-
Ωχ βρε δε λες να ερθουν ξανα οι Συριζαιοι? Παλι θα ψαχνουμε για γαζες...
-
Ναι, έτσι είναι (ΝΟΤ), ερχόταν κάθε μέρα η σύζυγος το 15-19 απ' τη δουλειά και μου τα έλεγε. Δεν είχαν γάζες, άσε που τους δενανε με κοτετσοσυρμα...
Ενώ τώρα που ψάχνουν αναισθησιολογους με το κυαλι και δεν παίζουν φάρμακα ούτε για πυρετό ειν'γκαλυτερα. Για να μην πούμε για τον covid που μέχρι και ουρολόγοι έκαναν βάρδιες ΜΕΘ και φτάσαμε εκεί που φτάσαμε με τον αριθμό νεκρων. -
Μαλιστα. Δεν υπαρχουν φαρμακα. Εξαναγκασθηκε να παραιτηθει γιατι δουλευει ατελειωτες ωρες στο νοσοκομειο και δεν εχει προσωπικο χρονο.
Φανταζομαι για την ιδια γιατρο ειναι και το λινκ που παρεθεσα. Παρεμπιπτοντως εξαιρετικες οι δημιουργιες της μα οπως καταθετει η ιδια, απαιτουν πολυ χρονο και προσπαθεια που μοιαζει να τα εχει σε επαρκεια.
-
Πρώτα η μικρή Μαρία και τώρα αυτό. 20+ μονάδες θα είναι λίγες. Αλήθεια εσύ που δουλεύεις πιο πολύ από τα ρολόγια όπως μας λες δεν (πρέπει να) έχεις χρόνο για χόμπι;
Και εν πάση περιπτώσει παραιτήθηκε, δεν θα την πλΕρωνεις. Μπορεί να πάει στον υπέροχο ιδιωτικό τομέα όπου τα πράγματα θα είναι καλύτερα για εκείνη.
Τελικά έχουμε φάρμακα; Έχουμε φθηνό ρεύμα και βενζίνη; Έχουμε φθηνά τρόφιμα; Έχουμε καλούς μισθούς; Περί υποκλοπών και λοιπών δημοκρατικών ευαισθησιών είπαμε, δεν ασχολούμαστε. Άλλωστε αυτά δεν ενοχλούν ούτε τους φλώρους, πόσο μάλλον εμας...
YΓ: Τώρα στο Όπεν σουπερακι "Ποδαρικο με νέες ανατιμησεις έκανε το 2023 στα βασικά αγαθά". Αδιαβαστοι οι ΑΡΔ, δεν πέταξαν μια μικρή Μαρία στον πρόεδρο του ΙΝΚΑ να το βουλώσει.
-
Ψωμί κι ελιά και Κούλη βασιλιά!
-
Αν έχεις ρίξει τις τιμές τόσο χαμηλά για να πληρώνεις λίγοτερα ως δημόσιο ,λογικό είναι να μη συμφέρει η παραγωγή κάποιων φαρμάκων.Δε θυμαμαι ποια κυβέρνηση εριξε τις τιμές τόσο χαμηλά αλλά προφανώς και ήταν λάθος όπως αποδεικνύεται.
-
Καλημεριζω τους αγωνιστες. Ειμαι σε αδεια και προσεξα τις ανησυχιες σας για το κοινο καλο. Χαιρομαι παντως που συνεχιζετε την καλη δουλεια. Ακουραστοι. Δε γνωριζω γιατι ομως τοσα νευρα και ερωτησεις προς εμενα? Τι ειμαι? Ο μπαμπας σας? Για την κοπελιτσα εντος 2 δευτερολεπτων γκουγκλ απλα εντοπισα ενα ακομη δημοσιευμα.
Οντως δουλευω πολυ και συνηθως δεν εχω χρονο να αφουγκραστω το σφυγμο σας.
Απο δικους μου φιλους γιατρους θα μαθω τι παιζει. Ειναι στην πρωτη γραμμη και θα μου δωσουν μια εικονα. Οντως ομως εχουν πολλη δουλεια και εφημεριες. Αυτο το γνωριζα. -
Και ημείς σε άδεια εβρισκομεθα και έτοιμοι για αναχώρηση προς το μέρος όπου έκανε το ρεκόρ της η ΝΔουλα για να γελάσουμε με τα χάλια τους αν κρίνω και από την υποδοχή που είχαν κάνει στο παπουτσωμένο λάχανο όταν τους ειχε επισκευτεί. Και υμείς παρόλη την άδεια προστρεξατε να "αναχαιτισετε τον ενοχλητικο" για τον δικό σας αγώνα που τάχα μου δεν δίνετε.
