-
Και οι Ζαιοι έκαναν, το θυμάμαι, αλλά ήταν αν ενθυμούμε ορθώς και ουχί ορθός για τις υποχρεώσεις της χώρας ως προς τις απαιτήσεις των δανειστών κατά την έξοδο από το μνημόνιο.
Βέβαια δεν αποκλείεται και να έγιναν και άλλες.
Είναι ανεπίτρεπτο σε περιόδους μη κρίσεων να γίνονται απευθείας αναθέσεις. Κανένας δημοκρατικός άνθρωπος που αγαπά το δίκαιο και την ηθική δεν θα το δεχόταν
-
Δε θέλει πολύ ψάξιμο η πηγή του, είναι κάτι δηλώσεις γενικές ενός υποψηφίου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.....
Προφανώς , η γραμμή άλλαξε από, το κάναμε για την αποτελεσματικότητα και για την αποφυγή ενστάσεων (αυτό ακόμα δεν το κατάλαβα) , σε ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε περισσότερες....
Να θυμίσω ότι εγώ ανέφερε το πόρισμα της ανεξάρτητης αρχής δημοσίων συμβάσεων και όχι τις δηλώσεις ενός βουλευτή στα κανάλια και ότι το θέμα το έχω συζητήσει πολύ καιρό πριν την προεκλογική περίοδο.
Καλή συνέχεια στον ανιδιοτελή αγώνα σου.
-
-
Ανηψιά ΠΘ, εξ αγχιστείας προφανώς, αλλά σύζυγος μεγαλοστελέχους και βουλευτή δεν νομίζω. Δήμαρχου θα ήθελε να πει το τρολάκι...
Αλλά με 0,60 πόσα ποια να ξέρεις...
-
Μάλλον ξεχνάς τη Μάρα, πιθανότατα σε αυτή αναφέρεται, όχι ότι κάποια ιδιαίτερη σημασία βέβαια, καθώς το συντακτικό του κειμένου είναι, Λόλα να ένα μήλο, οπότε αποπροσανατολίζει....
-
Είναι η Μάρα ανιψιά του Κούλη ?
-
Γιατί είναι η Κοσιώνη??
-
Το θέμα με τις απευθείας αναθέσεις είναι να φανεί (για πολλαστή φορά) η ψευτιά, η απατεωνιά και η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ.
Που έκανε μέσα σ' ένα χρόνο περίπου όσες έκανε η ΝΔ στην 4ετία. Και τολμάει και κουνάει το δάχτυλο και βγάζει και κατηγορητήριο. Είναι επαίσχυντοι.
Κατά τ' άλλα σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να δικαιολογηθούν οι απευθείας αναθέσεις σαν πάγια τακτική λειτουργίας του κράτους. Και το νομικό πλαίσιο που τις διέπει πρέπει να αυστηροποιηθεί για να τις δυσκολέψει. Αλλιώς όσο θα βρίσκουν θα κάνουν όλοι οι κυβερνώντες.
-
Θα σου το πώ για τελευταία φορά , καθώς πλέον, ειλικρινά μου είναι αδιάφορο. Τα στοιχεία του βουλευτή που επικαλείσαι έχουν μία τεράστια αποπροσανατολιστική τρύπα. Από τη μία μπήκε στο ΚΥΔΜΗΣ και έβαλε φίλτρο μόνο τις προμήθειες ιατρικο-φαρμακευτικού εξοπλισμού ( Ν.Δ.) και από την άλλη έβαλε στο ίδιο σύστημα όλες τις απευθείας συμβάσεις των απέναντι ( από γραφική ύλη μέχρι αυτοκινητόδρομο π.χ. ) , καθώς στο σύστημα πρέπει να ανεβαίνουν τα πάντα ! .
Ε κάπως έτσι προκύπτει το βαρύγδουπο του θέματος......
