 σχολες - φιλοσοφιες στην Ιατρικη. Η μια βγαζει εξαιρετικους επιστημονες και ανθρωπους (φυσικα και λαμογια) και θελει η επιστημη να πηγαινει ανταμα με την ανθρωπια. Η αλλη σχολη αντιμετωπιζει τον ανθρωπο σαν αυτο που ειναι. Ενα συνολο οργανων που δρουν συνεργατικα μεταξυ τους και παραγουν εργο. Η σχολη αυτη βγαζει νομπελιστες μα οχι ανθρωπιστες. Μπορει να βγαλει ακομη και καθαρματα.
Ο κυριος αυτος ανηκει στην δευτερη. Την πιο δυσκολη. Αυτη που δεν θα κρυφτει και θα πει την αληθεια στον αρρωστο. Εχεις 6 μηνες ζωη. Μετα γκειμ οβερ.
Εμενα παντως θα μου αρεσε καποιος που λεει τα πραγματα με το ονομα τους οσο ασχημα και αν ειναι.μαλακας και ξεφτιλας που δεν τιμαει τον ορκο του ειναι
η περιπτωση να σωθει εστω και μια και μοναδικη ζωη με ακριβους βεβαια αλλα παντως πειραματισμους σου περασε σαν σκεψη?
ειναι ευκολη η εφαρμογη καιαδα
πρωτα για τους βαρεια νοσουντες
μετα για τους λιγοτερο
μετα για τον καθενα που φταρνιστηκε
το λιγοτερο αντιουμανιστικο και αντιδημοκρατικο-φασιστικο η αποφαση τερματισμου θεραπειας επειδη 'ειναι ακριβη' και 'δεν εχει μελλον'
σε αναλογο τονο θα μπορουσε να 'δινουμε θεραπειες αναλογα με το ποσο πληρωσες'
οχι? -
-
Φυσικα και δε συμεριζομαι την αποψη σου γατε.
-
Ωραία συνέντευξη της Αχτσιογλου στην Γιάμαλη. Αναλύει όλα όσα αναφέρουμε στο τοπικό εδώ.
-
Αυτά τα πράγματα τα έχουν δει… Η Αμερική είναι ένα τρομακτικό παράδειγμα: Γιατί ψάχνουν τα πάντα, ψάχνουν το κόστος, το κόστος των πράξεων, το cost benefit ratio σε μία πράξη κτλ κτλ. Όταν είχαμε πρωτοπάει αρχές της δεκαετίας του ’90 με τη γυναίκα μου στην Αμερική,...
Κάτι μπρούκληδες μου θυμίζει που έρχονται τα καλοκαίρια εδώ και είναι συνέχεια με ένα "εμείς στο Αμέρικα" και μόλις τους λές πόσα πρέπει να πληρώσουν για ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος για τα ακίνητα που νοικιάζουν , ή να μαζέψυν 2 χαρτιά και να πάνε σε συμβολαιογράφο για τα χωραφάκια που θέλουν να πουλήσουν στο χωριό τους , κοκκινίζουν σαν πατζάρια...
-
-
ε και συ
δεν μετραει
αυτος ειναι απο τους αλλοι.... -
Αυτός ο γιατρός ο Πνευματικός. Μπορεί να είναι εξαιρετικός στη δουλειά του. Αλλά για πολιτικός δεν κάνει.
Υπάρχουν θέματα ταμπού στις κοινωνίες. Πράγματα που γίνονται, αλλά δε λέγονται.
Καθημερινά οι γιατροί του ΕΣΥ κάνουν επιλογές στους ασθενείς. Με κριτήριο την ηλικία τους, τις δυνατότητες του νοσοκομείου ή του συστήματος υγείας. Κάποιες απ' αυτές μπορεί να είναι ζωής και θανάτου. Συνειδητά ή ασυνείδητα από το γιατρό.
Δεν λέγονται αυτά όμως από το επίσημο κράτος. Και δεν πρέπει να λέγονται. Κι ας ξέρουν την πραγματικότητα όλοι. -
-
Καλέ μου @andya3, είναι άλλο το να επιλέγεις στην κρίσιμη στιγμή μεταξύ δύο ασθενών λόγω περιορισμένων πόρων και είναι κάτι άλλο το να σχεδιάζεις το πλαίσιο για τους πόρους αυτούς.
Το ένα είναι το αποτέλεσμα μιας πολιτικής που επιφέρει διακρίσεις και που ανατροφοδοτεις τα αποτελέσματα της ζητώντας βελτίωση,στο όνομα της υγείας για όλους και το έτερο είναι η προμελέτη της πολιτικής των διακρίσεων στο όνομα της κοστολόγησης για όλους.
-
Το ίδιο είναι lap. Αυτό κάνουν οι γιατροί στην πράξη. Που είπε ο Πνευματικός.
Σε φιλικό μου πρόσωπο. Όταν έκριναν οι γιατροί ότι δεν βοηθάνε πια οι χημιοθεραπείες. Τις έκοψαν. Χωρίς επίσημη αιτιολόγηση. Και της έδιναν μορφίνη για να ζήσει όσο πιο ανώδυνα γινόταν για όσο της έμενε.
Απλώς αυτά τα πράγματα δε λέγονται. Και δεν πρέπει να λέγονται. Απλώς γίνονται. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή.
Εσύ πιθανόν είσαι μικρός και αδαής. Και ως συνήθως χάνεσαι στη θεωρία.
Οι αριστεροί έσπευσαν να εκμεταλευτούν πολιτικά και επικοινωνιακά το θέμα. Κι αυτοί τα ξέρουν. Αλλά οκ εκλογές έχουμε, όλα μέσα στο παιχνίδι είναι.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2