Δεν ξέρω αν οι φίλοι γιατροί σας της πρώτης γραμμής θα παραδεχτούν αυτό που συμβαίνει σε κάποια νοσοκομεία, ήτοι τομεάρχες και νοσηλευτική υπηρεσία να στοχοποιούν συγκεκριμένους γιατρούς και νοσηλευτές και να τους κάνουν νομότυπα πάντα τη ζωή ποδήλατο ώστε να οδηγηθουν σε παραίτηση. Στο νοσοκομείο της συζύγου έχουν γίνει 3 και βέβαια χάλασε το μέχρι κορονοιου τουλάχιστον εξαιρετικού κλίματος που επικρατούσε στο προσωπικό.
-
Δινω τους δικους μου αγωνες φιλε μου. Δεν εχω χρονο να ασχολουμαι με τα κοινα, με τον τροπο που το βλεπεις εσυ. Ουτε σε αυτη την κυβερνηση οπως και σε καμια στο παρελθον δε ν ψαχνω δοντι. Το συμφερον μου ειναι να υπαρχουν φαρμακα ,γιατροι , αστυνομοι, στρατιωτικοι κλπ καθως και οτι αυτοι χρειαζονται. Με καθε κυβερνηση. Κρινω με την ψηφο μου ποιος μπορει να τα καλυψει αυτα καλυτερα. Σιγα μη προσπαθω να σε αναχαιτισω. Αυτο θελει χρονο που δε σκοπευω να διαθεσω. Ο χρονος ειναι χρημα.
-
Αγαπητέ μου ούτε εμένα ο δικός μου αγώνας περνάει μέσα από αυτά που υπαινίσσεσαι. Όμως είναι προς το δικό μου συμφέρον να ευημερεί κατά το δυνατόν ο κατά μέσο όρο συνομήλικος μου γονέας (με τον οποίο βράζω στο ίδιο καζάνι) για να μου φέρει το παιδί του. Δεν το βλέπω αυτό τα τελευταία 10+ χρόνια...
-
Ποτε δεν ηταν ετσι. Παντα θα υπαρχουν εντος του καζανιου καποιοι στην επιφανεια και καποιοι στον πατο. Επειδη ομως αυτο βραζει αλλωτε ανεβαινουν καποιοι και αλλωτε κατεβαινουν. Το θεμα ειναι να αξιοποιεις το χρονο σου παραγωγικα ωστε να μπορεις να βρισκεσαι σε ενα επιπεδο που επιθυμεις. Λογω των ημερων αυτων βρεθηκα στα μερη μου αυτο τον καιρο. Αγροτικη περιοχη. Ακομη μαλωνουν για την διαχειριση του νερου, τις τιμες των προιοντων και των λιπασματων και περιμενουν τις επιδοτησεις. Μπορουσα να το κανω κι εγω μα δε σταθηκα σε 2 τρακτερ, αγροτικα μηχανηματα μερικα στρεματα και ενα σπιτι απο κληρονομια. Αλλαξα την πορεια μου για κατι αλλο, διαφορετικο. Βγηκα απο το καζανι που δε με χωραγε. Δε περιμενα ουτε πιστευα οτι καποιος πολιτικος ή καποια πολιτικη θα ερχονταν να με ευννοησει ακοπα. Στην Ελλαδα ζουμε. Εχω μαθει τα παχια λογια να τα αποφευγω.
-
Οκ και μπράβο σου. Αλλά εσύ είσαι εσύ δεν είσαι όλος ο πληθυσμός μιας χώρας. Έχεις τα δικά σου χαρακτηριστικά που είναι μοναδικά και αυτά ίσως σε βοήθησαν. Μπορεί να ειχες και τύχη και έτσι κατάφερες ότι κατάφερες.
Το ίδιο επιχείρημα όμως με εσένα μπορεί να πει κάποιος άλλος σε άλλο επίπεδο.