Για να καταλάβεις το αισχρό του θέματος η Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων ( η Ανεξάρτητη Αρχή που λέγαμε ) , έχει εκδώσει εγκύκλιο με την οποία προειδοποιεί τους φορείς ότι το παραχ$σ^τε με το θέμα και κάντε λίγο κράτει....
https://www.eaadhsy.gr/index.php/category-articles-gia-tous-foreis/701-ypomnisi-ypoxreoseon-anathetouson-arxon-anathetonton-foreon-pou-sxetizontai-me-tin-prosfygi-stin-eksairetiki-diadikasia-tis-diapragmatefsis-kat-arthro-26-32-269-n-4412-2016Εδώ , λοιπόν, θα βρείς ΌΛΑ τα στοιχεία που επιθυμείς και τα οποία ο βουλευτής σου αποφάσισε να αξιοποιήσει όπως ήθελε για να πουλήσει σανό.
https://ppp.eaadhsy.gr/index.php/el/?option=com_sppagebuilder&view=page&id=131
Έχει επιλογή να συγκρίνεις ποσά αναθέσεων μόνο για λόγους Covid και για οτιδήποτε άλλο λόγο θέλεις ( ανάθεση σε κολλητό , μεγαλο εργολάβο, νταβατζή που τους λέγαμε παλιά , ότι θέλεις ) . Τα στοιχεία του 22 τα πλέον πρόσφατα , τα λές και αποκαλυπτικά . Τα καλύτερα ( αυτά που καταλαμβάνουν και πάρα πολύ "όγκο" ) , είναι οι υπηρεσίες , πολλές φορές στρατιές συμβούλων που παράγουν άϋλες παπάτζες ως παραδοτέο έργου.
Υ.Γ. η Αρχή αυτή υπάρχει από το 11 , ήρθε σχεδόν παράλληλα με τη διαύγεια και είναι προϊσταμένη αρχή όλων των συμβάσεων.
Μπορείς να συνεχίσεις στον ανιδιοτελή αγώνα σου, επιμένω.....
-
Ρε @andya3 βάλε την πηγή να διαβάσουμε τι άλλο λέει και από που βγήκαν αυτά τα νούμερα.
Αυτά που γράφεις είναι αντίθετα από την ανεξάρτητη αρχή. Προφανώς πρεπε να κρίνουμε τα δεδομένα στα οποία βασίζεται η ας του πούμε οπτική σου στο θέμα.
-
Το πιο ωραίο στα γραφόμενα του αντυ είναι η προτροπή του να αυστηροποιηθεί το σύστημα των απευθείας αναθέσεων.....
Το είχα γράψει και πριν ( πέρασε στο ντούκου....) , ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έφερε ( αρκετές) τροπολογίες διευκόλυνσης των απευθείας αναθέσεων , με ένα χαρακτηριστικό , ότι πλέον δεν μπορεί να ασκηθεί ένσταση εναντίον της διαδικασίας σε ποσά εώς 30.000€ για μελέτες και εώς 60.000€ για έργα και υπηρεσίες.....
Δε θυμάμαι τον αριθμό των τροπολογιών του Ν.4412 ( ο Νόμος των Δημοσίων Συμβάσεων, πρόσφατος σχετικά νόμος με τον οποίο ευθυγραμμιστήκαμε με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες ) , ο οποίος πέρασε την προηγούμενη τετραετία. Ο συγκεκριμένος νόμος , όπως και η Αρχή ΔΕΝ αφορά τα εξοπλιστικά . Εκεί ισχύουν , άλλα , τα οποία και δε τα γνωρίζω.
Τώρα περιμένω να διαβάσω, την καινούργια γραμμή του κόμματος επί του θέματος..... Μάλλον θα επιστρέψουμε στο ότι είναι θεμιτές , εγώ πάντως, θα συνεχίσω την προτροπή μου περί μη περαιτέρω έκθεσης.....
Να πώ και δύο πραγματάκια γενικά, για τις απευθείας. Οι απευθείας αναθέσεις έχουν πάρα πολλές μορφές και σε κάποιες περιπτώσεις είναι και θεμιτές. Έστω π.χ. ένας νομός στον οποίο ξέσπασαν πλημμύρες , όταν ακούς ότι ο Περιφερειάρχης ζητά να κηρυχθεί ο νομός σε έκτακτη ανάγκη , είναι για να καλυφθεί νομικά για απευθείας ανάθεση, θεμιτό (πες) κιόλας. Και εδώ βεβαίως , το Ελληνικό Κράτος έχει μάθει να το ξεχ$ζει το θέμα , αλλά πες ο.κ...
Από την άλλη στο 95% των περιπτώσεων είναι φαγοπότι!!!!! Τέλος! Ούτε πιο γρήγορες είναι , ούτε καλύτερες ποιοτικά είναι , να αναφέρω εδώ το ΣΚΟΙΛ ΕΛΙΚΙΚΟΥ , το οποίο το γνωρίζουν και οι εκτός του χώρου, ως παράδειγμα ποιοτικής απευθείας ανάθεσης. Είναι φαγοπότι!!!
Στα μικρά ποσά <60.000€ ( για έργα) και <30.000€ ( για μελέτες το ποσό παλιά ήταν 15, αλλά είπαμε τροπολογία ) , το σύστημα έχει μάθει να δουλεύει τόσα χρόνια τόσο πολύ με τις απευθείας που όταν ο συριζα τις κατάργησε ( ναι , ναι , στα πλαίσια της δήθεν διαφάνειας , ο Σπίρτζης της έχει καταργήσει για μικρά ποσά και είπε μέσω κλήρωσης από μητρώο ) , το σύστημα, για ένα διάστημα κόλλησε τελείως ( ERROR 404) .
Βρέθηκε τελικά παραθυράκι να ξεμπολοκάρει, οπότε κλήρωση από μητρώο δεν έγινε ποτέ , και ακόμα έτσι δουλεύει . Κοινώς οι Δήμαρχοι ( ή όποιος άλλος φορέας) συντηρούν κομματικό στρατό μοιράζοντας χρήματα ( κάποιοι φορείς ζητάνε και τμήμα του ποσού φακελάκι) , οι ξύστες , ξύνονται περισσότερο καθώς ο εργολάβος κάνει και όλα τα γραφειοκρατικά ( και λοιπές χάρες ) και οι εργολάβοι βγάζουν κανένα φράγκο, χωρίς έκπτωση. Κάπου εκεί μέσα , γίνεται και το έργο. Αλίμονο σε αυτούς που μένουν στην απέξω ( εργολάβοι ή μελετητές) , αυτοί ή περιμένουν να αλλάξει ο Δήμαρχος ( βάλε όποιο φορέα θέλεις ) ή ελπίζουν ότι ο φορέας θα κρατάει ισορροπίες και θα λάβουν κανένα έργο.
Αυτά όμως τα "μικροποσά" τα γνωρίζουν όλα τα κόμματα και σχεδόν κανείς δεν ασχολείται ( κακώς) . Τα μεγάλα ποσά είναι το θέμα και εκεί γίνεται η όποια πολιτική αντιπαράθεση.
-
@civil357 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το πιο ωραίο στα γραφόμενα του αντυ είναι η προτροπή του να αυστηροποιηθεί το σύστημα των απευθείας αναθέσεων.....
Αυτά όμως τα "μικροποσά" τα γνωρίζουν όλα τα κόμματα και σχεδόν κανείς δεν ασχολείται ( κακώς) . Τα μεγάλα ποσά είναι το θέμα και εκεί γίνεται η όποια πολιτική αντιπαράθεση.
ενας τετοιος μεγαλοποσας και οχι μικροποσας ειναι ο δροσιας του βαγκουκερκ....
ανεξαρτητα κομματικης τοποθετησης βεβαιως
γενικα υπαρχει μια ατελειωτη εμποροπανηγυρις με ορους πασοκ που εκτελειται αρτια απο ετουτους και αξια απο τους αλλους -
Αγαπητέ @civil357 έγραψες ένα σωρό πράγματα για τις απευθείας αναθέσεις. Αλλά ας πάμε στο τελικό συμπερασμα.