Δηλαδή πως είναι ψηλός, παίζει μπάσκετ και καρφώνει εύκολα και επειδή αυτός μπορεί τοτε όλοι μπορούν να παίξουν μπάσκετ και να καρφώσουν εύκολα αν το θελουν. Ειτε πως είναι όμορφος εκ φύσεως και έχει ωραίο αρρενωπό παρουσιαστικό που αρέσει και τρελαίνει το αντίθετο φύλλο και επειδή αυτός αρέσει τότε όλοι μπορούν να αρέσουν αν το θέλουν. Είτε πως έχει καλή φωνή και τραγουδά υπέροχα οπότε επειδή αυτός μπορεί τοτε ολοι μπορούν να τραγουδήσουν υπέροχα αν το θέλουν.Χωρίς να εξετάζουμε τον παράγοντα τύχη, συγκυρίες, κληρονομιές, προίκες κτλ.
Οπότε, πως βγαίνει το συμπέρασμα ότι επειδή εγώ έτυχε κάπου κάπως κάποτε να τα καταφέρω τότε όλοι μπορούν να τα καταφέρουν χωρίς να εξετάζω χιλιάδες άλλες παραμέτρους ;
Όλο αυτό ως φιλοσοφία ζωής κατα την άποψη μου είναι μια καπως απλοϊκή αντίληψη για το τι συμβαίνει γύρω μας.
Μια πολιτεία και ένα κράτος θεωρεί ως παιδιά του όλες τις περιπτώσεις των ανθρώπων που αποτελούν τον πληθυσμό της χώρας. Και αυτούς που τα πάνε περίφημα, και αυτούς που τα πάνε μέτρια και αυτούς που δεν τα καταφέρνουν.
-
Σα και μενα υπαρχουν πολλοι και με πολυ καλυτερο σκεπτικο, επιτυχιες θεσεις κλπ. Απλα δεν καθονται να κλαιν τη μοιρα τους ουτε να ρωτουν τους αλλους ποσες μερκ ειχαν οδηγησει πιο πριν στη ζωη τους, με υφος καρδιναλιου. Ουτε φυσικα στο προσωπο καποιου που διαφωνει βλεπουν με το ζορι καποιον που τους κλεβει το φαϊ ή καλοπερνα σε βαρος τους.
-
Καλά είναι τώρα αυτό σοβαρή απάντηση;
Το σχέση έχει το αν έχεις οδηγήσει Μερσεντές με το πώς αντιλαμβάνεσαι κάποιον που δεν έχει τις ίδιες δυνατότητες και τύχη με εσένα;
Τι ύφος έχει ένας καρδινάλιος όταν ρωτάει πόσες φορές οδήγησες mercedes;Αν μου επιτρέπεις εγώ παρατηρώ κάτι άλλο στα γραφόμενα σου. Όλος ο οίστρος σου είναι στην ουσία στο τι κάνουν οι άλλοι που δεν σου μοιάζουν ή έχουν την ίδια τύχη και αν κλαίγονται, γκρινιάζουν για τις δύσκολιες της ζωής τους ενω παράλληλα τους κατηγορίες για το ίδιο ακριβώς που πράττεις.
Από τα 10 ποστς σου τα 8 είναι στο τι κάνουν οι άλλοι που δεν είναι σαν εσένα
Αν έχεις διαβάσει λίγο από ψυχολογία είναι κλασικη συμπεριφορά των ανθρώπων να αποδίδουν σε άλλους τις πράξεις τους για να νιώσουν καλύτερα, ανώτεροι κτλ
Και εγώ το κάνω αυτό αρκετές φορές, δεν το παίζω εξαίρεση -
Γιατί "κάποιοι" (οι γνωστοί εδώ στην ...παρέα) όταν δεν έχουν τί να πουν προς υπεράσπιση μιας αποτυχημένης Κυβέρνησης, την οποία για δικούς τους λόγους αποφάσισαν να υπερασπίζονται με πάθος, προσβάλουν, υποβιβάζουν, επιτίθενται επί προσωπικού στον όποιο κριτικάρει την Κυβέρνηση.
Λες και όποιος κριτικάρει την Κυβέρνηση για τις άσχημες εως καταστροφικές επιδόσεις της ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ των κατοίκων της χώρας, ενδιαφέρεται τι κάνει και ποιος είναι ο κάθε φανατικός οπαδός της με τον οποίο έτυχε να γράψει μαζί δυο κουβέντες, σε ένα δημόσιο φόρουμ...Μου είναι αδιάφορος και έχω γραμμένο τον όποιο φανατικό Νεοδημοκράτη ή Ζαίο, ή και ακόμη "κομμουνιστή" (καλά, αυτοί είναι εξ' ορισμού "κακοί") που αδιαφορεί για το κοινωνικό σύνολο στο οποίο ανήκει, και καλά θα ήταν να έκανε κι αυτός το ίδιο.