Αμφισβητείς ότι οι Ζαίοι έκανα 9 δισ απευθείας αναθέσεις μέσα σ' ένα χρόνο? Δεν το αμφισβητείς αλλά τις ωραιοποιείς, ότι οι δικές τους ήταν καλές ενώ της ΝΔ κακές?
Που θες να καταλήξεις τέλος πάντων και για ποιό πράγμα με μέμφεσαι?
-
@andya3 Δώσε τα στοιχεία στα οποία αναφέρεσαι. Γράφεις και ξαναγραφεις και δεν δίνεις τα στοιχεία με τα οποία εγείρεις τα επιχείρημα σου.
-
Δεν έχω χρόνο να ψάχνω στοιχεία Γύρε. Όποιος έχει ας ψάξει στο internet, έχουν δημοσιευτεί τα πάντα. Τα συμπεράσματα κρατάω και τα μεταφέρω στο forum.
Όποιος αμφισβητεί τα 9 δισ απευθείας αναθέσεων των Ζαίων μέσα σ' ένα χρόνο, ας το πει ανοιχτά. Κάποια στιγμή θα βρεθεί και ο χρόνος να παρατεθούν και τα στοιχεία. -
Μισό λεπτό από χθες μας αναφέρεις κάτι νούμερα που έρχονται σε αντίθεση με τις ανακοινώσεις της ανεξάρτητης αρχής. Σε ρωτάμε που τα βρήκες, Πες να ψάξουμε. Τι διάβασες και τα βρήκες;;;;
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μισό λεπτό από χθες μας πατάς κάτι νούμερα. Σε ρωτάμε που τα βρήκες, Πες να ψάξουμε. Τι διάβασες και τα βρήκες;;;;
Ξέρεις για ποια πράγματα μιλάς;;;;
Ρε συ σε ρωτώ κάτι άλλο εδώ και καιρό εσύ κρίνεις σπουδές των άλλων. Εσύ τι σπούδασες;;;; Πηγές κατευθείαν εργάτης στην ξενιτιά και έμαθες την οικονομία;;;
Εδώ όσοι σπούδασαν σε οικονομικές σχολές δεν τα ξέρουν και πρέπει να διαβάζουν εσαεί. Εσύ πως έχεις την ευχέρεια να κρίνεις οικονομικά μοντέλα;
Γύρε γράφεις σε νήμα ανταλλαγής απόψεων για πολιτική. Όχι σε νήμα εξειδικευμένων οικονομολόγων για να πουλάς εξυπνάδες και πνεύμα. Και τσαμπουνάς και για κάτι οικονομικά μοντέλα.
Είτε προσπαθείς να εντυπωσιάσεις είτε πράγματι πιστεύεις αυτά που λες, το συμπέρασμα είναι το ίδιο. Είσαι εκτός θέματος, τόπου και χρόνου.
Μήπως βρήκες αυτό το οικοπεδάκι που έψαχνες σε άλλο πλανήτη? Κι έχει αράξει εκεί το μυαλό σου, γι' αυτό είσαι αλλού? -
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν έχω χρόνο να ψάχνω στοιχεία Γύρε. Όποιος έχει ας ψάξει στο internet, έχουν δημοσιευτεί τα πάντα. Τα συμπεράσματα κρατάω και τα μεταφέρω στο forum.
Όποιος αμφισβητεί τα 9 δισ απευθείας αναθέσεων των Ζαίων μέσα σ' ένα χρόνο, ας το πει ανοιχτά. Κάποια στιγμή θα βρεθεί και ο χρόνος να παρατεθούν και τα στοιχεία. -
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μισό λεπτό από χθες μας πατάς κάτι νούμερα. Σε ρωτάμε που τα βρήκες, Πες να ψάξουμε. Τι διάβασες και τα βρήκες;;;;
Ξέρεις για ποια πράγματα μιλάς;;;;
Ρε συ σε ρωτώ κάτι άλλο εδώ και καιρό εσύ κρίνεις σπουδές των άλλων. Εσύ τι σπούδασες;;;; Πηγές κατευθείαν εργάτης στην ξενιτιά και έμαθες την οικονομία;;;
Εδώ όσοι σπούδασαν σε οικονομικές σχολές δεν τα ξέρουν και πρέπει να διαβάζουν εσαεί. Εσύ πως έχεις την ευχέρεια να κρίνεις οικονομικά μοντέλα;
Γύρε γράφεις σε νήμα ανταλλαγής απόψεων για πολιτική. Όχι σε νήμα εξειδικευμένων οικονομολόγων για να πουλάς εξυπνάδες και πνεύμα. Και τσαμπουνάς και για κάτι οικονομικά μοντέλα.