Κι αν θέλει για τους λόγους του να γίνεται υπερασπιστής, να απαντά επί των πεπραγμένων της Κυβέρνησης που επιλέγει να υπερασπίζεται, κι όχι να γαβγίζει και "δαγκώνει" ως πιστό κομματόσκυλο ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, όποιον ασκήσει δημόσια κριτική.
-
Απορία...
Υπάρχει κανείς στο φόρουμ που ασκεί σοβαρή κριτική στην σημερινή κυβέρνηση;
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Απορία...
τωρα δικιο εχεις, αλλα οταν διατυπωνεται σοβαρα καποιο θεμα κριτικης υπαρχουν οι νουδουγλυφτες να αρχισουν τα λιβανια. οποτε μονο κοντρες θα βλεπουμε γιατι αυτοι ειμαστε.
-
Δεκτά όλα αυτά αλλά τελικά αυτοί που μας λένε ότι πρόκοψαν με προσωπική δουλειά και μακριά από το όποιο σύστημα τι καψα έχουν και επιτίθονται με τέτοιο μίσος μόνο στην μη δεξιά πλευρά του λόφου; Γιατί τέτοιο πάθος με αεργους Κωθτηδεθ και κυρίως με το γνωστής προέλευσης σε ο,τι αφορά την εργατικότητα και αρπακτικότητα του Μητσοτακεϊκο;
Από Δευτέρα τα υπόλοιπα, ας βγω για μια βόλτα στη λίμνη της Καστοριάς. Ραντεβού στα γουναρΑδικα!
ΥΓ: Οοοοοταν ενωθεί η Ε65 με την Εγνατία στάνταρ θα σπρώξω για ανάβαση σε κάποιο κομμάτι του παλιού Καλαμπακα-Γρεβενα.
ΥΓ2: SAABας στη Καλαμπάκα και ρθεις με το καλό, πες SUV να μη σου τύχει πάνω στο Δομοκό... -
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Απορία...
Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει σοβαρή αντιπολίτευση γενικά. Και κατ'επέκταση η κριτική που κάνουν οι ψηφοφόροι της εδώ μέσα.
Γιατί θα περίμενε κανένας την κοινωνία που βρίζει τον Μητσοτάκη να λέει ''άντε να έρθει ο Τσίπρας να μας σώσει''. Αυτό δεν συμβαίνει όμως...γιατί ο κόσμος έπαθε και έμαθε.
Το ότι δεν αναφωνεί η κοινωνία το παραπάνω το παραδέχονται και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και η Γιάμαλη τους το έθεσε σε ερωτήματα προσφάτως. Άρα δεν είναι κάτι που λέω εγώ ή θέλω να πιστεύω.Γελοιοποιούνται με θέματα όπως η Μαρία στον Εβρο, μετά ασκούν κριτική για τον βουλευτή που πιάστηκε στα πράσα να κάνει δουλειές με τον Δήμο και δεν ήξερε το ασυμβίβαστο που υπάρχει. Απευθείας έρχεται η απάντηση από ΝΔ που μας θυμίζει τι έγινε με τον Φραπεδάκια(Φλαμπουράρη) που τάχα μου αποχώρησε ''εικονικά'' από την κατασκευαστική που είχε, με ιδιωτικό συμφωνητικό που προσκόμισε εκ των υστέρων και είχε θεώρηση όχι από ΚΕΠ ή Α.Τ αλλά με θεώρηση στο αρχηγείο της αστυνομίας στο υπουργείο στην κατεχάκη... και μάλιστα αφού βρήκε φωτογραφική ΠΟΛ που ''καθάριζε'' το θέμα εξηγόντας ότι τα συμφωνητικά μεταβίβασης μετοχών δεν θέλουν θεώρηση στην ΔΟΥ...Μην πω για τις δουλίτσες που έκανε η εταιρεία αυτή, για το πότε πληρωνόταν με προτεραιότητα σε ότι δημόσιο έργο αναλάμβανε κτλπ κτλπ. Τουλάχιστον ο βουλευτής της ΝΔ παραιτήθηκε(δεν αρκεί κατά την άποψή μου)...τους Συριζαίους δεν τους κουνούσαν από τις καρέκλες και τις βουλευτικές αποζημιώσεις. Κάθε φορά που τους έπιαναν στα πράσα για κάτι, η πρώτη δικαιολογία ήταν οι αγώνες των προγόνων τους και οι εξορίες. Για γέλια...
Έχω φίλο εργολάβο μεσαίας κατηγορίας.
Μου εξιστορούσε αυτό που συμβαίνει επί Ν.Δ στα δημόσια έργα:
Υπάρχει μια ομάδα κατασκευαστών(οι 4 μεγάλοι) που παίρνουν όλα τα έργα κυκλικά με εκπτώσεις τύπου 6%-7%-8%-9%. Και δεν τολμάει κανένας να μπει εκεί μέσα...Πάει ο δικός μου λοιπόν και τους χτυπάει ένα έργο με λίγο μεγαλύτερο ποσοστό από 10%.
Παίρνει το έργο και χτυπάει συναγερμός!!! Προσπαθούν να τον πετάξουν έξω για ''οικονομική αναξιοπιστία'' και έλλειψη εμπειρίας της κοινοπραξίας, δεν τα καταφέρνουν και τον καλούν στο υπουργείο...
''Ε να βρούμε μια λύση, μας δημιουργήσατε πρόβλημα κτλπ κτλπ''(στην ψύχρα δλδ)
-Δεν γίνεται αυτή η δουλειά και εμείς, οι υπόλοιπες εταιρείες, στην απέξω, μετά να παρακαλάμε τους μεγάλους για υποεργολαβίες κτλπ κτλπ, κάτι πρέπει να γίνει!Μην σας τα πολυλογώ, συμφώνησαν με κάποιον τρόπο να αφήσουν την εργολαβία, την πήρε αυτός( η μεγάλη εταιρεία) που έπρεπε και τους δώσανε ένα άλλο έργο πιο μικρό και τους τάξανε ακόμα ένα. Μάλιστα μου λέει ο φίλος: ''το 2ο έργο έχω μάθει το έχουν τάξει σε 2-3 ακόμα...''
Αυτά γίνονται, γίνονταν και θα γίνονται. Αυτά περιγράφει και ο γάτος συχνά πυκνά. Απλά οι προηγούμενοι ήταν κατσαπλιάδες, αυτοί έχουν πασοκικό Know how. Ευτυχώς δεν ασχολούμαι με δημόσια έργα γιατί μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι με αυτές τις καταστάσεις/εκβιασμούς!
Σε κάθε περίπτωση ο κόσμος περνάει δύσκολα, έχει θυμό, αλλά ταυτόχρονα σκέφτεται '' μην μας βρει κανένα κακό παλί με τους εΜπαναστάτες'', οπότε δεν δείχνει προς το παρόν ότι έχει αποφασίσει να δώσει 1η θέση σε Αλ6.
Ο Κουτσούμπας το ξεκαθάρισε άλλωστε πριν 3 ημέρες, δεν υπάρχει περίπτωση να συμπράξει σε ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηριστικά δήλωσε μάλιστα ότι "την τελευταία φορά η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ καλούσε για μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση. Η κατάληξη γνωστή, αφού γνωρίσαμε την πιο μνημονιακή κυβέρνηση που πέρασε".
Δεν το λέω εγώ, οι σύντροφοί σας το δηλώνουν.-Υ.Γ: Αν δεν γίνει κάτι συνταρακτικό, βλέπω 1ες εκλογές Μάϊο και 2ες Ιούνιο. Έτσι θα δουν την αύξηση κατώτατου μισθού και επιδόματος ανεργίας που θα τρέξει από 1η Απριλίου, έτσι θα ''δυσκολέψει'' τους νέους(300.000 άτομα δουλεύουν σεζόν) που θα έχουν φύγει για εργασία σε νησιά να γυρίσουν πίσω στις κατοικίες τους ώστε να ψηφίσουν.
Δεδομένο είναι άλλωστε ότι ο Μητσοτάκης χάνει από την ψήφο των νέων και κερδίζει από την ψήφο των συνταξιούχων. Αυτό έγινε και στις τελευταίες εκλογές. Άρα στην βάση αυτή τον συμφέρει να κάνει τις εκλογές όσο πιο αργά γίνεται. -
Εκτος απο το κομματι της εκλογολογιας με τα προγνωστικα των ημερομηνιων σε ολα τα υπολοιπα με καλυψες πληρως insane.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2