Είτε προσπαθείς να εντυπωσιάσεις είτε πράγματι πιστεύεις αυτά που λες, το συμπέρασμα είναι το ίδιο. Είσαι εκτός θέματος, τόπου και χρόνου.
Μήπως βρήκες αυτό το οικοπεδάκι που έψαχνες σε άλλο πλανήτη? Κι έχει αράξει εκεί το μυαλό σου, γι' αυτό είσαι αλλού?Ναι γράφουμε και ανταλλάσσουμε απόψεις αλλά κατά την διάρκεια της ανταλλαγής αυτών των απόψεων θεωρείς εσύ άσχετους από οικονομία όσους δεν ασπάζονται την άποψη σου. Και σε ρωτώ ξανά και ξανά. Από πού πηγάζει αυτή η γνώση σου και κρίνεις ότι οι άλλοι που δεν ασπάζονται την άποψη σου δεν ξέρουν τι τους γίνεται και ξέρεις εσύ!
Μιας και εγώ είμαι εκτός τόπου και χρόνου ενώ εσύ όχι, ας σου βάλω ένα απλό ερώτημα σε ένα θέμα που έχεις άποψη και κρίνεις εμένα και τους άλλους ως εκτός τόπου και χρόνου.
Ποιες οι τρεις βασικές οπτικές ή θέσεις στην διεθνή οικονομική βιβλιογραφία για το θέμα των μερισμάτων; Δώσε μας τα φώτα σου σε εμας. Μου αρέσει να μαθαίνω νέα πράγματα. Για να σε κάνω να νιώσεις άνετα και να μην νομίζεις ότι θέλω να εντυπωσιάσω να σου πω πως και εγώ δε τα ξέρω όλα αυτά, ούτε τα θυμάμαι να τα σπούδασα σε τέτοια ανάλυση. Τα ψαχνω όμως και τα διαβάζω μιας και πρόκειται να εκφέρω άποψη ή καλύτερα γνώμη.
Συμφωνείς πως αν δεν έχεις ιδέα για ποιο πράγμα μιλάω, δεν μπορείς να κρίνεις τους άλλους ως εκτός χρόνου τόπου για το θέμα αυτό;
Ρε φίλε, γράφεις πόσες λέξεις. Είναι τόσο δύσκολο να βάλεις το λινκ από το οποίο διάβασες τα δεδομένα. Επικαλείσαι κάποια νούμερα, που τα διάβασες μπορείς να μας πεις;... Τόσο δύσκολο είναι να μας πεις;
-
Το μόνο που με ενδιαφέρει για να κρίνω πολιτικά και να βγάλω τα συμπεράσματα που θέλω. Είναι ότι ο φόρος μερισμάτων υπολογίστηκε ως μέγιστο έσοδο περίπου 60 εκ. Και οι Ζαίοι μιλάνε για αποκατάσταση εσόδων από τη μείωση ΦΠΑ 3,5 δις. Λείπουν πολλά λεφτά ακόμα και πρέπει να πουν που θα τα βρουν.
Τα υπόλοιπα περί διεθνούς βιβλιογραφίας σου επαναλαμβάνω να τα συζητήσεις σε εξειδικευμένα forum με οικονομολόγους. Δεν αφορούν το παρών νήμα.
Είσαι πραγματικά ιδιαίτερη περίπτωση, κουραστικός και εκτός θέματος διαρκώς. Δεν έχει ιδιαίτερο νόημα περαιτέρω συζήτηση μαζί σου.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2